Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Excel topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-13 08:31:56

LOGOUT.hu

A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34651) DrojDtroll válasza 0P1 (#34649) üzenetére


DrojDtroll
addikt

ezt az elválasztót a beállításokban lehet állítani?

[ Szerkesztve ]

(#34652) Krogoth válasza 0P1 (#34649) üzenetére


Krogoth
senior tag

:C :C :C
Köszi, köszi, a függvény elég, max 8-9 számjegy lesz :)

(#34653) 0P1 válasza DrojDtroll (#34651) üzenetére


0P1
aktív tag

Az operációs rendszerben.

Windows esetén (angolban tudom, magyar windows most nincs közelben):

Control Panel - Change date, time or number formas - Additional settings - List separator

MacOS kicsit butább, ott nem lehet külön lista elválasztót megadni, ugyanaz, mint a tizedes elválasztó, amit itt tudsz beállítani :

System Preferences, Language & Region , Advanced -> Decimal separator

(#34654) 0P1 válasza olloczky (#34606) üzenetére


0P1
aktív tag

Sziasztok, ez a feladat annyira megtetszett, hogy egy kicsit továbbfejlesztettem, ezen nagyszerűen lehet demonstrálni az Excel 2016 beolvasás/átalakítás funkciójának az erejét :)

Ide feltöltöttem:

[link]

Csak Excel 2016-al műxik, vagy 2010/2013-mal, de akkor PowerQuery bővítmény is kell.
Amit csinál: a "számok" oszlopba beírt számokat kikeresi a kenó nyertes számok között (1998.10.19-ig visszamenőleg, előtte levő sorsolásoknál nincs meg se a nap száma, se sorsolás dátuma) a https://bet.szerencsejatek.hu/cmsfiles/keno.html oldalról, és kidobja azokat a napokat/húzásdátumokat/kihúzott számokat, ahol az összes megadott számot kihúzták. Hibatűrő, vagyis véletlenül megadott duplikátumokat eltávolítja .
CSak be kell írni a számokat, a "Számok" táblába, és Adatok / Összes frissítése
Ha érdekel, leírom, hogy kell csinálni (valójában pár egérkattintás, nem több, mint 3 perc az egészet összedobni)

Kicsit erőforrás igényes, de igény szerint lehet rajta optimalizálni ;)

(#34655) Delila_1 válasza pigster (#34644) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Látogass el ide.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#34656) Delila_1 válasza 0P1 (#34650) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Ha a SzámKivesz függvényt nem stringként deklarálod, a

SzámKivesz = tempVal*1

számmá alakítja. A feltételbe bevenném a lehetséges elválasztókat is a számokon kívül, mert nem tudjuk, egész-, vagy törtszámokról van-e szó.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#34657) 0P1 válasza Delila_1 (#34655) üzenetére


0P1
aktív tag

Woww, ez szép, de abban 99,99%-ig biztos vagyok, hogy az eredeti NUMBERSTRING függvény (akármelyik táblázatkezelőből is származik) nem azt csinálta, hogy kibetűzte a beírt számot, számtalan okból kifolyólag is. :)
Bár jobban meggondolva, a függvény magyarítása alapján pigster lehet, hogy valami ilyesmit keres, ez nekem eszembe se jutott. (gondolom, nem sok gondot fordítottak a Microsoftnál arra, hogy értelmes magyar nevet adjanak egy rejtett, nem támogatott függvénynek). Te kitalálod a kérdezők gondolatait :) Szerintem inkább olyasmit csinálhatott, mint a SZÖVEG(), csak annyi korlátozással, hogy nem bármilyen értéket tudott szöveggé alakítani, hanem csak számot. De most már tényleg érdekel ennek a függvénynek az eredete, este utána kutakodok egy kicsit, porosodik valahol a padláson pár öreg quattro pro, Visicalc és Lotus 1-2-3 kézikönyvem, ezek közül lesz valamelyik (utóbbit még használtam is a 90-esek évek közepén, és nekünk még a fősulin is ezen tanították a táblázatkezelést)

(#34658) 0P1 válasza Delila_1 (#34656) üzenetére


0P1
aktív tag

De pont az volt a cél, hogy string-ként deklaráljuk, mert ha szám, akkor beleütközünk az excel 15 számjegyes korlátjába, és kerekíteni fog a függvény (ha meg úgysem haladjuk meg, jó az előző válaszomban írt képletes változat is, akkor nem kell VBA)

A lehetséges elválasztók vizsgálata viszont jó ötlet, ez viszont csak a VBA-s megoldásban oldható meg, csak nem tudom, hogy tudom kinyerni VBA-val a tört elválasztót.

(#34659) 0P1 válasza 0P1 (#34658) üzenetére


0P1
aktív tag

Megtaláltam: Application.International(xlDecimalSeparator)

(#34660) 0P1 válasza 0P1 (#34650) üzenetére


0P1
aktív tag

Na akkor Delila javaslata alapján módosítva :

Function SzámKivesz(strSearch As String) As String



Dim i As Integer, tempVal As String
For i = 1 To Len(strSearch)
If IsNumeric(Mid(strSearch, i, 1)) Or Mid(strSearch, i, 1) = Application.International(xlDecimalSeparator) Then
tempVal = tempVal + Mid(strSearch, i, 1)
End If
Next

SzámKivesz = tempVal
End Function

(#34661) pigster válasza 0P1 (#34657) üzenetére


pigster
senior tag

Pont ilyet akartam csinálni, amit Delila_1 is írt, nem Excel-történet érdekelt. Reméltem, hogy van rá beépített fv. és nem felhasználói fv-el kell szüttyögni.
Delila_1-nak egyébként köszi a linkelt fv-t, azóta már talátam én is egy hasonlót. Átnézem majd ezt is.
Egyébként Word körlevélben akartam kiírni a számokat betűvel, és kiderült, hogy a Word pont tud ilyet - ráadásul több nyelven is (bár korlátozott nagyságrendben) -, ezért gondoltam, hogy Excelben alapnak kéne lenni.
Sajnos az újabb és újabb Excelekbe mindenféle ökörséget beletesznek, de alap dolgokkal sosem foglalkoznak (pl.: ez a probléma, vagy a pár hozzászólással ezelőtti GetURL, és rengeteg egyéb dolog, ami a mindennapi használat során előkerül).

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#34662) 0P1 válasza pigster (#34661) üzenetére


0P1
aktív tag

"Sajnos az újabb és újabb Excelekbe mindenféle ökörséget beletesznek,"

Látom nincs sok fogalmad arról, hogy miket tesznek bele az újabb és újabb Excelekbe. Az Excel pontosan mostanában éli át legnagyobb fejlődési szakaszát, éveken át (2003-2013 között) gyakorlatilag semmi értelmes funkcióval nem bővült a tudása, de előtte is nagyon lassan fejlődött, nagyon elkényelmesedett a MS, miután 1995 körül gyakorlatilag monopolhelyzetbe került a táblázatkezelők piacán.
Mostanában viszont havonta jönnek az igazán értelmes, sokak által várt funkcionális frissítések, amik valóban előjönnek mindennapi használat során. Hála annak, hogy végre odafigyelnek a felhasználói visszajelzésekre, és telemetriai módszerekkel gyűjtik a felhasználói szokásokat.
Valójában az lenne nagy ökörség, ha egy olyan dolgot tennének bele, amit például te kértél most, ha kicsit jobban belegondolnál, akkor rájönnél, hogy miért, ez egyáltalán nem Excelbe való. És amúgy rétegigény, a valós életben a legritkábban van ilyenre szükség, ilyen funkciókkal kár lenne telehalmozni a core alkalmazást.

[ Szerkesztve ]

(#34663) pigster válasza 0P1 (#34662) üzenetére


pigster
senior tag

Nem vonom kétségbe, hogy nagyon értesz az Excelhez, de azért az kicsit erős, hogy nem sok fogalmam van arról, hogy miket is tesznek bele.
Hosszú évek óta vannak problémáim olyan egyszerű dolgokkal, mint számformátumok, feltételes formázás, táblázatok (listák) és hasonlók. Ezeket az ember tényleg mindennap használja, és rengetegszer előjönnek bosszantó korlátok: azt tudom, hogy miket nem tesznek bele. El nem bírom képzelni, hogy az említett dolgok (nem készítek mindig jegyzetet, ha valami Exceles baromságba belefutok, de hidd el, sok van) csak bennem merülnek fel, már csak azért sem, mivel elég sok más Excel felhasználónak is igénye lenne rá, ahogy minden egyes alkalommal kiderül, amikor egy adott probléma megoldását keresem az interneten - és kiderül: nincs rá megoldás!
A rétegigényekről: a nemrégiben felmerült adatbeolvasásos témát inkább tartom rétegigénynek - nekem eddig ha kétszer volt rá szükségem. Az általam említett nem létező számot betűvel kiíró fv-re szükség van a valós életben - Delila_1 be is linkelt egy megoldást -, több fórumon is olvasom mások kérdéseit pont ezzel a problémával kapcsolatban. Mindenesetre gyakrabban kell, mint a core alkalmazásban szereplő ELTÉRŐ.UÁR, ÉCSRI, UTOLSÓ.SZELVÉNYDÁTUM és hasonló függvények.

Mivel gondolom, nem elégednél meg konkrét példa említése nélkül, csak így hirtelen:
- Adatérvényesítésnél: Lista -> Forrás: =INDIREKT("táblázatneve[Oszlopnév]"), nem ám "simán" INDIREKT nélkül megadva.
- Táblázatoknál kumulált összeg esetén: =SZUM(INDEX([Havi egyenleg];1):[@[Havi egyenleg]]), csak azért, mert itt nem lehet "abszolúttá" tenni egy hivatkozást. Eléggé top problémák között van a fórumokban a táblázatok struktúrált hivatkozásainak problémaköre
- Beviteli lista vezérlőelemnél nem lehet két (vagy több) oszlopot felvenni - az egyik lenne a felirat, a másik a konkrétan eltárolandó / keresendő érték mondjuk. Nem, ezt csak ActiveX vezérlővel lehet megtenni...

Gyakorlatilag minden napra jut egy ezekhez hasonló...
Mindezektől függetlenül nyilván Excellel előbbre vagyok, mint egy "kockás" lappal.

[ Szerkesztve ]

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#34664) 0P1 válasza pigster (#34663) üzenetére


0P1
aktív tag

Bocs, ha kicsit ingerültebben válaszoltam, de én viszont pont abba a csoportba tartozom, akik az excelnek a jelenleg legdinamikusabban fejlődő szolgáltatásainak törzsfelhasználója, és rendszeresen küldjük a Microsoftnak
a feature suggestion-öket, és nagy örömünkre szolgál, hogy szinte minden hónapban bekerül egy-egy olyan funkció, amit régóta kérünk a Microsofttól. Persze még mindig sok minden hiányzik, de az irány egyértelműen jó.

Számformátumokkal, táblázatokkal(listákkal) nem tudom, mi a gondod, ott sok fejlesztési lehetőséget nem látok. Feltételes formázással sincs sok bajom, bár az nemkritikus számomra (nem nagyon szoktam formázni, csak ha nagyon muszáj)

"amikor egy adott probléma megoldását keresem az interneten - és kiderül: nincs rá megoldás!"
Ha minden elképzelhető , valaha valamelyik felhasználó által felmerült igényt beépítenének az excelbe, akkor képzeld el, hogy milyen lenne.
Sajnos így is rengeteg felesleges feature van benne történelmi okokból, a 90-es években számtalan hülyeséggel telezsúfolták az excelt, és sajnos a meglévő dolgoktól nem lehet szabadulni a kompatibilitás fenntartása miatt.

"a nemrégiben felmerült adatbeolvasásos témát inkább tartom rétegigénynek - nekem eddig ha kétszer volt rá szükségem"

Akkor te nem vagy vállalati hardcore excel felhasználó, de hidd el, a vállatoknál (akik az elsődleges célpiaca az Excelnek) ez kiemelten fontos téma jelenleg,
óriási összeget tudunk megtakarítani a Self-service BI-vel , ami által nem kell progromazót vagy SQL szakit ültetni minden egyes júzer mellé, hanem egyszerűen betanítjuk őket ezeknek az új excel funkcióknak a használatára.
Ezekkel ugyanis már tényleg olyan szinten leegyszerűsített módon meg lehet oldani olyan kompley dolgokat, amihez korábban IT szakember segítéségre volt szükség.

"Mindenesetre gyakrabban kell, mint a core alkalmazásban szereplő ELTÉRŐ.UÁR, ÉCSRI, UTOLSÓ.SZELVÉNYDÁTUM és hasonló függvények."

Hát, igen, rengeteg baromság van benne, de mint írtam az előbb, sajnos ezektől nem lehet szabadulni. De nem kéne tovább halmozni a szemetet

" Adatérvényesítésnél: Lista -> Forrás: =INDIREKT("táblázatneve[Oszlopnév]"), nem ám "simán" INDIREKT nélkül megadva.
- Táblázatoknál kumulált összeg esetén: =SZUM(INDEX([Havi egyenleg];1):[@[Havi egyenleg]]), csak azért, mert itt nem lehet "abszolúttá" tenni egy hivatkozást. Eléggé top problémák között van a fórumokban a táblázatok struktúrált hivatkozásainak problémaköre"

Ezek tényleg jó példák, ezek közül van, ami engem is zavar, de annyira nem, hogy emiatt feature suggestiont írjak (vannak számomra sokkal égetőb hiányosságok is) . De ha téged igen, akkor megteheted, ha elég felhasználótól kapják meg, akkor orvosolni fogják.

(#34665) pigster válasza 0P1 (#34664) üzenetére


pigster
senior tag

táblázatokkal(listákkal) nem tudom, mi a gondod,
Megint csak így hirtelen:
"Kedvenc" üzenetpanelem:
"Szűrt tartományban vagy táblázatban nem mozgathatók a cellák." -> Miután egy aktív menüelemből kiválaszthatom, hogy "Sor és tartalma beszúrása"

Aztán abba is hagyom, mert nyilván nem erről szól a topik. Bár lehet, nyitni kéne egyet: Mi idegesít / javítanál az Excelben?

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#34666) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok

Melyik függvénnyel lehet megcsinálni?

Egy szövegmező első néhány karakterét szeretném látni az első szóközig.

Tehát például vannak ilyen celláim:

"ABC 123" (itt csak ABC-t szeretném látni), vagy "GW 3EF" (itt csak GW-t szeretném látni)

Köszönöm.

(#34667) Fferi50 válasza RAiN91 (#34666) üzenetére


Fferi50
őstag

Szia!

=Bal(A1;szöveg.keres(" ";A1)-1)

Üdv.

(#34668) pigster válasza Fferi50 (#34667) üzenetére


pigster
senior tag

Annyival kiegészítve, hogy ha éppen nincs a cellában szóköz, akkor hibát ad.
Ez nem:
=HAHIBA(BAL(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)-1);A1)

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#34669) RAiN91


RAiN91
őstag

Köszi a válaszokat, így gondoltam. :R

(#34670) flash-


flash-
veterán

üdv

Hogy lehet rábírni az excel-t arra, hogy ahányszor módosítok beírok valamit azt logolja nekem egy txt fájlba?
ebben kérnék segítséget

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#34671) DrojDtroll válasza flash- (#34670) üzenetére


DrojDtroll
addikt

[link]

ez a megoldás nem jó?

(#34672) 0P1 válasza pigster (#34668) üzenetére


0P1
aktív tag

Nahh, csak mert te annyira haszontalannak tartod a beolvasás/átalakítás funkciót (amivel valójában ki lehet váltani a különböző worksheet függvények egymásba ágyazásával összerakott képletek 99,99%-át teljesen érthető, józan paraszti ésszel felfogható módon, a VBA makrók 90 %-át, a Microsoft Query-t szinte teljes egészében , SQL lekérdezéseket, web queryket, a hagyományos adatimportálás funkciót, a PowerPivotot, meg sok egyebet, ami eddig sehogy vagy rendkívül körülményesen volt megoldható, csak egy kicsit szemléletmódot kell váltani - a baj, hogy a felhasználók többsége - akik nem lettek külön betanítva és átnevelve - nem is tudja elképzelni, hogy ez mire képes, ezért meg sem fordul a fejükben a használata, a régi beidegződések miatt rögtön worksheet függvényekhez nyúlnának, vagy rosszabb esetben VBA-hoz, MS Queryhez, PowerPivothoz ) :

Ezért nem bírom megállni, leírom ugyanennek Excel 2016-os megoldását is (és ezt mostantól minden esetben meg fogom tenni, amikor időm engedi, amíg rá nem szokik a felhasználók többsége az új funkciók használatára ) :

Átalakítás/Oszlop felosztása/Elválasztó alapján/Szóköz/A bal szélső előfordulásnál.
Oszlop 1.2 eltávolítása -> Bezárás és betöltés


Nem felhasználóbarátabb és egyszerű felhasználók számára érthetőbb módszer, mint a fenti képletezés? :)
Megszámoltam, összesen 10 egérkattintás, teljesen grafikus felületen, minden felhasználónak eléggé egyértelmű módon, billentyűzethez hozzá se kell érni és sokkal kulturáltabb az egész megoldás számtalan okból, nem kell se cella, se strukturált hivatkozásokkal bajlódni, másolgatni a képletet, egyszer kell csak megcsinálni ezt a pár egérklikket, aztán műxik magától . Megmarad az adatforrás eredeti állapotában, de kidobja a felhasználónak az általa kért konverzió eredményét. De ez csak egy nagyon apró példa, ugye általában sokkal komplexebb dolgok vannak, amiket viszont hasonlóan pofonegyszerűen meg lehet oldani (sőt: ami lényeg oldatni! a felhasználókkal) az next-gen excel feature-ökkel.

[ Szerkesztve ]

(#34673) pigster válasza 0P1 (#34672) üzenetére


pigster
senior tag

Félreértettél. Nem azt írtam haszontalan, hanem azt, hogy szerintem ritkábban van rá szükség. Mint írtam, használtam is, jó is volt az adott esetben, hogy van.
A mostani példád érdekes, de kb. verébre ágyúval.
Direkt végigcsináltam a leírásod alapján. Ami kimaradt.
Adatok->(Beolvasás és átalaktíás)Táblázatból
Vagy: Adatok->Új lekérdezés-> Fájlból->Munkafüzetből->Kiválasztani a fájlt. Ezek után jön, amit te írtál. A végeredmény egy új munkalapon.
"teljesen grafikus felületen" -> Lásd Függvény beszúrása -> a szóközt - oké, na azt be kell gépelni.
"a képletet, egyszer kell csak megcsinálni ezt a pár egérklikket, aztán műxik magától" -> Próbából hozzáírtam még pár sort, nem történt semmi. Átírtam az eredeti adatokat, nem történt semmi - még "Frissítés"re sem (Ha a Fájlból-t választottam). Szóval a müxik magától, nem teljesen állja meg a helyét. Valahol biztosan van vmi beállítás, ami kimaradt.
"Felhasználóbarátabb"-nak semmiképpen sem nevezném. Ha esetleg van olyan megoldás, ami az eredeti oszlop mellett mutatja az eredményt, és/vagy esetleg már indulásnál kiválaszthatom, hogy az aktuális munkafüzet egy munkalapja legyen a forrás, akkor kevésbé lenne macerás.
Nem kötözködni akarok, mert tényleg érdekes és hasznos, sok esetben egyetlen megoldás lehet, amit írtál, de jelen esetben kevésbé praktikus. Mint írtam, kipróbáltam, ha a jövőben is ísrz ilyesmiket, azt is ki fogom, mert mindig nyitottt vagyok új megoldásokra - ki tudja, mikor jön még jól.
Az eredeti kérdező majd kipróbálhatja, és eldönti.

[ Szerkesztve ]

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#34674) Delila_1 válasza 0P1 (#34672) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Leszögezem: szerintem is sok esetben jól alkalmazható a Power Query.

A hsz-eddel csupán egy ici-pici, halvány ellenérzésem van, nevezetesen, hogy a kérdések zöméből kitetszik, még nem rendelkeznek a 2016-os verzióval. Természetesen az ő hibájuk, ha nem telik rá, vagy a cégük nem hajlandó megvásárolni. Míg létezik ez a csökevényes kisebbség, kérlek, engedd meg, hogy az ő szintjükön válaszoljunk nekik.

"... a baj, hogy a felhasználók többsége - akik nem lettek külön betanítva és átnevelve ..."
Célszerű lenne Kína mintájára átnevelő táborokat létesíteni.

"... leírom ugyanennek Excel 2016-os megoldását is (és ezt mostantól minden esetben meg fogom tenni, ... amíg rá nem szokik a felhasználók többsége az új funkciók használatára )"
A zemberek imádják a felülről jövő gyengéd erőszakot. Szóval hajrá!

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#34675) Juditta_56 válasza Delila_1 (#34674) üzenetére


Juditta_56
aktív tag

+1

"You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one"

(#34676) laceb


laceb
tag

Sziasztok!

Vonalkód olvasóval beolvasom a terméket de ahol a terméken 0 van ott ö betű jelenik meg a táblázatban.Tud erre valaki megoldást.Cellaformáztam előtte szám és tizedesjegy 0.

:R Köszi

[ Szerkesztve ]

Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!

(#34677) joeetm


joeetm
tag

Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne hogy adott 00:00:00 [óra:perc:másodperc] formátumú adatsor, és lenne e rá mód hogy 000000 módban beírom, de felismeri hogy ez időadat?
(A gyorsabb adatbevitel miatt lenne jó ha nem kellene a kettőspontokat közé pakolni)

[ Szerkesztve ]

_Az a hülye aki nem normális_

(#34678) DrojDtroll válasza joeetm (#34677) üzenetére


DrojDtroll
addikt

Írd máshova az adatokat és egy függvény átalakítja neked.

(#34679) Juditta_56 válasza joeetm (#34677) üzenetére


Juditta_56
aktív tag

Én három külön oszlopba szoktam beíratni, amiket érvényesíttetek (<24, <60 és <60) és utána csinálok belőle időt. Pl. =IDŐ(A1;B1;C1) így kevesebb probléma szokott lenni az adatbevitellel, mint ha folyamatosan vinnék be az adatokat.

"You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one"

(#34680) Delila_1 válasza joeetm (#34677) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Laphoz rendelt makróval is megoldható.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim ido As String
If Target.Column = 1 And IsNumeric(Target) Then
Application.EnableEvents = False
If Len(Target) < 6 Then ido = Right("000000" & Target, 6) Else ido = Target
ido = Left(ido, 2) & ":" & Mid(ido, 3, 2) & ":" & Right(ido, 2)
Range(Target.Address) = Format(CDate(ido), "hh:mm:ss")
Application.EnableEvents = True
End If
End Sub

Ez az A oszlopba beírt értékeket (Target.Column=1) alakítja át idő formátumra.
Nem kell beírni az időérték elején lévő nullákat. Pl. 0:00:12-nél elég a 12; 0:20:18-nál 2018.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#34681) pigster válasza laceb (#34676) üzenetére


pigster
senior tag

Próbáld meg simán Jegyzettömbbe vagy Wordbe beolvasni. Szerintem nem Exceles gondod van.
Az eszközök között elméletileg billentyűzetként vannak az ilyen eszközök kezelve. Az ikonján jobb egérrel kattintva nézegesd a Terület és nyelv beállításokat, hátha tudsz vmit állítgatni. Ha van vmi spéci drivered hozzá, lehet, hogy abban kell.

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#34682) kezdosql


kezdosql
tag

Valakinek van otlete, hogy csv fajl adatait hogyan lehet mindig beolvastatni?
Idonkent nem hajlando elinditani a "varazslot", hogy en mondhassam meg neki az elvalaszto parametereket, amik vagy vesszok, vagy pontosvesszok.

Nem jovok ra, hogy mitol mondja azt nemelyikre, hogy acsi, es egy cellaba, vagy jobb esetben soronkent egy cellaba pakolja be oket. :(

(#34683) Delila_1 válasza kezdosql (#34682) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Ehhez jó például a Power Query, ha 2016-os Exceled van.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#34684) DrojDtroll válasza kezdosql (#34682) üzenetére


DrojDtroll
addikt

minden fájlod ugyan olyan kódolású?

nekem az import 10/10 e estben mindig ment

(#34685) joeetm válasza Delila_1 (#34680) üzenetére


joeetm
tag

Hú, köszönöm szépen, ez így nagyon tuti :R :R

_Az a hülye aki nem normális_

(#34686) Delila_1 válasza joeetm (#34685) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

Szívesen. :)

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#34687) csferke válasza Delila_1 (#34680) üzenetére


csferke
senior tag

Delila,
az időbeviteli makrót szeretném alkalmazni de csak bizonyos cellatartományra (E21-E24)

If Target.Column = 1 And IsNumeric(Target) Then

Próbáltam átírni a Target.Column-ot de :(( nem jött össze.
Mit kell változtatnom rajta?

köszi

[ Szerkesztve ]

(#34688) Delila_1 válasza csferke (#34687) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

If Target.Column = 1 And IsNumeric(Target) Then

helyett

If Not Intersect(Target, Range("E21:E24")) Is Nothing And IsNumeric(Tartget) Then

sor szerepeljen a makródban.
A Target.Column=1 a teljes első (A) oszlopra vonatkozik.

[ Szerkesztve ]

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#34689) csferke válasza Delila_1 (#34688) üzenetére


csferke
senior tag

:R :R

(#34690) Delila_1 válasza csferke (#34689) üzenetére


Delila_1
Topikgazda

:) :) :)

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

(#34691) Csukics


Csukics
újonc

Sziasztok!

Az a gondom támadt, hogy egyik reggelről délutánra elállítódott a tizedes helyi érték kinézetem. Eddig ha azt írtam, hogy pl. 1526,3 és aztán cella formázás, ezres csoport, akkor a szám utána így nézett ki: 1 526,3
De most így néz ki: 1,526.3
Csináltam róla egy képet is:

Tudnátok segíteni, hogyan "csinálhatnám" vissza? :)

Előre is köszi!

(#34692) sztanozs válasza Csukics (#34691) üzenetére


sztanozs
veterán

Állítsd vissza magyarra a Windows Regionális beállításokat angolról.

[ Szerkesztve ]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#34693) slashing


slashing
senior tag

Sziasztok

Van valakinek ötlete hogy win10 office 2013

miért nem működik ez:

Sub test()
AppActivate "Microsoft Excel"

End Sub

ha simán excel-t írok se

1 órája szívok vele semmi értelmeset nem találtam a neten ami megoldotta volna

Cégnél működik bár ott xp és office 2003-on próbáltam.

(#34694) pigster válasza slashing (#34693) üzenetére


pigster
senior tag

Mit akarsz aktiválni?

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#34695) slashing válasza pigster (#34694) üzenetére


slashing
senior tag

első körben megnyitok egy pdf fájlt sendkey-el copy majd vissza excel-re az appactivate-el sendkey-s paste a pdf open és másolás megvan de nem jut vissza az excelre

(#34696) pigster válasza slashing (#34695) üzenetére


pigster
senior tag

És ha nem "Excel"-t írsz be, hanem a konkrét exceles ablakcímet ("Munkafüzet1", "ezafajlneve.xlsx")?

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#34697) slashing válasza pigster (#34696) üzenetére


slashing
senior tag

munkafüzet nélkül csak fájlnévvel megy de :W de ezt akkor se értem ennek nem így kéne működnie.

Köszi :R

(#34698) pigster válasza slashing (#34697) üzenetére


pigster
senior tag

És ha így csinálod?
...

MyAppId = ActiveWindow.Caption
megcsinálod a dolgaidat a PDFfel
AppActivate MyAppId

...

[ Szerkesztve ]

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#34699) kezdosql válasza DrojDtroll (#34684) üzenetére


kezdosql
tag

Azt gyanitom, jo nehany meg regen keszult, amikor meg opcio volt mentesnel, hogy vesszo vagy pontosvesszo legyen a cellahatarolo.

2003-as Excelben kell dolgoznom. Ugy hallottam, annak idejen a 2007-esre atallast elvetettek, annyira mas lett, foleg a Word, igy maradtak ennel a verzional.

(#34700) #36268800


#36268800
törölt tag

Sziasztok!

MS Excel 2007-ben hogyan tudok köridőket megjeleníteni majd kiszámolni az átlagukat?

A megjeleníteni kívánt formátum:
perc:másodperc:századmásodperc

Használtam a topic keresőjét, de a korábbi válaszok nem voltak számomra hasznosak sajnos.
Előre is köszönöm a segítséget! :))

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Excel topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.