Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
Tibiajax
üzenetére
Igen tudom, hogy a CC-ben lehet venni, de mi nem járunk már oda, csak a Sugárba, az sokkal jobb szerintem/ünk.

Így oda várom, hogy feltegyék a moziműsort csütörtöktől. Mert sajnos a szerdai vetítésekre már a jó helyeket befoglalták. Első sorba meg nem akarok ülni, gondolom ez érthető?
-
callmeakos
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem hiszem hogy ez azért lenne mert a britek annyira "szentek" lennének (ódehogy
) a többi országhoz képest. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
callmeakos
üzenetére
pedig tuti ott is torrenteznek a kis britek....... vicc az egész
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
callmeakos
üzenetére
de ez valami sajtóvetítés volt, vagy ennyivel hamarabb kezdik ott a vetítést?.. elég kemény
spiky03 nagyobb mozikban a jobb helyek már elmentek sztem. én is ippen csíptem el még egy fasza helyet feliratos momra, még szerdán -
spiky03
veterán
válasz
callmeakos
üzenetére
Thx az írás.

Már alig várom, hogy én is láthassam. Remélem tudok is jó helyre foglalni majd csütörtökre.

Az új pólók már betárazva.

-
Tibiajax
nagyúr
válasz
callmeakos
üzenetére
bocsi, hol sikerült már megnézned?..
-
Magnum_
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
én is. bár volt már konfliktusom Bp-en vidéki redneck angollal.
-
Magnum_
nagyúr
ez az Eden Lake is az a film volt, amit egyszer bőven sok(k) volt megnézni és azt se bánom, ha elfelejtem, mekkora redneck-ek a vidéki brit prolik ÉS mit műveltek szerencsétlenekkel.
A másik filmet kellett volna választanom
-
diablo1984
veterán
ja, a Köpök a sírodrát kevertem hirtelen egy Lohanos filmmel, de tényleg nem az, de láttam, de inkább egy klasszik thriller, nyers erőszakkal, de ez sem váltja ki belőlem azt amit az Eden Lake.
a Mártírok is nyomsztó, de tényleg annak a története nagyon elvont, azzal azonosulni nem lehet, túl elrugaszkodott....
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
callmeakos
üzenetére

-
callmeakos
veterán
Captain America: Civil War
Nos, nos, nos mit is írhatnék. Elég súlyos a film, még emésztenem kell a dolgokat, illetve hagyni hogy ülepedjen az egész, de azért amit letudok írni spoilermentesen, arról megvan a véleményem. Egy szó, amivel tudom illetve a filmet az a smart (bocsi az angol szóért, de ez illik a legjobban, azt meg mégsem írhatom hogy okos, vagy intelligens
). Ugyanis a Russo testvérek a film minden egyes mozzanatát tudatosan építették fel, mindennek megvan az oka és a miértje. (Na jó, 1-2 kivétellel). Merthogy nem csak az történik hogy a Kapitány és Stark két külön véleményen vannak, és random mód csatlakoznak valamelyikükhöz a karakterek, hanem okosan mindenkinek adnak indokot, miért éppen azt azt az oldalt válassza. (Kivételek itt is akadnak persze). És ezt támasztja alá az a tény, hogy a nagy kakukktojás, Baron Zemo (Daniel Brühl) hogy a francba fog beleilleni ebbe az amúgy is túlzsúfolt történetáradatba, és basszus sikerült neki. Oké, elég jelentéktelen mondjuk Ultronhoz képest, de amennyire az, annyira átérezhető a cselekedetei. Nem fog senki fejében megragadni, mindazonáltal már az is csoda, hogy nem csináltak belőle egy kolonc karaktert.Továbbá nagy meglepetésemre a film szinte teljes mértékben hanyagolja az öncélú CGI használatot, gondolok itt olyanra, mint az Age of Ultronban mikor Sokoviát nos... tudjátok. Itt nincs ilyen, sőt még olyan kaliberű jelenet sincs mint a Winter Soldierben a Helicarrierek. Ettől függetlenül nem mondható el hogy nincs harc, mert bizony az van, és azt a bizonyos reptéri jelenet még fogjuk emlegetni egy ideig, mert az nagyon büntet. Nem is tűnik ez egy több száz milliós blockbusternek, hanem egy kicsit felpumpált akcióthrillernek. És éppen ezért nem lett Avengers 2.5, hanem Captain America 3. A film egyébként elég jól ballanszíroz a hősök egymásnak eresztése, illetve a között, hogy Rogers miért mond nemet a regisztrációs törvénynek, ó elnézést: a Sokoviai megállapodásnak. Ja és ha már itt járunk: Ez a film filmként funkcionál, nem az azonos névvel kiadott képregénynek. Vannak bizonyos momentumok amik onnan lettek átemelve, de lényegében a semmi köze nincs ahhoz.
Az újoncokról: Black Panther nagyon badass, Pókember viszont.... a Marvel elérte hogy róla kelljen beszélni, ha már eddig nem volt beszédtéma

Ugyanis barátunkat hagyták szerepelni eleget, hogy megismerhessük, milyen az új Peter Parker: pontosan olyan amilyennek lennie kell. Pont. Ráadásul mint harcos eléggé OP, ami nem derül ki miért, gondolom ezt fogja feldolgozni az önálló filmje, ami miatt félek. Mert nagyon úgy bűzlik, hogy egy újabb eredettörténetet fogunk kapni az arcunkba, mert bizony - ezt inkább spoilerbe tettem. A film cselekményére nincs hatással, kizárólag a jövőbeli Pókember filmre, így aki akarja, elolvashatja, aki nem, az nem.van May néni, és ha ő itt van, akkor van valahol Ben bácsi is, és akkor megint ugyanott vagyunk, mint a Csudipók elején. Hurrápázsit. Összegezvén én ugyanazt érzem, mint pár éve a Winter Soldier esetén. Hogy képesek voltak egy újabb oldalát megmutatni a Marvel filmeknek, mindeközben pedig szintet is léptek, és mivel nálam a WS a top Marvel film, ezennel a Polgárháború vette át ezt a titulust. Nem hibátlan, mert semmi sem az.
9/10
Ja és pro tipp a bentmaradóknak: 2 stáblistás jelenet van. Az első az komolyabb, a második meg inkább vicces, és előremutató, hogyan vélekedik a Marvel a jelenetben látott karakterről.
-
LOTR
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
ezekben a filmekben más volt a főszereplő - vagy nem tudom mit szerettél volna írni a Lohan-os résszel
amúgy az Eden Lake jó film lenne, ha a forgatókönyv nem olyan lenne, amilyen lett, nagyon frusztráló volt, de a rossz értelemben, amennyit azok ketten összeszerencsétlenkedtek, már szinte nekem volt kínos
ha nyomasztó filmet akartok akkor a The Road - Az út (2009) címűt tudom ajánlani, ez a maga nemében zseniális
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nekem a Mártírok tetszett, legalábbis amennyire felfogtam annyi idősen.
Az Utolsó ház balra nézésekor is lehettem vagy 14 éves.
Szóval elég halványak az emlékeim, akkoriban nem tartottam rossznak, de biztos igazatok van, ha más kategóriába sorolnátok.
Szerb film egyszer nézős esetleg, rám nem igazán hatott csak végignéztem és kész, hamar elfelejtettem.. -
Dilikutya
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Mind a kettő remake, akkor már inkább az eredeti, bár azokat nem láttam, de sokfelé olvastam. Köpök a sírodra kimaradt, de nem is igénylem, számomra ez az egész rape&revenge hulladékkal ér fel. Tényleg akarom én azt nézni, hogy valakit megerőszakolnak látványosan, aztán meg levadásszák az erőszakolókat? Az Eden Lake ennél sokkal aljasabb film, nem alacsonyodik le, hogy hatásvadász lapként előhúzza a szexualitást, csak hoz két szimpatikus főszereplőt, és szépen földig rombolja képletesen és valóságosan is az életüket, és te már félidőben tudod, hogy itt boldog összeborulás már nem lesz, igazából az egész végkifejlet nem is meglepő, de az odavezető út tényleg kegyetlen, felkavaró. Ezzel szemben az Utolsó ház balra hoz egy vizuálisan sokkoló kezdést, de aztán a feszültség alábbhagy legkésőbb akkor, amikor már sejted, hogy a bandatagok most jól rábasznak. Az Eden Lake vizuálisan nem lép át egy határt, nem fröcsög jobban a vér, mint amennyire kell, lélektanilag sokkol inkább. A szó klasszikus értelmében nem mondanám rá, hogy jó film, mert nem élveztem, nem szórakoztatott, nem gondolkodtatott el, és nem is akarom többet látni, de ha külön-külön vesszük a színészeket, a feszültséget, a rendezést, akkor mindenképpen egy erős alkotás.
Az Utolsó ház balra csak egy 70-es évekbeli rape&revenge feldolgozása, rengeteg készült akkoriban, vacak exploitation/grindhouse filmek ezek, a műfaj jelenleg reneszánszát éli már pár éve lakossági forgalmazásban, de ma is csak ugyanaz a szemét, ami 40 éve volt. Öncélú, fölöslegesen túlzásba vitt ábrázolása az erőszaknak. Jó, egy Péntek 13 rész még ennyiről sem szól, csak jön egy hokimaszkos állat, és táborozó fiatalokat kaszabol, de abban végig ott van az, hogy ez csak mese, nem tudod egy percig se komolyan venni. Én ezt a fajta horrort szeretem, legyen az zombis, baltásgyilkosos, egyéb szörnyes. Megmarad a maga zárt világában, míg az Eden Lake kilép onnan, át egyenesen a tiédbe.
És van a Mártírok, ami egy végtelenül öncélú, brutális, és meglehetősen ostoba film, iszonyat gyenge, röhejes történettel, tulajdonképpen egy rakás híg fekália az egész, nem film. A "Szerb film" téma, az elég underground, a Mártírok viszont egy széles közönség elé tárt, mondhatni kommersz film, talán moziban is vetítették Franciaországban.
-
emiki6
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Az baj...

dokee78: Én pont fordítva vagyok ezzel.
-
diablo1984
veterán
válasz
emiki6
üzenetére
ég és föld! ennek a filmnek az az erőssége, ahogy fel van építve,
, egyre sötétebb, ami az ember szívét csavarja, nem hallnak meg benne 50 millióan, nem futkározik benne egy félkegyelmű, nem az emberiséget akarják kiírtani benne, csak egyszerűen a reményt öli meg a nézőben, de azt nagyon kegyetlenül! egyszerűen befordító ez a film, de piszok jól megcsinálták!és mikor már minden kilátástalan és jönne a hepiend, hát nem, 1,5 óra közdelem és hiába 
a Gépész inkább pszichóbb, az sem rossz, de közel sem hozza azt az élményt mint az Eden lake!
-
dokee78
félisten
Megnéztem ezt a Gyalog Galoppot!
Csak én vagyok az akinek nem tetszett?
Már kínosan sz@rnak éreztem az elejétől a végéig!
Brian élete például nagyon tetszett,de ez pff. -
Magnum_
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
azon már túl vagyunk
attól félek, hogy sírni fog nagyon, érzékeny kislány. de megnézem majd egyedól, ha elaludt. 
-
cyberkind
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Így-így, nagyon komoly film.
-
gyuromoj
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
-
cyberkind
félisten
-
Magnum_
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
1 oke volt, 2.reszt abbahagytam ugy 30p utan. Na fiuk, mint a multkor, valami utose prettypls

-
Magnum_
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
láttam már... tudom, nehéz lesz, de ti képesek vagytok rá. olyat írjatok, amit még nem láttam
éehet 2000-2010 közötti is. (Alkonyatot azért ne) -
Magnum_
nagyúr
fiúk... kéne valami film ma estére. bízom bennetek!
jah, szinkronos kell, kislány is nézné...

ja, és nem a SW. Mehet valami súlyos dráma, de akár Visit jellegű betegség is, akár valami Következő 3 nap jellegű ákció is. kösz-köszi

-
pohár
félisten
na, letudva a SW7 extrás lemeze is... én komolyan azt hittem, hogy rendes erdőben forgattak

-
oriic
HÁZIGAZDA
KUBO AND THE TWO STRINGS - Official Trailer 3
Még mindig mocsok jól néz ki.

-
Dolgozik itt valaki a CinemaCity-nél?
Van már hír lesz e majd Dolby Atmos magyar mozikban akárhol?

(Vagy van már valahol? Én nem láttam róla semmit.) -
Tibiajax
nagyúr
már három napja végeztem a Mr.Nobody-val, de még mindig nem bírom egyszerűen összeszedni a gondolataimat, és valami értékelhetőt írni róla. képtelen vagyok
annyira komplex ez film, olyan szintű vágásokkal és látványvilággal
sakk-matt -
atike
nagyúr
válasz
Dilikutya
üzenetére
..."értelmes a megfejtés"...
Háááát....

Én is csodálkoztam a moziban is, meg utána is, hogy mi a bánat lehetett az ok. Ritka bénán nézett ki a saját maga ütögetése. Adrenalin... Fájdalom...
"minél jobban szenved sebe ütögetése miatt Kylo, annál nagyobb lesz az ereje" - na persze.
-
Dilikutya
félisten
Végre kiderült, miért kínozza magát Az ébredő Erő főgonosza.
Persze vannak benne marhaságok, pl. a Darth Maul-ról szóló rész. Kampeca, és kész, nem csak gyakorlatilag vágta félbe Obi-Van, hanem elméletileg, és még ahogy csak lehet. Miért kellett valamelyik rajzfilmbe Bobby Ewing színvonalon visszahozni? A legkevésbé sem volt érdekes a filmben, az volt a sorsa, hogy meghaljon. Na, ezért nem ásom bele magam a könyvekbe sem.
-
Pitterix
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Gondolom ráadásul nem keveset fizetnek-tek neki, hogy így nézzen ki. De Szikla bá mellett még akkor is elveszik.
Mennyi rizst meg kellett neki zabálni, hogy ilyen mértékű tömegnövelése legyen. Ezen a béjváccsos képen számomra akkor is olyan gnómos a megjelenése. De gondolom a filmben majd észre sem veszem a hölgyek mellett....
-
Viszlát
addikt
10 Cloverfield Lane (2016) - Nincs magyar cím - IMDb: elég laposan kezdődött, szájbarágós, megmosolyogtató kameraállásokkal, de aztán pár perc után radikálisan megváltozott minden, mégpedig John Goodman feltűnésével. a meglehetősen faék sztori ellenére egy eléggé összetett karaktert játszik, túlzás nélkül mondhatom, hogy zseniálisan. Miatta szórakoztató a film jelentős része, egyszerűen élvezet volt nézni minden megmozdulását, így összességében nem bántam meg, hogy hagytam magam rábeszélni. Kár, hogy a kiscsaj eléggé se színe se szaga volt, John Gallagher szintén, bár lehet, hogy csak a nagy öreg mellett tűntek szürkének.
Aztán a vége vicces lett, MacGyver is csak irigykedne a rögtönzött megoldások láttán, én csak a fejemet fogtam, kár érte. 6/10.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Persze, ez mind igaz, de értitek, mire gondoltam. Rock már akkor edzett, amikor Efron még csak az oviban tologatta a Matchboxot. Aztán most hirtelen meg nagy lett.
-
Tényleg érdekes lesz kivel tudják majd pótolni, meg hogy csavarják majd meg a történeteket a jövő filmjeiben hogy "megmagyarázzák" a váltást...
Vagy esetleg totál Rozsomák/Farkasmentes X-Men filmek jönnek e majd.

Amugy a nördök akik már látták az új X-Men-t azt rebesgetik jó lett, és picit más a film mint ami a trailerből lejön... pl persze lesz zúzás, de a karakterek is hangsúlyosak. Nem csak zúzda meg akció az egész.
Meg lesz pár meglepi.
-
somasz
addikt
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Rock szerintem minden nap kétszer van mocorogni valamit, edzések közt meg eszik.

-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ez sem igaz... már évek óta gyúr ő is... nézd meg az utóbbi évek filmjeit... már 2 éve is szálkás volt, csak kevesebb tömeggel.
Pl 2014 Rossz szomszédság...
Aminek most jön majd a 2. része szintén.

Meg a Rocknál is befigyelt szinte biztos egy kis kémia... azért ő se magától lett olyan (nem most, úgy általában).

-
ígyvanferi
addikt
válasz
Pitterix
üzenetére
Persze, mert az Efron most pattintotta ki magát a film kedvéért (a tipikus tavaszi gyúrós, aki nyáron a strandon akar feszíteni), a Rock meg évtizedek óta ekkora (ő meg az a tag, aki 20 éve minden második nap lent van a teremben és még 20 év múlva is ugyanúgy ott lesz).
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
dokee78
üzenetére
Nem sajnos. Nem is nagyon számítok már ilyen filmekre itthon. Ha DVD-n nem adják ki, BD-n pláne nem fogják. Márpedig moziban sem ment itthon, az első sem hiszem, hogy nagy siker volt itthon. Azon is csodálkoztam, hogy a Trancsírák és a Hétköznapi vámpírok mozis volt, és ki is adták legalább DVD-n. Pedig annyi jó, bár főleg régebbi akár komolyabb, akár vicces horror várna még kiadásra. A Hullajó sem jött ki, pedig tervbe volt véve, sőt borítót és konkrét dátumot is közölt a kiadó annak idején.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Válogass kedvedre a szöszik közül.
-
atike
nagyúr

Futnak már...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) a többi országhoz képest.

Ez szó szerint pindúr....