Hirdetés
- Dell Venue 8 Pro
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
george11
addikt
''A spanyol marca.com-on ugyanez jelent meg, ott fenn is hagyták, azzal a kitétellel, hogy értesülésük nem hivatalos, ám azt is tudják, hogy az FIA egy napot adott a McLarennek a fellebbezésre.''
Tehát lehet fellebbezni, akkor viszont ez nem végleges döntés lesz. ( már ha igaz, amit a cikkben írtak) Ha most sem lesz vége, akkor magamhoznyúlok
Az meg külön izgalom, hogy a PH, a formula.hu, meg az autosport.com is be van halva nálam ööö vagyis a PH már jó
-
Peat;)
veterán
-
laci666
senior tag
McLaren Mercédesz pá pá F1-től

-
ha kiderűl,h ez igaz,az nagyon durva lenne...
-
-Nemtom-
őstag
még nem biztos h. kizárták
[link] -
marsu
veterán
Kizárták a McLarent az F1-ből ....

-
lúzer
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
VALAMIT tud írni valaki!
Behalt a szerver. -
(Kolombusz)
veterán
Súlyos büntetés: kizárták a McLarent
Bővebben: [link] -
soulcube
aktív tag
A végső döntés a kémügyben :
[link] -
prmcsk
addikt
''Az angol arra azért szánt egy kis időt, hogy a papírokban talált képeket beszkennelje, amit azért csinált, hogy megnézze, a képek minősége ugyanolyan marad-e.''
Pedig higgyétek el gyerekek, hogy egy objektív bíróságnak ezt az ''érvelést''el kell
fogadnia mindaddig, amíg az ellenkezőjét a ferka, vagy bárki be nem bizonyítja.
Ez a jogállamiság......
Példákért elég ha itthon nézünk szét. Volt már itthon blődebb cinikusabb válasz,
rengeteg ügyben egy esetleges miértre....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
soulcube : Na lehet a fanoknak recskázni....
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
válasz
george11
üzenetére
Az angol arra azért szánt egy kis időt, hogy a papírokban talált képeket beszkennelje, amit azért csinált, hogy megnézze, a képek minősége ugyanolyan marad-e.
Ez igy tényleg vicc, és ezért még fizetést is kap valaki.
Az eredeti cikkben arra van utalás, hogy hányszor tanulmányozta a már beszkennelt anyagot. a válasz erre: ''I only viewed the discs on one occasion,'' he stated, ''solely to check that the documents had been properly scanned onto the discs and to see whether the image quality had been maintained. I reviewed perhaps a dozen pages of material very briefly for no more than a few minutes.'' 'Csak egy alkalommal néztem meg, csak leellenőrizni ... stb.' -
Male
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Tényleg más némileg (bár nem tudok elég jól angolul ahhoz, hogy megítéljem a ferdítés mértékét)
Az a szkennelős rész látszólag nem nagyon tér el... ebben is az van, hogy a szkennelt képeket azért nézte meg, hogy jó e a képminőség... Ha nem akarta semmire használni, akkor nem mindegy, hogy milyen a képminőség?
#1073: Egy adott címről érkező mailek kiszűréséhez miért kell tűzfal
Erre bármelyik levelező program képes... -
george11
addikt
Szerk: kétszer ment el

[Szerkesztve] -
george11
addikt
Coughlan bácsi verziója :
''A főmérnök elárulta, hogy kezdte kényelmetlenül érezni magát a Stepney-től érkező levelek miatt, ezért véget akart vetni az ügynek. Ennek érdekében, Jonathan Neale ügyvezető igazgatóhoz fordult, akinek utasítására tűzfalat is telepítettek a gépére, amely kiszűrte a ferraristól érkező információkat. '' - gondolom eddig nem használt tűzfalat
Coughlan csak azért akart Stepney-vel találkozni, hogy megkérje, ne küldjön több adatot. A találkozóra egy barcelonai étteremben került sor április 28-án: ''Megvitattuk a Ferrari fékrendszerének fő jellemvonásait, ám a beszélgetés nem volt egyéb, mint két, motorsportban tevékenykedő mérnök eszmecseréje, akik az autók tervezésének szempontjairól értekeztek. Mutatott néhány, verseny közben készült képet a Ferrariktól, de én semmit sem fűztem azokhoz, majd ebéd után mondtam neki, hogy ne küldjön több információt.''
Ezt követően Coughlan megkérte Stepney-t, hogy vigye ki a reptérre, aki ekkor, az autóban adta át a főtervezőnek a 780 oldalas iratköteget. A mclarenes azt állította, hogy azon a hétvégén nem nézett bele a dokumentumokba, és hozzátette, hogy azokba sem, amelyeket néhány héttel később Angliában, egy vacsorán kapott Stepney-től a Ferrari fékrendszeréről. - hoppácsak, hiszen épp vacsi közben beszélgettek a fékekről
Coughlan elmondta, hogy négy mclarenes kollégájának volt tudomása a Stepney és a közötte zajló közötte zajló kommunikációról, és gyakorlatilag csak néhány információt osztottak meg egymással. Whitmarsh-nak és a főmérnök, Paddy Lowe-nak a Ferrari szabálytalan fenéklemezéről volt tudomása, Rob Taylor, a csapat mérnöke pedig a rivális gárda fékrendszeréről látott képeket. - tehát csak a fenéklemezt, és a fékrendszert ismerte a brigád, ennek fényében tényleg nem tettek szert előnyre ...
Az angol arra azért szánt egy kis időt, hogy a papírokban talált képeket beszkennelje, amit azért csinált, hogy megnézze, a képek minősége ugyanolyan marad-e.
- LOL, ha ezt egy bíróság beveszi, akkor nincs miről beszélni
''Kezdetben, mérnöki kíváncsiságom miatt megtartottam a dokumentumokat, de aztán egyre kényelmetlenebbül éreztem magam. Elhatároztam, hogy megszabadulok minden irománytól, de egy példányt meg akartam tartani, ám sokkal praktikusabb formában. Ezért adtam oda a feleségemnek azokat, és kértem meg őt arra, hogy digitalizáltassa az összes dokumentumot. Az egy példányt Stepney-nek akartam visszaadni abban az esetben, ha kérte volna.'' - miért nem adta vissza neki az eredetit??? miért kell lemásolni, és az eredetit megsemmisíteni, a másolatot, meg megőrizni, hátha visszakérik
Azthiszem (nálam) ezzel leírta magát a Mclaren, de végleg.
[link] -
Male
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Igen, elég jól bírtam... bár már elötte is jókat nevettem. Szerintem még egy óvodás se hinné el, amiket összehordott... Éppen csak beleolvastam, éppen csak megmutattam ennek-annak (akiről eddig azt állították, hogy nem is tudtak az egészről)... aztán hogy Stepny ne küldjön neki több infót, elmegy vele kajálni, ahol azért még megnézik a Ferrari fékrendszerét... persze ez is csak egy baráti beszélgetés, képekkel, adatokkal
, majd közli, hogy ne adjon neki több infót.... de azért a végén még elfogadja a doksikat Stepnytől 
(Két lehetőség van, vagy Caughlen egy 5 éves szintjén van szellemileg, és mindez igaz, vagy csak mosakszik, de nagyon gyengén... az első esetet nehezen tudom elképzeni
) -
hunnylander
őstag
Szvsz. Szépen leferdítették.

''I looked at the papers given to me by Stepney on only a few occasions,'' Coughlan stated. ''Certainly the time I spent looking at them in total between receiving them and the search at my house on July 3rd was no more than one to two hours.
''I did not look at them in a discursive or methodical way, nor did I look at all of the documents.
''In the limited period of time I spent reviewing the documents, it was not possible to glean anything that would be of material use to McLaren that we did not already know from our own observation and photographs of Ferrari's car.''
As for the scanned documents, Coughlan said he did not delve into these either.
''I only viewed the discs on one occasion,'' he stated, ''solely to check that the documents had been properly scanned onto the discs and to see whether the image quality had been maintained. I reviewed perhaps a dozen pages of material very briefly for no more than a few minutes.'' -
Male
nagyúr
Na meg is jelent magyarul Kóglen vallomása... [link]
''Az angol arra azért szánt egy kis időt, hogy a papírokban talált képeket beszkennelje, amit azért csinált, hogy megnézze, a képek minősége ugyanolyan marad-e. ''
Na eddig bírtam elolvasni... -
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Ha latna Bush mennyi artatlan embert tett tonkre s tegyuk fel koztuk elne par hetig, akkor o is banna

Kulonben eroltetett es szar a hasonlat, elismerem. Banni meg a templomban es/vagy Isten elott kell/lehet/erdemes, nem az ujsagokban. Banja? Nofene, meglepo... Van is mit. Kb ezert vannak a buntetesek, lesz ideje gondolkodni, haverjaval Stepneyvel egyutt, nem feltem oket, majd valahogy eltengetik az eletuket. Mas meg majd esetleg elobb gondolkodik s utana cselekszik. Kulonben jo tudni, hogy legalabb 1 (ex-)mclarenes ban valamit is a nagy artatlansagban.
[Szerkesztve] -
JJános
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Szerintem őszintén bánja. És azt is hiszem, hogy még fedez is vkit, valakiket. Nem az övé az egész balhé teljesen. Szvsz!
Sajnálom, hogy nem figyelt, hogy nem érezte meg a veszélyt.
A szenvedély olykor elsodorja a legjobb törvény tisztelő embereket is. -
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
A hasonlatod tökéletesen alkalmatlan erre a helyzetre.
Szerinted nem bánja őszintén hogy tönkretette a hírnevét, a karrierjét, az emberi méltóságát?
Egyébként csak azért linkeltem be mert ez a cikk az (általam korábban belinkelt) autosport.com-os cikknek a kivonatos magyarítása. A címét meg nem én találtam ki, eredeti címe Coughlan's version put to test.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez kb annyira fontos es oszinte mintha pl Bush bocsanatot kerne akarmelyik haborujaert...
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
[link]
görbe tükör, telejesen egyetértek véle a ''kém''ügy szempontjából, (még hasonlóság is van egy múltkori hosszabb hozzászólásommal, pedig én elvileg elfogult vok beee
)
Alonsot viszont szerintem kicsit túldicsérte, fölényesen nyert de volt már ilyen különbség fordítva is, spai eredmény után lehet sokat levonni mennyire sierült top formába ráznia magát a spanyolnak, ha ott is gyorsabb mint Hamilton akkor a britnek kell lépnie valamit. Legalább ilyen verseny van még.
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Coughlan elnézést kért [link]
-
venember83
nagyúr
Mondtad, h mekkora elonyei vannak a jogallamisagnak, latod ez is az, hiaba nyilvanvalo, h birtokukban volt az ipari kemkedes utjan szerzett info s joparan tudtak rola, bizonyitani kell a bunosseguket. Francokat! Nem mutattak meg a doksit idoben az FIA-nak, mikor Stepney ''csak ugy'' odavitte nekik, akkor vallaljak a kovetkezmenyeket. Ha kussolni tudtak rola mig megvolt nekik, akkor bunhodjenek is kussban.
-
lacafaca
addikt
nekem az a véleményem erről az egészről, hogyha bűnösök és bebizonyosodik akkor nullázzák le a meki idei eredményeit és tiltsák el őket a hátralévő futamoktól. ha viszont nem tudják rájukverni ezt a balhét akkor ne játszadozzanak itt pár versenyes eltiltással mert az nem ferr szerintem senkivel szemben sem. a bűnöst meg kell büntetni mert valahol gátat kell szabni ezeknek a dolgoknak. ha nincs ügy akkor viszont hagyják békén a mekit, hadd nyerjék meg ami az idei évben őket illeti, mert akkor tényleg a vb a teljesítményük alapján megilleti őket!
remélem ma végre pot kerül ennek az idétlen ügynek a végére. -
prmcsk
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Köszönöm...
Ezt írod.
''Az én (általános iskolai) osztályom volt az utolsó amelyikkel kifutott az orosz mint kötelező tantárgy a 90-es évek elején.''
Te kis suhanc ! Én a nyolcadikkal 1973.-ban végeztem, akkor még csak jó szemmel
sem nézték az angol tanulását. Aki ilyet tett abban potenciális disszidenst láttak.
De jó is nektek nem tudtok az ilyenekről semmit. -
Markgx10
őstag
válasz
venember83
üzenetére
A francot, semmilyen eltiltás ne legyen, fizessenek 50 v. 100 millió dollárt,azt ők is megemlegetnék keservesen évekig, meg a jelenlegi vb-pontversenybe sem szólna bele.
Na mindegy, nem okoskodok az nem az én asztalom 
-
hunnylander
őstag
Én is magamtól tanultam meg angolul, iskolában még az oroszt erőltették volna. Az én (általános iskolai) osztályom volt az utolsó amelyikkel kifutott az orosz mint kötelező tantárgy a 90-es évek elején.
A lényeg, hogy Coughlan nagyon bánja amit tett, szakmai kíváncsiságból. Ő már soha nem dolgozhat ezen a szakterületen (versenyautó-tervezés), pedig ez a szenvedélye és nagyon szerette. Elnézést kér a Ferrari-tól, a McLaren-től, a feleségétől a történtekért és amit ezzel okozott. Állítja, hogy a McLaren-nek semmi haszna nem származott a dologból. Ron Dennis nincs is azon személyek között aki tudott Coughlan Stepney-től való információszerzéséről. Továbbá ő maga sem igazán nézegette a dokumentumokat, és amennyire belenézett azt is csak kíváncsiságból, nem elemző módon.
Továbbá a cikkben arról is szó van, hogy a padló lemez dolgot nem a doksiból szedte ki, hanem Stepney mondta el neki e-mailben, és ő ezt jelentette.
Egyébként ennek a cikknek lesz majd szerintem magyarítása, mert gyakorlatilag a magyar F1 hírportálok innen (is, autosport.com/f1) szokták venni a cikkeiket.
A lénnyeg, hogy Coughlan vallomásai alapján nem lehet elítélni a McLaren-t.
[Szerkesztve] -
prmcsk
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Talán magyarul a lényeget, ha lehetne, mert nem mindenkinek adatott meg, hogy a
''demokráciában'' szülessen és nőjön fel. Így az angol nyelv is kimaradt az életemből.
Én csak azt látom, hogy ez az arc lehet, hogy zseni, de hogy ''burnyák''az hótt
ziher, így az sem kizárt, hogy nincs vége a történetnek, mert lehet, hogy felbukkan
még a semmiből egy ''farbatosz'' nevű görög, akiről kiderülhet, hogy mindekibe ő
helyezhette bele a ''bizalmát''.
Nyelvtudás nélkül ezt aszociáltam...
george11:''Nem csak konkrét alaktrészekről van szó, hanem arról (is), hogy származott-e előnye a dokumentumokból a Mclarennek''
Ezt is kibeszéltük már. Hogy fogja az illetékes elvtárs bizonyítani a vélt előnyt, ha a
meki évek óta pariban volt a ferkával és nem valami üstökösként jött fel mellé ?
Maximum a motorjuk megbízhatóságát ''vuduzhatták'' csak bele a ferkától, azt meg
nem tilos, mert áltudomány.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Szerintem a kémbotrány azon, hogy mit használtak fel már túl van. Az bebizonyosodott már az első tárgyaláson, hogy igenis a Mclaren birtokában voltak a dokumentumok. Akkor nem kaptak gyakorlatilag semmilyen büntetést. Azóta kiderült, hogy nem minden úgy van ahogy akkor elhangzott, vagyis nemcsak 1-2 ember tudott a dokumentumokról, mint ahogy azt Ron Dennis állította. Így már egész más megvilágításba kerül a sztori, kiderült (?!) pl, hogy a pilóták csámcsogtak a beállításokon. Ezeket fogják ma tisztázni és nem azt, hogy akkor mit is vett át a McLaren a Ferrari doksikból, mert az sose fog kiderülni, megmarad Ron Dennis és csapatának a titkaként, aztán aludjanak jól tőle ők ha tudnak.
-
hunnylander
őstag
Analysis: Coughlan's version put to test (autosport.com)
[link]
Hajrá McLaren! -
prmcsk
addikt
válasz
george11
üzenetére
Mondd már el nekem, hogy a p.csába bizonyítja be és büntet bárki jogosan, ha
az állítólagosan lopott alkatrész nem úgy néz ki, mint amit rajzon elloptak ?
Mondj erre egy ide citálható példát, bárhonnan is...
B.meg, ha egy alkatrészen, de akár készterméken nincs más cégre, gyártóra utaló
jel még ugyanúgy is nézhet ki, mint az amiről másolták. A meki akkor lett
volna bűnös, ha a szarára ráírja valahova, hogy ferrari.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
george11
addikt
[link]
Ez mekkora LOL
Daily Mail újságírója ... persze, gondolom simán bejutott, és lenyúlt pár infót.
Miért nem tud csendbenmaradni a sajtó addig, amíg nem lesz döntés?
-
Male
nagyúr
1: nyilván nem fognak egy Ferrari F2007B-t építeni, rég nem arról van szó, hogy ilyen módon használták fel az adatokat. (sőt, nem emlékszem, hogy a McLaren féle védekezésen kívül bárki ilyenről beszélt volna)
2: nézz akármilyen sporteseményt, ahol mondjuk dopping miatt kizárják az elsőt, és a korábbi második lesz a győztes. Szerinted szomorkodnia kéne az új győztesnek?
3: megtalálták náluk az iratokat... egy szimpla ipari kémkedés esetén szerinted a bíróságot izgatja, hogy abból mit használtak fel? Ottvolt, ez elég a bűnösséghez... a McLaren még örülhet, hogy nem egyből elítélték emiatt, hanem azt is vizsgálják, hogy jutott e vele valamiylen előnyhöz.
(a ''cikk'', amiről beszélsz, az egy igencsak elfogult fórumozó blogja... meglehetősen kevés tényszerű állítással, csúsztatásokkal, bizonyos részletek szándékos elhallgatásával, stb.) -
PazsitZ
addikt
1.) Ezt már régebben is írtam, nem lehet bizonyítani
2.)Nem nagy öröm, de mint már mindenki beismerte: pénz, ennyi nekik számít a csapategyéni is, talán jobban mint gondolnánk
3.)Nézzük csak azt, hogy illegális szoftver van a gépeden, de nem használod, attól még bűnös vagy.
A bizonyítás rész az 1. pontból fakadóan szvsz bukik.
De ezek csak az én elgondolásaim/véleményem. -
venember83
nagyúr
Ki mas fordithatta volna le a szamunkra ismeretlen tartalmu linket, koszonjuk

george11: oruljenek, hogy bebizonyithatjak ''artatlansagukat'' a megtalalt dosszie utan... <- igen, eme kirohanasom minosithetetlen, be is allok a sarokba magamtol, sot, kukorican is fogok terdepelni, remelem ez megfelelo buntetes szamomra.
[Szerkesztve] -
george11
addikt
Csak félve válaszolok

1.)''Július elején a McLaren az FIA-hoz fordult, hogy vizsgálja meg az autóit, amiből kiderül, hogy használták-e az adatokat. A teszt negatív eredménnyel zárult.''
Nyilvánvaló, hogy annyira nem idióták, hogy lemásolnak valamit egy az egyben, aztán beépítik ...
2.)''Luca di ''avérünkispiros'' Montezemolo tegnapi kirohanása is megmutatta, hogy milyen fából faragták az olasz csapatot. Szerinte teljesen mindegy milyen úton nyernek, csak nyerjenek.''
Ha kiderül, hogy a másik csapat csalt, akkor nyilvánvaló, hogy nem fogja meghatni a Ferrarit, ha elveszik a másik pontjait/kizárják, és mivel utánnuk a többi csapat le van maradva rendesen, így nyilván ők nyernék a V.B.-t.
3.)''Hozzáteszem, a jogrendszer szerint nem az ártatlanságot kell bizonyítani, hanem a bűnösséget, tehát már az is vicc, hogy azt mondják a McLarennek, bizonyítsa be, hogy nem használt semmit. Mi a fasznak?''
A bűnösség ott bebiznyosodott, hogy náluk voltak az iratok, amiket meg is találtak, ennek fényében már védekezniük kell, mert alapból nyilván azt gondolja a hatóság/FIA is, hogyha náluk volt, akkor használták is.
Látod milyen sokféleképpen lehet ugyan azokat a cikkeket/írásokat értlemezni?
-
prmcsk
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ennek a cikknek a tényszerű állításaira várom a ''vörösök'' cáfolatát, de cáfolat legyen,
ne hagymázos vörös gőz, az már csípi a seggem is.
Számora három dolog a fontos, van több is, de az az összekötő szöveg...Erről a
háromról nyilatkozzon először a megszólaló, hogy igaz e ezen állítás, és ha igaz
mit bizonyít ?
1.)''Július elején a McLaren az FIA-hoz fordult, hogy vizsgálja meg az autóit, amiből kiderül, hogy használták-e az adatokat. A teszt negatív eredménnyel zárult.''
2.)''Luca di ''avérünkispiros'' Montezemolo tegnapi kirohanása is megmutatta, hogy milyen fából faragták az olasz csapatot. Szerinte teljesen mindegy milyen úton nyernek, csak nyerjenek.''
3.)''Hozzáteszem, a jogrendszer szerint nem az ártatlanságot kell bizonyítani, hanem a bűnösséget, tehát már az is vicc, hogy azt mondják a McLarennek, bizonyítsa be, hogy nem használt semmit. Mi a fasznak?'' -
JJános
addikt
válasz
george11
üzenetére
Nem terád értettem. Irtam, hogy jól fogalmazol. Aki itt ködösít, általában peat, és pmrcsik. Szvsz. És az nem számít, hogy drukkol-é valaki ennek, vagy annak, csak az számít, hogy mit irsz.
Ha valamire nem emlékszel, vagy nincs infód, attól az még létezik. olvass vissza, meg fogod találni az infót.
Nowhereman: Ez egyértelmű, igen. -
Rick4
félisten
válasz
venember83
üzenetére
-
venember83
nagyúr
McLareneseknek kotelezo olvasmany: [link] - aki nem McLaren szimpatizans az inkabb hagyja ki, hacsak nem tul nyugodt s fel szeretne huzni magat

-
sh4d0w
félisten
válasz
george11
üzenetére
Ne lovagoljunk már szavakon, amik ráadásul még nem is bizonyítják, hogy igazad van

Ha csak egy ember birtokol másik csapattól származó technikai információt, akkor azt a csapat egésze birtokolja, de RD elismerte, hogy ő is ismerte az információk meglétét; ő pedig a csapatvezető, tehát megint csak elmondható, hogy az egész csapat tisztában volt a helyzettel.
Nem kell, hogy higyjél nekünk, csak nézz utána... -
AMD Power
titán
Jó lenne ha ma vége lenne ennek a Merci balhénak.
-
george11
addikt
''Ne haragudj, nem jól tudod. Az, hogy a McLaren birtokolta az anyagot el lett ismerve. Maga Ron is elismerte. Az nem ismerték el, hogy felhasználták, a FIA ezért felmentette őket. A bíróság nem fogja.''
Ezt hol olvastad? Én nem emlékszem olyanra, hogy elismerte volna a Mclaren csapat(!), hogy ők bitrokolták, csak annyit, hogy egy emberüknél volt/van.
''Jön egy McLaren drukker, és ki akarja mosni őket a mi szemünből, a ''szarból''. nem fog menni. ''
Ha ezt rám értetted, akkor nem nyert, mert sem a csapatnak, sem a pilótáinak nem drukkolok, csak próbáltam tényszerű lenni
-
manutdzoli
senior tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Jaja,senki se vette volna észre hogy kicsit mozog a padlólemez.Sztem is a doksik alapján köpték be a ferrarit.
Vagy nagyon jó szemük a volt McLareneseknek.Kétlem. -
JJános
addikt
válasz
george11
üzenetére
Ne haragudj, nem jól tudod. Az, hogy a McLaren birtokolta az anyagot el lett ismerve. Maga Ron is elismerte. Az nem ismerték el, hogy felhasználták, a FIA ezért felmentette őket. A bíróság nem fogja.
Ha nem lopták, hanem kapták, amit ugye elég nehéz elhinni, egy ilyen sokat érő doksiban, a McLaren akkor is besározódott, mert semmilyen jogcíme nem volt birtokolni az iratokat, a leányzó fekvése mit sem változott.
Úgy tudom, hogy vallomások vannak arra nézve, hogy birtokolták az iratokat. Innentől bűn. És ha egy alkalmazottuknál találták meg, sajnos jogilag, mivel amit birtokolt olyan volumenű, a csapat sarát dagasztja.
Én nem is akarom bizonyítani, hogy felhasználták, és tényleg minek bolygatjuk ezt az ügyet, nem is értem. Jön egy McLaren drukker, és ki akarja mosni őket a mi szemünből, a ''szarból''. nem fog menni. Bárhol fogják meg ezt az ügyet, ezt nem lehet tisztára mosni. Azt sem akarom bizonyítani, hogy akár egy év előnyt is lehetett az iratokból kovácsolni.
Egy a lényeg. A sport besározódott. És csak ezt el kell ismerni, hogy csúnya dolog volt. Innentől kitalálgatni dolgokat, felelősséget áthárítani, kisebbíteni, megmásítani, elkenni az ügyet, gerinctelenségre vall. -
george11
addikt
''Ha a McLaren birtokolta az iratokat, márpedig ez el lett ismerve, és a lopott, mellesleg a ferrari számtalan infóját rejtő, iratokat birtokolták, és el is ismerték ezt.''
Na épp ez az, hogy nincs bizonyítva, hogy a Mclaren birtokolta az adatokat. Egyik alkalmazottjuk birtokolta ez tény, de semmi több.
Másodszor nem loptak, mert nem ők vették el az adatokat, hanem ''kapták'', így megint más a leányzó fekvése.
Harmadszor, lehet, hogy mindenki látta az utolsó szerelőig a Mclarennél, de ezt bizonyítani is kell, különben nincs miről beszélni.
Nekem is b@ssza a csőröm a dolog, mert világ életemben csak a Ferrarinak drukkoltam ( a csapatnak, és nem a pilótáinak ), de ha ügyesek Ron bácsiék, akkor el lesz sikálva a dolog.
Miként lehetne bizonyítani, hogy több ember is olvasta a doksikat??? Sehogy, vagy bevallja, vagy nem(nyilván nem). Innentől kezdve meg ismét ott vagyunk, hogy ''ha''.
Volt egy mondás köztünk autószerelők közt anno: majdnem a kutya sem sza@rik.
Vagy rájukbizonyítják, vagy sem ... ennyi.
-
JJános
addikt
válasz
george11
üzenetére
Én nem a FIA-ról beszéltem. Arról, hogy ki a bűnös, kik a bűnösök.
Egyesek megengedik maguknak, hogy amit a FIA határoz, az van. Nem. itt polgári peres ügyek folynak. A Ferrari egy csomó embert feljelentett, és úgy tudom a McLarent is.
Ha a FIA nem büntet, tegye. Már régen eljátszotta a becsületét.
Majd ha az olasz bíróság kimondja a McLarenről, hogy bűnös, akkor mit mond a FIA? Az ő dolguk, nem érdekel.
Ki kell mondani. Ez egyy bűnügy, és a McLaren nemcsak a bűnűgyben sáros, hanem igenis vétett a sport ellen! De nem kellene teljesen ködöt vonni. A ferraris csávó, meg hogy a McLaren nem mondta senkinek, hogy kémkedjen.
Ez úgy baromság ahogy van. Még a végén a Ferrarira kenik egyesek, mert meglopták őket. Akár több százmilliót is érhet az a dokumentáció!
A tény, az mindíg tény. A megítélés változhat, és az, hogy kinek mennyire fáj ez.
Azt irod, hogy az igazságot senki nem tudja. De igenis, és ez is hazugság, az alapvető igazság, hogy a McLaren kémkedett tudható. Azt, hogy ebből mennyit használtak fel, más kérdés. A baj, csak hogy a vita nem erről szól, hanem részletkérdésekbe a hsz.-ben benn a hazugság. Oda van rejtve, és jön a ködösítés. A tény az, hogy a McLaren BŰNÖS!
És illene elitélni! És aki nem ítéli el, ne bolygassa az ügyet, főleg ne akarja felmenteni a bűnöst, bűnösöket.
[Szerkesztve] -
JJános
addikt
válasz
george11
üzenetére
Ne haragudj, ha reagálok. nem a személyedre, amit irtál. Egyébként világosan fogalmazol.
Ha a McLaren birtokolta az iratokat, márpedig ez el lett ismerve, és a lopott, mellesleg a ferrari számtalan infóját rejtő, iratokat birtokolták, és el is ismerték ezt.
Márpedig akkor bűnös, és maga Ron is elismerte, hogy látta a dokumentumokat. Az más kérdés, hogy ki mit olvasott el, de aki tudatában van annak, hogy az ellenfél összdokumentációja a kezemben van, az evidens, hogy el is olvasták. Ez alól csak úgy tudtak volna kibújni, ha nem lebuknak az iratokkal, hanem feltalálásuk időpontjában azonnal jelentik a rendőrségen.
Legkevésbé érdekel, ki hogy akarja ezt az ügyet elsikálni. A problémám az, hogy újra, és újra megjelennek valótlan, ködösítő hsz.-ek, mint amire reagáltam.
És akkor odairja, hogy nem reagál. Ez már a reagálás! És akkor felkér valakit, hogy reagáljon rá.
Na ez már az ocsmányság!
Amit irtam, az igazság. Rengetegszer le lett irva, a kezdetektől, visszakeresheted, és meggyőződhetsz.
És akkor jönnek ilyen emberek, és más rendes fórumozókat elüldöznek. Kusza átláthatatlan hsz.-eket írnak. Személyeskednek, támadnak másokat.
[Szerkesztve] -
george11
addikt
Én csak erre írtam a reakciót:
''A Ferraritól loptak, mindegy hogy ki, és ettől kezdve a tag, már jogilag nem ferraris csávó, hanem tolvaj. Azért nem Ferraris, mert szerződést szegett.
Vagyis jogilag ferraris csávó nem lehet.''
Mellesleg az a nagy büdös helyzet, hogy az igazságot senki sem tudja. Aki emiatt itt a fórumon bárkit is hazugnak vél az no comment.
Amit a média lehoz azon tudunk csámcsogni (ki-ki aszerint, hogy kinek drukkol, vagy, jó magyar szokás szerint '' ki-ki ellen drukkol''), de ez gyanítom csak a jéghegy csúcsa.
Itt már nem arról van szó (véleményem szerint), hogy ki mit csinált, hanem az, hogy hogyan lehetne ezt úgy elsikálni, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon.
De van pár biztos tény azért:
1: a Ferrari nem tehet arról, hogy kipattant a dolog, mert csak a saját tulajdonát védte (azthiszem jogosan)
2: ellenben, ha már vérszagot érzett, próbál elmenni az utolsókig
3: a Mclaren bűnössége még egyáltalán nem bizonyított, mert mivel bizonyítja azt bárki, hogy ki mit olvasott el
(ettől függetlenül ez nyilvánvaló, de ha már tárgyalás van, azt nem lehet feltveséekre alapozni.) Ha lesz kézzelfogható bizonyíték, akkot lesz bünti is, de anélkül kétlem ...
4: Flavio bácsi csak Alonso-t akarja vissza, a többire tesz magasról
5: akárki akármit mond ez jót tesz az F1-nek bizonyos szempontból, mert még nagyobb figyelem összpontosul rá a kémper miatt. (a rossz reklám is reklám)
A többi meg kiderül holnap, legalábbis jó esetben, de lehet elhúzzák még pár hónapig. -
JJános
addikt
''Én úgy tudom hogy nem a Mclaren kémkedett''.''Ferraris csóka felajánlotta a dolgot''
Látom nem érted, vagy nem akarod. Vagy csak hinteni akarod mások szemébe a port.
Ha én lopok valahol egy 100.000 Ft-os mobilt, és azt akár 1 Ft-ért megveszed tőlem, már ugyanolyan bűnös vagy, mind a 100 000. ft értékig, mint én.
A Ferraritól loptak, mindegy hogy ki, és ettől kezdve a tag, már jogilag nem ferraris csávó, hanem tolvaj. Azért nem Ferraris, mert szerződést szegett.
Vagyis jogilag ferraris csávó nem lehet. A ferrari ebben az ügyben nem sáros.
A tolvaj, az orrgazda, az nagyon sáros, és valaki csak látta a dokumentumokat, és nem jelentette a rendőrségen, az is mind sáros.
A többi gondolat félrevezető, hamis, és hazug! Ennyi! -
Stirlitz
senior tag
Csak pl. ilyenkor az a kérdés, hogy amikor a Hondát elmeszelték 2 futamra a szabálytalan üzemanyagtank miatt, akkor most sokkal súlyosabb vétségekért kvázi ejnye-bejnye lesz?
Remélem nem.
Mielött leharapná egy Mc-Laren-es a fejem, valószinűnek tartom, hogy ez már máskor is előfordult, nem biztos, hogy ezekkel a csapatokkal, de megtörténhetett. Csak ez most kiderült, és hát akkor a büntetés mértéke ismert. Ha Ron Dennis más csapatokat megvádol, és lesz rá bízonyiték, hogy jogos volt a gyanú velük szemben, akkor azokat is megbüntetik remélem. De addig is a Mc-Laren van pácban, és nem a Ferrari és a Renault. És ha elönyhöz jutottak, akkor a piloták is profitáltak belöle.(úgyis, hogy nem is tudtak a papírokról semmit) De ezt számszerüsiteni, hogy pl: körönként pontosan menyi időt is jelent, senki nem tudja, illetve bizonyitani nagyon nehéz. De remélem holnap minden kiderül tényleg, amit az űgyröl tudni akarunk. Azt meg szokni kell a Mc-Laren fanoknak, hogy most az ő kedvenceiket boncolgatják....
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
Félreértettél... csak prmcsk feltételezését folytattam, és próbáltam rávilágítani vele, hogy ez így leírva elég hülyén hangzik... szóval pont azért írtam, mert ez szerintem sem egy előre kitervelt dolog volt a McLaren vezetése részéről
(főleg nem azért, hogy a Ferrari esetleges illegális elemeiről bizonyítékot tudjanak szolgáltatni)
''Most úgy állunk hogy még mail sem volt rózsa és alonso között''
Ami nem volt igaz, az a levélből vett idézet... azt elismerte az újságíró is azóta. Viszont hogy maga az e-mail váltás az új bizonyíték, az azóta elhangzott gyakorlatilag minden oldalról (Alonso, FIA, stb.).
A reklámozoknak ez teljesen mindegy... egyrészt ők is ugyan ilyenek (tehát erkölcsi aggályaik nem lesznek), másrészt tudják, hogy jövőre erre a célközönségnek max 1%-a fog emlékezni...
Briósba pedig nagy hiba volt a McLarennek belekötnie... a csapatvezetők közül szerintem neki van a legnagyobb hatalma az F1-ben.... nem jó, ha magukra haragítják. (már ha nem jött be a zsarolás)
Igen a FIA-nak sokkal keményebbnek kéne lennie... csak hát az ő anyagi érdekeik is azt diktálják, hogy inkább próbálják eltüntetni az ilyen ügyeket. (már persze rövid távon... mert hosszú távon ez a gyengeség inkább árt). -
venember83
nagyúr
Nem. Nem koser szituaciot arra irtam amit te is emlitettel, pl doksikbol megtudtak, h a Ferrari feneklemeze mas meresi pontokat figyelembe veve szabalytalan, ezt igy fogalmaztad meg: és bár autóban valószínűleg nem tudták felhasználni az adatokat megtették máshogy. (fenéklemez) Doksikbol meg siman megtudhattak ezen kivul par erdekes dolgot. Tehat profitaltak a pilotak, hiaba voltak artatlanok az ugyben.
Csak azert on, h ne legyen szurke az egesz topic vege.
mod1: b-type: azert neha igazan mondhatnal marhasagokat is
Kulonben en is erre gondoltam, csak ugye az a franya megfogalmazas... 
mod2: Peat;) - de igen, megertettem amit mondtal, a fenti apro kiegeszitessel mar 100%osan egyet is ertek veled
[Szerkesztve] -
törölt tag
Pedig sztem egyszerű, ha a versenyző ablaküvegét vékonyabbra cserélik, ezáltal előnyt nyernek, akkor a versenyzőtől is elveszik az eredményét..lásd Grönholm.
Ebben nincs sztem semmi személyes, csak a versenyző nem azzal a technikával érte el az eredményt amit a szabályok betartásával alá tettek volna.
Ezzel nem a kémügyet akarom nyújtani, hanem a szabálytalanul szerzett előny a technika oldaláról továbbgördülve a versenyző eredményességét is érinti. -
Peat;)
veterán
válasz
venember83
üzenetére
De most ezt miért?

''pilotak erdekes esete, mert bar nem ok a hibasak, de eredmenyeket ertek el a nem koser autokkal a nem koser szituacioban'' nem koser autó? bizonyára a bizonyítékok és tények alapján mi? az nem számít hogy első teszten megverték reanult a még tavalyi géppel b-n gumin?
''nem koser szituacioban'' milyen nem kóser szituációt csinált a 2 pilóta? olajat fecskendeztek kimi alá monzában?
Pont annak a példája vagy amit leírtam. Vannak a nagyon kevés tények, melytől te elrugaszkodsz és a média által kreált dolgokat kezeled tényként. Tényleg nem fogod amit írok, de ez nembaj, mostmár holnap talán lezárul így vagy úgy, boldog senki sem lesz. -
george11
addikt
válasz
venember83
üzenetére
''Talan ha nem ''85%ban csak'' penzzel jutott volna az F1be, akkor tobb megbecsulesre szamithatna.''
Egyetértek
Amúgy nem fikázásnak szántam, csak megborultam rajta, hogy ennyire ''relikviaként'' kezelik a dolgot. -
venember83
nagyúr
Szoval, 2 dolgot akartam kihangsulyozni:
1) FIA toketlensegerol nem a media es a Ferrari tehet, hanem a FIA sajat maga;
2) pilotak erdekes esete, mert bar nem ok a hibasak, de eredmenyeket ertek el a nem koser autokkal a nem koser szituacioban.
Ennyit akartam, koszonom.
george11: ''A minimálárat nem érték még el'' - ez aztan sok mindent elmond. Kulonben nem kene fikazni, probal segiteni ahogy tud, aztan, hogy senki sem ertekeli ennyire a kesztyujet, ez van. Talan ha nem ''85%ban csak'' penzzel jutott volna az F1be, akkor tobb megbecsulesre szamithatna.
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Elbeszéltünk egymás mellett. Nem a bűnösséget és annak következményeit vitattam. Sosem írtam hogy nem bűnös, azt meg sokat írtam hogy nem tudjuk mennyire az.
''De ebben nehogy a Ferrari meg a media legyen a hibas.'' mi az ebben? a nép hergelésében a média igen is hibás, napról napra hazug írások jelennek meg és ezt a ferrari szurkolók nagy része a többinek meg jelentős hányada elhiszi, majd meg a felhördülés. Mi ez ha nem bűn.
A csapat meg szokásosan reagál (ferrari) mint írtam mind1ik ezt tenné. Nekem spec nem szimpatikus, egyik csapattól sem az, ahogy mclarentől dobálóznak most a többi csapat felé az sem az. Annak is apró hányada lehet igaz. Na ezt kapja a mclaren hónapok óta mert konkrétumot nem tud senki.
A lényeg hogy utáljuk FIA-t és a médiát

-
george11
addikt
[link]
És az utolsó mondat:
''Ha az e-mail az egyetlen bizonyíték, akkor nem lesz büntetés'' - állítja az osztrák. ''Az a tény ugyanis, hogy a pilóták más csapatokról beszélgetnek, teljesen normális. Emlékszem, hogy amikor én versenyeztem, én is megvittam a többiek autóinak guminyomását.''
Ez jó, végülis egy súlycsoport a guminyomás megbeszélése a mostani üggyel 
-
soulcube
aktív tag
Bátor nyilatkozat Piquet Jr.-tól:
Majd meglátjuk...
[link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 18-50 Sony E
- Viltrox 50mm F2 (Sony E bajonett) csak kibontott, fotoplus vásárlás. Gépen nem volt.
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
negatív reklám is reklám az tény.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szenzációs alkotás.