Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefyY
őstag
válasz Never79 #81560 üzenetére
+dom1n0, Chuck Norris: Köszönjük!
tomcica: 14 kilométer nem óriási? Vannak, akik most megvernének téged. Elég sokan.
Igyekeztem minden futás után azért szénhidrátot és fehérjét is pótolni, utóbbi a már említett palacsintákban, házi túrós muffinokban és 8-10 fehérjeturmixban mutatkozott meg. Szerintem ezek lehettek a kulcs. Az idegrendszerhez még annyit, hogy éjszaka rendesen futni nem annyira egyszerű szerintem, ott már kicsit elfáradtam fejben...meg persze rutinom sincs benne.
tisn:
Valóban nincs, de még egyben így megfutva az 56-ot sem mertem volna bevállalni, akkora volt a meleg.
Studi:
Volt, elég sok víz, tej, zabital, némi kávé, iso, kóla...mondjuk ha így belegondolok, hogy 5-6 liter körül ittam meg csak, az nem valami sok, de mosdóba jártam rendesen. A túrós palacsinta ( nutellásat nem mertem kérni, sokan voltunk beszélgetni, szépen néztem volna ki a caros szájammal ) pedig valóban überjó, toljad szépen maraton előtt/alatt , nem lesz láncledobálás.
bandus: Nos köszönöm. Azért sem mondanám a sóhiányt, mert pótoltam azért a futások közt + nem éreztem nagyon lábnehézséget sem. Folyadékhiányt pedig azért nem, mert rendesen izzadtam is...fejfájásom is elvétve volt a hétvégén, futás közben pedig soha. Van is egy fotó, pont az utolsó köröm után, azon látszik az izzadt testem + rám volt ragadva egy rakás kis muslicaszerű rovar. Úgy néztem ki, mint akinek a kelleténél háromszor több anyajegye van.Semmilyen szabály nincs a váltásokra; az egyik csapattársamnak van egy olyan habitusra, hogy minden hónapban fut egy maratont, így ő egyben futotta a 3 körét.
Egyébként a csapatversenyen kívül is egyéb rengeteg versenyszám volt, szinte akárhány kört futhattál."Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #81590 üzenetére
Ez a te DARALOD "elvezd" minden egyes pillanatat.A gyerekeknek nagyon jo peldat mutatsz. Ez volt a dicseret..
A vilagegyetem egyensulya vegett,azert tedd rendbe azt a testzsi%-ot...nem szabad odaig sullyedni,hogy a toka osszeerjen a logo mellekkelThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
válasz stefyY #81555 üzenetére
tök jó olvasni a strava activity-k után. elég jól hangzik van bármi szabály a váltásora? futhatsz akár 3 kört is egyben?
valószínűleg az alváshiány, plusz biztosan lehetett volna jobban is csinálni a frissítést, mint a túrós palacsinta lehet valami sóháztartás-beli issue lépett fel, vagy csak egyszerűen túl sok volt a szír a CH-hoz képets. kevés folyadék, stb.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
LanyUs
senior tag
A két kiscsaj annyira kipörgetett a hétvégén szellemileg és fizikailag is az állandó kéréssel, mert ugye minden percben kérnek valamit, játszótéren is futtatnak, tolatják a traktort, medencében hullámot csináljak ugrálással, dobáljam őket stb. Hogy totál szétesek nap végére... És akkor a feleség még hol van? Nem egyszerű... Ja persze hajnalban menjen az edzés, ja és akkor jön Tom a konyha rendbe tételével meg a nagybetűs MOST-tal
-
SirRasor
addikt
Önkritikát gyakoroltam és előző előtti szombaton toltam hegyimenetet, még ha nagyon utálom is
Nézd ezeket a HR-recékettomcica egyébként tényleg pont jó a magassága: full sebességgel 15 másodperc kell, hogy felérjek.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
tisn
addikt
válasz SirRasor #81583 üzenetére
na mar latom, miert nem akartad publikussa tenni, hol maradt a dombrafutas? ejnyebejnye, feketepont tomtol
itt van ez a gyonyoru szep kis emelkedo, tessek csak megfutni(na asszem ma mindenkinek beszoltam, inkabb melo)
(szerk egy hete en is futottam a vertonal, es persze en is kihagytam a dombot )
[ Szerkesztve ]
-
-
tomcica
Topikgazda
Csak csendben megjegyzem, ha a terd gatol a futasban,attol meg egyeb mozgassal es erositessel (+ konyha) rendbe lehet rakni azt a testsulyt es testzsir %-ot
Tessek kibujni a telefosott buvarruhabol es elkezdeni kifaragni az uj David szobrot.Nem holnap,nem jovo heten...MOST meg ma...There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
LanyUs
senior tag
Ott fut előttem virtuális Zsolt Rebelben Aztán húz az InterCity
Idő kellett neki ( ezt hívja Tom kumulatív hatásnak ), de az 5x100m/300 az edzés végén nem tűnik soknak, de pár hónap múlva kezdenek beedződni a a gyors rostok is valamennyire és azt veszed észre, hogy egyre pattogósabban megy ez a rész is. Én ennek tulajdonítom a dolgot... -
Studi
veterán
Nagy gratula!
Engem így ugyanígy tiltott le a rendszer az FM és a maraton közben is. Elfogyott az enerdzsi, lecsökkent a pulzus, "alapjáraton" haladtam, és nem tudtam 5-10 másodpercnél tovább emelni a tempót. Ittál is elég vizet a CH bevitel mellé? Mert jól hangzik a sok túrós palacsinta, van is benne sok energia, de annak még fel is kell szívódnia.
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #81571 üzenetére
Azt még nem sikerült tesztelnem. Jó cipő a puma velocity nitro is (ezt az 1 éves állításomat tartom) de a Rebel nagyon más kategória. Talán a kevesebb drop a kulcsa mert a talp anyaga a nitronak is rendben van. Amúgy 730km van a nitromban és csillapít rendesen.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #81570 üzenetére
Felenk is ugye kanikula van mar egy hete,tegnap lenyirtam az utcan a fuvet 13:00-kor,ugy neztek ram az emberek,mint valami UFO-ra Le se izzadtam az a bo fel ora alatt,pedig 34fok mar lehetett a napon.
Biztos megvan a velemenyuk ilyenkor,de az meg 100% hogy nekem is van egy velemenyem azokrol,akik nem csinalnak semmit (se edzes,se fizikai munka)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #81568 üzenetére
Kezdik megtanulni a cimborák is! Szombaton babakocsival voltam a 32 fokban, meleg van? Kérdezték... Nincs meleg csak puhány futó! Válaszoltam Nehéz a szekér? Van súlya, de az edzésmunka el legyen végezve! Milyen a talajérintésed? Nincs! Megrökönyödött tekintetek... Hogyhogy nincs? Mert én nem érintem a talajt, csak siklok rajta, mielőtt leér a talpam már emelkedek vissza a levegőbe... Ment a röhögés Ja, mint egy sikló? Az! Épp sikló alkatom van! Nézz már rám!
Ja tényleg! Nekem is feltűnt, hogy Pepe nem ír... Hova tűnt Damon Hill?
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Nekem közepes tempo volt a menü, végén pár kigyorsítás. Állítom, hogy ami energiafelhasználás a Rebelnél 3:20 az a puma nitroval "csak" 4:00 tempó
Mai etap: 10k 5:03 146bpmPepe hova tűnt, ki látta?
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #81566 üzenetére
40-50 köhögés/orrfújás helyett már feleződött 20-25-re. Nincs meleg! Olyan 22-23 fok volt, ködszerű, magas páratartalommal. Már kezd alakulni, de még mindig csak lazákat tolok, de azt mint a gép! Köhögőgép
5:06 AM on Monday, July 17, 2023, Gyógyulóban 62 perc 140hrm 10k + 5x100(19s)/330+ 3km levezetés
Marha jól robban be a tempóra a láb még a kg ellenére is. 60 perc után fáradt lábra, szinte érzésre fokozó laza gyorsulás, végén kipörgetve tempóra 19s 100-ak, amikben a pulzus csak 166-ig megy fel, ami ugye 89%. Az edzésmunka el legyen végezve!
Ja és egyedül voltam a pályán levettem a pólót! Lötyögjön a test![ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz SirRasor #81564 üzenetére
Ilyen kanikulaban csak szepen turelmesen...ha erzi az ember akkor mosdjon,vizezze a fejet (fejen a kendot,sapkat) igyon par kortyot Sem a max km-t,sem az eros temposebesseget NEM ilyenkor kell beedzeni
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
Köszi én is kipróbálom a Maltofer-t. Voltam már én is így. Fáradt voltam, levert, pedig semmivel sem edzettem többet, mint a szokásos. Elmentem vérképet csináltatni én is, és határérték alatt volt a vas picivel. Azóta ha ezt érzem, egyből nyomom a vasat. Keveset viszek be természetes úton sajna.
-
SirRasor
addikt
Na kész, elkezdtem csalni. Olyan hőség van, hogy ma már inkább reggel mentem ki.
Még egy 1 km-es majdnem max is belefért a közepén
Tudom még a tempós rész is nyanner sebesség és a kisiskolások is megelőznénekEDIT: nem estem el a tempós végén, csak megálltam inni
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
tomcica
Topikgazda
Gondolom rendesen toltottel,meg hat 14km az nem olyan oriasi kor,hogy teljesen leuruljon az ember. Szoval marad az alvashiany(idegrendszer) es az izomfaradas. Gyanitom mindketto
Felenk ilyenkor kell "orrba" feltolni 1000mg koffeint es megtolni 120%-on Persze valamit-valamiert,mert lehet utana fel evig se birsz normalisan versenyezni...de hat ahogy mondjak:
"Mi az a fel ev? Ha' leuli a WC-n"There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
stefyY
őstag
válasz Peterhappy #81556 üzenetére
+ comegetsome1, sherlock82, tomcica Köszi
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
stefyY
őstag
Nos hát. Már sikerült aludjak 4-5 órácskát, de most valamiért nem megy a csucsu, úgyhogy egy rövidet firkantok. Sosem jártam ezelőtt még Kaposváron sem, de ezt a versenyt meleg szívvel tudom ajánlani mindenkinek, rettentően élveztem, s élvezte a csapatunk minden tagja is. A tóban ugye lehet fürdeni is, a versenyközpont is közvetlen a parton van, mindenféle ( normális árú! ) kajáldákkal teletűzdelve. Annyi túrós palacsintát megettem a futások közt, hogy ember nem tudta volna megszámolni.
Szombat reggel 6 órakor volt a rajtunk ( aztán megkaptuk Péter Attilától, hogy nyugodtan indulhattunk volna később is, ha már ilyen gyorsan voltunk ), a végső időnk 24:49 lett a 252 kilométerre. Futottam kora délelőtt, délután a legnagyobb melegben is, majd késő este és napfelkeltekor is, utóbbi nagyon feldobott, pláne, hogy ott már fejlámpa nélkül indulhattam. Nem voltam hajlandó magammal vinni semmit, így követni sem tudtak, ezért megmondtam, hogy 69 percre várjanak minden körben ( 14k egy kanyar ), ezeket gond ( és konkrétan alvás nélkül; ráadásul a verseny előtti éjszaka is csak 5 órát aludtam ) nélkül sikerült abszolválni, 68:xx lett az első három; az éjszakaira azért vittem már telefont magammal, ott volt bennem némi félsz, elvégre semmilyen világítás sincs, erdő, stb. A második körben egy valami magát viccesnek kretén megfordított egy táblát, így egy T elágazásnál elmentem balra, persze jelzett a Garmin, de csak 100-120 méter után, így ott egy 2 kilométeres részbe jobban bele kellett fussak, hogy tudjam tartani a 69 perc alatti időt. A késő esti futáson, olyan fél 12 tájban az erdős részen jobb kéz felől egy kis zajt hallottam, mire odafordultam a lámpával, s legnagyobb meglepetésemre 2 róka nézett velem farkasszemet. A legőszintébben mondom, hogy besz*rtam egy pillanatra. Rájukkiabáltam azért, majd mentem tovább. A hajnali futásomra mondtam a többieknek, hogy ott már azért 21-22 fok volt csak, kicsit jobban odalépek, hamarabb várjanak. Ehhez képest, de Tom ezt majd megszakérti, a motor nem akart pörögni. Nyilván az alváshiány miatt is, a Garmin szerint már rég meghaltam, nem hogy futtasson engem még, de úgy futottam 66 percre ( 4:43-as átlag ) a kört, hogy hiába nem fájt semmim leszámítva az egyik kislábujjamat, egyszerűen nem bírtam gyorsabban futni. Letiltott a motor. Futás után megnéztem az átlagpulzust, 146... Tehát itt valami általam korábban nem ismert probléma merülhetett fel...
Összességében ennél jobban ilyen jellegű versenyt még sosem élveztem, úgyhogy ezúton is köszönöm a szervezést, s részemről nem is kérdés, hogy jövőre visszamegyünk...
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
tisn
addikt
igen, atneztem, az elso ugye az agytores miatt volt, ott nem tudom mi volt. a masodik valam futofelulet, de nem talaltam meg. most belefujtam a habot, nem szedem szet, hasznalhatonak tunik.
kulsot mindig atnezem.
lehet nem vagy 100 kila kornyeken, es nem nezed a csajokat az ut helyett (bar ez a pusztaban volt defekt)
[ Szerkesztve ]
-
-
jimpo
senior tag
Nekem is 24 kilométer lett a mai. Így a hetet 53 kilométerre balanszoltam.
6 óra utáni indulással, üresen "hidegen". Természetesen félcsupaszon a Kinvara 12 -ben futottam.
Nem fáztam, a Tempe szerint 23.1 °C Átlagos hőmérséklet, 20.0 °C Min., 27.0 °C Max .
65 % avg. Stryd_Humidity, 74 % max. Stryd_Humidity, 24,9 °C avg. Stryd_Temperature24.1 km 1ó 52p Average 4:40/km 153 bpm 263 W 177 spm
Benne 3km Tempo, 8km Long tempócska, majd ismét 3 km Tempo.Az utolsó tempó Coopernek is elmegy szódával, egy fordítóval.
12perc 3.00 km AVG Power 304 W Pace 4:00 /km Cadence 181 spm HR 171 bpm Form Power 72 W GCT 210 ms Air Power 4 %Az egy kilométeres lazákban frissítettem, töltögettem a kettő darab kisflakont. 1 deciliteres, ez még nem zavar futás közben és két újjal nyitom 4 perces tempó közeben is. A fele le, majd visszacsavar. Igaz azért szokott kilöttyenni belőle, de annyi baj legyen.
Az utolsó tempó végére el is fogyott az 1.2 liter sótablettás víz, a levezetés közben mentem is a közkúthoz töltekezni.Tom, vér a vizeletben nem volt. A combot mondjuk az utolsót követő repülőnél éreztem.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
stefyY
őstag
-
jimpo
senior tag
válasz dom1n0 #81540 üzenetére
Egy mérés egyébként sem mérés.
A szakmai gyakorlaton is legalább három egymás után mért érték átlagát tekintettük mért értéknek.A teljesítmény diagnosztika, puzus-zóna, tejsav, laktát küszöb bemérés esetén sem szabad 100%-osnak tekinteni a kapott értékeket. Egy alkalom után főleg.
Adta napon, vagy szarabb, gyengébb állapotban van különbség nem csak érzetre! Nem gépek vagyunk aminek meg van a fix teljesítménye, itt durva szórás van. Főleg ha nem kipihent valaki, mellé stresszes, nem eszik rendesen, nincs étvágya....
A tünetekkel járó betegségekről nem is beszélve, de ez nem nagy újság.Este én is szarul aludtam, de lefolyt némi alkohol a gigámon. E-mellé természetesen a futás sem ment túl jól reggel.
Pedig Performace módban vagyok, eddig 30 kilométer ment a héten. Ami kicsit kevesebb mint a múlt héten...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
dom1n0
senior tag
A vashiany kezelese 2-3 honap maltofer es hasonlo dolgokkal, amit a vervetelnel lattal az csak az a koncentracio ami a verben van, de attol meg lehet alacsonyabb a szint.
Hozzaerto haziorvos/asszisztens erre fel is hivja az ember figyelmet vervetel elott, foleg ha vas stb specifikus. -
jimpo
senior tag
válasz #76500480 #81536 üzenetére
Mindent is tölteni kell, ez ilyen.
Az a gáz ha közben lemerül a Stryd, amire egyszer volt már példa.
Még azt utálom, ha megbolondul a füles. Ilyenkor hiába mutassa az órán megy a zene, semmi hang. Olyankor lecsatlakoztatás, újracsatlakoztatás. Már ha sikerül elsőre, mert nem mindig. De van hogy fel el kell engedni, mert nem akarja az igazságot. A töltőbölcsőt meg szinte sosem viszem magammal.
A kocsiknak csak küldök egy TURBO-módot.
Főleg ha látom hogy reflektorral jön és hiába vagyok kivilágítva csak küldi neki.
Télen az NU10 körülbelül csípő magasságban világított fixen, meg mellé az NU25 a fejen ha kellett. Illetve hátul az NU05 pirosban plusz az egyéb fényvisszapillantós sallangok.
A reflektív karpánt fix volt estefelé egész ősszel, télen. Plusz ködben a lábakra is került fényvisszaverő szalag.Most látom van a Kiprun Split -ből is rikító szín, bár drágább mint a sima. Az is kell majd...
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #81508 üzenetére
Alapból az Aldiban kapható füstölt-főtt marhasonkát eszem heti 2x, vörös hús ellenére jó sovány. Kokain árban mérik, de épp ezért szinte mindig rájuk romlik és minden héten van 30-50%-os akcióban olyan, ami 2-3 napon belül lejár. Emellett cékla és céklalé szokott menni, meg natúr vörösbabból és natúr lencséből is sokat eszek.
Vashiányom nincs, inkább csak mindig az elfogadható értékhatárok alsó részén járok, aztán ha a laborban már azt látom hogy határon van, akkor megtolom Maltofer -rel. Múltkor egymás után két pénteken nyomtam labort, az elsőn rossz volt a vas, a másodikon már jó, úgyhogy Maltofer valóban elég jó felszívódású.
tisn: Átküldtem a helyeket ahol jártam.
Start with a whisper, end with a scream!
-
-
jimpo
senior tag
Vakáció
Akarom mondani Lámpa akció!
NITECORE NU25 Headlamp 400LM Minőségi fejlámpa, picit több mint 7 ezer forintért.
Magyarban "picit" drágább.Még a korábbi modelleket használom, de már rendeltem ebből a TypeC-s verzióból is. Igaz még nem ért ide, egyik sem.
A régiek még bírják, azokkal mentem a setétben. De elkél egy kis friss utánpótás, örökké úgy sem tartanak.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Gatorskint rá, vagy Gator Hardshellt...
+ fujd fel rendesen, 28-ast akár 6 bar-ig hogy ne üssön fel a kátyún.Outin a 25-öst 90-100psi közé fújom, igaz sima osztrák utakon...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tisn
addikt
válasz parandroid #81531 üzenetére
rendes conti van rajta. 32(35?)x622 hatul, 28x622 elol, neuzer courier dt. jellemzoen bicajut, orszagut, neha fold-kavicsos ut.
szerk: elol azert olyan keskeny, mert idiota bicajboltosok legutolso cserenel hiaba mondtam, hogy nagyobbat rakjanak, az eredeti/gyari meretet raktak. pedig befer.
decas kulsovel kevesebb bajom volt.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Vegyél egy pár rendes gumit. Elképesztően sokat számít. Bicajos topikban segítünk találni valamit, csak írd le, hogy milyen bicaj, meg merre, milyen környéken használod.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tisn
addikt
ma megint defekt. tenyleg kibaszom ezt a bicot a picsaba...
-
bandus
veterán
courtney BRUTÁLIS. nyilván vezeti a női mezőnyt, de abszolút harmadik is mondjuk egy doppingtesztre lehet elvinném de akkoris, ez mindennel együtt brutális, 3 héttel a western states után. én armstrongtól sem vettem volna el a győzelmeit, mikor egyébként a teljes mezőny tolta/tolja ugyanúgy
-
xy.zsolt
őstag
Nem gondoltam, hogy az WS100 közvetítését alul lehet múlni....belenézve a HR100-ba szerintem sikerült. Ezen túl csak EUs versenyeket nézek....a Dolomyth pl totál élvezhető
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #81523 üzenetére
Csonthartyara gyulladascsokkentes kell, ibuprofen alapu kremek,jegeles,felpolcolas,kompresszalas.
Ki lehet labon edzve hordani,de nem lesz konnyu menet ha futsz tovabb vele,akkor puha feluleten es keveset (emelkedot es lejtot ilyenkor keruld el).
Bringahoz vegyel egy olcso hasznalt magnestrainert es otthon azt a 30-60perc keresztedzest csinald rajta.En igy csinaltam amikor az achilessel volt gond (mondjuk nem 30-60percet) es egy reszet a kondinak meg sikerult orizni,meg legalabb pozitiv volt a mentalitas kozben,ez sokszor fontosabb.
50euroert vettem regebbi Tacx bakot,manualisan allithato,de Wattmero volt rajta.Jatszani jo volt,annyit nem is sajnaltam ra.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
V.Stryker
nagyúr
Köszi a tanácsokat.
A biciklizéssel az a bajom, hogy elütnek. A környékünkön nincs bicikliút...Csonthártya gyulladásra van valami jó gyógymód?
-
-
bandus
veterán
a 32 mérföldes ellenőrzőpontnál courtney egy másik csajjal, halad együtt: [link] nyilván bármi történhet, de szerintem el fog lépni tőle. kurucz andrás jelenleg 110. és 90. a férfiak között.
-
itouchfan
senior tag
válasz V.Stryker #81515 üzenetére
Jó könyv, felkészült és szakmailag hiteles sportszakember az író. De amúgy kissé tömény, sokszor a sporttudomány oldaláról közelíti meg a dolgokat, de akit érdekel a háttere is a dolgoknak, akkor ajánlom.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
parandroid
félisten
válasz V.Stryker #81515 üzenetére
Pihenőnapon sétálj egy órát tempósan, vagy menj el 1,5 órára biciklizni. Mondjuk ezt 3x, meg a futást 3x, egy nap meg teljes szünet, olyankor csinálj valami erősítést (plank, fekvőtámasz, felülés, vagy hasprés, ilyesmik), 30-40 perc elég egyelőre. És minden futás/séta/bicajozás után tessék nyújtani kicsit (5-10 perc elég)!
Kezdő szinten nem kell ezt túlspilázni, arra figyelj, hogy ne hajtsd magad túl.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok.
Ez mennyire ajánlott könyv?Mostanság megint futok.... Biztos nem jól... A szokásos 5km-t, 7:30 körüli tempóval, 165 körüli pulzus. Nem sok, de megy már közel 2 hete. Pihenő napot tartanék, de valahogy mindig futhatnékom van, így a fájós láb ellenére minden nap elmegyek.
Flector krém+jég segít kicsit.[ Szerkesztve ]
-
-
parandroid
félisten
válasz tomcica #81513 üzenetére
Az úgy bőven elég szerintem, ha nagyon para, csináltatsz egy labort, amúgy sem árt időnként, aztán ha a vérben is kevés, akkor emeled a dózist.
Felénk 40 fölött a betegbiztosító kötelező checkupot csináltat, előtte meg kétévente (labor, vérnyomás, ekg, súlykontrol, szemrevételezés). Szerintem marha jó dolog, magas vérnyomásom is kijött, gyógyszerrel pikk-pakk beállt, előtte meg szenvedtem, nem értettem, mi az a szédülés, meg az állandó, tompa fejfájás.
Mondjuk én véradásra is járok évente 2x (amikor épp nem
vagyok dögrováson valamivel), az alapokat ott is nézik.p
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #81512 üzenetére
Iron All tabletta is megy az folsav,vas,cink,krom kombo.
-
parandroid
félisten
válasz tomcica #81510 üzenetére
Ezeken kívül max tablettával. Csajoknak szokott lenni ilyen vas (meg talán cink, meg egyéb fémek) tabletta erősebb menstruáció esetére, mert olyankor könnyen hiány alakul ki.
Illetve van az a népi bölcsesség, hogy beleszúrsz egy almába pár százas szöget, az alma sava elkezdi oxidálni, és magába oldja a vasat. Pár nap után szögek ki, alma megesz, szervezet örül a vasnak. Na most hogy ez tudományosan igazolt-e, azt nem tudom, én maradnék az említett zöldségek él, meg a vastablettánál.p
-
dom1n0
senior tag
Sziasztok!
Hal istennek egesz flottul halad a felepulesem, ma a gyogytornasz masodjara volt, es azt mondta a hazban, kertben mar jarokeret nelkul, egyedul mehet a seta.
A futasra javasolta, hogy minimum meg 2 het, de szerencsesebb lenne 4 kivarni, de a setakat egyre hosszabban lehet nyomni, illetve szobakerult hogy szeretnek amugy is futopadot itthonra, ezt o is javasolta, annyi exteaval hogy tudjon lassu seta tempot, es lehessen rajta emeledot allitani tag hatarok kozott.
Akinek van, leirna a tapasztalait otthoni futopadokkal?koszi, es pacsi
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz #76500480 #81504 üzenetére
Szerencsére ez a szegedi doki korrekt volt, meg nem ilyen 5 perces kézrátétes áldást mondott. Minden alkalommal kb. 30-45 percet voltam bent nála, fel az asztalra, mindent átmozgatott, hol húzódik, hol fáj... átnézte a laborokat, MRI-ket ott megnyitotta gépen, odaültetett aztán magyarázta mi-mihez kapcsolódik, hol látszanak a mikroszakadások az izmon, hol a szabad folyadék, stb...
Szóval ja, az egészségügy úgy ahogy van egy elég kiszolgáltatott, szar helyzet, ráadásul jó drágán, de azért ki lehet fogni korrekt szakembereket is.
-
törölt tag
Államiba az orvos valamit kitalál, hogy magát mentse és ne a beteget. Magán ortopéd orvosok sem fehér bárányok, főleg a nagyobb szolgáltatóknál ahol alkalmazotti viszonyban dolgoznak.
Egy kis tapogatás, nagy kussban panaszok begépelése, kérdésre flegmazas(“Azt honna tudjam?”) (Lehet három hét lehet több hónap, változó). Majd papir panasz/BNO/ terápia javaslat papír átnyújtása, köszönés, kint fizetés a recepción…[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Nagyon szepen koszonom a gondolataid!
Nem mondom, jol ramijesztettel, de megerdemlem.Hetfon elmegyek egy laballaa-vizsgalatra, jo esellyel talpbetet lesz belole, 90% hogy bokasullyedes, ludtalp az alapproblema, amit az egy evnyi nonstop barefootozas (utcai cipo) sulyosbitott.
Most akkor kezdtem latvanyosan jobban lenni, hogy visszatertem a klasszikus puhabb utcai cipokhoz (mondjuk nyomorognak is bennuk a labujjaim, de ez van).Mindenesetre utanajarok az UH-nak, ez az ev egyebkent is arrol szol, hogy egeszsegugyileg rendberakjam magam, lesz akkor -1 futocipo, es lesz helyette UH.
Koszonom szepen!@Comegetsome: koszi!
@Tom: azzaz, ugy valahogy... De legalabb futva mentem az erdobe
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #81501 üzenetére
Én most 3 havonta csináltatok egy nagy labort, hogy lássam ha valami elkezd kisiklani. Például a vasat érdekes látni, hogy viszi az intenzív sportolás.
Na és a háziorvos baromira nem utal be laborra csak úgy, mert minek az... persze mindenki nagyon figyeljen a megelőzésre, de amúgy meg jobb lenne csendben megdögleni. Úgyhogy ismerősön keresztül utaltatom be magam mindenféle himi-humi okkal laborra. Szerintem papíron már több soron meghaltam a kórházban, de legalább így megvan a vizsgálat, ami maszekban szerintem 20-50K között lenne az összetételtől függően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)