Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
Már hogyne tennék egyenlőségjelet?!
A marvel filmek (ha nem hülyültem meg teljesen) képregények alapján készülnek. A képregényben ott van a 100%-os portré a karakterről. Innentől a karakterhűség megkívánja, hogy minimum főbb jellemzőiben (bőrszín, hajszín, szemszín, testalkat) hasonlítson a képregényre, hogy legalább azt tudjam, hogy most mondjuk peter parkert, vagy a vasembert látjuk. De ha tovább megyek, a karakterhez hozzá tartoznak a karakterrel kapcsolatban álló fontosabb szereplők. Ilyen például pókember esetében mj, harry osborn, flash, gwen. Ha ők nincsenek ott, de helyettük ott van mondjuk egy kínai csóka, akkor az egész teljesen karakteridegen.
Lessie esetében pedig nem véletlenül írtam macskát. Lessiről semmi konkrétumot nem tudunk végülis, csak annyit, hogy ő egy kutya. Mint ilyen, felőlem lehet egy palotapincsi is, ameddig egy kutyára hasonlító valamiről beszélünk.
Konkrétumokon nem változtathatunk, mert akkor már nem azt a karaktert/kort/cselekményt/akármit adjuk vissza.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
i2k
őstag
válasz W.Wilson #116348 üzenetére
"Nem változtat a karakteren, ha fekete lesz."
Francokat nem változtat! Eddig bíztam benne, hogy nem gondolod komolyan ezt a bullshitet, de most már biztos, hogy mégis. Teljes elmezavar, amit előadsz, bocs.
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
válasz FunPro #116351 üzenetére
"Lessiről semmi konkrétumot nem tudunk végülis, csak annyit, hogy ő egy kutya. Mint ilyen, felőlem lehet egy palotapincsi is, ameddig egy kutyára hasonlító valamiről beszélünk."
Te jó isten, hová kerültem?!?!
//Szerk.: Ja, és még mielőtt felmerülne: "Will she..."
Tehát, még csak kan sem lehet...[ Szerkesztve ]
A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
W.Wilson
aktív tag
válasz FunPro #116351 üzenetére
Ezek filmes adaptációk. Ahogy a történetek se ugyanazok, mint a képregényben (sőt nagyon nem ugyanazok általában, hiába egyezik mondjuk a sztori címe), úgy a karakterek sem. Tehát nem 100%-os portré. Már csak azért sem, mert a képregényekben is változnak a karakterek az évek során.
(#116353) i2k
Hú, bocs, tényleg, teljesen elmezavaros vagyok, hogy számomra Hermione akár fekete is lehetne. Egy kitalált karakter, akihez semmit nem tesz hozzá a történetben a bőrszíne. De bizonyára Rowling is elmebajos, hiszen neki sincs gondja vele. De kapaszkodj meg, ha Cho Changet néger játszaná, az nekem sem tetszene.(#116355) i2k
Ha egy adaptációban nem lesz vemhes, akkor kit izgat, hogy kan vagy szuka?[ Szerkesztve ]
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
i2k
őstag
válasz W.Wilson #116356 üzenetére
"Egy kitalált karakter, akihez semmit nem tesz hozzá a történetben a bőrszíne. De bizonyára Rowling is elmebajos, hiszen neki sincs gondja vele."
Hogy Rowling mennyire elmebajos, nem tisztem eldönteni --- csak tudott valamit, ha multimilliárdos háziasszony lett a munkanélküli firkászból, nem? ---, de azt viszont tudom, hogy mivel a gyerekeinek írta a sztorit, nem azzal írta le a lányt az első oldalakon, amikor megjelent, hogy
"Hermione kakaó barna bőrén a fény úgy csillogott, mint amikor a tejjel felöntött friss reggeli kávé felszíne megcsillan a konyha ablakán átszűrődő reggeli napsugarak kereszttüzében." (most szültem)"Ha egy adaptációban nem lesz vemhes, akkor kit izgat, hogy kan vagy szuka?"
Elképesztő vagy. Nincs már türelmem hozzád.
[ Szerkesztve ]
-
tomsolo
addikt
A legjobb az persze, hogy a Setét Tornyon pörögtél leginkább, úgy hogy a könyvet nem is olvastad.
A Harry Potter legalább megvolt filmen? Aminek a szereplő válogatásába maga. Rowling is belepofázott - pl. akkor nem ennyire PCs és kikötötte, hogy a teljes gárda brit legyen.Nembaj, hogy nem mondod, hogy bocs.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
i2k
őstag
válasz FunPro #116359 üzenetére
"Viszont most hogy jobban megolvastam, Lessie-t kankutya játszotta!"
"Lassie is a fictional character created by Eric Knight; she is a female Rough Collie dog, and is featured in a short story that was later expanded to a full-length novel called Lassie Come-Home. Knight's portrayal of Lassie bears some features in common with another fictional female collie of the same name, and is featured in the British writer Elizabeth Gaskell's 1859 short story called "The Half Brothers." In "The Half Brothers", Lassie is loved only by her young master and guides the adults back to where two boys are lost in a snowstorm."
Még:
Akkor --- gondolom --- eddig azt sem tudtad, hogy mind a görögöknél, mind a kínaiaknál, és a japánoknál, valamint a Shakespeare előadásain is férfiak játszották a nőket is...
Bocs, ha sokkot kaptál...S ha már a nemi jellegeken ugrálunk, mert más már nem megy: egy maszkulinabb nő még simán belefér a képernyőn, ha nem kell a nemi jellegeivel IS eljátszania az adott karaktert.
Tilda Swinton például valami eszméletlenül jól játszotta az Orlandó címszerepét!A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
W.Wilson
aktív tag
Te úgy képzeled el az adaptációkat, hogy betűről betűre veszik át az alapművet? Vagy szerinted ez lenne a cél?
FunPro kollégának köszönhetően már azt is tudjuk, hogy Lassie-t egy kan alakította a vásznon. Uramisten! Ugye milyen szar volt nézni gyerekként? Teljesen lerombolta az eredeti sztorit!
(#116358) tomsolo
Nem pörögtem rajta, épp az volt a példa, de a lényeg az érv volt, hogy számít-e adott karakter esetében a bőrszíne. Tőlem aztán pöröghetünk a néger Heimdallon is.
A HP filmekkel kapcsolatban nem értem, mit akarsz mondani. Rowling egyrészt gondolom patrióta volt, másrészt meg úgy gondolta, hogy a "britség" egy fontos eleme a karaktereknek (akcentus pl.). Én speciel megelégedtem volna amerikai színészekkel is, ha brit akcentussal beszélnek.%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
FunPro
őstag
Na, de ez a baj. Miért akarod pl. filmre vinni Peter Parkert, ha közben nem Peter Parkert viszed filmre?
Miért akarsz Bond filmet, ha nem Bond tulajdonságaival ruházod fel a főszereplőt?Ezért írtam, hogy a dolog úgy lenne működőképes, ha egy Bond tulajdonságaival felruházott nem Bondot viszel a képernyőre. Teszem azt, Smith nevű, sármos, afrikai szuperkém. De most ez becsalogatná az embereket?
-
i2k
őstag
válasz W.Wilson #116361 üzenetére
"Te úgy képzeled el az adaptációkat, hogy betűről betűre veszik át az alapművet? Vagy szerinted ez lenne a cél?"
Csak ennyire futja már? Légy szíves, hívj segítséget a monitor mellé, mert ez harmat gyenge riposzt volt.
Hátha az asszonynak jobban megy egy teljes, átdolgozott nap után is...A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
W.Wilson
aktív tag
válasz FunPro #116362 üzenetére
Peter Parker lesz, csak egy másik. A fő tulajdonságai megmaradnak. Ha megnézel egy Rómeó és Júliát a színházban öt különböző rendezőtől, akkor öt különböző értelmezést fogsz látni, nem lesznek ugyanolyanok, de az alapelemek megmaradnak.
(#116363) i2k
"Csak ennyire futja már? Légy szíves, hívj segítséget a monitor mellé, mert ez harmat gyenge riposzt volt.
Hátha az asszonynak jobban megy egy teljes, átdolgozott nap után is..."Csak ennyire futja már? Légy szíves, hívj segítséget a monitor mellé, mert ez harmat gyenge riposzt volt.
Hátha az asszonynak jobban megy egy teljes, átdolgozott nap után is...[ Szerkesztve ]
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
i2k
őstag
"de az alapelemek megmaradnak."
Alakul ez...
Hermione: alapelem, hogy nem fekete bőrű, nem latin, nem ázsiai, nem...
Roland: alapelem, hogy nem fekete bőrú, nem latin, nem ázsiai, nem...
Lassie: alapelem, hogy skót juhász, szuka (még akkor is, ha az egyik filmforgatásra csak kant sikerült beszerezni), és nem rottweiler, vagy pittbull...
James Bond: alapelem, hogy brit, és nem fekete, nem ázsiai, nem latin, nem homár, nem Trabanat Combival jár, és nem rumot iszik...
...A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.
-
i2k
őstag
válasz W.Wilson #116364 üzenetére
Óvoda...
//Ja, és még mielőtt sértődés esne, nem az asszonyra gondoltam, és alapvetően neked sem sértésnek szántam, mert biztosan need is vannak rosszabb napjaid. Lehet, hogy ez az egyik. Peace.
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
válasz FunPro #116362 üzenetére
Rasszizmusmentesen: el tudsz képzelni egy angol úriembert, mint kémet feketeként? Nem csak magával Bond karakterével ellentétes, de az egész sztorival tokkal, vonóval. Az, hogy M nő, kevésbé okoz törést a dologban, lévén, hogy már a Bond filmeket megelőző évtizedben nő vezette a monarchiát, és korábban is volt rá példa, sőt, egy egész korszakot határozott meg.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
W.Wilson
aktív tag
Ööö, mintha a legelső hozzászólásomban ugyanezt mondtam volna, de ügyes, hogy megpróbálod úgy beállítani, mintha valamire rávezettél volna.
Számodra alap Hermione bőrszíne, sokak számára sokadlagos. Kérdés, hogy mi az arány. Lassie-nél pl. szerintem te az emberek 0,1%-ába tartozol, akik szerint a kutya neme az alapelemek közé tartozik.
(#116367) i2k
Biztosíthatlak róla, hogy jobb és rosszabb napjaimon sem tartom fontosnak Hermione bőrszínét.[ Szerkesztve ]
-
bullseye
addikt
Ha már az egész nap erről szólt, valaki elmagyarázná részletesebben, mint a "de ne már", vagy "de ez már hozzá tartozik" hogy ha valaki nem követi napi szinten a képregényeket, mit számít, hogy egy karakter, akinek a bőrszíne/neme/szexualitása nem alapvetően fontos, csak annak idején default fehér heteró pasi lett, mert az volt a célközönség (persze X film után nyilván már erre is épül valamilyen szinten a karakter), hirtelen valami más összeállítást kap – amennyiben a film és az új karakter is baromi jó egyébként?
Cserébe elárulok egy érdekes tényt, Carrie Fisher apai és Harrison Ford anyai nagyszülei még vallásos zsidók voltak (ami alapján esélyes, hogy mindkettő félig az, ha nem is vallásos). Szóval nem is akkora hülyeség, berakni egy kapaorrú zsidógyereket a kölykükként. Aki mellesleg egy baptista lelkész gyereke.
@Dilikutya
Pl. Adrian Lestert simán el tudom képzelni a Roger Moore/Brosnan féle elegánsabb vonalon, Idris Elbát meg a brutálnak. (Ellenben pl. skandináv istennek nem tudtam...)[ Szerkesztve ]
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
cyberkind
félisten
válasz bullseye #116371 üzenetére
Ha azt nézzük szerintem nem fontos, csak itt megint arra megy ki a játék, hogy még szélesebb körnek eladják a dolgokat, nulla kreativitás vagy nulla jelentősebb változás van, egyedül csak a pénz, na nekem ezért meg nem kell ez a beleerőltetett ficsör, untig elég a DC sorozatokban is számomra, pont ezért is zavar már.
Ahol pedig jó lenne egy ilyen lépés ott nem lesz, lásd Idris Elba mint Bond, de nem, ezt a mostani pojácát megtartják meg teletömik pénzzel és limitált kocsikkal.
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #116373 üzenetére
Amelyik csomagtól herotom van rá se nézek.... Steam Group Buys bár ahogy körbefossa mindenki ezt a szart mindenkinek az kell, de hogy miért ha fizetnének se tudnám megmondani...
Next PC Upgrade: 2022
-
bullseye
addikt
válasz cyberkind #116372 üzenetére
Persze egyértelmű, hogy a vásárlói kört bővítik, nincs azzal semmi baj.
Az, hogy régi vagy új karakter, az egy komolyabb kérdés. Elég sok vitát olvastam erről, ami nem segített. Mert én is jobbnak tartanám, ha értelmes új karakterek lennének, nem csak random ráböknének valakire, hogy ő mostantól más. De az is jogos, hogy egy új karakter bevezetése mindig nehéz és lassú, míg egy beváltat már így is sokan kedvelnek és követnek, így könnyebb (és gazdaságosabb) az átállás. + Ha úgy szeretnének új karaktereket bevezetni pl. a filmekbe, hogy a régiek kevesebb játékidőt kapnak, már abból is hatalmas felzúdulás lenne, pláne, ha még ki is írnának párat.Abból is mekkora botrány lett, hogy a Doki nő, holott már több utalás volt rá csak az új generációban is, hogy random nemet kap újjászületéskor, Missyről nem is szólva.
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz bullseye #116375 üzenetére
Egy Avatarban meg kék lények voltak és 3 milliárdot hozott, a Gyűrűk Urában meg feketék se voltak és szintén milliárdokat hozott, akkor minek is az efféle bővítés amikor ez a "kreativitás" mehetne a filmekbe?
Igen ez pont olyan mint a DLC és a Denuvo, hogy ezt a pénzt nyugodtan a játékba lehetne tenni de mégse mert nem bíznak és ez a vége, hogy alig van új ötlet, nekem meg a régi dolgokat kell néznem és lassan játszanom is, nem elég a zenéknél már itt is elkezdődik, qrva jó az irány, de legalább gépet nem kell fejlesztenem csak 5 évente ha azt nézzük.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
A Star Wars-ban mondjuk nettó faszság felhozni, hogy Adam Driver egyesek szerint zsidónak néz ki. Amúgy a mostohaapja volt baptista, de az apja déli gyökerei is inkább katolikus ősöket sejtetnek. Meg a Star Wars-ban épp nincs szerepe a létező vallásoknak. Viszont Driver fizikuma pont jó a szerepre, mivel korábban tengerészgyalogos volt.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
FunPro
őstag
válasz Dilikutya #116369 üzenetére
Én eddig is rasszizmusmentes voltam.
Én kb. azt a reakciót tudnám elképzelni, mint amit a Djangoban reagáltak a népek, a fekete lovasra.
"Egy néger ül a lovon?"Kb így nézne mindenki egy néger bondra is, amikor beront egy kaszinóba hazárdjátékozni.
-
FunPro
őstag
A nők csoda hogy a konyhából kiszabadulhattak, nemhogy színpadra kerüljenek, így több mint logikus, hogy színdarabokba sem pakolták be őket.
Amúgy a Lessie-s hím részt csak a poén kedvéért szúrtam oda, semmi jelentősége nem volt!
Mondjuk így jobban belegondolva, ez már egy egész veszélyes gondolatmenet. Mert lassan már ott tartunk, hogy végül is bármilyen néger eljátszhatja Bondot, csak előtte be kell fújni fehérre!
-
gyimger
őstag
Ti tiszta marhák vagytok! Volt vagy 100 új hsz.
A véleményemet FunPro minden bejegyzései hűen tükrözik.Hermione esete meg érdekes, mert simán játszhatja fekete, a sorozatban gyakran céltábla, kinézik, sárvérű, stb... !!!DE!!! sosem volt fekete. Soha. Csak pár példa:
"Hermione’s white face was sticking out from behind a tree."
"But – but where? How?’ said Hermione, whose face was white."
"Hermione, who was also rather pale; she no longer looked like Mafalda,"
"said Snape coldly, and Hermione went as pink as Neville."
"Ron and Hermione had just turned up in the common room, pink-faced"
"Hermione turned a fiery shade of scarlet"
"Even by the rosy light of the fire it was clear that Hermione had turned red."[ Szerkesztve ]
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
reelc
veterán
Nehéz kérdés.
Amúgy sem egyszerű önmagukban sem követni a képregényeket. Történik valami aztán visszacsinálják. Vagy utólag módosítják. Retcon, utólag magyarázzák, hogy nem is úgy volt, ahogy történt, és onnantól az "új" dolog van érvényben. Meghal egy karakter, később feltámad. stb.
Van akit szinte nyilván sem lehet tartani, hogy hányszor halt meg, másnak a családfája van agyonbonyolítva (pl. alternatív jövőből származó gyerekekkel). Sok évtizednyi történetfolyamokról, karakter pályafutásokról beszélünk.1998-2006 között futott a Spider-Girl. 100 számot megélt, sikeres volt, utána nem tudom hogy folytatták. Alternatív univerzumban játszódott (MCU2) Peter Parker és MJ lánya, a címszereplő, aki örökölte a póktulajdonságokat. Nekem tetszett amennyit olvastam belőle régen. Több szuperhős vagy gonosz gyereke is feltűnt benne.
.
2002-ben megalkották az Ultimate univerzumot, ebbe "új", mai korra modernizált Pókember és egyéb szuperhősök kerültek. Hatalmas siker volt, később itt jelent meg Mike Morales aki Afro-Latino tinédzser Amúgy ebben a világban meghalt Peter Parker, Morales lett utána Pókember.
Nem nagyon tudom mi van, volt valami Univerzum összecsúszás nemrég, pl. Ultimateből kerültek át a 616-osba szuperhősök, stb. Az Ultimate nagy volt, Pókemberen kívül X-Men, Avengers, F4 stb. is volt benne. Mind másabb, mint ahogy megszoktuk.Bőrszín/nem: volt sok pók képességű egyén, Pókember klónjai is. Vagy akik szimbióta révén képességet nyertek - nő is volt köztük. De pl. Peter Parker - Pókember egy volt egy Univerzumban.
Szóval: régen az ilyen igényeket, hogy újítsanak egy karakteren vagy karaktereken egy alternatív Univerzum létrehozásával oldották meg. Így megmaradtak a régi vásárlók, emellett az új Univerzummal lehetőségük volt bevonzani új közönséget is a képregény olvasásba, vásárlásba.
Sztori szinten nem ismerem, de mostanában a fő, 616-os Univerzumban oldják meg, hogy fekete tinédzser lány lett Vasember, meg női Thor, stb. Nem tudom mi lett az eredeti karakterekkel.
Ezért tartom valamennyire ötlettelennek a dolgot, mert behoznak egy új karit jó eséllyel a régi halála/visszavonulása után, és megkapja ugyanazokat a képességeket/felszerelést. Nem csapattárs lesz, vagy mentorált, hanem utód, helyettes. Akit ha tetszik, ha nem le kell nyelni, mert akkor nem látod X évig Y karaktert. Persze más magánélet, mentalitás stb., de mégis Vasember páncél. Legyen bármilyen jó az új kari, jó történetekkel, azért van aki hiányozna a régiek közül.
Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, kb. 1987 óta olvasok képregényeket rövidebb-hosszabb megszakításokkal.
[ Szerkesztve ]
-
bullseye
addikt
válasz reelc #116382 üzenetére
Azért ezt megérte végigolvasni, mert jó szempont.
Amúgy még Láng István mesélte anno, hogy Supermannál is az volt, hogy idővel szaporodtak a szuperek, lett kutya, macska, ló... aztán 1-2 évtizedenként kellett valami kataklizma, hogy ezek nagy részétől megszabaduljanak.
-
ProEvoFan
nagyúr
Szerintem mindegy ki játsza a szerepeket.Fekete, fehér, férfi, nő...leszarom.Legyen jó a szerepben, legyen frankó a történet, ennyi.
Az új pókember film szerintem a legjobb póki film lett.Az hogy politikailag korrekt az kit érdekel?Engem biztos nem.Ahogy látom a többséget igen... -
Balesz1899
aktív tag
válasz Crytek #116374 üzenetére
Nem is baj. Maradj a 20 perces mostly negative jumpscare fosoknál, a jelek szerint annak Te vagy a célközönsége. Valószínűleg nem igazán játszottál ezeknek az eredetijével, különben nem így beszélnél. Sebaj, jöhetnek a tapsikolós bejelentések olyan minőségi játékok megjelenéséről, amivel a fejlesztőkön es rajtad kívül soha nem játszik majd senki. (ez le ne maradjon a végéről)
-
gyimger
őstag
válasz W.Wilson #116387 üzenetére
Hadd válaszoljak rá, mert nálam is ott lett vége az érdeklődésnek, amikor megláttam az előzetest és több BOSSZÚÁLLÓÓÓÓK meg TONYYY STAAAARK volt benne, mint BÁRMI a Pók-családból. És ez a "celebkedés", a sztárkodás, ez a gagyi poénkodás, fényes napvilágnál játszódó akcióvígjáték zsáner nálam halott ügy. Talán nekem ezért tetszett a BvS is, mert az nem akart ez lenni.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
tomsolo
addikt
válasz W.Wilson #116387 üzenetére
Mi lenne ha ostoba kérdések helyett elmerülnél abban a témában amiről kérdezni szeretnél?
Gondolom ha reggel arra ébrednél, hogy egy nagy szőrös vulva van a lábad között, csak megvonnád a vállad és megállapítanád, hogy pisilni jó lesz ez is, a switcher kérdés meg előbb utóbb úgy is időszerű lenne és hát világbéke.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
W.Wilson
aktív tag
válasz tomsolo #116389 üzenetére
Mi lenne ha ostoba válaszok helyett elmerülnél abban a témában amiről érvelni szeretnél?
A kérdésre válaszolva, nem, de ha arra ébrednék, hogy a farsangi jelmezemet nem anyám varrta, hanem a jelmezkölcsönzőből vettük, akkor megvonnám a vállam.
De eleve fals a hasonlat, mert amikor meg a képregényekben nő lett Iron Man vagy Thor, akkor sem lett vulva a lábaik között, hanem egy új karakter vette fel a szuperhősgúnyát.
Arról már ne is beszéljünk, hogy a valóságban történő nemváltozással akarod összevetni azt, hogy egy eredeti anyag adaptációiban milyen változásokat eszközölnek. Mi fér bele nálatok az alkotói szabadságba? Az Egy maréknyi dollárértot is utáljátok, mert Sergio Leone Japánból átrakta Kuroszava eredeti művét a vadnyugatra? Vagy a West Side Storyt, mert nem az 500 évvel ezelőtti Itáliában játszódik?
[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz ProEvoFan #116392 üzenetére
Miért nem egy kínai játssza a fekete párducot? 😀
Lehetne transznemű is...Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
gyimger
őstag
válasz ProEvoFan #116395 üzenetére
De mindkettő szerepeltetése, előtérbe helyezése mögött az elv a népszerűsítés, a tudatosítás. És ez nem is baj, de az adott bőrszínű, adott nemű és identitású karakterek szándékos kiherélése (szó szerint és nem is) csak bicskanyitogató.
-
FunPro
őstag
válasz W.Wilson #116390 üzenetére
Úgy látszik még te sem értetted meg a dolgokat.
Ott volt egy jó példa, a Rómeó és Júlia. Millió egy adaptáció készült belőle, viszont ott mindre ráfoghatjuk, hogy feldolgozás. Ahogy te is írtad, ez nem az a Rómeó, nem az a Júlia, nem az a helyszín, csak az alapötlet ugyanaz. Még lehet a tag nem is Rómeó, a nő meg nem Júlia, mégis ugyanarról az alapfelállásról beszélünk. Tudtommal ott nem hangoztatják, hogy "Én az eredeti Rómeó és Júlát viszem filmre", csak alapul szolgált nekik.
Viszont amikor konkrétumokról beszélünk, mint mondjuk a 616-os univerzumú (kösz reelc!) Peter Parkert viszed vászonra, ott már nem feldolgozásról beszélünk. Van egy konkrét karaktered, aki rendelkezik bizonyos paraméterekkel. Jelen esetünkben 178 magas, 76 kiló, barna hajú, barna szemű, iskolás korú, fehér férfi. Ha Peter Parkert akarod filmre vinni, akkor egy ilyen kaliberű embert kell keresned. A súly nem mérvadó, mert a vásznon nem látszik. A magasság szintén elhanyagolható, a kor nem számít, mert rátudod fogni a színészre hogy ő még középiskolás. Innentől csak annyira kell figyelned, hogy fehér, barna hajú és szemű. Ezen nem változtathatsz, mert akkor már ő nem Peter Parker. Amint írtam, csinálhatsz pókembert bárkiből, csak akkor ne a 616-os Petert vigyed vászonra, hanem az 1542-es Denzel Parkert.
Ha a setét torony című King regényt viszed filmre, akkor a karakterek tulajdonságainak meg kell egyeznie. Ha a a setét torony című King regény ALAPJÁN készítesz egy filmet, akkor ott azt csinálsz a karakterekkel, amit akarsz, csak akkor ne azt mond, hogy a King regényt vitted vászonra. Ha pedig mégis a konkrét regényt viszed vászonra, és mégis változtatsz ezt-azt akkor elmondható, hogy az egy rossz adaptáció, bármilyen jó is lett a végeredmény, és jogosan háborodnak fel a népek, és jogosan kérik számon az alkotókon az eredeti jellemeket.
-
eami
veterán
vhogy kezd kicsit túl off lenni a téma itt az offban is
-
FunPro
őstag
válasz ProEvoFan #116395 üzenetére
Szerinted nem néz ki hülyén, ha egy afrikai herceget mondjuk Oralndo Bloom játszaná el? Vagy hogy ne csak a bőrszínen pörögjünk, mondjuk odaadjuk a szerepet Morgan Freeman-nek?
U.I.:
Itt még mindig nem a faji különbségekről szól a vita, hanem konkrét karakterek ábrázolásáról.I'll try my best, and that's the best anyone can do.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Öregszem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest