- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JozsBiker
aktív tag
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
JozsBiker
üzenetére
Közben rájöttem, hogy a számcsoportokat elválasztó space -nek látszó szóköz kavar be, ami valójában nem space karakter. Hogyan lehetne meghatározni hogy mi az, illetve hogyan lehetne kiszedni ? ( Hogy a Csere -t használhassam ahhoz tudnom kellene mi az tulajdonképpen. ) Köszi.
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Bocs, biztos amatőr dolog, nem vagyok nagyon benne de ezt jó lenne megoldani.
Van egy számsor amit össze kellene adni, de a SZUM függvény 0 -at eredményül.
Elvileg szám formátumban vannak a cellák de gyanús hogy a valóságban mégsem, hiszen akárhogy állítanám a tizedesjegyek számát a cellában nem változik:
-
JozsBiker
aktív tag
Ez sajnos nem egészen úgy működik ahogy szeretném. A csere ablakban hiába állítom át a 'Mit keres' és a 'Mire cserél' formátumot is 'szöveg' -re, a 'gysz:' -t kivágja, viszont a maradékot hatvány formában írja. Lehet, hogy az újabb Excel verziókban már rendesen működik ( meg az is lehet hogy még mindig én bénázok el valamit ).
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Régebbi ( 2002 -es) Excel beépített funkciójával ( Adatok/Szövegből oszlopok ) próbálom egy cella tartalmát ketté bontani, de a második cella típusa sehogy sem akar az lenni amit szeretnék. Hiába szöveg típusú a kiinduló cella, az eredményt mindenképp szám formátumba akarja tenni és hatványos alakban írja. Át tudnám tenni normál számmá, de legutolsó helyiértéken már eltér az eredetitől és az induló 0 is elveszik. A kettőspontot használnám elválasztónak.
Kiinduló cella:
gysz: 01814522620741
Eredmény1:
gysz
Eredmény2:
1,81452E+12
Van erre esetleg valami függvény amivel megoldható ? Igazából annyi is megfelelne, ha a "gysz" részt ki tudnám törölni, mert tulajdonképpen az volna a cél. Köszi.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
föccer
üzenetére
Az addig rendben, viszont a rendezésnél nem tudtam rávenni hogy mind a két "térfelet" rendezze.
Közben kisérletezgettem és azt találtam, hogy a H1 cella okozza a problémát. Látszólag üres, de ha írok bele valamit, mondjuk egy X -et, onnantól megszűnik a probléma és újra normálisan egy egészként kezeli az Excel a táblázatot. Talán valami vezérlő karakter lehet(ett) benne.
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Egy adatbázis program generált egy Excel táblázatot amit tovább kellene gyúrnom, többek között rendezni. Viszont úgy viselkedik, mintha nem egy táblázat lenne, a H oszloptól külön életet él. Ha pl. rendezni szeretném az E oszlop szerint, akkor csak a G oszlopig nézi, a H -t és az azt követő oszlopokat nem rendezi.
Vagy pl. ha ráállok a D20 cellára és bekapcsolom a szűrőt, csak a G oszlopig kapcsolja be. Ha pedig mondjuk a K20 -ra állok akkor csak a H -tól kezdődően.
Panelek rögzítése nincs bekapcsolva.
Biztos egyszerű a megoldás de nem ismerem mélységeiben az Excel -t és azt sem tudom mire keressek. Köszi ha segít valaki ! -
JozsBiker
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Feltételes formázással kapcsolatban lenne kérdésem. A cellákban különböző képletek vannak, amikben az a közös, hogy HA feltétellel kezdődnek, ami alapján csak akkor kerül konkrét érték a cellákba, ha egy bizonyos feltétel teljesül.
A feltételes formázással ezen cellák színét szeretném változtatni attól függően, hogy került-e érték a cellába azaz a HA feltétel teljesült-e, vagy sem.
A feltételes formázás feltételének azt adnám meg, hogy üres-e a cella, de nem üres, hiszen képlet van benne. Olyan feltétel kellene tehát, ami az, hogy képlet van a cellában. Ezt hogyan lehet megadni ? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Viccrovat
- Autós kamerák
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- GL.iNet OFF topik
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- DJI mini 3 drón display unit
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest