Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
őstag
válasz Siriusb #18741 üzenetére
Mint írtam, 13-án adtam fel. Ez normális? Ismeretlen célállomás.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
őstag
válasz Kameleon5 #18736 üzenetére
Hát igen, de azért egy időben a 4.5voltos zsebteleppel üzemelő is nagy csoda volt, ha sikerült középpontba tenni az izzót, de mondjuk annak is megállt a ház sarkánál a fénye. Nagyon rövid ideig HL2 style is volt, mert volt rázással újratölthető 1ledes lámpa, de szigorúan házon belülre
Aztán jöttek az akkus verziók, normálisabb ledekkel, amikek már ki lehetett menni a faluból, mert volt elég fénye, ráadásul szinte korlátlan módon, mert bár tölteni kell de napokig világít.
Most meg a Fenix mánia, szintén csaknem végtelen fénnyel: bő 3óra töltés, 2hét nyugisabb használat, valami extra brutális hatótávolságokkal
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Kolty
aktív tag
válasz SchumiBácsi #18753 üzenetére
Faluhelyen legalábbis felénk még mindig nem igazán kezd elterjedni a ledes lámpa.
Emberek még mindig a laposelemesekkel pilácsolnak.
Elmennek a vegyesboltba vesznek elemet bele, eladó kibontás elött megnézi ollóval meg egy ízzóval, hogy van-e még nafta az esetleg már régebbóta polcon álló elemben.
Ahol van pl. gazdabolt ott tartanak ledes lámpát.
Sőt vagyonvédelmi cégek se vesznek mégcsak ilyen bubos ledes lámpát se az alkalmazottaknak.
ez és hasonló társai vannak nagyon elterjedve.[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Ennek az akkunak időben mennyi hozzávetőlegesen az önkisülése tapasztalataitok szerint? Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Kameleon5
csendes tag
válasz SchumiBácsi #18753 üzenetére
Igen a 4,5 voltos laposelemes lámpák tényleg elég jónaks zámítottak, legelőször egy laposelemes lámpánál láttam a fénycsóváját (igaz ködben). Sok ember a mai napig azt hiszi, hogy nagy fényerőt csak nagy lámpa tud... Pedig ha egy sima izzós lámpával összeeresztünk akár egy T6os leddel szereltet, nem kérdés az eredmény. Múltkor volt szerencsém kipróbálni ilyen nagy izzós ledes kombós szörnyet... A ledes része ha szórt fény kell beltérben, arra simán jó, de az izzó, bár elvilágított több tíz métert, 1-2 perc után már gyengülni látszott a fényereje, ráadásul messzire világítva is csak kb fél méter volt az átmérő. Nem éreztem használhatónak.
-
csucsotke
aktív tag
Sziasztok! Tanácsért fordulok hozzátol, mert egy jó és olcsó töltőt szeretnék ami NiMh-t, Lion-t is tud tölteni. A Nitecore i2-t néztem ki magamnak. Ez a töltő lekapcsol amikor befejezi a töltést, és tudja mondjuk a csepptöltést is?
-
zoli03
őstag
válasz Anubis_9 #18755 üzenetére
Meddig nézve mennyi az önkisülése? A hőmérséklettől is jelentősen függ és időben sem lineáris.
A Li-Ion akkuknak az első napban viszonylag sok (5%), utána 1-2% havonta az önkisülése (bár szerintem különböző tanulmányokban más eredményeket is olvashatsz).
Tapasztalatom szerint nyugodtan magára hagyhatod hónapokig, én sok akkumat már fél éve nem használtam, akkor szoktam rájuk mérni, szükség szerint tölteni. Az egyiket hónapra pontosan tudom, egy TrustFire 26650-et 14 hónapja nem töltöttem fel, most 3,638V-on áll, szóval még bőven jó.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Itt se terjed, sőt sztem országosan sem terjed, bármilyen jól is teljesítsen
Akinek van pénze rá megveszi, akinek nincs könnyebb venni az elemeket egy ősrégi lámpába...Viszont amit leírtam az az én kis fejlődésem, az ősök nem igazán díjazták az első LED-es forradalmamat: 1év alatt 3különféle lámpa, fel akkuztam mindet és töltő, nem volt olcsó de cserébe az emlékezetes 2013-as jégvihar utáni 3napos áramszünet nem okozott annyira nagy sötétséget, kinti melóknál meg csak jól jött a 150méter hatótáv.
Idén a Fenix robbantott, ennek az áráról már nem tudnak, csak a teljesítményéről De nem érdekel az ára mert szezonban, amikor hetekig kell éjszaka is melózni bizony jólesik célirányban mint ha nappal lenne. A távolság pipa, de azért még ledómolom a TK61-et az 1km-ért Már csak a közeli igen széles csóvát kellene megoldani, van is rá kétféle tervem egyik macerásabb mint a másik: diffúzór a lámpa elé, vagy TK76 ha elbírja a fizetésem...
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
-
hpsafl
tag
válasz SchumiBácsi #18762 üzenetére
Pont pár napja beszéltünk Kornnal a refi mélységéről.
Az, hogy mennyire szór attól is függ, hogy mekkora a led a refihez képest. Pl a convoy S2 refije az átmérőjéhez képest mély, de kb 20mm az átmérője, ami egy XM-L leddel szórt fényt ad. A most bemutatott Courui D01 pl arányaiban kevésbé mély, de az átmérője joval nagyobb, így az egy pontba világít. A Courui-hez hasonló átmérőjű TN32-nek sokkal mélyebb a refije, kissebb is a hotspot, de van mellette egy "másodlagos" hotspot is.
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
Myers
senior tag
válasz hpsafl #18763 üzenetére
Melyikkel refi típussal lehet nagyobb távolságot elérni?
Kérdés, hogy a mély másodlagos hotspotjában mennyi fény "veszik el"? Bár valószínűleg az elsődleges hotspotja még mindig fényesebb, mint a nem mély refi teljes hostspotja. Legalábbis én így képzelem.
http://www.muszaj.hu/
-
korn
aktív tag
Nem számít olyan sokat a mélység a spot erejében. Leginkább a vetítési képet változtatja. Nem vagyok optikus/fizikus, BLF-en van pár hozzáértő ember, akik elmagyarázzák. pl: http://budgetlightforum.com/node/13964
Próbáltam én is rengeteg refit -mélyet, nem mélyet-, és a nagyon mély refiknek sokszor használhatatlanul kicsi, és csak minimálisan erősebb a spotjuk.
-
-
d4d
tag
Nekem ez a kategória nagyon bejön, kezdődött a Niwalker Nova MM15-tel, hamarosan jön az MM18-is, Thrunite TN36 6500 lumennel.. ok sokáig nem bírják egyhuzamban a méretűk miatt, de azért itt a Nitecore esetében a második 1500 lumenes fokozat is elég látványos, meg az is rátesz egy lapáttal, hogy borzasztó széles a fénysugár. Látod a képen, megvilágítja jobb oldalt még a falat is pedig szinte síkban van a lámpával. A Thrunite TN36 is 150 fokos szögben sugároz.
-
veterán
válasz zoli03 #18771 üzenetére
Elvileg úgy néz ki mintha hozzá lenne, de én erőltetni, vagy megolvasztani nem szeretném az ónt. Ezért is szeretnék olyan embertől segítséget kérni aki vállalja hogyha elküldöm neki a lámpát, akkor megnézi és feltuningolja kicsit. Úgyhogy most épp ebbe a fázisba vagyok, csak nem sok sikerrel.
Szóval ha nem menetes, akkor simán ki kellene jönnie elvileg?
iPhone 13 Pro Max
-
csucsotke
aktív tag
(#18758) Dluinet Köszönöm a választ
Nagyon rákattantam ezekre a lámpákra. Már vettem az ebayről egy Fandyfire wf606-t. Nagyon tetszik, messzire elég jól visz a sima teszkós AA akkukkal is. De ha lakásban használom kisüti a szemem az a kis fehér központja. Kéne egy olyan, ami jobban terít. Az S2-ről olvastam itt, de nem jó mert olvasom hogy nagyon melegszik, most nem akarnék én azzal bajlódni, hogy tűzforró meg dobálom egyik kezemből a másikba, szóval ..
valami olyan kéne, ami jól terít, 18650 es akkuval, nózoom...további kérdésem lenne a fórumozók felé, hogy mik a tapasztalatok, a fasttech működik-e mostanában, nincsenek-e orbitális késések?
...és akkut küldik-e, vagy a biztonság kedvéért külön rendeljem, ha fennakadna a vámon? -
Siriusb
veterán
Meggyütt az S2. Viszont aksi még sehol. Ki lehet próbálni valahogy? Pl. AA-s akkuk?
-
Chosen
addikt
Sziasztok
Itthon kapható lámpák közül 200-300 lumenes kategóriából mi az ajánlott ami árban az olcsóbban között van? Nem kell semmi extra, ON/OFF mód, AA vagy 18 650-es akku és kész.
-
hpsafl
tag
Egy kis karácsonyi világítás
[ Szerkesztve ]
-
Kozy10
tag
válasz csucsotke #18780 üzenetére
én 1400-as S2-t vettem kettőt is,meg egy 1050-est + egy 2100-as C8-at, 2600 mAhs Protected Sanyo akkuval.Márciusban.
Kifejezetten ház körüli, esetenkénti használatra a család több tagjának,
Azóta kétszer töltöttem az akkukat
Ja és a Convoyok közül csak az S2-be és a C8-ba fér bele a hosszabb védett akku![ Szerkesztve ]
-
Kozy10
tag
válasz csucsotke #18783 üzenetére
Az elég erős elég szubjektív fogalom, ha ez az első ledes lámpád akkor az 1400-astól is le fog esni az állad ahogy az enyém is megtette
A C8-as az 2100 mA-s persze erősebb, de érezhetően melegszik kb. 10 perc használat után.
Az 1400 mA-s S2-esnél ez alig érzékelhető,melegszik ez is, de mondjuk annyira csak hogy nagy hidegben felmelegítheted vele az ujjaidat ha rámarkolsz az elejéreA Nitecore-hoz nem tudok hozzászólni. Ha megírod milyen típusod van, itt biztos tud valaki segíteni ;-)
Én Xtar VP2-t vettem a hazai forgalmazótól, abba simán elférnek a védett akkuk.:[link]ja Fasttechről rendelhetsz bátran, nekem legalábbis jók a tapasztalataim, a rendelésnél arra figyelj hogy az érték ne legyen 22 euro felett mert akkor vám és áfa köteles lesz. Inkább rendeld külön a lámpát és az akkut ha nem fér bele 22 euro alá.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
-
csucsotke
aktív tag
Közben rájöttem még egy bukkanóra. Hogy ne legyen egyszerű ezek az 18650-es akkuk vannak olyan formában is amelyiknek van olyan kis bütyök(dudor, gomb) az egyik végén, mint az elemeknek általában, és van olyan is amelyiknek nincs. Szerencsére az S2 be csak egy elem kell, és mindkét vége rugós, úgyhogy viszi a lapos fajtát is.
-
csucsotke
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
Rendeltünk egy zoomos T6-os ultraferi lámpát (kezdem megfertőzni a családot), általános használatra. Szettben (töltö, akksi), kezdetnek jó lesz alapon. Küldtek hozzá egy 4200-as 18650-est. Nem kommentálom, tudjuk milyen... Na de a töltő kiakasztott. Olyan elvileg EU-s villával jött... kis kompakt, praktikus, kihajthatós. Eddig jó lenne. DE: elszabták a villa hosszát, mert nem ér be a konnektorba. Mint kiderült szerencsére. Mondom semmi gond, megoldjuk. Van itthon 230as kábel bőven, egy régi DVD lejátszó kábele jó is lett "donornak". Megegyeztünk a kábel hosszában, szépen beleforrasztottam a kábelt a gyári villa helyére, kábel kivezetve esztétikusan, szigetelve ahol kell, stb... Ellenőrzésképpen rámértem a töltőre. 4,22 V. Ez is ok LENNE. Csak a polaritással volt gond. Fel volt cserélve a polaritás a töltőben. Mennyi ilyen juthat el gyanútlan emberekhez? Probléma megoldva, most már szépen tölt, de azért mázli, hogy nem lett baj. (vagy túlreagálom?)
[ Szerkesztve ]
-
Ádyka
őstag
válasz Kameleon5 #18792 üzenetére
Azokon a töltőkön szokták jelezni az akku helyes behelyezését.
Igen, egy időben ugyanezen a töltőn csináltak egy polaritásváltást, hogy minek azt ne kérdezd. De jelezték. Vagy lehet neked leesett a matrica.Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
PHM
addikt
"Vagy lehet neked leesett a matrica."
Vagy csak fordítva ragasztották fel véletlenül.
Ezzel a váltással amúgy én is megszívtam.
A kollégámnak vettem egy szettet, s mikor kipróbáltam a töltőt, nem is néztem
a matricát, csak a szokott módon beletettem egy félig lemerült akkut.
A töltő eléggé felmelegedett, de becsületére legyen mondva, túlélte.
Szerencsére mindössze néhány percig volt benne fordítva az akku.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
hpsafl
tag
Én nem tudom, hogy nálatok hogy tud ez a töltő tölteni, mert nálam volt kettő, az egyik meg sem nyikkant rögtön érkezés után, a másik meg felforrt majd pukkant egyet kb 30perc használat után, meg volt még egy egyik ismerősömnek, és neki is tönkrement az első töltés során, szóval nem volt eddig szerencsém vele, bár háromból három szerintem már nem balszerencse
-
Kameleon5
csendes tag
elkötés volt, vagy rossz panel rossz házban. Levettem a matricát és ugyanúgy fordítva volt a jel fröccsöntve a polaritáshoz képest, mint a matrica.
szerk. : szóval az összes jelzés, amit találtam fordítva volt a polaritáshoz képest. ha csak a matrica lett volna, simán megértem. (még így is azért)[ Szerkesztve ]
-
Kozy10
tag
Banggood-on a töltőkhöz való kuponkódok még mindig élnek ;-)
-
Ádyka
őstag
Ha valaki kókányolni akar, akkor van pár db XML-U2 ledem, szemre kb 5000 K-s, 20 mm-es csillagon.
[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest