Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15248) b.vr válasza madgie (#15216) üzenetére


b.vr
őstag

"Hetek óta annyit próbálok makogni, hogy véleményem szerint a fórum nagyja hiányos tesztek alapján alkot képet adott objektívekről. Egy DxO, egy Dpreview, meg sokan beqrják a közeli kis tesztábrájuk elé oszt hadd szóljon, jó esetben kapunk mellé egy igazolványképet meg pár tájképnek hívott valamit. Nevetségesnek tűnik, de egy koreai ákombakommal teletűzdelt Popco többet mutat meg az adott objektív karakteréből, viselkedéséből, mint szinte bármelyik nagy tesztoldal."

Hm, tegnap este azzal zártad hogy ismerhetnénk annyira hogy nem gondolod ezt Te komolyan de azért valahogy mintha mégis...
Ugyanis írod egyrészt hogy a fórum nagyja, másrészt viszont ami konkrét kérdéseket most már többedszerre is felhozol abban legtöbbször velem állsz vitában, ahol viszont "csak" annyi nem stimmel hogy én meg nemhogy nem közeli kis tesztábrákból indulok ki, és bocs hogy nem is egy koreai oldal pár képéből, hanem hogy ezeket az objektíveket lassan két éve intenzíven használom modellfotózásra, koncertfotózásra, tájfotózásra csak úgy utazásnál na meg a családi fotókhoz (elsősorban húgomék kislánya) Próbáld már elfogadni hogy mivel elég sokat fotózok még az sem kizárható hogy lehet hogy van fogalmam arról miről beszélek, mert pl. azért nem tudom (saját szavaiddal) mit próbálsz makogni hetek óta mert az elmúlt majdnem 2 és fél hetet konkrétan épp Izlandon töltöttem meglehetősen sok és változatos fotózással, ehhez képest hétvégén is sikerült egy olyan vitát kirobbantani (aminek eléggé az élvonalában voltál) és valahogy az istennek sem sikerült átjönnie hogy mivel ebből az alap-párost 2 éve használom elég intenzíven a már felsorolt elég sokféle témához, lehet hogy egy picit azért mértékadóbbak a témában a tapasztalatim mint amit mindenki a karosszékből próbál megfejteni (és ezt nem arcoskodásból mondom hanem mert hiába tartalak jó fejnek meg ismerünk meg stb, de ezt mégsem lehet annyival rövidre zárni hogy "hát itt mindenki csak tesztábrák alapján próbálja megmondani a frankót" mert pont hogy nem. Most jöttem egy napfénystúdiós fotózásról, jövő héten megint, stb, a nyarak kivételével az utóbbi másfél évben ez szinte heti rendszerességű program. Meg lehet itt ironizálni hogy igazolványképek, de ha egyszer a 75-öst kimondottan a közeli portrék miatt vettem akkor számomra semmi relevanciája annak hogy szerinted meg mire jó ez egy koreai oldal képeire alapozva. Leírtam hogy egész alakos /félalakos fotókhoz miért és mit használok. Ha szeretnéd, távolabbi témában koncertfotókat tudok még vele mutatni, én elégedett vagyok (a családiak nem publikusak, pedig a kis unokahúgom elég fotógén gyerkőc)
És talán akkor ezzel lezárhatjuk ezt a ki mi alapján mond vélemény szálat.

* * * * *
Ami a másik "Na most egy másik vitát fogok generálni" mondásodat illeti, a Nocticron-on egyáltalán nem kell csodálkozni mert az nem egyszerűen drága hanem egy rendkívül irracionális objektív (kb mint amilyen most a 25/1.2 lesz) Pl. ennél ha valaki ekv. 90-ben többet akar a 45-ösnél (ez engem nem érint, ekv. 90 nekem pont nem annyira jön be), , az jobban jár ezt más rendszerben keresi (akár Fuji, akár Sony) A 25-ös helyzete még rosszabb lesz, mert ott ráadásul van a szuper 25/1.4. Ha valaki ennél jobbat/többet akar úgy a Fuji (volt már erről szó persze) _nekem_ nem nagy előrelépés (ettől még persze az is nagyszerű és lehet érvelni pro és kontra (és igen, emlékszem Fedman PH-es írására is) számomra ez a kettő egy kategória), ellenben mondjuk a Sony 55/1.8 nekem nagyon bejön (meg az új 1.4 is, bár azt még nem nézegettem annyit)
És hogy egy újabb saját példával zárjam: m43-on a tényleg fényerős ekv 35 is problémás, pedig ízlésesen berendezett napfénystúdiókban tetszene ez a dolog, és így csak ezért pl. lesz is Fuji 23/1.4-em záros időn belül (a Sony 35/1.4 szintén tetszene de annyit már végképp nem szeretnék rászánni)

* * * * *
Na, hosszú lett, de hiába próbáltuk rövidebben eddig nem sikerült lezárni, talán majd ezzel (és tényleg szerettem volna olyan stílusban megírni hogy a megoldás/feloldás és ne a problémagyártás irányába menjen, remélem sikerül :)
Ha meg ehelyett csak tovább szítja a vitát akkor nyugodtan törölje ki a moderátor, gondolom sem Neked/Nektek de nekem most aztán végképp (elég sok munka halmozódott fel) nincs arra időm hogy megint napokig szívjuk egymás vérét :)

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.