- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pánikbetegség, szorongás
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Egy kis(nagy) segítség kellene.
Ma leltároztunk a cégemnél és történt egy olyan baleset, hogy kolleganőm elrejtett cellákat és rámentett, aztán amikor újra megnyitotta a fájlt, nem tudta felfedni azokat.
Mit tudunk tenni?
Hogy lehetne újra felfedni a cellákat?
Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy két Excel táblát hogyan lehet összehozni?
Kimutatásvarázslóval összetettük egybe, de a végeredményt nem engedte betenni.
Ilyenkor mi van?
Nagyon köszi a válaszokat! -
wolf88
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene feladat megoldásához.
Írjon az F1-es cellába képletet, amely a legkisebb területtel rendelkező ország nevét jeleníti meg! [3 pont]
10. Hány olyan ország van, ahol a népesség kisebb, mint 10 millió? Az országok számának megtalálásához használjon képletet! A képletet az L1-es cellába írja!Melyik függvényt kellene ehhez a feladatok megoldásához használni?Köszönöm szépen a segítséget előre is
-
Louro
őstag
Feltételes formázásnál egy saját képletet adnék meg azon az oszlopon, ahová az adatokat fogják írni.
=HA(VAGY(A1="Bizonylatdátum";A1="Szállítási határidő");BAL(B1;4)&"."&KÖZÉP(B1;5;2)&"."&JOBB(B1;2);B1)
Kicsit csúnya, de valamiért a SZÖVEG függvénnyel nem sikerült a dátumot megformáznom.
Annyit csinál, hogy ha az A1-ben a két érték egyike van, akkor az odaírt számot szétkapja. Feltételezhetően 8 számjegy kerül olynakor oda.
-
3DFan
aktív tag
Sziasztok!
Van egy legördülő listám különböző típusú elemekkel. Hogyan tudom megoldani egy feltételes formázással, hogy a "Bizonylatdátum" ill. a "Szállítási határidő" adatai is dátum
formátumban jelenjenek meg ? Kettő darab formázással megy rendben, de elegánsabb
lenne eggyel.
Más: Feltételes formázásnál megadhatok különálló cellákat is? Ha igen milyen módon,
milyen elválasztóval? -
pentium4
senior tag
Újabb kérdés
Pl A1-től Z1 oszlopig minden cellába vagy 1-es vagy 0 van.
A10:Z10-ben pedig értékek, 2, 5, 10 , 300 stb.
Ha AA1-be jelenne meg, hogy ahol A1:Z1 cellákba 1-es van, ott a A10:Z10 ben lévő értékeket összeadja.Nagyon köszi
P4
-
Pakliman
tag
Szia!
Public Sub xx()
Const sFN As String = "d:\teszt.csv"
Dim csv As Integer
Dim sLine As String
Dim o As Long 'Az adatoszlopok száma...
Dim i As Long
Dim j As Long
Dim db As Long
Dim s As String
Dim arr0, arr
csv = FreeFile()
Open sFN For Input As csv
ReDim arr0(1 To 3, 0 To db)
Do While Not EOF(csv)
Line Input #csv, sLine
arr = Split(sLine, ";")
i = UBound(arr) + 1
If db = 0 Then o = i
If i = 3 Then
'Ha 3 részes a sor...
db = db + 1
ReDim Preserve arr0(1 To o, 0 To db)
s = arr(0)
'Töröljük az elejéről és/vagy a végéről a macskakörmöt
If Left(s, 1) = Chr(34) Then s = Mid(s, 2)
If Right(s, 1) = Chr(34) Then s = Left(s, Len(s) - 1)
arr0(1, db) = s
s = arr(1)
arr0(2, db) = s
s = arr(2)
arr0(3, db) = s
Else
'...ha nem, akkor az előző végéhez írjuk.
s = sLine
arr0(3, db) = arr0(3, db) & vbCrLf & s
End If
Loop
Close #csv
For i = 1 To db
For j = 1 To o
Cells(i, j) = arr0(j, i)
Next j
Next i
End Sub -
norby91
tag
Köszi az igyekezetedet!
"Mondjuk azt nem lehetne, hogy egy alap pivot-ot összeraksz és a szűrőbe teszed be a feltételt, a 100-199 között?"
Jelenleg is igy van, de 100-199 között nincs érték, igy nem tud nevet irni, ezért hibázik."amint törlöm a B oszlopot, a hivatkozás megszűnik és #REF lesz a helyén."
Na ez ugyanaz a helyzet, mintha nem esik a szűrési feltételbe találat.."Ennél a minitáblázatnál úgy lehetne lekezelni, hogy a C oszlopba nem =B2, hanem =IFERROR(B2;"") képletet írnám. Így, ha törlődik is a B oszlop, nem lesz baj."
"B" oszlop nem lesz törölve.
Nekem a pivotba csak az kell, hogy leszűröm az intervallumot (100-199), s kiirja a nevet. A névhez tartozó érték nem kell, az az oszlop el lesz rejtve, nem tudok jobbat. -
Louro
őstag
válasz
norby91 #42484 üzenetére
*Szerk: Leesett. Google Táblázatban nem nagyon dolgoztam még. De leesett, hogy ott a pivot. Mondjuk azt nem lehetne, hogy egy alap pivot-ot összeraksz és a szűrőbe teszed be a feltételt, a 100-199 között?
Amúgy sikerült reprodukálnom a hibát. Csináltam három oszlopot. Egyikben nevek, másikban számok, harmadikban pedig =B2, azaz a B oszlop értékei behivatkozva. Ha csinálok erre egy pivotot és megnézem a 3. oszlopra az átlagot mondjuk. Addig jó. De amint törlöm a B oszlopot, a hivatkozás megszűnik és #REF lesz a helyén. A kimutatást frissítve is a hibaüzenetek lesznek ott.
Ennél a minitáblázatnál úgy lehetne lekezelni, hogy a C oszlopba nem =B2, hanem =IFERROR(B2;"") képletet írnám. Így, ha törlődik is a B oszlop, nem lesz baj.Remélem tudtam segíteni.
-
norby91
tag
Na előidéztem.
[link] "G33"-ban a hibás rész.
Nincs 100-199 között személy, igy dobja a hibaüzit. Ha kitörlöd az "I33"-at, akkor láthatod, beadja az alap táblázatot, mintha most kezdenéd az elejéről.
Ha átirok bárkit olyan értékre ami beleesik a tartományba, akkor már jó...
Ha nincs megoldás rá, túlélem, csak csúnya igy. -
Louro
őstag
válasz
Fferi50 #42480 üzenetére
Ha magamnak csinálom a forrást, mindig lecserélem ezeket. De sajna adminisztratív hölgyek ülnek a felhasználói oldalon. Ők másolták be a levelezéseket egy cellába. Ha én most egy sorba teszem, akkor morogni fognak, hogy "de bénák vagytok".
De, ha duplaklikkel nyitom meg a CSV állományt, a (hülye) Excel felismeri a szövegjelölőt és egy cellába pakolja.
Példa a cella tartalmára:
"Ügyfél az alábbit írta 2020.01.01. 00:01:32Kedves Címzett!
Szeretném közölni Önökkel, hogy a fagyijuk nem hogy kellemes, de leforrázta a nyelvet és emiatt 8 napon túl gyógyuló sérülést szereztem.
Ezúton szeretnék kárpóltást kérni Önöktől, mert bízom a cég jó hírnevében.
Tisztelettel,
Kis Jancsika"Beimportálva, makróval a forrást megnyitva szétesik. Már arra is gondoltam, hogy egy oszlopba beolvastatom és ciklussal szedetem szét, de ez nagyon ciki. Ha duplaklikkel nyitom meg, akkor jó.
Itt egy mintaállomány: https://drive.google.com/open?id=1ETUmKncvdnGcz7bztbq8u4jlLNgWB5BG [link]
Megnyitva jó, de makróval:
Workbooks.Open(".....") -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Nem tudom, hogy a \r\n az tulajdonképpen milyen karaktereket takarhat. A cellákban van a sortörés azt írod. A soremelés karakterkódja 10, a kocsivissza karakterkódja 13, a kocsivissza + soremelés-kombi így karakter(13) & karakter(10) . Ezeket próbáld meg kicserélni a szövegben mondjuk szóközökre.
Üdv.
Esetleg 3 sor minta is jó lehetne, ránézni. -
-
norby91
tag
válasz
Fferi50 #42459 üzenetére
Hali.
Ez jó tipp volt, köszi.
Egyesével megirtam minden tartományt, egybe nem tudom hogyan lehetne.Arra van megoldás, hogyha az adott tartományon belül nem található személy, akkor ne mutasson hibaüzit? (#REF!) - A tömberedményt nem sikerült kiterjeszteni, mert felülirná a "..." tartomány adatait.
Ugye egymás mellett vannak az oszlopok, s ha ahol nincs eredmény, az a tábla "kiszélesedik", s ezért jön a REF. -
Louro
őstag
Sziasztok!
Annyi sok dolgot tanultam innen és azóta kicsit önjáró módon képeztem is magam. De most....szétvet az ideg, mert....
A feladat: Adott egy SQL-ből kiexportált tábla. Van nem is egy mezője, ami egy cellán belül sortöréseket is tartalmazhat. (\r\n) Szeparátor tabulátor.
Bárhogy is próbálom beimportálni Excelbe, elvérzek. A \r-t, a \n-t próbáltam lecserélni. Sorvégjelölőt átállítani. Szövegjelölőt is használok ( " ). De semmi. Folyton a forrásban levő sortörés mentén akar tördelni.Persze a Stackoverflow egy akkora pofonba szaladtam, hogy most itt tartok. Ha duplaklikkel nyitom meg, akkor szépen megnyitja. Már az első verziót is. Mondom jó, feladom, makróval megnyitom a fájlt és úgy másolom át a tartalmat. Ciki, de, ha nincs más út. Futtatva hülyén tördelt. Na mondom itt mi az extra? Makrófelvevővel ugyanaz a kód.
Ha duplakattal nyitom meg a .csv állományt, jól nyitja meg. Ha makróval vagy text importer-rel, akkor szétesik
A felhasználókra nem bíznám a kimeneti állományt, mert tuti nem zárnák be a nap végén és másnap, amikor frissülne, hibára futna, mert valaki lockolja az állományt
Ötlet?
-
Retro11
senior tag
válasz
Delila_1 #42464 üzenetére
Kedves Delila_1,
Köszönöm, eddig megvagyok. A probléma ott kezdődik, hogy szeretném ezt megtoldani még egy kritériummal, mégpedig, hogy a találatok csak adott időpontból származzanak. Az időpontok külön cellákban vannak. Remélem sikerült érthetően leírnom.
Segítséged előre is köszönöm.
Üdv,
Retro11 -
-
pentium4
senior tag
Sziasztok,
Adott kettő cella, mely idő formátumú (hh:mm)
Pl: első cella: 9:00, 2. 12:00
Egy másik cellába a 2. cellából kivan vonva az első, jelen esetben ott 3:00 szerepel eredményként.
Azt szeretném megoldani hogy az idő elé beírok egy T betűt: T9:00 T12:00 akkor a 3. cellába ugyanúgy ki tudja számolni a 3:00 órát jelen esetben.
Próbálkoztam a BAL függvénnyel, de nem ette meg
Tudtok megoldást ajánlani?
KöszönömP4
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Egy excel táblán hogy tudom "megszámoltatni", hogy összesen hány karakter található benne?
-
Retro11
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, kicsit elakadtam.
A formula célja az lenne, hogy megtudja számolni azt, hogy az adott napon mekkora mennyiség tartozik a SZEG-el kezdődő megrendelésekhez. Próbáltam kombinálni a countifs és sum formulákat, eddig sikertelenül.
Az eredménynek 17-nek kellene lennie.
Segítségeteket előre is köszönöm
Üdv,
Retro11 -
norby91
tag
Sziasztok!
Magyar nyelvű online excel-t használok most jelenleg.
Adott egy táblázat amit gyorsan összedobtam mintának: [link]"E5"-be egy olyan képlet kellene, ami kilistázza azon személyt/személyeket, aki/akik beleesnek az "E4" intervallumba. Többi oszlopba szintén, de azt már megoldom, ha megvan az első.
Esetleg ha van más ötlet/forma a nevek kigyűjtésére, azt megköszönöm.
A fenti táblázat szerkeszthető, remélem senki nem trollkodik bele.Előre is köszi.
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott két excel file amiben nagyjából ugyanazok az adatok vannak, egyik frissítve lett a mai napon, ezalatt nem lett több oszlop, hanem a sorok száma nőtt meg. Egy fájlt szeretnék létrehozni a kettőből, milyen módon tudom összefésülni őket?
-
Delila_1
veterán
válasz
Nagyzoli27 #42453 üzenetére
Szívesen.
-
válasz
szőröscica #42451 üzenetére
Ami ebben a sorban előáll az URL paraméterben, amikor a hibát kapod:
.Open "POST", URL, False
-
Delila_1
veterán
válasz
Nagyzoli27 #42448 üzenetére
Feltöltöttem
Nagyon sok volt a B oszlop üres cellája. Azzal kellett volna kezdenem, hogy az ezekhez tartozó ID-ket ki kellett volna törölnöm a D oszlopból a DARABTELI függvény segítségével. -
Delila_1
veterán
válasz
Nagyzoli27 #42448 üzenetére
Megnyitod mindkét füzetet, a cross.xlsx-re állsz, majd indítod a makrót.
-
válasz
szőröscica #42441 üzenetére
Próbáld meg az adott gépen IE-ben megnyitni a linket, és ha nem nyílik, vagy cert hiba van, akkor látni fogod.
-
Delila_1
veterán
válasz
Nagyzoli27 #42445 üzenetére
Ez ugyanaz, mint az előző. Ebbe a füzetben is indíthatod a makrót.
-
Delila_1
veterán
válasz
Nagyzoli27 #42443 üzenetére
Mert annyi adat van a 2. táblában, ahol az első duplikációi nem szerepelnek.
-
Delila_1
veterán
válasz
Nagyzoli27 #42440 üzenetére
Próbáld Itt.
-
-
Delila_1
veterán
válasz
Nagyzoli27 #42437 üzenetére
Lehet, hogy csak egyszer lesz szükséged a makró eredményére. Itt van.
-
Delila_1
veterán
válasz
Nagyzoli27 #42437 üzenetére
Módosítottam a makrón. A sok sorod miatt a változókat Long típusúnak kellett megadni, és azt nem írtad, hogy az első táblázatban vannak tételek, amikhez nem tartozik kapcsolódó ID.
Működik a makró, de nagyon sokáig fut. Érdemes megnézned Mutt ajánlatát.
Azért bemásolom ide a makrót. Kibővítettem azzal, hogy az A oszlop tartalmát átmásolja a D oszlopba, majd eltávolítja az ismétlődéseket. A makrót tartalmazó fájlt makróbarátként kell elmenteni.Sub Kapcsolodo()
Dim sor1 As Long, sor2 As Long, usor1 As Long, usor2 As Long
Columns("A:A").Copy Range("D1")
Columns("D:D").RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlYes
Range("B1").Copy Range("E1")
usor1 = Range("A1").End(xlDown).Row
usor2 = Range("D1").End(xlDown).Row
For sor2 = 2 To usor2
For sor1 = 2 To usor1
If Cells(sor1, 2) <> "" Then
If Cells(sor2, 4) = Cells(sor1, 1) Then
If Cells(sor2, 5) = "" Then
Cells(sor2, 5) = Cells(sor1, 2)
Else
Cells(sor2, 5) = Cells(sor2, 5) & "|" & Cells(sor1, 2)
End If
End If
End If
Next
Next
MsgBox "Kész van", vbInformation, "Értesítés"
End Sub -
Mutt
senior tag
válasz
Nagyzoli27 #42432 üzenetére
Szia,
Makró nélkül az Excel 2010-től elérhető Power Query-t tudom javasolni.
Ebben a hozzászólásban látod a lépéseket (a 7-10-es lépések neked nem kellenek).üdv
-
Delila_1
veterán
válasz
Nagyzoli27 #42432 üzenetére
Egy rövid makróval megoldható.
Sub Kapcsolodo()
Dim sor1 As Integer, sor2 As Integer, usor1 As Integer, usor2 As Integer
usor1 = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
usor2 = Range("D" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor2 = 2 To usor2
For sor1 = 2 To usor1
If Cells(sor2, "D") = Cells(sor1, 1) Then
If Cells(sor2, 5) = "" Then
Cells(sor2, 5) = Cells(sor1, 2)
Else
Cells(sor2, 5) = Cells(sor2, 5) & " | " & Cells(sor1, 2)
End If
End If
Next
Next
End Sub -
válasz
szőröscica #42433 üzenetére
Bár nem szorosan a témához tartozik, de célszerű minden változót lokálisan kezelni és ha kell, a függvénynek átadni. A másik pedig az
Option Explicit
használata. Ez megakadályozza a definiálatlan változók használatát, ami szintén gyakori problémaforrás.Szvsz egyébként az lehet a gond (nem látom a konkrét lekérést), hogy az
MSXML2.XMLHTTP
nem kezeli jól a certificate hibákat és az adott gép valamiért nem tudja leellenőrizni az oldal tanúsítványát.
Célszerű leellenőrizni a certificate store-t a gépen, vagyMSXML2.XMLHTTP
helyettMsxml2.ServerXMLHTTP.6.0
-t használni (ezzel viszont neked kell feldolgoznod a header-t és kezelni a cookie-kat): [link] -
válasz
szőröscica #42427 üzenetére
1) nem látom, hogy a boundary definiálva lenne
2) nem xml adat amit átadsz (nem beszédes a változónév)
3) nincsenek definiálva a változók
Nem bonyolítod el ezt egy kicsit?Én így küldök GET/POST ützenetet:
Public Function CMD_ServiceXML(ByRef Vars As Variant, Query As String, Optional Method As String = "GET") As Object
Dim strResponse As String
Dim objHTTP As Object
Set objHTTP = CreateObject("Microsoft.XMLHTTP")
If IsArray(Vars) Then
Dim var, vx
vx = 0
For Each var In Vars
Query = Replace(Query, "{" & vx & "}", URLEncode(CStr(var)))
vx = vx + 1
Next
Else
Query = Replace(Query, "{0}", UCase(Vars))
End If
If UCase(Method) = "GET" Then
objHTTP.Open "GET", Query, False
objHTTP.Send
ElseIf UCase(Method) = "POST" Then
Dim URI
URI = Split(Query, "?")
objHTTP.Open "GET", URI(0), False
objHTTP.setRequestHeader "Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded"
objHTTP.Send URI(1)
Else
Set CMD_ServiceXML = Nothing
End If
If objHTTP.statusText = "OK" Then
strResponse = objHTTP.ResponseText
Set objHTTP = Nothing
Else
Set objHTTP = Nothing
Exit Function
End If
Set CMD_ServiceXML = CreateObject("Msxml2.DOMDocument.3.0") ''// Using MSXML 3.0
On Error Resume Next
CMD_ServiceXML.LoadXML strResponse
If err Then
Debug.Print "<CMD XML>", Vars, strResponse
err.Clear
End If
On Error GoTo 0
End Function -
ny.janos
tag
válasz
Soulfly842 #42429 üzenetére
Szia!
Tegyél feltételes formázást a páratlan sorokra az alábbi képlettel:
=PÁRATLANE(SOR(A1))
Ha kijelölöd a teljes oszlopot, majd szűrsz a feltételes formázás alapján, akkor már használhatod az irányított kijelölés csak a látható cellák opcióját.
-
Soulfly842
addikt
Halihó!
Olyanra van lehetőség, hogy egy adott oszlopban csak a páratlan cellákat jelöljem ki valahogy automatizáltan?
Irányított kijelölés több hasonlót megoldott (tömeges objektum kijelölés, üres cellák töltése, stb), de erre nem találtam funkciót
Elég nagy adatbázissal dolgozok, s megkönnyítené a munkámat
-
KMan
őstag
Olyat lehet csinálni, hogy egy munkafüzetnek a munkalapjai más és más munkafüzet lapjaira mutatnak? Tehát mindig amikor megnyitom a doksit "betölti" máshonnan a munkalapokat?
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Lenne egy makro hibam, ami csak egyetlen szamitogepen jelentkezik, es keptelen vagyok rajonni, hogy hol akadunk el vele:
Private Sub download_template(saveto, URL)
'Construct multipart/form-data string
xmlString = ""
xmlString = xmlString & "--" & boundary & vbNewLine & "Content-Disposition: form-data; name=""USERNAME""" & vbNewLine & vbNewLine & username & vbNewLine
xmlString = xmlString & "--" & boundary & vbNewLine & "Content-Disposition: form-data; name=""PASSWORD""" & vbNewLine & vbNewLine & password & vbNewLine
xmlString = xmlString & "--" & boundary & "--"
'Create objects, set variables (response is binary)
Set objXMLHTTP = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP")
Set mStream = CreateObject("ADODB.Stream")
If mStream.State = adStateClosed Then
mStream.Open
End If
mStream.Type = adTypeBinary
mStream.Position = 0
mStream.SetEOS
With objXMLHTTP
.Open "POST", URL, False
.setRequestHeader "Content-Type", "multipart/form-data; boundary=" & boundary
.send (xmlString) 'Your multipart post URL
mStream.Write objXMLHTTP.responseBody
mStream.SaveToFile saveto, adSaveCreateOverWrite
mStream.Close
Set mStream = Nothing
End With
End SubA .send (xmlString) reszen fut hibara, Run-time error '-2146697208 (800c0008)':
The download of the specified resource has failed hibauzenettel.Amit megprobaltam, az az, hogy a Set objXMLHTTP = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP") reszt atirtam Set objXMLHTTP = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP.3.0")-ra, de nem segitetet, ugyanott szallt el.
A projekthez szukseges reference libraryk be vannak kapcsolva, hisz maskepp a tobbi szamitogepen sem mukodnenek. Lattok barmi egyertelmu hibat a kodban, ami ezt okozhatja? Vagy valami gaz van a szamitogeppel? Lehet serult valami fajl?
Koszi a tippeket.
Udv,
Balazs -
ny.janos
tag
Szia!
Ha ez excel által nem értelmezhető negatív időértékkel további számítást végeznél, ahol a végeredményed biztosan pozitív, akkor megteheted azt, hogy negatív időérték helyett negatív törtet írsz be értékként.
(Az excelben az időérték tulajdonképpen szerves része a dátumnak. Szerintem a legkönnyebb úgy megérteni a működést, ha beírsz egy számot valamely cellába majd azt dátum és időértékként formázod. Pl. a 0 1900.01.00. 00:00:00-t jelent,
az 1 1900.01.01. 00:00:00-t,
a 0,5 pedig 1900.01.00. 12:00:00-t.
Ha összeadsz 3-szor 12:00-t, az 1900.01.01 12:00, vagy 1,5.)Éppen ezért az:
1 órát 1/24-ként
1 percet 1/1440-ként (24x60)
1 másodpercet 1/86400-ként (24x60x60) is megadhatod.
Mivel a tört értelemszerűen lehet negatív, így tudsz kvázi negatív idővel számolni. De csak akkor, ha a végeredményed biztosan pozitív lesz. -
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom, ami a következő képen néz ki:
A oszlop: hányszor szavazott
B oszlop: összes résztvevő (200 sorral)
C oszlop: 2-x sorig (x mindig változik, hogy hány sor, nem mindig szavaz mindenki)
D oszlop: 2-x sorig
.
.
.
AD oszlop: 2-x sorigA oszlopban szeretném összesíteni, hogy hányszor szavazott. Ezt a DARABTELI függvénnyel számoltatom ki (ezt a megoldás találtam), de lehet nem jól írom be a képletet, mert valahol jól számolja össze a neveket, valahol nem... A nevek mindig pontosan ugyan úgy vannak. Nincs elírva.
A képlet így néz ki: =DARABTELI($C$2:$AD$200;B2)
Előre is köszönöm a segítségeket!
-
dellfanboy
őstag
muxik
koszi mindenkinek
(nem vagyok meg eleg jartas az offset-fv-ben (se)) -
Mutt
senior tag
válasz
dellfanboy #42411 üzenetére
Szia,
Mivel neked vízszintesen vannak az adataid ez a képlet kell:
=SUM(OFFSET(AH5,0,0,1,MATCH(AZ2,$AH$4:$AT$4,0)))
Volatile függvény nélkül pedig a SUMIF-et tudom javasolni:
=SUMIF($AH$4:$AT$4,"<="&$AZ$2,AH5:AT5)
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dellfanboy #42411 üzenetére
Szia!
Szerintem felcserélted az offset-nél a magasság és a szélesség számát. Az 1 legyen a magasság (ami az új sorok számát jelenti) és a Match képlet a szélesség (ami az oszlopok számát jelenti).Üdv.
-
dellfanboy
őstag
tudnatok segiteni hogy tudnek egy YTD formulat kesziteni?
[kép]
azt szeretnem hogy AZ5 cellaban attol fuggoen hogy milyen honap van kijelolve a piros mezoben az addigi YTD sum erteket mutassa. azaz jelenlegi feltetelek mellett 5488. ki gugliztam mar egy offset-es ytd formulat, ami lepesenkent mukodik, csak a vegen nekem 0-ra fut ahelyett, hogy szummazna amire szuksegem van [link]vagy esetleg van mas otlet, hogy tudnek az adorr parameterek mellett konnyen egy YTD erteket szamolni azt megkoszonnem
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
tgumis #42405 üzenetére
Szia!
Ha a "célfüzetben" szeretnél tovább dolgozni, akkor más megoldást célszerű alkalmazni.
A forrás munkalapodat is hozzárendelheted egy változóhoz a cél megnyitása előtt (ez fontos, előtte), utána a másolás miatt nem kell megváltoztatni az aktív munkafüzetet.
Pl.Dim forras as WorkSheet
Set forras=ActiveSheet
---ide jön a célfüzet megnyitása
Set celfuzet=ActiveWorkbook
forras.Range(Range("A2"), Range("K2").End(xlDown)).Copy Destination:=celfuzet.Sheets("anyagbiz_lista").Range("Anyagbiz[Anyagbiz-szám]")
Mivel nem változtattuk meg az aktív munkafüzetet, a másolás után is a celfuzet marad aktív.Az aktív munkafüzet megváltoztatása nélkül lehet műveleteket végezni, ha a munkafüzeteket/munkalapokat változóhoz rendeljük és a makróban a változókat használjuk hivatkozásként.
Üdv.
-
ny.janos
tag
válasz
CoolBoy323 #42397 üzenetére
Szia!
Fferi50 által javasolt INDEX - HOL.VAN függvénypárost az OSZLOP vagy OSZLOPOK függvénnyel kiegészítve a következők szerint használva (ha jól értettem a feladatot) egyetlen képlet a kívánt eredményt adja.
Az alábbi példában az adatok a Rendelesek munkalapon találhatóak.
A példád szerint a 4. oszlopban található értékre (a példámban a rendelés száma) keresünk és valamennyi oszlop adatát eredményül kívánjuk látni a keresési érték sorában, a keresési érték mögött. (Keresett értéket az A oszlop tartalmazza, B oszloptól az eredmények találhatóak.)
B2 cella képlete:
=INDEX(Rendelesek!$A$1:$I$21;HOL.VAN($A2;Rendelesek!$D$1:$D$21;0);OSZLOP(B$1)-1)
Ha a keresésnél még sincs szükséged minden oszlop eredményére, csak azok közül párra, akkor a fejléc sort azonosan elnevezve az alábbi általános képletet használhatod:=INDEX(Rendelesek!$A$1:$I$21;HOL.VAN($A2;Rendelesek!$D$1:$D$21;0);HOL.VAN(B$1;Rendelesek!$A$1:$I$1;0))
-
ny.janos
tag
Szia!
Azért néz ki nálad másként, mert a címsorodat nem jelölted ki, mielőtt táblázattá alakítottad a tartományt. Alakítsd vissza tartománnyá (menüsor tervezés füle /akkor aktív, ha a táblázatodba beleállsz valahova/, átalakítás tartománnyá).
Jelöld ki újra az adataidat (címsorral együtt) majd a formázás táblázatként neked tetsző stílusának kiválasztása után figyelj arra, hogy a felugró ablakban a Táblázat rovatfejekkel checkbox be legyen jelölve. -
tgumis
tag
válasz
Fferi50 #42403 üzenetére
hála és köszönet
nagyon sokat segítettél. Már csak a visszatérést a célfüzetbe kell megoldanom valahogy. Ugye ott rontottam el hogy csak benne hagytam a Windows résztSub AnyagbizAdatokAutomatikusBetolteseII()
'
' AnyagbizAdatokAutomatikusBetoltese Makró
'
'
Set celfuzet = ActiveWorkbook '(mivel megnyitás után az új füzet lesz aktív)
Windows("AnyagbizAdatok.XLSX").Activate
Range(Range("A2"), Range("K2").End(xlDown)).Copy Destination:=celfuzet.Sheets("anyagbiz_lista").Range("Anyagbiz[Anyagbiz-szám]")
End Sub -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- sziku69: Szólánc.
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kés topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest