Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kameleon5
csendes tag
Sziasztok! Ezzel a kis lámpával kapcsolatban valakinek tapasztalata? [link]
-
Kameleon5
csendes tag
Köszönöm szépen... a belinkelt lesz rendelve egy brátommal közösen.. akartam egy pici lámpát, ami ha kell, kéznél van és erösen világít. Viszont nekem gyanús, hogy nem adja le a teljes 7 Wattos teljesíményt. Egy 2700-as sanyo akksit szánok bele azzal kb fél órát bír maximumon. Nem akartam a több módosat, pont emiatt, hogy agybajt kapnék mindig végignyomkodni a módokon, mikor kell.
-
Kameleon5
csendes tag
Sziasztok! Akit esetleg érint a dolog, szlovákiai oldal, nagyon gyors és ingyenes kiszállítás, én másnapra megkaptam a rendelést utánvéttel. http://www.svetelnaposta.sk/
Van egy ilyen: http://ecx.images-amazon.com/images/I/51neSkpza2L._SL1500_.jpg lámpám (3 módos verzió), ehhez rendeltem a fenti linkről töltőt és 14500-as akksit. Előtte AA-s akkuval hajtottam. Összevetve, elég nagy a külömbség fényerőben (még kint sötétben nem próbáltam). Ami viszont érdekes nekem, hogy elvileg 7 Watt van ráírva, de Li-ion akksival is csak max 1A-t eszik full fokozaton. Ami ugye ha nem esik 4 Volt alá az akksi feszültsége terhelés alatt, akkor is csak max 4 Watt (bár így is melegszik rendesen). AA-s elemről pedig 1,5A-t vett fel. Ja így 14500as akksival a gyengébb fokozat kb olyan, mint AA-s akksival a max.
Régebben volt szerencsém összehasonlítani az egy módos verziójával egyforma AA-s akksival hajtva, az egy módos minimum 1,5x jobban terít és erösebb is a fénye. Jobb lenne benne a driver?szerk: bocs, nem tudom hol tudok rendesen linkelni
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
válasz 6.regem #17202 üzenetére
Ja hát az tény, hogy nem olcsók a cuccok, bár akksik talán annyira nem durva + ha külföldről nem tud valaki rendelni, akkor azért alternativa lehet + ha gyorsan kell valami, de lámpát nem ott vennék az is igaz... de nálam haladás, hogy már legalább itthon is lehet kapni ilyesmit... még ha drágán is.
-
Kameleon5
csendes tag
Sziasztok! Esetleg valakinek tapasztalata ezen lámpával? Vagy esetleg tipp, hogy milyen lehet... Jobb lehet, mint a sokat ajánlott 501B, vagy rendeljek egy 501B-t inkább? Bár ebben a leginkább az csábít, hogy mehet bele 26650-es akksi, amivel azért még maxon is kb 1,5-2 órát bír.
szerk.: link lemaradt.http://www.ledbat.sk/ledbat/eshop/3-1-Podla-zdroja-svetla/14-2-CREE-T6/5/169-Goread-Y5-LED-baterka-T6-1x18650-26650
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
A kép címe lehetne, hogy "megfertőzve". jó néhány lámpa lemaradt, ezek azok, amelyek ma is megvannak. Sok ment tönkre és ajándékoztam el stb... Volt Police 10w is, utána 5w, akkor kezdtem el olvasni a topicot. kb 3 éve... azóta minden ősszel beújítok legalább egyet...
szerk: már ha sikerül felraknom a fotót.
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
válasz SchumiBácsi #18724 üzenetére
19 ledes lámpa... akkoriban még így növelték a teljesítményét a lámpának... de mára már... T6 25mA-on lealázza...
-
Kameleon5
csendes tag
[jobbról a harmadik] ő lenne az, természetesen érdemes 14500as akksival hajtani. nagyon szerethető kis edc lámpa. Tényleg mindig Nálad lehet. 14500-al durván 1Ampert eszik maxon, low módban 200mA-t. Eneloop AA 1,2V-os akkuval 1,5A maxon.
-
Kameleon5
csendes tag
válasz SchumiBácsi #18728 üzenetére
19db 5mm-es led van benne. szórt fénye van, noname kínai cucc, kb 6 éve vettem 3 euróért. elemtartója már szét is esett, most egy bontott 18650 van benne "kiékelve". szerelőládába megteszi, de nagyon másra nem praktikus. Nagy is, gyenge is, sokat is eszik... Régi 2 góliátos izzós lámpát váltotta le anno. (Egyszer egy olyat szeretnék felújítani).
-
Kameleon5
csendes tag
Persze, szinte ingyen van. Szettben már láttam 7 euróért. Múltkor rendeltem családnak is párat. Az enyémben vannak o gyürük stb,, de gyengébb a driver, ezért AA elemmel gyengébb és kisebb a vetítési képe is. Ami legutóbb jött, az jobban terít és erösebb is, viszont kimaradtak az O gyürük... ki kell fogni.
-
Kameleon5
csendes tag
válasz jozsi252 #18734 üzenetére
Náluk otthon a 3 góliátos volt a csúcs. Na de ezeknek 15-20 méter már komoly kihívás volt amennyire emlékszem. Már akkor gyártottam otthon ledes lámpákat az üzemidő miatt főleg. Persze akkor még zöld, sárga és piros 5mmes ledek voltak elérhetőek. Max éjjel órát nézni volt elég a fényük. Valahogy már akkor éreztem, hogy ebben van a jövő. Ez még a 90es években volt.
szerk.: bocs, ez Schumibacsinak válasz.
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
válasz SchumiBácsi #18753 üzenetére
Igen a 4,5 voltos laposelemes lámpák tényleg elég jónaks zámítottak, legelőször egy laposelemes lámpánál láttam a fénycsóváját (igaz ködben). Sok ember a mai napig azt hiszi, hogy nagy fényerőt csak nagy lámpa tud... Pedig ha egy sima izzós lámpával összeeresztünk akár egy T6os leddel szereltet, nem kérdés az eredmény. Múltkor volt szerencsém kipróbálni ilyen nagy izzós ledes kombós szörnyet... A ledes része ha szórt fény kell beltérben, arra simán jó, de az izzó, bár elvilágított több tíz métert, 1-2 perc után már gyengülni látszott a fényereje, ráadásul messzire világítva is csak kb fél méter volt az átmérő. Nem éreztem használhatónak.
-
Kameleon5
csendes tag
Rendeltünk egy zoomos T6-os ultraferi lámpát (kezdem megfertőzni a családot), általános használatra. Szettben (töltö, akksi), kezdetnek jó lesz alapon. Küldtek hozzá egy 4200-as 18650-est. Nem kommentálom, tudjuk milyen... Na de a töltő kiakasztott. Olyan elvileg EU-s villával jött... kis kompakt, praktikus, kihajthatós. Eddig jó lenne. DE: elszabták a villa hosszát, mert nem ér be a konnektorba. Mint kiderült szerencsére. Mondom semmi gond, megoldjuk. Van itthon 230as kábel bőven, egy régi DVD lejátszó kábele jó is lett "donornak". Megegyeztünk a kábel hosszában, szépen beleforrasztottam a kábelt a gyári villa helyére, kábel kivezetve esztétikusan, szigetelve ahol kell, stb... Ellenőrzésképpen rámértem a töltőre. 4,22 V. Ez is ok LENNE. Csak a polaritással volt gond. Fel volt cserélve a polaritás a töltőben. Mennyi ilyen juthat el gyanútlan emberekhez? Probléma megoldva, most már szépen tölt, de azért mázli, hogy nem lett baj. (vagy túlreagálom?)
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
elkötés volt, vagy rossz panel rossz házban. Levettem a matricát és ugyanúgy fordítva volt a jel fröccsöntve a polaritáshoz képest, mint a matrica.
szerk. : szóval az összes jelzés, amit találtam fordítva volt a polaritáshoz képest. ha csak a matrica lett volna, simán megértem. (még így is azért)[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
Sziasztok. Kérdésem az lenne, hogy 501B és Convoy S2 közt mik a külömbségek. Olyasmit keresek, ami minél kisebb, de lehetö legnagyobb fényerövel (már amit a méretei engednek persze), de ha kell, tudjon sokáig világítani, akár 1-2 napig kicsi de használható fény mellett. 501B már van, elég jó, de sok jót olvastam itt S2-röl. Ahogy néztem kisebb valamivel és ott van 5%-os üzemmód is. Az mennyire használható. Fontos lenne, hogy pl. tudjam úgy használni, hogy ha beállítom a minimumot, akkor mindig úgy kapcsoljon be, míg nem váltok. 501B mindig maxon indul és utána fájó szívvel kapcsolom kisebb fokozatba, holott sokszor böven elég az is. Néztem C8-at is, de azt talán máskor. (van az a bizonyos gépszíj)
-
Kameleon5
csendes tag
válasz Kozy10 #18831 üzenetére
Érdemes az S2-ből a 2,8A-os verziót venni? Közepes fokozaton simán használható órákig? Maxon gondolom inkább csak pár perc javasolt.
szerk.:
[ez milyen lehet]
lehet választani milyen legyen? Leírásban 1050mA-t ír meg 3 wattot. Lejjebb viszont írja, hogy hány van több verzió... Ha jól értem.[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
Nézegettem, szemezgetek a convoy s2-vel, de közben rá- rátaláltam az s3-ra is. Most ott tartok, hogy dizájnra az jobban bejövős, meg picit kisebb is.
-
Kameleon5
csendes tag
válasz ólomlábú #18932 üzenetére
Jól hangzik! rendesen kedvet kaptam, pedig eddig is volt. Csak még nem tudom, mivel magyarázom, hogy szükségem van arra a 8. lámpára is. Bár lehet ezzel kellett volna kezdenem és nem lett volna szükség a többire. Na de így szép a dolog, 2 ledes dinamóstól a police-on keresztül convoyig... Na meg hol volt még a T6 vagy U2 10 éve.
szerk.: távolságra mennyit visz az OP refis? Most egy ultrafire zoomos T6 van, SK-98 klón ami legjobban terít kb 2A körül megy. de mindenki csak pislog tőle. Tényleg brutál, csak utálom a zoomolgatást ha távolabb is akarok nézelődni, olyankor jól jönne egy kicsit erősebb spot. Közelre meg nagyon jó a homogén fény... (nincs tökéletes megoldás)
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
válasz SchumiBácsi #18939 üzenetére
bizony, mielőtt ide tévedtem, még a Police 10W-vel is boldog voltam és azt hittem, micsoda brutál lámpám van... Sőt ha űgy vesszük, már a 19 ledes kacattal is ezt hitem... Na mnind1, de sokat tanultam itt a témában az ziher. COB ledes elemlámpa már nagyon beteg lenne?
-
Kameleon5
csendes tag
válasz SchumiBácsi #18941 üzenetére
ezek a fenixek már nagyon durvák. méretre is. Személy szerint zseblámpákat keresek mindig. Szó szerint. Ami kényelmesen elfér a zsebemben, az ok, de ami nem, az valahogy nem vonz. Bár egyszer megnéznék egy ilyet élőben.
-
Kameleon5
csendes tag
válasz SchumiBácsi #18945 üzenetére
Az igaz. Egyébként formára tetszenek, meg biztos nagyon jók, de maradok, a mütyüröknél. de talán egyszer.
-
Kameleon5
csendes tag
Úton van az S3 2800mA . Valakinek tapasztalat, hogy mennyi idő alatt ér ide feladástól számítva fasttechről?
-
Kameleon5
csendes tag
válasz csucsotke #19846 üzenetére
Köszi, remélem hamar ideér. Másik kérdés: úgy látom, sokan S2-t rendelik, van ennek valami oka? S3 kisebb, szerintem szebb is, bár S2+ az összehasonlító képet nézve kb egyforma méretű lehet az S3-mal és szebb is, mint sima S2. Nekem már S3 lesz, csak kiváncsi vagyok S2 miért felkapottabb?
-
Kameleon5
csendes tag
Üdv.! Kérdésem az lenne, hogy ilyen lámpához kapcsoló részt honnan tudnék beszerezni? Egy régebben vásárolt kapcsolója megadta magát. Illetve konkrétan innen érdemes lenne e rendelni? Jó áron van szerintem.
[mini q5] -
Kameleon5
csendes tag
sziasztok! Véleményeteket szeretném kérni. Vadászathoz Convoy c8 2800mA-os megfelene, ill. melyik lenne jobb erre a célra, az OP vagy az SMO refis?
-
Kameleon5
csendes tag
válasz ólomlábú #20580 üzenetére
Én is OP refiset vennék, S3 olyan és nagyon tetszik, csak nem nekem lesz, így fene tudja. Ultrafire 501b-t mutattam, arra azt mondta, ha ha attól erősebb, akkor az jó lesz. (azon max 1,4A-t mértem jobb akksival, most meg egy gagyi ultraferi volt benne). ezért talán kicsit az SMO felé hajlok. viszont utánkereséshez meg az OP lenne jó talán.
-
Kameleon5
csendes tag
Sziasztok. Még régebben linkelt itt valaki S2-höz fejpántot. Most nem találom, hiába keresem. Ha valaki tudna linkelni, megköszönném.
-
Kameleon5
csendes tag
Megérkezett a convoy c8 u2 1b leddel és 2800mA-os driverrel. Még csak lakásban próbáltam, de úgy tűnik, mintha s3-nak erősebb lenne a fénye. Mitől lehet?
-
Kameleon5
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni convoy ügyben. S3 és UF-501b mellé szeretnék egy thowert. C8 lenne opcionális, viszont ha lenne attól kisebb méretű hasonló fénnyel, az még jobb lenne. Néztem M2-t az formára, méretre szimpatikus, de nem tudom megítélni, mennyire van szúró fénye. Válaszokat előre is köszönöm.
-
Kameleon5
csendes tag
válasz Kozy10 #22298 üzenetére
Köszi. Igazából 15$ körül lenne jó. Néztem, M2 is 20 felett van, viszont M1 egész jó lenne árban is (bejött nekem a convoy minden téren, így most azok közt válogatok, többi lámpát meg próbálom elsütni, felesleges ennyi itthon) szóval M1 mennyire hordhat messzire C8hoz képest?
Predator2: nekem van itthon több fókuszálható lámpa, de lassan cserélem le őket. Közelre jó, mert szépen terít homogén fénnyel, de engem pl zavar ha messzebbre akarok világítani, akkor játszani kell a zoommal, arról nem is beszélve, hogy úgy csak egy kisebb terület van megvilágítva, mellette meg a sötét. Foncsoros nem zoomos lámpáknál meg megy oldalra is fény. De mindenkinek mások az igényei.
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
válasz HUNgaroczel #22760 üzenetére
A convoy c8-hoz a lengőkapcsoló engem is érdekelne. Ultrafire C8-ra találtam, de Convoyhoz nem.
-
Kameleon5
csendes tag
válasz alex89 #22884 üzenetére
Sziasztok! Nekem nem rég jött meg convoy M1, T6 3B leddel. Általam eddig látott ledes lámpákhoz képest ennek már meleg fénye van, U2 1B színe jobban bejön, 3B nekem már izzó hatású. A lámpa csillagos driverrel jött aliexpressről. Aki nem szereti a villogó üzemmódokat, annak szerintem jobb ez a csillagos megoldás. Leforrasztva a megfelelő csillagot ki lehet iktatni őket. Nekem így jobban tetszik, mintha gyenge módban villanna egyet.
A convoy M1 fénye(szórása) valahol a C8 és az S2 közt van, de picivel talán C8-hoz jobban hasonlít. (Mindegyiket OP refivel próbáltam)[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
válasz krisztianAMG #24287 üzenetére
Jónak kell lennie. Még év elején kerestem tesómnak convoy c8-hoz lengőkapcsolót, de convoyra nem igazán találtam. Végül próbaképp rendeltünk egy ultrafire c8-hoz valót, talán 2 dollár volt e-bay-ről. Az illeszkedés nem teljesen tökéletes, de jó rá, működik is, azóta így használja.
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
válasz WestBam #27201 üzenetére
Üdv. Nekem van Convoy s3 ami szerintem csak dizájnban más, mint az s2+, próbáltam c8-at is és van egy M1 is itthon. Személy szerint általános felhasználásra az M1 a legjobb OP refivel. Nagyobb a hűtő felülete, mint s2-nek, de még simán elfér zsebben és ha kell messzebbre is azért használható. Ha valakinek s2 és c8 közé kell valami, én ezt ajánlanám. Nekem is e célból lett és nagyon nem bántam meg.
Szerk.: 2800mA driver van mindben, az M1-ben a csillagos forrasztós verzió, ami 5 - 30 és 100% elosztásban szerintem tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
Üdv! Feltűnt néhány új convoy lámpa. Valakinek bővebb infó róluk esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
Üdv. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Napok óta nem bírok találni egy módos convoy c8-at. Létezik belőle olyan egyáltalán? Ha igen és valakinek lenne rá linkje, nagyon megköszönném.
-
Kameleon5
csendes tag
válasz Gargouille #56673 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen. Ez a biscotti driver ha be van programozva, mennyi esélye van, hogy valaki véletlenül módot vált? Vadásznak lesz, oda zavaró a módváltás... Nekem régebben valahogy sikerült M1-ből a csillag forrasztós drivert rendelni, az nagyon bejön.
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
válasz FBLLMAG #56677 üzenetére
Megérkezett a biscotti driveros c8+. A táblázat alapján kb gyerekjáték volt beállítani a kívánt módot. Köszönöm a segítséget. Azt hittem tovább tart majd ráérezni, hogyan kell, de elsőre sikerült. Tökéletes lesz így a 12-es módban.
Szerk.: egyel korábbi hozzászóláshoz ment a válasz. (benéztem)
[ Szerkesztve ]
-
Kameleon5
csendes tag
-
Kameleon5
csendes tag
-
Kameleon5
csendes tag
válasz ghoszty #74701 üzenetére
Ekkorka méretben én hosszútávon nem nagyon számolok 500 lumen felett. Ez a test ennyit bír kb. Vannak kivételek valamivel nagyobb méretben amik 1000lumen körül tudnak tartósban, de az nem az én árkategóriám már. Elemlámpa blogon érdemes még olvasgatni. TS21 meg az Andúril UI-nak köszönhetően kalibrálható. Pl ha a maximum fényáramot 1000 lumen körül korlátozzuk sokkal később esik be a fénye, mivel a fény növelésével exponenciálisan nő a hőtermelés is, szemre meg szerintem nincs akkora eltérés 1000 és 3500 lumen közt mint azt a számok alapján elsőre gondolnánk.
-
Kameleon5
csendes tag
Üdv!
14500-as akkut keresnék lámpába ami USB-C-vel tölthető magában. Skilhuntéknak és Lumintopéknak van, de a szállítási költség duplázza az árát. Van alis megbízható bolt ahonnan esetleg occón elhozzák? Más márka is lehet ha jó....
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest