Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• 0P1

aktív tag

válasz pigster #34663 üzenetére

Bocs, ha kicsit ingerültebben válaszoltam, de én viszont pont abba a csoportba tartozom, akik az excelnek a jelenleg legdinamikusabban fejlődő szolgáltatásainak törzsfelhasználója, és rendszeresen küldjük a Microsoftnak
    a feature suggestion-öket, és nagy örömünkre szolgál, hogy szinte minden hónapban bekerül egy-egy olyan funkció, amit régóta kérünk a Microsofttól. Persze még mindig sok minden hiányzik, de az irány egyértelműen jó.

Számformátumokkal, táblázatokkal(listákkal) nem tudom, mi a gondod, ott sok fejlesztési lehetőséget nem látok. Feltételes formázással sincs sok bajom, bár az nemkritikus számomra (nem nagyon szoktam formázni, csak ha nagyon muszáj)

"amikor egy adott probléma megoldását keresem az interneten - és kiderül: nincs rá megoldás!"
    Ha minden elképzelhető , valaha valamelyik felhasználó által felmerült igényt beépítenének az excelbe, akkor képzeld el, hogy milyen lenne.
    Sajnos így is rengeteg felesleges feature van benne történelmi okokból, a 90-es években számtalan hülyeséggel telezsúfolták az excelt, és sajnos a meglévő dolgoktól nem lehet szabadulni a kompatibilitás fenntartása miatt.

"a nemrégiben felmerült adatbeolvasásos témát inkább tartom rétegigénynek - nekem eddig ha kétszer volt rá szükségem"

Akkor te nem vagy vállalati hardcore excel felhasználó, de hidd el, a vállatoknál (akik az elsődleges célpiaca az Excelnek) ez kiemelten fontos téma jelenleg,
    óriási összeget tudunk megtakarítani a Self-service BI-vel , ami által nem kell progromazót vagy SQL szakit ültetni minden egyes júzer mellé, hanem egyszerűen betanítjuk őket ezeknek az új excel funkcióknak a használatára.
    Ezekkel ugyanis már tényleg olyan szinten leegyszerűsített módon meg lehet oldani olyan kompley dolgokat, amihez korábban IT szakember segítéségre volt szükség.

"Mindenesetre gyakrabban kell, mint a core alkalmazásban szereplő ELTÉRŐ.UÁR, ÉCSRI, UTOLSÓ.SZELVÉNYDÁTUM és hasonló függvények."

Hát, igen, rengeteg baromság van benne, de mint írtam az előbb, sajnos ezektől nem lehet szabadulni. De nem kéne tovább halmozni a szemetet

" Adatérvényesítésnél: Lista -> Forrás: =INDIREKT("táblázatneve[Oszlopnév]"), nem ám "simán" INDIREKT nélkül megadva.
    - Táblázatoknál kumulált összeg esetén: =SZUM(INDEX([Havi egyenleg];1):[@[Havi egyenleg]]), csak azért, mert itt nem lehet "abszolúttá" tenni egy hivatkozást. Eléggé top problémák között van a fórumokban a táblázatok struktúrált hivatkozásainak problémaköre"

Ezek tényleg jó példák, ezek közül van, ami engem is zavar, de annyira nem, hogy emiatt feature suggestiont írjak (vannak számomra sokkal égetőb hiányosságok is) . De ha téged igen, akkor megteheted, ha elég felhasználótól kapják meg, akkor orvosolni fogják.

Új hozzászólás Aktív témák