Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Az SSC P7 9 Wattos, nem tudja normálisan kiszolgálni azt egyetlen 18650, illetve a feszültsége is kevés lesz ahogy merül. Főleg ha még elektronik is van mellé, ami illő azért.
R5-ös a legjobb ma, 367 Lumen 3,3 Watton. R4-es lámpa kapható, az 330 Lumen asszem. 20-on pár dollár.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
macikos
addikt
1. Vehetsz olyan lámpát, amiben szabványos P60 drop-in van, és akkor azt mindig cserélheted tetszőlegesen. A P60 drop-in egy olyan megoldás, aminél a reflektor, LED és az elektronika is együtt van, csak kiveszed és beteszel egy másikat. Például ez egy P60-as drop-in: [link]
2. Veszel valami nagyobb méretű 2x18650-es lámpát egy erős leddel, ami alapból olyan jó lesz, hogy egy jó ideig nem is akarsz majd jobbat.
3. Veszel egy 1db 18650-el üzemelő kis bitang lámpát. Valami SSC-P7 ledest
4. Amit most én csinálnék: Vennék egy ilyet: [link]
Ez egy SST-50-el szerelt lámpa, ami érdekessége, hogy sima a reflektor, tehát messzire is jól világít. Ritka az erős DX-es lámpák közt az ilyen. Szóval én vennék egy ilyet, megnézném hogy mekkora áramot kap az akkuról, ha nem eleget, akkor esetleg meghackelném, hogy direktbe hajtsa, így 1000-1200 lumen körül teljesítene Világítana mint az állatHa 18650-es akkut veszel, akkor ezt vedd: [link]
Az lehet, hogy rövidzár elleni védelem nincs benne, de ahhoz tehetség kell, hogy valaki ezt szokványos használatnál rövidre zárja a lámpában...
Sokak véleménye szerint viszont ez garantáltan tud nagy áramot szolgáltatni, de a rövidzár ellen is védettek nem.[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Még ezek vannak: [link] meg az SSC-P7-es lámpák. De az SST-50-es leddel szereltek most a legjobb LED-esek.
Ez a legeslegerősebb (3500lumen), bár ez az árán is látszik és ez nem LED-es, hanem HID-es (fémhalogén): [link]
Nagyon durva fénye van!TheChos3nOne: Úgy 50 percet bírja. Azért az nem rossz. Két akkut veszel hozzá, úgy meg 2x50perc, szóval...
Hogy vízálló-e? Hát persze! Nagyon igénytelen lámpa. Esőben, hóban, mindent kibír. Földhöz is vághatod, max az üveg törik ki, de a lámpának baja nem lesz.Pelican: Olyan fénye van, mint egy autó fényszórónak, szóval nem kevés egyáltalán az üzemidő, ennek tekintetében...
Ezt udvarra használom, meg ősszel/télen mindig ott van a kabátomban. De van még más lámpám is. Mindenesetre ezt szeretem a legjobban, mert ennek a legdurvább a fénye.
Lo módban jóval tovább bírja, mivel ott a max fényerő kb. hetedén, olyan 80-100 lumenen megy.Itt van egy teszt a Spiderfire SSC P7-ről: [link]
Pont egy MAG-gel van összehasonlítva, jól látszik a különbség
-
-
macikos
addikt
Igen, a Cree XM-L 1000 lument tud maxon. Viszont ez attól függ, hogy mekkora áramot kap az akkuról illetve az elektronikán át, már ha van. Ami a lámpára van írva, 580 lumen, 900 lumen stb. az nem jelent semmit. Ezek kínai lámpák. Annyit hazudnak, amennyit akarnak.
Na meg a drága lámpáknál is, hiába van egy lámpában 1000 lumenes LED, 1000 lumen nem fog kijönni a lámpából, mert az üveg is visszatükröz egy csomó fényt, tovább a reflektor se tökéletes, stb.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
A Spiderfire SSC-P7-ben a LED (SSC-P7) már majdnem 3 éves. Az XM-L alig néhány hónapos, hatékonyabb, fényesebb. Ez az Ultrafire egyébként is fényesebb lesz, mivel sima felületű reflektor van benne.
Kérdés, hogy mennyin fog menni a LED. Lehet, hogy gond nélkül megkapja majd a 2,8-3 ampert. Persze komoly elektronikára nem kell számítani.
duffbeer: Nem tudom mi lesz velük, de hogy ki nem mennek, az biztos
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
DX-en vannak még XM-L-es lámpák: [link] Ezt az Ultrafiret azért linkeltem, mert a 27 dolláros árával a legolcsóbb. Az a baj, hogy a leírások nem biztosak, sőt. Ezért érdemes elolvasni a vásárlók véleményeit.
keses_denes: Igen, olvastam. Bocs, hogy nem válaszoltam, de azt vártam, hogy majd korn kolléga fog válaszolni. Ő fényévekkel több tapasztalattal rendelkezik lámpaépítés terén, mint innen bárki
duffbeer: Én a múltkor megálltam otthon az üvegajtó előtt és pontosan szemből rávilágítottam a lámpával. Így is sok fény visszatükröződött. Na de amikor elkezdtem oldalra fordulni a lámpával... katasztrófa.
[ Szerkesztve ]
-
kowik
tag
A helyedben megvenném az olcsóbbat, és a plusz ezresért vennék bele egy rendes drivert.
Én mostanában már csak a ledet és a házat nézem egy lámpánál, elektronikából pedig rakok bele másikat. Sajna még ha tudja is azt az értéket amit leírnak, akkor is ezekbe a lámpákba a legolcsóbb elektronikát rakják. -
dokiki
csendes tag
-
macikos
addikt
Megérkezett már a lámpád? Ha nem, akkor jövő hét elején már biztos viszi a postás.
Egyébként nagyon jól választottál, illetve "választottam" neked
[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
Én is kezdem hanyagolni a dx-et. Tavaly is volt olyan, hogy több, mint 2 hónapot vártam 1-2 dologra. Nem értem minek írják ki, hogy "In Stock: ships in 2 to 4 days", szinte soha nem teljesül.
A másik meg, hogy ha rendelek 3-4 olcsóbb dolgot, direkt úgy, hogy 15$-nál azért drágább legyen az összérték, mert így elvileg registered-ként küldenék, erre egyesével küldözgetik természetesen sima air mailként. A postásnak is tele a töke, hogy szinte naponta jön valami kis biszbasz Kínából. -
aladin2
csendes tag
-
zoli03
őstag
Közben Manafonton megtaláltam, hogy a borítékon levő vonalkód alapján meg lehet nézni, mi volt a csomagban. Mégse az a rendelésem volt, amit az előbb írtam. A lámpához rendelt TrustFire akku volt a borítékban. Szóval ha meg is jön a lámpám valamikor, az akkura várhatok még.
Írtátok, hogy a lángnyelves TrustFire akku már nem olyan jó (én azt rendeltem). Mivel olyanom már nem is lesz, milyet rendeljek helyette Manafontról? -
macikos
addikt
-
macikos
addikt
Az indexes topikban egy tagnak van C8 és UF980L is és állítja, hogy az UF980L fényesebb. Az a baj, hogy nincsen igazi összehasonlítás sehol, hogy az U80 a jobb vagy az UF980L. A reflektoraikat kéne összehasonlítani, de nincs róluk normális kép. Mindenesetre a manafontos képek alapján nekem úgy tűnik, hogy a legmélyebb reflektora az U80-nak van.
Érdekes, hogy az U80 súlya 100 grammal több, mint a másik kettőnek, tehát valószínűleg jobb a hűtése is azokhoz képest. Szóval nem tudom. Lehet mindkettőből kéne venned egyet Ha a C8-at el tudtad adni, akkor ezekből is el tudod majd azt, amelyik kevésbé tetszik -
macikos
addikt
Minden lámpát át lehet. A direkt hajtás annyi, hogy nincs semmi elektronika, közvetlenül van rákötve az akkura a LED. Illetve egyszerűbb(jobb) elektronikáknál esetleg minimális a feszültség esés, na meg elég sok áramot átengednek. A 0,75A kevés. Legalább 1,2 kellene.
jada00: Ja, durva lámpa lehet. Kérdés, hogy mennyi a szállítás és a VÁM. A VÁM-ot talán meglehet úszni, mivel sokszor nem a valós árat írják rá a csomagra.
-
macikos
addikt
A Police lámpában, amit apámnak csináltam, semmi nincs a csillag alatt! Csak a széleinél ér hozzá a csillag a lámpatesthez és azóta működik Persze ez nem követendő példa, meg mondjuk egy fél órás üzem lehet nem tenne neki jót, de ha egy normális felületre rá van rakva a csillag, akkor magától a direkt hajtástól semmi baja nem lesz a lednek.
Persze olyat ne csinálj, hogy lámpa nélkül pusztán csak a ledre rákötöd az akkut.
-
macikos
addikt
Az is igaz, hogy anno én az X2000-et nem hajtottam fél órán keresztül. 1-2 perceket volt bekapcsolva.
Viszont!
X2000-ben nincsen reflektor! Egy kis sz*r alumínium bevonatú műanyag matrica van a LED köré ragasztva, de nem sok értelme van. Én meg se várnám hogy "tönkremenjen", egyből szétkapnám a lámpát és kiszedném belőle Mondom, nevetséges. Szedj szét egy X2000-et és meglátod, hogy milyen puritán az egész.
Talán lencsét lehet hozzá venni. Ugye gyárilag műanyag lencsével vannak szerelve. Azt hiszem van belőle műanyag és üveg is.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Az attól függ. Azért valamekkora áramkorlátozás nem árt. Úgy szabad direktbe kötni, hogy lámpába van építve, mert akkor a lámpa,kapcsoló, stb. ellenállása miatt esik annyit az akku feszültsége, hogy végül 1,5-1,7A-t kap majd a LED. Ellenben olyat ne csinálj, hogy mondjuk kiszerelve direktbe rákötsz egy AW18650-es akkut vagy valami hasonlót, mert akkor megugorhat az áram és 2A felett is mehet a LED, ami már nem tesz jót neki.
Az 1,5-1,7A-től semmi baja nem lesz! Ha le is rövidülne az élettartama, akkor az annyit jelent, hogy nem 50.000 óra lesz, hanem csak 10.000. Szóval semmit nem jelent.
-
dokiki
csendes tag
Ha olyan 2 A-en megy,az akkor is vagy 600 lumen a lednél,nem tudom elhinni,hogy csak 30 méterig visz,nekem a sima kis EDC XR-E lámpám látszik az 50m-re lévő házon.Az XM-L C8 meg a 200m-re lévő épületen látszik,ha mozgatom,főleg,hogy ez mind városi körülmények között.
Valami nagy gáz lehet ott.Ha jól emlékszem azt írtad,hogy egy picit mélyebb a refije is,mint a C8-nak. -
macikos
addikt
Sajnálattal olvasom ezt a dolgot az U80-nal. Nem tudom, ilyen gyenge lenne az akksi? Nekem a 1,5 éves kék Trustfirevel 2,8A-en ment és nagyon jó fénye volt.
Most már én se fogok ezekről az oldalakról akkut venni, hanem inkább fizetek 20 dollárt és veszek normális Samsung vagy Panasonic akkut.
-
Gibbs
csendes tag
Azért jó a 3x18650 meghajtás, mert-mint "korn" kolléga kísérletei igazolják- így a három led sorosan direktben meghajtható és a kommersz cellák 3-4A max. tudását az XM-L vszleg el is viseli. Így nem kell driverrel vacakolni, ami ugye a legbizonytalanabb láncszem a lámpákban. Persze így hosszú üzemidőre nem lehet számítani, de ezek a lámpák úgyis csak "játszósak", nem napi használatra készülnek.
-
duffbeer
őstag
-
mexel
veterán
Én most adtam el egy ilyen 501b R2-t, (2000-ért hirdettem itt sokáig és nem innen vitték el) nagyon erős a fénye de a hotspotja nekem erős volt nagyon, pedig rücsis volt a refije. Ez az R2 led miatt van, mert XR-E led van benne. ( az zoomosba jobb) Nekem egy 501b U2 (ez a T6 utáni led már) ami mindenesem lesz, azt el sem adom, brutál nagy fényű, de közepes vagy kis fokozaton lakásba is jó. Szerintem ár-teljesítmény arányban az egyik legjobb. (nem tudom a t6 c8 jobban tud-e világítani, de ha igen akkor megeszem a sapkámat - vagy inkább megiszok egy sört )
Amit még veszek egyet mert nekem x2000 klónok közül legjobban tetszett az MXDL SA-28 Q5. Szerintem nagyon igényes kis lámpa, sokkal erősebb mint az X2000-em, és sokkal nagyobb és erősebb tele fénye van. (nagyobb kört világít meg jóval) A minősége is tetszik. Van Q2-ben is, próbából azt is rendeltem egyet az X2000 helyett mert az oda kell adnom egy havernak. (egy másik meg már látatlanban az mxdl q2-t kunyizza) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest