Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-02-27 09:59:50

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116551) i2k válasza SityiSXT (#116548) üzenetére


i2k
senior tag

Nem azt írtam, hogy mindenre megadom a választ - találják ki maguknak a dolgot.
A lényeg: ha így folytatják, akkor a játékipar belepusztul, és igenis nagyon radikális megoldások szükségesek ennek elkerülésére.

//Súgok a büntethetőségre: az összes kiadó létezik valahol...

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#116552) ayo válasza cyberkind (#116550) üzenetére


ayo
addikt

ha már számok: Monster Strike F2P mobiljáték meg napi 3.8M USD-t hozott, a szintén ingyenes Clash of Clans napi 5.15M USD-t. Nem rossz ugye? :)

[ Szerkesztve ]

http://jateknaplo.blog.hu

(#116553) Crytek válasza i2k (#116551) üzenetére


Crytek
veterán

"ha így folytatják, akkor a játékipar belepusztul" LOL dehogy pusztul. Egyre több zsét keresnek majd ....aki belepusztul az egyedül ti lesztek akik költötök rájuk.

Next PC Upgrade: 2022

(#116554) i2k válasza Crytek (#116553) üzenetére


i2k
senior tag

Megszólalt a kútból a lyuk.

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#116555) cyberkind válasza i2k (#116554) üzenetére


cyberkind
félisten

:DDD :DDD

Paranormal Cocktivity

(#116556) SityiSXT válasza cyberkind (#116550) üzenetére


SityiSXT
őstag

Ha már van lóvé, akkor nyilván könnyebb, mert van miből visszaforgatni. Na de hány olyan kiadó van, akiknek van annyi mozgósítható tőkéje, hogy az összes futó projektre rádobjanak még 1-2-3-x évet? A GTA sorozatnál adott volt a III-VC-SA-IV-ből jövő bevétel, ami lehetővé tette a Rockstarnak azt, hogy a fejlesztési idő ne legyen gond. A IV is 4 évig készült, előtte viszont a III-VC-SA mind olyan 1-2 év alatt jött össze. A Witcher 3-at azért nem érzem annyira mérvadónak, mert a CDP 1 évvel az első rész után indította útjának a GOG-ot, onnan azért csak juttattak pénzt a 2. és 3. rész fejlesztésébe, ergo meg volt oldva a forrás. Namost ezt egy Bandai Namco, egy 505Games, de akár egy WB Interactive is hogy oldja meg?

i2k (#116551): Én a jogalapra kérdeztem rá: mi alapján gondolod azt, hogy az általad emlegetett dolgok jogilag, objektíven is büntethetőek lennének? Analóg példa: mi alapján vágják meg a mozifilmeket, hogy utána a rendezői változatok (is) kiadásra kerüljenek? Ezeket nem kéne/lehetne megbüntetni? Hogy lehet megítélni objektíven azt, hogy egy adott tartalomrészt milyen célból "vágtak ki" vagy "tettek hozzá extra pénzért"?

(#116557) cyberkind válasza SityiSXT (#116556) üzenetére


cyberkind
félisten

Csak úgy megkérdem, hogy szerinted az EA-Ubisoft-Activision 3-as kombója mióta csinálja pontosabban ontja magából a játékokat mert nem pár éve az biztos, úgyhogy minden megvan náluk is az ami a R*-nál, de jobbat mondok, a CD Project Red-nek nem volt meg és megtudták csinálni, sőt a Witcher 3-ig nem volt meg az ami most már igen, úgyhogy senki ne mondja, hogy nem lehet mert simán mehetne, az, hogy mindenkinek a könnyű pénz kell érthető, csak ezzel mindennek odakúrnak.

A GOG meg szép és jó de nehezn hiszem, hogy annyira hozná a pénzt mint a többi saját kliens.

A Bandai Namco is egy hatalmas cég szintén ami szintén régóta csinál játékokat, nekik se lenne gond de nem is az ő címeikkel van a baj, a WB. meg inkább filmet csinál mint játékot, ha belegondolok az első Arkham Batman-ig nem is adtak ki semmi olyat, de ez nem biztos.

Ebben az egyben a Sony csinálja jól, tökéletesen nem izgatja őket ha egy Uncharted 4 több százmillióba fájt mert mindenki szerette és vitték a gépeket is, pedig ez se lesz nyereséges, nemhiába nem tudni mennyi volt az a játék, de mondhatnám a Horizon Zero Dawn-t ami 7 évig készült.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#116558) micafighter válasza ProEvoFan (#116519) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ok átgonodolom. Nem lettem meggyőzve :) Valamennyi bevételük kiesik a játékfejlesztőknek a warez miatt. Ugyanakkor a warez valamennyi plusz bevételt is hoz nekik, lásd a példám amit előbbiekben leirtam. Nem tudom, hogy a mérleg a végén pozitiv vagy negatív. De tegyük fel, hogy negatív. Ezt az az ipart kéne sajnálom, ahol a szabályokat önkényesen a saját akaratuk érvényesítésére használják, lásd youtube content ID és a fair use leszarása, aka. hogy lopjunk legálisan a content keszitőktöl a youtube adta lehetőségek kihasználásával. Azt az ipart amelyik legalizálta a kiskorúak szerencsejátékát? Azt az ipart ahol más iparoktol eltérően, egyedülálló módon a színészeknek nem fizetnek jogdíjat a színészi/szinkron munkáért? Azt az ipart ahol retorzió nélkül megtehetik, hogy valótlan promóciós képekkel és videókkal értékesítenek/reklámoznak?

:N

[ Szerkesztve ]

(#116559) bullseye válasza cyberkind (#116557) üzenetére


bullseye
addikt

A system sellereknek nem is az a dolguk, hogy nyereséget termeljenek, ezért készítteti őket a hardvergyártó, vagy fizet vastagon külső csapatnak az exkluzivitásért. Sőt, még a hardver is sokszor kifejezetten veszteséges. Na de utána a licencdíj... #jajjdejóazexkluziv #kizárólagagyártóknak

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#116560) cyberkind


cyberkind
félisten

Még pár év és az új iPhone 20-at már csak el kell képzelni mert a dobozba szart se kapsz 3k dollárért. ;]

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#116561) i2k válasza cyberkind (#116560) üzenetére


i2k
senior tag

Csak hogy pontosabbak legyünk :DDD

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#116562) cyberkind válasza i2k (#116561) üzenetére


cyberkind
félisten

Gyorsan töröld le mielőtt megkeres Endrú Wilszon, hogy dolgozz náluk, egyébként ennyiért túl nagyok a darabok. :P

Paranormal Cocktivity

(#116563) cyberkind


cyberkind
félisten

VS topik komment:

Új AC.

Elképesztő, hogy ilyen fantasztikus grafikával még 4K alatt sem kell 4 GB-nál több VRAM a játéknak, lenyűgöző. Ubisoft a végén példaértékű PC portokat fog csinálni. :)

:D

Paranormal Cocktivity

(#116564) tomsolo


tomsolo
őstag

Eddigi sale vásárlások:

Access Denied - 1,19€
Jópofa széftörős cucc.

Furious Angels - 3€
Kellemes minimal bullethell, jó hangulattal

Coffee Pot Terrarium - 0,99€
Nagyon minimal TBS/Puzzle game - kicsit Hitman/Lara GO ra hajaz

Acaratus - 8,39€
Steampunk TBS - az egységeket magad építheted

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#116565) tomsolo válasza cyberkind (#116563) üzenetére


tomsolo
őstag

Az tényleg elképesztő, mivel az FHD nak kell 6GB

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#116566) cskamacska válasza tomsolo (#116565) üzenetére


cskamacska
addikt

Nem kell, de a játékok kitöltik a 6-8 gigát is, ha elérhető.

Érdekesebb számomra, hogy a bétától eltérően a kiadott Destiny 2 már nem támogatja a Phenom procikat, SSSE3 utasítások hiánya miatt. Ez egész meglepő, tekintve hogy mint MMO-szerűség egész jól fut a régi gépeken, Gamegpu kihajcsaje tesztje alapján FX4300-on is GTX970 ill R9 290 felett CPU limites csak, de ott is meg van a 60 képkocka.
Amúgy ez érik egy ideje, No Mans Sky szintén SSSE3 és SSE4.1 kívánalmakkal indult, de szimplán kipeccselték belőle, MGS V Quantum Break szintén így járt SSE4.1-el, Halo V és Mafia III nem kapott peccset, rakás más játéknál fel sem merül, mert meg sem próbálják indítani húzott 6 magos Phenom II-vel sem. :)
De Destiny 2-nél akkor is fura, hogy ilyen egzotikus utasításkészlettel buktatják a Phenom sorozatot, ami egyébként elég is lenne hozzá.

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#116567) szallasi007 válasza cyberkind (#116563) üzenetére


szallasi007
őstag

Szégyen vagy nem megvettem pro-ra. Nem tetszik, szerintem konkrétan ronda lett. Megnéztem FHD-n meg de szép 4k-ban és egyszerűen vicc. Ma átjött egy haverom és konkrétan azt mondta hogy a witcher 3 szebb a 970 gtx-el FHD-ban mint ez 4k-ban.
Borzalmas szilikonszájak a karakterek arcán beszédet imitálnak, a fű a fa olyan mint 5 éve, az AI buta.
Az állatok, meg a víz és a panoráma szép, de ennyi.
Az átvezető videók akadnak?!?! Néhol tevegelés közben a városban a ház falak között keresztül látni!!!
Gyorsan lenyomom és megy apróra.

Pc-n nem tudom milyen mega ultra grafikán, de én megint megbántam hogy nem exkluzív játékot vettem

Ja és mindenhol olyan pontokat adtak neki hogy nem értem milyen játékkal játszanak.

A repetatív küldetéseken meg már nem is csodálkozom. Ja és a loot, van de minek?
Ezt kb 18 óra játék után mondom.

[ Szerkesztve ]

(#116568) cyberkind válasza szallasi007 (#116567) üzenetére


cyberkind
félisten

Mondanám, hogy meglepődök az írásodon de nem, tipikus Ubisoft játék ismét, csak sokkal többet foglalkoztak a marketinggel mert látták, hogy halódik a széria, ezt pedig sokan meg is ették (nem rád értve), nem tudom toltad-e a Witcher-t, de ha nem akkor nagyon ajánlott.

Én csak azt tudnám, hogy sokan miért hasonlítják a Witcher-hez amikor soha senki nem fog tudni olyan játékot csinálni mint az, csak a R* egyedül.

Nekem ez max 30Eu-ért oké lesz PC-re, de mivel nem izgat annyira az AC így később fogom megvenni.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#116569) Csapoati válasza cskamacska (#116566) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Mondjuk a legújabb Phenom II is 7 éves, szóval ez azért nem akkor truváj. A 2009-es játékok közül se futott szerintem mindegyik egy Pentium III-on. Vagy a 2012-esek egy Barton magos Athlon XP-n.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#116570) szallasi007 válasza cyberkind (#116568) üzenetére


szallasi007
őstag

Az a baj, hogy nem tudtam eldönteni hogy mi az igazság a játékkal kapcsolatban.

Örülök hogy van már 4k meg nagyobb felbonáts és a youtube is támogatja, csak rettentő kevés 4k anyag kerül fel - már amiket én nézek. Szóval amit találtam 4k ingame videókat az alapján tetszett.
Tetszett hogy nagy világ, loot rendszer, farmolás és számos melléküldetés. Mellékküldetések konkrétan semmire nem jók - legalábbis szerintem. Loot - borzalmas, konkrétan a lootnak az lenne a lényege - most az hogy nyersanyagot találsz és alap cuccaid fel tudod magasabb szintűre húzni rendben van - de az hogy konkrétan fegyverből, hogy gyorsabban tudj haladni, SEMMI ÍRD ÉS MOND SEMMI nem esett. Az UPLAY pontjaimat beváltottam, kaptam érte fegyvert és aztokat upgradelem - ez így vicc.
Gondold el hogy a DIO 3-at alapfegyverrel a legnehezebb fokozaton végigtolod úgy hogy a kovácsnál a statjait húzod :W :W

Witcher 3 - igen játszottam vele, most kapott pro patchet, szerintem ha ezt a csoda játékot végigvittem akkor megveszem a GOTY-t, kemény 6 ezer volt ha jól emlékszem.

A másik meg amit köszönök mr UBInak:
előrendelői ajándék
Köszi, tényleg ez WTF?

(#116571) i2k


i2k
senior tag

ASSASSIN'S CREED ORIGINS Walkthrough Part 1 - First 1.5 hours!!! (PC Ultra Let's Play Commentary)

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#116572) cskamacska válasza Csapoati (#116569) üzenetére


cskamacska
addikt

Ugye nem a PC fejlődésének olyan korszakait akarod összehasonlítani, amikor majd évente duplázódott a teljesítmény, a mai korral, amikor a Zintel fel tud mutatni kemény 25% IPC, és 20% órajel növekedést 6 év alatt? :P
Azért fura a dolog, mert 3800MHz-es Phenomon simán futna a játék(lásd FX4300-6300 eredmények), és ezt tette is pár hete, aztán most már nem, mert bekattintottak egy dobozkát a compiler ablakában, és tosznak kikattintani, vegyéújat.
Amúgy: Destiny 2 on dual core gameplay E5500/3GB RAM/GTX750TI Kétmagos E5500-on továbbra is fut a játék, mert az támogatja a SSSE3 utasításokat.. :D

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#116573) juhasz22 válasza szallasi007 (#116567) üzenetére


juhasz22
aktív tag

:R

 iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED

(#116574) Źşë' válasza cskamacska (#116572) üzenetére


Źşë'
addikt

amd vs intel - egyiket sem pártolom, csakis magamat mint potenciális vevőt

..de az intelt hibáztatni azért amiért lényegében a piac a hibás.. többet is fel tudott volna mutatni ha lett volna verseny (meg hülye is lett volna többet felmutatni), de szegény amd nem hajszolta túl magát... máig, csak az eltelt idő azért nem kevés... kár volt bekebelezni az Ati Radeont...
intel meg mindig csak annyit adott hozzá amennyi szükséges és elégséges volt - annál több kiaknázni való marad későbbre - te sem csináltad volna másként ha te állnál a vállalat élén

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#116575) szallasi007 válasza i2k (#116571) üzenetére


szallasi007
őstag

Lényeges különbséget én nem látok, talán a fű szebb.

(#116576) cskamacska válasza Źşë' (#116574) üzenetére


cskamacska
addikt

Egyiket sem pártolod, de igényed az van egy jó kis off topik flémre olyan dolog belelátásval, amit nem akartam egyébként kihangsúlyozni. :P

"te sem csináltad volna másként" Nagyon helyesen, mert egyébként soha nem lesznek a Zélienek a földre szabadítva, ha nem adjuk el jóanyánk gerincvelejét is 20%-al nagyobb M314-es mozgásérzékelő eladás reményében. :K :))
Corporate greed isn't the problem. The fact that we incentivize and worship corporate greed is the problem.

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#116577) djculture


djculture
félisten

Jó lett ez a wolfenstein 2 is a vulkan szarság miatt valakinek elindul valakinek nem, meg van olyan is hogy elindul de kivág random hogy nem tud irni. Doom-nál érdekes semmi probléma nem volt annak idején.

(#116578) Agyzuzo válasza djculture (#116577) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Engem meg pont a Doom vágott ki folyamatosan nagyon sokáig (nem is tudtam emiatt végigtolni, várnom kellet pár patch-et), a Wolf 2 meg vajsimán fut UHD-ben, minden Ultra-ra húzva. Jobban fut konkrétan mint az első rész. :D (Pont a minap néztem meg, 40 fps körül van maxban, ez meg 60-at tartja simán). Nem tudom mi ez az állandó kamu nyávogás... Evil Within 2-re is jött ugyanez, nálam 1x dobott ki desktopra azalatt a 12 óra alatt míg végignyomtam, amúgy röccenésmentes volt.

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#116579) micafighter válasza micafighter (#116558) üzenetére


micafighter
nagyúr

Azt hiszem a listához irhatjuk hogy retorzió nélkül simán kizsebelhetnek, még csak indokolniuk se kell. A Bungie osztogat most indoklás nélkül bannokat a PC játékosoknak, ugyanez ment/megy ugye PUBG-nél is. PUBG-nél viszont nem tudom lehet e ban után refundot kérni, a Bungienál viszont nem lehet :) De nem is ez a fő baj ugye, aki csalt és bannolták az ne is tudjon refundot kérni, de indoklás nélkül bannolnak embereket, gyakorlatilag bárkit kibannolhatnak hasra ütésre, és a pénzeddel leléptek, reklamációnak helye nincs :)

http://aktiv.origo.hu/techbazis/20171025-destiny-2-pc-ban-kitiltas.html

külön lol :) :,,Van, akinek a felhasználói fiókját már a karakterkészítő képernyő elérése előtt letiltotta a rendszer."

(#116578) Agyzuzo: cyberkindnek meg az Arkham Knight is tökéletesen ment megjelenés napján, és nem vonom kétségbe amit mond, de sokaknál meg nem futott valami jól, aminek némi alapja csak lehetett, ha a vége az lett hogy átmenetileg levették a digitális polcokról is a játékot.

[ Szerkesztve ]

(#116580) Dilikutya válasza Agyzuzo (#116578) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nem tudom, a DOOM demóján javítottak-e, alapból nem volt benne Vulkan, de beletették, viszont úgy engem is kidob, csak DX12-vel megy. Csak demózok, a videókártyát kipróbálni tettem fele (mint Crytek ;] ), lehet, hogy a teljes verzió több javítást kapott erre.

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#116581) Agyzuzo válasza micafighter (#116579) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Nálam is tökéletesen ment. :) 970-el toltam végig UHD-ben megjelenéskor és csak akkor akadt meg egy pillanatra a játék mikor a Batmobilba ugrottam. Sőt, még az nVidia effektek is be voltak kapcsolva, pedig az okozta sokaknál a galibát. 1080-al meg aztán egy röccenést se produkált már, mert belenéztem újra a sokadik patch után kíváncsiságból. Be se esett 60 fps alá.

Dilikutya: Vulkannal esélytelen, 20mp után dobott ki. DX12-ben is sokáig. Az első verzió futott, mikor bekerült a Vulkan hazavágta az egészet jó sokáig. Az 1.666-os szerencsére már rendesen megy (de az is csak DX12-ben).

[ Szerkesztve ]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#116582) arty válasza Crytek (#116503) üzenetére


arty
veterán

rövidtávra tervező, zsugori, spúr, fillérbaszó, szarrágó - ez vagy, de tudatos biztosan nem :)

(no offense, ezek egy részét te magad is leírtad már, ill. sokszor segítettél nekem beszerzésben, végtelenül jóindulatú, segítőkész embernek ismerlek, tisztellek is EZÉRT, de a TUDATOS vásárlás nem a te beszerzési módod :) )

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#116583) arty válasza cyberkind (#116544) üzenetére


arty
veterán

tehát mindenki fejlesszen lengyel melósokkal erpégét! (s ha igényes lesz -> haszon & játékosok reszpektje!)

az van, hogy a világ másik felén drágább a melós.
drágább a frencsájz (starwars).
meg az se kizárt, hogy a witcher elkövetői egyébként is tehetségesebbek, mint az iparági átlag.

és ahogy írod is: nem tud mindenki gta-t (és wicsert) készíteni....

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#116584) micafighter válasza arty (#116583) üzenetére


micafighter
nagyúr

Érdekes, hogy ezzel jöttek sokan, mikor szóba került hogy a Witcher 3 pl mennyivel olcsóbb volt mint egyes nagy címek, pl Andromeda kapcsán is feljött. Igen, a lengyel munkaerő olcsóbb, mint nyugaton. De ez engem fogyasztóként miért is érdekeljen? :U Más iparágban üzemeltetek webáruházat, hidd el a vásárlóimat nem érdekli milyen költségekkel dolgozok. Drágák a bérek, magasak a költségek? Oldják meg, ha nem tudják megoldani akkor a menedzsmenttel gondok vannak. Lehet jobb lenne nekünk játékosoknak, ha inkább a költségeken faragnának (pl Senua Sacrefice), ahelyett hogy a bevételt próbálják növelni 120 EUR-os gold, mithrill, deluxe meg ultimate deluxe editionökkel meg mikrotranzakciókkal/lootboxokkal.

(#116585) Dilikutya válasza arty (#116583) üzenetére


Dilikutya
félisten

Sok játékon azt érzem, meg se próbálják...

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#116586) Crytek válasza arty (#116582) üzenetére


Crytek
veterán

Tudatos nálam = akkor veszem meg amikor tudom, hogy 0-ra azaz ingyenre tudom kihozni.. Ennél tudatosabb soha nem akarok lenni :C

Next PC Upgrade: 2022

(#116587) arty válasza SityiSXT (#116556) üzenetére


arty
veterán

i2k sose fog válaszolni erre... ;) (nyilván akkor be kellene látni, mennyire abszurd)

én azért megpróbálom, lássuk mennyire abszurd: lobbizzanak törvénymódosításokért a kiadók, fejlesztők!

legyenek megtömve mégjobban gumijogszabályokkal a törvénykönyveink, aztán a szuperlaikus bíró majd megmondja, hogy az asscreedben a copypaste dlc az fizetős a juzernek vagy fizetős az ubisoftnak (alapozva a két oldal szakértőinek két tökéletesen ellentmondó állításaira).

plusz a játékok olcsósodásához vezet, ha napi szinten két sértődött gémer bepereli őket! (vagy legyen hivatalból üldözendő a lehúzós season pass? a kábszerosztály mellett legyen déelcéellenőrző osztály is a rendőrségeken!? nem rossz ötlet, csak akkor emeljünk az adókon is, hogy a honpolgárok ezt megfinanszírozzák... azt amúgy is kellene, miután tömegével indítanának emberek/csoportok pereket, több ügyész-bíró-stb az alap!)

szerintem egyébként elég lenne az is, ha i2k (és mi többiek) nem venne(nénk) meg minden sz*rt a játékokhoz, ezzel nem bátorítaná(nk) őket ilyenek készítésére - lássák, hogy ez nem egy működő modell. akkor bepróbálnának valami mást... (valami mégrosszabbat, valszeg :D lásd még lootbox és game as a service agyrém). de neeeem, csak a gold edisön a TELJES ÉLMÉNY :DDD

---

lazán kapcsolódik: https://kotaku.com/the-collapse-of-viscerals-ambitious-star-wars-game-1819916152

olyan, itt a topik szakértői által már sokszor cáfolt hazugságokkal van tele, mint

"“Making games is hard,” he said. “That’s not new, but it bears saying again because if anything, it’s getting more complex. " - kamu. a mai toolsetekkel egyszerűbb a fejlesztés.

"Expenses in San Francisco were so high, between salaries and rent and costs of living, that by one source’s estimate each employee could cost over $16,000 a month. (That number, which includes salary and other expenses, dwarfs the widely accepted average estimate of $10,000 a month." - kamu. adótrükkök után ez egy ezres alatt lehet.

"Then the company again split in two. Half of the staff went on to do the expansion packs for Battlefield Hardline, which had been mandated by EA, while the other half moved to Ragtag. " - kamu. a dlc mindig kivágott tartalom, egy ember napi 1 órában vágja őket vissza és árulja seasonpassként.

Tudom, hogy ~senki nem veszi majd a fáradtságot a hatalmas cikk elolvasására és hogy egy picit belelásson egy EA működésébe, a fröcsögésnek folytatódnia kell :D szemét EA, szemét mindenki!

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#116588) cyberkind válasza micafighter (#116584) üzenetére


cyberkind
félisten

Pontosan ahogy írod, biztosan megtudnák oldani, de amíg az ilyen Bobby Kotick meg Andrew Wilson fajták vágják az utat nem fogják, csak pénz és más semmi.

(#116583) arty
Ha meg nem tudnak normális játékot csinálni, ne panaszkodjanak, hogy így meg úgy drága a játék, a R* megmutatta, hogy a nyugati melósokkal is simán meglehet csinálni egy olyan játékot amit mint a cukrot, ha ez nem megy, márpedig minden lehetőségük és eszközük megvan hozzá az már az EA-Ubi-Activision és társaik baja, engem nem hatnak meg azzal, hogy drága a játékfejlesztés mert ők nagy részt szart csinálnak már de elvárják azt a sikert közel nulla munkával, meg persze miattuk tartunk itt főként.

Következő példa a Red Dead Redemption 2 lesz majd.

A SW meg aztán végkép nem érdekel, egy harmatos szarrá vált az is.

Szóval Witcher így Witcher úgy, ez egy példaértékű játék lett, nemhiába akart a Ubisoft ehhez hasonló AC-t csinálni a mostani személyében de csak a fejlesztési időt érték el nagyjából, ismét csak ennyi.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#116589) arty válasza micafighter (#116584) üzenetére


arty
veterán

Ez ma a helyzet, a nagy stúdiók us/ca/uk vonalon léteznek.

Az EA egyelőre nem dolgoztat itthon, a mészároslőrincek sem rohannak honi játékfejlesztésbe invesztálni (másnak meg nincs hozzá (elég) kockázati tőkéje), a korábbi fejlesztőink pedig csődbementek/külföldre léptek.
Nehéz is lenne olcsó régióban studiózni, ha itt egyszerűen nincs (elég) szakember.

Ubisoft pl keleten próbálkozik, de a Forza autóit is olcsóbb országokban modellezik nagyrészt. Vannak folyamatok, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra, a kiskínai nem tud máról holnapra frostbite-t írni a bf5 alá. (+ abba is azért gondolj bele, hogy mi lesz, ha minden érték keleten, olcsón készül - ki veszi meg "itt, nyugaton" és miből? )

A játékok miért nem lehetnek az infláció által érintettek? Miért csak a rézcső, benzin, suzukiswift, mozijegy, koncertbelépő lehet egyre dágább?

(#116588) cyberkind - folyamatosan a kínálat 0.1%-át adó w3 és gta5 lesz mostmár a véres kard? miért nem várod el minden fizikustól, hogy olyan dolgokat vigyen véghez, mint Einstein?!

[ Szerkesztve ]

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#116590) cyberkind válasza arty (#116589) üzenetére


cyberkind
félisten

A fizika nem érdekel ez igen, arról nem beszélve, hogy bőven nem 60Eu-ért, gondolok itt a Shadow of War-ra nem tudnak tartalmasabb játékot csinálni, az már a te bajod, hogy ezt elfogadod.

Úgyhogy igen, ez lesz a példa mert meglehet csinálni bőven, de a kemény munka büdös ezeknek a stúdióknak.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#116591) Crytek válasza cyberkind (#116588) üzenetére


Crytek
veterán

A wicser így meg úgyra:

-Ha az EA, Uborkaszoft, vagy bárki más ugyanúgy szökőévente adna ki 1db játékot mindenkinél lenne sok sok wicser minőség...

De mivel ők évente adnak ki többet nehéz tartani a minőséget... Az meg egyértelmű, hogy melyik megoldás hozza a több lovét.... És ezeket az sem tántorítja el semmitől hogy köztudottan a világ lejobban gyülölt cégei (voltak mos is azok kb senkit nem érdekel)

Next PC Upgrade: 2022

(#116592) cyberkind válasza Crytek (#116591) üzenetére


cyberkind
félisten

Új AC 4 évet készült és nem megváltás, szóval nem biztos ez a minőség, és nyilván, nekik ha pénz kell ez a jobb, de akkor egy szavuk s legyen ha mondjuk ezt vagy azt nem viszik mert unalmas szar, vagy csak szimplán olyan amilyen mint az Andromeda.

A EA nyugodtan megléphetné ezt a 4 éves ciklust mivel ott vannak a buzi sportjátékok amiket évente fosnak ki, de nem így van.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#116593) FunPro válasza arty (#116589) üzenetére


FunPro
senior tag

A benzin sem az "infláció" miatt kerül 350-400 Ft-ba, csak ott sem tudja a sok pénzéhes f*sz, hogy mennyit kell lesápolni. A filmipar pedig ugyanaz, mint a játékipar. Ott sem az éhhalállal küzdenek, az is biztos.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#116594) djculture válasza cyberkind (#116592) üzenetére


djculture
félisten

Akkor helyette kitalálnák az évados hülyeséget úgyis mint a hitman-nél is.

(#116595) cyberkind válasza djculture (#116594) üzenetére


cyberkind
félisten

Ha azt nézzük a Hitman-nél ez bejött és megoldható is volt, de egy összetettebb játéknál már nem csinálhatják meg, ha meg igen akkor egyértelmű ismét a lehúzás.

Paranormal Cocktivity

(#116596) i2k válasza arty (#116587) üzenetére


i2k
senior tag

"Nem azt írtam, hogy mindenre megadom a választ - találják ki maguknak a dolgot."

Ahogy látom ez sem segített, akkor leírom még magyarabbul: ha tudnám a megoldást mindenre, valószínűleg nem itt osztanám az észt nektek, hanem multimilliárdos lennék...

Amúgy meg:

Úgy látom, neked ez a játékipari helyzet nagyon bejön. Nyilván, ha a család mellett jut ~20,000 Ft-os játékokra is, akkor senkinek egy szava sem lehet rád.
Továbbá, nekem az jön át mostanában felőled, hogy nagyon "Leáldozott-style"-t nyomsz... Ez utóbbi mindennél jobban elszomorít engem.
Nem voltál Te mindig ilyen.

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#116597) ProEvoFan válasza cyberkind (#116592) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Tavaly azok a sportjátékok csak 600 millió dollárt termeltek a FUT játékmódnak köszönhetően...érted, ebben még nincs benne az eladás utáni haszon...epic pénzszerzés.

(#116598) Crytek


Crytek
veterán

Star Citizen - egy hajót csak akkor kaphatsz meg, ha Intel SSD-t veszel Gordzsiusz mászterrész :DDD

Next PC Upgrade: 2022

(#116599) cyberkind válasza ProEvoFan (#116597) üzenetére


cyberkind
félisten

Ez kevés, éhen fognak halni az EA-nél mindannyian, muszáj évente fosni amit lehet, fent kell maradniuk...

Na szóval ebbe nem fér bele legalább hébe-hóba egy-egy minőségibb játék fejlesztése ami hozná a pénzt szintén.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#116600) Źşë' válasza Crytek (#116586) üzenetére


Źşë'
addikt

ha filléreket szánsz rá, akkor miért?! warezolj, úgy legalább hótziher 0ft-ra jönnél ki :DDD

ha 1-2$ért megveszel valamit akkor az ellent mond az elveidnek ezek alapján! ez kb olyan mint mikor kiveszel egész hétre szabadságot, aztán szombaton bemész túlórázni... :N wut :F

meg a kettő úgy üti is egymást, originalt fillérekért, de akkor valahol érdekel hogy kapjanak valamit a fejlesztők (ezek alapján) , ha nem érdekel ellent mondasz saját magadnak (vagy csupán jó villogni a haverok előtt hogy ennyi eredeti játékod van), mert az nem költ játékra aki sajnálja a pénzt rá, az inkább lewarezolja...

(#116593) FunPro "Ott sem az éhhalállal küzdenek, az is biztos." a főnökök olyanok mint a mi "vágóhidasunk" (szójáték, nemér politizálni), sosem elég a gempából, kapzsi szarevők... mindegyiknek ferrari kell meg luxuskéró dubaiban, mindegyikből akár több is, ha ingyé van annál jobb, annál több lesz :DD

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.