- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
söncö
tag
Sziasztok.
Valami megoldást tud valaki Adott oszlop adott tartományok lehívására?
Ergó- Munkalap1-be kellene Munkalap2-ből mondjuk B1-B25-ig úgymond indexelni ,viszont mind a 25 sor kellene ugyanazon "B" oszlopból. Ctrl+c&Ctrl+v kizárt mert folyamatos válzotók vannak benne.[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Kellene az összes, így (A - értékek, B - max helyek, C - max értékek)?
B oszlopba a függvények (B2, majd lehúzni) - B2 feletti mezőt üresen kell hagyni!):
=IFERROR(MATCH(MAX($A$2:$A$23),OFFSET($A$2,B1,0,COUNTA($A$2:$A$23)-B1),0)+B1,"")
C oszlopba a függvények (C2):
=IFERROR(INDEX($A$2:$A$23,B2,1),"")
Ha a B oszlop fölé kötelező fejléc, akkor
B2:=MATCH(MAX($A$2:$A$18),$A$2:$A$18,0)
B3 (és ezt lehúzni az aljáig):
=IFERROR(MATCH(MAX($A$2:$A$23),OFFSET($A$2,B2,0,COUNTA($A$2:$A$23)-B2),0)+B2,"")
Megjegyzés - a B oszlopban a tömbben a relatív helyet adja vissza a függvény, nem a tényleges sort.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
válasz
Overtaker #35544 üzenetére
Szupi, ez egész jól működik.
Egy valamit lenne jó még finomítani rajta. Előfordul, hogy holtverseny van, szóval 2-3 egyforma nagy érték van a táblázatban.Emiatt a Large függvénnyel kilistázom az 5 legnagyobbat. Viszont, ha holtverseny van, akkor a Match csak az első helyét találja meg. A másodikat nem. :S
-
Pá
addikt
válasz
sztanozs #35541 üzenetére
köszi!
most más irányból próbálom megoldani a feladatot.
Ehhez egy olyan függvényre lenne szükségem, amelyik megmondja, hogy egy oszlopnyi értékből hányadik sorban van a legnagyobb szám.
Szóval olyasmi, mint a MAX függvény. De nem a legnagyobb cellának az értéke kell, hanem a helye vagy sorszáma, vagy igazából bármi jó, amivel be tudom azonosítani a cellát.
szerk: másképp fogalmazva: nem arra vagyok kíváncsi mekkora a legnagyobb érték. Hanem az oszlopnyi adatból mindig a legnagyobb értékűre szeretnék hivatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Juditta_56 #35537 üzenetére
Köszönöm! Holnap kipróbáljuk élesben, ha megkapjuk a serialokat.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Solver problémám van, megpróbálom egyszerűen leírni, remélem sikerül.
Van 3 cellám. Mindháromba 1-20 közötti egész szám kerülhet csak.
Mindegyik számhoz tartozik egy másik, amit VLOOKUP-pal hívok elő a mellettük lévő cellában. A két szám között semmilyen szabályszerűség nincs.
Pl ha a 3 input cellába azt írom, hogy 4-16-11 -->akkor az output mondjuk 25-0-13 lesz
ha pl 5-2-19-et írok inputnak, akkor output lesz mondjuk 15-4-3Annyit szeretnék kérni solvertől, hogy keresse meg azt a 3 input számot, amivel maximalizálhatom a 3 output cella összegét.
Nem gondolnám, hogy túl bonyolult a probléma, összesen pár ezer kombináció van, akár mind végignézhetné egy tizedmásodperc alatt. De úgy tűnik, megzavarja a vlookup, meg az integer megkötést sem veszi túl komolyan, mert valamiért mindig a tört számokat erölteti az input cellákban.Erre van esetleg valami megoldás, vagy okos beállítás? előre is köszi
szerk: Excel 2007-et használok, ha ez számít
[ Szerkesztve ]
-
lappy
őstag
válasz
Ujjlenyomat #35538 üzenetére
Adattábla rögzítése menüvel
-
Ujjlenyomat
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Hogyan tudom beállítani, hogy a táblázat fölső két sorát
folyamatosan láthassam, miközben görgetek?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Juditta_56
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #35528 üzenetére
Ha még aktuális:
(tudom, ez is bonyolult lesz, lehet röhögni, de csak egyszer kell bemásolni-végighúzni
három segédoszlop (az első kettő csak azért mert a rengeteg HOSSZ(G29) meg (H29/4-INT(H29/4))*4 miatt áttekinthetetlen volt a képlet),
az elsőben a=HOSSZ(G29)
– "G29" helyett persze az a cella, ahol Nálad a serial-ok vannak –
a másodikban a=(H29/4-INT(H29/4))*4
a harmadikban a képlet - 31 karakterig csináltam, de lehet bővíteni a&HA(H29>=32+I29;JOBB(BAL(G29;I29+32);4);"")&HA(H29>32+I29;"-";"")
szakasszal, ahol a három db 32-es számot kell a továbbiakban rendre átírni 36, 40, 44 stb-re.
A teljes képlet:=HA(I29>0;BAL(G29;I29)&"-";"")
&HA(H29>=4+I29;JOBB(BAL(G29;I29+4);4);"")&HA(H29>4+I29;"-";"")
&HA(H29>=8+I29;JOBB(BAL(G29;I29+8);4);"")&HA(H29>8+I29;"-";"")
&HA(H29>=12+I29;JOBB(BAL(G29;I29+12);4);"")&HA(H29>12+I29;"-";"")
&HA(H29>=16+I29;JOBB(BAL(G29;I29+16);4);"")&HA(H29>16+I29;"-";"")
&HA(H29>=20+I29;JOBB(BAL(G29;I29+20);4);"")&HA(H29>20+I29;"-";"")
&HA(H29>=24+I29;JOBB(BAL(G29;I29+24);4);"")&HA(H29>24+I29;"-";"")
&HA(H29>=28+I29;JOBB(BAL(G29;I29+28);4);"")&HA(H29>28+I29;"-";"")Ha a serialotok hossza 4-gyel osztható maradék nélkül, akkor nincs gond, ha nem, akkor az elején van a "maradék" karakter.
A végén a "harmadik" oszlopot értékkel bemásoljátok a beírt serial helyére és törölhetitek a segédoszlopokat. -
kvoaksz
csendes tag
Sziasztok!
Lehet olyan makrót írni, hogy kijelölök valamennyi oszlopot és sort pl. 3 oszlopot és 3 sort és egyesítse a cellákat oszloponként?
Szerintem a cellaegyesítés az excel halála, de mégis érdekelne!Köszönöm előre is!
K. -
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Egy egyszerű függvényre lenne szükségem.
Egy számokat tartalmazó oszlop mellé kellene kiírnom valahogy a 'HA' függvénnyel, hogy amennyiben az adott szám kisebb mint nulla, akkor azt írja mellé hogy 'kedvezőbb', ha nulla, akkor pedig hogy 'azonos'.
Valahogy így:
A oszlop - B oszlop
-1 - kedvezőbb
0 - azonos[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Egy nagy kérdéssel fordulnék hozzátok. Több száz serial számot kell felvinnünk excelbe egy oszlopba, amikben kötőjelek választják el a vegyes szám és betű karaktereket. Van-e bármilyen opció arra, hogy a cellákra előre megadom azt, hogy 4 tagonként tegyen egy kötőjelet, beírom a serial-t majd enter után ő odateszi a kötőjeleket ahova azt kell.
Tudom, hogy nem nehéz lenyomni a kötőjelet, de gondoltam meggyorsítanám a munkánkat, viszont több kollégával sem jöttünk rá ilyen opcióra, a sima szám tagolás az megy.
Köszönöm előre is, ha esetleg tudtok valamit.
-
sztanozs
veterán
válasz
Delila_1 #35525 üzenetére
Használatra példák:
=RegExExtract(A1)
- kiszedi a valamelyik nyitó ([{ és valamelyik záró )]} közül a szöveget=RegExExtract(A1,"","@")
- kiszedi az emailcím elejéről a nevet=RegExExtract(A1,"@","")
- kiszedi az emailcím végéről a szervert=RegExExtract(A1,"[","]", True)
- kiszedi a szögletes zárójeles szöveget (úgy hogy a zárójelet is visszaadja)RegExExtract.bas
Option Explicit
Dim rx As Object
Const REPLACABLE = "()[]{}-+*.\"
Public Function RegExExtract(Text As String, Optional StartMarker As String = "([{", Optional EndMarker As String = "}])", Optional Include As Boolean = False) As String
Dim sm As String
sm = ""
If StartMarker <> "" Then
Dim ix
For ix = 1 To Len(StartMarker)
If InStr(REPLACABLE, Mid(StartMarker, ix, 1)) > 0 Then
sm = sm & "\" & Mid(StartMarker, ix, 1)
Else
sm = sm & Mid(StartMarker, ix, 1)
End If
Next
sm = "[" & sm & "]"
End If
Dim em As String
Dim im As String
em = ""
im = ""
If EndMarker <> "" Then
For ix = 1 To Len(EndMarker)
If InStr(REPLACABLE, Mid(EndMarker, ix, 1)) > 0 Then
em = em & "\" & Mid(EndMarker, ix, 1)
Else
em = em & Mid(EndMarker, ix, 1)
End If
Next
im = "[^" & em & "]*"
em = "[" & em & "]"
Else
im = ".*"
End If
Dim rxt As String
If Include Then
rxt = "(" & sm & im & em & ")"
Else
rxt = sm & "(" & im & ")" & em
End If
If rx Is Nothing Then
Set rx = CreateObject("vbscript.regexp")
rx.IgnoreCase = True
rx.Global = True
rx.MultiLine = True
rx.Pattern = rxt
ElseIf rx.Pattern = rxt Then
'cached
Else
rx.Pattern = rxt
End If
Dim Matches
Set Matches = rx.Execute(Text)
If Matches.Count > 0 Then
Dim M
For Each M In Matches.Item(0).SubMatches
If M <> "" Then
RegExExtract = M
Exit For
End If
Next
Else
RegExExtract = ""
End If
End Function[ Szerkesztve ]
-
Teejay83
tag
Sziasztok
egy gyors segítséget szeretnék kérni,nektek ez szerintem 1 perces műveletA zárójel közötti részt szeretném kiszedni egy másik cellába,a BAL-JOBB függvényekkel próbáltam de a zárójel előtti rész változó hosszúságú így nem teljesen jó. Segítenétek? gondolom egy másik függvényt kell még beágyazni. köszönöm
-
törölt tag
Szasztok! Azt hogyan lehetne megoldani, hogy mindenkinél nyitva van egész
nap ugyanaz a táblázat, és mindenki ír bele napi többször de nem ugyanabban az időpontban. Mentse el 5 percenként vagy ha rákattintunk a mentésre és ilyenkor v- agy 5 percenként - frissítse a többieknél is a mások által hozzáadott mezőket -
bsnss1976
csendes tag
Sziasztok!
Egy összetett (számomra legalábbis az) céges feladat megoldásához keresek valakit természetesen a megfelelő díjazással, privát üzenetben megírom a részleteket!
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Fejléc szerkesztéshez van valami gyorsbillentyűs útvonal? vagy úgy mint alt+O; alt+Q....?
Segítségeteket köszönöm!
-
vandeminek
tag
Sziasztok!
DeFranco nagyon hasznos április végi budgetinges leírása alapján toldozgatom-foldozgatom a saját példányomat, megosztok egy tesztet is belőle.
Négy fő része van:
- tranzakciók: ez az egész gerince. ide vannak felvezetve a bevételek/kiadások, ebből van áttekintő nézet számítva
- áttekintés: egy adott hónap bevételei/kiadásai vannak kategóriánként összegezve. A hónap melletti gombokkal változtatható vagy kézzel átírható. Szabadon megadható bármely kategória, automatán számítódnak az összegek a megvalósult oszlopba, valamint az összes többi az alsó egyéb sorba. Pénztárca: aktuálisan birtokolt javak felosztása (pl. készpénz, bankszámla-1, bankszámla-2, szép kártya, stb.). Céltartalék: a pénztárca végösszeg felosztása különböző zsebekre
- céltartalékok: az áttekintésben lévő céltartalék megnevezések vannak tükrözve ide (hogy ne kelljen kétszer gépelni), valamint egy éves cél számítva a tervezett havi megtakarításokból. A többi oszlop az adott év végén lévő megtakarításokat lehet lementeni.
- beállítások: tranzakciók táblázatban lévő kategóriák lehetséges értékei, valamint néhány segéd cella a számításokhozJó kis projektnek bizonyult eddig, sokat tanultam az Excellel kapcsolatban. Ha van ötletetek javítani a megvalósításon, annak nagyon örülnék.
Szerk.: feltöltés után láttam, hogy néhány számított cella értéke rossz Chrome alatt (#ÉRTÉK!)
Lokális fájllal minden rendben, sőt Edge-ben megnyitva is jó, nem tudom miért ilyen. A HónapVége cellában lévő HÓNAP.UTOLSÓ.NAP függvénynél van gond. Ha változtatva van az Áttekintésben lévő AktuálisHónap cella értéke, akkor már minden rendbe jön
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Capella #35504 üzenetére
Szia!
Ha J2 cellában egy cím keletkezik a képlet alapján akkor egyszerűen:
Application.Goto Reference:=Range(Range("J2").Value)
A Goto aktíválja is az adott cellát.Így az összes többi sor teljesen felesleges, elegendő ez az egy.
Ha pedig az éppen aktuális celládban van a kívánt cím akkor:Application.Goto Reference:=Range(Selection.Value)
Üdv.
-
poffsoft
veterán
válasz
Capella #35504 üzenetére
A J2 tartalma egészen pontosan milyen formátumban tartalmazza az utolsó cella címét? R1C1, vagy A1 vagy más? Ha A1 a formátum:
Sub GotoLastCell()
'
' GotoLastCell Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+n
'
' Range("J2").Select
' Selection.Copy
' Application.Goto Reference:="R3135C6"
' ActiveCell.Select
' Application.CutCopyMode = False
Range(Range("J2")).Select
End Sub -
Capella
senior tag
Szeretnék egy táblázat legutolsó vagy az általam megadott cellájába ugrani egy makróval. Hogy mi az utolsó, azt én határozom meg egy képlettel a J2 cellában.
Gondoltam az F5 ugrás gombot használva és bemásolva ide a cellatartalmat makrórögzítéssel megoldom.
Azonban nem működik rendesen a makró, mert fixen bedrótozva mindig a rögzítéskor bemásolt értékhez ugrik, vagy ezt mindig nekem kell kézzel átírnom a makróban, ha változtatni akarok.
Azt látom, hogy a Application.Goto Reference:="R3135C6" sorral van baj.
Hogyan lehetne rávenni a makrót átszerkesztve, hogy mindig a J2 cellatartalomra ugorjon?Sub GotoLastCell()
'
' GotoLastCell Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+n
'
Range("J2").Select
Selection.Copy
Application.Goto Reference:="R3135C6"
ActiveCell.Select
Application.CutCopyMode = False
End Sub[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
(#35499) Louro,(#35500) sztanozs : Köszi a gyors választ mindkettőtöknek.
Sajnos mindenhol ponttal használom és írtam emg a makró kódot, mert erre nem is gondoltam.
Területi beállításokat néztem, és amygar van beállítva midenhol, éééé.hh.nn formátum, területnek a magyar van belőve.Sajnos a nyelvezet az Ecxel-ben más, mert a nyelvezete és a képletek magyar a menüben, viszont a VBA német nyelvű (muntinál ahol dolgozom,német a kötelező nyelv)
Megpróbálom majd átírni úgy, hogy megegye mindkettőt, és lehet kötőjelet fogok alkalmazni.
/ jelet megeszi a 2013, 2010 nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Vallás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...