Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
Melyik az a függvény, ami egy cella szövegéből az első karaktert átmásolja a másik cellába? (Vagy x-edik karakterét) Igazából excel képletet keresek, de jó lenne, ha google táblázatban is benne lenne, mert oda kellene.
-
daddy9
tag
-
Delila_1
veterán
válasz
daddy9
üzenetére
Közben megadtad a választ arra, hogy ki mikor milyen oklevelet kap. Itt a módosított makró:
Sub Pdf()
Dim sor As Integer, oszlop As Integer, utvonal As String, FN As String
Application.ScreenUpdating = False
oszlop = 3
Do While Cells(4, oszlop) <> ""
utvonal = Cells(24, oszlop)
If Cells(7, oszlop) = "fiú" Then sor = 25 Else sor = 26
FN = Cells(sor, oszlop)
Sheets(Cells(sor, 1)).Select 'lapra állás
With Sheets("Adatbekérő")
Range("A7") = .Cells(6, oszlop) & ", " & .Cells(5, oszlop)
Range("A13") = .Cells(8, oszlop)
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=utvonal & FN, _
Quality:=xlQualityStandard, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False
If .Cells(9, oszlop) = "Ügyes" Then
Sheets(.Cells(sor + 1, 1)).Select 'lapra állás
If .Cells(7, oszlop) = "fiú" Then sor = sor + 2 Else sor = sor + 1
FN = .Cells(sor, oszlop)
Range("A7") = .Cells(6, oszlop) & ", " & .Cells(5, oszlop)
Range("A13") = .Cells(8, oszlop)
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=utvonal & FN, _
Quality:=xlQualityStandard, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False
End If
End With
Sheets("Adatbekérő").Select
oszlop = oszlop + 1
Loop
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Az oklevelek el vannak mentve", vbInformation
End Sub -
daddy9
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
A C33:E36 tartományban található értékek alapján osztogatom az okleveleket.
Az ügyes lányok pillangós + macis, az ügyes fiúk focis + macis oklevelet, a jók csak focis és pillangóst.(#42786) sztanozs
A leegyszerűsített példára lehet, hogy elég lenne, de nem 2-3 munkalap (nyomtatvány) készülne, hanem 20-25 és nem 4 féle feltétel alapján, hanem több. A példa direkt egyszerűsített, mert a logikájára próbálok rájönni, utána a "tartalommal feltöltést" már intézem. De köszönöm, hogy foglalkoztál vele!
-
válasz
daddy9
üzenetére
Szerintem erre a Word körlevél bőven elég, nem kell makró, meg ilyenek:
https://support.office.com/hu-hu/article/k%C3%B6rlev%C3%A9l-funkci%C3%B3-haszn%C3%A1lata-a-t%C3%B6meges-e-mailhez-levelekhez-c%C3%ADmk%C3%A9khez-%C3%A9s-bor%C3%ADt%C3%A9kokhoz-f488ed5b-b849-4c11-9cff-932c49474705 -
daddy9
tag
Sziasztok!
Egy komplexebb feladatot szeretnék makró segítségével megoldani, de kicsit elakadtam.
Vannak nyomtatványaim (a példában oklevelek), amiket a tanulók nevével és eredményével töltenék ki.
A feladat az lenne, hogy egy makróval külön-külön tudjam az "ügyes" tanulóknak szánt 2 oklevelet (az alsó táblázat alapján) exportálni PDF-be, és a "jó" tanulóknak az 1 oklevelet.
Természetesen a konkrét felhasználásban nagy jelentősége van annak, hogy külön tudjam ezeket exportálni, csak a példában próbáltam egyszerűsíteni.
Tehát a lényeg az, hogy ha van több "ügyes" fiú tanulóm, akkor egy oklevél munkalapot szeretnék legyártani és azt többször kitöltetni a makróval, majd exportálni, de ennek a megoldásában elakadtam. A "Naplószám" alapján gondolom létre lehetne hozni valamilyen loop-ot, csak ezekhez sajnos nem értek (még).
Nem tudom, hogy mennyire érthető a kérdés a fentiek alapján.
A példához tartozó teszt.xls itt található: https://drive.google.com/open?id=1AWmF1U2jeWShTatBCiTa6sP0znXX6TdB
Minden apró segítséget előre is nagyon köszönök!
-
3DFan
aktív tag
Sziasztok!
Cellacím sor része megadható számítással, képlettel? Pl. C10 helyett C5+5 vagy Cfüggvény. Köszönettel. -
oke
senior tag
Sziasztok,
Ebben a szövegben milyen képlettel tudnám megszámolni, hányszor szerepel az Alma szó? Szöveg szétszedés nélkül kellene, ez csak egy példa, ezek a szövegek különböző hosszúságuak lehetnek:
__Alma__Körte__Dinnye__Eper__Alma__Eper__Banán__Alma__
-
Darko_addict
őstag
válasz
torrentwarez
üzenetére
Szia! Nagyon klassz, hibátlanul működik.
Köszi szépen!
-
3DFan
aktív tag
Oszlop tartalmát meg lehet fordítani, hogy az első cella kerüljön alulra, az alsó pedig felülre? Köszönettel.
-
Roniroll
csendes tag
Hali!
Volna egy "kis" problémám. Amit nem igazán tudok,hogyan is oldjam meg.A lényeg: Adatokat kellenek kigyűjtenem és összevonnom egy másik lapra. Szumhatöbb-el ez nem is lenne nagy probléma, csakhogy...
C oszlopban vannak a dátumok, növekvő sorban. (Nem minden nap az évben)
D oszlopban pedig a műszakok DE,DU,ÉJ. Ebben a sorrendben, de nem mindig szerepel mindegyik és egy szerepelhet többször is.Arra lenne szükségem, hogy adott dátum és műszaktól egy másikig össze kénne adni az értkékeket a K oszlopban. és így tovább majd kb teljes excel tábla szélességben.
2019.02.03, DE-től 2019.02.05,DU,ig.
Ebben a táblában semmin nem változtathatok, egyáltalán. Mindent máshonnan kell csinálni. (Lényegében ez egy progiból kikért tábla.)A másik problémám, hogy ezekhez tartozik egy (E) oszlop amiben a csoportok vannak. Szét szerettem volna szedni erre is, de van olyan tábla amelyik 5-6 oszlop híján végig éri az excelt
Nem igazán van hely így. Erre valami ötlet? -
torrentwarez
csendes tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Szia!
Ez lesz az, én is nem rég használom.
=SZUMHATÖBB(G:G;H:H;"Y")/DARABTELI(H:H;"Y")
G oszlop: Odds-ok
H oszlop: "Y" vagy "N" (nyert vagy vesztett)Üdv!
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Excel 2019-ben szeretnék segítséget kérni függvény megadásához. Mikor régebben rutinosabban kezeltem is hajlamos voltam feleslegesen túlbonyolítani, így viszont, hogy már megkopott a tudás pláne végem van.

Magyarul használom, de angol segítség is jöhet.
Feltöltök egy képet, íme az, amiben segítséget szeretnék kérni:
A Nyertes meccsek átlagos ODDS-a (P oszlop) cellába szeretném összegyűjteni a sikeres fogadások átlagos oddsát, ezt pedig úgy képzeltem el, hogy ha a Nyert-e?-ben (H oszlop) IGEN szerepel, akkor figyelembe veszi az Összodds (F oszlop) cellába írt adatot, ha NEM, akkor fixen az 1-es számot használja szorzásra, mert így semmi nem változik. Ugyanez a Vesztes meccsek átlagos ODDS-a (Q oszlop) cellában is végrehajtandó, csak fordítva. Amennyiben IGEN-t olvas, úgy 1-gyel szorozzon, amennyiben NEM-et, akkor térjen át az Összodds értékére. Gondolom célszerű a HA függvényt az ÁTLAG-gal használni? Bármilyen más működő megoldást is szívesen meghallgatok. Legrosszabb esetben - ha túl bonyolult és nincs időtök segíteni -, marad a kézi bevitel és mindig eggyel több cella értékével szorzom meg manuálisan.Feltöltött táblázat linkje: [kép]
Köszönöm szépen, ha megpróbáltok segíteni.
-
escsé
tag
Sziasztok!
Excel táblázatba csatolom a felhőben lévő mappáknak a linkjeit. Az egyik felhő dropbox, a másik mega cloud. A dropboxos link gyorsan megnyílik, míg a mega minden alkalommal 55-70 mp. között késve / késleltetve nyílik meg. Ha a mega-t a könyvjelzők közül nyitom meg a böngészőben, akkor rendes tempóban betölti.
Van ötletetek, hogy miért lehet ez?
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Mi a probléma? Mert ha nincs ott a szöveg, akkor a nemtalal -t fogja kiírni.
Ha a 0,33L is ott lehet a cellában, akkor a nemtalal helyére - az induló HA függvény hamis oldalára - egy újabb HA függvényt kell beágyazni, ugyanazzal a módszerrel, és így tovább.
Használd a függvényvarázslót (szerkesztősoron az Fx gomb), az sokat segít.
Üdv. -
Torry
addikt
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, lassan agybajt kapok.
Feladat:
Ha A2-ben szerepel a "0,5L" szöveg, akkor osssza el C2-t 0,5-el.
Továbbiakban ha 0,33L-t talál akkor 0,33-al ossza, stb, stb, de odáig el sem jutok.
Mit csinálok rosszul?
=HA(SZÁM(SZÖVEG.KERES("0,5L";Munka1!$A2));Munka1!$C2/0,5;"nemtalal")Köszi!
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott egy táblázat, amin szűrőt állítok be. A szűrt adatokra hogyan tudok kimutatást csinálni a legegyszerűbben?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
RAiN91
üzenetére
Szia!
Feltételezhetően az eseménykezelés ismételt beindulása okozza stack "bedugulását", mivel minden egyes változásnál újra meghívódik.
Az elejébe tegyél egy
Application.EnableEvents=False utasítást, a végére pedig egy Application.EnableEvents=True utasítást, hogy futás közben az eseménykezelés legyen letiltva.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ha még az is túl hosszú lenne, amit az előbb írtam, használhatod ezt a makrót. Mielőtt elindítod, ki kell jelölnöd a formázandó területet.Sub szinez()Dim rsor As Range, rformat As ColorScaleFor Each rsor In Selection.Rowsrsor.FormatConditions.DeleteSet rformat = rsor.FormatConditions.AddColorScale(colorscaletype:=2)rformat.ColorScaleCriteria(1).FormatColor.Color = vbWhite 'RGB(255, 0, 0)rformat.ColorScaleCriteria(2).FormatColor.Color = vbRed 'RGB(255, 0, 0)NextEnd Sub
Itt a fehér-piros színátmenet van benne, piros a legmagasabb érték.Üdv.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
ismét segítségeteket szeretném kérni.
Runtime error "28"
Out of stack space
hibát kapok, ha rámegyek a Debug feliratra, akkor ezt a sort emeli ki:If (Range("O" & i) = "PLACED" Or Range("O" & i) = "OK") And Range("DC" & i + 1) <> Range("DB" & i + 1) ThenA teljes kód így néz ki:
Private Sub Worksheet_Calculate()Dim i As IntegerFor i = 9 To 69 Step 2If (Range("O" & i) = "PLACED" Or Range("O" & i) = "OK") And Range("DC" & i + 1) <> Range("DB" & i + 1) ThenRange("DC" & i + 1) = Range("DB" & i + 1)Range("O" & i).ClearContentsEnd IfNextEnd SubKöszönöm a segítséget.
-
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Mivel ebben a formázási szabályban nem lehet relatív hivatkozást megadni, ezért sajnos soronként kellene ismételten bevinni.
DE! A formátummásoló simán megoldja ezt a problémádat. Egy sort leformázol a kívánalmak szerint. Utána jobb egérgomb. Megkeresed a formátum másolót (nálam a kis menü jobb alsó szélén
Két egymás utáni gyors bal egérgomb kattintás bekapcsolja. Ezután kijelölöd a kívánt sorokat. Bal katt. A formátum másoló addig bekapcsolva marad, amíg ESC-t nem nyomsz neki. Ezért annyiszor és olyan részletekben használod, ahányszor csak akarod, a kikapcsolásig.
Üdv.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Egy színátmenetes formázást szeretnék alkalmazni egy táblázat minden során.
A táblázatban rengeteg sor van, de a színátmenetes formázásnál, ami a kijelölt cellák legkisebb-legnagyobb elemeiből színezi a cellákat, azt csak a sorokra szeretném alkalmazni.
Magyarul ezt szeretném egyszerűen megoldani:
Egy sort kijelölve formázni színátmenettel. Majd másik sort kijelölve formázni színátmenettel.
(ha az összes sor lenne kijelölve, akkor a halmaz legkisebb eleme lenne az egyik szín és a legnagyobb eleme a másik szín. Ehelyett a sorokban lévő legkisebb-legnagyobbat szeretném)
Remélem érthető
Köszönöm! -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Misi_D
üzenetére
Szia!
Használhatod hozzá a Solvert. A napi értékesítések mellé felveszel két segédoszlopot. Az egyikbe 0 és 1 kerül, a másikba az értékesítés és a mellette levő 1/0 szorzata. Ennek az összegét kell célértékként megadnod. Változóként pedig a 0/1-es oszlopot. Továbbá korlátozni kell ennek az oszlopnak a felvehető értékeit 0 és 1-re.Üdv.
-
Misi_D
tag
Sziasztok!
Egy listából, melynek fix értékei vannak, hogyan tudom kiválogatni gyorsan azokat, melyek szummája egy előre adott értéket adnak ki?
A probléma: adott hónap napi értékesítési db-jai adottak, ill. egy bizonyos végösszeg is (ami nem egyenlő a hónap valamennyi napi teljesítményének összegével, annál kevesebb), s azt szeretném tudni, h mely napok összege adja ki ezt az értéket, ill. mely napokat kellene kiszűrnöm.
Most ezt egyszer-kétszer próbálkozással meg lehet oldani, de többször kellene vizsgálnom, az meg már nem vicces...Köszi szépen!
-
Zsolt_16
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Jelenleg 18 fül van 1000 sorral és ma úgy gondolta, hogy nem írja ki tovább a dátumokat , visszamenőleg próbáltam törölni egy D oszlopban lévő értéket dátum eltűnik újra írás esetén nem jelenik meg , képlet nem változott így teljesen nem értem mi a gond
Az excel fent van a onedriveban onnan van szétosztva a kollégáknak, néha néha olyan is előfordul hogy egyes sorokban lévő dátum átvált a kezdő dátumra amit kezelni képes az excel (1900…)
-
Zsolt_16
tag
Sziasztok, hogyan tudom megjeleníteni egy adott cellában történt rögzítésének idejét egy másik cellában? jelenleg ezt a képletet használom pl.: =HA(D4="";"";HA(A4=""; MOST(); A4))
Viszont körkörös hivatkozás illetve a most képlet nem megfelelő frisítés során szét ugranak a dátumok.
Köszönöm előre is a segítséget! -
róland
veterán
Adatsorok alapján dinamikusan animált diagramot miként lehet készíteni Excelben?
Öltözők telítődését kellene bemutatni. (Igazából animáció kellene, hogy gyorsítva mutassa, adott öltözőszekrényt adott leolvasó mikor adja ki, mikor szabadul fel.)
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Az alábbi kóddal kapcsolatban a kérdésem, hogy ha teljesül a feltétel, akkor az egymás alatt lévő parancsokat (4 cella törlése), felülről lefelé sorrendben törli, vagy egy időben, vagy olyan sorrendben, ahogy gondolja? Ez egy For - Next ciklus részlete.
Ha nem felülről lefelé sorrendben, akkor erre lenne megoldás?If Range("L" & i) <> "" And Range("O" & i) <> "" And Range("DC" & i + 1) <> Range("DB" & i + 1) ThenRange("L" & i).ClearContentsRange("M" & i).ClearContentsRange("N" & i).ClearContentsRange("O" & i).ClearContentsEnd If -
pentium4
senior tag
Sziasztok,
Google Sheet-ben hogy lenne megoldható hogy bizonyos cellák tartalmát elküldi emailben?
KösziP4
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Van egy excel (2016-os) doksim amit régebben jelszóval védtem (megnyitáskor kéri). Tudom a jelszót nincs ezzel baj, de nem tudom eltávolítani a jelszó védelme róla. Mi lenne a megoldás erre? (akár privátban is jöhet)
Néztem netem, nevezzük át zip-re ...stb megoldásokat, de nálam nem úgy jelennek meg a dolgok mint ott.
Előre is köszi a segítséget! -
torrentwarez
csendes tag
Szia!
Ezt akartam használni :https://www.youtube.com/watch?v=Z-h2UER3b_0 sajátra átdolgozni, de már megoldottam ezzel: https://officeguru.blog.hu/2018/04/28/automatikusan_frissulo_data_validation_list_vba_nelkulKöszönöm szépen!

-
huliganboy
addikt
válasz
Pöttön
üzenetére
A4 cellába írt érték esetén meghatározott számhoz tartozó értéket:
=FKERES($A$4;Munka2!$A$2:$B$7;2;HAMIS)
1. Először a Munka2 fülön hozz létre a A4 cellába írt értkhez párosítani kívánt adatokat:
[kép]2. A következő föggvényeket írd be a B4-F4 celléákba:
B4- F4:=FKERES($A$4;Munka2!$A$2:$B$7;2;HAMIS)
3. Eredmény:
[kép]MEgj: Ha a B4-F4 cella értéke az A4 cell számához viszonyítva mind más szám, akkor minden egyes cellára a Munka2 lapon létre kell hozni egy segédtáblát, és minden cellábaban arra kell hívatkozni...
(#42719) lappy : A függvények összefűzése plusz feltételek megadásával nem annyira egyszerü szerintem, de az általad javasolt is egy jó megoldás hisz a feltételek és az eredményeket is tartalmazza a függvény.
-
Mutt
senior tag
válasz
torrentwarez
üzenetére
Szia,
FILTER függvény hiányában ezt az összetett képletet tudod használni a D-oszlopban (ha máshol kell, akkor érdemes a D$2:D2 hivatkozást javítanod:
=HAELSŐIGAZ(ÉS(DARABTELI($A$2:$A$32;"*"&Report!$B$5&"*")=0;SOROK(D$2:D2)=1);"not found";SOROK(D$2:D2)>DARABTELI($A$2:$A$32;"*"&Report!$B$5&"*");"";SOROK(D$2:D2)<=DARABTELI($A$2:$A$32;"*"&Report!$B$5&"*");INDEX(A:A;ÖSSZESÍT(15;6;SOR($A$2:$A$32)/SZÁM(SZÖVEG.KERES(Report!$B$5;$A$2:$A$32));SOROK(D$2:D2))))üdv
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy lehet e olyan függvényt csinálni excelben, aminél ha az A4 cellának az értéke 1, akkor a B4-től az F4-ig feltölti a cellákat bizonyos számokkal, viszont ha az A4 értéke 2 akkor a B4-F4 cella tartományt megint feltöltené bizonyos számokkal, és ezt eljátszva egészen 6-ig.
Meg lehet ezt oldani? (2007-es excelt használok)
A segítséget előre is köszi!
-
Sesy
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
köszönöm, hogy erre magamtól miért nem jöttem rá?

azt hogyan tudom megoldani, ha egy másik xlsx-ből érkező adatokkal feltöltök egy cellát, akkor annak automatikusan beállítsa a magasságát?
manuálisan megy, a sortöréssel több sorba gomb nyomogatásával, de ez így nem túl elegáns

-
Sesy
aktív tag
Sziasztok!
A következőt szeretném megoldani, nem tudom van-e rá mód:
Ha mondjuk a C3 cella értéke 15 akkor a C10 cella legyen bekeretezve és félkövér betűkkel legyen bele írva, hogy igaz. Ha nincsen benne semmi akkor ne történjen semmi a C10 cellával.
Előre is köszönöm a segítséget
-
Louro
őstag
válasz
torrentwarez
üzenetére
Én a Google-be beírom, hogy "Excel angol magyar függvények". Az első találat elég jó. A biprojekt kellően komoly, hogy hihető legyen
Sok hasznos dolog van ott.Wow, ez nincs ott. Valami új függvény lehet. (Megpróbáltam, így off-ba teszem.)
-
Mutt
senior tag
válasz
torrentwarez
üzenetére
Szia,
FIlTER (SZŰRŐ) jelenleg csak Office 365 insider változatban érhető el, Excel 2019ben nem fog menni. Helyette tömbfüggvény/pivot használható. Írd le hogy mit szeretnél elérni (szerintem hibás az eredeti képlet), milyen adatokon.
Üdv -
torrentwarez
csendes tag
Sziasztok!
Ennek a függvénynek kellene a magyar változata, office 2019 nem értelmezi a FILTER függvényt mert nem találja...
=FILTER(A2:A32,ISNUMBER(SEARCH(Report!B5,A2:A32)),"not found")
Köszönöm!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
RAiN91
üzenetére
Szia!
Csak akkor működik a közvetlen érték átvétel, ha nyitva van a fájl.
Ha nincs nyitva, akkor képletként kell beírni. Makróban a Formula tulajdonságot kell használni és az Excel "3dimenziós" hivatkozását. A képlet így néz ki:=[asd.xlsx]Diagram!$A$1
Ezután bezárod a fájlt és megnézed, mi lett a képlet, ami az elérési utat is tartalmazza majd. Ezt kell reprodukálnod a makróban.
(Makrórögzítés a barátod. Csak kijelölöd a C1 cellát, F2 és enter. Utána megnézed, mit rögzített.)
ActiveCell.Formula = "='C:\Users\Balint\Desktop\[asd.xlsx]Diagram'!A1"
Üdv. -
RAiN91
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Mennyire helytálló, amit feljebb is írtak, hogy nyitva kell, hogy legyen?
Mert így működik, ha meg van nyitva:Sub szamol()Range("C1") = Workbooks("asd.xlsx").Sheets("Diagram").Range("A1")End SubHa zárva van akkor nem, és úgy sem, ha az elérési út be van írva, helyesen:
Sub szamol()Range("C1") = Workbooks("C:\Users\Balint\Desktop\asd.xlsx").Sheets("Diagram").Range("A1")End Sub -
Fferi50
Topikgazda
válasz
RAiN91
üzenetére
Szia!
Akkor ne Worksheet-ként hivatkozz rá, hanem Sheet-ként. Sheets("Diagram").
Illetve a fájlneved a Workbooks("asd.xlsx") legyen, amikor hivatkozol a munkalapra.
De még jobb, ha hozzárendeled a nyitáskor egy változóhoz:Set wb=Workbooks.open("C:\Users\Balint\Desktop\asd.xlsx")
Utána pedig wb.Sheets("Diagram") -ként hivatkozhatsz a munkalapra.
Üdv. -
RAiN91
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Köszi a válaszokat.
Ellenőriztem a fájlneveket, jók.
Meg is nyitja ezzel a paranccsal:
Workbooks.open("C:\Users\Balint\Desktop\asd.xlsx")Szóval, a munkalap hivatkozásnál lehet a probléma, tehát ezzel a résszel:
.Worksheets("Diagram").Range("A1")Van diagram fül, és táblázat, A1-be beírtam egy számot.
-
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Nézd meg debuggerrel, hogy melyik sorral/objektummal van gondja:
Set WB = Workbooks("C:\mappa\asd.xlsx")
Set WS = WB.Worksheets("Diagram")
Set R = Range("A45")
Range("C8") = RHa az utolsóval, akkor
Range("C8").Value2 = R.Value2
'vagy
Range("C8").Value2 = Workbooks("C:\mappa\asd.xlsx").Worksheets("Diagram").Range("A45").Value2
Hogy explicit legyen, hogy csak értéket adsz át
Új hozzászólás Aktív témák
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD FX
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Hardcore café
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

bocs fapados de gyors... természetesen majd vissza és marad az eredeti felállás