Aktív témák

• Begi

senior tag

válasz Blood Mage #45700 üzenetére

Szvsz nem kell ezt annyira túlspilázni. SLC->MLC váltásba sem halt bele senki.
    MLC->TLC-vel sem lesz gond.
    Mivel az élettartam arányosan nő az SSD méretével, illetve az FTL/wear-leveling algoritmusok egyre jobbak lesznek, nem hinném hogy drasztikusan csökkeni fog az élettartam, ha egyáltalán csökken. Amúgy sem arra használja az ember az SSD-t, hogy naponta teleirja ( átlag user ). Mire elérünk oda, hogy elég nagy kapacitásúak lesznek, annyira hogy esetleg kiváltsák a HDD-t, addigra már lesz más technológia. (Szerintem)

Ha a NAND gyártók azt mondják hogy egy cella 1500 irást bir ki, akkor az kibir erős túlzással 1400-at, de inkább 1498-at:). Szóval tegyük fel hogy a meghajtó mérete 512GB. Mennyi lesz ezen a "statikus" és "dinamikus" adat? Nem hinném hogy több dinamikus lesz, mint egy 128GB/256GB-os SSD-n. Akkor bár feleztük az összes irhatóságot, de dupláztuk a méretet kvázi hasonló élettartamot kapunk. Természetesen ez a példa nem fedi teljesen a valóságot. Pl. nem számol azzal, hogy mennyi statikus adatot irtunk az SSD-re, mennyi szabad hely marad és stb. stb...

Aktív témák