Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) Menthirist válasza Nosam (#1800) üzenetére


Menthirist
veterán

Nem akadás van, hanem lag... nálam legalábbis az arckövetés jó fél-egy sec-et késik reakcióban (tehát oldalra nézek, várok, várok várok, és megmozdul a kép). A ledes megoldás meg nem érdekel, mert pontosan azért próbáltam egyáltalán ki, hogy mindenféle led nélkül megnézzem működik-e. Az nem érdekel, ha pontot tud követni, arra minden tracker progi képes.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1802) Nosam válasza Menthirist (#1801) üzenetére


Nosam
aktív tag

Nekem viszont muszáj lesz összeraknom egy led-es balhét, mert én meg tök sötétben szeretek játszani, és úgy viszont már nem müxik rendesen a facetracker sima kamerával, csak normális fényviszonyoknál.

Diopapa: Te hol vetted a ledeket és azt a 3 ágú műanyag biszbaszt? Neked sikerült most beüzemelnek facetrackNoir-t, megy nálad rendesen a led-es dologgal?

(#1803) Diopapa válasza Nosam (#1802) üzenetére


Diopapa
addikt

Még nem volt időm kipróbálni. Egy random elektronikai üzletből rendeltem, nem emlékszem a nevére. Wide ledeket kerestem, ami minél nagyobb szögben minél kevesebbet veszít a fényerejéből.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1804) Nosam válasza Diopapa (#1803) üzenetére


Nosam
aktív tag

És itthon magyarországi üzletből rendelted? Gondolom hogy vannak itthon is ilyen helyek. Na majd interneten utána koslatok.

(#1805) duvi válasza javorb (#1798) üzenetére


duvi
nagyúr

Meg akartam nézni neked az Eranin liquor szállítást I Bootisba, de sajna nem árultak már (vagy épp most elfogyott a készlet) :(

(#1806) Szőrös  válasza Nosam (#1804) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ez alapján meg lehet csinálni és itthon minden kapható hozzá :

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#1807) Nosam válasza Szőrös  (#1806) üzenetére


Nosam
aktív tag

THX. :DDD

(#1808) Diopapa válasza Nosam (#1804) üzenetére


Diopapa
addikt

Igen. Sajnos nem találtam meg az emailt.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1809) javorb


javorb
csendes tag

Látta már vmelyikőtök az Imperial Courier-t? Galnet üzenet alapján arra következtetek, h berakták, csak nem játszható, hanem NPC.

(#1810) Rakamaz


Rakamaz
tag

Hát ezen meglepődtem:
http://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=39671&page=5
:(

(#1811) Malachi válasza Rakamaz (#1810) üzenetére


Malachi
addikt

ez azt jelenti, hogy annyi Slopey és Diopapa projektjének is? mert az elég szomorú. :(

(#1812) Nosam válasza Malachi (#1811) üzenetére


Nosam
aktív tag

Ha lesz a játékban trade computer akkor oké, ha nem lesz akkor az nagyon gáz. :(((

Képtelenség, hogy 3300-ban ne lenne már trade-szgép amivel lekérhetőek volnának adatok és ami alapján kiszámolható lenne előre, hogy mekkora lesz a profit ha x helyre viszem az árut. Ha nem lesz trade computer az kb olyan lenne, mintha ma egy kamionos cégnél potyára vennének fel árukat majd amikor leszállították csak akkor mondanák meg nekik, hogy mennyit kapnak a fuvarért... :DDD

Tuti lesz trade computer a játékban másként nem volna értelme.

(#1813) Diopapa válasza Malachi (#1811) üzenetére


Diopapa
addikt

Hátőőőőő... :( Pár hete szerveztem újra a marketes DB-met, most már tudna statisztikát csinálni az árak alakulásáról épp építem bele, hogy x fényév távolságon belül megmondja a legnagyobb profitot jelentő útvonalat stb... :( Most kicsit elbizonytalanodtam... Az API-t sem tudom hogyan képzelnék, sok jóra nem számítok.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1814) Malachi válasza Diopapa (#1813) üzenetére


Malachi
addikt

végigolvastam a topicot, és ilyen érvek vannak, hogy a játékhoz hozzátartoznak a rossz üzletek is... amit soha nem köthetsz, ha van trade toolod. :U

mindegy, szerintem lesz beépített tool a játékban. ennek ellenére azt mondom, nagy hiba kitiltani a 3rd party megoldásokat. a magyarázatot se fogadom el, hogy bugokat meg ilyesmit okoztak - aki ilyet használ, annak tisztában kell lennie a következményekkel.

(#1815) Diopapa válasza Malachi (#1814) üzenetére


Diopapa
addikt

Nézd, csak módszerben meg hatékonyságban más mint az, hogy leírom egy darab papírra, vagy beírom egy excelbe, vagy fejlesztek egy kis toolt hozzá. Itt ami nagy előny, hogy automatikusan történik, nem kell plusz 10 percet eltölteni azzal, hogy rögzíted. Hozzáteszem a rendszerek távolságait kézzel viszem fel egy adatbázisba. Szóval erősen kapják be. Persze nem mondták, hogy csináljam, szóval ha kidobtam "néhány" órát, csak magamnak köszönhetem.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1816) Terrorista válasza Nosam (#1812) üzenetére


Terrorista
senior tag

Nyilván nem működhet úgy a kereskedelem. Megint csak egy EVE-s példát tudok felhozni: Az ottani ingame marketen X rendszer távolságban látható a piacon lévő cuccok árai, mennyisége és vásárlási igények. Külön grafikonokkal mutatva az árfolyam változás stb. Az X-nél távolabb eső rendszerek árairól viszont csak úgy tudunk infot kapni, ha van valaki a környéken és megmondja vagy mi elmegyünk és megnézzük.

Ha valami hasonlót összeraknak, akkor nagy baj nem hiszem, hogy lesz.

[ Szerkesztve ]

(#1817) Nosam válasza Terrorista (#1816) üzenetére


Nosam
aktív tag

Persze nyilván volna egy bizonyos távolság, amelyen belül működhetne ez a dolog. De X sugarú körben azért képesnek kellene lennie egy trade computernek begyűjteni az adatokat...

Vagyis azzal amit mondasz én meg lennék elégedve.

Egyébként meg lehet, hogy azért tiltják le mert 500 rendszernél ezek a külső prg-k már túl nagy forgalmat generálnának netán lagolna ez miatt a játék. Fene tudja, valami okuk biztos van rá, hogy változtatnak, eddig még fel sem merült, hogy probléma lenne ezekkel a prg-kel.

Viszont azért ezt úgy kéne, hogy vagy már az elején azt kell mondani, hogy nem támogatjuk de mégsem három hónap után kellene ezt miután már tökélyre lettek fejlesztve ezek az eszközök.

[ Szerkesztve ]

(#1818) Diopapa válasza Nosam (#1817) üzenetére


Diopapa
addikt

Látom fogalmad sincs hogyan működik ez. Nem valami nagy Frontier-es adatbázisból szedik az adatokat. Egy marketdump.exe nevű kis 200 kbyte-os program ül a háttérben, majd amikor bedokkolsz és megnyitod a piacot, akkor a memóriából kiszedi az ottani piac adatokat, majd elküldi egy adatbázisba. (Az én programom az enyémbe) Mivel Slopey-ét nagyon sokan használják azzal a best profit calculatorral meg fejelve, ezért ha a BPC megmondja a tutit, akkor mindenki rááll Type 9-esekkel és megborul a piac. Ezért fogják tiltani szvsz. Mondjuk nyilván annak sem örülnek, hogy külső program akaszkodik az Elitedangerous.exe-re.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1819) Nosam válasza Diopapa (#1818) üzenetére


Nosam
aktív tag

"Látom fogalmad sincs hogyan működik ez. Nem valami nagy Frontier-es adatbázisból szedik az adatokat. ."

Na ne viccelj már. :DDD

Gondolom akkor biztos csak véletlen jön le kapásból minden rendszer adata kérésre, függetlenül attól, hogy be vagy e dokkolva vagy sem... Tehát kapásból kinyitod a slopey-t még mielőtt egyáltalán elindítanád a játékot, és akár mind az 55 rendszer adata lekérhető.

Akkor ezt mivel magyaráznád?

(#1820) Terrorista válasza Nosam (#1819) üzenetére


Terrorista
senior tag

"Egy marketdump.exe nevű kis 200 kbyte-os program ül a háttérben, majd amikor bedokkolsz és megnyitod a piacot, akkor a memóriából kiszedi az ottani piac adatokat, majd elküldi egy adatbázisba."

Olvasd vissza és értelmezd amit leírtak. :)

[ Szerkesztve ]

(#1821) Nosam


Nosam
aktív tag

(#1822) Malachi válasza Nosam (#1819) üzenetére


Malachi
addikt

a játék futására nincs hatással a külső adatbázis. a felhasználók otthoni gépén csak egy picsányi kis progi van, ami lecsórja az adatokat és feltölti a slopey szerverre. ott megy a nagy forgalom nem az ED-ben.

(#1823) Nosam válasza Terrorista (#1820) üzenetére


Nosam
aktív tag

Már értem, hogyan mondjátok, de nem vagyok benne biztos, hogy ezek egyes userek adataiból történne.

[ Szerkesztve ]

(#1824) Diopapa válasza Nosam (#1819) üzenetére


Diopapa
addikt

Basszus ne légy már nehéz. Az én programomban is megvan minden pedig csak 2-en töltünk bele adatokat. Szóval még egyszer hogy megértsd...

- Elindítod a Slopey-félét vagy a Dio-félét. Ezek gyakorlatilag egy GUI-k meg parserek a marketdump.exe-hez
- Ezek elindítják a marketdump.exe-t
- Elindítod az Elite-et
- marketdump.exe figyeli az Elite-et
- Bedokkolsz az állomásra, megnyitod a piacot --> az Elite betölti az adatokat a RAM-ba
- marketdump észreveszi, kiszipkázza az adatokat --> kimenti lemezre egy CSV file-ba
- Slopey-féle feltölti valami sql adatbázisba, Dio-féle szétbontja az adatokat, majd összeállítja egy saját struktúrába -->feltölti az sql adatbázisomba

Ezek után random kuncsaft. "Hm, nézzük mennyi a hidrogen Eraninban! Megnyitod a Slopey / Dio programjának megfelelő részét, és köpi az adatokat. A háttérben mindegyik lekérdezi a saját adatbázisából. A Sajátom azt is odaírja, hogy mikori az adat. Ebből adódik a Frontiernél semmilyen adatforgalmat nem generál. Ami böki a csőrüket, hogy egyrészt külső program piszkálja azokat a adatokat a memóriában, amit az Elite írt oda, másrészt hihetetlenül megkönnyíti a kereskedést. Amit még mellé kell tenni, a Dio-félében pl kézzel rögzítve van a galaktikus átlagár, amihez képest mutatja a progam ha valami valahol számottevően olcsóbb, másrészt a rendszerek egymástól mért távolságát is kézzel kell felvenni, viszont ez is kell, ha tényleg nagyon noob üzemmódban akarod nyomni és azt akarod, hogy egy program mondja meg neked, hogy mit hova vigyél. Az enyém pl alapból csak annyit mond, hogy az általad kiválasztott rendszer között mit érdemes vinni és mennyi lehet vele kaszálni.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1825) Nosam válasza Diopapa (#1824) üzenetére


Nosam
aktív tag

Megmondom őszintén nem is néztem bele mélyebben, mert felesleges lett volna számomra ha amúgy van valaki aki megcsinálja helyettem, pl Slopey. :P

"Ami böki a csőrüket, hogy egyrészt külső program piszkálja azokat a adatokat a memóriában, amit az Elite írt oda, másrészt hihetetlenül megkönnyíti a kereskedést."

Na most ez a része meg azért egy kicsit necces tőlük, mármint hogy ez megkönnyíti a kereskedést, mert szerintem meg ez volna az ami megalapozza a kereskedést, hát sehol a világon olyan nincs, hogy bármit le kéne fuvaroznod lutriban és a végén mondják majd meg, hogy mennyit kapsz érte.

Meghalna a világkereskedelem, ha valaki azt mondaná a kaminosoknak és szállító cégeknek, hogy majd ha ideértél megmondjuk mennyit fizetünk az árukért.Nyilván ha többen kezdenének el adott árut fuvarozni, akkor a túlkínálat miatt csökkenne az ár, amelyiket meg kevesen szállítanak annak elkezdene nőni.

Én azt gondoltam, hogy valahogy így fog működni a "dinamikus gazdaság".

[ Szerkesztve ]

(#1826) Terrorista válasza Nosam (#1823) üzenetére


Terrorista
senior tag

Pedig de. Nézd meg Slopey cuccát, ott van egy oszlop, hogy az adat mikor (óra-perc) került be az adatbázisba. Tehát amikor kereskedsz és nézegeted a listát, akkor mások által feltöltött adatokat látsz. Ha hiszed, ha nem ez így van. :)
Ezért is volt néha meglepi, amikor a tuti bizniszre előre kiszámolt profit nem egyezett azzal amikor leszállítottad az árut. Mert pl. 5-6 órás infók voltak benne, amik azóta változtak, csak senki nem járt azon az állomáson, hogy frissítse.

A kereskedésre visszatérve: Véleményem szerint lesz valami ami könnyíti a bizniszt. Ha nem is olyan részletes mint eddig, de lesz.
Másrészt szerintem valahol érthető a dolog, hogy 3-4 napi játékkal az ember ily módon rengeteg pénzre tenne szert. Ezáltal elnyomva a játék más részeit, nem beszélve az előnyökről (több hajó, nagyobb tőke stb.) Meg ugye amit fentebb is írtak, a gazdaság megborítása. :)

[ Szerkesztve ]

(#1827) Diopapa válasza Terrorista (#1826) üzenetére


Diopapa
addikt

Az enyémben előfordulhatnak hetesek is. :DDD Viszont megvan az öröm hogy saját és legalább rondább és lassabb, plusz ha kirúgja Slopey az egész alól a széket, az enyém akkor is menni fog :D

[moderálva]

[ Módosította: Karma ]

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1832) Diopapa


Diopapa
addikt

"I personally want a tool which records prices of systems I'm in. If I have to handball them, that's fine, I'll do that. Now, it seems to me I can share that info in a number of ways, via email, teamspeak, phone, forums, chat rooms, IRC, web sites etc... If I choose to make my handballed numbers available on the web for other people to use, that's my choice, and it's not against any FD t&c.

If you don't like it, don't use any numbers I publish. But it doesn't impact on your game any more than Ben Ryder's post here publicising a smuggling route. Or are you going to go over there and tell him off for making in-game data public also?

You play the game how you want, and I'll play it how I want. It just happens that I want to share prices with others, whereas you do not." - Slopey

:C

Én is így gondolom. Csak mivel az enyémet kb 4-en használjuk, kicsit lassú lesz a feltöltés kézzel :DDD

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1834) Bibgr0 válasza Diopapa (#1832) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Igy kezdtük az excellel is. Gyorsan meg fog telni :-)

Egyébként csak az adat kiszedésével volt gondjuk. Szerintem lehetett valami fagyás / bug amit erre vezettek vissza és most szeretnének tisztán látni az ED.exe-re csimpaszkodó programok nélkül.

Az árakat pedig vagy kézzel vagy egy automatizált módon, de gyűjteni fogják/-juk és az így kapott adatokat megosztjuk. És akkor jó lesz.

(#1835) Diopapa válasza Bibgr0 (#1834) üzenetére


Diopapa
addikt

Nyilván. Mindenképpen beépítem a kézi adatfelvételt, de ezt szerettem volna elkerülni, mert könnyű elgépelni, meg lássuk be, marha unalmas is. Mindenesetre ha szétszélednek a népek a galaxisban, akkor max a kezdő helyen lesz durva áringadozás szvsz. Már most is úgy működik a programom, hogy óránként csak 1x rögzít egy állomáshoz adatot, max átírom, hogy kézi bevitelnél elég legyen napi egy is és akkor szólni fog, ne fárassza magát a delikvens feleslegesen. Most az OCR-en gondolkodnak ahogy nézem, de azzal is az a baj, hogy nem fér ki minden ár egyszerre a képernyőre, szóval akkor át is kéne görgetni a képernyőt, nem elég megnyitni.. :(

szerk: Egyébként tényleg hajlamosabb fagyni az ED ha fut a marketdump.exe, meg hajlamos is eldobni magát. Épp a napokban építettem be egy új thread-et ami újraindítja ha kifagyna.. :DDD

[ Szerkesztve ]

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1836) duvi válasza Diopapa (#1832) üzenetére


duvi
nagyúr

Látom, szép kis nap volt... Tartottam ettől, hogy meglépik Brabenék :( Bibgr0 kolléga táblázatával kezdtük és úgy tűnik, hogy manuálisan folytatjuk. Akárhogy is lesz, én továbbra is benne vagyok/leszek a piaci adatgyűjtésben. Legalább egymásnak segítsünk itt a PH-n ;) Használhatjuk Papa progiját, hogy áttekinthetőbb és sokoldalúbb legyen az adatbázis.
Arra viszont nem kaptunk (vagy én nem láttam) konkrét választ, hogy ellenőrizni fogják a külső appok futtatását? És ha igen, akkor mit érdemel az a "bűnös" akit rajtakapnak? Jön a banhammer :F

[ Szerkesztve ]

(#1837) Bibgr0 válasza Diopapa (#1835) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Tényleg Papa, azt el tudod tárolni valahogyan, hogy milyen hajó kapható az adott állomáson?
Utána tényleg mehet nyugdíjba a táblázat.

(#1838) Menthirist válasza Bibgr0 (#1830) üzenetére


Menthirist
veterán

Én már ilyenben igyekszem részt sem venni :) Aki egy Dio-éhoz hasonló nem igazán támadó (leginkább csak figyelmeztető) hsz-re képes úgy reagálni, hogy "emberségében akarjuk megsemmisíteni egy kis hibájáért",na most állj le vele vitatkozni :) Én már megtettem párszor, csak elment vele tucatnyi hsz feleslegesen, aztán meg lehet takarítani. Ismerjük mindannyian milyen, és milyen nála ez az "egy kis hibáért" dolog :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1846) Diopapa


Diopapa
addikt

:DDD

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1847) Diopapa válasza Bibgr0 (#1837) üzenetére


Diopapa
addikt

Igen, jó hogy mondod, implementálni fogom, csak kérlek addig ne szórd ki. Bár úgy is azt is kézzel kell majd felvinni. :)

szerk: Fansite: https://CMDR.club + Routeplanner discontinued.

[ Szerkesztve ]

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1848) Bibgr0 válasza Diopapa (#1847) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Tiszta retró lesz :-)

Ha gondolod leírom kockás papírra és átfaxolom vagy elküldöm levélben a frissítéseket. Összesítés után postafordultával pedig visszaküldöd :-)

Nem szórom még ki a fájlt.

Első hozzászólást hogyan lehet csinálni? Megírjuk és ki tudja feltenni?

(#1849) duvi válasza Bibgr0 (#1848) üzenetére


duvi
nagyúr

Szerintem Malachi kolléga be tudja tenni az első hozzászólást. Meg kéne várni vele a Béta2 megjelenést, mert nagyon sok minden változni fog a jelenlegihez képest.

(#1850) Nosam


Nosam
aktív tag

Ez vagyis a single mass viewer biztos benne lesz a béta kettőben, remélem, hogy az orrery view is!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.