- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- KISDUCK: Look! There's a Lion, oh my god!
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Aktív témák
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok! Tegnap szereztem be első SSD-met, egy Samsung 830 128GB képében. Még a telepítés előtt a BIOS-ban átállítottam két dolgot is:
- SATA AHCI Mode : AHCI
- Onboard SATA/IDE Ctrl Mode: AHCI
Így megváltozott a szokásos boot kép, mert mindig megkeresi a meghajtóimat. Ez nem tetszik, mert kicsit tovább tart a boot első szakasza, mint eddig. Első kérdésem, hogy ennek így kell-e lennie?Eddig egy 500 gigás vinyó működött a gépben, 3 részre particiónálva:
- C: 50 GB
- D: 250 GB
- E: 200 GB
A Win7 létrehozott korábban is (és az SSD-re telepítvén a Win7-et is az SSD-n, ezzel nincs is baj) egy 100 megás rendszernek fenntartott részt, ami (miután az 500 gigás vinyó tárolómeghajtóként lett üzemeltetve) nagyon zavart, mivel lett egy 100 megás D: meghajtóm, így fogtam és összefűztem az 50 GB-os korábbi rendszer-partícióval. Ezek után, a legközelebbi restartnál nem volt képes bebootolni az SSD, és egy kellemetlen "Hiányzó Bootmgr Újraindítás: Ctrl+Alt+Del" örvendeztetett meg.
A második kérdésem ebből következik: Mi köze van a "tárolóvinyó" újraparticionálásának az SSD működéséhez? Illetve szerintetek miért omlott így össze az SSD-ről történő bootolás?
Próbálkoztam win7 dvdről javítással, mindennel, de csak az újrainstall segített, ami azért volt szomorú, mert épp befejeztem az összes programom telepítést, már az utolsó csavart is "meghúztam"
Előre is köszi
Aktív témák
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung kuponkunyeráló
- Hálózati / IP kamera
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- MWC 2026: Meglepően jó áron jön a kicsi, de erős, illetve a nagy és fotós Xiaomi
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Gumi és felni topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest