Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mulli86

tag

Sziasztok (jobban beleolvasva a topicba Szia Delila!) Lenne egy olyan problémám, amit már biztos kérdeztek itt a forumon valamikor.
    Egy terméktesztelés során kaptam több csv (excel alapú) adatbázist. 59 excel, excelenként változó mennyiségű sor, az oszlopok száma megegyezik és az oszlopokon belül található attribútumok is. Mivel a termékek meghibásodhatnak ezeken az oszlopokon belül lehetnek eltérések illetve lehetnek hibakód adatok is bizonyos oszlopokban.
    Kellene nekem egy olyan kereső makrót készítenem, ami bizonyos oszlopokban keres anomáliákat/eltérést a megfelelő értékektől, illetve hibakódokat. Ahol talál a komplett sort ki kéne exportálni az excelből, így tudnám az időpillanatokat azonosítani, mikor mi történt a tesztelés során. Elvileg ez egy viszonylag egyszerű kereső makró lenne, amihez az információkat (értékek, hibakódok) számomra ismertek.
    A legnagyobb probléma, hogy C++-ban, turbo pascalban, delphiben, qbasicben és hasonló programokban dolgoztam még egyetem és középiskola alatt, de az excel makrókészítés teljesen elkerült életemben.
    Ahhoz hogy egy ilyen viszonylag egyszerű kereső makrót tudjak írni, milyen oldalakat, videókat, tanulivalókat javasoltok? Azért szeretném magamnak megcsinálni, mert jó eséllyel más tipusú teszteknél is kell majd hasonló makrót írnom.
    Köszööm előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák