- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
Koszonom a valaszokat, sikerult osszehozni
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
A következőben kérném a segítségeteket.
Az "A" oszlopban levő gyümölcsöket szeretném úgy begyűjteni a "D" oszlopba hogy ami már volt azt hagyja ki.
Aztán a "B" oszlopban levő daraszámokat gyüjtse le az összevontak után az "E" oszlopba
citromot el is írtam így manuálba, na ezért kell az automata -
Mutt
senior tag
válasz
mulli86 #43960 üzenetére
Szia,
.. több csv (excel alapú) adatbázist. 59 excel, excelenként változó mennyiségű sor, az oszlopok száma megegyezik és az oszlopokon belül található attribútumok is.
Ha Excel 2010 vagy frissebbed van, akkor Power Query fog tudni neked segíteni.
Youtube-on van pár video róla, pl. több fájl fedolgozása.Ha kell segítség a feladathoz dobd fel a fórumra.
üdv
-
bobsys
veterán
Van formula arra, hogy egy text formatumu cellabol kitorolni mindent ami mondjuk a "\" elott van? Peldaul qwerty\Szoveg -> \Szoveg ?
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ha nem válna be, amit Lappy tanácsolt, próbáld a következőket:
Egy segédoszlop kell hozzá, amit az eredeti mellé veszel fel. Nálam az F-ben van az adat, a G a segédoszlop és a J oszlopba kerül a felsorolás:
Az első cellába kerül egy db 1.
A második cellában a képlet:=HA(F2<>"";G1+1;G1)
Ez a képlet húzható lefelé.
A J1 cella képlete:=HAHIBA(INDEX($F:$F;HOL.VAN(SOR();G:G;0));"NINCS TÖBB")
Ez is húzható lefelé. A NINCS TÖBB helyett írhatsz akár üres szöveget is ("")Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ilyen külső hivatkozást az érvényesítésnél nem lehet megadni.
Ha mindenképpen máshonnan szeretnéd a listát megadni, akkor kell egy hivatkozás valamelyik munkalapon a forrás munkafüzet tartományára, amivel a listát megadod. Ezután ezt használhatod a lista forrásaként.
Tehát két lépésben megy:
Egy munkalapon, ha a forrás munkafüzet nyitva van (ha nincs nyitva, teljes elérési út kell):
A2 képlete:=[Munkafüzet3.xlsx]Lista!$A2
Ezt húzod le a 17. sorig.
Majd az érvényesítésnél ezt a tartományt adod meg.
Üdv.
Ps. Bocs, hogy az előbb ezt nem vettem észre. -
oke
senior tag
válasz
Fferi50 #43978 üzenetére
Szia,
Köszönöm!
1, van Personal, az nem gond,
2, nem is új sor volt a jó szó, hanem az eredeti 6000 sorból törlődött más műveletek alapján jó sok sor és a maradék, illetve az eredeti 6000 sor közötti üres sorok megjelentek a szűrőben, mint üres sorok. Egy autószűrő fel, le megoldotta.
3, így kellene berakni? Megakad ezen a soron:Dim ucell As Range
Set ucell = Range("V" & Rows.Count).End(xlUp)
With Range(Range("V2"), ucell).Validation
'Range("V2").Select
'With Selection.Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator:= _
xlBetween, Formula1:="=[Munkafüzet3.xlsx]Lista!$A$2:$A$17"
.IgnoreBlank = True
.InCellDropdown = True
.InputTitle = ""
.ErrorTitle = ""
.InputMessage = ""
.ErrorMessage = ""
.ShowInput = True
.ShowError = True
End With
Ezen a soron megáll, pedig egy könyvtárban vannak és stimmel az elérés::
xlBetween, Formula1:="=[Munkafüzet3.xlsx]Lista!$A$2:$A$17"
-
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Teszel egy szűrőt az oszlopra. Ezután kiszűröd az üres tételeket - maradnak az értéket tartalmazó cellák.
Ezeket kijelölöd - másolás - Egy új oszlop első sorába - irányított beillesztés - transzponálás.
A szűrőt megszünteted! (Ez fontos, hogy később ne zavarja a köreidet.)
Kijelölöd az előbb bemásolt tételeket - másolás - A kivánt oszlopba - irányított beillesztés - transzponálás.
Majd a "segédadatokat" kitörlöd.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
1. Ha már van Personalod, akkor a VBA nézetben kinyitod, megnyitod a modulját. Majd egyszerűen átmásolod a kívánt makrót oda. Ha az eredeti helyen nem akarod otthagyni, akkor a kivág - áthelyez megy vagy másolás után törlöd onnan.
Ha még nincs Personal, akkor indítasz egy makrórögzítést az egyéni makró munkafüzetbe. Pl. kijelölsz egy cellát. Utána leállítod a rögzítést. Átmész a VBA nézetbe. A többit lásd fent.
2.Elvileg jó a kód, nem generálhat üres sorokat (persze az itt kikommentelt sorok kellenek bele.) Bár én inkább így csinálnám:
ActiveSheet.Range("$A:$W").AutoFilter Field:=23, Criteria1:="=lakás", _
Operator:=xlOr, Criteria2:="=szoba"
Range(Range("W2"),Range("W" & Rows.Count).End(xlUp)).ClearContents
Activesheet.ShowAlldata 'vagy
Activesheet.AutofilterMode=False3.
Dim ucell as Range
Set ucell=Range("V" & Rows.Count).End(xlUp)
With Range(Range("V2"),ucell).Validation
'..... ide jönnek a soraid
End With
Üdv. -
spe88
senior tag
Adott egy oszlop, aminek az első 50 sorában csak 10 helyen szerepel érték. Hogy tudnám azt megoldani, hogy ezt a 10 értéket egy másik oszlopba egymás alatt felsorolja?
Volt már erre valami ha jól emlékszem tömbképletes megoldás. Olyan kellene, amit a Google Sheet is el tud kezelni.
Köszönöm -
Fooler89
őstag
Sziasztok!
Van két oszlop pl:
A oszlop
1
2
3B oszlop
4
Eredmény legyen A oszlopban
1
4
3Ha lehet angol nyelven. Hogy tudom ezt megcsinálni?
-
oke
senior tag
Sziasztok,
Három kérdésem is lenne:
1, Hogyan lehet átrakni egy makrót egy excel fájlból a Personal-ba?
2, Szeretném a W oszlopban lévő értékek közül a „lakás” és a szoba szavakat törölni, hogy üres legyen a cella. Csak magukat az értékeket, nem a sort. Az alábbi kódrészlettel próbálkoztam, de üres sorokat generál:Selection.AutoFilter
'ActiveSheet.Range("$A:$W").AutoFilter Field:=23, Criteria1:="=lakás", _
Operator:=xlOr, Criteria2:="=szoba"
Range("W2").Select
'Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Selection.ClearContents
ActiveSheet.Range("$A:$W").AutoFilter Field:=23
3, szeretnék egy legörülő lista válastót berakni a V oszlopba,. A lista ugyan abban a könyvtárban, de egy másik táblázatban szerepel, ezzel próbálkoztam, de nem akar működni, illetve csak a második csellába rakssal próbálkoztam, nem tudom hogy lehet kiterjeszteni az eész oszloba addig, amíg van adat:Range("V2").Select
With Selection.Validation
.Delete
xlBetween, Formula1:="= [Munkafüzet3.xlsx]Lista!$A$2:$A$17"
.IgnoreBlank = True
.InCellDropdown = True
.InputTitle = ""
.ErrorTitle = ""
.InputMessage = ""
.ErrorMessage = ""
.ShowInput = True
.ShowError = True
End With
Columns("v:v").Select
-
mulli86
tag
Lenne egy olyan kérésem, hogy akinek megvan a könyv, az legyen oly kedves feltölteni drive--ra és megosztani velem itt vagy akár privátba (bár abból más nem profitál)
Köszönöm előre is! -
Sesy
aktív tag
sziasztok
van egy ilyen xml adat fájlomamit excelben szeretnék tovább szerkeszteni, bővíteni, majd a kész fájlt vissza tölteni az eredeti programba...
nem megy
notepad-ban megy, de ott macerás szerkeszteni... excelben próbálkozom, de nem sikerül...
tudtok esetleg segíteni benne?
köszönöm
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
cortez25 #43967 üzenetére
Szia!
Mivel a perc 60 másodperc, az óra 60 perc és a nap 24 óra, a következő osztásokat kell végezned a helyes időformátumhoz:
Perc esetén =A1/24/60, másodperc esetén pedig =A1/24/60/60
A formátum pedig egyéni: ó:pp ill. ha napon túl nyúló időtartam van, akkor [ó]:pp
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
cortez25 #43967 üzenetére
Az Excelben az idő alapegysége a nap.
A 60,24 percet elosztod 60-nal, így órában kapod meg az értéket, majd ezt osztod 24-gyel, hogy napban kapd meg. Ez az érték 0,041833, ami óó:pp formátumban 1:00A másik értéked (3614,6) másodperben van megadva, ezért osztod 60-nal, hogy perc legyen, majd újra 60-nal, hogy óra, végül 24-gyel, hogy napban legyen az értéked. Ennek az osztásnak az értéke 0,04183565. A fenti formátum szintén 1:00-t mutat.
-
cortez25
senior tag
Sziaszok! Hogy lehet egy tört perc adatot idő formátumba konvertálni? pl az adat 60,24 p vagy 3614,6 mp akkor a cella 1:00 időt mutasson.
Köszönöm.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #43963 üzenetére
Ez valamiért kikapcsolt
Köszi.
-
válasz
Ivy.4.Ever #43962 üzenetére
Miért, a beépített/telepíthető Microsoft VBScript Regular Expressions 5.5-el valami gond van?
-
Ivy.4.Ever
őstag
Sziasztok!
Ti találtatok ingyenesen hozzáférhető és a legújabb 2019-el is működő modult ami reguláris kifejezések használatát teszi lehetővé?
Köszönöm, Üdv. -
mulli86
tag
Sziasztok (jobban beleolvasva a topicba Szia Delila!) Lenne egy olyan problémám, amit már biztos kérdeztek itt a forumon valamikor.
Egy terméktesztelés során kaptam több csv (excel alapú) adatbázist. 59 excel, excelenként változó mennyiségű sor, az oszlopok száma megegyezik és az oszlopokon belül található attribútumok is. Mivel a termékek meghibásodhatnak ezeken az oszlopokon belül lehetnek eltérések illetve lehetnek hibakód adatok is bizonyos oszlopokban.
Kellene nekem egy olyan kereső makrót készítenem, ami bizonyos oszlopokban keres anomáliákat/eltérést a megfelelő értékektől, illetve hibakódokat. Ahol talál a komplett sort ki kéne exportálni az excelből, így tudnám az időpillanatokat azonosítani, mikor mi történt a tesztelés során. Elvileg ez egy viszonylag egyszerű kereső makró lenne, amihez az információkat (értékek, hibakódok) számomra ismertek.
A legnagyobb probléma, hogy C++-ban, turbo pascalban, delphiben, qbasicben és hasonló programokban dolgoztam még egyetem és középiskola alatt, de az excel makrókészítés teljesen elkerült életemben.
Ahhoz hogy egy ilyen viszonylag egyszerű kereső makrót tudjak írni, milyen oldalakat, videókat, tanulivalókat javasoltok? Azért szeretném magamnak megcsinálni, mert jó eséllyel más tipusú teszteknél is kell majd hasonló makrót írnom.
Köszööm előre is a segítséget! -
wolfman
veterán
Sziasztok!
lehet olyat csinálni, hogy egy cellába egymás után valamilyen módon beírt számokat adja össze a program egy másik cellába?
Tehát beírom mondjuk a cellába, hogy '30+22+49+10+15' és ennek az értékét írja ki egy másik cellába. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
JozsBiker #43950 üzenetére
Szia!
Ebben az esetben konkrét értéket kell megadnod és nem képletet:=C1="" helyett =""
Én ilyenkor a formázandó cellák megadása képlettel opciót szoktam választani, oda való az=C1="" képlet.
A szabályok kezelése pontban pedig megadhatod, hogy milyen tartományra legyen érvényes a formázás.
Üdv. -
JozsBiker
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #43946 üzenetére
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
JozsBiker #43945 üzenetére
Szia!
Ha a feltétel nem teljesítése esetén üres szöveg ("") kerül a cellába, akkor a feltételes formázás képlete:=A1=""
Kijelölöd a formázandó területet. A feltételes formázásnál az A1 helyett a területed kezdő celláját adod meg. (Pl. ha c5-től kezdődik a formázandó rész, akkor=C5=""
a képlet.)
Üdv. -
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Feltételes formázással kapcsolatban lenne kérdésem. A cellákban különböző képletek vannak, amikben az a közös, hogy HA feltétellel kezdődnek, ami alapján csak akkor kerül konkrét érték a cellákba, ha egy bizonyos feltétel teljesül.
A feltételes formázással ezen cellák színét szeretném változtatni attól függően, hogy került-e érték a cellába azaz a HA feltétel teljesült-e, vagy sem.
A feltételes formázás feltételének azt adnám meg, hogy üres-e a cella, de nem üres, hiszen képlet van benne. Olyan feltétel kellene tehát, ami az, hogy képlet van a cellában. Ezt hogyan lehet megadni ? Köszi. -
lappy
őstag
Nem túl bonyolult ha évek is lennének
Ami kell hozzá , ma, ha, min függvények tömbben használva.
Viszont ami te szeretnél csak azt a dátumot fogja színezni ami tényleg a legközelebbi. Értem ez alatt hogy ha több év dátuma szerepel csak hónap nappal akkor a legközelebbi lesz színes.
{=MIN(ha((A1:D1>=MA());A1:D1))}
Ez ha év is lenne. A te esetedben meg a hónap napokat kell beilleszteni a ma függvényhez. A formátumot is figyelembe véve. -
Zoty4
őstag
Sziasztok, megint lenne egy kérdésem:
Ha van négy cellában 4 dátum, de csak olyan hogy hó/nap, szóval év nincs, és ez folyamatosan megy tovább évről évre.
Azt szeretném hogy vizsgálja meg az excel, hogy melyik cellában levő dátum, ami közeledik az aktuális naphoz (ma) és azt a cellát szinezze ki mondjuk zölddel.
pl:
A1: jan1
B1: ápr1
C1: júl1
D1: okt1A5: ma: máj 12 van
ergo a következő dátum a jul1 ->akkor a júl1 legyen szines, de júl1-én már az okt1.
dec 31én jan1 legyen zöld jan 1-én meg már a ápr1
Ezt mennyire bonyolult megoldani? -
Zenebohoc
tag
Bocs a megkésett válaszért. Megpróbáltam mindent.
Nem vezettek eredményre mit írtál. Végül el kezdtem kitörölgetni egyenként a lapokat és közben próbálgattam a makrót. Tegnap ki is bukott egy hibás lap a fájlban, melyben volt néhány hivatkozás, egy grafikon, de nem ezek voltak a bűnösök. Az egész lapot törölnöm kellett és akkor gyorsult vissza a makró.
Ma gondoltam folytatom tovább és elemzem ezt a hibás lapot a fájlban. Sajnos nem vezetett eredményre, már törlést követően sem javult a helyzet.
Feladtam.
Marad a fájl bezárása, makró futtatás a másik fájlban, majd visszanyitás és adatmásolás.
Köszi még egyszer a segítséget! -
tomi_x
tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hogy fel tudjam tenni a kérdést, leegyszerűsítettem a feladatot.
Adott a mellékelt kép szerinti táblázat. A D oszlopba akkor kellene az értékeket átírni ha a B oszlop értéke Kp felvétel vagy Kp bevétel.
Ezzel próbáltam : =SZUMHATÖBB(C2;B2;"Kp felvétel";B2;"Kp bevétel")
De nem akart működni.
Mit rontottam el ? Vagy másik függvényt kellene használnom ?Előre is köszi a segítséget.
-
dellfanboy
őstag
Van egy xls file-m ami tobb munkalapbol, all, hasonlo strukturaban
Van egy fooldal ahol a A-L oszlopban a honapok vannak [jan-dec], es kulonbozo sorokban linkelve van a tobbi munkalaphoz.
A fooldalon felteteles formazasst hasznalok, hogy konnyen eszreveheto legyen ha valami gebasz lenne.
Ezt szeretnem kicsi automatizalni a kovetkezokeppen.
Jelenleg ugye majus van, tehat a fooldalon jan-apr adatok vannak megjelenitve, ha most atmasolom a fv-t az apr cellabol a majusiba akkor altalaban piros felteteles formazast kapok sok esetben mert a majusi adat meg hianyzik. Ezt akarnam elkerulni, hogy a cella erteke maradjon ures, formazatlan, viszont ha uj periodusba lepunk akkor meg automatikusan kitoltodjon a feltetels formazassal eggyutt. Erre van tippetek milyen fv-t hasznaljak?
koszi -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Triathlete #43936 üzenetére
Szia!
Szerintem ikonokkal csak a kijelölt területen belüli összehasonlításokat lehet megoldani feltételes formázással.
Más módon kell az eltéréseket jelölnöd (pl. kitöltő színnel).
Képlettel az F oszlopot kell abszolút módon megjelölnöd. =$F2>I2
Ebben az esetben ha kiterjeszted a feltételes formázást a többi oszlopra is, akkor is működni fog.
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
dreizwanzig #43933 üzenetére
Szívesen, harkhonnak is.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Gabman #43931 üzenetére
Szia!
"ott van a probléma, hogy az egy naphoz tartozó értékek valójában különböznek egymástól?"
Esélyes nagyon.
A kimutatás alapjául szolgáló táblázatod mellé vegyél fel egy segédoszlopot.
A segédoszlop képlete: =INT(A2) - ezt húzd végig lefelé. (Ha az eredeti dátum az A oszlopban van). Ennek az eredménye az, hogy a napok lesznek itt.
FONTOS a cellaformázás. Jelöld ki a segédoszlop adatait - jobb egérgomb - cellaformázás - ÁLTALÁNOS.
Ezután a kimutatás forrásadatai közé vedd be az új oszlopot - sorcimkének, a régi oszlopot pedig vedd ki belőle.
Ha minden igaz, akkor most napokra összesített értékeket fogsz kapni - de a napokat szám formában látod.
Ezért most a segédoszlopot ismét meg kell formázni - mégpedig dátum formátumra.
Ezzel a formázási trükkel el tudjuk érni, hogy az excel ne akarjon egyből hónapokra összesíteni.
A végeredmény pl.
Üdv. -
Gabman
csendes tag
válasz
Fferi50 #43930 üzenetére
Szia! Köszi a segítséget, ide sikerült eljutnom:
Ebből kéne valahogy összegeznem, hogy adott napon hány 'IGAZ' értékem van, de hiába kattintgatok, sajna sehogy nem jön össze. Próbáltam úgy is, hogy az oszlopokhoz húztam fel a dátumot, az IGAZ/HAMISt pedig a sorokhoz, de úgy sem jutottam semmire. Kimutatásdiagram beszúrásakor meg szintén minden egyes adatot külön akar ábrázolni, az egyes napokat nem vonja össze.
Lehet, hogy ott van a probléma, hogy az egy naphoz tartozó értékek valójában különböznek egymástól? (tehát két 2020.04.19. között van különbség: az egyik mondjuk 8 óra 15 perc a másik pedig 10ó 20p. Ezeket a dátum formátummal 'levágtam' de talán itt lehet a gond?) -
Gabman
csendes tag
Sziasztok, egész éjszaka bújtam a netet, de sajna nem találtam megoldást...
Adott egy táblázat, a sorokban dátumok (másodpercre pontosan) , minden sorban van egy IGAZ vagy HAMIS érték. Én azt szeretném összegezni, hogy le legyen bontva hogy melyik nap hány IGAZ illetve HAMIS érték van. Szűrni egy-egy napra külön tudok , de nekem az kell, hogy grafikonon szépen ábrázolható legyen hogy ma volt 8 IGAZ érték, tegnap 6,azelőtt 14 stb...előre is nagyon köszönöm!
üdv,
Gábor -
-
harkhon
tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni.
Össze szeretnék adni olyan cellákat, ami különböző munkalapon vannak, és érdeklődnék, hogy van-e erre valami egyszerűbb/gyorsabb módszer, mintha manuálisan összekattingatnám?
Nem tudom, hogy releváns-e, de az összeadandó értékek minden lapon ugyanabban a cellákban vannak. pl.: 1eslap (A7 + E7)+ 2eslap (A7+E7)+3aslap (A7+E7)..... és így tovább.
Előre is köszönöm!
-
Delila_1
veterán
válasz
dreizwanzig #43923 üzenetére
A feltételes formázás képlete az A oszlopban (A1-től kijelölve ameddig kell)
=$B1="x" -
dreizwanzig
tag
Sziasztok!
A kovetkezo kerdesem lenne, hogyan tudnam a kovetkezot megoldani?
Mondjuk az A oszlopban vannak reszfeladatok egy projekthez felsorolva, zolddel akarom jelolni, amik le vannak zarva, de nem akarom kezzel szinezgetni a cellekat. Azt kene megoldanom, hogy ha a B oszlopba a megfelelo sorba rakok mondjuk egy x-et, akkor az A oszlopban a cella hatterszina legyen zold. Tehat, ha B1-be rakok egy x-et, akkor az A1 hatterszine legyen zold. Ha kiveszem az x-et, akkor ujra feher.
Elore is koszi. -
p5quser
tag
válasz
Delila_1 #43917 üzenetére
Köszönöm, a végén így néz ki. A címkét azért raktam oda előzőleg, mert azt hittem így könnyebb lesz megmutatni a módosító scriptnek hogy mit keressen. De okafogyottá vált.(#43919) Fferi50
Van erről valami irodalom? Nem baj ha angol. Néha jól jött volna, függetlenül a jelen helyzettől. Ugyan mindig sikerült megkerülni a problémát, de biztos gyorsabb lehet "röptében" átírni a scriptet. (bár ezt így leírva, világos lett az árnyoldala is)
Neked is köszönöm a választ! -
Mutt
senior tag
válasz
Fferi50 #43920 üzenetére
FFeri-vel értek egyet.
Én is vmi olyat javasolnék, hogy az egyik csapatban a legerősebb + leggyengébb játékos, majd a másik csapatba a második legerősebb + második leggyengébb kerülni. Ezt változtatva kerülnének az emberek szétosztásra, így a pontszámok egymást kompenzálni próbálják csapaton belül. Viszont a szórás innentől pocsék lesz, hiszen a legjobb és a legrosszabb egy csapatban lesz.
Képletnek a NAGY függvényt tudom javasolni, ha nincs ismétlődés a pontszámokban.
Csináltam egy ilyen táblázatot, ahol legkívül a kiválasztási körök vannak. Beljebb hogy hanyadik ember kell nekünk a listából, belül pedig a NAGY függvény van, ami a hanyadik emberre mutat.üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Chosen #43918 üzenetére
Szia!
"ahol elméletileg minimális a csapatok értékelésének átlaga és szórása "
Úgy érted, hogy a két csapat értékelésének átlaga minimálisan tér el egymástól?
Ebben az esetben én elindulnék a két széléről befelé a választásban és az utolsó 2-t attól függően választanám, hogy közelítsen egymáshoz.
Pl. Egyik csapat: A1+A10+A2+A9+A8 =5,05
Másik csapat: A3+A7+A4+A6+A5=5,14
Persze ebbe nyilván beleszól az is, hogy ki-kivel játszott eddig együtt.
Igazából függvényt nem tudnék javasolni.
Üdv. -
Sziasztok!
10 fős (CS:GO) meccseket szoktam szervezni, aminél mérjük a játékosok teljesítményét. Hogyan tudok Excelben olyat csinálni, hogy optimálisan bontsa szét 2x5 fős csapatra az embereket, ahol elméletileg minimális a csapatok értékelésének átlaga és szórása?
A 10 fő értékelése (játékon belül generált szám, az előző meccsek teljesítménye alapján):
1,65
1,48
1,35
1,09
1,04
0,88
0,78
0,77
0,67
0,48Az optimális szétbontáshoz melyik függvényekre lenne szükségem, hogyan tudnám megcsinálni?
-
Delila_1
veterán
válasz
p5quser #43916 üzenetére
Nem kell a 11-es címke, hiszen nem irányít ide a makródban semmi.
A képletek beírásaIf ComboBox1 = "valami" Then
Range("D2:D31").FormulaR1C1 = _
"=(IFERROR(VLOOKUP(RC[-3],cikkek!C[-3]:C[5],R1C7,0),0))*R5C8"
Else
Range("D2:D31").FormulaR1C1 = _
"=(IFERROR(VLOOKUP(RC[-3],cikkek!C[-3]:C[5],R1C7,0),0))*R5C8*1.27"
End If -
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Adott egy munkalap, amin rengeteg képlet van, és több felhasználó használja, ezért a cellák jelentős része védett. Az oszlopok dinamikusan keletkeznek, sok van belőlük, ezért csoportosítva vannak, ez eddig működik.
Hogy tudnám megadni a jogot a felhasználónak, hogy becsukhassa vagy kinyithassa a csoportokat anélkül, hogy jelszót adok neki?
A változásokat úgy kezelem, hogy ha a makró védett cellát írna, előtte feloldom, átírom, újra levédem. Jól működik. De tudom érzékelni az eseményt, hogy csoportot akar összecsukni, vagy kinyitni? Mert akkor annak az eseménynek a kezelőjében meg tudnám tenni a feloldást.Köszi!
-
p5quser
tag
válasz
Delila_1 #43911 üzenetére
Igen, bocsi, pongyolán fogalmaztam. Szóval hogy egy eme modulon kívűli comboboxban határoznám meg ezt képletet. Ha áfás megjelenítés kell, akkor módosítja ezt (és csak ezt) a sort.
Lehet ezt így, egyátalán? Bele lehet írni egy makróval egy másik modul, másik makrójának egy sorába? Vagy lemódosítani egy adott, cimkével jelölt sort?
Köszönöm! -
p5quser
tag
Sziasztok!
Van egy combobox change-em és ennek az értékétől függően meg kéne változtasson egy modulban egy sort, ami egy "call"-ra fut le.
A 11:-gyel jelölt sort kellene átírni. (igazából csak a képlet végére beírni a "*1,27"-et)Sub RESET_SZLAZO()
With Sheets(1)
.TextBox1.Text = ""
.TextBox2.Text = ""
.TextBox3.Text = ""
End With
Range("A2:C31, H20, H23").ClearContents
11: Range("D2:D31").FormulaR1C1 = _
"=(IFERROR(VLOOKUP(RC[-3],cikkek!C[-3]:C[5],R1C7,0),0))*R5C8"
Range("G5").Value = ""
Range("B38").Value = ""
ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = ""
ActiveSheet.PageSetup.LeftHeader = ""
Range("A2").Select
End Sub
Előre is köszönöm! -
válasz
Guitar14 #43908 üzenetére
"Próbáltam a reg file-okat"
Remélem úgy érted, hogy csak az elsőt (mert ha egymás után lefuttattad a REG-eket, akkor az első létrehozta a bejegyzést, a második meg egyből ki is törölte...)
Sajnos más ötletem nincs, esetleg amit 2007-es Excel esetén írtam: [link]
"Arra felhívnám a figyelmet, hogy ez esetben, csak úgy nyithatsz meg munkafüzetet, hogy azt az excelből betöltöd. Az a megoldás, hogy ütök egy entert egy XLS-en és elindul az excel és automatikusan megnyitja az xls-t, az nem fog működni..."
-
Guitar14
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #43883 üzenetére
(bocsi a késői választ, nem voltam elérhető hétvégén)
Próbáltam a reg file-okat, sikeresen hozzá is adta a bellításjegyzékhez de még mindig ugyanaz a probléma van, shift nyomása közben is mikor nyitom a másik xls-t. Lehet valai gáz van a programmal :/ -
-
Zoty4
őstag
Engedjetek meg még egy kérdést.
van egy lista mellékelve
azt szeretném ha megvizsgálná a B oszlopot és ahol alma van, ott a C oszlopban levő darabszsámokat összegezze a G12 mezőben
ha a B oszlopban ahol körte van, ott a C oszlopban levő darabszsámokat összegezze a G13 mezőben
Van erre valami gyors megoldás?Előre is köszönöm
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Természetesen meg lehet csinálni a szűrést makróval is. Ha folytonos a D oszlop:With ActiveSheet.Range(Range("$D$1"), Range("$D$1").End(xlDown))
.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Array("alma", "körte", "eper","csoki", "autó"), Operator:=xlFilterValues
.Offset(0, -3).Interior.Color = vbYellow
End With
A vagylagos szűrőkritériumokat meg lehet adni egy tömbben.Ha van üres cella is a D oszlopban, akkor az utolsó cellát
Range("$D$1").End(xlDown) helyett Range("$D$" & Rows.Count).End(xlUp)
formában kell megadni.
Természetesen a feltételeket is megadhatod változóval vagy cellatartományokban, a lényeg az, hogy amikor feltételként használod azokat, akkor tömb legyen.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest