- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mulli86
tag
Sziasztok (jobban beleolvasva a topicba Szia Delila!) Lenne egy olyan problémám, amit már biztos kérdeztek itt a forumon valamikor.
Egy terméktesztelés során kaptam több csv (excel alapú) adatbázist. 59 excel, excelenként változó mennyiségű sor, az oszlopok száma megegyezik és az oszlopokon belül található attribútumok is. Mivel a termékek meghibásodhatnak ezeken az oszlopokon belül lehetnek eltérések illetve lehetnek hibakód adatok is bizonyos oszlopokban.
Kellene nekem egy olyan kereső makrót készítenem, ami bizonyos oszlopokban keres anomáliákat/eltérést a megfelelő értékektől, illetve hibakódokat. Ahol talál a komplett sort ki kéne exportálni az excelből, így tudnám az időpillanatokat azonosítani, mikor mi történt a tesztelés során. Elvileg ez egy viszonylag egyszerű kereső makró lenne, amihez az információkat (értékek, hibakódok) számomra ismertek.
A legnagyobb probléma, hogy C++-ban, turbo pascalban, delphiben, qbasicben és hasonló programokban dolgoztam még egyetem és középiskola alatt, de az excel makrókészítés teljesen elkerült életemben.
Ahhoz hogy egy ilyen viszonylag egyszerű kereső makrót tudjak írni, milyen oldalakat, videókat, tanulivalókat javasoltok? Azért szeretném magamnak megcsinálni, mert jó eséllyel más tipusú teszteknél is kell majd hasonló makrót írnom.
Köszööm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Revolut
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 8GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest