Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
válasz Hi!King #67899 üzenetére
Nekem is pont ezért van rengeteg féle ruhám, amit az évek alatt összegyűjtöttem... mert sokkal könnyebb belőle legozni az adott időjárásnak megfelelően. Van olyan amihez szerintem már évek óta nem nyúltam (pl. thermo futó nadrág), mert nem voltak olyan kemény telek, de attól még tök jó hogy ott van és ha eseleg idén épp olyan fagy lenne, akkor lenne mihez nyúlni. Ugyanez az Inov8 esőkabát, ami kb. olyan mint egy nylon zsák és jó ha évente 1-2 alkalommal használom, de akkor nagyon hasznos.
Legutóbb egy Salomon Sense Pro 5 hátizsákot sikerült behúzni 25K-ért két soft flashkkel, amit csak nyáron használtam párszor 2 óra körüli hosszú futásokhoz 35 fokban, viszont akkor nagyon örültem annak a 2x 5dl víznek.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Hi!King
őstag
Jó ábra, nyilván vannak az emberek között eltérések, de kb. reális, mindig furán nézek, mikor 16 fokban kérdezgetik sokan, vagy látom hogy melegítőben futnak. Holott ha fázósak is, ami adott hőmérsékleten sétához ok, az meleg lesz futáshoz.
És persze befolyásolja az intenzitás is, pl. én 10 fok alatt kocogásnál már hosszúnadrágot és hossszuujjút veszek fel, de versenyhez, intenzív edzéshez nyilván nem.
Mondjuk nálam annyi különbség, hogy nincs 3 réteg soha, -6, sőt -20 alatt sem, mindig csak max. 2 van.
-
HKorn
veterán
válasz parandroid #67896 üzenetére
Múltkor velem szemben kesztyűben futott egy srác 15 fokban
Run&Ride
-
parandroid
félisten
Én nyáron is agyfaszt kapok a teljes testes plüssmackós, meg csuklyás, steppelt mellényes őrültektől. Sose fogom megérteni, hogy ezeknek mi járhat a fejében. Nem is akarom.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Alg
veterán
válasz bencze #67893 üzenetére
Jövőre Innsbruck trailrunning festival-ra akarok menni, az szinte félút feléd
Futózsák: esetleg a Camelbak-eket érdemes megnézni, nekem egy Circuit van. Egyetlen bajom vele hogy a zipzáras zsebébe elöl nem megy bele egy mai mobil - de ha jól emlékszem anno még az iphone8 sem fért bele...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Peterhappy
őstag
válasz bencze #67882 üzenetére
Köszönöm szépen. Azon agyaltam én is ma, hogy 35 helyett 30-ig mentem csak, de ha maratont akartam volna futni, vajon 35-nél továbbmentem volna-e és azt hiszem, igen. Hogy bírtam volna-e, azt nem tudom, de azt hiszem mentálisan jobban rá tudtam volna pörögni a végére, motiváltabb lettem volna. Talán a maraton tényleg könnyebben menne - nem tudom.
Nem tudom, mi lehet a versenypulzusom. Most próbáltam 160 körül tartani, ez kevésnek tűnt, de tartok tőle, ha magasabb lett volna, szerintem hamarabb kipurcanok. Tényleg nem tudom.Egyébként a körözést én is élveztem, főleg hogy az őszi erdő, a levélhullás teljesen elvarázsol, e tekintetben amúgy nagyon nagy élmény volt, csak sajnos irgalmatlan sokan voltak, már-már tömeg volt.
Épp a héten akarok venni én is zsákot, a következő hosszú futásom megpróbálom megállások nélkül, azzal abszolválni.
Illetve van még egy ötletem - 106 kör az atlétikai pályán. Gusztustalanul hangzik, de lenne előnye - leginkább az, hogy az előre kipakolgatott, kikészített szajrénak hála nem kéne csomagot vinnem, mégis tudnék úgy frissíteni, hogy ne kelljen megállnom.
Jelige: sok kör nincs, csak kevés zeneKöszönöm, de nem hinném, hogy jobbakat futok nálad - ha van is egy-két gyorsabb időm, azt azért vedd hozzá, hogy én lényegesen kevesebb szinttel futok, mint Te - arról meg nem is beszélve, hogy Te is már csak edzés jelleggel "futogatod" a maratonokat
Szóval én is épp zsákokat nézek, (Salomon Active Skin 8 az esélyes és Camelbak tatyók: Circuit Vest, Ultra Pro Vest, Rouge Light) - mindnek láttam előnyét és hátrányát - még nem tudom, melyik lesz a befutó.
Jó lenne, ha nem csak futáshoz, de bringázáshoz is kényelmes, használható lenne (és beleférne egy mai méretű mobiltelefon is - sajnos ez is szempont és szűk keresztmetszet lehet).[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
Ahha, kösz, érdekes.
Nekem Nürnbergből kicsit hosszabb lenne az ilyen de nem feltétlen kizáró jellegű, érdemes észben tartani a vasút melletti versenyeket vagy ha a jövőben valaha úgy alakul és autóval mennék fel tudlak venni ezek szerint[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Alg
veterán
Én az ilyenekre szoktam mondani, hogy "naptárhoz öltözködnek", mint anno a Városligetben Januárban 17 fokban pehelykabátban futó illető
Vagy csak sokat nézték a Rocky-t
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Agony
aktív tag
válasz bencze #67888 üzenetére
Ja persze ez nem szent írás, nagyon egyéni a hőérzet... én még rövid nadrág, trikóban futok 10-15 C°-ban, de már most 15-20 C°-ban látok embereket hosszú futó nadrágban és hosszú ujjú felsőben futni a kerékpárúton.
Nem értem, hogy nem gyulladnak meg az első kilóméter után, de meg mernék esküdni rá, hogy még a teljesítményüket és "futás kedvüket" is csak rontja a meleg, amitől enerváltabbnak érzik a mozgást.
-
bencze
senior tag
Nagyon szubjektív nyilván, a hosszúnadrágot eltolnám eggyel jobbra, a 2 hosszú ujjú réteg az inkább csak 0 alatt, -10 alatt mehet 3 réteg (aláöltöző, hosszú póló, rövid póló), az alatt még nem futottam... de nem tudom milyen hideg kell ahhoz, hogy dzsekit viseljek ami bent tartja a párát, borzasztó érzés...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Alg
veterán
Szerintem rendben volt a szervezés (terepfutas.hu, van már benne tapasztalatuk), nekem jó közlekedéssel Bécsből (Railjet -> Tbánya + 10 perc a helyi járatos személyvonaton). Rajt/célhelyszín OK (sportcsarnok), volt öltöző, WC, hosszútávosoknak masszázs, kaja (itt talán a gulyás helyett jobban esett volna valami tartalmasabb cucc). Parkolni is lehetett bár eléggé tele voltak az utcák.
Pálya: volt vagy 5-6km aszfalt(a pálya eleje+vége), amúgy jellemzően singletrack/erdei földút. Félmaratonon egy komolyabb emelkedővel amit körülöttem senki nem futott meg (15% körüli meredekség). Volt pár kikerülhető dagonya, plusz talán 2 meredekebb poros/sziklás lejtő ahol figyelni kellett, de amúgy lehet jobb lett volna aszfaltos cipőben menni... Időjárás kb . tökéletes volt, picivel talán lehetett volna hűvösebb, de így meg lehetett napozni a célban a füvön. Barátságos verseny volt, de szerintem az ilyen "második soros" tereputó versenyek mindig azok (Sopron trail-t tudom még ajánlani tapasztalatból, ott szerintem kicsit még jobb a pálya is, nincs aszfalt semmi)
-
Agony
aktív tag
válasz pethYeti #67884 üzenetére
10 C°-ban simán rövid nadrág, esetleg ha fázós vagy akkor hosszú ujjú póló, hogy komfortosabb legyen és ne fázzon a karod, de ennyi. 0-10 C° között már esetleg húzhatsz egy vékony (hosszú) aláöltözetet a rövid nadrág alá, hogy ne fázzon a bőröd, de még akkor sem érdemes vastag melegítőalsót húzni, mert csak beleizzadsz.
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
Van egy táskám, háromszor, ha használtam, de nem tudom vagy nem akarom megszokni. Ahogy írod. Rettenetesen szeretek "minimálban" kocogni. A hétvégén is többen táskával futottak, pedig lett volna hely elég frissítést lerakni.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
bencze
senior tag
Gratulálok, szerintem kellenek az ilyen események az élményért, még ha nem is mindig optimális a forma. Ez miféle rendezvény, milyen volt a szervezés, útvonal? 1-2 bekezdés erejéig érdekelne. Elég meghittnek tűnik a létszám alapján.
Ha minden igaz arrafelé sincs különösen rossz idő mostanában? Itt valami 20+ fok lehetett a tegnap, rendesen meleg volt este amikor futottam.Ultrabalaton trailen lesz valaki a hétvégén? 5-ös csapattal megyünk, időjárás előrejelzés nem rossz, az eső tutinak néz ki, szerintem kell valami védelmet keressek az ülésekre mert az én autómmal megyünk...
@Peterhappy
Szép menet volt azért az a hosszú. Nekem a maratonok (rendes rendezvény) könnyebben mennek mint az azt megelőző 30-35km hosszúk.A maratonon - igaz az egy jó útvonal volt - ment az 5:20 környéke, azelőtt egymagamban 6 perces átlaggal futottam le a 32km hosszúm. Nem tudom, nem gondolom túl, hacsak nincs célidő (hobbisták vagyunk, jobb, ha nincs) versenyen pulzus alapján szoktam pacelni és akkor nagy gond nem lehet. Ez simán maratoni forma nálad, jobbakat futsz mint én.
Ez a körözős jó móka mert nem kell mindent cipelned, de könnyű elcsábulni. Legalábbis én előre félnék, hogy a végén elmegy a kedvem és kiállok. Ha tehetem vagy kört megyek, vagy pl amikor Budapesten futottam akkor elmentem Szentendre felé meg vissza, amíg elfele megy az ember addig minden oké, amire nyomorogni kezdtem rég visszafele jöttem már és haza kellett érni.
Most az utóbbiaknál vittem vizet / isot és gélt zsákban, mondjuk az jó szar és tuti az is lassítja az embert, de előnye is van, ahogy a viccben van, ha jön az oroszlán eldobod a nagy követ egyből milyen könnyű futni...Egyéb: keresem a tuti zsákot továbbra is (van vagy 3 decathlonosom, egyik sem jó), vettem egy Salomon adv skin 12-t, kényelmesebbnek tűnik, mint a decathlonosok, érdekes mód a 2 legalsó bordám környékét érzem pedig csak 10km-t futottam benne (a 2 vizespalacktól - nem ittam de megtöltöttem őket, hogy szokjam cipelni). A cipzáros zseb túl nagy, lötyög benne a telefon minden lépésnél fel-le, az is idegesítő. Hát nem tudom milyen a jó de talán csak amit magamnak terveznék (telefonos zsebet vízhatlanra csinálnám...).
A városban találtam egy jónak kinéző boltot, ott vannak Ultimate Direction zsákok amit még dicsérnek, de nem fogok tesztből beruházni, 150-180 euróm nincs rá... azért lehet bemegyek és felpróbálok egyet csak kíváncsiságból egyszer.[ Szerkesztve ]
-
-
Peetta14
tag
válasz LanyUs #67872 üzenetére
Gyerekekről rámragadt most egy nátha, tegnap voltam vele egy 17km-es tempós futáson, esetére már alig láttam a náthától, de a bogarat beültetted a fülembe rendesen. Jövök egy felmérővel én is majd. Szép időt mentél, feladja a leckét, tavaszi cooper challenge óta nem volt ereszd el a hajam futás.
Esetleg más csatlakozna egy 5km felmérőhöz? Cél a saját PB. -
sherlock82
senior tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz sherlock82 #67877 üzenetére
O,pedig felenk meg csak az allami szektorban trukkoznek igazan ilyen energetika, kommunalis cegek (szemet, viz), onkormanyzat stb. Ott ilyen tetel h 1000 euro egy UB csapat tamogatasara nem tetel.
Neha a reprezentacios koltsegbol, vagy hasonlo mozgathato eszkozbol lefedik csuklobol.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz sherlock82 #67873 üzenetére
Nekunk ket UB-n volt szponzorunk, ismeros, leirhatta a ceges koltsegbol es segiteni akart.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz stefyY #67871 üzenetére
Neked az egesz hetet erdemes lazazni, szerda iscsak 15-20perc atmozgato. Semmi terhelee, meg akkor se hamar ujra menne a lab. Meglasd jobb lesz igy, beepul amit terheltel, tobb haszobln lesz belole neked most a kevesebb = tobb
-
sherlock82
senior tag
válasz LanyUs #67872 üzenetére
Szép lenne ha közel 40 évesen ebből kellene megélni
Egy ismerösöm összeszedte a cimboráit hogy induljunk az ub - n. Mondta hogy lehet hogy lesz támogatónk is. Gondoltam magamban, ki azaz állat aki azért fizet hogy mi elinduljunk full amatőrként egy versenyen
Most kettő napig no sport munka miatt csütörtökön vagy pénteken tudok talán elmenni kicsit futni, ez volt némileg gyorsabb a mai szakasz. De köszönöm a figyelmet, nem akarok nagyon erőlködni.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #67869 üzenetére
Nem fogom a gyerekre, de ha nem ping-pong labdázik a fejemmel éjjel, akkor nem olyan napom lesz, hogy nagyon nem adja. Na de a bemelegítést úgy csináltam, ahogy javasoltad: 3km laza benne 2x100 repülő + 1x200m tempó. Ezzel ráhangolódtam. A hátsó comb is javul a masszázstól!
Éreztem a test jeleit, de a közepén elengedte a szellem. Aztán, amikor túl voltam a felén visszatettem a rendes mozgást és abban a pillanatban, amikor kiengedett a mozgás tettem vissza a megfelelő mederbe. Valahogy a test mindig rá akart állni a 05:00 körül pihenő tempóra, de nem engedtem neki. 4. km-ben arra gondoltam, hogy Peetta14-nek valami értelmes időt le kellene tenni, majd az 5. km-ben a neved mormoltam magamban20:00-nál láttam az órán mennyi is az annyi, mert addig nem néztem rá, elkezdtem húzni hátha befér 21:00 alá, de már nem lett meg! Vicces volt ez az igyekezet Bent épp sörözgettek a büfében, ablakon keresztül nézték mit nyargalok ott össze-vissza
Azt látom, hogy kemény munka lesz ezt letenni 20:00 környékére, de nem lehetetlen.Mivel szombat erős 12k volt reggel, tegnap meg ez a felmérő ésszel osztom be magam, mert jelenleg egyben vagyok!
sherlock82: csak finoman! Sokszor beszéltük, nem ebből élünk, ráérsz visszatérni a normál kerékvágásba...
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
válasz Never79 #67864 üzenetére
Sokkal jobban is lettem most reggelre, de szerintem csak szerda reggel állok újra "edzésbe". Közben pedig beneveztem a jövö februári Szederkény-Bólyra, oda jön esetleg valaki közületek?
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #67847 üzenetére
Apropo 5K felmero:
4:06, 4:16, 4:27, 4:18, 4:05 a profik epp igy futjak a leggyorsabb idoke.1000-1500m bekezdve batran,majd 1500-2000m picit visszavesznek es utolso 1500-2000m megtolva fokozosan.
Neked az elso es utolso km igy jo,a kovetkezo felmeronel a 4:27-es es 4:18-as kilometereken kell hozni megThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
Én csak próbálok motiválni! Ha beírod ide, hogy 100 kg közelében mentél xy időt, akkor valaki lehet azt mondja: Ha neki sikerült, akkor nekem is menni fog!
Természetesen alacsonyabb tömeggel némi edzés után túllépnek az időimen de addig jó móka nekem isEmvy: én is akarok 68 évesen majd 2:40-es 30 km-ert futni Ha egészsége engedi és élvezi, akkor fusson amíg lépni tud. Respect hogy mozog és nem csak a sorozat + előtt gubbaszt
-
Zozo0525
őstag
válasz sherlock82 #67842 üzenetére
mehettünk volna együtt egyet.
Hi!King gratula
-
Peterhappy
őstag
-
Peterhappy
őstag
válasz Peetta14 #67822 üzenetére
Teljesen igazad lehet.
A bringázást nem igazán érzem meg, a futást viszont tény, hogy igen. És alig akad lehetőségem kimenni, tolom is neki mostanság, ha csak kijutok. Vagy tempó, vagy hosszú. A tegnapi volt a harmadik FM egy héten belül, az tuti nem volt jó ötlet.
Lesz most kihagyás, a következő két hétben nem igazán lesz lehetőségem futni - talán jobb is.Köszönöm szépen.
@LanyUs: Neked is! És gratulálok az 5km PB-dhez
-
aujjobba
addikt
válasz Peterhappy #67805 üzenetére
Az lehet, az összes cipőm sarka kráteres, és szétfoszlik hátul a szövet.
Kérdeztem dokit, azt mondta tartásprobléma nincs meg semmi amivel foglalkozni kell, kinek hogy.
Ugyanennek a dokinak mutattam hol nő állandóan bőrkeményedés, hátha valami problémának a jele, erre azt mondta menjek pedikűröshöz.
Ilyen ránézésre 80 éves öregúr, csak azért praktizál már mert nincs más. -
Alg
veterán
Napasztmek milyen idők meg távok repkednek itt, fel se tudom sorolni, nagy gratula mindenkinek!
Kis VTM, próbálom röviden:
Szeptember 15 után covid és 3 hét kihagyás, most a verseny hetében futottam 3-szor: Hétfő laza 5k, Szerda nagyon laza 10k, péntek 5k benne 10x100m kb laktátküszöb iramon (5:00).
Sikerült időben lefeküdni és el is aludni, 7 és fél óra alvás után reggel 5kor ébresztő, zabkása, vonathoz: 9 körül értem oda, pont láttam messziről a hosszútáv rajtot.A rajtnál az összes létező Garmin statisztika azt mondta hogy ezt most nem kellene erőltetni:
Body battery 50/100 (ébredéskor 77ről!)
Training status: Strained
Training readiness: 65/100
HRV status: Low (-> overstressed)Időcélt rég elengedtem, az új cél az volt hogy minél kevesebbet sétáljak és kifussam azt amit ma éppen tudok. Szerintem mindkettő sikerült:
18 perc séta volt összesen, ebből 12 az emelkedőn, jó tempósan, laktátküszöb felett voltam így is (előztem is jó sokat). A maradék jellemzően ivás/evés mert 170 közeli pulzuson még a csőből is nehéz inni...
Átlagpulzus 165, max 178 (LTHR elvileg valami 168-170 körül becsülve), az utolsó 4km már eléggé fájt, a célban eltartott egy ideig mire magamhoz tértem, most pedig teljesen nullán vagyok.Még pár adat:
Body Battery a célban: 17/100 (most este már kiakadt 5-nél)
Stamina a célban: 1% (kb a cél előtt 1km-el érte el az 1%-ot, szóval eszerint is kifutottam ami bennem volt)
Hivatalos idő: 2:16:08
Helyezés:58/75
Frissítés: kb 8 deci izo zsákból+1 hydro gél féltávnál (pontoknál nem álltam meg)
Strava[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
Elmélkedtem múlt héten a vitaminjaimról, meg a magnéziumról. Úgy tűnik működik, mert ez a hétvége már nem csapott meg annyira. Végre sikerült körbefutnom Egert. Volt benne izgi rész, mert van két szomszédos völgy. Az egyik egy felkapott kertvárosba visz, a másik egy rossz hírű utcába. Eltaláltam a jót :)
(A magasság kicsit fura, elállítottam a pontosságot)
Eat pasta, run fasta
-
sherlock82
senior tag
Ma reggel Kaposvárra vitt az utam és a dimbes dombos ( 69 m szint ) utakon sikerült 5 perc körüli km kel 6 km t leküzdenem.
Végére éreztem hogy kellemesen elfáradtam és hogy sikerült talán a covid okozta utóhatásokat is teljesen leküzdenem.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
jimpo
senior tag
válasz stefyY #67840 üzenetére
Úgy tűnik sikerült túltolni, majd elmúlik. Tessék pihenni.
Jómagam is így teszek, szintén túltoltam picit....
De legalább megvan a 2500+ km idén illetve az első 90 km -es hét is.
A lábközépcsontok rendben vannak most. Igaz nem csodálom, rotáltam a cipőket rendesen.
Hétfőn Cooper a Kinvara 12 -ben, Kedd Floatride Energy 3 délelőtt, Altra Paradigm 6 délután. Szerda Puma Velocity Nitro 2, Csütörtök Altra Paradigm 6. Péntek New Balance FuelCell Rebel V2, Szombat Rebook Floatride Energy 3, Ma reggel Altra Paradigm 6 majd délután Kinvara 12.
Ez így nagyon jó volt a talpamnak, legutóbb szerintem 2 hónapja volt ennyire panaszmentes.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
LanyUs
senior tag
Itt mire gratulálna az ember már tele van a fórum kiváló eredményekkel!
Nem is lehet reagálni StefyY harcore nyomja a hosszúkat Peetta14 is lazán ment 5k-n 21:45-öt, de ahogy elnéztem volt benne egy laza km, tehát már bőven a 21:34-es időm alatt van Hi!King, jimpo, igyvanferi-t mindig is a villámlábúak közé soroltam SpaceKombajn , tisn, zozo is tolja rendesen comegetsome1meglepett, hogy ennyi munka mellett még bringa is ilyen sok + futás norby tuti, hogy mozog Láttam tomcica Te is futottál ( egyenesekben a 4:35 szaggatott szét ). Peterhappy csak semmi pánik. Kipihened ezeket az edzéseket/időszakot és visszatér ám a mosoly. Nálam is így volt! Full pihent vagyok már és gyorsultam is a magam módján. Nem lett idén maraton! Huuu most mi lesz... Semmi... Csináljuk, ahogy erőnk adja és időnkből telik Herénk az van ( ezt Tom "buzdítása" miatt írom ), de az nem -e fórum témája[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #67828 üzenetére
Jól van, jól van! De ha csak 1 méterrel többet fut Valaki, aki olvasta és nem sérül le teljesen már jól jártunk...
Amúgy pont most bánsz a témával ilyen keményen, amikor épp eleveztél a Fekete-tengerig keresztedésként?
Pedig nem vagyok a toppon ( éjszaka elég sokszor fejbe rúgott a kicsi ), de a beszólásért el kell mennem futni egy rövidet. Nálam az edzés a verseny, a verseny már túledzett -
Hi!King
őstag
Ma Sopronban futottam félmaraton versenyen, új PB, 1:25:12. Még dobogóra is kerültem, abszolút férfi 3. hely, kategóriában 2. hely (40 év feletti nyerte a versenyt, ők más kategória voltak).
Elégedett vagyok, főleg hogy a tavaszi bajai félmaraton óta úgy javítottam, hogy jelentősen kevesebbet futok, mint 2021-ben, illetve amikor több időm lett volna futni, júniusban, akkor covidos voltam.
Persze most is gyorsabb votlam az elején, mint a végén, annak ellenére, hogy igyekeztem visszafogni magamat, még 10k PB-t is mutat a Strava. 3 kör volt, az elsőn nagyon meglódult mindenki, de én hagytam, hogy elmenjenek mellettem, a többségét már 3-4 km-nél visszaelőztem, meg voltak akik rövidebb távon indultak. Egyébként azt hittem a végén, hogy még rengetegen vannak előttem, pedig már csak 4-en voltak a második körtől a végéig (1 váltó és 1 nő a férfi egyéniseken kívül). A kategóriagyőztest végig láttam, de esélyem nem volt utolérni. Viszont tényleg egészen jól ment végig, csodálkoztam is, hogy ennyire jó formában vagyok.
-
tomcica
Topikgazda
válasz stefyY #67832 üzenetére
Felenk ugy szokott kinezni egy combosabb felkeszulesi idoszak,hogy a verseny altalaban konnyebb,mint az utolso specifikus edzes ugye faradt labra van rakuldve a versenytempo darabolva...versenyen pihent labra + adrenalin = repulsz
Mondjuk olyan is volt,aki nem elte tul a specifikus edzest,vagyis nem jutott el a versenyig,mea culpa...de jobb mintha odaall versenyezni es 80%-on maszatol[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz stefyY #67830 üzenetére
Nem szeretem elengedni ugy,hogy ne legyen felkeszulve....akkor inkabb lefutom itthon vele
Nekem ne maszatoljon senki a versenyen,ugy alljon oda,hogy versenyez (az adott hatarai kozott persze!) nem csak tuleli
Ha ehhez vert kell vizelni edzesen,akkor azt IS fogThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
stefyY
őstag
válasz tomcica #67829 üzenetére
Sok sikert neki...valószínűleg felkészültebb és rutinosabb nálam, 2 hét elég, hogy "kiéhezve" álljon oda.
A számaitokat olvasva nem biztos, hogy szívesen lennék a tanítványod.
-
tomcica
Topikgazda
válasz stefyY #67820 üzenetére
Ja,mondtam neki,hogy a szegedi kisebb verseny,nehogy megengedje,hogy barmelyik csaj leelozze Illetve,ha ugy adodik,hogy megis akkor legalabb csinos legyen
Ott 1100m-es kor lesz,kemping,full aszfalt,viszonylag kulturalt a fordito,egyik elesebb,a masik okes. Lehet elozgetni isThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz stefyY #67820 üzenetére
Felenk is zajlik az epitkezes utolso resze. Ugye oktober 29 (ket het mulva szombat) Viktor kollegam Szegeden 6orast tol. 72km a terv.
Most hetvegen csinalta az utolso specifikus terhelest. Szombat reggel 25km enyhe fokozos 5:00-4:30 (atlag 4:47 @158bpm) + delutan 25km 5:05-4:30 (atlag 4:49 @154 bpm).Ezeket aszfalton ket falu kozott egyedul.
Ma 7:00-tol velem a palyan,faradt labra tempo. 25km @4:35 @160bpm
(en meg kint romboltam a 6os palyan mellette,az 10%-al gyorsabb ugye kb 4:05...de csalos,mert az egyenesek 4:35 mellette,a kanyarok meg 3:35-3:40 koze...100db utan mar ereztem mit is csinalok...ugye 125db jon ki a 62.5 kor alatt).
Ugy erzem fel van alaposan keszulve ket hete van ezt alaposan kipihenni,innen mar indul a TAPER (ket nap full OFF-al holnap es kedd).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
válasz SpaceKombajn #67823 üzenetére
Elég valószínű.
Én ezért szeretem a Runalyze -t, mivel nem edzésterv alapján futok, hanem csak úgy "találomra". Így az alapján igyekszem belőni a terhelést, az épp elvégzendő edzést meg az előző hét alapján szoktam kalkulálni.Stress Balance (TSB) 0 és 10 között jellemzően, -20 érték csak nagyobb terhelés esetén jellemző
Workload Ratio (A:C) ezt a javasolt 0.80 < A:C < 1.30 – optimal workload közé, illetve 0.80 alatt ha éppen PB-t vagy Coopert tervezek futni.Amíg még élt a Stryd Membership, a Running Stress Balance (RSB) értéket is figyeltem, de az ügye csak a futással kalkulál.
A Runalyze minden rögzített aktivitással számol és az alapján kalkulálja a Fatigue (ATL) értéket azaz a "fáradságot" ez 30 és 60 között van jellemzően, de leginkább a 40 körüli az általános nálam.
Bár igazából nemrég szoktam rá hogy fényképezem szinkronizálás előtt és után is az értékeket. Ez pl a Copper előtti és utáni állapot.Mivel múlt héten Cooper volt, így a hétre rövid pörgős 50m-es edzés jutott. Meg jövő hét elején 400m szerintem. Bár lehet keresztül húzom az egészet...
A verzió, elmegyek több napra túrázni, B elmegyek egy 20+ km körüli terepfutásra legalább. Mindenképp kell valami, mert az alföldön már a falnak megyek.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
LanyUs
senior tag
válasz SpaceKombajn #67823 üzenetére
Ne is mondd! Mostanában egyre kevésbé van kedvem tologatni! Inkább mennék egyedül. Rendesen tolja fel a hr-t És sűrűn csalok is, hogy rátámaszkodok. Olyan vagyok akkor, mint egy pillangó Na de most csak beugrottam, mert van egy rövidke cikk:
A futók leggyakoribb sérülései [link]
[ Szerkesztve ]
-
Peetta14
tag
válasz Peterhappy #67816 üzenetére
Szerintem, ha megengeded, túl sok volt a heti km (futás, bringa). Még ha nem is érezted magad fáradtnak, azok a km-ek a lábadban voltak, ahonnan te még a magad mércéjével csúcstávolságot akartál futni. Érdemes visszavenni azon a héten, tudjál honnan elrugaszkodni.
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
válasz tomcica #67813 üzenetére
Köszönöm, de megyek a lassú fiú csoportba, mert azért volt pár csaj, aki odavert...mint utóbb megtudtam, az 50 mérföldes OB női győztese vert rám legalább 2 kört, de inkább 3-at a 6 órám alatt. 1319 méter volt egy kör, úgyhogy azért az nem gyenge. Nagy élmény volt közvetlen kapcsolatban lenni Bogár Janival, Maráz Zsuzsival, Csécsei Zolival. Rengeteg barátom is futott, ketten még kint is vannak, mert 24 órásat tolnak...
A pálya sajnos sok helyen nem volt túl "előzésbarát", sokan futottunk egyszerre és nem így számoltak eredetileg. Na meg volt egy jó 200-300 méter murvás rész közvetlen a Balaton partján, azzal nem nagyon voltunk megbarátkozva, a többi aszfalt volt + térkő. Szerintem emiatt a összevisszaság miatt, valamint a még ki nem pihent maraton és a kelleténél erősebb tempóválasztás miatt a 7. kilométertől szét akart szakadni a jobb combom. Arra 35 után kértem egy cataflamot, mert ott már hasonlóan mindent a pokolba kívántam, mint a maratonon, csak itt most a frissítés része rendben volt mondhatni. A gyógybogyó némileg rendberakott, 45-től kezdtem el újra magamra találni, de ott már a 65 kilis álmot elengedtem. Ittam közben felvízezett és némi konyhasóval megbolondított Pepsit...a frissítésem egyik legnagyszerűbb eleme volt szerintem.
tisn, Zozo0525, Peterhappy:
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #67811 üzenetére
eloszor rekortanon (aszfalton) csinald meg az erdo az szerintem jobban nyirja a futomuvet.
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #67814 üzenetére
Hááát nem tudom. Voltak azóta azért bőven vállalható futásaim is (mármint a magam mércéjén), de tény, hogy az edzéstervemet már nem is használom, nincs időm tudatosan futni. Most úgy fest, jövő héten egy nap sem tudok kimenni, eddig hetente négyszer jártam.
Tanulság az van dögivelA darabolós jó ötlet, köszönöm, bár szerintem a Feleségem kitekerné a nyakam, ha napjában kétszer tűnnék el futni
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #67811 üzenetére
Egy teljes faradasig futott 30km+ kepes 3-4 hetre is hazavagni a rendszert szoval benne van meg az is a pakliban.
Le kell vonni a tanulsagot,legkozelebb a felkeszulesnel ooovatosan kell ezeket a speci edzeseket maratonos felkeszulesnel lehet hasznalni a darabolt hosszut is,van akinek az emesztheto jobban. Gondolok itt napi 2db futasra pl 20km+15km (kozte 6-8ora piheno)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz Peterhappy #67192 üzenetére
Ma ismét nekimentem a 35km-es felmérőmnek - ezt terveztem kvalifikációs futásnak a maratonra.
Tanulva az előző próba hibáiból, nem éhgyomorra mentem (11:00-kor fejeztem be a reggelim) és ~13-kor mentem ki futni. Keveselltem a két órát - éreztem is az elején, hogy kellett volna még pihenni, de délután program volt, sietnem kellett haza, nem tudtam tovább húzni.A múltkori 250ml víz+egy gyümölcsszelet kombó helyett ezúttal vittem két gyümölcsszeletet (szegény ember zseléje), egyet betoltam indulás előtt, 2*800ml víz + 500ml ISO ital (Lidl-s kék ízű), kitekertem az erdőnkbe, a bringát kineveztem deponak és 5km-enként tankoltam. Full tudományosra vettem a figurát, hét kört (~5km) terveztem, hat megállás, ~350ml per etap, 3. és 5. ISO töltés, 2. és 4. gyümölcsszelet.
Ezen kívül cadence 170+, HRM 150-160 közé, hogy ne is vánszorogjak, el se szálljak.A vége az lett az alaposabb és tudatosabb felkészülésnek, hogy sikerült rosszabbul, lassabban, magasabb HRM-mel kevesebbet futnom, mint három hete.
Igaz akkor aszfalton és rekortánon mentem, most végig az erdőben.30km után már nem tudtam nekimenni az utolsó körnek. 27km-nél teljesen random helyeken kezdett el fájni mindkét lábam (pár száz méter eltéréssel), úgy 1-1,5km-mel később nagyjából helyrerázódtam, de hiába tért vissza az amúgy sem acélos iram, akkor már fejben elengedtem a dolgot. A maratont is. Marad a tavasz. Vagy a jövő ősz.
Eddig is büszke voltam a maratonistáinkra, főleg a múlt heti elsőbálozókra, hát ez az érzés most csak még inkább nőtt
-
ígyvanferi
addikt
A shift engem nem igazán mozgat meg, így én nem utállak. Szerencsére a Prora azt írtad, 48-as volt csak, ha az lett volna méretemben ennyiért, simán kivonatoznék.
Kár, hogy itthon a futós boltok nem csinálnak ilyen durva akciókat. Jó, az outletekben időnként kifogni hasonlót, de a márkák pl. elég limitáltak (Nike, adidas, és tudtommal ennyi).
-
Alg
veterán
Utálni fogtok, visszamentem ma reggel nyitás után, nem volt annyi ember és rendbe voltak téve a cipők, elhoztam egy Endorphin Shift 2-t is (kicsit szolidabb, szürkéskék színben) a hosszú futásokra (szintén 50EUR) - ezzel most el vagyok látva kb. a jövő ilyenkor esedékes kiárusításokig
-
Peterhappy
őstag
válasz aujjobba #67788 üzenetére
Releváns. Csak tippelek, de gyanítom, hogy sarokra vagy közel sarokra érkezel, teljesen átgördítesz és teljesen egyenesen, már-már hátradőlve futsz.
Próbálj meg talpközépre érkezni (ne lábujjra!!!) és kissé előredőlve futni. Nem csípőből, egész testtel. Erre koncentrálj, annak természetes velejárója, hogy nem sarokra fogsz érkezni - és nő a lépéssszám
Szerk: Hátha segítség
A keddi lassú futásomon 0,99m volt az átlagos lépéshosszom, úgy, hogy 181cm körül vagyok. Viszont 167-es átlag cadence társult mellé.
A csütörtöki gyorsamnál 1,14m volt az átlagos lépéshossz, a cadence volt mellé jóval nagyobb (183)[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest