Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, mégpedig az, hogy ha rögzítek egy makrót az Excelben, azt hogyan lehet elmenteni?
Rögzítéskor olyan lehetőségek vannak, hogy egyéni makró-munkafüzetben, új munkafüzetben, vagy ebben a munkafüzetben jöjjön létre, de azt vettem észre, hogy hiába próbáltam bármelyiket is, a fájl elmentése után egy új fájlon dolgozva a makró már nem volt megtalálható..
Ha egy fájlt nyitva hagyok, akkor elérem a makrót, de a kérdésem, hogy hogyan lehetne úgy rögzíteni, hogy azt egy későbbi x időpontban is elő tudjam hívni?
Nagy mennyiségű riportot kell készítenem, és elég macerás lenne formázgatni..
Köszönöm..Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Delila_1 #5227 üzenetére
Köszönöm!
Az élérési úvonalat meg kellett adni egy helyen, hogy azt mindig nyissa meg, és miután a felfedés is megtörtént, a rögzítés után a makró elérhető a fájlok bezárása után.
Arra rájöttem, hogy mielőtt exportálom az adatokat, nekem kell megnyitnom az Excelt, és úgy előjön a Personal, és ezután mehet az exportálás, a makró a helyén.....
Köszönöm a segítséget!Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Delila_1 #5230 üzenetére
Rendben, bár mostmár nem is kell használni---ehhez legalábbis, most egyelőre ezzel az egy makróval el leszek foglalva egy ideig.... --------------
Ha nyitok egy Excelt, akkor a Personal nyílik meg, majd ezt otthagyom a tálcán, a formázandó adatok exportálása után nyílik egy másik munkafüzet, ott előhívom a makrót a megfelelő billentyűkombinációval, futtatom, aztán csak el kell mentenem, és kész...
Lényegében a personal végig a tálcán van ,mert azt vettem észre, hogyha azt bezárom, akkor nem érem el a makrót, vagy ha egyből exportálok, és a progi nyitja meg az Excelt, akkor sem, tehát azt a tálcán hagyom, de ez legyen a legkisebb gond...
Köszi még egyszer a segítséget.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Delila_1 #5233 üzenetére
Kipróbáltam úgy is, ha elrejtem, akkor nem látszik, de ezek szerint a mi adatbázis progink nem szereti a jót, mert ha simán exportálok és úgy nyílik meg az Excel, akkor nincs makró, talán ez téveszthetett meg legelőször is.
Nekem kell megnyitnom az Excelt, ha nincs personal, mert el van rejtve, akkor egy sima munkafüzet nyílik, de annak nyitva kell lenni, mert másképpen nincs makró..
Szóval ha elrejtem, ha nem, kell egy sima Excel, hogy használhassam a makrót...Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Delila_1 #5235 üzenetére
Ez biztosan így van, de ha a progi nyitja meg az Excelt exportáláskor, akkor nem elérhető a makró, ezért nekem kell megnyitnom, mielőtt exportálnék.
Mivel el van rejtve a personal, ezért csak egy sima munkafüzetet nyit meg, de exportáláskor a progi egy másik munkafüzetet nyit, és oda exportál, és hogy ott legyen makró, ezért kell meghagynom azt, amit én nyitottam, másképpen nem működik, ezt már kipróbáltam.
Elég hülye egy megoldás, de hát ez van...[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
válasz Delila_1 #5240 üzenetére
Így csináltam, kipróbáltam, hogy rögzítek próbából egy új makrót, a másik működik ,ezért nem akartam mégegyszer elrontani.
Az egyénibe mentettem, akkor felsírt, hogy nyitva kell lenni a personalnak eközben, megnyitottam, aztán a rögzítés után azt is elmentettem, majd bezártam mindent.
Exportáláskor továbbra sincs semmi, csak ha nyitok egy munkafüzetet, de akkor működik...
Szerintem továbbra is valami üztközés lehet, de az előbb említett módon működik a dolog, inkább úgy használom, már belefáradtam a próbálkozásba..
Azért köszi a segítséget.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Köszönöm az elismerő besorolást a "lusta, munkaidőben csak makrók futtatásában unatkozó" kategóriába.
Én csak azt nem értem, hogy miután ez a fórum az Excellel kapcsolatos, és én e témában kérdeztem, erre volt egy segítőkész fórumozó, aki segített (mellesleg neked is), kvázi kibeszéltük a témát-------->mindezt együttvéve mi a franc közöd van ahhoz, hogy én mit írok, milyen választ kapok?
Rajtam legalább látszik, hogy nem értek 100 %-ig az Excelhez, ezért kérdezek, te meg csak süketelsz itt.
Mi a gondod?"fogalamzzatok pontosan.. "
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Delila_1 #5250 üzenetére
Én nem így látom, de majd ő nyilatkozik..
Közvetlenül a te hsz-edre válaszolt, és azelőtt volt szó makróról, nem tudom elképzelni, hogy mi másra gondolhatott, de számomra elég egyértelmű.A makró egyelőre működik, már belefáradtam a szerkesztgetésbe (lusta, munkahelyi user vagyok ), így hagyom egyenlőre, de azért köszi.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Azt látom, hogy miről beszéltetek, de a makró kapcsán egyértelműen magamra ismertem, és mivel nem is gondoltam volna, hogy valaki ezen akar majd lovagolni, kicsit meglepődtem.
Ha félreértés, akkor félreértés, de akkor részemről nincs harag.
Bár továbbra sem értem, hogy a kettőtök beszélgetéséből kiszűrt konzekvencia hogyan jutott arra a szellemi szintre, hogy a makróval kapcsolatos kérdés képezze a hozzászólásod tárgyát...
Na ez a kacifántos mondat.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Lehet, hogy láma a kérdésem, de egyszerűen nem jutok a megoldáshoz...
Arról lenne szó, hogy van egy táblázat, aminek bizonyos oszlopainak fejlécén szűrőt szeretnék beállítani, de sehogy sem sikerül. Vagy egyszerre csak egy oszlopnál működik, vagy az összesen egyszerre, viszont sehogy sem tudom megoldani, hogy csak azoknál legyen, amiknél szeretném.
Mit ronthattam el? (2007-es verzió)
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Olyan összeadás függvényt tudok csinálni, ami egy teljes oszlopot ad össze, tartománytól függetlenül? Tehát ahogy új adat kerül az oszlopba, azt is hozzáadná. Meg lehet ezt oldani, vagy mindenképp meg kell adni egy tartományt, pl egy jó pár ezer celláig, ami egy ideig biztosan elég?
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
-
-
EmberXY
veterán
válasz ny.janos #30384 üzenetére
Köszönöm, de egyelőre a RÉSZÖSSZEG tökéletesen megfelel, mert kizárólag számadatok kerülnek a cellákba, és nem is túl gyakran bővül a táblázat, ezért a hibalehetőség minimális.
Viszont lenne megint egy kérdésem, ami foglalkoztat: amikor egy cellához megjegyzést fűzök, akkor a dokumentum "készítőjének" nevét is odateszi, a megjegyzésben ki lehet törölni, de a megjelenítésekor ugyanúgy látszik az állapotsoron, hogy "ki írta" a megjegyzést, viszont a dokumentumot már nem ő kezeli, ezért zavaró. Ezt valahogy el lehet tüntetni? Egyáltalán a dokumentum ilyen jellegű adatait hol lehet megnézni?
Köszönöm előre is.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha adott két, egymás mellett lévő táblázat, vagyis ugyanazon a munkalapon (a második az elsőből mutat néhány tájékoztató jellegű adatot, képletekkel), akkor tudok úgy szűrni az elsőben, hogy a kilistázott sorok csak arra a táblázatra legyenek érvényesek? Az a gondom, hogy szűréskor bár kilistázza az első táblázat kívánt elemeit, de az eltűnt sorok értelemszerűen a második táblázatból is eltűnnek, erre lehet valami megoldást találni? A második táblázat azon része, amelyik az első táblázat fejléce felett található, nem változik, de a fejléc alatti sorok, ahol az első táblázatbeli szűrendő adatok vannak, már nincsenek biztonságban. Vagyis lehet valamiféle tartományt beállítani a szűrőnek? Azért lenne ez fontos, mert a két táblázatot együtt szeretném nyomtatni, ha szükséges.
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Fferi50 #30436 üzenetére
De ha egymás alá rakom, akkor az alsó tábla adatai nem kavarnak be a felső tábla oszlopainak szűrőibe?
Továbbá, azért szerettem volna egymás mellé a kettőt, mert az első tábla folyamatosan bővül, egy idő után már görgetni kellene, hogy lássuk a másodikat, ráadásul a második táblának akkor lenne értelme, ha egyből látszana a munkalapon. Köszi az ötletet, de egyelőre még gondolkodom, hogy mi legyen.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Delila_1 #30439 üzenetére
De az nem ugyanolyan.
Az a gondom, hogy mindenképp úgy kéne látszódnia, ahogy egymás mellett van a két táblázat.
Elsőben üzemanyag felhasználási adatok vannak rögzítve, és ezt személyenként, brigádonként vagy dátumonként is lehet szűrni, csoportosítani. A mellette levő táblázat pedig összesítő adatokat tartalmaz, vagyis a lényeg az lenne, hogy amikor már kellően sok adat lesz az elsőben, akkor is a megfelelő paraméter alapján szűrve vagy ömlesztett állapotban is ugyanúgy látszódjon az összesítés, és ne kelljen görgetni.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Delila_1 #30441 üzenetére
De nekem úgy lenne jó, hogy egymás mellett látszódjanak.
Erről lenne szó:
Az összes felhasználás táblázata az általam emlegetett második táblázat, namármost a fejlécig semmi gond, de ki szeretném még egy-két dologgal bővíteni, és ennek kellene látszódnia folyamatosan az első mellett.
Ha nem lehet megoldani, akkor marad így, de a lényeg az lenne, hogy ne kelljen külön előhívni a másodikat, az mindig szem előtt legyen, akármikor néz rá valaki a dokumentumra.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Delila_1 #30445 üzenetére
Szia!
A fényképezőgép funkcióval kapcsolatban lenne még egy kérdésem: ha én megvalósítok ezzel valamit, akkor a dokumentumot a hálózaton bárhol megnyitva is ugyanúgy működni fog? Említetted, hogy az ikont külön be kell kapcsolni a létrehozáshoz, de a működéséhez ugye nem kell semmi ilyen speciális dolog? Vagyis bármelyik gépen ugyanúgy működik, mint ahogy én beállítom?Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Van egy ötletem:
Kijelölsz egy segédoszlopot, szöveg formátumot adsz neki, oda bemásolod a %-os értékeket.
Ezután ahová végül kerülne, azt az oszlopot is először szöveg formátumúvá teszed, majd az első cellától kezdve alkalmazod a =HELYETTE(A1;"%";"") függvényt, ahol értelemszerűen az A1 helyére a segédoszlop első cellája kerül, ahol érték van, majd ezt végigmásolod az oszlopon, ekkor minden érték végéről lekerül a %, majd ezután szám formátumúvá teszed az oszlopot, a segédoszlopot meg törlöd. Kicsit talán körülményes, de szerintem működik, más nem jut eszembe.(Innen vettem az ötletet...)
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Oszlop összeadással kapcsolatos kérdésem lenne, azt már tudom, hogy egy teljes oszlopot hogyan lehet összeadni, de olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan képlet, ami csak egy bizonyos cellától lefelé adja össze a teljes oszlopot?
Köszönöm.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Delila_1 #30651 üzenetére
Köszi, bár erre magamtól is rájöhettem volna, az életben nem jöttem volna rá.
Viszont bonyolítanám, mert ahol ezt használnám, ott a RÉSZÖSSZEG függvényt használom, egyszer régebben kérdeztem már ezzel kapcsolatban, lényegében egy összesítő táblázatról van szó, ami akkor is összesít, ha szűrőkkel csak bizonyos adatokra szűrök egy másik táblázatban.
Lényegében a =RÉSZÖSSZEG(9;A:A) képletet tudom úgy módosítani, hogy csak az A6 cellától kezdve adjon össze, és ha szűrök, akkor csak a szűrt adatokat adja össze?Olyanon gondolkodtam, hogy mondjuk =RÉSZÖSSZEG(9;A6:A10000), vagy egyéb, kellően nagy sorszámú cellával bezárólag oldom meg, és idővel ezt módosítani, ha szükséges, de nem tudom, ez mennyire elegáns...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Azzal a problémával szembesültem, hogy egy adott munkalapon elhelyezett hivatkozások, amik ugyanazon munkalapon belülre mutatnak, nem működnek, miután a munkalapot átnevezem (gondolom, a hivatkozás szerves részét képezi az is, hogy melyik lapra mutat, de ezt valamiért nem kezeli dinamikusan, mint a képleteket úgy általában).
Van erre valami megoldás, vagy egyenként kell átszerkesztenem manuálisan a hivatkozásokat?
Köszönöm előre is, ha van valami ötlet (2007-es Excelről van szó).Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz bsasa1 #32497 üzenetére
Köszi a tippet, de próbáltam, nem jutok eredményre ezzel, ugyanis a hivatkozások, vagyis azok tartalma nem jelenik meg konkrét szövegként, csak ha fölé viszem a kurzort, akkor mutatja, hogy melyik cellára hivatkozik, és itt szerepel a hivatkozott cella előtt a munkalap neve is " !"-lel a végén, nekem ezt kéne módosítanom valahogy, mert ez akkor nem változik, ha munkalapot átnevezem.
Ha az átnevezés után helyezek el hivatkozást, az már nyilván működik, de rengeteg olyan van, amit még előtte hoztam létre.
A csere menüben próbáltam úgy is, hogy a keresés helyének a "képletek"-et választottam, úgy sem talál semmit, "!"-lel vagy anélkül ugyanez a helyzet.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz bsasa1 #32499 üzenetére
Köszönöm, ez jónak tűnik, bár a makrókhoz nem értek, de első olvasatra pont a szóban forgó problémára ad megoldást, holnap mindenképp kipróbálom.
Fferi50: Az a menüpont inaktív nálam, fölévíve a kurzort azt írja, hogy azokra a fájlokra vonatkozik, amelyek az adott táblára hivatkoznak, nálam ugyebár külső forrás nincs, a hivatkozások a lapon belül vannak.
Köszi neked is a segítséget, de lehet, hogy a fenti makró lesz a megoldás, holnap kiderül.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Zola007 #32558 üzenetére
Én is jártam már így, 1:1-ben kijelölve egy egész lapot, átmásolva ugyanazon dokumentum egy másik lapjára, de a margók valamiért elállítódtak, ami azért érdekes, mert az eredeti helyen sem állítottam semmit a margón.
Szóval biztos, hogy nem a margókkal van a gond?Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az megoldható-e makró nélkül, hogy amikor egy hivatkozásra kattintva eljutok a hivatkozott cellára, az valamilyen módon megkülönböztetett formázást kapjon, de csak addig, amíg el nem lépek róla? És ez "globálisan" értendő, vagyis minden hivatkozásnál ugyanezt kéne csinálnia... (2007-es Excel)
Ha van ötlet, azt köszönöm előre is.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Igazából arról lenne szó, hogy egy adott munkalapon van nagyon sok különálló táblázat, egymás mellett és alatt elrendezve (ez tulajdonképpen egy gép használati napló, ami azt rögzíti, hogy egy bizonyos gépet mikor ki használt, minden gépnek van egy külön táblázata, ami szükség esetén szűrhető dátum, brigád, név szerint).
A lap első oszlopaiban kategóriánként fel vannak sorolva a gépek, gyári számmal, egyéb adatokkal, és mindegyik géphez tartozik egy hivatkozás, ami az ő saját táblázatának fejlécére ugrik, legyen az bárhol a lapon, és minden táblázat fejlécén van egy vissza link is, ami a lap legelejére (bal felső sarkára) visszavisz.A nehézségek ott kezdődnek, hogy bár a hivatkozás hiába visz jó helyre, a sok táblázat közül nem mindig egyértelmű, hogy melyik is kell éppen, mivel sokszor teljesen random, hogy éppen hogy áll a lap, valahol ki van jelölve a kívánt cella, de mindig máshol, középen, szélen, vagy éppen legalul vagy legfelül, ezért szerettem volna, ha legalább más szín kitöltést kaphatna a hivatkozott cella, így rögtôn kitűnne, hogy melyikről is van szó.
Egy másik nehézség, hogy ahogy egy táblázat egyre inkább bővül, és új adatot kell felvenni, egyre többet kell legörgetni a fejlécről, miután a hivatkozás célbaért.
Elég érdekes megvalósítás, az biztos, de fontos, hogy egy munkalapon belül legyen megoldva ez a terület, mivel az egész excel tábla egy összetett nyilvántartás, minden lapon más-más fajta adatok, kimutatások vannak.
Próbáltam egy "ömlesztett" táblázattal megoldani, ami szűrhető lett volna minden adat szerint, de annál minden új adat felvételekor újra fel kellene vinni a gép nevet, gyári számot, stb, ugyanazon gép többszöri használatakor ugyanúgy ismételten el kéne menteni az alapadatokat is, hogy szűrni lehessen.
Szerintem már én is belekavarodtam, de remélem, hogy érthetően írtam le, hogy mi a gondom.Ha már mindenáron makró kell, mennyire bonyolult ezt összehozni, érdemes egyáltalán, vagy elvetélt ötlettel próbálkozom?
Ha van ötlete valakinek, azt előre is köszönöm.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Fferi50 #32627 üzenetére
Szia!
Megkezdtem a módosításokat, rögtön el is akadtam.
Táblázattá alakítás megtörtént, eddig rendben.
1. Kijelöltem egy cellát, de azt a részt nem teljesen értem, hogy "amiben a kiválasztott tábla nevét fogjuk megadni"... Abba nekem írnom kell valamilyen táblanevet?
Illetve az sem teljesen világos, hogy a táblázatok " neveit használjuk majd", eszerint el kell neveznem minden táblázatot? Mert ilyen opciót nem találtam, a beszúrás->táblázat menüben sem.
És így a 3. pontnál is elakadok, mert a formázáshoz minek a nevét kell írnom a "Táblanév" helyére?A makrót bemásoltam, valószínűleg működne is, mert a kiválasztott cella értékét 0-ra változtatja (ennyit értek belőle ), a többi rész nyilván még nincs a helyén.
Bocsánat, hogy ilyen láma vagyok, de elakadtam...
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz Fferi50 #32631 üzenetére
Most már sínen vagyok, működik is, már csak végig kell csinálni minden táblázatnál a formázást.
Az volt a gond, hogy a legelső táblázatnál valamit elronthattam, vagy többször hozhattam létre, vagy valami ilyesmi, emiatt dupla fejléce van, és kijelölésre sem látszik a neve (Táblázat1 sincs, 2-vel kezdődik a lista), végig ezen próbáltam volna ki a folyamatot, ezért nem ment, ezzel még holnap elszórakozom, de egy másik táblázatnál már tökéletesen megy, úgyhogy a módszer működik, már csak végig kell játszani, az elsőt meg kijavítani.
A táblázatos megoldásban még az is külön szuper, hogy mindegyik táblázat fejlécében eleve ott a szűrési lehetőség, míg eredetileg ez nem volt elérhető, csak amelyiknél külön be volt kapcsolva, és egyszerre csak egynél működött.
Még egy dolog van, amit majd meg kell oldani, mégpedig hogy a táblázatoknak ugyebár fejlécet is csinált az excel, és ez plusz sorokat jelent, mivel eredetileg volt már fejlécük, és így a hivatkozások is csúsztak 1-1 sorral, de szerintem ez már csak formázási finomhangolás kérdése, holnap még bütykölni kell rajta.
Addig is nagyon köszönöm a segítséget. (Ha még ezután is elakadnék, akkor megint jövök )[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- PlayStation 5
- Linux Mint
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest