Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Egy kiseroautot kellene a HU kulonitmenynek "osszedobnia" ket soforrel.
Napi 50km menne 30napon at. 40km/nap az mar ment, sot 4orat dolgoztam is mellette.
70km/nap az nagy kerdes, ket-harom nap ha megy akkor rall a test. -
Chuck Norris
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ebben a sportágban szerintem elég elől állunk világviszonylatban azért is indultak sokan
és azért is van tele vele a sporthírekAzt tippelem, hogy hárman biztosan beérnek, Laci vagy Robi meg is nyeri, meg Anna a nők között, talán Gábor is beér szintidőn belül.
Hétvégén gondolkodtam rajta, hogy végig tudnék-e menni, 74Km 13.5 napon keresztül, legfeljebb csak úgy ha van kisérőkocsi, aki odajön 20Km-enként, megetetnek, át tudok öltözni meg le tudok feküdni viszonylag kényelmesen és tényleg csak valami minimál cuccot kell cipeljek magammal persze még ekkor sem biztos. Aki egyszer már volt ezen azt mondta, hogy a németek így is csinálják, nem úgy mint a magyarok többsége, hogy útközben vadásszák a nyitva lévő boltokat és buszmegállókban alszanak.
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Húúú ez jó módszer! Köszönöm
A pálya 3 km, addig látom is majd mi a helyzet. A futás-bringa-pihi-futás-bringa-pihi váltásokkal szépen ki tudom pihenni magam. Szerintem váltogatni fogom a futás-bringa-futás-bringa periódusokkal 2 hetente. Reggel elindult a sötét időszak, már mellkas lámpával indultam neki
Ja és cipőfűző villogóval
-
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
Nezd csak, az alabbi kriteriumok alapjan szoktam a minosegi edzes intenzitasat beallitani:
1. Reggel alacsony a pulzus, melegitesnel gyorsitasnal gyorsan felporog a pulzus = mehet nyelgazon
2. Reggel alacsony a pulzus, melegitesnel gyorsitasnal nem megy fel tulzottan = iparos nap
3. Reggel magas a pulzus, melegitesnel gyorsitasnal nem megy fel = ovatos iparos nap, elso nehany sorozat lassabban es figyelni
4.Reggel magas, gyorsitasnal magas = laza nap, nek terhelsz -
LanyUs
őstag
válasz
norby_42
üzenetére
Volt, hogy kísérleti jelleggel 06:20 volt a tempó, akkor meg olyan sokáig tart, hogy befeszul a lábam. Én a súly miatt feszülős vagyok ( Mg van napi 1000mg ).
A srácok könnyebbek és nem olyan puszedlik
Menni fog!
Babakocsi? Ahh az technikai dnf, tiltott segédeszköz
Bár frissítésnek, extra ruházatnak jó lenne cipelni.
Ez kulisszatitok: még enyhe lejtőn beleulni
De mozogni kell ülve is, mert leesik a pulzus
-
tomcica
Topikgazda
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
Es paradox modon majd eltolja magat a babakocsiban

-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Záróbusz helyett zárótaxi
#66586 LanyUs: Köszönjük! A frissítés az tényleg ahány ember, annyiféle, kinek mit bír a teste. Amúgy én is csak 32-33k-ig tervezem meg konkrétan a tempómat, utánna ahogy esik...de jó lenne "taxi" nélkül megúszni.
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Nem taxi kell, hanem egy akkora babakocsi amibe LanyUs belefér

-
bajnokpityu
félisten
válasz
Peterhappy
üzenetére
-
-
LanyUs
őstag
válasz
stefyY
üzenetére
Én próbáltam 300m szinttel maratont futni egyedül frissítés nélkül kb. 2 évvel ezelőtt. 10 km/5:20, majd 20km/5:40, majd 30km/05:50-ra romlott az átlag, míg már lépni sem tudtam... Első alkalommal 34 km-nél hívtam a taxit, a következőnél hazaértem és 38 km-nél jártam, de azonnal le kellett feküdnöm... Talán harmadszorra normális frissítéssel
Drukkolok Nektek! -
Peetta14
tag
válasz
Peetta14
üzenetére
Felkészítő futásom a maratonra. Jól éreztem magam végig, mehettem a végig lezárt rakparton, néhol szemben a wizzair-esekkel
, gyönyörű idő. 1L iso, 1 energy gel, 2 só tabletta volt a fogyasztásom. A végén már örültem, hogy hazaértem. Ezzel a futással meglett az önbizalmam, hogy végig fogok tudni érni a 42 km-en. -
tomcica
Topikgazda
-
válasz
sherlock82
üzenetére
+1
Leventének hivatalosan 1:04:57-t mértek, de Gazsi is 1:05-ös időt ment, le a kalappal előttük (is)
-
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Igazad van! Kiesik a kéz, jobban tolsz farból és combból. Valójában arra akartam kilyukadni, hogy rövid távon ( 200-400-800 ) jelentős az előrelépés tempó terén. Megmondom őszintén, hogy örülnék ha a résztáv gyorsulna 04:10-ről 03:45-re és a fokozó edzés 03:59-es átlagnál érne össze
Viszont ez a 3. réteg ezt még nem teszi elérhetővé, sőt lehet még a 4. sem. Sok munka / móka lesz itt még... Hosszútávú célnak viszont tökéletes, mert jó messze van még
Beszéltük, hogy itt most nem a tempó fokozása a cél, hanem a darabszám növelés ( türelem ). És nem a rombolás, hanem az építkezés a cél ( az is türelem ). -
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Tavasszal 03:45 résztávnal nyelgazzal kiestem a háta mögül 280-300m után. Tegnap poénból mögé is álltam egyszer a babakocsival 03:35 celtemponal. Csesztetesbol 300m -nel kikaptam mellé az egyenesben és a kanyarig leeloztem. Ez mellett kétszer felvezettem. Ma még soha nem érzett izmokban van izomlázam
Hihetetlen 3 db 400m-től -
Peetta14
tag
Sziasztok! Hirtelen felindulásból (el kellett lőjem a BSI crediteket) beneveztem budapesti maratonra. Jön valaki a lassú lánycsapatból?
Ma volt is egy rákészülő futás.
<iframe src='https://connect.garmin.com/modern/activity/embed/9584817801' title='Budapest Running' width='465' height='500' frameborder='0'></iframe>
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Cserebe a minosegi napokat meg kell tolni rendesen

Augusztus 30 400/400m az elejét még túl is toltam, de rendesen. Megindultam mintha nem lenne holnap.
Az utolsó 400-asnál elképzeltem milyen jól futok...
-
tomcica
Topikgazda
Hallod en szinte minden futasomat ilyen 6perces totymorgessel kezdem,persze utana eros napon abbol van kis fokozas,nehany repulo gyorsito,tehnika es megy a gyors.
Laza napon viszont van,hogy 2-3km is jol esik annyira lassan,es csak kesobb engedem h kicsit felgyorsuljon. Nem meregetem,de kb 5:00perc/km-ig,viszont ugyanolyan lazanak es joleso atmozgatonak kell,hogy erzodjon,mint a 6perces megindulas.Akkor eleri a celjat a laza edzes,laza nap
Ha vegig 6perces erzodne lazanak,akkor azon csinalnam az egesz 14km-es laza napot,nem erdekes.Inkabb legyen lassabb akar 30mp-vel a laza napon,minthogy erolkodj valami koztes sebessegen.
Cserebe a minosegi napokat meg kell tolni rendesen
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Legközelebb megy majd a 20 darab.
A pörgős megindulások megtették a hatást.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
8 kilométert futottam reggel 8 óra után, a pulzuson is látszik hogy kapta a szervezet tegnap. Éreztem a combokat picit az elején, holnap lehet az izomláz is megjelenik.
Este nem is ment fel 7+ óra alvással a Body Battery csak 79 -re, ami egy jó 10-essel alacsonyabb érték az ilyen alvás utáni megszokottnál. Fáradt is voltam min a fene... De napközben nem volt idő szundítani.Mindenesetre öt óra után elmentem még egy 5km-es körre. Volt sebesség kérem, a tegnapi gyorsaknál közel 3x lassabban futottam két kilométert is. 7+ perces kilométerek.

Gyakorlatilag a pulzus a futómozgás fenntartása miatt ugyanannyi, mint 1 perccel gyorsabb tempónál. Ez már nem a hatékonyságról szólt, igaz a körönkénti max pulzus nem mutat akkora eltérést. Jó rég nem futottam ilyen sebességgel, a vége felé vigyorogtam mintha muszáj volna.

-
margithid
veterán
válasz
sherlock82
üzenetére
Nekem reggelire lisztre darált zab holland kakaóval, szintén darált lenmag ezt osszekeverem tejjel és édesítőszerrel
Finom és nem unom meg.
Régen raktam bele vagy diót, vagy mandulát, vagy kókusz reszeleket, vagy szezám magot, de ezek nélkül is finom -
törölt tag
válasz
tomcica
üzenetére
Szervetlen magnézium(oxid)és a többi összetevő miatt már nem merek ilyet szedni
Sajnos úgy kell összeválogatni a vitaminokat, hogy maximális biohasznosulást kiaknázzam
pl Cink-glicinát, ciano helyett metilkobalamin(b12), magneziumbol valami “savas” (citrát, laktát), C vitaminból meg csak Cetebe. -
sherlock82
senior tag
Félmaraton teljesítőinek pedig nagy gratula.
-
sherlock82
senior tag
Müzlis tál majdnem félig zabbal. Nagyszemű mert az szeretem.
Arra méz, chia mag, mogyoró vaj, tejjel összemelegítem annyira hogy picit ellepje.
de nem forróra csak melegre.
Kb minden reggel ezt eszem néha mogyoró vaj helyett, fagyasztott gyümölcs.
Futás után szoktam enni mindig, kondi előtt fél órával. -
LanyUs
őstag
Danielsz láttad Papit a Strava-n? 35:24 PB 10 km tett le. A pulzusa elég alacsony volt, babakocsival sokkal magasabb értékeket szokott produkálni.
Aztán addig nézegettem amíg eljutottam a mai FM futáson Szemerei Levente 1:05:02-őt ment. Van ilyen? Nem tudom felfogni ezt a tempót
-
törölt tag
7 nutellás, 10 túrós és 5 lekváros…
Inkább nem is számolom meg pontosan mert 1. annak elégetéséhez ez is kevés 2. hol van itt a 17km esetén az ajánlott 10% teljesítmény növelés?!
[kép] (Reggel 5:30, 16órás koplalással, erős hányingerrel, Turbo 2-vel)Július végén volt utoljára FM táv. (inkább futok keveset, mert nem akarom megtapasztalni hogy 3 felnőtt- főleg jómagam-elpusztít 70 dkg lisztből készült palacsintát(kb50db
) maradjon már másnapra bécsi túrósnak… 
-
sherlock82
senior tag
parandroid
inf3rnoköszönöm a tanácsot és véleményt sztrava ügyben.
-
margithid
veterán
Na megrendeltem ezt a vitamin csomagot: [link] Köszi Tom
Összehasonlítva ég és föld a hasonló árban lévő Centrumhoz képest, kb mindenből dupla annyi van benne. Szerintem nekem napi 1 tabletta fog csak menni, az is elég ilyen dózisú cuccból. Meg ugye eddig semmi nem volt.
Igy 4 hónapra elég lesz.
Tegnap amúgy letoltam a szokásos 10 km-t, iszonyat jól esett, szerintem az idő miatt is. Most jönnek az igazi futóidők, lehet nyomni rendesen.
Én most ráálltam a 2 nap futás, 1 napi pihenés ritmusra.
Szerencsére a viszerem se rakoncátlankodik. Csak nyáron volt vele kis baj, de 30 fok felett talán nem is csoda.
Ettől függetlenül előbb utóbb megcsináltatom. -
ballazol
senior tag
válasz
MADcat
üzenetére
én őt használom két hónapja
akciósan próbálj kifogni belőle, volt már 8900-ért is az alzán
HiFuture TidyBuds Pro -
parandroid
félisten
válasz
MADcat
üzenetére
JBL szokott lenni a jó kompromisszum. Nézd meg, melyik modell van ennyiért. Futáshoz szerintem elég lesz amúgy. Az enyémhez amúgy többféle fülbedugós gumit is adtak, nemcsak méretre, de formára különbözőt is. Ki még sose esett, futópadon használtam sokat, meg néha szobabiciklin. Kint nem szeretek zenével futni. Asszem, az enyém reflect, vagy reflect mini, de jó régi modell, ilyen már talán nincs is, de kimondottan futós cuccaik vannak újak is.
p
-
Üdv!
Remélem a kérdésem jó helyen lesz.
Meghalt a kínai fülhallgatóm, amit futáshoz használok. Kintről már nem akarok rendelni.
Ajánlást szeretnék kérni max 15 ezerig. TWS legyen ha lehet, a mostani is az volt. Ne lifegjen madzag, max csak a két füles között, ha mégis, azon ne legyen mikrofon.
Airpods fülesem van, de az futáskor nekem kiesik. Tehát bedugós lenne a jó.
Hangminőségben csak annyi elvárás lenne, hogy basszus azért nyomokban legyen, elektronikus zenét hallgatok futáshoz.
Köszönöm a segítséget.
-
Amur
addikt
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Köszönöm neked és a többieknek a cipő ajánlót.
asics gel adventure-t is láttam 20 alatt ecipo-n vagy about you-n már nem emlékszem, de ezeket is észben tartom. -
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Az 2:28-as tempó
Full nyelgazzal megyek 2:45-50 körül néhány métert
De Papi meg tud előzni, mert a lepeshossz és a repülő fázisa erőteljesebb. Ma az egyik egyenesben kellemetlen szembeszel volt. Megnéztem Strava-n a futását és ahogy kialltam előle a babakocsival picit esett a tempója. Lehetséges, hogy számít itt is, mint bringa esetében ha van szelfogo.
Én 2 hét laza parkoló pályán vagyok, de azért jó játszani a resztavokkal. 172 fölé nem engedem, de 3:20-30 körül elég gyorsan szoktam látni 190-es villanásokat ( mellkaspant mérés). Háromszor is láttam már. Nem tudom hogy ez csak mérés tüske-e bár nincs jelentősége.Fejbedobas? Aztamindenit
-
tomcica
Topikgazda
válasz
tomcica
üzenetére
Amugy egy masik erdekes verseny anno 1994-ben zajlott Zentan,vajdasagi felnott kupa. Eljott az akkor ifi EB szintet kifutott gyerek Zomborbol. En meg akkor 20nappal toltottem be a 18-at,ergo mar kiestem abbol a kategoriabol.
1:56 teteje,es egy fejbedobassal nyertem.Akkor nagyon buszke volt ram Bela bacsi,az oreg edzom.
Utana jott egy hetre a katonasag...kesobb a haboru,ment minden a levesbe
Ez van,de legalabb volt ket jo 800-as futas,amire emlekezni fogok egesz eletemben. -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
1:59 alja volt a "hivatalos",de kezzel mertek...en is,nalam 1:58 teteje,amugy nem erdekes solo time trial volt...az a fajta,amibol egyet adnak egy eletben

Abban az evben asszem a 7.ik helyre eleg volt a vilag master M35-39 kategoriajaban,ha a verseny par hettel kesobb van akkot betoltom a 40-et,az mar M40-44
28mp volt a 200m 56vege az elso 400m es 1:27 a 600m...ezeknel a pontoknal neztem az oramra. A vege befeszult,ahogy illik,talan ha lett volna valaki mellettem a nyakamba lihegve,akkor kijon meg egy fel mp,de tobb ebben mar nem volt
-
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
A megindulással ~1 percig nincs gond, onnan kezdődik a "mélyrepülés".
A 300m csak ilyen "szinten tartásnak" szántam, az egyébként körülbelül 5-10k közötti tempó.
Nem tudom van-e értelme, de ilyen is kell.
Nagyon eget verő célom úgy sincs perpillanat, a PB-k döntögetése tuti menne. Csak neki kellene indulni...
-
Alg
veterán
válasz
LanyUs
üzenetére
Elvileg igen, újratervez, bár nem azonnal hanem a jövő hetit igazítja - mindig kb. egy hétre előre látod a tervet.
Fogalmam sincs hogy kalkulál-e alvással, training readiness-el, hasonlókkal - arra tippelnék hogy nem (pont a fenti 1 hetes csúszás miatt, rövid távon nem változtat, ha már kiírta a pontos tervet akkor az úgy marad), de lehet hogy valahogy figyelembe veszi pl. az egyéb edzéseket, teljes training load-ot is... de olyat biztos nem csinál hogy pl. ha átmulattad az éjszakát akkor szól hogy inkább tedd másnapra az edzést, ezt neked kell kézzel átütemezni.
-
Alg
veterán
Nekem a múlt heti durvulás után kicsit csökken a terhelés, igaz ki is hagytam egy laza futást... így is lesz 40k futás a héten.
Volt egy erősebb résztávozás (8x700m laktátküszöbön), egy laza 14km (ennyit írt most csak heti hosszúra) meg holnap egy "ahogy jólesik" 12km (ezt tegnap kellett volna de szakadt az eső) és ennyi. Mellette a szokásos 2x30-40 perc saját súlyos erősítés, meg pihenőnapon jóga/nyújtás. Még lehet holnap kimegyek bringázni egyet futás előtt.Garmin Coach: 20-ból 15 hétnél járok, most kezdem úgy igazán érezni a fejlődést, erőnlétben és közérzetben is, bár ez lehet részben a múlt hét extra edzésadagjának a túlkompenzálós utóhatása.
Jövő héten pihenősebb hét, mégjobban visszavesz a távból és az intenzitásból is, összesen kb. 35km táv lesz és a laktátküszöbös résztáv is 6x200m+7x300m. (azaz 6x1perc/1perc+7x1,5perc/1,5perc)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Szia! A Strava-t ne vedd alapul, nekem teljesen szétcseszi a GPS útvonalat és a sebesség adatokat az útómunkájával, simítgatásaival.
-
jimpo
senior tag
MA munkanap volt.
Előtte csak lazázás ment 4 napig, ebből 3 munka után. A mennyiség nem valami nagy, de direkt csökkentett távolság van. Tegnap nem sok hangulatom volt így hamar haza is kanyarodtam, a párás levegő nem esett túl jól.
A mai nap viszont már kapta a test. 3km bemelegítést követően 8x 300/300m, egy kilométer átvezető futás, 2 perc álló pihenő.
Idővel következett a 16x 50/100m az elején a köztes még "futva" volt. Majd a körülbelül a felétől séta, a legvégén meg már egy perces álló pihenőkkel ment a történet. A végsebességgel nem volt probléma 2:15 /km Legjobb tempó
Az utolsók átlaga sem lett rossz...
Volt kis állópihenő a végső 50m után, azt követően egy lazább kili. Azután azért pörgettem egy 4 perces kilométert, végül haza csurogtam.
A Garmin 3.5 nap pihenőt javasol, ami úgy is lesz.
Az ilyen rövideknél már általában a pihenő utolsó 20 méterében elkezdem felpörgetni a dolgokat. Ha nem így lenne mire felgyorsulok már lassulhatnák is lefele, persze 50m nem távolság így sem. Az utolsó pár azért érzésre tovább tartott mint a többi.
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Szellemileg kezdek is "felépülni" Futás-pihi-szoba bringa a körforgás és már sokkal jobb.
Ma 15km közepes futás volt benne játékos résztávok babakocsival. A pályán Papi készült holnap Wizz Air 10k versenyre 30 perc könnyű benne 2x1 km 03:30 feladattal. Felvezettem neki a két gyors részt babakocsival.
Az elsőt 400m 84s alatt vezettem fel, a második 400-at erősebbre vettem 76s babakocsival
Kifejlesztettem egy kocsis galopp futótechnikát, amivel elég kemény tempón tudom tartani a szekeret 
Ja és a Strava épp a 6-os pályán kívül trackelt, így ezek a 400-ak meg se történtek
Igazad van! A stopper óra és a kör számlálás nem hazudik
Stefy: szép

-
parandroid
félisten
válasz
sherlock82
üzenetére
Most pont talált valami faktort, ami megzavarta. Vagy a szoftver bugzott be, és elfelejtett utójavítani a tracken. Borzasztó ügyesen tudnak már a szarból várat építeni, de időnként azért előfordul, hogy beüt valami, és megbukik a mutatvány.
p
-
Alg
veterán
Hervis kupon ma és holnap, cipőre és ruhára, 15.000 felett:
AFAMENTES
21,26% a végösszegből - nem olyan jó mint a múltkori 30%, de hátha ér valamit... -
stefyY
őstag
Akkor ez a gond, ahogy írtad, hogy 10k felett szinte sosem futsz.
Illetve hát nem is gond, mert neked kell tudnod, hogy mit szeretnél. A lényeg, hogy összefügg a két dolog.
Elvittem az új "kollégát" két kedves ismerősömmel egy belvárosi túrára, benne némi szinttel a Citadella körül, oda felmenni konkrétan most nem is lehet, a Várba is fel terveztünk menni, de oda is elég körülményes lett volna, úgyhogy az végül kimaradt. Meglepően jól viselkedett a cipellő, pedig kapott emelkedőt, lejtőt, földutat, kavicsokat, aszfaltot, nem utolsó sorban pedig esőt is...
-
sherlock82
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Értem, csak ilyet eddig nem csinált nálam az évek során.
-
parandroid
félisten
válasz
sherlock82
üzenetére
Megesik. A GPS nem egy precíziós műszer, pontos sose tud lenni, meg rengeteg minden zavarhatja. Ráadásul rengeteg benne a szoftveres utómunka, amiről te nem is tudsz, ha azt mutatná, amit mért, kb használhatatlan lenne.
p
-
HKorn
veterán
-
sherlock82
senior tag
Jó reggelt,,
előfordult veletek is hogy a futást a strava több 100 méterrel arrébb teszi a valóságtól ?
idő és a táv jó ( polár óráról szinkronizálva ) de a térkép egy negyede az teljesen hibás
-
ígyvanferi
addikt
25K már sok? (Hülye kérdés, az már 25%-kal a keret teteje felett van...) Reebok Floatride Energy 3 Adventure Most így hirtelen ezt találtam, amit én speciel nagyon tudok ajánlani úgy általában is, a te felhasználási módodra meg különösen (annyi kiegészítésel, hogy a fűzője elég merev, és mivel kör keresztmetszetű, kis felületen érintkezik a lábfejeddel, amit lehet nyomni fog, ahogy tette pl. az enyémmel, ezért cseréltem egy másik cipő fűzőjére). Vegyes, terep+aszfalt használatra van kitalálva direkt. Technikás terepre nem való, földútra tökéletes. Bőven elmegy 1000 km-t vagy többet. Ebben a full fekete színben még kimondottan jól is néz ki. Bár ugye nem kinézet vagy színösszeállítás alapján veszünk cipőt...
Egy éve ~17 ezer Ft-ért sikerült kifognom aboutyou-n, de ilyen ársávban (20 ezer alatt) mostanság már nem nagyon van semmi, akció ide vagy oda. Aztán persze még lehet vadászni, hátha valami beesik. Pl. az alap Floatride Energy 3 is jó lehet neked, azt is kereshetsz akciósan, nem kell feltétlen az Adventure változat.Ezt most találtam: Saucony Peregrin 10, szintén ~25 ezer Ft-ért. A 4 mm dropot szokni kell. De ez is egy jó cipő, ez már jobban bírja az igazi terepet is vagy ha sár lesz, ahol futsz.
-
stefyY
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
43 és 1/3-ados. Reggel elvittem egy nem annyira lazsálós 10k-ra ( 4:52 // HR142 ). Nagyon jól esett, jó érzés futni benne, de már ahogy a lakásban lépdeltem is hangos volt, aztán belement közben 1-2 kavics is, az még rátett egy lapáttal, úgyhogy ezek nálam a legnagyobb negatívumok.
-
És még egy és elnézést, mára leálltam, nem akartam floodolni, napok óta le akarom írni, csak mindig elfelejtem...
@Garminosok: Tudjatok róla - hátha egyszer még jól jöhet.
Garminra panaszkodtatok - nemrég én is.
Én azt hittem a barométer nem működik, mert az aktívitásnál nem mért emelkedést. De meg sem jelent a grafikon (pl. Stravan), úgyhogy gyanítottam, hogy inkább szoftveres, mintsem hardveres probléma lehet. Mind kiderült, így is volt.
A Garmin support-tal beszéltem, 15 másodpercben elmondtam a problémám és az első kérdés az volt, gyári, vagy Garmin fejlesztésű számlapot használok-e, vagy mást.
Mást használok.
Azt mondták, frissítés után lehet ezzel probléma, gyakran fordulnak elő hasonló esetek, sőt Ő maga is járt már így.Megoldás: gyári beállítások visszaállítása (adattörlés nélkül!)
Működött a módszer, azóta ismét tökéletesen mér az óra.
Factory reset előtt próbáltam a számlapot gyárira cserélni, az sajnos nem vált be. Lehet, hogy egy óra újraindítást megért volna, ha esetleg így járnátok, egy próbát érdemes lehet factory reset előtt tenni vele.
-
Kis motivációs cikk:
Az összes UTH-n ott volt, idén harmadszor vett részt a 112 kilométeres távon -
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Na ez az, ami már tényleg felfoghatatlan emberi ésszel

És ha jól láttam, hét(!) magyar van az ötven induló között! -
Én eddig csak aszfaltra való cipőben futottam erdőben, földúton, tökéletes volt.
Extra nagy sár esetére van nekem is épp egy Pega Trail-em, de kétszer használtam eddig összesen. Asics, Saucony, Nike - mindegy, ami kényelmes és passzol a lábállásodhoz.
M
enj be egy Spuriba, Nyúlcipőbe, próbálj fel tíz cipőt, amelyik a legszimpatikusabb, vedd meg akcióban (ha jó fej vagy, az üzletben, a segítségért cserében, ha fontosabb a pénztárcád - szintén három gyerekes apukaként én együtt tudok érezni veled
-, akkor ahol épp olcsó.Csak tudd, milyen modellekre lőjj nagyjából és ha látsz akcióban valahol - Studi által említett Zalando pl, vagy AboutYou, Sanasport stb. - akkor lecsapsz rá

Nekem anno mind a Nyúlcipőben, mind a Spuriban sokat segítettek, ezért az első két cipőmet náluk vettem, azóta viszont csak jóárasítva, amit épp találok. És sokkal jobb cipőket használok ma, olcsóbban beszerezve, mint amiket és amennyiért vettem 4-5 éve.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
stefyY
üzenetére
Regen ez volt a build... reggeli edzes extra laza 50-60%-on + tehnikak + emelkedok/gyorsitok (amelyik nap amelyik)...delutani edzes 70-75%-on steady.
Verseny volt a gyorsito munka.
Beszelunk itt a 70es evekrol,amikor szinte minden hetvegen volt 5-10K verseny,apro penzert. Nem is kaptal semmit,csak kis frissitest es kesz. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Uhh,uhh

-
archie17
tag
Teljesen tökéletes az aszfaltos.
Terepcipőnek idehaza még hegyi viszonylatban is csak felázott, vagy havas talajon van haszna. Ilyenkor nem fogsz annyira csúszkálni.
Amíg ilyen idő van, nyomd az aszfaltosban nyugodtan, addig meg keresgélhetsz valami alap terepcipőt, semmi más extra nem kell neked, mint kicsit barázdáltabb talp.
Aztán ha rákaptál, és jeges úton is nyomnád, akkor Snowline Chainsen!! -
Chuck Norris
senior tag
Most vasárnap indul a megarace, aki szeret hosszan szurkolni annak ideális esemény: [link] Beszéltem az egyik indulóval, Ő napi 110Km-t tervez menni, akkor lenne nagyon elégedett ha 9 napon belül teljesítené a távot.
-
stefyY
őstag
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
Ahogy Tomcica írta feljebb.

Amúgy a java edzést ezen az intenzitáson ajánlatos csinálni.#66496 HKorn: Rosszul fogalmaztál. MÉG nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A pálya 3 km, addig látom is majd mi a helyzet. A futás-bringa-pihi-futás-bringa-pihi váltásokkal szépen ki tudom pihenni magam. Szerintem váltogatni fogom a futás-bringa-futás-bringa periódusokkal 2 hetente. Reggel elindult a sötét időszak, már mellkas lámpával indultam neki

Az 1L folyadék csak azért volt éppen elég nekem (2km-el a vége előtt fogyott el), mert nem volt hőség. Én mondjuk tudok fogyasztani menet közben, szerintem egy pizza szelet is menne 5.20-on 

Inkább nem is számolom meg pontosan mert 1. annak elégetéséhez ez is kevés 2. hol van itt a 17km esetén az ajánlott 10% teljesítmény növelés?!
) maradjon már másnapra bécsi túrósnak…