Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
Nekem még kell ~1.5 kiló, jelen mérés szerint 74 kiló plusz egy pici. Mondjuk ha jól bezabálok és megiszok egy bő liter vizet meg is vagyok.
De karácsonyig csak kihúzom....A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tisn
addikt
válasz tomcica #103450 üzenetére
a video masodik feleben 6p/km futok, ilyen tempo a valosagban nem letezo dolog (nekem) (na jo intervalnal neha gyorsabb is megy, de azt nem is emlexem mikor futottam utoljara.)
ha ennel a temponal nem latszik akkor jo lelassitottam es megallitottam foldet eres, atgordules pillanataban, ugy nezegettem az abrakhoz kepest. -
tomcica
Topikgazda
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
Köszi mindenkinek
-
tomcica
Topikgazda
Ennel az iramnal nem tunik fel nagyon csinalj egy videot mondjuk abban a forever nitro-ban,es kuldd meg gyorsabb iramba.Ugyanis a hibak sokkal jobban kijonnek erosebb iramnal.
Olyan eros legyen,hogy emelni kelljen a terdedet,felenk azt hivjak futasnak...a tobbi kocogasThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
felbuzdulva a multkori kis videon, levideoztam a labam futopadon
ha jol latom erosen kifele dol a jobb bokam
vagyis szupinalo(a videon a regi, mar 800km-t hasznalt bondiban szaladgalok, ez mar nem fog futni)
ha jol olvasom a jelenlegi futasra hasznalt cipoim hoka clifton, bondi, illetve ha kapok asics nimbust akkor azok megfeleloek.
viszont van egy puma foreverrun nitrom is, az ha jol latom nem ilyen, azt fokozzam le seta/konditermi ciponek.
tanacsokat kernek, hogy tenyleg kifele dol e, ezek megfelelo cipok e vagy valtsak masra
koszike
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103447 üzenetére
n-joy
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103445 üzenetére
1.) - 90-120perc Z2 ez megy amikor nem keszulsz konkretan maratonra. Abban az esetben,ha kinezel egy maratont,elkezded 3honappal elotte a 90p Z2 + 30p maratonos mokat. Havi egyszer. 30perc utan nem kell levezetni,hazamesz,eszel,tusolsz kesobb nyujtasz.
2.) ennel kell 5-10perc laza bemelegites + nehany gyorsito, es ugy kezed a tempot,ami 20-40perc hetente.Tempo utan mehet 5-10p Z1 levezetes. Ergo ez az edzes tokkal-vonoval 40-60perc osszesen. Tehat 10perc bemelegites + 20-40perc tempo + 10perc levezetes a fullos felallas.
Pulzusra ez 85-87%-os ha egyenletesre futod (az atlagpulzus legyen ennyi!) ha fokozosra futod akkor 80%-90%-ig.3.) Kitekerhetsz a dombhoz,jo az ugy is sot bringas edzesed vegere,ha odaersz (lehet hosszabb bringa is,amid epp van) akkor is mehet az a nehany emelkedo rovid sprint,utana hazatekersz lazan.
Fartleket vedd ki,ezek melle nem kell. Puszta valtozatossag kedveert havonta csinalhatsz egy eros hetet,annal a dombos edzes helyett rakd be a kedvenc fartlekodat es kuldheted. Az a het erosebb lesz,cserebe tarts utana egy lazabb hetet,ahol "csak" 90perc laza az egyik edzes,a tempo pedig 20perc 85%-on direkt kontrollalt laza,domb marad.
Negyedik edzes mehet persze,Z2 mehet,DE annal ne cibalj semmit.
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #103435 üzenetére
Hűha, köszönöm, ez nem is hangzik rosszul! Csak több tudatosságot követel meg, mint ahogy most csinálom.
Most alapvetően Z2-ket futok, plusz heti egy fartlek. 200/200, 400/400, 1k/1k, esetleg piramis (e héten pont nem)Itt kérdezek, nem privátban, hátha másnak is hasznosak a kérdések, illetve a válaszok.
Nincs kimondottan FM és M iramom. Érdekes, soha nem is szoktam tudatosan azt edzeni. És nem követem el azt a hibát, hogy megkérdezzem: "Kellene?"
Vegyen alapul az aktuális (októberi) PB-k átlagtempóit?1 nap) tehát 90perc Z2 és 30p maraton tempócska - és az kvázi a vége, azzal megyek haza, vissza se engedjem a tempót/zónát?
2 nap) itt a teljes futás mekkora, és hol legyen a tempócskázás? Közepén, vagy ugyanúgy a végén?
Hogy a max 80-20%-os arányt tartsam, gondolom ez is hosszabb futás lenne.3 nap) 30 perces futásra nem tudok kimenni A közeli 300méteres emelkedő (~10m) jó lehet e célból? Fel-le karikázva, tehát kb. 750-800 méteres körön lenne 300 felfelé.
A fartlekezést elengedjem, avagy csak télen hanyagoljam, vagy maradhat, valamelyik fenti edzés kárára?
Ha belemenne még egy negyedik nap is, az Z2, időtartam: ahogy épp sikerül, vagy kis cibálás minden edzésben, így ott is legyen?
Görgőzni szeretnék (dehogy szeretnék, utálok) február végéig legalább hetente 2* 1-2 órát, úszni hetente-kéthetente
szeretnékpróbálok szeretniKöszönöm
-
Studi
veterán
Szolgálati: a newbalance.hu-n van olyan, hogy Fresh Foam More v4 32,7e HUF, 45-ös méret, meg ugyanennyiért Fresh Foam X More Trail v3, 42, 42.5 és 45.5 méretek. Neve ellenére ez a két cipő ugyanaz a generáció, maximális párnázás, aszfaltra és terepre. Csomó mindenen van még 25-50% akció, csak annyira nem ismerem a típusaikat. Rebel v4 persze nincs óccsóé'
-
Never79
tag
Bocsi hosszú lesz:
Nekem múlt héten megvolt a Börzsöny Vulkán túra (42 km 2250 szint). Nagyon élveztem, olyan nagy probléma nem volt, végig Z2 közepén tartottam a pulzust. A táj és a terep most nem mutatta annyira zord arcát, de így is tényleg technikás lefelékkel, és jó kis mászásokkal tarkított útvonal volt. Aki szereti a kihívásokat, annak nagyon is ajánlom!
A túra a Királyrétről indult, s Nagy-Hideg Hegy felé indul meg az első mászás (250-ről felmentünk kb. 850-re a NHH turistaházig olyan 7 km-en). 600-700 körül már havas volt a táj fagyott talajjal. NHH-ig hólánc nélkül mentem, bár lehet jobb lett volna már a mászás közepén felvenni. NHH-n pecsét, jó kis meleg tea, és futókabát felvételt eszközöltem, mert nagyon fújt a szél és -5 fok volt. A lánccal, nem értem mért, vagy 10-15 percet szerencsétlenkedtem, mire rendesen fel tudtam húzni. Rég használtam már... Onnan már nagyon kellett, mert a lefelék nagyon meredekek voltak 10-15 cm hóval tarkítva, a felfelék meg még meredekebbek . Csóványosig már ismertem az utat, Börzsöny trail-ről, de azért így is jó kis kaptató volt. Csóványosnál elkövettem azt a hibát, hogy nem álltam meg frissíteni, szerintem ez kicsit megbosszulta magát. Jött egy hosszú technikás, néhol igen meredek lefelé, kicsit tarkítva mászással a Tátra kilátópont miatt. Igaz szinte végig ködös párás volt fent a tetőkön, szóval sajna a szépkilátásokból most kimaradunk. 5 kmen belül 910-ről 330-ra mentünk le. A végén kezdtek azért rendesen tiltakozni a combjaim. A meredek lefelé után a Feketevölgy panzió volt a következő "frissítő pont". Víz nem volt kirakva, pedig nagyon kellett volna már. Nekem az volt a szerencsém szerintem, hogy Csipiék beértek, és ő szavára valahonnan mégiscsak előkerült egy vizeskanna, s maga Csipi kezdte el tölteni az embereknek a vizet. Itt utolért egy ismerős is, aki rám kérdezett "nem akarsz enni zsíros kenyeret?" és mivel pont azon gondolkodtam, hogy be kéne nyomni valamit, ezért a lekvároskenyér kupac irányába vettem az utam. Benyomtam egyet, s indultam neki a következő mászásnak, végig a nyugati gerincen. Ismerős mondta, hogy szerinte ez a legnehezebb rész, nekem nem tűnt annyira annak, bár Salgóvárig a mászás elég kemény volt. Először ilyen tempósan gyalogolható/kocogható emelkedő volt, s ahogy fogyott az ember ereje, úgy lett egyre meredekebb egészen Salgóvárig. Onnan megint le egy igen meredek szakaszon keresztül, na itt görcsölt be a combom (nem hoztam sót ), de azért szerencsére nagyobb baj nem történt. Voltak számomra utálatos single track-ek is, amiket csak oldalazva tudsz megfutni. Végül csak leértem Magyar Völgybe. Na az a pont az előző ellentétje volt. Minden is volt ott (hungarista zenével megspékelve), ittam sok teát, meg is töltöttem kulacsaim. Indultam neki újra a NHH-nek, csak most a nyugati oldaláról. 290-ről felmenni megint 850-re 7 km-ben azért így 27-28 km után és kb. 1600 szinttel a lábadban nem volt kellemes. Nekem ez volt a túra legnehezebb része, itt kicsit fejben meg is borultam, de átkapcsoltam robotba, s tettem a lábaim magam elé. Tudtam, ha felérek már "csak" lefelé lesz 7 km, de azért bennem volt az, hogy előzőleg begörcsöltek izmaim. Végül csak felértem NHH-ra, pecsét, tea, és indulás neki az utolsó szakasznak. Azt hittem ez már "könnyű lesz", de köves ugrálós hasadékszerű út vezetett lefelé az elején, szóval nem volt könnyen futható. Szerencsére fejben eddigre rendbe raktam magam, s tudtam koncentrálni arra, hogy ügyesen lépkedjek, ne essek el. Na meg persze előttem egy csaj volt, akiről nem akartam leszakadni , és jó tempót is diktált így 6 és fél óra után. Végül megláttam a célt, s örömmel stoppoltam le az órám.
7 óra 20 p lett, ahogy írtam végig z2-ben, ha nincs a lánc baszkurálásom, meg nem tévedek el 2x, akkor behozom 7 óra alá. De nem vagyok elégedetlen, sőt nagyon örülök neki, hogy sikerült (a 2250 szint valójában 35 km-ben van) és megvolt az érzés, hogy tudtam volna még menni. Ez most így magabiztosságat adott, ami a májusi kudarc után még nem jött vissza.
A célban pedig életem egyik legjobb sajtos-tejfölös lángosát ettem, de többen így voltak a gulyással is.
Ez egy nehéz, de nagyon jól megszervezett túra. A rajtban hiába voltak sokan, a rajtoltatás flottul ment, nem sokat kellett várni. Kb. 500 voltunk, abból majdnem fele futó, ez a parkolási nehézségeken meg is látszott, de ezen kívül tényleg nem volt semmi probléma. Annak örülök még, hogy másnap kis izomláz volt, de semmi robotmozgás nem tarkította a következő napokat. -
jimpo
senior tag
válasz tomcica #103431 üzenetére
A megfelelő vagy még kevesebb edzés-terheléssel lehet némileg balanszolni a kevesebb alvást. Ez tapasztalat.... Részben erre kell majd jövőre ráfeküdnöm.
Az a baj hajlamos vagyok meló utáni futás, vacsi kombót követően többet gépezni a kelleténél. Fórumozás, weboldalak böngészése, rendelések leadása és táp-kieg. vásárlás okán. Pedig igazából megvár, mondjuk az Alvás is.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #103427 üzenetére
Ha heti 3x futassal kellene operalnom hosszutavra keszulve,akkor igy nezne ki:
egy laza hosszu 90-120perc (amikor maraton fele akarsz kacsintgatni ezt felemelni 120-150percre,utolso 30perc maratonos iram...par ilyen eleg verseny elott 2-3db, havi egyszer-egyszer)egy 20-40perc felmaratonos tempo,egyik heten fix pace,masik heten progressziv kb. maratonosrol-15K pace-ig (aki 1:25-tol lassabb FM-et tud,annak 30-50perc)
egy laza rovid 30perc + 10x repulo gyorsito sprint sikon es/vagy emelkedore
+ egyeb kardio mozgassal az alacsony zonat edzeni bringa,uszas
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz INTELligent #103432 üzenetére
epp tegnap eveztem 40:31-es 10km-t semmi extra,de a en pille testsulyommal vallalhato (ugye a noi konnyusulyu evezes 59kg-ig terjedo zona,en meg 56kg vok per pillanat)
-
INTELligent
senior tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz INTELligent #103425 üzenetére
rendszeres 8+ ora napi ossz alvas nelkul nekem 20nap se kellene,es kikeszulnek pihend ki magad,es mehet minden tovabb.
-
INTELligent
senior tag
válasz Peterhappy #103427 üzenetére
Ez is nagyon szép terv. Látszik, hogy hosszú távra tervezel.
Zsolt : nem baj, találok másikat
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
TomDeNemm
csendes tag
meg volt az utolsó edzés karácsony előtt.futópályán 8 kör, végén 1 PRIME lemonade. folyt köv valamikor két ünnep között úgy tűnik.
-
Peterhappy
őstag
Az igazat megvallva, semmilyet sem tervezek. Sem ultrát, sem triatlont. Ha úgy alakul, a ráckevei maratonra megint elmegyek, illetve szeretnék végre Norbyval lejutni Tiszakeszire.
A nagy '25-ös terv az lenne, hogy fizikálisan egyenesbe kerüljek, múlt időbe tegyem egyszer és mindenkorra a hasfalfájdalmam, a lábproblémáim. Azt hiszem ehhez vissza is kell vennem a futás mennyiségét, ezért is gondoltam, hogy újrakezdem az úszást, és mégis fogok görgőzni is.
Plusz jó lenne saját testsúlyos edzés terén fejlődni.
Grátisz lenne, ha a futást illetően sikerülne olyan arányokat és mennyiségeket hoznom, hogy se az állóképességem, se a tempóm ne essen nagyon vissza. Fejlődni nem hinném, hogy fogok, szintentartás a célkitűzés, ahhoz még egy-két kilócskát le kell csoffasztanom magamról, ennek szeretnék év elején újult erővel nekimenni.Dióhéjban ennyi
-
xy.zsolt
őstag
Aznap pont nem érek rá
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
INTELligent
senior tag
válasz tomcica #103154 üzenetére
tomcica: Bocsanat, csak most valaszolok, eleg suru volt az elmult masfel het.Gondoltam most szepen elkezdem visszaepiteni az elvesztett kondiciomat, erre tegnap delutan mar nem voltam teljesen jol. Valoszinuleg kijott a ~20 nap alvashiany (a HRV-m az atlagos 90 helyett 50ms korul van...). Szoval most foghatom vissza magam tovabbra is. Az alapozas sose akar rendesen sikerulni, tavaly is keresztul lettek huzva a szamitasaim...
Eloszor is gratula a deadlift PR-hoz!
Koszonom a tippeket, azt tudtam, hogy vallalhatatlanul gyenge vagyok felsotestben, azt viszont nem, hogy futashoz (triatlonhoz meg gondolom meg inkabb) is erdemes tobbet dolgozni rajta, szoval ez nagyon jo, hogy elmondtad.re: Ekozben a "neni" kerdezte,hogy itt van-e @INTELligent,es tud-e mar 110kg-vel deadliftezni?
Nem tud, mert a hotelben max 97.5kg volt, de az menttisn: koszonom a lelki tamogatast .
xy.zsolt: itt is gratula a formadhoz! Azt a felmaratont nem kellett volna lefutni, mert igy gyozkodni foglak, hogy gyere el marcius 30-an a Szigetkoz FM-re Mosonmagyarovarra .
sherlock82: nagyon megkesve, de koszonom .
Peterhappy: milyen ultrat tervezel jovore (a money, girls, fame posztodra reagalva - lassu vagyok a hsz-ek olvasasaval )? Illetve milyen triatlont (lattam, hogy elkezdtel ujra uszni)?
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
xy.zsolt
őstag
nálam most az ebéd lesz rántottsajt , jó is az....egy egészségtelen, de nálam kedvenc ázsiai instant leves után főleg.
Ilyen lett a hetem....ismét a valaha futott leggyorsabb 50k/hét. Jövő hét viszont light-os lesz....bejglivel a gyomorban tuti nem teperek
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
jimpo
senior tag
válasz tomcica #103422 üzenetére
Azon én is meglepődök hogy bírom.
Főleg hogy heti szinten talán legurul egy sör, plusz egy pohár (2dl) bor. Vagy 3 dl bor de akkor nem megy a sör, bár sokszor ennyit sem iszok.
Én sem erre edzek, de azért néha elkap a gépszíj. Úgy egy évbe egyszer, talán kétszer.Mondjuk Pocak ezt nem szereti. Néha belefér.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
-
jimpo
senior tag
Gratula!
A PB az PB, nem muszáj meghalni és az életedért küzdeni közben.
Persze úgy az igazi.Jól sikerült az este, közel a "cél".
Nem volt baj az étvággyal, Tyúkhúsleves, rántott sajt és hús pici körettel. Mellé egy kis vegyes-vágott, majd két adag somlói zárta a sort.
Összesen lecsúszott 5 feles Jägermeister, 3 sör és egy pici Whiskey. Na meg egy liter vizecske...
Mondjuk a búcsú Jager már nem kellett volna.
Igaz picit most kevesebbet mutat a mérleg, kisdolog, nagydolog okán azért van ingadozás. De igyekszem!
Bár szerintem a két ünnep között már beleunok a zabába...[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Nekem közben ma kész lett a szülinapi 100k hét - igazából 8. napja minden nap voltam, igaz főleg laza/alapozó tempóban.
7 nap/7 pár cipő ment: Deviate 2 WTR, Endorphin Pro 2, Endorphin Speed 2, Velocity 3, Mizuno Wave Rider, TNF Vectiv Pro, és ma felhúztam a Takumi Sen-t egy kis tempóra - 10k PB lett belőle ("kvázi"-PB, a valós az ből fél perccel-el jobb, csak a 10k verseny amin futottam kb. 100m-el rövidebb volt - viszont az verseny volt a végén meghalással, ez meg Z3/Z4 tempó egy 19km-es hosszú futásban )
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
jimpo
senior tag
Meg volt a mérlegelés így vacsora előtt. Egy óra múlva lehet enni... Meg inni.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz tomcica #103414 üzenetére
Ohh a jó kis mennyei megyei dettó. Láttam már ott bicskával spori szemét kiszúrni akaró nézőt, fenyegetőző hazai szurkolócsordát, játékosokkal verekedő nézőket.
Sőt egyszer én magam is részese voltam egy elfajult nézői bunyónak ami után mehettem a vének tanácsa elé kihallgatásra.Més que un club!
-
tisn
addikt
válasz Napfénysüti #103402 üzenetére
hat igen, a foci is olyan kabszer mint a futas
sok ilyen emberket lattam, volt aki terdszalag nelkul is jatszott.ha kell ember valami tornara szolj priviben, fiam eleg jo jatekos
-
tomcica
Topikgazda
Adidas Adio 9,jonak igerkezik vegre valami,ami nem holdjaro talpmagassaggal van
[link]There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
válasz tomcica #103406 üzenetére
Annak nem sok értelme van, kb annyi mint megnézni mennyire fúj a szél, egy Időkép Széltérképen lévő szenzornál a közelben....
Ja hogy az magasban mér, a "paraszt" meg egy gödörben fut. A távolságról meg nem is beszélve, a legközelebbi 25+ kilométer.
Plusz ahol a mérés zajlik épp árnyék van, ahol én futok meg folyamatosan kapom az arcomba. Nagyon nem mindegy... Sok mindent mondjuk nem szoktam csinálni a kapott Hőmérséklet adattal.
Nem akarok "manuális méréssel" foglalkozni, bár mindig nézem az öltözés előtt. Hőmérséklet és szél, de utóbbi csak érzésre. Már nagyjából megvan mi fogad X-Y útvonalon, hogyha a házból kilépve megcsap a szellő. Aztán annak plusz, a napi tempónak függvényében veszem fel a rétegeket, háztól házig tolom. A zsebben nem sok minden van, kettő 3 zsepi ha nagyon kellene. Plusz a lakáskulcs és ennyi.Mondjuk kézben én most is elviszek 3-5 dl vizet magammal, nem csak nyáron kell gyakorolni a frissítést.
Majd megoldom, valahova felteszem úgy is.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
válasz Napfénysüti #103408 üzenetére
Ez esetben nem artana valami otthon vegezheto kardio opcio. Akar meg a gyaloglopad (az mar van 100 ezer ft kornyeken) is szoba johet.Olyan helyezetekre,amikor lenne idod edzeni,csak otthon kell maradni a csalad vegett.
Spinning bringa, evezopad (ennek tobb hely kell), elliptikus gep (a rendeshez kell hely azok 70-90kg sulyuak)[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz tomcica #103404 üzenetére
Én igazából az egészségemért futok, nincs semmi más célom vele. Gyaloglás akkor jó lenne csak sokszor bekavar valami. Most épp a 6 éves lányom van itthon skarláttal, amikor pont délutános hetem van és szabad lenne az összes délelőttöm.
Emiatt tegnap meg tegnapelőtt este 10 után tudtam futni kétszer nagyjából 45 percet. Családosként kénytelen vagyok alkalmazkodni a mindenkori helyzetekhez.
Bajnoki meccsünk is többször van 21.15-ös kezdéssel. Imádom hogy más már ágyban pihenhet én meg mentálisan pörögjek 100%-on még.Més que un club!
-
xy.zsolt
őstag
-
jimpo
senior tag
válasz tomcica #103394 üzenetére
TempE nem
tempo
.De amúgy igen csak hőfok, azt viszont Nyáron pontosabban mint a Stryd. Mert nem fekete és szívja a meleget magába.
Bár ilyenkor meg a Stryd mutat magasabbat, azért több elektronika van abban... Meg normális tölthető ~90mAh akku körülbelül 20 óra üzemidővel, nem csak egy CR2032 elem, ami egy évet kibír.Mondjuk a Napocska nem zavart be tegnap semmit.
Alig volt köd, a következő felezővonalat alig láttam. Táblát meg 6-7 felező távolságból láttam fehéren derengeni a távolban. Pedig lámpáztam becsülettel![ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Figyelj,ha neked nem a tempofutas a vegcel,hanem a foci,akkor nincs gond a gyors gyaloglassal hajnalban ehgyomorra 30-60perc naponta (heti 5-6x).Ez ad eleg oxogent,valamint segiti a zsiranyagcseret,cserebe nem edzed vele tul mnagad,es aznap meg birsz valamit edzeni.Sport specifikusabb dinamikus erositesek (360fok mozgas,ugrasok) torzs az neked nagyon fontos,valamint a labero (ez lehet sulyozas is akar heti 1-2x,itt is kis sorozat 3-4x 3-4db nagy sulyok 80%+ teljes pihenovel).
Rovid resztavok,rovid gyorsitok neked nem csak elore hanem oldaliranyba es mas szogben is tudnod kell dinamikusan mozogni,ugy hogy ne serulj kozben le.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
"leszurni"-nak olvastam,mondom is magamban: "na ott is hasonlo a falusi liga,mint nalunk"
-
Napfénysüti
nagyúr
Igen az tuti. Amint pályára lépek elmúlik amúgy. Pedig volt már részleges bokaszalag szakadásom, térdszalag szakadásom, ujjamat rögzítették csavarral, hattyúnyak elhajlásos egy másik ujjam, repedések stb. Mind foci közben és mégse bírom abbahagyni (40 vagyok). De ha egyszer jól megy.
Igaz a tavalyi térdszalagos dolog óta csak kapus vagyok és rögzítőben védek. Régen toltam mezőnyben, 20 évesen 73 kilósan az egyik leggyorsabb szélső voltam a mennyei megyeiben. Kb csak lerúgni tudtak.
Idén négy különböző csapattal indultam négy kupán, három 1. hely és egy 2. hely a mérleg. Bajnokságban mi vagyunk egyedül veretlenek ősszel, és mindegyikhez aktívan hozzátettem a részem.
Szóval igen, így nehéz lenne abbahagyni.Més que un club!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Napfénysüti #103396 üzenetére
Gyaloglast tamogatom,igen...de abbol mennyiseg kell,ha futas helyett hasznalod.Napi 2-3ora
Amikor serult voltam (achilles) akkor reggel 1orat setaltam,kesobb gyors gyaloglas, majd jott a 20kg sulymelleny es abban (a tempos es gyors napokat pedig gorgon a garazsban bringaztam -> FTP 20-30perces heti 2x + gyors rovid valtogatok 30mp/10mp gyors/laza).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nintendo Switch
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szólánc.
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.