Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-02-27 09:59:50

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116601) Crytek válasza Źşë' (#116600) üzenetére


Crytek
veterán

De minek warezoljak mi értelme lenne egy okot mondj? Azért hogy szaros ,féreg, warez***nek tartsanak?
Tök jó dolog ,hogy van ez az ingyenes körforgás. Így legalább mindenem eredeti.. :C Tévedés. Engem véletlenül sem érdekel ki mennyit lát ebből a kevéske alamizsnából.... Ők pakolják bele a játékaikat mindenféle bundleba akármilyen célzattal is, nem én kérem őket. Csak lazán alkalmazkodtam hozzájuk. És a jót nagyon könnyű megszokni :C
Bármelyik cég lehetne Blizzard-Activision ,hogy a büdös életbe a bundle gondolat meg se forduljon a fejükbe.....
de valamit csak csak elérnek a bundlekkal legyen az szerintetek bármi is ha sok cég csinálja.

[ Szerkesztve ]

Next PC Upgrade: 2022

(#116602) FunPro válasza Źşë' (#116600) üzenetére


FunPro
senior tag

Nem az a baj, hogy mindegyiknek ferrari meg luxusautó kell. Ha sok pénzem lenne, nekem is ez kéne! Mondjuk a ferrari csak gyűjteménybe, mert vezetni utálok, de most nem ez a lényeg.

A baj ott van, hogy amikor háborognak a kevés bevétel miatt, az a kevés bevétel is elég 3 ferrarira, meg 4 dubai útra. Mert ezek nem úgy nézik a világot, hogy mennyit kerestem, hanem hogy mennyit buktam. Mondjuk tény, nem tudom elképzelni milyen lehet tiszta 100 millió helyett csak 60-at keresni.

A warez miatt is ezért háborognak, mert amikor azt látják, hogy x ember letöltötte, és emiatt ELMÉLETILEG buktak 1-10 tökömtudja hány millió dollárt, le sem szarják, hogy mellette volt 50 milliós nyereségük.

És az a szomorú, hogy egyesek még védelmükbe is veszik az ilyen egyéneket. :(

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#116603) Crytek válasza FunPro (#116602) üzenetére


Crytek
veterán

Sajnos ez nem csak a játékiparban van....Pl ott van a melóm eléggé aktuális.. A meló hétvégén ugyanannyi mint hétköznap csak hétközben van rá 5 ember hétvégén meg EGY jobb esetbe 2.... fejellenség van.. Kérdem a mérnököt akkor ha kevesen vagyunk faszé kell ennyit bevállalni. Válasz mert ha valakinek ajánlanak 1 millát hogy teljesítse az fogja visszautasítani vissza és onnantól mindent leszarnak ki hogyan hányan. LEGYEN KÉSZ EKKORRA.... Már a szabikat is meg akarják venni csak hogy legyen aki dolgozik. Mondtam nálam ezzel rossz ajtón kopogtatnak nekem a szabadság kell gépezésre :DDD

[ Szerkesztve ]

Next PC Upgrade: 2022

(#116604) cyberkind


cyberkind
félisten

(#116605) Crytek válasza cyberkind (#116604) üzenetére


Crytek
veterán

Pl ezekről beszélek...Ezek nem akarják absz. megszerettetni magukat sőt látszólag 100% arra játszanák, hogy rohadt mód gyűlölje őket minden létező ember..

Next PC Upgrade: 2022

(#116606) Źşë' válasza FunPro (#116602) üzenetére


Źşë'
addikt

ha valakinek sok pénze van, annak még több kell - mondhatni ez egy kőbevésett törvény

"És az a szomorú, hogy egyesek még védelmükbe is veszik az ilyen egyéneket. "

ha rám gondoltál, akkor rosszul gondolod, én nem a miller főnököket védem és védtem eddig is, hanem azokat akik dolgoznak a projektekkel, a warezhuszárok meg velük b#sznak ki, mert az ő lehetőségieket rövidítik
undorítónak tartom a "profit legyen bármi áron" elvet, de ugyanúgy az sem becsülésre méltó amit a warezolók művelnek, meg azok akik úgy gondolkoznak mint crytek - de sztem ez tiszta sor, és az lenne a durva ha ez lenne a norma

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#116607) arty válasza cyberkind (#116590) üzenetére


arty
veterán

Nem kell, hogy érdekeljen a fizika ahoz, hogy értsd a példát.
Shadow of war 60 eur steamen, most néztem... és ha akarod, nem kell költened rá egy fillért se és elég sok időt/tartalmat kapsz a pénzedért (feltéve, hogy elfogadod az openworld játékok tipikus "hibáit").

Nem lehet megcsinálni a w3/gta5-öt "bőven", mivel a többségnek baromira nem megy.
Indulóban pl. nem mindengi keleti rabszolgákkal dolgoztat/tud egy játék fejlesztésébe 265 millát "bekockáztatni". Nameg a már említett tehetség...

(#116593) FunPro - továbbmész, az infláció csak egy kitaláció, nem drágul semmise :D ergo a játékárak viselkednek "rendesen" ;) (a benzin persze bonyolult, de volt ott még elég példa....)

[ Szerkesztve ]

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#116608) reelc válasza cyberkind (#116604) üzenetére


reelc
veterán

Van valami infó vagy statisztika arról, hogy mennyi az élettartama egy multis játéknak? Meddig támogatja a kiadó szerverrel? Ha már szóbakerült: FPS és társai, nem MMOra gondolok.
Nem mikrotranzakciós játék. Olyan, ami kiadás után mondjuk 2-3 évvel már nem igen hoz pénzt.

Most hirtelen eszembe jutott a Quake 3 és az UT sorozat. Ott megvan a lehetőség, hogy magadban botokkal harcolj. Így nem vagy kitéve semmilyen szolgáltatás vagy szerver megszűnésének. Nyilván nem szerveren játszol mások ellen, szóval nem multiplayer a klasszikus értelemben, de továbbra is lehet velük játszani.
Ha jól gondolom ez már nem divat az elmúlt mondjuk 10 évben?

[ Szerkesztve ]

(#116609) FunPro válasza Źşë' (#116606) üzenetére


FunPro
senior tag

Nyugi, nem rád gondoltam! :)

Egyébként akik dolgoznak a projecten, azok általában meg is kapják a pénzüket. Szerintem nincs olyan játék, ami konkrétan a warez miatt bukik. Ami bukik, az warez nélkül is bukás lenne. A warez leginkább az indie fejlesztőket fenyegeti, mert ők amúgy is kevés profitot látnak, nem még ha a fele ember nem is fizet érte. De még ott is sokaknak megtérül a befektetés! :K

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#116610) i2k válasza reelc (#116608) üzenetére


i2k
senior tag

* "Ha jól gondolom ez már nem divat az elmúlt mondjuk 10 évben?"
- Igen, jól gondolod.

* "...mennyi az élettartama egy multis játéknak? Meddig támogatja a kiadó szerverrel?"
- Az EA például baromi rövid ideig --- 2-3 év max.
//Szerk.: nyilván a húzócímek alatt kicsit tovább (Battlefieldek és társaik).
- A Codemasters például a GRID 2- alatt még mindig futtatja a szervereket, 4 év után is. (2013-as a játék) Persze, naivitás lenen azt hinni, hogy 2020-ig fognak futni...

[ Szerkesztve ]

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#116611) FunPro válasza arty (#116607) üzenetére


FunPro
senior tag

Az, hogy mindennek az árát emelik, mióta számít inflációnak? Mert szerintem ha a dolog tudatosan történik, akkor az már inkább pénzéhesség, mintsem infláció.

A koncertjegy, a mozijegy, a film, a játék azért drágul, mert a birkák hajlandóak többet kiadni ugyan azért a dologért. A benzin pedig azért drágul, mert akár mennyiért adják, úgy is kénytelen vagy megvenni.

Legalább is szerintem.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#116612) cyberkind válasza arty (#116607) üzenetére


cyberkind
félisten

Igen 60eu a vágott verzió, de mivel ott a lootbox is ez a 60 inkább csak egy szanaszét aprított kiadás, szerintem.

Azért a ezek a kiadók akiket említek minimum 20 de inkább 30 éve foglalkoznak játékkészítéssel, és ahogy láthattad feljebb is az EA-nek bőven de bőven megvan a keret, az, hogy nem lesz csak rajtuk múlik mert minden adott a nagyoknál, az új AC-t is hagyták 4 évig készülni, még ha olyan lett amilyen, de sokaknak tetszik és hozni fogja a pénzt, úgyhogy nagy baj nem lehet.

De valóban könnyebb ez a rendszer mint amit a R* vagy a CDPR csinál.

(#116608) reelc
Ez egy jó kérdés de kiadó függő, ott a Gta 4 ami 10 éves de megy a multija.

Paranormal Cocktivity

(#116613) arty válasza i2k (#116596) üzenetére


arty
veterán

És mennyire érzed magad arrogánsnak egy ilyen "nemérdekel oldják meg" kinyilatkoztatás után?

Dehogy jön be a helyzet, utálom a déelcét, a season passt, a béta játékokat, a sok multit, az openworldöt, a silány konzolportokat (oda-vissza, tehát a konzolra szemétként portoltakat ugyanugy, mint a pécére hulladékként érkezőket). Hogy mennyire nem tudok 20k-t kiadni, az a másik eredeti játék topikban jól látszott... (nem is emlékszem vettem-e valaha 20 ezerért játékot, szerintem nem. feléért is sajnos csak ritkán tudok/szoktam.)

Viszont nem dugom a fejem a homokba, látom h a probléma mennyire nem egyszerű (érinthetetlen 60 eur indulóár "ezer éve") és mennyire hibás kvázi "mindenki" és "senki" egyben. Látom, hogy a játékosok (általánosságban) mennyire hívják ki maguk ellen a sorsot, amikor habzsolják a déelcét és a seasonpasst, preorderelnek, konzumálják a p2w-t, lootboxot, aukciósház-itemeket, stb (velem együtt, elvégre van amihez én is veszek extra tartalmat).

(Amennyiben az a leáld sztájl, hogy szemben állok majdnem a teljes topikkal, ahol fórumozok, akkor kb igazad van.)

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#116614) reelc válasza i2k (#116610) üzenetére


reelc
veterán

Gondolkodtam kicsit, és pozitív példának a Blizzardot tudom felhozni, ami a Diablo szériát illeti. A többi játékába nem mennék bele, tudom lehet bennük lootboxot, stb-t vásárolni. Most konkrétan a Diablora gondolok, ezzel játszok.

Tudomásom szerint még működtetik a Diablo 2 szervert, ami 2000-2001-es (a kieg későbbi) játék. Ezt fel is fogják újítani, elvileg a Starcrafthoz hasonlóan. Pontos időpont nincs.

A Diablo 3 2012-es játék, 2014-ben jött kiegészítő lemez hozzá. Ez még az volt. A játék szerverei a mai napig futnak, rendszeres frissítések és szezonok jönnek. Nem túl rég óta mindezt az újabb konzol tulajok is megkapják + a Blizz. a csalókat is bannolja. Idén volt az első DLC a játékhoz, ami új karakter, ha valaki nem veszi meg az sem gond, simán együtt játszhat a DLC tulaj azzal, akinek nincs meg. Néha fél gőzzel, néha komolyabban (attól függ milyen a patch), de életben tartják a játékot.
Most lesz a Blizzcon, már előre megmondták, hogy semmilyen új DIablo infóra ne számítsunk, ha lesz közölni valójuk, közlik. Ez ugye azt is jelentheti, hogy amit csinálnak az még nincs olyan stádiumban, hogy mutogathassák.
Régen volt Aukciós Ház a játékban, de még 2014-ben kiszedték. Játékbeli és valós pénzért is lehetett vásárolni. Amikor elkezdtem játszani, már nem létezett ez a funkció.
Ázsiában van jó ideje mikrotranzakció benne, amiért kozmetikákat, ill. ládahelyet lehet venni. Régen nyilatkozták, hogy más régióban ezt nem tervezik bevezetni.

[ Szerkesztve ]

(#116615) i2k válasza arty (#116613) üzenetére


i2k
senior tag

"És mennyire érzed magad arrogánsnak egy ilyen "nemérdekel oldják meg" kinyilatkoztatás után?"

Semennyire, ugyanis nem kész megoldásokkal készültem (tudod: nem szakmám a dolog, ellenben VELÜK), hanem egy szaros fórumban diskurálok arc nélküli és néha arcátlan fórumozókkal egy olyan témakörben, ami sosem fogja megváltani a világot, még ha néhány azt is hiszik, hogy értik-tudják-ismerik-és-hathatnak-rá.

"(Amennyiben az a leáld sztájl, hogy szemben állok majdnem a teljes topikkal, ahol fórumozok, akkor kb igazad van.)"

Részben erre is gondoltam - de leginkább a stílusra, ahogy régi és új (arctalan) ismerősökkel "beszélgetsz" az elmúlt időszakban...
Nagyon DanielT-Moby-és-társai a stílus.

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#116616) W.Wilson válasza FunPro (#116611) üzenetére


W.Wilson
aktív tag

Az infláció az árszínvonal emelkedése. Az áremelés pedig mindig tudatos, nem is értem, hogy lehetne nem az.

%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel

(#116617) arty válasza FunPro (#116609) üzenetére


arty
veterán

Visceralosok mennyi fizut kapnak novemberben? Pedig dolgoztak a "projektben" ...
Nem egy fejlesztő leírta már (talán a legemlékezetesebb az IL2 és a Footbal Manager fejlesztői voltak), hogy a warez elterjedése konkrétan veszélyeztette a megélhetésüket. És mondhatod, hogy biztos sz*rt gyártottak egy idő után, ezért nem vették a termékeiket, de ... akkor minek warezolták le annyian, ha sz*r? (wrz verza sokszor hazaküldte az infokat és baromira nem az 1-2 órányi kipróbálásra "bérelték" ki a delikvensek a játékokat, szó nem volt demózásról)

A játékfejlesztésbe betett milliók mennyire kockázatos befektetések szerinted?
Kockázatosabb befektetésre nem szokás nagyobb nyereséget elvárni?
Te mekkora haszon fejében adnád bele egy üzletbe mondjuk az egzisztenciád?
Ha lenne EA részvényed, 5, 15 esetleg 25 százalék osztalékot szeretnél kapni?
(megkérdezhetem, vállalkozó vagy vagy alkalmazott?)

Nem muszáj ezekre válaszolni, pláne konkrét számokkal... csak gondolatébreszőnek szántam.

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#116618) arty válasza FunPro (#116611) üzenetére


arty
veterán

ha emelkedik az albérletem, a szerzámok, a nyersanyagok ára, emelhetek kádgyártóként árat?
ha emelkedik a kád, a szekrény, a szakmunka ára, gondolhatja azt a pék, hogy ő is árat emel?
ha drágább a kenyér, emelhetem az albérlet árát?
... körbeértünk ;)
... és ha érdekel, utánaolvashatsz annak, hogy miért "jó" az infláció, közgazdasági értelemben.
... tehát a drágulás adott, tény. drágább a kád, a kenyér, az albérlet és a programozó is.
... de a játékomat 60 euróért kell adnom, mert különben a ph! eredeti játék topikjában meglincselnek ;)
... sajnos nem vagyok akkora tehetség, mint a rockstar, de még wicser3-ra se vagyok képes - abba kéne hagynom a játékfejlesztést? zárjam be a studiot, rugjam ki a 60 alkalmazottam, hagyjuk a francba az egészet, kit érdekel az a párszázezer vásárló, aki évek óta, naponta jót játszik a játékommal? esetleg keressek valami módot arra, hogy fennmaradhassunk?

az megvan, hogy sok koncert veszteséges?
hogy a mozik itthon pl általánosságban veszteségesek és a pláza tartja fenn?
(de van vidéki ismerősöm, akinek nemplázamozija van és a mozi ott is nettó veszteség, viszont a kapcsolódó biznisszel ki tudja hozni X-re)

"a játék azért drágul,"

a játék nem drágul, továbbra is 60 eur.

---

(#116615) i2k: márpedig hatunk a játékiparra - a pénztárcánkal. itt is pont ugyanugy, ugyanazok a játékosok cserélnek eszmét, akik végül fizetnek vagy nem fizetnek a pénztárnál. és sok sok ilyen fórum emberei adják a világ játékosait ;)

vicces, hogy dt-moby vonalhoz hasonlítasz, amikor kéthavonta egy esetben értek velük egyet, szinte semmiben nem egyezik a véleményünk, soha nem is egyezett. a stílus persze lehet neked kissé nyers, oké, a tiszteletkörökről bizonyosan leszoktam (és EBBEN lehet bűnös a leáld IS) ;)

iszonyat egyoldalú és torz a topik világképe a játékiparról, de no para, itt a felmentősereg! :DDD

[ Szerkesztve ]

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#116619) ProEvoFan


ProEvoFan
nagyúr

Mi vezetett pontosan a Visceral bezárásához?
Érdekes.Amire felkaptam a fejem, hogy az EA olyan játékot akart inkább, mint a Fifa FUT, hiszen ez hozza éveken át a pénzt.Érthető...de akkor is kapják be.

(#116620) arty válasza ProEvoFan (#116619) üzenetére


arty
veterán

erős leegyszerüsítése, szummázása az általam fentebb linkelt kotaku cikknek... és ezt egyszerüsítetted most tovább a "fifázással" :)

tényleg javaslom, hogy aki tud angolul az eredetit olvassa el, gondolkozzon el rajta, csodálkozzon rá, mennyire működésképtelen és pénzpazarló módon jár el az EA a projektjeivel, studioival, licenszeivel (de legalábbis ezzel biztosan úgy tett)

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#116621) KisApám válasza arty (#116620) üzenetére


KisApám
addikt

Ez alapján lehetnének a játékok legalább 20%-al olcsóbbak, ha valami hozzáértő ember ülne ott olyan szervezői téren... Bár belegondolva úgy sem lenne olcsóbb, hiszen +20% profit, ami neki jó, nekünk nem annyira :(((

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#116622) maross válasza KisApám (#116621) üzenetére


maross
veterán

Biztos sikhulyék ulnek ott, mikor evi tobb szazmillio dollar a budzse, igy mukodnek ezek a vallalatok a versenyszferaban. Amig a leheto legkevesebb energiaval es nagy profittal le lehet nyomni valamit az emberek torkan, az bizony le lesz nyomva. Mint pl intel, ott is hogy megbutult az osszes mernok egyszerre, 5 generacio alatt tudnak annyit felmutatni mint elotte egy gen alatt. Árak meg mennek folfele.

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#116623) i2k válasza maross (#116622) üzenetére


i2k
senior tag

:C :R

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#116624) FunPro válasza arty (#116618) üzenetére


FunPro
senior tag

És itt egyben #W.Wilson kommentjére is reagálok.

Az jogos, hogy van egy bizonyos kötelező áremelés. Ha valami anyagköltség emelkedik, akkor valószínűleg a végtermék is drágulni fog. Ez így tiszta sor.

Viszont, én a "tudatos áremelés" alatt azt értettem, hogy a végtermék árának emelkedését nem indokolja semmilyen drágulás.

Nem is tudom mikor csökkentették a hús áfáját, a hús ára azonban mégis emelkedett. Miért is következett ez be? Talán annyival drágább lett a húsbeszerzés? Annyival többet kell alkalmazottakra költeni?

A termelők lóf pénzeket kapnak a húsért, az alkalmazottak bére ugyan még mindig a béka segge alatt van, de eladóként talán minimálbér/bérminimum fölött keresnek. A globális béremelés viszont csak a minimálbéres réteget érintette, mi indokolta a hús árának emelkedését?

A dolog könnyen magyarázható. Az kereskedő szépen megfogta, lenyúlta a nagyobb áfa-különbözetet, + még rádobta az éves "muszáj emelnünk mert szar a helyzet" többletet.

Ezt csak azért írtam, mert ez a világ minden pontján így működik. Amikor a játék ára ugrik egy laza 30 eurót, az nem a programozók bérén fog visszatükröződni. Nem egy cikket olvastam, ahol a fejlesztőket/programozókat kvázi kutyaként kezelik.

A feltett kérdéseid jogosak, nem üzletemberként tengetem napjaimat, nem saját vállalkozást egyengetek, ezért amint írtam, nem tudom elképzelni, milyen lehet az az érzés, amikor egy teszem azt szokásos 30 millió tiszta haszon helyett csak 20 millió tiszta haszon jön a konyhára. Személy szerint én már minden nemű haszonnak örülnék, mert az úgymond "fölösleges pénz". Azért fölösleges, mert ha egy vállalkozásból nem tudom fedezni a saját kiadásaimat, igényeimet, akkor az a vállalkozás nem hoz hasznot. Ha már egy vállalkozás hasznot termel, az azt jelenti, hogy én gond nélkül tudtam fedezni minden igényemet/kiadásomat, és még marad egy kis mellékes, amit eltudok tenni a nehezebb időkre.

Csak tudnám, hogy ezek a nagykutyák mi a pöcsömre gyűjtenek. Én is hallottam már olyan milliárdosról, akinek se gyereke, se macskája, mégis minél több pénzt össze akar szedni. Már van neki annyi, hogy 3 élet alatt nem tudná elkölteni, örökös híján pedig az egész megy majd a levesbe, de még akkor is többet akar.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#116625) bullseye


bullseye
addikt

Szerintem kihagyjátok a számításokból, hogy legtöbb ilyen méretű cég már RT, ozt ha az előző évben 245% haszon volt, most meg csak 235%, akkor a részvényesek egy része bepánikol, hogy bukás van, elkezd eladni, aztán tényleg gond lehet. Ezért kell nekik nem csak sok pénz, hanem ahogy Jim mondja, minden pénz.

Szóval elsőre a tőzsdét kéne bezúzni. :) A rendszeres manipulációk és sunnyogások nélkül amúgy is jobb lenne a világ, persze a finanszírozás gond lenne egy szint felett...

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#116626) FunPro válasza bullseye (#116625) üzenetére


FunPro
senior tag

Ez is igaz, viszont a profitot nem lehet a végtelenségig felhúzni. Egy idő után kénytelenek lesznek visszavenni. Ha nem teszik, abba is ugyanúgy beledöglenek, mint a profitcsökkenésbe.

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

(#116627) warcat


warcat
veterán

De ha már számolgatunk:
1.Én biztos nem igényeltem,hogy a filmipart lemásolva ezerféle producer meg manager titulusú emberkék darabonkénti x 150 000€/év fizetését hozzá kelljen csapni a költségekhez

2.A 2000-es évek elejéhez képest jelentősen megnőtt a potenciális vásárlók száma akiknek el lehet adni a terméket (geekségből -tőlünk nyugatabbra- társadalmilag elfogadott(abb)á vált a "gamer" hobbi), miközben a dobozos játékok piaca jól beszűkült a digitális forgalmazás javára.A piac bővült + a kódok generálása nulla költség miközben a felszabadult kiadásokból semmit se láttunk,mind ment zsebbe.

Az AAA játék készítése drága lett valóban,de azért a módszer miatt,amit a multik választottak maguknak, azaz a kis tehetséges csapat,kreativitás és újdonságok helyett a már meglévő játékokból készül ezer folytatás gyártószalagon,lehetőség szerint évente,amikben a két szeletnyi üres kenyeret látványorgiával álcázzák, és löknek megjelenés után egy kis parizert bele 40 euróért.

EA: It's in the crate!

(#116628) reelc válasza FunPro (#116626) üzenetére


reelc
veterán

Bullseye jól mondja.
A cégeknek van egy pénzügyi tervük, negyedévente, és évente is hozni kell a számokat.
Egy adott pénzügyi negyedévet nem csak az előző negyedévhez mérnek, hanem az 1 évvel korábbihoz is. Sőt tájékoztatókon több évre visszamenőleg is ott vannak az adatok, hogy lehessen látni van-e növekedés, vagy csak fellángolások, esetleg stagnálás.
A profitot lehet úgy is növelni, hogy csökkented a kiadásokat.
Nem kapnak bónuszt, elmarad a fizetésemelés (esetleg csökkentenek). Bezárják 1-2 stúdiójukat, kevesebb utazás, kisebb iroda bérlés, stb. A reklámköltségen nem nagyon spórolnak, mert a reklámokból tudja meg az ember, hogy megjelenik/megjelent a termékük.

(#116627) warcat:
1: Nem is kell igényelned, benne van. Fizetések, jutalékok, túlórák, hardverpark, irodabérlés, adók, reklámköltség és még ki tudja mik minden benne vannak, és ugye ezeket évekig a kiadó pénzeli. Aminek onnantól jön a pénz, hogy a játék elérhető közelségbe kerül (pre-order, megjelenés). Ami konkrétan a managereket illeti kellenek emberek akik összefogják a projektet. Egy dizájner nem lesz kompetens a zenei részleg munkájában, vagy a pénzügyekben, személyügyben stb. Más a szakterülete. A jó szakembert meg szinte mindenhol meg kell fizetni. Az indiet ne keverjük most ide, ott nincsenek olyan fizetéssel managerek, mint amit írtál.

2: A 2000-es évek óta megjelentek az olyan konzolok, amik alternatívák a PC-khez képest. Attól hogy kijön konzolra is, az nem befolyásolja pl. a PC-s árakat. Szóval igen, nagyobb a gamer piac, de a konzol része nagyobb, az nőtt egyértelműen.
Igazából nem hiszem, hogy 0 költség a kódgenerálás. Ok, nincs fizikai forma, ezzel spórolnak. Meg mintha korábban írta volna valaki, hogy maga a kód még nem jár költséggel.
De lehetnek egyéb költségei amit nem tudunk. Egyikünk sincs benne, de azért gondolj erre is.

A multik hibáztatása mellett vedd figyelembe a következőt: a játékiparnak reagálnia kell a hardver változásokra is, a piacé mellett. A játékos elvár 4k-t 60fpssel meg minden ilyesmit. Ráadásul a vásárlók teszik sikeressé a sorozatokat, hülyék lennének, ha nem nyomatnák a kiadók. Amíg nem lesz az eladásokban látványos visszaesés, nem fognak változtatni. Nem lesz 3-4 év kihagyás x szériában, hogy ténylegesen agyaljanak, frissítsék a dolgokat, stb. Ezzel nem védeni akarom a cégeket, hanem árnyalni a képet, hiszen nem ők a hibásak mindenért. A kreativitás résszel egyetértek, nem sokat agyalnak, és nyomják évente a semmit, mert így teljesül amit az 1-es pontban írtunk.

(#116629) SityiSXT válasza reelc (#116628) üzenetére


SityiSXT
őstag

A digitális eladások költségeinél ott van a szerverüzemeltetés és a háttérinfristruktúra költsége. Kell jó sok vas, hogy egyrészt ki tudjon szolgálni X ezer/millió emberkét egyszerre; aztán nem árt, ha ez redundáns; emellett az ISP-vel is érdemes kiemelt szolgáltatási szerződést kötni, nehogy az esti torrent- és spamcunami berogyassza a sávszélt; kell hálózati tárhely ugyebár az adatoknak is (user adatbázis, letölthető játékok, webes felület, egyéb sallangok), ez sem baj, ha rendundanciával biztosítva van; aztán kéne áram is, mert ugye a lepkefing ezeket nem hajtja meg; emellett jó, ha van szünetmentes tápegység és dízelgenerátor beállítva; emellett nagyobb cégeknél illik, hogy legyen egy business disaster recovery plan, hogy amikor beüt a ménkű (támad Gondzilla, árvíz, tájfun, dögvész, akármi), legyen egy másik, szeparált hely, ahonnan legalább elégséges szinten folytatni lehessen az üzletet; és persze kell egy adag informatikus is, amelyik ezt az egész cuccot üzemelteti. Lehet gondolkodni, hogy ez mibe kerül. (És akkor nem beszéltünk arról, hogy mivel jár az, ha az egész világon kéne szolgáltatni)

[ Szerkesztve ]

(#116630) reelc válasza SityiSXT (#116629) üzenetére


reelc
veterán

Igen.
Ezért írtam, hogy van rengeteg dolog amibe bele sem gondolunk (mert nem a mi dolgunk), nem látunk bele és mindez hozzájárul az árakhoz, amit megfizetünk (ki-ki vérmérséklete, pénztárcája szerint).

[ Szerkesztve ]

(#116631) arty


arty
veterán

(#116622) maross : azért az intelnek (is) betett, hogy a csíkszélesség mamár nem csökkenthető a régi módon, nem emelhető az órajel az égig, stb. korábban az IPC emelkedése ebből IS jött. miközben a kivérzett, kivéreztetett amd miatt se kellett nagyon törni magukat (magszám!), TÉNY.

(#116624) FunPro : óigen, a jelenség nagyon is létezik, amiről beszélsz, nem is voltam soha barátja az ilyenfajta "ingyenpénznek", úgyse jut el hozzám, akinek eleve szánták (áfacsökkentés, csok, stb) :( viszont a játékiparban semmi ilyesmi nem történt, sőt, ha a konzoljátékokat is nézzük, még komoly csökkenés is volt az árakban ( KATT ), miközben a programozó, dizájner, a nagyobb csapatok miatt szükséges management munkabére nem csökkent...

nem-üzletemberként a VESZTESÉGGEL is kell számolnod ;) nem csak azzal, hogy 30 helyett 20 milla lesz a nyereség... a kockázat nem abban rejlik, hogy kevesebbet vagy többet nyersz, hanem hogy nem-e veszítessz! az EA pl évekig veszteséges volt, talán 4-5 évvel ezelőtt...

(#116625) bullseye : a tőzsde tényleg eléggé elvált a valóságtól, a valós teljesítményhez ZÉRÓ köze van a mozgásoknak :( de ez már a játékiparnál is messzebb vezet :(

(#116627) warcat : a steam szerverfarmjait ingyen üzemelteti a jótündér? ;) egy mezei dev-től 30% sápot vesz el a steam... ez még mindig jobb, mint a korábbi retail gyakorlat, amikor akár a 60$ kétharmada is "eltűnt" a forgalmazói láncban... (és persze annak a legjobb, akinek saját kliense van: origin, uplay... kérdés az ottani kisebb "piac" vs. a steamen impulzusvásárló horda befolyásolja-e jobban az eladásokat ;) )

lehet azon vitázni, hogy kell-e akkora management, mint ami az EA-nál jellemző - de valamekkora kell, mert 80-200 ember nem tud "önállóan" dolgozni! a pongnak nem kellett lead art design manager, de amikor 3 kontinensen dolgozik 4 csapat egy játékon, akkor nem árt, ha illik mindenki munkája az adott címbe ;)

a költségemelkedést nem provokálta a grafribanc közönség, te, én? ;)
és senki ne takarózzon azzal, hogy neki nem számít - én is szerettem a FEZ-t! ;) - imádom, ahogy pl ez a wolf2 ki tud nézni, de pl a battlefront megvásárlására se ösztönzött semmi más ;) (mint h a csodás graffal
nyomhassak le 1-2 trench-run-t :D )

[ Szerkesztve ]

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#116632) csaba951 válasza arty (#116631) üzenetére


csaba951
veterán

>az EA pl évekig veszteséges volt, talán 4-5 évvel ezelőtt...

Ez nagyrészt a könyvelők miatt van. A valóságban biztosan ott vannak az iparágban a legtöbb pénzt termelők között. Lásd: Hollywood mocskos kis titkai

Más. Azt hiszem pont valamelyik HP szereplője úgy szerződött le, hogy a haszonból kapott százalékot. Jól meg is szívta. Ellenben ha bevétel százalékra szerződött volna... :D

[ Szerkesztve ]

(#116633) Crytek


Crytek
veterán

Ismét egy nem játék került a birtokomba amit ne vegyetek meg Forgotten Land

Next PC Upgrade: 2022

(#116634) cyberkind válasza Crytek (#116633) üzenetére


cyberkind
félisten

Én megveszem csak azért is!

Paranormal Cocktivity

(#116635) Balesz1899


Balesz1899
aktív tag

Engem egyetlen dolog érdekel: jumpscare van benne? Ezen múlik a vásárlásom.

(#116636) Crytek válasza Balesz1899 (#116635) üzenetére


Crytek
veterán

Mivel ez nem játék így semmi sincs benne....mész előre a semmibe majd egyszer csak nem tudsz már merre menni... Mindezt csak azért mert a valve baszik ellenőrizni miket árul.

Next PC Upgrade: 2022

(#116637) i2k


i2k
senior tag

https://www.cdkeys.com/deals - HALLOCDKEYS666 kóddal a link mögötti játékokra plusz 6,66% OFF a vásárláskor (úgy írható be, mint pölö a GMG-n).

A világ játékosai meg minden szarra ráugranak - perverz/katasztrófa kíváncsiságból, elfogultságból, vagy csak a puszta "csillogóan új tehát kell" elv mentén, miközben 80+%-ban mindenkinek 100 - 2000 végigjátszatlan játéka van minden platformon.

(#116638) djculture


djculture
félisten

Nem rossz ez az xbox gamepass havi 2500-ért egy mázsa játék van ingyen boxra meg van pc-.re is.

[ Szerkesztve ]

(#116639) Crytek válasza djculture (#116638) üzenetére


Crytek
veterán

PC-re mik vannak benne?

Next PC Upgrade: 2022

(#116640) tomsolo


tomsolo
őstag

X-Morph: Defense

Az egész jó kis cuccnak tűnik, remélem next salekor nagyobb engeményt kap.

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#116641) djculture válasza Crytek (#116639) üzenetére


djculture
félisten

Nem tudom mióta él a dolog (én is ma vettem észre erröl sehol se volt egy szó se itt a ph-n se) mert most meg egyik helyen ingyen van a másik helyen meg fizetős van némi káosz, de amúgy recore gears of war 4 meg a legtöbb xbox play anywere játéknál ott volt lehetőségnek amikor néztem. Most csak a recore játéknál látom Lehet elkiabáltam hogy fasza lesz ez.

(#116642) Crytek válasza djculture (#116641) üzenetére


Crytek
veterán

Mondjuk ebből szempontból elég szemétség volna a pc-s is ugyanannyit fizetne kb azért a 10-15 playanywere játékért ami elérhető rá, mint az xboxosok akiknek már legalább 100 vagy 150+ (tököm se tudja) game ...
Ez akkor lenne atomdurva ha a M$ megoldani az összes cumoját ugyanúgy pc-re is mint pl a psnow.... :C

[ Szerkesztve ]

Next PC Upgrade: 2022

(#116643) Źşë' válasza Crytek (#116633) üzenetére


Źşë'
addikt

Alijen van benne?! mert akkor kell!

// izé nem kell!

[ Szerkesztve ]

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#116644) DrTechnoid


DrTechnoid
őstag

Ha valakinek nincs konyhája, és ellenállhatatlan vágyat érez a főzőcskéhez, annak itt van egy remek áru. :D Eszméletlen hogy milyen dolgok jutnak emberek eszébe,kíváncsi vagyok hogy hova lehet ezt még fokozni.

http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/

(#116645) ayo


ayo
addikt

erre kíváncsi leszek :) Érkezik a Papers, Please rövidfilm!

http://jateknaplo.blog.hu

(#116647) Dilikutya válasza cyberkind (#116646) üzenetére


Dilikutya
félisten

Pontosabban: az Assassin's Creed Origins csak 60-70%-ban terheli a CPU-t, így marad extra processzoridő a Denuvo szolgáltatásaira. ;]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#116648) Crytek válasza cyberkind (#116646) üzenetére


Crytek
veterán

És milyen érdekes hogy eddig ezermilliárd gamebe volt denuvo és egy fél db video nincs fps értékekkel ami ezt alátámassza.....

#116649: Nem vagyok a pénzem ellensége. Minek vegyem meg ha utánam dobják majd? Nem mellesleg nem tegnap óta van denuvo ha igaz lenne ezer éve lenne csillió video + világméretű botrány ,de érdekes csak csoffadt noname fórumokon sírnak erről.

[ Szerkesztve ]

Next PC Upgrade: 2022

(#116649) cyberkind válasza Dilikutya (#116647) üzenetére


cyberkind
félisten

Lassan jöhetne a játékos vonalra a 2 procis lap, egyik proci csak a Denuvo-ra és a többire figyel. ;]

(#116648) Crytek
Megveheted a játékot, hogy levideózd a mostani állapotot, aztán meg ha kikerült akkor is videózhatsz. :DDD
De erre azt tudom mondani, hogy ez van, engem totál hidegen hagy minden ígérgetés meg megváltáshoz hasonló tevékenység a Ubisoft-tól mert rohadékok, így tőlem 8 Denuvo-t is rakhatnak bármelyik játékukba úgyse veszem amíg nem árazzák le normálisan mert ennyit egy játékuk se ér, többieknek is ezt kéne tenni de valamiért sokan inkább bedőlnek, hogy mennyire király lesz ez meg az.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#116650) Crytek válasza cyberkind (#116649) üzenetére


Crytek
veterán

Ez nem bedőlés...Ez egy rettentő jó és szép cím lett. Szimplán a népeket rajtam kívül nem érdekli az idő ők most akarnak vele játszani így megveszik... Nekem csak jó lesz ha 3 év múlva zuzom akkor a Voltán már fasza lesz 4K-ba :C

Next PC Upgrade: 2022

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.