Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz parandroid #81389 üzenetére
az a terd mar most jobb mint az enyem, nezve az idot
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #81378 üzenetére
csak lazan.
-
tisn
addikt
válasz Hi!King #81350 üzenetére
Bringával nem csak az ár a problémás, hanem ahhoz még több hely kell. Nekem egyetlen bringám van, de úgy hogy nekem messze nem elsődleges a bringázás, 4 lenne az igazi: 1 országúti, egy MTB, egy trekking kerékpár túrákra és még egy trekking városba, amit nem féltek.
csatlakozom. de a mostani courier dt-t szerintem kibaszom az ablakon.
ugy kezdodott, hogy katyu: defekt + kitort 2-3 kulo. kiveszem a hatsokereket viszem a boltba, es kozben nezem, hogy a hatso kerekagy szettort. kicserelik 2 nap, hazaviszem, persze valto baszakodik. elviszem valtot beallitani, reggel, idopontra, hogy tudjam hasznalni. nem, igy is ket nap. jo. hasznalom egy napot, masnap defekt. na mar akkor majdnem kihajitottam, itthon vagyok szabin, tolom a sportokat, nem autoban akarok rohadni. kicserelem, jo, ma kitekerek furdeni (2x25km) (kibaszott eros ellenszelben), hazafele elkezd az egyik pedal szetesni. ez egy fos. kellene a varosba egy monti, ami nem kap defektet, meg egy gravel a jo/fosszar bicajutakra... -
Peterhappy
őstag
válasz parandroid #81389 üzenetére
Szép ez, nagy hős vagy, csak így tovább!!!
-
Peterhappy
őstag
válasz LanyUs #81386 üzenetére
Óbazz...
Én épp erről próbálok most gőzerővel leszokni. Még a kalóriákat is elkezdtem újra számolni, 16-18 órás böjtre is visszatértem.Átállási időszak van, csoki már nincs itthon, alkohol még akad, azokat a héten ki akarom pusztítani a lakásból (nagyon kevés van, nem lesz nehéz dolgunk), épp rumtonikot lefetyelek (kevés volt a gin és azt meghagytam a Zasszonynak), de tettem bele negatív kalóriás ananászt, hogy egészségesebb legyen
-
parandroid
félisten
Elromlott a teremben az antigravitációs futógép, brühühü. Bánatomban felmásztam a normálisra, és azon mentem 5k-t. A jó hír az, hogy a térdem bírja, a szar formám miatt nem tudok olyan gyorsan futni, hogy megerőltessem. Na jó, az a kb 30 fok sem segített, ami a nyitott ablakon bejött, hogy legyen valami kis légmozgás.
De a futás az futás, akkor is, ha szarul megy, és legalább nem voltam közben fellógatva. Ja, tempót nem is írok, mert irreleváns. Amúgy is ez az edzés vége volt, az elején fél órát tekertem 140W fölött, kb ugyanilyen pulzusgörbével, csak 10 ütéssel lejjebb. Na, az se szép, de már csak 2 centivel van lerövidítve a hajtókar a spinning bicajon (10 centis rövidítéssel kezdtem olyan hat hete).
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
zzola
titán
A newbalance.hu elég gyors, reggel megvásároltam a cipőt, már fel is adták DPD-vel, azt hiszem szlovákiából jön.
Ma van az utolsó nap, Decathlonból ingyenes a posta, pl. ha akarsz zoknit venni...
-
stefyY
őstag
válasz LanyUs #81386 üzenetére
Gyanítom, hogy ezektől is hasonlóan vélekedne...ahogy én is. Kérem a címet.
Úgy vert pofán a tűző nap, hogy csak nyekkentem, így egy nem teljesen feszmentes 10k/160 bpm-mel felavattam a törökszentmiklósi Adidas-gyár legújabb fejlesztését."Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
bandus
veterán
válasz Never79 #81381 üzenetére
- Jim most szerintem megcsinálja, direkt emiatt költözött franciaországba
- ma rajtolt hajnalban az eiger ultra trail 250 km-es távja, 18000 méter szinttel, két magyar srác, kulcsár andrás és a hegymászó válogatott kerekes bence is indult, jelenleg 14-ek a 73 csapatból. csapat, mert biztonsági okokból nem engedik az egyéni nevezést, de minkét futónak le kell futnia ateljes távot, szóval nem váltó. itt lehet követni őket: [link]
- eiger többi távja is érdekes lehet, biztosan vannak még nagy nevek ott. többek között kilian és kilianné is indul valamelyik távon. előbbi azt hiszem a rövid 16 km-en, emelie pedig az 50-esen.
- hétvégén szintén hardrock 100. nem tudom ez, vagy a wser 100 az ikonikusabb amerikai terepfutó verseny. nekem ez utóbbi, de a hardrcok nyilván sokkal keményebb. végigpörgetve a versenyzőket nincs is igazán nagy név se a férfi se a női mezőnyben, egyet kivéve: courtney dauwalter nem tudom csinált-e már ilyet valaki, hogy egy szezonon belül akár csak teljesítse ezt a két versenyt. a wser 100 győzelem, illetve a tavalyi győzelem+pályacsúcs után nyilván itt sem lehet más courtney célja, mint a dobogó teteje kíváncsian várom.
szerk: őt nem szúrtam ki, de nyilván nem az esélyesek között indul:
"Hardrock 100, vagy Hardrock Hundred Mile Endurance Run. Sokak szerint a legkeményebb 100 mérföldes verseny az államokban. Idén egy magyar futónak szurkolhatunk, hiszen Kurucz András álma valóra, kisorsolták! Az útvonal hossza 161.7 km, a teljes szintemelkedés 10.000 méter, az útvonal átlag magassága 3.400 méter (az erdőhatár felett megy, a legmagasabb pont 4.200 méteren van... A Rajt és a Cél a Colorado államban, Silverton városában van, a versenyzőknek 40 órájuk van a 100 mérföld megtételére. A férfi pályacsúcsot Kilian Jornet tartja (21:36:24), a nőit pedig Courtney Dauwalter (26:44:38). Az átlagos teljesítési idő 41 óra 10 perc. A versenyt 1992 óta rendezik, az útvonal iránya minden évben fordul, ezért van külön rekord óramutató szerinti, és ellentétes irányra is. A Hardrock 100-ra való regisztráció feltétele 8 óra önkéntes munka terepfutó versenyen, melyet András a Salomon UTH-n teljesített!"[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
stefyY
őstag
válasz Never79 #81381 üzenetére
Nálunk ebédelt a minap, evett a proteines tejbegrízemből. Kicombosodott tőle, mint a tanyasi macska. Mondtam is neki, hogy gondolja meg, ezek szerint észhez tért...
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Never79
tag
Kilian bejelentette mégiscsak indul UTMB-n. Huuu megint mi lesz itt, Jim gyerek felkötheti a gatyát
-
stefyY
őstag
válasz Peterhappy #81378 üzenetére
...inkább a kaptatónak, mint a köptetőnek...
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Alg
veterán
Salomon Sense Pro belt 16EUR, XL-es
Van még jópár akciós cucc... elvileg szállítanak EU-n belül mindenhová (Franciao.-ból jön)"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Peterhappy
őstag
válasz stefyY #81374 üzenetére
sok tudatossag nem volt benne, probalgattam a csulkoket, a vegen a kaptatonak meg nekimentem esz nelkul. Ki is purcantam.
Most megint jobban faj, de jo lesz ez! Kezd visszaterni az eletkedvem! Bar aggaszt, hogy mostansag szinte csak FM-ket futottam, most meg alig birok 10k fole menni. Ma 11-t (11.11km) akartam, nem birtam volna meg egy kilit. 😔
-
törölt tag
zzola, tomcica
Köszönöm a segítségeteket, tapasztalatot
Egyelőre vissza táncolok a vásárlástól, mert elgondolkodtam rajta 1: nálam is jó par cipő várja a sorát 2. mire lábra kerül sajnálom télen összekoszolni 3. “pazarlás, felesleges előre vásárlás” ->elsőműszakin szemrehányást kaptam, hogy 9000km-es kocsi még szalon állapot….mit művelek?! Hát 4 év alatt többet tettem lábba… az meg egy tárgy, ha elrohad, pótolható, az egészség nem.
Futocipőbe is megposhad az anyag passzív üzemmódban?
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
válasz Peterhappy #81373 üzenetére
Néztem, szépen, progresszíven húztad fel a tempót, a pulzusod meg elszállt ebben a mediterrán hidegben...
-
stefyY
őstag
válasz Peterhappy #81368 üzenetére
Olyanok vagyunk, mint az a kávé, tudod...flat white
Studi: 20 dekába túl sok komfort valóban nem fér bele...
-
stefyY
őstag
válasz Peterhappy #81366 üzenetére
Haaaaaaaaahahahahaahhh...
Van nálam.
-
-
Hi!King
őstag
Az első 3 közül csak országúti helyettesítésére tudnám kevés kompromisszummal elfogadni, terepre nagyon kompromisszumos lenne, kerékpártúrázáshoz meg minden alkalommal szerelgetni kellene rá, majd le róla a cuccokat. De mindegy, mert kettőnek sincs hely. Ha kettő lenne, akkor amit nem féltek + MTB lenne, mert mivel nem vagyok fanatikus bringás, ezért kevésbé baj, hogy nem tudok száguldozni, a terepen bringázás lehetősége viszont több pluszt adna. Mondjuk időm úgysincs rá, szóval az a még szűkebb keresztmetszet...
@parandroid
A miénk becsukható, viszont nálam a lábméretnél az a gond (nekem 46-os), hogy hosszában nem férnek el, kicsit átlósan kell betennem. Ez alól pl. a Saucony Kinvara 9 kivétel, mert annak a legtöbb futócipővel ellentétben nincs feleslegesen megtoldva a talpa, a Kinvara 11 viszont már túl hosszú a nagyobb talp miatt. Ha pedig bakancs, akkor biztosan nem fér el 3 egymás mellett. -
Studi
veterán
válasz stefyY #81354 üzenetére
Akkor arról mesélj!
NB-ben nem szokott semmi lenni az elérhető online árakhoz képest. A Nikeban azért rendszeresen lehet elcsípni jó dolgokat, néha meg extrémet is: női Pega Trail 13e, női Vomero 8e utolsó darab ... Adidasban is ritkán látok igazán jó vételt, legutóbb a Prime X-et kívánta meg a vásárlási mániám 31-ért, de még nem mertem kipróbálni.
-
parandroid
félisten
válasz Hi!King #81350 üzenetére
Ja, ez egy sztenderd IKEA Billy polc, extra polclapokkal. Ebayen vettem 4 darabot, darabját valami 10 euróért, így lett duplaannyi polclapom, a hátsó polctartó pöcköket meg eggyel lejjebb tettem, mint az elsőt, és így befelé dőlnek a polcok, meg dupla sűrűn vannak. Ahogy látod a sorokat, asszony 37-esei kényelmesen elférnek egymás mellett 4-en, az én 42-eseimből egyet már dönteni kell. Gondolom a még nagyobb méretek még problémásabbak.
Bringát meg ne is mondd, a garázsban van 4, a kinti tárolóban 2, a nappaliban a görgőn 1, meg anyámnál Mo-n is egy. Mondjuk ez hármunkra, nekem 3 van, asszonynak 2, a gyereknek meg egy.
Alg: Bicajos topikban is épp ez a téma, én is gondolkozom rajta. Amúgy ez így nem igaz, de mivel én valódi terepre úgysem megyek (sem futva, sem biciklivel), nekem pl működhetne.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Alg
veterán
válasz xy.zsolt #81349 üzenetére
Nem fáj tőle, se közben sem utána (sőt úgy tűnik utána jobb is), és vádli erősítés ajánlott achilles tendonitis-nél...
Hi!King: Abból a 4 bringából az első 3 kiváltható egy gravel-el
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Hi!King
őstag
válasz parandroid #81339 üzenetére
Nekünk egy hasonló magasságú van, de csak 3 pár fél el szintenként (ha egy bakancsom van egyik szinten, akkor csak 2), viszont van még kettő kicsi, és így is alig férnek el a cipők. Pedig futásra csak összesen 4 párom van jelenleg, de vannak más hobbi cipők is, túracipők és bakancs, mászócipő, bringázásra leselejtezett futócipők, stb.. Ha csak utcai cipőink lennének, akkor nem sok hely kellene.
Bringával nem csak az ár a problémás, hanem ahhoz még több hely kell. Nekem egyetlen bringám van, de úgy hogy nekem messze nem elsődleges a bringázás, 4 lenne az igazi: 1 országúti, egy MTB, egy trekking kerékpár túrákra és még egy trekking városba, amit nem féltek.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Achilles update: javul, már sétánál/nyújtáskor semmit nem érzek, de nyomásra/ütésre még fáj.
Szerintetek mikor lehet elkezdeni óvatosan futással terhelni? Egyelőre a lépcső szélén sarok leejtést/visszemelést csinálgatom."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
inf3rno
nagyúr
Ha már szóba került, tudtok valami jó cipős polc akciót? Már rég kinőttük a mostanit, viszont valami nagyon keskeny lenne csak jó helyette.
Buliban hasznos! =]
-
haiduo82
aktív tag
-
zzola
titán
Erre a képre emlékszem, láttam már!
-
parandroid
félisten
"Soha nem gondoltam volna, hogy egyszerre 3 cipőm lesz használatban. Amikor először bejöttem ide a topicba, meg is voltam lepődve ezen, hogy több cipőt használtok."
Ez olyan, mint a biciklis topikban, hogy aki komolyan veszi, annak minimum 3 kerékpárra van szüksége. Pont, mint a cipőknél: kell egy gyors, egy mindenes, meg egy terepre (meg egy a hobbiprojekthez, meg egy a görgőre, meg egy a nagyihoz, hogy oda ne kelljen vinni, ha nyaralunk ). Csak azért egy cipő olcsób, mint egy bringa, szóval itt a kategórián belül is megengedhet magának az ember többet.
Amúgy mutattam már korábban a cipőspolcunkat két főre, el nem tudom képzelni, hogy ilyen nélkül lehet élni (régebbi kép, azóta néhány már cserélődött, illetve mellé került egy másik ugyanilyen polc, de az még nincs teli):
p
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
...na majd ha olyan shoeaholic leszel, mint én, akkor egyszerre 5-6 párral is operálsz majd. Vagy vannak sokkal elvetemültebbek is, de ott már vigyázni kell, hogy az asszony ne rakjon ki az utcára.
-
zzola
titán
Igen ezt olvastam, hogy szinte pattogsz vissza az aszfaltról. Elég magas építésűnek tűnik, de az extra párnázottakhoz képest ez még nem is olyan magas (annak ellenére, hogy csak 4mm a dropja). Az Asics Nimbus még ennél is magasabb. Picit tartok tőle azért, nekem csikó koromban voltak problémáim a bokaficammal, nagyon nem szeretném ha kimenne, mert részleges vagy teljes bokaszalag szakadás lehet a vége...
-
zzola
titán
válasz tomcica #81334 üzenetére
Inkább a távolságra gyúrok, mint sebességre.
NB Rebel v3 van most közép távra, rövidre meg Puma Liberate Nitro.Soha nem gondoltam volna, hogy egyszerre 3 cipőm lesz használatban. Amikor először bejöttem ide a topicba, meg is voltam lepődve ezen, hogy több cipőt használtok. De nyilván azóta már megértettem ennek okát. Ez tényleg fanatizmus, sport szeretete, na.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
2-3 napot eltöltöttem cipő kereséssel, végül egy NB More v4-re esett a választás (akcióban 27e volt.).
Ez jól párnázott, remélem hosszabb távokra megfelelő lesz. -
SirRasor
addikt
válasz #64052736 #81329 üzenetére
Áááá, volt előtte hegyimenet is katasztrófa pulzussal. Sokkal jobban kikészített, mint mondjuk a mostani.
Amikor úgy éreztem, hogy maxon járok (~195-ös pulzus), akkor csak 175 volt, pedig erre direkt a mellkaspántot vittem.
Viszont a pulzus-fogazatnak nagyon szép a rajzolata, tehát legalább mindig gyorsan visszaállt.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
bandus
veterán
"Résztávos edzések pihenőin meg séta van, annyira nem tudom levinni még kocogással sem a célzónába." --> feel you bro' ma egészen jól indult, de az első tempóváltás után annyira kontrolálhatatlanul elszállt a pulzus, hogy utána semmi zónát nem sikerült tartanom. viszont már nem kúrtam fel magam rajta, csak csendben elfogadtam. ez is valami alig várom az őszi/téli alapozást
-
SirRasor
addikt
válasz #64052736 #81321 üzenetére
Régen jártam erre, erre ez fogad
Fordulok is ki, szevasztokMai Z2 10k, amit a hőség taccsra vágott
Make Love not war!
-
HKorn
veterán
-
ballazol
senior tag
Hola!
Na, kérem.
Akceptálva a mai, este 7-es indulással.
8-kor már csak 31°C volt, mire megérkeztem.
Bejöttem 55p alá, büszke vagyok magamra.
Csak egy kis tompaságot éreztem a fejem jobb oldalán, egy pár percig...
Nem mondom, hogy jólesett, de ha nem lesz melegebb holnap, kierőltetem ugyanígy."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
törölt tag
válasz bandus #81319 üzenetére
Az edzésterv miben változtatta meg a gondolkodásod? Hogy veszed rá magad a meleg ellenére? Nekem is nehezemre esik. Főleg este megyek hosszúkat, reggel meg aprókat. Most meg attól tartok, túl hosszúkra megyek esténként és ez fog az alvás minőségére rámenni.
Tegnap 35 fok volt és esett, aztán jött a pára. Kemény heteknek nézünk elébe. -
bandus
veterán
válasz tomcica #81316 üzenetére
én eddig mindig leálltam nyárra, egyszerűen nem tudtam rávenni magam a mozgásra ebben a melegben. így, hogy itt ez aedzésterv, ez nem jelent gondot szerencsére, egész jól haladok a korábbi évekhez képest.
-
-
törölt tag
[Rebel V3 akció ] Mire számítsak? Hosszabb etapoknál 20km-40km okozhat kellemetlenséget? DailyRunning cipőktől rosszul vagyok, lightweight-re köztük Rebelre meg. 10-15k inkább 10es távot ajánlják. Floatride Energy 5ből sikerült pihe-puha “recos” lábbelit pumpálni…Hasonlat: prémiumokból egy Mercedes is krva jól elringat a kátyúkon, csak vigyázz nehogy tengeri betegséget kapj Tudom van Endorphin Speed ami árban túl megy minden határon.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz ígyvanferi #81299 üzenetére
Igen, láttam hogy nem nyári cipő. Köszi
-
jimpo
senior tag
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Peetta14
tag
Bedobom, agyalok rajta. Szimpi versenynek tűnik. Börzsönyben aszfaltverseny 6/14/30km júli 30, nem túl megerőltető szinttel, baráti nevezési díjjal.
[link] -
nepszter1
addikt
Sajnos kényszerpihenő jön. Bal térd belseje fáj lehet az utolsó heteket a verseny előtt túltoltam.
Szóval majd folytatom vmikor.Picit hálátlan ez a sport rengeteg sérülés van ,ahogy látom nem csak nálam. (Vagy csak túl toltam )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23