- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Meglett a linalg! Bár csak 2-es, de nem érdekel! Már nem akartam megírni a 2. részt.
-
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #1788 üzenetére
3an vanna általában.
krebsz pörög gyakon is, ha nem követed(!) az ea anyagot rendesen, akkor esélytelen, h megértsd. amúgy viszont jó, sok feladatot megcsináltok, meg lehet érteni.
hegedűs meg az óra 80% -ában az ea anyagot nézi át, táblához hívogat, kérdezget. gyakonként max 1 feladatzht viszont normálisan értékeli.
a harmadik 'srác' -ról sokat nem tudok, Marci mondta, h jó.én ha most csinálnám újra, akkor Krebsz lenne mind2 félévben.
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #1784 üzenetére
ja láttam én is, h most nincs. lehetne, mert idén is volt ősszel.
majd írok a srácnak..modellezés meg ha tetszik, ha nem a 3d része. szerves része..
peti: álljak be én is a sorba, h nincs rá szükségem?
de keresztfélév amúgy is mindegy, nem? csak tavasszal lehet anal1et csinálni, nem? -
proof88
addikt
Ja értem! Nem tudtam, hogy van ilyen is. Rákerestem, de most csak szgépes grafika 2. lesz. Ezek szerint a tavaszi félévben indul újra az 1. ? Addig várok akkor. Amúgy sem tudok mást felvenni, 44 kreditnyim van ugye felvéve, hogy legalább 32-35-re be is jussak (de ezt már mondtam).
A modellezés nem igazán érdekel, inkább a programozása a grafikának. Számomra a modellek egyfajta "kötelező rossz", ha arról van szó, hogy csinálni kell egy 3D-s progit, pl a volt szakdogámat. Mondjuk ilyen szélsőségesen nem fogalmaznék, mert végül is szeretek modellezni, a _magam_ módján. Ahogy az látszik a szakdogámban is, ennyit tudok modellezni, amennyit ott összehoztam maxban. Alig várom, hogy vége legyen a hétnek, és végre programozhassak is, mert egyelőre mindenfelé jár mindenem, csak nem ott, ahol kéne (tudjátok sokat kell gyúrnom F1 Challenge-ben is a hétvégi futamra, kéne már megvennem a procihűtőt tuninghoz, meg kéne már venni a biciklimet, ami az előzőnek a pótlása [amit elloptak
], új személyit kéne csináltatnom [lejárt 1 hónapja, én barom meg tegnap vettem észre, pedig tegnapelőtt ennek a számát írtam rá az autósuli regisztrációs lapjára, ehh:S], stb...), bár ez gondolom normális, szóval nem panaszkodom...
peterszky: ehh, én büszkén elmondhatom, hogy nincs rá szükségem.
Legalább ebből nem.
-
peterszky
őstag
Gonosz on:
Anal1 kurzusfórumban írták, hogy küldtek levelet anal1 keresztfélév indítása miatt. (jelenleg nincs)
Gonosz off. -
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #1781 üzenetére
specinek felvenni valamit, ami érdekel az nem móka.
van ilyen, h 'számítógépes grafika' ea + gy. a kettő teljesen független, külön végezhető.
ea amit írtam az előbb, gy meg 6 hét directx, 6 hét opengl. modellek, textura, feny, forgatás, interaktivitás, árnyék, ...
ennek picit több értelme van, ezt vedd fel. én is csúsztam vele, lusta voltam megírni a beadandot, szal találkozhatunk ismod: amugy ha a geo modellezés, blabla érdekel, akkor tudok küldeni/ajánlani anyagot.
-
proof88
addikt
Igen, Csörgő mondta anal gyakon, h megjelent a könyve, szerintem én is meg fogom venni!
Én eddig 3D grafikát (Horváth) és XNA-t (Klár) csináltam meg, mindkettő tök jó volt. XNA-t főleg a shaderezés miatt vettem fel, a 3D-t pedig pont azért, amiket tanultunk rajta... bár az nem tetszett, h kb 5 óra elmaradt, és nem maradt idő arra, hogy elmagyarázza a textúrázást. Oké, hogy egy csomó anyag van a neten, de az mégis más, ha táblánál magyarázzák az embernek.mod: jól elhúztam az időt ma... mindegy, most megpróbálok megtanulni pár dolgot, aztán meglássuk, mi lesz holnap...
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #1777 üzenetére
igazából -nem tudom tudod-e- az a gond, h progmatos 2 féléves linalgot leszedték 1re. namost ez szép és jó, de gyakorlatban szívás.
num úgy indul, h ezt meg ezt tudjátok linalgból, amit persze nem
meg nálunk linalg komolytalan volt, nem is tanultam, gyakot simán pár óra tanulással írtam 5re. így kell csinálni, így jó, csináld. semmi háttérinfó, mi miért.
forgatás, ált inverz és ortogonalizáció num2 ráadásul (persze lényegesen komolyabb szinten), ezt eddig nem is értettem(eddig és eztán
).
grafikából ha szakirányos vagy akkor meg ezek triviálisnak vannak véve, ott a geometriai résznél inkább interpolációs dolgok vannak. bezier, b-spline, nurbs, ...; másik résznél pedig a szokásos. koord rendszerek, vetítések, leképezések, stbstb.
nem tudom tudod-e, Csörgőnek megjelent linalg könyve most idén. eötvös kiadónál még csak, de kapható. ott elvileg a numos felkészítés szinte teljes, erősen ajánlom. főleg ha grafika érdekel..
amúgy néztem a dolgaidat, nem rossz
ha esetleg indul grafika szeptemberben, akkor erősen ajánlom, h vedd fel (legalább találkozunk gyakon). sok újat talán Te nem kapsz, viszont meglesz és talán jobb a numos részeket picit előbb tudni numnál (én sokat grafika vizsgára értettem csak meg, pedig num előtte volt).
-
proof88
addikt
Igen, az a könyv az. Én jó könyvnek tartom, szájbarágósan magyaráz, viszont nekem úgy tűnik, hiába értem, ami le van írva, és jegyzem meg, valahogy nem segít eleget. Legalábbis a "tippelgetős" feladatoknál.
A mátrixoknál hiányoltam az általánosított inverzet, meg a transzformációk mátrixát, pl. a térben X-tengely körül 45 fokos forgatás mátrixa, meg hasonlók... az egy külön dolog, hogy érdekel a 3D-grafika, tehát le tudom írni már a mátrixát, de amikor vizsgán ilyet láttam, azon gondolkodtam, hogy honnan kéne tudnom, ált. inverz úgyszintén.Egyébként igen, meg kell írni a bizonyításos részt is, de az nem ér olyan sok pontot.
Engem az zavar, hogy a 2-est nem érem el. Ha egy anal1-et megcsinálok 3-asra, akkor egy linalgot miért nem? Mindegy, ma tisztában leszek a következőkkel:
általánosított inverz, karakterisztikus és minimálpolinom, olvasgatok arról az ortogonalizálásos micsodáról, ehh. -
Mawyx
őstag
Elköltöztem, tök xar, magam alatt vagyok, nem találom a helyem, semmi se jó...
-
proof88
addikt
Ehh, 3-án megyek linalg írásbelire, de nem értem ezt a tantárgyat... nemhiszem el, hogyha számomra nehezebbnek tűnő tárgyakat tudok teljesíteni, akkor ezt miért nem???
Most lesz a 4. próbavizsgám.
Az X-elgetős/karikázós feladatokat csúnyá elszoktam rontani/értelmezni. Aztán a 3. feladatot, ahol számolni kell, az szokta felhúzni a pontot, csak nem eléggé. :S -
peterszky
őstag
Lezárt az ETR
Azthittem 24 órával előtte zár
-
bbazsy
őstag
akárki, nincs egy felesleges t-mobile sim-kártya 2 hétre?
odaígértem enyémet vkinek, de az lejárt
-
peterszky
őstag
Bazsi: Levlisten ott az érdeklődésednek megfelelő munka, akár még jó is lehet.
-
Mawyx
őstag
3-as lett, Burcsi istencsászár!
Nincs több vizsgám -
terkaz
csendes tag
Hagy kiváncsiskodjak egy kicsit:
Ti az albizást hogyan oldjátok meg? Énis gondoltam már rá, hogy szedem a sátorfám, de az az igazság, azt valamiből fizetni is kell, alapár + rezsi nem kevés és suli mellett melózni szerintem elég necces, mivel azért előadásokra nem árt bejárni, meg szerintem amúgy halál a kettőt együtt csinálni, előbb utóbb valamelyiket feladja az amber ( vagy mind2t).
Vagy érdemes rá diákhitelt felvenni? -
bbazsy
őstag
hali
everestgymet néztük mi is, majd nyáron kipróbáljuk. ott a bérleti díjak nem tetszenek, mivel saját beülőnk+ebiztosítónk nincs (azt is kéne újítani..).
igen, a másik, h nekem a birodalom gyalog 10 perc, gym viszont világvége
birodalom annyira nem nehéz, de kezdésnek jó volt. ha már régóta csinálod, akkor valszeg sok újat nem fog mutatni.. szinekben vannak neccesebbek, azért talán megnézni érdemes.az a baj, h csináltuk fél-egy évig viszonylag rendszeresen, akkor talán még a formánk is jó volt. azóta vizsga+suli+ezaz, nem tudtunk lemenni, most meg úgy nézünk ki, mintha pár hete csinálnánk
ez sajnos nem ilyen "egyszer belejovok aztan mindig jo lesz" sport, hanem szinten kell tartani magad. ez most nincs
szerda nekem még nem jó, itthon leszek + jelenleg szét van cseszve a talpam, szal most pihin vagyok (mászás téren, úszás biciklizés megy).
-
amargo
addikt
Szia!
Többen kijárnak közülünk Ausztriába Schneeberg-hez állítólag ott jó a köteles mászás is, meg lehet jókat boulderezni is (csak ezt nem igen szeretné szívemhez közel álló személy) viszont az everestgym-ben töltöttem az előző nyarat, míg tatarozták a Boulder Club-ot. Ott vannak vicces falak, viszont kint van a.. ezért gondoltam, hogy a mászó birodalmat meg kellene majd néznem
Most szerdán is leszek/ünk, ha gondoljátok. (persze csak 5 után..)
A teljesítmény: mindenki így kezdte(kivéve Törpe..)
Mawyx: Egy függőleges falra felmászni nem igazán kihívás, ha csak nem kötöttbe és max nem 1-2 ujjas fogásokról van szó, de itt is lényeges az elrendezés, mert igazából az ujjakkal csak addig húzol, amíg fel nem lépsz.
A cipőnek annyira kell szorítania, hogy még el tud viselni a fájdalmat, mivel ezen tartod magad (kivéve plafon, ott akasztasz/vagy karból).
-
amargo
addikt
Hopp ezt elfelejtettem..
ELTE IK PTI Groups -
amargo
addikt
válasz
peterszky #1737 üzenetére
Ha az órai jó, akkor nekem is jó
Köszi az infót
Szintén boulder club, a mászóbirodat 1x már majdnem megnéztem..
Én hétfőn, szerdán (nyáron talán majd még egy nap) 5 utántól a boulderben szoktam lenni, ha gondoljátok. Szombatonként én sajnos nem tudok menni, de persze ritkán igen.Legalább alakulhat egy ELTE IK mászócsapat is
-
peterszky
őstag
-
bbazsy
őstag
dobsz egy számot, akkor felhívunk szombaton, h hova megyünk. v írd meg ide jönnél-e, ha igen, akkor mountex, ha nem, akkor párban vagyunk, akkor valszeg birodalom.
nem leszek pár napig, de legkésőbb szombat este válaszolok.peti is összekapja magát, akkor jó lenne..
végeztem
33 kredit, 4.5.
most megyek, van 15 perc még összepakolni, minnyá indul Balatonvonat
többieknek meg hajrá, nincs már sok! -
bbazsy
őstag
-
proof88
addikt
De azért vettem fel ennyit tárgyat - most a specikre gondolok főleg -, mert egy csomót úgyis le kell adnom aug végén-szept elején ütközések és amiatt, hogy nem férek majd be a keretbe... szóval ne gondold, hogy én majd el akarok végezni ennyit.
De legalább 30-35-t el...
A másik az, hogy talán még fejlődhetek tanulás terén, még azért lehetnék szorgalmasabb is, de most már a nyár miatt is nem igazán érdekel a dolog, van egy csomó tennivalóm, ami felhalmozódott, és már mindent el akarok intézni, eddig a suli miatt nem volt időm.
Régen tudtam tanulni, ha kellett, de most már 20 évesen nagyon nem a tanuláson jár az eszem, ill. de, de csak olyan területen, ami érdekel is és amit majd esetleg saját cégen belül is szeretnék csinálni... bár gondolom mindenki hasonlóan van vele.
Azért gondoltam szóbelire, mert állítólag ott könnyebb átmenni.mod: nevalgimp: minden órán 1 versenyfeladatot beszélünk meg, hogyan kéne megoldani, aztán ha megbeszéltük, le kell kódolni a működő programot, azt hiszem, mindegy a programnyelv, de a domináns általában a C++, de sztem lehet másban is, a lényeg, hogy működjön. Általában óra végén kell bemutatni, és úgy kap pontot az ember, ha nagyon nem készül el senkinek, akkor köv órán kell bemutatni a kész programot, ekkor 1 vagy fél pont jár érte. Aztán jegyet aszerint kapsz, hogy hány pont gyűlt össze a félév alatt.
Ezekből voltak a feladatok. -
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #1722 üzenetére
hey
átfutottam, vélemény:
tárgyakat add le, most. jegyek alapján nem vagy olyan ember, aki ennyit meg tud csinálni (nem akartalak megsérteni, de tényleg. 1 embert ismerek, aki ezt bírta, de neki 44 kreditre lett 4.9es átlaga). idiotizmus ennyit felvenni, csak csalódni fogsz, sokat. + fizetni fogsz a végén az elhasznált kreditekért, az se egészséges.logikára meg menj el, mert lutri az egész. előadásbenemjárás nem kifogás, én se jártam, semmi köze nincs vizsgához. megveszed a néni könyvét, és azt tanulod, ő se mond el semmit előadáson. ha szerencséd van, akkor 3-4-5 nap alatt meg lehet tanulni rendesen.
ha tetszel neki 0 tudásra is átmész, ha nem, akkor meg uvn se. sajnos ez ilyen, menj el. fel fognak torlódni a vizsgáid minden félévben, nem fogod bírni.és igen, jól látod, elején kell lezavarni mindent. én idénre már olyan szinten voltam, h vizsgaidőszak megkezdése előtt megvolt 3.5 vizsgám a 9ből
volt pofám odamenni emberekhez, h én le akarok vizsgázni 9. héten, meg is tehettem.
szal így 33 kredittel, 4.5ös átlaggal (~4,8as index) végeztem lényegében múlt héten, még van 1 fél vizsga, 6 hetes anyagból, de az már annyira nem izgat, sima lesz
többiek meg szívnak még júliusban is
(bocsi Peti
)
mod: mesélj, nevezetes algoritmusok milyen? az érdekel engem is, de infót még nem taálltam.
-
proof88
addikt
Üdv!
Nekem nincs konkrét kérdésem, csak beköszönök.
Én szeptemberben kezdtem a progtervinfot B szakirányon, hát egyrészt szerintem a nyár alatt eléggé kizökkentem a tanulásból, másrészt meg eléggé ránk zúdítottak sok mindent, amire mondták, hogy nem baj, ha nem értjük, majd 2 hónap múlva... hát ez kb így is lett, de eléggé megszívtam az első félévet, nagyon nehezen tudtam ráállni, mindemellett lusta is vagyok még most is. Amiket felvettem első félévben, az linalg, bevprog, bevmat, progkörny, matalapozás, szgép architektúrák, specinek meg nevezetes algoritmusok implementálása és szakkolis matek-info szeminárium, meg a kopernikuszi fordulat. Legjobb jegyeim: a legutolsó 2 speciből 5, szgép arch 4.
A többi 2-3-as, kivéve linalg EA-t, bevmat EA-t és progkörnyt, ezeket nem csináltam meg, szóval csak 17 kreditet teljesítettem a felvett 24-ből. Ösztöndíjat sem kaptam, pedig alig csúsztam le róla, és 2x nekifutottam a bevmat vizsgának, de mindig a bizonyítás miatt buktam el... pedig szerintem olyan jól bizonyítottam a 2. vizsgán, mondták is h hát igen, jól kezdtem el, de csak véges halmazokra bizonyítottam, végtelenre nem, blahblah, pedig 2 bizonyítás volt, ha mindkettőre fele pontot megadják, akkor meglett volna a bevmat, na mindegy.
Progkörnyön meg a zh-n buktam el, azt mondták ha én csináltam a beadandókat, akkor menni fog, hát én csináltam, mégse ment a zh.3-as megajánlott jegyem lett, de ehhez javítót kellett volna írnom unixból, úgy döntöttem h nem megyek el, voltak más vizsgáim is.
Nagy tapasztalatom: időben le kell zavarni a vizsgákat, mert minél később megy az ember, annál nehezebbeket kap, legalábbis bevprognál így volt. Haverom decemberben elment bevprog vizsgára, 4-est kapott, könnyű feladatokkal. Bevprogból jan 2-án volt a gyakuv, és csak utána mehettem el vizsgára, én meg sokkal nehezebbeket kaptam, és amikor azt hittem, h na jó, meglesz a 3-as, kaptam egy 2-est.
Sokat csalódtam első félévben...
Második félév már jobban ment, bevprog gy 5, ea 3, anal1 gy 2, ea 3, és itt fontos volt, hogy nagyon féltem, mert a vizsga kb úgy megy, mint bevmatnál, de itt úgy látszik szépen tudtam bizonyítani, eaf 5, specik: 3D-grafika, 5, Felügyelt DX/XNA 5.
Logikából csak a gyak lett meg 3-assal, vizsgára úgy volt h megyek, de már feladtam... nem megyek, már nem tudok úgyse tanulni, elegem van, már a nyárt akarom... órákra se jártam be sajnos, csak gyakorlatra, de ott mindegyikre, pedig nem is nézte a tanár h ki van, ki nincs. Szerencsére köv félévben még nincs olyan tárgy, amihez logika kéne, és lesz is logika, majd akkor megcsinálom... bár ezt mondtam a progkörnyre is... azt is felvettem, de most már addig se jutottam el h az első beadandót beadjam, mert utolsó pillanatra hagytam és nem tudtam elküldeni... mivel most már nem lesz progkörny, helyette Számítógépes alapismeretek, azt vettem fel, ez 5 kredites, 1-gyel több, mint a progkörny volt, lehet, hogy 1 kreditet nyerek a dologgal.Isteneshez jelentkeztem, ő jófej szerintem, szgép architektúrákat is ő tartotta.
Linalg EA-t is újra felvettem, well, csütön megyek szóbelizni... hajjajj, előre félek... tanulnom kell még rá ma is és holnap is, omg... aztán vége végre, már minden máson jár az agyam, csak nem a tanuláson...
Köszönöm a figyelmet!mod: még félévkor nagyon járt az agyam azon, hogy átmenjek C szakirányra, de szerencsére maradtam, mert most már jobban ment ez a félév... további marasztaló tényező, hogy 2 haverommal járok, mindkettőnek jobban megy, mint nekem!
mod2: és most már kapok majd ösztöndíjat szerencsére... köv félévre felvettem 44 kreditnyi tárgyat, még 1-et vagy 2-t fel akartam venni, de előjelentkezés van, és ilyenkor 45-öt nem haladhatja meg vagy a kreditek vagy az órák száma... Ezt azért csináltam, mert 2. félévben is 27 kreditnyit vettem fel, pedig többet akartam... és most sok kreditet szeretnék szerezni, ehh.
-
bbazsy
őstag
hi
leszállsz, elindulsz a tömeggel délnek.
az északi épület mellett elmész, az ilyen kék-sárga, tovább(szintén tömeggel).
északi épület végénél meglátod a délit, az vörös.
mészmészmész, csak egyenesen, odaérsz a déli nyugai bejáratához(igen, még mindig tömeggel).. [ még1x, ehhez a bejárathoz csak egyenesen kell menni a járdán a 4-6 megállótól ].bemész az épületbe, lesz előtted egy marha nagy lépcső felfele. megkerülöd, lesz alatta egy lépcső lefele
lemész, az első kereszteződésnél elfordulsz balra, majd koppanásig mész, leghátsó szoba az nylab (ki vannak téve a szobaszámok).mivel belépőkártyás, ezért vagy nyitva lesz az egyik ajtó, vagy kopogsz.
mod: ha eltévedsz, bármelyik bamba nézésű megmondja hol az nylab, déli épületen belül főleg
-
Blaise
veterán
üdv !
Szükségem lenne egy kis segítségre, ide kéne majd eljutnom az ELTE IK-n belül:
"déli épület, D 00-803-as nyelvi labor."
Tudtok vmi leírást adni hogy jutok oda a Petőfi hídtól ?
-
Mawyx
őstag
Oh, bakker, lezárt az etr, bennragadtam egy szerdai vizsgán
Holnap megpróbálom megkérni a tanárt, hogy töröljön már, ha nem esik nehezére.
-
Vajajava
csendes tag
bevprog2 feladatok megoldásokkal
3. feladatsorban 17-től vannak hasonlóak. -
-
Finwe
őstag
Hello! itt vannak:
Oldja meg adatabsztrakcióval és függvényabsztrakcióval is a következő feladatot: Az x fájl elemei karakterek, amik kis
betűk vagy nagy betűk vagy helyközök, megengedett művelet az sx, dx, x:read. A csupa betűből álló részt szónak nevezzük.
Írjuk ki az y fájlba azoknak a szavaknak a hosszait, amik csak nagy betűkből állnak! Tehát y elemei természetes számok.Az x fájl elemei nevek vagy természetes számok, megengedett művelet az sx, dx, x:read (azaz nevet vagy természetes számot
olvasunk). Az y fájl elemei párok(név, szám). Írjuk ki az y fájlba azokat a párokat, amiknek az első komponense egy x-beli
név, a második komponense pedig a nevet követő számok összege(természetesen a következő névig) Figyelem: y-nak 0 második
komponensű eleme is lehet! Adatabsztrakciós és függvényabsztrakciós megoldások.A második adatabsztrakciós megoldása már megvan az elsőé egész jónak tűnik de a függvényabsztrakciós nem akar összeállni
Finwe
-
Finwe
őstag
Hali!
Lenne itt 2 bevprog vizsga feladat aminek a függvényabsztrakciós megoldására nem tudok rájönni.
Valaki tudna segíteni megoldani? Ha igen feldobom a feladatokat is!
Köszi!Finwe
-
bbazsy
őstag
végére hagytam egy fél vizsgát. 6 hetes anyag, viszont grafika, ami félig numanal..
és annyira de annyira nincs kedvem tanulni rá, h csak na
megyek is vissza Pestre, ott jobban tudok rémhetőleg..viszont csüt Balcsi
-
Mawyx
őstag
Technika II szigo volt.
Éjjel 1ig albit festettem, hulla vagyok
-
bbazsy
őstag
na?
-
Mawyx
őstag
Nem igaz már milyen bénán állnak rajtam ezek a ruhák
Megyek rövidnaci, pólóban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest