Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
válasz Never79 #102880 üzenetére
Én voltam, de csak privátban csináltam meg tavaly nyáron. Számomra a nehezebb pályák közé tartozik, nekem a kevesebb szintes útvonalak mennek jobban. A téli időpont csak nehezíthet rajta, bár nekem meg a meleg nem könnyítette meg a dolgomat. Ismerős futók eredményeiből kiindulva megelőlegeztem magamnak egy 6 órás, max. 6:30-as teljesítést, de végül csak 6:48 lett belőle. Rendesen elfáradtam a végére, ráadásul kevés folyadékot is vittem. Télen inkább nem erőltetem, egyre rosszabb a kézujjaimban a keringés, hidegben örülök, ha túlélem a napi 10-15 km-es távokat.
Garmin Connect[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #102893 üzenetére
Hallod kopik mar az en erom is,ez van...regen a testulyom duplajaval tudtam deadlift-et, es max mellet is (!)
Azert 90-95kg-vel deadlift megy 3x3db most is. 55kg vagyok per pillanat.
De amikor latom,hogy a sprinter tinilanyok 50-56kg-s testsullyal 100kg-s deadliftet tolnak,meg 80kg guggolast,akkor azert megnezem,hogy melyik oltozoben is pakoltam le a ruhaimat GEPEK
Mondjuk a combja egyiknek olyan vastag,mint a derekam ,es a felsotest erejuk messze nincs aranyban 30-35kg-vel melleznek.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz INTELligent #102889 üzenetére
A bemelegites az mas,az persze sulyok nelkul,kisebb sulyokkal alaposan
Utana viszont nincs "maszatolas",nincs szurke zona. Nagy sulyok + keves ismetles. Ha tobbszor tudnad ismetelni AKKOR NEM ELEG NAGY A SULY
Teljes piheno koztuk,hogy az izmok megint maximalisan tudjanak teljesiteni a kovetkezo sorozatnal.
Akar ilyen 3x3db/gyakorlat volumenig is le szabad menni am
Tovabb tart a bemelegites,es a gyakorlatok kozotti piheno,mint az egesz sulyemeles.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
Never79
tag
válasz bandus #102883 üzenetére
Kezem miatt, amivel nem tudok rendesen fogni
De amúgy igazság szerint azt kell jól begyakorolni, hogy mikor kell ténylegesen számodra, s mikor csak kényelmi szempont, s valójában gyorsabb lennén ha eltennéd, erre kell rájönnöd. Legalább is nekem ezt mondták a nagyokosok. Illetve mivel az egész testet megmozgatja, eleinte picit magasabb a pulzusod vele, amíg meg nem szokod. Ezért kell hozzászokni.
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz tomcica #102886 üzenetére
A nagy sulyok mozgatasa gyors izomrosttal tortenik csak szolok,tul ne terheld meg rasprintelessel is
+Ezek az edzesek fokent a glikogenhoz nyulnak,szoval tolteni is kell...jol jon az a mezeskalacs...
Aaaaa, na ezt beneztem . Koszonom a felvilagositast.Jo a piramisod,en mindket gyakorlatbol az elso szettet kihajitanam a picsaba tul keves a suly,maszatolas. Bemelgiteni mashogy is lehet.
Koszi akkor ki lesz dobva . Es azt nem is irtam, hogy mindegyik piramis elott volt meg kisebb sullyal bemelegites...
Meg a legelejen olyan dinamikus gyakorlatok, amiket az edzo mutatott a sulyemelos workshopon, amin voltam.Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
tomcica
Topikgazda
Pl idegesited azokat akik epp eloznek egyszer mentem el egy ilyen botos "joszag" mellett,azota is aldom a szerencsem,hogy nem szurt meg vele
Mondjuk ugy is kerultem,hogy inkabb bementem felig a susnyasba,biztos ami biztos legyen koztunk eleg hely.Nem volt eleg.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz INTELligent #102882 üzenetére
A nagy sulyok mozgatasa gyors izomrosttal tortenik csak szolok,tul ne terheld meg rasprintelessel is.Szepen esszel.
Ezek az edzesek fokent a glikogenhoz nyulnak,szoval tolteni is kell...jol jon az a mezeskalacs...ez nem az a km gyujtos full aerob edzes
Tesztoszteront is megdobja,mert a monoton aerob alapozas be tud tenni a hormonhaztartas egyensulyanak. Szoval jo,hogy pumpalod kicsit a vasat.Jo a piramisod,en mindket gyakorlatbol az elso szettet kihajitanam a picsaba tul keves a suly,maszatolas. Bemelgiteni mashogy is lehet.
A 90-95-100kg az okes,a darabszam is,sok pihenovel. A deadlift pedig 65-70-75kg. Utolso szettek mehetnek majdnem faradasig.
Ugye kisebb volumen,nagy sulyok,sok piheno. Erot epitesz.
Ez eroemelo modszer,nem testepito.Vekony,de eros test kell nekunk.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
veterán
En nem a mezony elejen szoktam haladni, ennek biztos van hozza koze, de eddig talan egyszer lattam valakit, aki gyorsabban tudott menni bottal, mindenki mas csak szenvedett vele, meg utban volt, meg beakadtak mindenhova.
A hetvegen lesz a NYÚLCIPŐBOLT BUDAI TRAIL erre jon valaki innen? Nekem iden ez lesz az utolso versenyem elvileg
Everybody lies.
-
INTELligent
senior tag
válasz tomcica #102793 üzenetére
Az elmult ket napban megvolt a Peetta14 altal javasolt regeneracios protokoll . Pont BF elott szallt el az MTB-m fekje, igy kapott egy upgrade-t, meg az orszaguti bringam elso kereke is cseres egy ideje, miota belem jottek a nyaron Torontoban (sikon nem volt annyira zavaro, de a meredek lefeleken, amik itt a nemeteknel vannak, nagyon szitalt), van benne egy brutal nagy nyolcas. Erre rasegittettem egy csomag csokibevonatu mezeskalaccsal. Mondjuk volt is mit unnepelni a munkaban, de le is szivott rendesen, tegnap 17:30-kor elaludtam - pedig aztan vasarnap is ketszer sziesztaztam.
Ugyhogy most kicsit visszavettem az edzest, egyedul a sulyzos reszet csinalom (plusz par rovid, kb 5s, sprintet munkaba menet a gyors izomrostoknak), de az is joval kisebb volumennel, mert vegre a nagy sulyok vannak.
A mai piramis bemelegites utan 8-6-4-2 x squat@(85/90/95/100) + deadlift@(60/62.5/65/70)kg volt. A vegso szett lenyegeben 1RM suly volt annyi korrekcioval, hogy levontam kb 5kg-ot (azt a tanacsot kaptam, hogy az "operativ" 1RM az a tenylegesnel legyen picivel alacsonyabb). Viszonylag hosszu szuneteket hagytam a szettek kozott, hogy a technikam ne degradalodjon. Ugy fejeztem be, hogy a deadlift 70kg-ma egyaltalan nem volt szenvedos, maradt meg benne.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
jimpo
senior tag
3+ hónap után megtört a jég.
Kellett már egy új... Utcára is lesz használva. Na jó főképp oda, meg ha száraz az idő akkor futásra is.
Mert egyébként van miben pörgetni, ha úgy van. De perpill még bontva sincsenek, bár lassan kell. Mert fázott a lábfejem már...Viszont...
Egy hete nem voltam futni, kicsit kellett az OFF.
Ma pihenős vagyok így napközben tervezem a visszatérést, az Altra Torin 5 lesz rajtam.Pedig amúgy nem játszottam sokat, igaz a görgő sem pörgött.
Majd kiderül mennyit "ártott" vagy használt.
Bár szerencsére semmi oka nem lett volna sérülés, betegség oldalról. Egyszerűen nem kívántam...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Never79
tag
Börzsöny Vulkán túrán volt már valaki? Mennyire kaptatós (ok gondolom nem kicsit) technikás? Királyrét felől és nyugati oldaláról nem másztam meg még Csóványost, és Nagybörzsöny felől sem ismerem a track-et. Chuck Norris, Zaskar?
Lehet vennem kéne most már egy botot, és megtanulni vele hadonászni. -
Peterhappy
őstag
Conqueror-on van most egy szuper akcio, ingyenes teljesites, csak postakoltseg van.
Ha valaki most kezdene nullarol felepiteni magat, vagy a Zasszonyt / gyerkocot motivalna, arra remek ajandek lehet - akar karacsonyra is -
--Robi--
kezdő
válasz tomcica #102584 üzenetére
Szuper, sok kellemes kilométert bennük!
Nekem is nagyon bevált és valóban lehet benne gyorsítgatni. Jó széles talpa van, ami stabilitást ad neki. Igaz nem száguldozva, de nem is arra tervezték.Kezd javulni a derekam és már elkezdtem gyorsakat a távba beletenni.
[kép]
A pulzus pocsék és fent is marad egy darabig, viszont meglepően könnyen gyorsultam fel.
Féltem, hogy elveszik a sebességem és nehezen tudok csak kigyorsítani, nem így lett. -
tomcica
Topikgazda
válasz rizso #102874 üzenetére
Nem ismerem ezeket a gepeket,a markakat sem szoval passz.
Amugy erdekes ez a seta/kocogas padon tema...ezeket mind egyszerubb kint vegezni,nem is annyira monoton (tudom lehet kozben zenet hallgatni,filmet nezni,de a lepes nagyon monoton,a felulet is).
Nem jatszik esetleg olyan belteri eszkoz amelyiket kint korulmenyesebb vegezni?
Peldaul evezopad vagy komolyabb elliptikus gep ?There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #102873 üzenetére
Jol van,nincs ott nagy gond...ha meg tudsz gondolkodni kozben akkor nem olyan veszes az
Amikor mar nincs gondolat,csak enyhe vas iz a szajban,meg osszeszukul a vilag egy csobe,akkor vagy a teljesitokepesseg hataran.
Szoval nincs kerdes,mehet az edzes tovabb.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
válasz szimpláncsak #102866 üzenetére
De nyugtass meg, hogy a betonvájú mellett a hóban, avarban futottál. Vagy az árokban a kis hókupacokra lépve tudtál felmenni? Hát ez már ránézésre is kapásból csuklótörés, bokaficam, meg még amit akarsz.
-
rizso
addikt
válasz tomcica #102870 üzenetére
Inkább csak kardió, séta, kocogás, nyilván néha nagyobb tempó mellett is, de nem professzionális szinten akarom/akarjuk használni. Elhiszem, hogy egy használt edzőtermi gép jobb lehet, de kicsit fölösleges számunkra, és nem is szeretnénk nagyon nagy gépet, pont a kompaktabb irányba indultam el magamtól - aztán lehet pont hülyeség.
Kinéztem párat, amik szimpatikusnak tűnnek, de ha ennyiért van jobb, vagy ugyanezt a tudást olcsóbban is megkapom, szívesen veszek további ajánlást
OMA 3330EA - 360k
Everfit TFK 655 Slim - 342k
Everfit TFK 855 Slim - 399k
Virtufit TR-200i - 379kHa össze lehet csukni és könnyen arrébb lehet tenni előny, illetve egy nagy félelmem van: ne nyikorogjon, zörögjön.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
LanyUs
senior tag
szimpláncsak: ez nagyon tetszik Ha jól megy betonon, akkor próbáld meg a süppedős avarban is! Amikor a réten megyek felfelé nem szoktam sétálni. Ahogy váltok a süppedős, szántott földesre, ahol jelentős energiaveszteség van már nem vagy csak nagyon nehezen érek fel még kocogva is.
tomcica: recovery? Igen a Veled való edzésterv már maga az extra lazaság Többször el is hangzik a neved a hajnali köszönöm imáimon, amikor nem kapok levegőt
-
sherlock82
senior tag
Ahol én lakom Somogyban hasonló a helyzet mint felétek, de még Spuri sincs a közelben.
Jövő hónapban megyek Pécsre aztán talán okosabb leszek mi is ami igazán jó lehet nekem.Ha bemész a Spuriba, azt gondolom, biztos tudnak adni valami távpontot mi az amit kerülni kell mert nem fog jót tenni neked, aztán utána hajrá könnyebb lesz elindulni a helyes irányba h milyen lábbelit válassz.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tomcica
Topikgazda
A nyakam tornem ki barmelyik iranyba probalnam,mar a keptol szedulok "nem alfoldinek valo videk"
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz rizso #102862 üzenetére
Nem irtad,hogy edzeni is akarsz rajta,vagy csak laza kardio amire kell
Ha edzeni szeretnel rajta,ertem ez alatt resztavozas,tempo,tempo emelkedore stb.
Akkor 3 loero vagy attol erosebb machina kell neked,kulonben nem fogja evekig birni a terhelest
Refurbished szervizelt es garanciaval ellatott edzotermi hasznalt nem jon szoba?
Elobb vennek 1millio+ edzotermi gepet 350-400ezerert,amelyik 10eves (nincs internet rajta,meg szines monitor stb.) de ki van minden kopoalkatresz cserelve.
Precor,NordicTrack,Life fitness stb.
Mondjuk hely az kell neki,mert 100-120-kg-s butordarabThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
veterán
Tavasszal odalatogatok majd, az a vizelvezeto arok volt a biciklis palyam egy resze regebben, amikor meg csak egy gyalogosveny volt a helyen
Everybody lies.
-
szimpláncsak
tag
válasz sherlock82 #102837 üzenetére
Természetesen ez lenne a legjobb, de Miskolcon annyira nem vagyunk elkényeztetve futóboltokkal. Van egy spuri fele akkora választékkal,mint BP-n meg a Hervis/Sportsdirect/Decathlon és ennyi
tomcica : Sikerült most 31e-èrt megcsípnem egy NB FF Kaiha-t. Kíváncsi leszek
LanyUs
Én vasárnap kipróbáltam az Avason(Miskolc) az egyik vízelvezető árokban felfutni. Strava-n láttam, hogy szoktak erre futni. Hát lehet nem lefagyott állapotában kellett volna, de ettől függetlenül mókás volt[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz rizso #102864 üzenetére
Még az beugrott, hogy ha éppenséggel könnyen össze lehet csukni, be lehet állítani a sarokba, az előny lehet.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz HKorn #102863 üzenetére
Lehet 0%thm-re venném, fizzen van és elvileg elég egyszerű igénybe venni. Plusz ha jól tudom Decathlon esetén sem feltétlenül Decathlon a forgalmazó.
-
rizso
addikt
Sziasztok,
szeretnék egy futópadot otthonra, de nem nagyon vagyok otthon a témában, segítsetek pls a választásban
Minél jobb minőséget szeretnék, ne menjen tönkre 2 év múlva, elektromosan tudjam menet közben állítani a dőlésszöget, legyen stabil, ne essen szét nagyobb sebességnél sem, normál használat mellett max 85kg-t kell bírnia jelenleg, de gyerekeket ismerve lesz olyan is, hogy valamelyik velem együtt fog sétálni rajta, így inkább bírjon egy 120kg körül.
Árban 250-350k körül gondoltam, talán már vannak használható darabok.
-
HKorn
veterán
válasz bandus #102856 üzenetére
Persze, tudom, csak próbálok viszonyítani, hogy mennyire mennek mellé az edzéseim vagy sem.
Megcsináltam jobb híjján futás közben amit Never írt 10-ig elszámolós tesztet, ment, szóval talán amit futok laza tempó jó aerob alapozósnak.
Laktátteszt se jött össze, pulzuspánt elszaródott, elején összevissza magas értékeket mér, kuka sajnos.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
LanyUs
senior tag
válasz Never79 #102843 üzenetére
Köszönöm a választ természetesen Tőled is Azért írok neki, mert kisebb az esélye, hogy beleszaladok a pofonba Sajnos még nem tudok síkon futni ( bal fenék húzódás ). Csak a fel és le megy, az is inkább puha felületen. Abból próbálok kihozni, amit lehet. De látod, azt írja, hogy ne sétáljak, még akkor sem ha elszáll a hr 178/185. Ne legyen az összes max. de mehet. Ez azt jelenti, hogy felírta a hajnali giga szívás intervall edzést dombra fel Még jelentkezem...
-
HKorn
veterán
óóh bazz tényleg, gyanús is volt hogy ennyire magasan kezdődnek a zónái.
Egyébként jól csinálom akkor én is, mert a laza futások nálam 145-150 bpm közöttiek (196-os max HR) tehát ez Never zónái alapján is aerob tartomány még.
Ma futok szerintem egy vezetett laktáttesztet és megnézem mit mutatnak a zónák az alapján nézve.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
Alg
veterán
válasz HKorn #102852 üzenetére
Rosszul nézed, nála a laktátküszöb a 100% nem a max pulzus.
Anno februárban rendes szurkálós laktátteszt után nekem ezek lettek belőve edző által, szintén laktátküszöb %-ban:
Z1: -80%: - 125
Z2: 81%-87%: 126 - 137
Z3: 88%-95%: 138 - 150
Z4: 95%-100%: 151 - 158
Z5: 100%+: 159 -[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
HKorn
veterán
válasz Never79 #102851 üzenetére
Igen, valszeg nálam teljesen el vannak csúszva hozzád kepest a zónák, 196 max pulzushoz és 172 körüli LT-hez az alábbiak vannak beállítva:
Szóval ami nálad Z1 az nálam már Z3.Ezek alapján én Z1 és Z2-ben nem tudok futni, lazákat szoktam Z3-ban, minden amit kicsit tempó Z4, intervall gyors szakaszok pedig simán Z5.
Múltkor mentem egy 3:15 perces terepfutást, annak 169 bpm lett az átlaga és jól bírtam pedig az végig Z4 volt.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
Never79
tag
válasz HKorn #102847 üzenetére
Nekem anaerob küszöbhöz van viszonyítva a rendszerben amit használunk:
A legtöbb futást 146-153 pulzuson végzem ezen megy a km gyűjtés. Az emelkedőket én is sétálom, ha erre az előírt tartományra jön ki a lépés.
Amúgy most beszéltem edzővel hétvégén, s azt mondta, hogy annyira változhat a szervezet (fáradt, stresszes, kialvatlan) egyik napról a másikra, hogy lehet ezek a határok minimálisan, de eltolódnak. Szóval amit már írtam többször, hogy ezek nem kőbevésett limitek, picit átcsúszik az nem gond, vagy ha picit lejjebb vagy a futás során az sem.
Oli féle módszer: ha futás közben el tudsz számolni egy levegővétellel 10-ig nyugodtan, nem elhadarva, akkor tuti Z1-ben vagy. Ez csak "érdekesség".
-
bandus
veterán
válasz Napfénysüti #102848 üzenetére
siman lehet, hogy ha edzetlen a szervezeted akkor nem tudsz futni a valos aerob zonadon belul. bar te rengeteget bringaztal, igy ezt nem tartom valoszinunek.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz HKorn #102847 üzenetére
igy van. edzeni kell sokat hozza. a garmin jo iranyado, meg a kulonbozo kepletek is, de egy rendes laktatmeres nelkul csak vakon lovoldozik az ember. a lenyeg, hogy ha annyira lazanak erzed, hogy problema nelkul tudsz beszelgetni kozben, az meg nagy valoszinuseggel z2.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #102843 üzenetére
Jol irtad
A nagykonyvben heti 2x rovid gyorsitok vannak mindig felirva...sikon es/vagy emelkedore. Ezek 5-10x50-70m 90-95%,esetleg 1-2db benyalhat 100%-ba,de nem mind ez mar segit abban,hogy ne legyen elhanyagolva a gyors izomros.
Szoktak meg a rovid valtogatot (fartlek) az mehet egyik laza nap vegen hetente,vagy kulon edzesnapkent kethetente egyszer. Ha laza nap vegen van akkor 5x 30mp joleso porgos 85-95%,piheno 30mp kocogas. Ha kulon edzesnapot szan ra,mondjuk kethetente akkor 10-20x 30mp joleso porgos,piheno 30mp kocogas.Ezt akar kombinalni is lehet emelkedovel is
Sulyozasnal a clean gyakorlat (magyarul nem is tudom - szakitas?!) amelyik meg visszafogott sullyal is igen komoly robbanekonysagot tud epiteni.
[link]
Viszont jo lenne,ha ezt egy edzo megtanitana,es megnezne,hogy jol csinalod-e. Nem szabad,hogy karbol dolgozz,ez mind lab es csipo.
Futo specifikus erosites a valtott labu kitores -> ugyanaz valamire fellepes -> dinamikusan pedig valtott labu szokdeles helyben sullyal.
Fel-guggolasbol felugras sullyal is szinten olyan erot epit,amit a futasban is fel tudsz hasznalni. Itt nem a guggolas melysege,valamint a suly nagysaga a mervado,hanem hogy milyen magasra tudsz vele ugrani.
[link]
Ebbol heti egy elegThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz LanyUs #102841 üzenetére
Bár tomot szólítottad meg, és lehet mást fog mondani, de ha májusban lesz a verseny, én még most egyelőre csak km-et gyűjtenék így tél folyamán. Z1-Z2, néha bele bele nyaldosva a Z3-ba felfelé. Vagy ahogy tom is írta, 1x egy héten 5-8 ismétléssel dombra fel, megküldeni 80-90%-on 30 mp-re, utána kis pihi, akár lefelé. A lefele tempóval én most vigyáznék, nyírja a rendszert rendesen, ha nincs felkészítve rá eléggé.
Aztán a májusi versenyre speckó edzéseket március elején, közepén kezdeném, szerintem 2 ciklus alatt (3 hét edzés, 1 hét regen) fel lehet rá készülni.
De majd tom kiigazít jól, ha hülyeséget írtam.
szerk.: mire megírtam tomcica is válaszolt
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #102841 üzenetére
Kozel versenypulzus volt az a 60perc @172/175,ami bizonyos edzeseken hozhato es kell is,de azok szinte mar felmerok. Tul magas intenzitas volt az ott neked,arra az edzeshosszra.Valoszinuleg erre irtam.
Gyors rostok edzesere dombra FELFELE kell megkuldeni,vagy ilyen rovid 50m intenziv + megfelelo piheno,hogy ne szalljon el a pulzus. Vagy hosszabb domb,es akkor nem annyira intenziv,de azert 165-170 kozotti pulzust erje el mire felersz. Ez jo lenne ha 3-4perces domb lenne
Amugy maradnak a resztavos edzesek,ahol tudod kontrollaltan edzeni a gyors izmokat.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #102838 üzenetére
Igen, de régen írtad, amikor futottam Papival egy 172/175-es pulzusos 60 percet, hogy az abban a helyzetben többet ártott, mint használt. Ezt mire értetted? Akkor itt a domb edzésnél nem kell pulzus kontroll?
A másik, hogy van ötleted, hogy tudnám a gyors rostokat is működésbe hozni ezen az edzésen? Mi az a minimum, ami már érdemben "feléleszti" és fejleszti azokat is? Gondolok itt arra, hogy lefelé 4x100m erős vagy ha az nem jó, mert lefelé, akkor kössem össze felfelé előtt 50m tempóval...Most vagyok olyan állapotban, hogy el kell dönteni mi legyen. Vagy marad az egészségmegőrzés 40-60 perc közötti laza/közepes kocogás vagy folytatva a jelenlegi számomra azért igen küzdelmes dombos edzéseket és készülök a májusi 20 km/500 szintes versenyre. Majd utána építünk rá tempót.
[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
válasz Pttypang #102839 üzenetére
Gratu !
Vagy veszel esetleg egy láncot, az még az atyaúristent is megfogja jégen, csúszós hóban. Én vasárnap a szokásos körömön voltam, a munkagépek/terepjárók kijárták a havat, megolvadt, majd megfagyott. Lefelé, ahol 4:30-4:40-ben jövök általában, most tipegtem, topogtam a jeges, csúszós úton (amúgy is beszari vagyok ilyenkor, épp ezért lassú), bántam is, hogy nem vittem a karmokat.
-
veterán
Vsarnap elugrottam a Naszaly trailre, a hoban ovatosan mentem, a bal labfejem meg mindig erzekeny, de gond nelkul beertem csigatempoban. Csak jo valamire ez a vivas, mint extra mobilitasos edzes
A terrex speed ultrat vittem, talan a speed pro talpa jobb lett volna, de nem voltam benne biztos, mennyire lesz jeges a palya. Az egyik srac kerdezte is, mi van rajtam, mert ugy elsetaltam mellette az emelkedon, mintha nem is lenne hoLattam hoembert, meg eltort mecseseket, amikor a masodik korre kellett a csucsra felmenni, de a hangulat remek volt.
Everybody lies.
-
sherlock82
senior tag
válasz szimpláncsak #102811 üzenetére
Elhiszem hogy ez biztos így is van.
Egy ismerősöm vásárolt az About you ról.
Megrendelte az árut közel kettő 7 hét mire meghozta a futár felpróbálta a méret nem is volt jó visszaküldte mire megérkezett a megfelelő méret közel egy hónap telt el.Ezért is írtam hogy ha van rá lehetőség mindenképpen egyszerűbb bemenni egy boltba felvenni, megtapogatni hogy egyáltalán mi is az amiért az ember kifizet egy kalap pénzt.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #102831 üzenetére
Kérlek az a PB felfelé akkor lett ki futva, amikor tempó edzéseket végeztünk síkon. Most ugye csak és kizárólag domb fel és domb le edzéseket végzek. Ezek 60 percesek kb. 8-9 maszas van benne pulzus még erősen kilengoben le 150-55 fel 175 - 178 kicsit erős tudom. Célszerű lenne inkább kontroll 172-75 és sétáljak? Erő az rendben lesz, de a gyors rostok állnak Ezen edzések melle szoba bringa alapozás és sulyzos jön az általad leírtak szerint.
[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz ígyvanferi #102833 üzenetére
Igen, már én is látom, a levélben 24ig volt, az oldalon meg Dec. 3ig. De vízállót keresek (már nem Shield néven megy?) azok meg nem olcsók még akcióval sem
Eat pasta, run fasta
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz Lauda #102830 üzenetére
Ha van ido es lehetoseg,akkor ki kell nehany gepet probalni edzoteremben,es olyat valasztani amelyik tetszik. Akar refurbished commercial (edzotermi) modell is szoba johet,ha garanciaval van Olyat egyszer veszel es evekig hozza sem kell nyulni,nem kell felteni sem.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #102829 üzenetére
Varjaaa' szoooval nem ADTA nap volt,de azert jott egy PB ?! Hat milyen napon lett az a PB kifutva? 40fokos lazzal combig takonyban?
Szep suly amugy ez mar kicsit tobb,mint sajat testsulyos edzesThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #102802 üzenetére
Peterhappy: romlik a hulladék tűrő kepessegem és néha már pörgetek vagy azonnal törlöm. Amúgy óvatosan, mert elég sok minőségi címet is felraktam hiába nem sztárolták fel a filmet. Változik az ember
Tomcica: ma nem adta napom volt. Egyszerűen nem volt erőm a dombon felfelé, de azért nyolcszor megmasztam 33 szint 400-500 méteren. Ennek ellenére azért jött egy szegmens PB felfelé is. Na és mit szólsz a boka súlyomhoz
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #102827 üzenetére
lehet inkabb berakom a gonoszt az agy ala dobozostul, ott nem fog csufolodni velem
-
tomcica
Topikgazda
válasz evilskati #102823 üzenetére
Ja igen,ez csak sima Peregrine GTX nelkuli,de a talpuk ugyanaz
Nike Pegasus Trail az inkabb olyan mindenes terepcipo,annak elonyevel es hatranyaval.
Nalunk a Pega Trail GTX eleg jol le van arazva,persze meret es szinhianyos,de az a magasitott "zokni" rajta jo szolgalatot tud tenni telen.A talpa/fogazata viszont valoban csak enyhe terepmunkara eleg.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
evilskati
aktív tag
válasz tomcica #102822 üzenetére
Peregrine 14 GTX-re pályáztam, de a legjobb ár amit találtam rá, az 134 EUR volt, ezt sokkaltam, emiatt kezdtem el másokat is nézni.
Hoka Speedgoat 5 GTX-et találtam még 48.290-ért.
100 EUR alatt már szinte nem is látni GTX-es cipőket a megszokott webshopokban, vagy csak én nem találom meg a megfelelő beszerzési forrást.
Nike Pegasus Trail GTX-et találtam 40k-ért emagon, csak ez valahogy nem tűnik olyan robosztusnak, mint a Peregrine vagy a Speedgoat.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz evilskati #102820 üzenetére
Felenk learazason van a Saucony Peregrine 14 kb 60euro kornyeke,nem tudom HU-ban mi a helyzet,de az a cipo annyi penzert az egyik best-buy terepcipo
Nike Pegasus Trail nem jatszik? Azt is le szoktak surun arazni,mondjuk en nyaron vettem,akkor a GTX-nek nem akkora a kereslete,lehet azert.
NB terepcipoket nem ismerem,de a Propel az nem lesz jo terepre ezek kozul,az biztos.Annak a talpa nem arra valo.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz szimpláncsak #102817 üzenetére
A More V4 idealis recovery es easy run cipo. Kicsikkel felhuztam,es a 4:30-as tempoig valo gyorsulassal sem volt benne gond,sot porgott ahogy kell.Viszont erozdik,hogy szeles es magas,gondolom a szelesseggel akartak stabilizalni.Nos elmondom NEM sikerult,ez egy igen boka-probalo cipo. Egyenetlen feluletre csak kalandoroknak
Learazva nem penz erte az a 70euro kornyeke a kistestvere a Kaiha velemenyek alapjan kemenyebb kicsit,de ellatja ugyanazt a feladatot.Persze learazott More V4 helyett mar nem eri meg,na de ha a Kaiha-t is learaznak 50euro ala,akkor szoba johet.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Most keresem az első terepfutó cipőm, találtam pár New Balance-ot Zalandon, nem tudom ezek jó árnak számítanak-e. Hátha másnak is érdekes lehet:
New Balance Dynasoft Nitrel v6 GTX - 27.990 Ft.
New Balance 410 v8 - 25.590 Ft.
New Balance Propel v5 - 31.190 Ft.
New Balance Fresh Foam 680 v8 - 32.190 Ft
New Balance Tektrel - 35.190 Ft.
New Balance Fresh Foam Garoé - 38.390 Ft.Telekom appban lehet most Zalandos kupont pörgetni, hátha úgy még ezekből az árakból is lejöhet valamennyi, nem próbáltam.
A Nitrel jó lehet?
-
Pá
addikt
válasz fogkefe21 #102806 üzenetére
Lehet, hogy pont az a baj, hogy mivel inkább picit nagy rád az új cipő, ezért kompenzálásként túlságosan meghúzod a fűzőt, hogy érezzed, hogy tartja a lábad.
A lábzsibbadás tipikusan a szorosra húzott fűző miatt van.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
fogkefe21
csendes tag
válasz szimpláncsak #102809 üzenetére
Aha, erre nem is gondoltam sajnos. Asics Gel Excite 8-ról váltottam Nike Pegasus 39-re. A Nike az tuti neutrális, az Asicsról ilyet nem ír, de akkor az stabil lehetett?
-
szimpláncsak
tag
válasz tomcica #102812 üzenetére
Te ajánlottad az asicsot is, az bejött Visszanèztem és neked van NB freshfoamx more v4. Jó amúgy ilyen reco cipőnek?
ígyvanferi
Köszi neked is. Még gondolkodom mi legyen. -
Alg
veterán
válasz HKorn #102814 üzenetére
Puma VN3 - 45EUR.
Elvileg EU-n belül mindenhova szállítanak."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
HKorn
veterán
Régóta vadászok én is már daily trénert, de mostanában semmi komoly akció. Bajban is vagyok, soha nem vettem még 25 ezernél drágábban futócipőt, nem akarom most elkezdeni
Run&Ride
-
ígyvanferi
addikt
válasz szimpláncsak #102808 üzenetére
Emagon van pl. még mindig 37 ezerért Novablast 4. Ez elég jó deal, de nem lesz sokkal jobb a tapadása, mint a Tri-Noosanak.
Esetleg BS-en Puma Magnify Nitro 2, bár ez még drágább picit, 38000 Ft. Ez szokott azért olcsóbb lenni időnként. Illetve a ForeverRun még extrábban csillapított, de ez még drágább, most épp 40 ezer [link]. Pumáknak a legjobb a tapadása egyébként, ha ez is szempont.
Saucony Triumphot mondtam volna még, de abból nem nagyon látok sehol. Sportsshoeson az RFG verzió van 90 euróért, ami végülis vállalható ár, csak oda a visszaküldés kb. gazdasági totálkár, úgyhogy biztosra kell menni rendelésnél. [link][ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Pedig a Kinvara 14 az epp puha vagyis pont jo. Erdekes a 13 es 15-os modell egesz mas.
Kinvara 14-et barmikor vennek,akar trinoosa melle is..lazara is jo,de akar tempo/resztavra szinten. Mondjuk durvabb sebessegnel,mar tul puha a kanyarban (beszelunk 3:00-tol gyorsabbrol)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
szimpláncsak
tag
válasz sherlock82 #102810 üzenetére
Sok netes oldalon ingyenes a visszaküldés. Szóval, ha mégsem tűnik jónak vissza tudom küldeni De igen sajnos, ez a futócipő vásárlás kicsit lutri. Ezért kérdeztem, hogy van-e tapasztalat freshfoamx habos cipővel
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
Szerintem ne vegyél meg olyan cipőt amit nem próbáltál fel, nem sétáltál és vagy futottál benne bármennyit is - bármit is ír róla egy user a neten.
Sajnos ma már 5-10 000 Ft nem egy olyan nagy összeg hogy ennyivel drágább legyen a lábbeli de legalább amíg használjuk nem teszünk nagy kárt a lábunkban.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
szimpláncsak
tag
Szerintem jó lenne tudni, hogy milyen Asics és milyen Nike cipőről van szó. Lehet a régi neutralis volt a mostani meg stabil vagy fordítva. Szóval lehet nem a lábállásodnak megfelelő a cipő.
Szerk. A cipő keresős kommentemben rosszul írtam. Nem propel v4 hanem v5
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
Sziasztok! Régen írtam már. Szokás szerint nyáron bringa volt futás helyett. Most újra itt a hamar sötétedés és van egy 4.5 hónapos kislányunk aki mellett inkább csak futni van idő Már olyan 2 hónapja futok heti 3X 7-10km-t, de lassan idő hiányában elengedem a bringát télre és lesz az 4 alkalom is. Síkon olyan 4:30 a pace jelenleg. 3 cipőm van. Pega 40, Asics tri-noosa 15, pega 3 trail terepre. Szóval a tri-noosa mellett a pega nagyon fapados, de az asicsnak meg nedves aszfalton korcsolya a talpa . Térdem igényli a jól csillapító, puhább cipőt, mint amilyen a tri-noosa. Most egy NB FreshfoamX evoz 3-al meg a Kaiha road-al szemezgetek. Boltban próbáltam a sima freshfoam habos 680-at és az elég puhának tűnt, de állítólag pár km után már túl puha lesz. Úgy tudom a freshfoamx jobb habanyag mint a sima freshfoam. Sajnos 44-es a lábam így a nagyon nagy akciókból kiesek. Bestsecreten van kinvara 14, de arra azt mondják, hogy a kinézete ellenére nem puha Fuelcell propel v4 meg sokak szerint sz@r. Szóval max 30-35ezer környékén mi jöhetne még szóba? A mostani blackfriday ajánlatokat inkább hagyjuk is...
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
Szerintem tágulni nem fog, de nekem akkor volt ilyen mikor erősebben meghúztam és megszorítottam a cipőfűzőt mert szorította a lábam futás közben. Utána mikor újra kötöttem már nem volt semmi ilyen gond.
Remélem megoldódik valamilyen módon ez a gondod, ha valami nem oké vele akkor ne használd sokkal többet tudsz ártani vele mint használni.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
fogkefe21
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy profi futó, kb. hetente 1x szoktam 1 max 1,5 órát futni hétvégente. Lecseréltem előző szeretett Asics cipőmet. Bírta volna még, de gondoltam kirándulós cipőnék még jó lesz. Vettem egy Nike cipőt. Viszont ebben a cipőben kb 5 km után teljesen elzsibbad a lábfejem. Próbáltam több zoknival, több talajon, változó tempóban és kb mindig 5-6 után annyira zsibbad a lábfejem, hogy abba kell hagyni a futást. Kicsi lett szerintetek? Az a vicces, hogy fél számmal nagyobb mint az Asics és egyáltalán nem nyom sehol sem, ráadásul nem is ér végig a lábam benne ujjaim előtt van még 1 cm ahogy olvastam. Valaki járt már így? Szerintetek fog még tágulni vagy inkább próbáljam eladni még újszerű. Van benne 20 km kb. -
sherlock82
senior tag
Reggel - 3 fokot mutatott a hőmérő és a közeli szőlőhegyben havas és jeges volt a talaj, 6 km - t leküzdöttem, és 2 réteg most is elég volt, szerencsére.
Tempó annyira most nem érdekelt ( 5:30 ) Inkább élveztem a felénk szokatlan hidegebb időt.
Jó futást mindenkinek a hétvégére.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Never79
tag
Megvettem a salamon belt-et (XL piros), köszi aki linkelte, már nem találom . Nem rossz, és használni is fogom, de compressport azért jóval nagyobb (XL-XXL), több minden fér bele, de egy órás nyári futásokra ez is jó lesz.
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #102801 üzenetére
-
ígyvanferi
addikt
Jól esett most ez a 36-38 km/h-s lökésekkel tarkított szél a 0 fokban a rakparton, minden páratlan 1000-es gyorsnál pont szemből. Viszem is a sámlit magammal a zuhanyzóba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest