Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Töki bácsi
aktív tag
Sziasztok! Tegnap szereztem be első SSD-met, egy Samsung 830 128GB képében. Még a telepítés előtt a BIOS-ban átállítottam két dolgot is:
- SATA AHCI Mode : AHCI
- Onboard SATA/IDE Ctrl Mode: AHCI
Így megváltozott a szokásos boot kép, mert mindig megkeresi a meghajtóimat. Ez nem tetszik, mert kicsit tovább tart a boot első szakasza, mint eddig. Első kérdésem, hogy ennek így kell-e lennie?Eddig egy 500 gigás vinyó működött a gépben, 3 részre particiónálva:
- C: 50 GB
- D: 250 GB
- E: 200 GB
A Win7 létrehozott korábban is (és az SSD-re telepítvén a Win7-et is az SSD-n, ezzel nincs is baj) egy 100 megás rendszernek fenntartott részt, ami (miután az 500 gigás vinyó tárolómeghajtóként lett üzemeltetve) nagyon zavart, mivel lett egy 100 megás D: meghajtóm, így fogtam és összefűztem az 50 GB-os korábbi rendszer-partícióval. Ezek után, a legközelebbi restartnál nem volt képes bebootolni az SSD, és egy kellemetlen "Hiányzó Bootmgr Újraindítás: Ctrl+Alt+Del" örvendeztetett meg.
A második kérdésem ebből következik: Mi köze van a "tárolóvinyó" újraparticionálásának az SSD működéséhez? Illetve szerintetek miért omlott így össze az SSD-ről történő bootolás?
Próbálkoztam win7 dvdről javítással, mindennel, de csak az újrainstall segített, ami azért volt szomorú, mert épp befejeztem az összes programom telepítést, már az utolsó csavart is "meghúztam"
Előre is köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- 13 év után is kap még frissítést az iPhone 5s! Itt az iOS 12.5.8
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Automata kávégépek
- Tőzsde és gazdaság
- Robotporszívók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Eladó jó állapotú, megbízható 256GB-os NVMe SSD-k (Samsung, Intel, stb...)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Purple 3.5 4TB SATA3 (WD43PURZ) új
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Kingston HyperX Fury 120GB 2,5" Sata3 SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4432, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs