Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
válasz
Fferi50 #43499 üzenetére
Írtam privit.
Más: nem makróban, hanem simán Excelben cella/tartomány névadásakor meg tudom mondani, hogy az workbookon vagy csak adott worksheeten értelmezett név legyen? Makróban ez simán megy, használom is. pl:
thisworkbook.names.add
vs.activesheet.names.add
Excelben úgy látom, hogy alapból workbookra vonatkozik.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
ROBOTER #43498 üzenetére
Szia!
Igen, vannak olyan fejlesztési fázisok, amikor a korábbi változók értéke elvész, mert átstruktúrálódik a memória. Tulajdonképpen minden új futtatás inicializálja a változók értékét. Erre mindenképpen figyelni kell. Megoldás lehet, hogy fix értékekkel feltöltött környezetet használsz a tesztelés során, ahol nem kell újra és újra felépíteni a környezetet. Egy (kapcsoló) változóval meghatározhatod, hogy tesztkörnyezetet kell használni vagy felépíteni szükséges. Pl. a teszt logikai változó értéke igaz, akkor nem kell a környezettel bíbelődni, ha false akkor "éles" a futás.
Gondolom, a teszt különböző részfeladatok megoldására szükséges.
Amennyiben további kérdéseid lennének, priviben szívesen cserélnék eszmét veled.
Üdv. -
ROBOTER
addikt
válasz
Fferi50 #43495 üzenetére
Alapvetően már nem erről a helyzetről beszélek, hanem a fejlesztési folyamatról.
Van egy komolyabb Sub, ami a munkafüzet betöltésekor felépít egy rakás értéket, amire az egész rendszernek szüksége van, rengeteg helyen..
Írok valamit, tesztelem, írok valamit, tesztelem. A teszt során nem szeretném újraindítani azt a Sub-ot, ami Workbook Open-nél fut le. Kitettem egy ideiglenes gombra, hogy ha "anomáliát" tapasztalok, akkor megnyomom, és minden működik. De egyrészt ez baromi kényelmetlen, másrészt lassú. Elvesznek bizonyos változók, logikát még nem találtam benne.
De igazából mindegy, mert a megoldás valószínűleg ugyanaz: munkafüzetben tárolni ezeket.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
ROBOTER #43488 üzenetére
Szia!
Amennyiben a program futása során hozol létre újabb makrókat, eseménykezelőket, akkor sajnos a globális változók tartalma (is) elvész. Ebben az esetben szerintem nincs más megoldás, mint azok tárolása valamilyen módon.
Ha nem nyúlsz a VB projekthez, akkor a változók értékeinek meg kell maradnia.
Üdv. -
jackal79
aktív tag
Sziasztok,
lenne egy ilyen feladat, amire tegnap óta nem jövök rá:
"Jelenítsen meg a G oszlopban képlet segítségével egy felkiáltójelet, ha a névhez tartozó pontszám az átlagpontnál nagyobb! Ellenkező esetben ne jelenjen meg semmi. A megoldás során alkalmazzon másolást! [3 pont]"
Feltételes formázással próbáltam, de ott nem tudtam karaktert megadni.
Erre lenne vmi ötlet?
Köszi! -
escsé
tag
Sziasztok!
4,2 m-es szál termék a vizsgálat tárgya. Kapok egy számot: pl.: 85 fm kell. Ekkor kiszámoltatom, hogy 85/4,2 db szál =20,2 db szál. Nekem arra lenne szükségem, hogy nem a kerekítés szabályának megfelelően felkerekítse minden esetben nagyobb egész számra, hogy szál árban lehessen számolni ezután.
-
ROBOTER
addikt
Üdv!
Kb. 2 hete beszélgettünk a globális változókról, a tartalom elvesztéséről pl. amikor a kód módosul, vagy hibával leáll, tehát fejlesztési időszakban.
A munkafüzetem induláskor elég hosszadalmas folyamatot hajt végre, több táblához hozzányúl egy központi helyen, elemez, bemásol belőlük. Tehát az, hogy minden változtatás után "újraindítom" a munkafüzetet finoman fogalmazva nem hatékony fejlesztési módszert ad.
Mi a megoldás? A globálisnak szánt változókat is a munkafüzetben tárolni? Ezt csináltam az elején, aztán részben elvetettem, most pedig újra ezt látom csak megoldásnak.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok,
milyen függvénnyel tudom megjeleníteni azoknak a celláknak a számát, amikben nem szám szerepe?
pl, ha van egy névsor, ami több 1000 névből áll.
Köszi!*közben rájöttem a darab2 függvény a jó megoldás
olyan rég használtam már, hogy sok minden kiesett. a darab függvény 0-t hozott, ez zavart meg. -
lappy
őstag
válasz
aclandiae #43480 üzenetére
kapcsold be ezt és akkor a negatív értéket (értékként -kivonásnak) is tudod használni
https://superuser.com/questions/1336513/excel-how-to-sum-total-working-hours-with-positive-and-negative-time -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Munkaidő elszámolást készítek.
A.) Hogy tudom a kapott óra:perc értéket negatív értékként szerepeltetni?
Tehát ha pl. SZUM függvényt használok, akkor a - előjelű értékek levonásra és ne hozzáadásra kerüljenekB.) Túlóra számolásnál a korábban beérkező dolgozóknál a belépés időpontja és a munkakezdés időpontja közötti, valamint a munkaidő vége a távozása közötti időtartamokat +nak számolom.
Gond akkor van, ha később ér vagy be mint a munkakezdésének időpontja, vagy előbb megy el, mint a munkaidő vége.
Lehet erre írni egy függvényt?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
anonymus89 #43475 üzenetére
Szia!
Sajnos 365-ben nem vagyok otthon.
Próbáld ki, hogy makróval azActiveWorkbook.ProtectSharing ActiveWorkbook.FullName, "jelszo"
utasítás mit eredményez.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
anonymus89 #43471 üzenetére
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
bocs a rendhagyó kérdésért, de nem foglalkozik valaki (vagy ajánl) online Excel oktatással?
Gy-M-S megyében lenne aktuális, de a személyes oktatás most egyébként se lehetséges. -
BullZeye
veterán
válasz
Delila_1 #43459 üzenetére
Kipróbálom, mert hátha másra jó lesz, de ha jól értem, akkor ez nekem nem lesz jó, vagyis nem egyszerűsít a folyamaton túl sokat
Kiválasztom, hogy narancs, és legördülőbe ott lesz az összes narancshoz köthető megnevezés, amiből csak 1-t tudok kiválasztani, nem?
szerk.: de tényleg inkább megnézem
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
anonymus89 #43468 üzenetére
Szia!
A két kép kicsit összecsúszott. A felső felén láthatod, hogy a Véleményezés csoportban a Munkafüzet megosztása és védelme menüpontra kell kattintani. Utána kapod a párbeszéd ablakot. Milyen Excel verziód van?
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
anonymus89 #43460 üzenetére
-
Delila_1
veterán
Sub Elrejt()
Dim usor As Long, sor As Long
usor = Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = usor To 1 Step -1
If Cells(sor, "C") = "" Then Rows(sor).EntireRow.Hidden = True
Next
End SubSub Felfed()
Dim usor As Long, sor As Long
usor = Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
For sor = 1 To usor
If Cells(sor, "C") = "" Then Rows(sor).EntireRow.Hidden = False
Next
End Sub -
lappy
őstag
Szükségem lenne egy olyan makróra ami egy adott oszlopban ha az érték 0 akkor elrejti azt a sort. Viszont kellene egy másik makró is ami pedig a rejtett sorokat felfedi. Mindkettő egy-egy gombra lenne téve.
Köszönöm a segítséget. -
BullZeye
veterán
Sziasztok,
Így karanténban, és csökkenő munka miatt végre van időm picit gyorsítani a munkámat a későbbiekben.
Van egy ilyen szerkezetű listám, aminél megnevezéseket jelenleg egyesével kattintgatom össze, és utána egy fkeressel megkapom egy teljes gyümölcs felépítését és árát, ezt a műveletet szeretném időben redukálni.
Egy ideje azon gondolkodom, hogy hogy lehetne ezt javítani, hogy ne kelljen a teljes listán végigmenni, hanem felül pl gombokkal kiválasztom hogy Kiwi, hély_nincs, mag_kevés stb.
Van tippetek mivel lehetne ezt okosítani gombokkal vagy bármivel? -
bucihost
senior tag
válasz
Fferi50 #43455 üzenetére
ActiveWorkbook.Queries("Lekérdezés1"). Formula:= _
Erre a sorra syntax errort dob, nincs ilyen method (a pont után).
Pl: ActiveWorkbook.Queries("Lekérdezés1").Delete már menne, de hogy nézem ".Modify" method nincs
ActiveWorkbook.Queries("Lekérdezés1").Delete
ActiveWorkbook.Queries.Add Name:="Lekérdezés1", Formula:= _
ha előtte törlöm, és újra hozzáadom akkor már félsiker. Csak így meg a hozzá kapcsolt másik lekérdezés "összefűzését" dobja el.De mind1 ezen a vonalon már el tudok indulni. Köszönöm
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bucihost #43454 üzenetére
Szia!
Akkor ez egy PowerQuery lekérdezés... (Lehet, hogy írtad valahol, bocs ha így volt).
A Formula tulajdonságát kell megváltoztatnod:ActiveWorkbook.Queries("Lekérdezés1"). Formula:= _
"let" & Chr(13) & "" & Chr(10) & " Forrás = MySQL.Database(""X.X.X.X"", ""dbname"", [ReturnSingleDatabase=true, Query=""SELECT#(lf)SUM(MENNYS * EGYSAR) AS ERTEK,#(lf)DATUM,#(lf)SID#(lf)#(lf)FROM tabla#(lf)WHERE DATUM between '2020-03-30' AND '2020-03-30'#(lf)GROUP BY DATUM, SID;""])" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "in" & Chr(13) & "" & Chr(10) & " Forrás"
A két dátum helyére & -al összefűzve írhatod a két cella értékét:...between '" & Range("X1").Value & "' AND '" & Range("Y1").Value & ""# stb...
Arra ügyelj, lehet hogy a dátumot alakítanod kell, hogy megfelelő legyen a formátuma.
Ellenőrizheted, ha az immediate ablakba beírod:
Debug.Print Activeworkbook.Queries("Lekérdezés1").Formula és Entert nyomsz.
Az Activeworkbook helyett írhatod természetesen a konkrét nevesített Workbook objektumot is.
Üdv. -
bucihost
senior tag
válasz
Fferi50 #43449 üzenetére
Sub ExcelSqlTeszt()
Windows("Munkafüzet2").Activate
ActiveWorkbook.Queries.Add Name:="Lekérdezés1", Formula:= _
"let" & Chr(13) & "" & Chr(10) & " Forrás = MySQL.Database(""X.X.X.X"", ""dbname"", [ReturnSingleDatabase=true, Query=""SELECT#(lf)SUM(MENNYS * EGYSAR) AS ERTEK,#(lf)DATUM,#(lf)SID#(lf)#(lf)FROM tabla#(lf)WHERE DATUM between '2020-03-30' AND '2020-03-30'#(lf)GROUP BY DATUM, SID;""])" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "in" & Chr(13) & "" & Chr(10) & " Forrás"
ActiveWorkbook.Worksheets.Add
With ActiveSheet.ListObjects.Add(SourceType:=0, Source:= _
"OLEDB;Provider=Microsoft.Mashup.OleDb.1;Data Source=$Workbook$;Location=Lekérdezés1;Extended Properties=""""" _
, Destination:=Range("$A$1")).QueryTable
.CommandType = xlCmdSql
.CommandText = Array("SELECT * FROM [Lekérdezés1]")
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.PreserveColumnInfo = True
.ListObject.DisplayName = "Lekérdezés1"
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
Range("O12").Select
ActiveWindow.SmallScroll Down:=-12
End Sub -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #43451 üzenetére
De hol van a bejövő adat és hol a kimutatás? Melyik munkafüzetben és munkalapon? Én úgy értelmeztem, hogy a bejövő adatokat tartalmazó munkafüzetben szeretné az összesítést megcsinálni minden nap. Vagyis minden nap újra kell gyártani....
Vagy még egy ötlet (mert az van ám bőven... ) : az új adatokat másolja be a régiek helyére. Az biztosan menni fog és nem okoz hivatkozási problémákat.
Viszont jó lenne, ha a kérdező is megírná, mire gondolt. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #43448 üzenetére
Igen, szuper, csak akkor valóban kell hozzá a makró, hogy ne kelljen minden nap létrehozni ismételten az új munkafüzetben.
"valahogy át tudom rakni a másnap érkezőbe?"
Nem értem, miért kellene minden nap az új fájlban csinálni az összesítést. De ha így van, akkor mindenképpen makró kell szerintem, a kimutatás létrehozásához is.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
bucihost #43445 üzenetére
Szia!
(humor, ha nem értékeled, akkor ugorj tovább: van még ötletem, mint a rabbinak a libák pusztulása idején)
Azt javaslom, csinálj egy makrórögzítést egy új tábla létrehozásával. Abban benne kell lennie, hogyan hozza létre a kapcsolatot. Ha a rögzített makrót felteszed ide, akkor kisilabizáljuk, hogyan tudnád beletenni makróval történő változtatást.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
RedHarlow #43443 üzenetére
Szia!
Ha úgy másolod, hogy belelépsz a cellába, kijelölöd a képletet teljes egészében, másolod ctrl+c -vel , majd az új fájlban belelépsz abba a cellába, ahol a képlet kell, itt a szerkesztőlécen állva beillesztés, akkor csak a képlet szövege fog belekerülni. Enter után működik.
A másolt cellából pedig kiléphetsz ESC-vel.
Ha a keresendő értéket (alma) nem direkt szöveggel írod be, hanem egy oszlopban van, akkor másolhatod az első cellába beírt képletet.
DE:
Szerintem jobb megoldás lenne, ha a megrendelés összesítő egy külön munkafüzetben lenne. Akkor a megnyitás után az Adatok - Kapcsolatok vagy hivatkozások menüpontban meg tudnád változtatni a forrás munkafüzetet.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
anonymus89 #43442 üzenetére
Szia!
Ha a közös munkafüzetet jelszóval védetten hoztad létre, akkor csak a jelszó ismeretében lehet megszüntetni a közös használatot.
Üdv. -
RedHarlow
aktív tag
Mert napi szinten kell végigszummázni kb 30 tételre. Vagy ha egyszer elkészítem szumhatöbb függvénnyel a táblát akkor azt valahogy át tudom rakni a másnap érkezőbe? Próbáltam másolni de nem viszi át rendesen a függvényeket. Ezt kapom:
=SZUMHATÖBB(#HIV!;#HIV!;"Alma";#HIV!;"magán") -
anonymus89
addikt
Sziasztok, most nagyjából átolvastam az excel megosztása keresési találatokat de nem találtam választ a kérdésemre.
A kérdésem, hogy egy hálózati meghajtjón lévő excel fájl közös használatának bekapcsolásakor le lehet-e tiltani hogy valaki azt kikapcsolja.
Mert úgy tudom a office 365 egy idő utána feldobja, hogy inkább az új társszerzőségi funkciót használjuk. -
Delila_1
veterán
válasz
gepesz13 #43433 üzenetére
Vidd be a kép szerint a dátumokat egy lapra.
Az A2: A13 tartománynak adj nevet, legyen Ünnep, a C2: C3 neve legyen Szabadnap.
A másik lapon vannak a dátumaid az A2: A367 tartományban. Erre adj feltétételes formázást, ahol a képlet=ÉS(DARABTELI(Szabadnap;A2)=0;VAGY(HÉT.NAPJA(A2;2)>5;DARABTELI(Ünnep;A2)>0))
Adj kitöltő színt. -
lappy
őstag
válasz
gepesz13 #43437 üzenetére
Beirod a keresőbe hogy munkaszüneti napok 2019 és lesz egy pár találat. Ezeket sajnos be kell vinni az Excelbe manuálisan akár másik munkalapra vagy a b sorba. Ezután feltételes formázással képlet alapján lehet pirosra váltani. Később megirom a képletet ha addig nem érkezne válasz.
-
gepesz13
tag
Sziasztok!
Excel 2016-ban lenne olyan lehetőség, hogy csinálnék egy olyan táblázatot aminek az "A" oszlopában lenne a dátum. Viszont megjelölné pl: pirossal, hogy mely napokon nem lehet vásárolni. Pl: szombat; vasárnap; pirosbetűs nap; és a "ledolgozott" napok?
( nem a mostani vírushelyzetben, hanem pl: tavalyról)
Üdv: gepesz13 -
aAron_
őstag
Sziasztok!
Sajnos sehogy sem sikerült rájönnöm, és Google sem segített sokat.
Van pár adatsorom, amiket egy vonaldiagramon szeretnék ábrázolni. Hogy oldhatnám meg ezt a legegyszerűbben, ha minden adatsor értékeihez különböző "Vízszintes (kategória-) tengely felirat" tartozik?
Ebben az esetben ez egy szám, ami azt mutatja, hogy egy évnek hányad részénél van felvéve az adott érték, de ez lehetne akár dátum is.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
m.zmrzlina #43428 üzenetére
Szia!
Mutt megírta a megfejtést #43426.Üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz
Fferi50 #43425 üzenetére
Szia,
A pontosvesszők mint elválasztók.... azok úgy tudom, csak magyarban működnek...
Nem csak a magyarban, hanem többnyire az európai változatokban. Egész pontosan a Windows Területi beállításai alatt található lista elválasztót használja mindig az Excel. A képletek nyelve pedig a telepített nyelvicsomagok függvényében változtatható.
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
m.zmrzlina #43424 üzenetére
Szia!
A pontosvesszők mint elválasztók.... azok úgy tudom, csak magyarban működnek, angolban vessző van. Vagy rosszul tudom?
Üdv. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fferi50 #43423 üzenetére
Köszönöm, akkor bevezetek még egy névtartományt szerintem az egyszerűbb. Illetve pontosabban a két oszlopból álló évkat-ot szétválasztom két külön névtartományra.
keveredik az angol és magyar szintaktika
Ezt nem értem. Angol excelem van. Az INDEX magyarul angolul is INDEX A MATCH meg nem is kérdés hogy angol. Vagy arra gondolsz, hogy a névtartomány neve ékezetes? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
m.zmrzlina #43421 üzenetére
Szia!
"erre külön be kell vezetni egy új névtartományt?"
Szerintem igen.
Bár az OFFSET függvény használatával úgy gondolom, ki lehet venni a második oszlopot:OFFSET(évkat,0,1,,1)
Ez angol formátum. Magyarban 2016-os óta ELTOLÁS a függvény neve.
(Nem tudom, milyen az Exceled, de amit beírtál, abban keveredik az angol és magyar szintaktikaesetleg a régebbi verziókban még MATCH van magyarul is a HOL.VAN függvény helyett...?)
Üdv. -
m.zmrzlina
senior tag
INDEX-MATCH függvényben szertetnék névtartomány második oszlopára hivatkozni, de nem jön össze.
így működik:
=INDEX(évkat;MATCH(D63;alapadatok!$E$1:$E$17;0);2)
Azalapadatok!$E$1:$E$17
tartomány ugyanaz mint az "évkat" névtartomány második oszlopa. Erre lehet-e valahogy hivatkozni úgy hogy "évkat(másodikoszlopa)" vagy erre külön be kell vezetni egy új névtartományt? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
kickboxko #43415 üzenetére
Szia!
De ha nem szeretnél segédtáblát, akkor az alábbi képlet is jó:=DÁTUM(BAL(E2;4);FKERES(KÖZÉP(E2;6;3);{"jan"\1;"feb"\2;"mar"\3;"ápr"\4;"máj"\5;"jún"\6;"júl"\7;"aug"\8;"sze"\9;"okt"\10;"nov"\11;"dec"\12};2;0);BAL(JOBB(E2;3);2))
Végülis 3 betű elég a hónap azonosításához.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
kickboxko #43414 üzenetére
Szia!
Szerintem a cella formátuma szöveg.
Próbáld átalakítani a cella formátumot számmá. Ha számot kapsz, akkor dátum van benne, ha marad a mostani formátum, akkor bizony szöveg.
Ha szöveg, akkor átalakítása:=Dátum(BAL(E2;4);FKERES(KÖZÉP(E2;6;4) & "*";$X$1:$Y$12;2;0);BAL(JOBB(E2;3);2))
Ehhez fel kell venned egy táblázatot az X - Y oszlopokba. X oszlop a hónapok nevei, Y oszlop a hozzá tartozó szám.
Üdv. -
kickboxko
tag
válasz
kickboxko #43414 üzenetére
Megoldottam manuális keresés és kijelölés, csere megoldással, így jó lett a dátumformátum:
Dátum sor/oszlop kijelölés után:
csere:
január helyett 01.
február helyett 02.
stb stb.Ezek után már minden függvény tudott dolgozni a formátummal.
De érdekelne ha bárki tudna rá egy egyszerűbb automatizáltabb megoldást is !
-
kickboxko
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon egyszerű, de mégis borzalmas idegesítő kérdésem.
Letöltöttem X honlapról egy hatalmas nagyságú táblázatot amiben van egy Dátum sor, viszont ez a Dátum sor nem a tipikus excel-es dátum hanem valami elfuserált fajta amivel nem tudok dolgozni. Hogyan tudnám ezt átalakítani normál exceles formátumra alakítani ? Lásd csatolt képek.
(Igen a számformátum menü alatt végigpróbáltam az összes opciót és egyikre sem reagált, mégis dátum a cella típusa és nem enged vele dolgozni, próbáltam ezen felül a Dátum és Dátumérték függvényt de egyikkel sem volt jó.)Ez lenne a normális jó:
Magyar verziójú 2016 - os excelem van.Előre is köszönöm a segítséget.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Milyen függvényt lehet alkalmazni erre?
500 nak kivonom a 48%át akkor az eredmény 260. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #43409 üzenetére
Szia!
Ebben nincs SQL utasítás.
A kérdező QueryTable objektumának a CommandText tulajdonságát kell megváltoztatni. A szerkezetét makrórögzítéssel szerintem valamilyen tulajdonság (pl. a kiválasztás szempontja) megváltoztatásával lehet megkapni.
Régi emlékeimben az élt, hogy a frissítéssel is meg lehet kapni, de ez sajnos nem így volt.
A CommandText-et szépen össze lehet rakni cellákból vagy makróból is.
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
bucihost #43407 üzenetére
Találomra egy linkről letöltöttem, ezt a makrót kaptam:
Sub Rögzítés1()
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"URL;http://menetrend.derke.hu/?getlines=23,1", Destination:=Range("A1"))
.Name = "?getlines=23,1"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlEntirePage
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.WebDisableRedirections = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
End Sub -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Van egy pivot táblám ami mysqlből veszi az adatokat (Adatok\Adatok beolvasása\Adatforrás beállításai\Forrás módosítása menüben).Ennek a SQL-Utasáítás része itányatható macroval? Vagy az megoldható, hogy a query értéke(ke)t adott cellákból vegye? PL WHERE DATUM between '2020-03-28' AND '2020-03-28' helyett WHERE DATUM between 'K1' AND 'K2'
?
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest