Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Üdv all!
Tervezek venni lámpát "éccakai" melóra.
Van már egy amolyan lámpabázis, kiépített akkuháttérrel és töltővel de néha adódik olyan helyzet amikor a 200méteres hatótáv és a 400lu fényáram sem elég... (a 400lu mondjuk 3lámpa együttes használatából adódik össze: 1db 60lu és 60méter hatótávolságú kis leképezésű, 1db 170lu 40méter hatótávolságú széles leképezésű, 1db 180lu 200méter hatótávolságú és kis leképezésű).
Kellene egy 1000lu körüli műszer és 3db versenyző van:
OLight csúcsteljesítményen 72percig megy, 2db 18650 akku kell neki.
Fenix TK51 csúcsteljesítményen 105percig megy, 3db 18650 akku kell neki.
Fenix TK61 csúcsteljesítményen 420percig megy, 4db 18650 akku kell neki.
Na most az Olight "olcsó" 37,5k, de olvastam olyat itt is hogy kicsit túloznak a lumennel.
A Fenix TK51 annyiból szimpi hogy távolra és közelre is egyformán jó a két LED-nek köszönhetően cserébe 57k. A Fenix TK61 a több mint 800méter hatótáv és a legjobb üzemidő miatt szimpi, de az ára zavaros: itthoni oldal szerint 57k ez is, de a gyártónál meg 37k... mondjuk a TK51 is 37k kint... érdemes akkor valahogy kintről bevásárolni ezeket? A TK61-hez gyártói oldal szerint jó a TK75 runtime extend kit is, amit ha megveszek hozzá még mindig olcsóbb lenne mint itthon csak a lámpa, és mivel a runtime kit jelentősen növelné az üzemidőt, szívem szerint ezt venném, tehát a TK61-et. Jó döntés?Természetesen bármelyiket veszem, ki kell építeni hozzá az akku és töltőbázist Akkut és töltőt nem néztem még, de sztem az is jóval olcsóbb kintről. Van esély hogy átcsúszik a vámon vám nélkül, vagy nem szabad egyszerre venni ennyit, vagy hogy van ez? Előköszi!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
válasz SchumiBácsi #16376 üzenetére
Valaki 5let vélemény?
-
őstag
Oks, megleltem az oldalt pár napja, de pont azok a fényágyuk nem szerepelnek (majd), amelyek elsősorban érdekelnek
Azért annyi előrelépés van hogy már csak a két Fenix versenyez:
A TK51 ami szórt és szúrt fényt egyaránt ad nagy buli lenne, de be kell érnem kevesebb üzemidővel, és "csak" 425méteres látótávolsággal.
A TK61 erősen fénykard style, 825méter hatósugár és nemelég hogy alapból tovább világít, még mehet rá +akkucsomag, megduplázva az idejét.Addig is míg jön az infó, az akkut is meg kellene határozni: olvasgattam még csak őket, de ha nem tévedek van védőelektronikamentes és védőelektronikával szerelt változat is, ami nagyobb méretű a mentestől -18650 akkuról van szó. Áramerősségben gondolom az erősebb a jobb csak úgy ugrik az ár is. A töltő még a fő kérdés, 4db akkut egy időben az elvárás, mert a TK51 3×18650, a TK61 alapból 4×18650-el indít, de ha akkupakk is játszik már 8db kell belőle.
Ja és ezek beszerzése is kérdéses, mert úgy olvastam errefelé is, hogy a vám+áfa szinte elkerülhetetlen:
hiába jóval olcsóbb kint, mire átjön sokkal több idő, vámolás után árban megközelíti mint ha itthonról venném, és utóbbi esetben lehet párnap múlva itt van.IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
-
őstag
Éjszakai munkára is kell. Jelenleg 400lu körüli, 150méter használható hatótávolságú lámpacsokor van tulajdonképpen: egy teljesen szúrt fényt, egy kevésbé szúrt fényt, és egy szórt fényt adó lámpa megy egyszerre, tehát összesen 3db lámpa szerencsére teljesen kiépített akku és töltőkapacitással, C és D akukkal, és még a gyárilag hozzáadott elemek is megvannak. Ők akkor mennek 1-1 éjjel amikor az akku épp töltőn van.
Nagyon jól bánnak az akkuval mind egyébként, tavaly a márciusi hóbuliban, 3napon át világítottam velük minden este (nem bírtam 6kor lefeküdni ), utána még hetekig éjjelente 1-2órát kint melóban, úgy hogy előtte nem volt rákészülve a nagy áramszünetre. A 22-140óra világítási idő típus és beállításfüggő.
Na de a jövőről:
A TK51 a variálható szórt és szúrt fény miatt tetszik, de úgy tudom nem bővíthető az akku. A TK61 meg a dupla hatótáv, és az akkubővíthetőség miatt tetszik.
Szóval ez a dilemma. A TK51 425métere is szép hatótáv, de amikor a végén kéne látni valamit az már elég halovány lehet, (gondolom olyasmi lehet mint most 150méter után) ugyanakkor a TK61 825métere lazán elér mindent amit érnie kell ráadásul bővíthető, ezért szimpibb.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
Mezőőr inkább, de egy tipikus használati helyzet: éjjeli öntözés, ha rá akarsz nézni pl. az ágyúra, akkor legalább 120méterre meg kell közelíteni azt, de ha van egy 800méter hatótávú lámpa, adott esetben egy helyről ellenőrizhető az ágyú-csévélődob-szivattyú. Hívatlan vendégeket is észre lehet venni, mielőtt egyáltalán megközelítik a kerítést
-
őstag
Na újra itt vagyok. TK61 fog győzni ha a következő tényállás igaz: megleltem a TK60-at is, ami még ettől is olcsóbb és 4db góliát megy bele. Bár kisebb teljesítményű az egész lámpa, de 9000mAh D akkuval tudja amit tud, ami 10k darabja és 4db kell bele. 3000mAh D akku olcsóbb lehet jóval de lőhetem az egészet ha kisebb lesz a teljesítmény is... vélemény?
-
őstag
válasz hpsafl #16424 üzenetére
Nem rossz műszer, de izzócsere esetén ugrott az olcsóság... úgyhogy vacillálós szakaszba értem
TK51: 3db 16850akku, 1-1fénnyel hasonló futásidő mint a TK61, együttes fénnyel gyakorlatilag 2× fényerő de fele üzemidő és hatótávolság, sajnos nem bővíthető.
TK60: 4db D akku, hasonló futásidő mint a TK61, de fele hatótáv, extrabrutál 9000mAh D akku kell, ami darabja 10k körül, és így egyáltalán nem biztos hogy viszi a jelenlegi töltőkapacitás. 3000mAh esetén meg valószínűleg kihasználatlanság esete forog fenn lámpa részről, akku részről meg széthajtás.
TK61: 4db 16850 akku és bővíthető, egész éjjel ha arról van szó átvilágít a szomszéd faluba is
A TK75 is buli volna ha nem volna irdatlan drága... valahogy rá kéne venni a forgalmazót/gyártót egy gyors 1et fizet 2őt vihet megoldásra, és akkor problem solved
-
őstag
Na úgy tűnik a Fenix TK61 lesz az első igazán komoly lámpa, de a beszerzéssel van egy kis gond.
Itthon igencsak drágább mint kintről. Ha innen veszem, akkor bármely kiépítés 40k-val olcsóbb.Vámolás után ez a rés mennyivel csökken? Ha kintről jön mikor ér ide?
Ja és akkuból milyet? 3400mAh 18650 ami ugyancsak Fenix és a töltő egy 4db 18650 egyidejű töltésére alkalmas szintén Fenix lenne Ez így jó? Továbbá hány újratöltést bírnak ezek az akkuk? Egy helyen 500ciklust olvastam ami kicsit kevésnek tűnik. Előköszi!
-
őstag
-
őstag
Na újra itt vagyok
Halogattam eddig mert nem tombolt az éjszakai meló, de most úgy tűnik beindult és kitarthat egész nyáron.
Tehát itt az ideje a TK61-nek.Két akkut néztem bele és adódott pár kérdés:
AmpMax 3400mAh
Lehet drága de védett a cucc, viszont ami nem tetszik benne hogy, máshol szereplő adatok alapján 100feltöltés/lemerülés van. Ez sztem kicsit kevés.A NiteCore 500feltöltés/lemerülés adattal már jóval tutibb volna és sztem árban is hasonló lenne ha itthon található lenne valahol.
A töltési ciklust mindenképp csökkenteni fogom, azaz alapból bővítve veszem a lámpát. De ettől függetlenül fontos volna a minél több tölthetőség, nem akarok 2évente akkucsomagot venni
De azt írjátok meg hogy melyik akkut érdemes venni. Előköszi!IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
Köszi az infókat, kedvezmény jellemzően ha kell ha nem, szoktam kérni ez nem gond
Sztem a taktikai-lámpa oldal kb. 5-10%-ot adna ha mindent ott vennék és akkor kijönne egy ~105k vételár...
TK61+extend kit, 8db 18650, és a töltő.De úgy tervezem hogy ha rá sikerül venni egy régi spant, aki jártas a külföldi rendelésekbe, akkor az akku-töltő mindenképp kintről jönne és az egész ára ~92k lenne alkudozás nélkül, de ha a lámpa is kintről jön, valami ~75k körül jött ki az egész extenddel együtt még régebben számolva.
De ha fals ez a 100 töltés/kisülés, akkor elég lehet az extend nélküli megoldás is, azért a 7óra üzemidő sztem csúcs ebben a kategóriában, csak arra gondoltam hogy ha ilyen keveset lehet tölteni/meríteni akkor az extenddel az elavulás kitolható jóval. Mondjuk így is, de ha lehet tölteni mondjuk 1000× az akkut akkor azért nem veszek extend+4akku még.
Az akku kezelés nem gond, van már egy kiló akku, a meglévő lámpákhoz, a TK61 meg nem az uccso lámpám lesz: távlati tervekben szerepel az 1000lu körüli szórt fény is, meg az extra nagy fényerő... TK51 és 75 lesz még majd valamikor ősszel... olyankor mindig sok pénzem van, és valamit muszáj fejlesztenem Kíváncsi leszek összehangolva hogyan égeti ki az egész éjszakát Đ. Az akkuk meg fel lesznek címkézve melyik lámpába mennek majd. Az arra általam érzékenynek vélt darabjaimnak meg a töltési ciklusait is számolom.
-
őstag
Köszi a választ.
Ha lehet 4utas töltő kellene, ugyanebből a változatból vagy például egy ilyen, nem tudom hogy ez jó e. 1ébként a többi lámpa is 18650-el fog menni tudtommal így a nagyobb méret nem fontos...
A töltő az magától nem áll meg egyébként 4,2V-nál? 99%-ban távol vagyok töltésnél, vagy alszok így nem megoldható a leolvasás/optimális időben lekapcsolás...
-
őstag
válasz hpsafl #16854 üzenetére
Nem tudom a mostani elemek már pár éve töltődnek fail nélkül 3×kopp
Sztem egy normális töltő nem ég le, bár kitudja milyenek a 18650/egyéb speckó akkuk.Az biztos, hogy a mostani Varta univerzális 4utas töltőnek nem volt még ilyesmi gondja, AAA, AA, C, D, és 9V akkukat töltök, ebből a C-D típust szezonban hetente...
-
őstag
válasz hpsafl #16868 üzenetére
Értem...
Max annyit lehet tenni, hogy mivel úgy is egy szekrény lesz tervezve az ilyesmi "hi-tech" dolgoknak, egy tűzálló rész lesz kialakítva a töltéshez, vagy inkább kültéren lesz... ott éghet
De egyébként nem tudom elképzelni hogy egy márkásabb cucc leégjen: ahhoz azért komolyabb terhelés/zárlat kell, de ha normális védelmek vannak, akkor pont az ilyen hibák esetén kell hogy kikapcsoljon a cucc.
Lámpával kapcsolatban még: azt is vegyem nyugodtan kintről? Kell számolni meghibásodással? Vagy csak ezt bentről hozassam, egyszerűbb/gyorsabb gariztatás miatt?
-
őstag
válasz hpsafl #16871 üzenetére
Azért akkora táv még nem kell
Meg ha jól olvastam az a moddolt TK61 1700LU üzemben max 30mp-ig mehet. Elég az 1000LU egyelőre és a 800méter, ősszel úgyis elgurul a gyógyszer aztán jönnek az űrbéli megoldások
Most a legfontosabb a hatótáv amire a 800méter elég (200-400 méter között kell perpill hatásosan világítani). Aztán ha jön még egy-két másik TK ez sztem nőni fog, de a következő TK-val a "látómezőre" gyúrok majd rá.
Addig is jöhet még pár tapasztalat, mennyire jellemző ezeknek a lámpáknak a meghibásodása, ha gyári norma szerint rendeltetésszerűen vannak használva.IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
válasz holderes #16925 üzenetére
Elvileg ki kéne jönnie, azért a 800méter nem 400méter
A TK51 egyébként univerzálisabb, mert nagy szórt fényt is tud, 2külön ledje van pont emiatt. Cserébe nem bővíthető, 3db 18650 és kész, a futásideje még 1leddel is kevesebb max fényerőn, mint a TK61.
A TK61 a nagy hatótáv miatt jó, meg ha nem elég a 7óra 1000lumennél, akkor akkupakk mehet rá és lesz belőle 14óra...IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
Na ide is beírom, ugyan privátban várom rá a választ csak 1hete eredménytelen...
Úgy tűnik menni fog a külföldi rendelés... na de honnét vegyem hogy ne csak a pénz menjen el hanem a lámpa+tartozékok is jöjjenek lehetőleg 1-2 héten belül.
1db Fenix TK61, 1db XP4 Panzer 4utas töltő, 4db 18650 védett akku - ezekről ha valaki küldene optimális beszerzési linket, az nagy segítség lenne. Előköszi!
-
őstag
Na megvan az Xtar XP4 töltő és az akku, a lámpa egyszóval minden
De van egy dolog amit nem értek.
A használati útmutató alapján (persze angol, csak nagyjából értem), és a JuhTúbon lévő videó szerint is:"Csatlakoztasd a hálózati adaptert a töltőhöz. Ezután önteszt követezik, majd az USB led kéken világít, míg a töltőcellák ledjei pirosak. 1mp elteltével ezek a ledek kialszanak, és a töltő stand-by állapotba kerül. Alapértelmezett töltőáram 0,25A led kéken világít, a töltőcellák ekkor zöld színűek. Helyezze az akkukat a cellákba..."
Na most akkor mennyire szabályszerű előbb betenni az akkukat és úgy rádugni az egészet a hálózatra? Minden töltővel így csináltam eddig, ezzel is most. A töltés sztem megy, mert piros mind a 4blokk és üzem-meleg állapotban van.
-
őstag
válasz schumanus #17223 üzenetére
Nézz körül, van más is.
Egyébként tesztelés alatt...IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
Na üdv újra.
Úgy tűnik elgurult a gyógyszer és amíg visszajön beneveznék egy Fenix TK75-re is.
Mielőtt megvenném azért kérdeznék pár dolgot mert valakinek tuti van.
Érdemes e egyből extend kittel nyomni? Így 8db Panasonic 18650 2900mAh akkuval és teljes fényerőn menne 3órát, egy töltéssel? A ledek központosságára hívjam fel külön a figyelmet vásárlás előtt hogy ellenőrizzék?A TK61-nél ezt a részt elszúrtam, de igazából még nem született meg az a technológia sem amivel itthon biztosan megállapítanám hogy pontosan középen van. A leképezése viszont arra utal hogy "szerencsére" csak egy irányban nem központos: normál tartás esetén, valamennyivel a középpont felett van és ezáltal a hotspot alatt van két szirom. Ha kikapcsolt állapotban szemből belenézek a lámpába akkor a led két sarkát látni is a reflektorban a kapcsolók felőli oldalon, sztem ez okozza a "szirmokat". Ugyan ezután felhívtam a forgalmazót, aki azt mondta hogy ez az összesnél ilyen, és elvileg ezzel a hibával együtt érvényesek az adatok amikkel árulják (hatótávolság, fényerő, stb.). Az is igaz hogy nem volt még 800méteres teszten, de 600on már igen és ott még észlelhető a fény, egy falusi házon tesztelve
-
őstag
válasz peter889 #17310 üzenetére
A TK61-el mentem egy kört pár napja bicóval faluban. Már azelőtt leveszik a távolságit mielőtt a kocsi vizuálisan látható lenne Gondolom a kerítéseken ugyanúgy látszik a fénye mint az autóké tehát jó a cucc
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SchumiBácsi #17284 üzenetére
Ez a kérdés továbbra is aktív
-
őstag
válasz hpsafl #17332 üzenetére
Nem jöttem rá én se hogy ha eltér akkor mennyire, vetítési kép alapján sztem az eltérés max 1tized mm, de nem biztos e sem. Szétszedni meg nem fogom hogy tolómérővel megmérjem Esetleg kűldhetek képet ha érdekel, mert az van.
TK75: érdekes hogy a TK61-től minden szempontból kicsibb... 1ébként méret-súly nem nagyon számít nekem, bírja a karom, azért edzem azt is A lényeg, hogy ha 8db Panasonic 18650 2900mAh van benne, akkor 3óra körül megy maxon?
-
őstag
válasz hpsafl #17335 üzenetére
Ilyen képek vannak most, de állvány nélkül... állvánnyal fogok még majd csinálni, de érdekes hogy kikapcsolt állapotban mintha rendben lenne, ugyanakkor bekapcsolt állapotban elég egyértelmű az eltolódás, az is igaz hogy más pozícióból lett lekapva és sztem pár fok eltérés már számít egy ilyen képnél...
A vetítési képen a hotspot alatt némileg látszik hogy sztem több fény megy a koronába mint kéne, fent meg jó a "rajzolat"
TK75: ha a gyár 2600mAh-al tesztel és azt az adatot teszi ki, akkor 2900mAh-al még tovább kellene mennie akár 5-10percel is nem? 1ébként nincs olyan helyzet hogy egy nap kelljen 1-2óránál több ideig a max fényerő, főleg a TK75nél majd, de ha mégis felrakom, ne egye az akkut annyira, azért is lenne jó az extend kit, ha meg kell mégiscsak ott van az a "kis" plusz. A TK61-re is azt mondták hogy jó nagy lesz, hát majdnem kicsi
-
őstag
-
őstag
válasz hpsafl #17345 üzenetére
Aham, akkor nem is kínlódok további fotókkal, mert csak jó a szemem-szemünk
A lazítással kapcsolatban egy kérdés hogyan, mert sztem menetrögzítővel van megoldva az a rész... Hol kell lazuljon egyébként? Van egy gyűrű amire a csuklópánt rögzíthető, ott kell a menetnek is lennie?
Aztán ha valahogy meglazult, akkor csak a foncsor mozdulhat? Led nem?Ja és egyáltalán ne vegye észre senki a műveletet
-
őstag
válasz SchumiBácsi #17347 üzenetére
Vagy várjál a bezel az szürke rész a lámpa legelején az üvegnél?
Megvárom a választ és utána eldöntöm hogy csinálom e vagy sem. A por az nem gond, van kis körtepumpa, nagy körtepumpa, medence pumpa, kompresszor, turbina ... ergo a portalanítás a legkevesebb.
-
őstag
válasz SchumiBácsi #17348 üzenetére
Na csak rájöttem és az a probléma hogy ugyan be is áll középre, de ahogy meghúzom visszamegy a gyári állapotra. Már nem ugyanarra de még inkább a két szirom dominál, mint a négy. Szal sztem ez így maradt.
-
őstag
válasz hpsafl #17350 üzenetére
B*sszák meg akkor... 1éként meg valahogy csak jutott bele por... sokat ráztam
Na akkor szedjük szét kifújatni, hát nem tudom mi repült fújással bele faccául de látszik a nyoma a foncsoron...
Terveztem venni még ilyen-olyan lámpát, lehet veszek még egyet, ebbe meg új foncsort szervizeltetek aztán vagy már előtte dedómolom/dedómoltatom a picsába majd. Most már az érdekel hogy a dedómolás után hogy viszIDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
Na újabb jó kérdéssel fárasztok
Fenix TK75-be most 2akku típus versenyez... vagy 3
Panasonic NCR18650PF 2900mAh
Panasonic NCR18650BE 3200mAh
Panasonic NCR18650B 3400mAhAkár 4 akár 8 akkuval indítom a dolgot lesz e különbség világításidőben a 2900-3400mAh között? Hogy lehet olcsóbb a másik helyen a 3400mAh-os egyébként? A Vape42-őn azt írják a 2900-as akkura hogy 10A áramtűrés, míg mellette van egy 3200mAh is ugyanannyiért, de már "csak" 6,8A tűréssel... Lehet a 3400mAh is kevesebb áramot tűr és azért "olcsóbb"? Számít e lámpában a 6A kontra 10A áramtűrés különbsége egyébként? Mert ha nem akkor a 3400mAh a legnyerőbb választás sztem. Előköszi!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Legyen akkor 10A a fogyasztás és elméletileg a 4db 2600mAh is elboldogul vele - gyárilag ezzel adják a világítás időt is ha jól tudom. Ettől nagyobb akku kapacitással növekszik az üzemidő... remélhetőleg. Így ha nem elírás az ára akkor a 3400mAh-s Panasonic jön majd, még olcsóbb is mint a 2900mAh akkuk amiket a TK61-hez vettem. Köszi minden infót mindenkinek
-
őstag
Na ismét itt vagyok D.
Nézelődtem a neten és találtam a TK75-ből egy 2900lumenes változatot is. Itthon lehet ebből kapni, vagy már bent is eleve ilyen van, csak lusták a boltok kicserélni a 2600lumenes képeket?Akku témában meg találtam egy érdekes írást itt a topikban. Figyelembe kell ezt vennem? Jellemzően mindig teljes fényt nyomok ha már van Nem vettem meg még az akkukat, de ha teljes fényerőn, jobb a 2900mAh Panasonic PF, mint a 3400mAh Panasonic B, akkor mégiscsak a 2900PF lehet a jobb?
-
őstag
válasz Vasinger! #17440 üzenetére
Csá!
Lámát semmiképp se végy mert orrnehéz lesz és még csak nem is világít jól. Ha pedig lámpát veszel ne akard egyböl leégetniEgyébként a 2600mAh az esetek legtöbbjénél elég ha neves cucc, és gondolom 18650röl van szó. Ha bentröl jön akkor 2k körüli lehet az ár, 2-4k között sztem nehezen lesz tartósan használható jó minőségü fényed. Sztem 10k elkélhet az egészre, főleg ha hátra is kell lámpa. Ilyen alacsony árkategóriában meg sztem normál ceruzaelemek játszanak... ezeket meg majd linkeli valaki, mert telórol vagyok
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Vasinger! #17443 üzenetére
Nekem egy ideje a 18650 a "sima" akku
Ilyeneket vettem legutóbb sztem jók lesznek, ha a gazdatest is meglesz akkor kiderül
Ami műszert bul07 linkelt ahhoz ha jól látom eleve akkucsomag van, és lehet hogy nem kell külön akkut venni.
-
őstag
-
őstag
Sztem mindből egy nullát le kell venni és akkor reálisabb... Pár hete a TK61-el világítottam a bicón: hát még fel se tűnt a szembejövő csak a fénye a kerítésen de már váltott is tompítottra le... 1km-ről pedig "csak" 1000lu
Elképzelem az 5000LU fényerőt, abba ha valaki belenéz sztem kiég a szeme még fél km-ről is éjjel, ha terít még rosszabb, mert akkor a házakban tartózkodók nem mehetnének az ablakhoz ilyenkorIDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
válasz runner 125 #17456 üzenetére
Pont ilyet vettem a TK75-höz 8db-ot, de összességébe vagy egy év mire biztosan kiderül megbízható e az aksi Töltőnek a 4slotos Panzer van, sztem jövőhéten veszek egy multimétert méregetni, hogyan meddig tölt, de elvileg jó töltő az is.
-
őstag
Aztán ha már az akkuk most így reflektorfényben vannak, kifejezetten érdekel hogy a Pana nem védett akkuin miért nincs feltüntetve a mAh? Ugyan felmatricáztam őket, mert van más fajta is, de ez érdekes tulajdonság hogy nincs rajta... na meg a feszültség sem.
-
őstag
válasz Zsolt74 #17493 üzenetére
Kiváncsi lennék arra az 1000lumenre hogy világít, 15$-ért...
Ugyan nem kerékpárlámpa, de ha kész lesz a konzol akkor arra is jó lesz a Fenix TK61: 1000lumennel, na az már visz 600méterre falun belül... de amennyi pénzbe fájt vigyen isIDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
Az biztos, ha leadja azt a fényt
Én most szívok a saját konzollal, vagyis még tervezem hogy legyen tompított fény is, ami jelenleg úgy néz ki hogy egy ívben meghajtott lemez lesz lehajtható, ami a lámpa fényének kb, 80%-át közvetlen a bicó elé ~5-10méteres távolban földre teríti, a maradék 20% meg megy 50-100méter körül. Ezekre a kicsi lámpákra sztem még egyszerűbb összehozni, ha ez probléma.
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz erik365 #17611 üzenetére
Nem tudni még, egyelőre hót ideg vagyok a csúszások miatt: az egyik lámpa 3hete jön... Lámpa részről 1ébként semmi barkács, a konzolt kellett megálmodni hozzá, hogy 60mm átmérőig fogjon mindent és itt gurult el a gyógyszer, mert ha összeáll akkor közel 4000lumen és 300kcd fényesség lesz, amivel nem kizárt az 1km hatótáv... ez bicón nagyon fontos
Ha nem biciklizek, melóban is segít majd a cucc meg minden olyan helyzetben ahol lámpa is kell. Mellékes de ha 2013 március is megismétlődik (erre felé gyakori áramszünet terén) az sem zavar, mert legalább fényem van hetekig, csak jönne már az a tk75 2900lu változat
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
-
őstag
-
őstag
1ébként végre elkészült a bicikli konzol és élesben is ment a TK61 rajta, amit biztonságtechnikai okokból egyelőre 300méter +/- 15% hatótávra állítottam be. A legnehezebb sofőrökkel is összefutottam így a faluban, de nem okozott gondot, igaz 20lumenre vettem olyankor. Utána kipróbáltam szemből, vagy 50méter távolságból teljes fényerőn is, nem olyan szemkiégetős a led önálló szórt fénye mint amilyenre eredetileg számítottam, így lehet felviszem 400méterre... ez úgy érzem még az a tartomány aminél nem nagyon fordulhat elő olyan útviszony aminél a spot teljesen szemmagasságba kerülne. Aztán remélhetőleg már csak 2-3napot kell átvészelni a TK75ig
Ja még valami: valami kicsit zörög a lámpában, ti is az akkucsomagra tippeltek? Védtelen Panasonic akkuk vannak benne. Mondjuk erre magamtól is rájöhetnék, mindjárt ki is hézagolom azt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest