Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69741) FBLLMAG válasza Myers (#69730) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Én is régebben, pár éve, fókuszálható lámpákat használtam előre. A LL T2 volt a távolsági fény, a LL TT közelre, ledöntve kicsit. Volt, hogy közelre 2 db LL világított, szórt fényre állítva, ledöntve, kissé oldalra állítva. A M7 és a TT világított közelre az esetemben.

Később csökkentettem a db számot. A szórt fénynek pedig az Olight S2A, Fenix FD20, Armytek Tiara A1 PRO lámpáim közül szemeztem. Persze lefelé döntve, hogy közelebbre a kerék elé világítsanak. Ezt a szórt fényt nem kell lekapcsolnom, nem kell mozgatnom. Távolsági fénynek, pedig vagy a Nitecore MT20A, vagy a Fenix E25 UE volt használva. Távolsági fénynek kipróbáltam az Armytek Viking PRO -t is. Ez fölé felesleges volt mennem, az én biciklizési szokásaim mellett.

Pár éve válltottam igazi bicajlámpára, a Nitecore BR35 -re. Gyengébb mint a Viking, de mégis mindent látok. Szó szerint. Hátrafele a pedálokig, oldalra az út egész szélességét bevilágítja, + ha térni akarok a kanyarokba is bevilágít. A távolsági fénye elég nagy távot bevilágít számomra. A nappali villogó funkció is elég fényes. Nyáron, a fényes nappal is hamarább észreveszik az embert. (Ezt mások is le próbálták követni, gagyi lámpákkal.) A lámpán lévő kapcsolók kivilágítva, a távvezérelt kapcsoló, közel az újamhoz. Látom a hátralevő üzemidőt is.

U.I.
Esti sétákon is van nálam mindig lámpa. Évek óta. Szerencsére ezt is kezdik másolni a környezetemben. Lényegtelen milyen a lámpa (akár a régi 12 ledes is lehet). Este a sötét ruhás embereket, matt környezetben, nehéz észrevenni (autós szemmel nézve). Viszont ha van lámpa a kezükben, az utca túlvégéről is látni. :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.