Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19663) madgie válasza garai198419 (#19660) üzenetére


madgie
titán

Két X-T2-vel esküvőzöm, nagyon jók szerintem erre a célra, de szerintem nem mondok újdonságot azzal, hogy szinte minden megoldható bármelyik mostani géppel, max az oda vezető út lehet kényelmesebb... valami nyűgje meg mindnek van: minden rendszernek meg kell tanulni a maga kis metódusát.

Az X-T2 amúgy sokkal jobban harap rossz fényben, mint az X-T10, de itt is fontos, hogy tapasztald ki, mikor mit kell beállítani. AF mező mérete, szükséges-e a zóna AF, vagy elég az egy mező, mikor kell követő, mikor jársz jobban, ha inkább csak S-AF-re rakod, mikor melyik objektív hogyan viselkedik, stb. De alapvetően jobb az X-T2, mert teli van szórva fázisérzékelős AF pontokkal, az meg nagyon kell eseményfotónál.

Nem tudok objektív választ adni arra, hogy igen, megéri váltani Nikonról. Objektívfüggő is, nekem a lassú fixekkel is tök jó a Fuji "tempója", lehet mást idegbajt kapna tőle.

Ami nálam elsődleges előny: qrvajók a képek, piszkálás nélkül is. Igen, a kreatívokat még megdolgozom rendesen, de ott is kitűnő a kiindulási pont (a Lightroom ismeri a Fuji színprofilokat), magán az esküvőn meg (készülj, meredeket fogok mondani!) a legtöbb esetben teljesen okés a jól beállított és pontosan exponált JPG (itt a keresőben látod ugye, nem csak miután ellövöd a képet), az kap egy kis vignettát, némi curves buherát és mehet is az exportálás, kész van. Ez rengeteg időt megspórol nekem, egyre kevésbé élvezem, ha hetekig utómunkázni kell egy anyagot.

Szerk: ja, vakuzás, TTL. Most már van, X-T2-vel legalábbis. A srácok most beszélik itt a Godox-ot, ők nagyon belehúztak, jó cuccaik vannak. Nekem Cactusom van, az is lehetne TTL, nekem még simán automata, de tud HSS-t.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.