Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz sarajhvh #65390 üzenetére
SR95S UT volt kifundálva annak idején, de hiába a sztem körültekintő tervezés, meg a levegő járta reflektor, úgy sem bírta az 1250lument végig, ha bemelegszik lemegy 800lumenre emlékeim szerint és úgy marad.
A TK61 több időt ígért végig 1000lumennel kapcsolgatás nélkül. A ledómolás következtében már többet is tud mint az Olight valamennyi paraméter megtartása mellett. A lumen ugyan kisebb lett, de a cd az 340kcd kontra 250kcd a Fenix javára.
Ezen kívül az akku kezelés is jobb, nem csak futásidőben hanem kapcsolásban. A 7.4V két darab sorba kötött akkut jelent, rendszerint 26650. A Fenix igaz csak 18650 de soros és párhuzamos egyszerre, Convoy L6 26650 és soros. Lemerült Fenixből 3.6V minden cella kivételkor, Convoy ami azonos elvű az Olight-al tud olyat hogy 3.7V körül el kezd szétválni a feszültség, azaz egyik akku jobban csökken mint a másik, szóval ha lemerült a lámpa szinte biztos hogy az egyik akku már bőven 3.6V alatt van.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
válasz WestBam #65388 üzenetére
Amíg túráztam (a legenda szerint) ha úgy volt mindig bezsákoltam 1-2db lámpát hogy a havernál is legyen egy ha besötétedik.
Egyszer 3an mentünk és csatlakoztak is útközben, összevetés miatt nálam volt az összes így a végére 4fős csapat mindegyikének jutott lámpa. Érdekes formáció lehetett kívülről.
A legemlékezetesebb az volt amikor a már lemódolt TK61 volt nálam és visszafelé valami halvány pontszerű a távolban. Hát odavilágítottunk a többiek közepes fényerőn én meg maximumon 340kcd sugárral. Sztem a portya ott ért véget mert hogy a vadász ezután félóráig nem látott semmit az biztos
A terepjáró rendszáma kezdett fényleni 400méterről
Na igen a méret. Toldás nélkül annyira ezek se nagyok, főleg a TK75. Csodálkozott is elsőnek az itthoni forgalmazó miért akarom toldani, hát a futásidő miatt. Külföldi érában meg már senkit se érdekelt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz WestBam #65365 üzenetére
Persze. Ezek mindegyike Fenix - ezt a vonalat kaptam fel az Olight helyett.
A TK61 az 1000 variáns de valójában csak 800lumen mert le lett dómolva. Rendkívül szűk spot és kevés szórt fény. Ahol a TK75 gyengül, ott kezd el rendesen világítani
TK75 2900 és 4000 változatban van, mindkettő extenderrel és 8db akkuval. Csináltam állványadaptert ami egyszerre fogadja a kettő lámpát. Vihető állvány nélkül kézben vagy ha fényjeleket kell messzire adni, az állványt lámpástul a nyakamba veszem és 2méter magasan van a két reflektor. Mindent is látni
TK76 2800 de arról nem volt szó. Kedvenc lámpám a szórt fény miatt. Ez is bővítve és 8akkuval megy.
Convoy L6 ebből 4db, mert tetszett és olcsó volt. Ha szükség lesz rá ennek is csinálok adaptert és 4db egyszerre, ha valamikor nem lesz elég a 2×TK75... itt 2×26650/lámpa.
Mindegyik kedvező áron külföldről, kivéve a 61-et és az első 75-öt.
A TK76 kiállta a próbát: egyszer leborította egy állatkert 2méter magasról közvetlen betonra. Szerencsére a tubusra esett hosszirányban, mert ha reflektorral ér földet akkor kuka. Megúszta annyival hogy a spot fény enyhén vibrál - sztem egy forrasztás engedhetett valahol el a becsapódás miatt, a két terítőfény kifogástalan.
Ezekből sztem egy se kapható már, csak a Convoy. A TK76-ért kár, de most sztem nyelek egy nagyot és ha van még egy magyar webshopban megveszem 80k-ért még1szer mert tényleg qrvajó a lámpa. Évekkel ezelőtt külföldről 38k volt extenderrel... na mind1.
Ha valaki vásárolgatni akar támpontként leírom hogy a TK61-el gyakori használattal 7évig ment 4db 2900mAh Panasonic NCR18650PF cellás akku. Ha korábban van multiméter és normálisabb használat, benne van a 10év, mert az elején gyakran volt sokáig merítve. Az egyik nemrégiben megszakadt - 0V feszültségű lett... maradék 3db-ből a kettő legjobbat kölcsönzöm házon belül fejlámpához mert UitreFlra akkuval jött. Ezek szerint van olyan jó az UltraFire hogy már hamisítják, kár hogy a 18650 súlya egy normál ceruzaelemével vetekszik
Régi TK75 8db 3400mAh Panasonic NCR18650B, új TK75 és TK76 szintén 8db de már 3500mAh KeepPower, Convoy mind KeePower 5200mAh. A TK61 újonnan már Efest akkut kapott 3400mAh-ásat. Mindegyiket Xtar VP4 tölti 4db 18650 egyszerre és 500mAh/cella, 26650ből kettőt egyszerre 1000mAh/cella. Sztem nagyon jó töltő, van belőle 4db, ha hirtelen kell sokat tölteni.
Újonnan 4-5ezer lumentől nagyobb lámpát nem tervezek venni mert visszakapcsolnak, ha meg nem akkor sütnek/nem elég nagyok. Valamilyen Acebeam volt ami ígéretes 6000 meg 10000lumennel fokozatmentesen variálható fényerővel, de ott is volt valami ami miatt nem vettem meg. Az RC40 az bejövős lenne, 3500 és 6000lumen létezik belőle, de beépített akkus és a kisebbik a TK75 miatt eleve okafogyott, a nagyobbiknak lenne létjogosultsága ha elcsípnék egy igen kedvező akciót
-
őstag
-
őstag
válasz sarajhvh #65362 üzenetére
A WestBam által linkelt teszt szerint kb. az van ahogy írtam. Ha nem hűtöd akkor 2000lumen körül fog tovább világítani illetve egyre alacsonyabb fényerőn ha még mindig melegszik. Nyilván szabadban lesz hűtés, így ha télen túrázol ne számíts olyan hosszú futásidőre mint nyáron még High módban sem.
Nekem ettől a legkisebb lámpám is kétszer nagyobb méretű és csak 1000lumenes. Van még 3000 és 4000lumenes is, de azokat már a szabadba se nagyon fogod meg puszta kézzel 5-10perc járatás után, viszont nem kapcsol vissza. Ugyanaz a konstrukció van még 5100lumenbe is de csak pár percig tudja aztán visszavesz 2500-2600körülire - nem is kellett.
Ha csak alkalomszerűen adsz teljes kakaót mert egyébként közepes fényen használod, jó választás de ha folyamatosan kell nagy fény akkor nem. Mostanság kihalni látszik az a fajta munkaköröm amikor órákig kellett magas vagy turbó fény éjjelente hetekig, az ilyen 5-10perc alatt visszaveszek konstrukció szóba se jöhetett.
-
őstag
válasz sarajhvh #65355 üzenetére
Az a lámpa sose világított 3000lumennel annyi ideig. A gyári prospektus szerint és sztem is úgy értendő hogy ha nem nyúlsz hozzá akkor hőterhelés függvényében visszaveszi a fényerőt, méghozzá futásidő alapján 1500lumen körülire.
-
őstag
válasz gyapo11 #65331 üzenetére
Értem köszi!
Akkor vannak nem módosított lámpák azokat kell plafonnal vagy dobozzal megmérnem/hitelesítenem. A módosított lámpát megfogom mérni pontosabban is az első módszerrel mert lényegében tökéletes kört vetít, így elméletben van összevetés is majd.
Egy időre viszont megpihen a téma mert zajlik egy jó kis esemény mostanság ezt figyelgetem esténként amíg az időjárás nem kapcsol hogy itt a december, a végtelen köd időszaka
-
őstag
Köszi a tanácsokat a mérésekkel kapcsolatban. A szobás/plafon módszert továbbra se értem: a plafonra felmegy a fény onnét szétverődik. Ha egy fal közepén mérek a műszerrel nem azt fogom kapni mint egy sarokban pl.
Vagy itt az az alapelv hogy a megszórt fényt megmérem adott távolságban és azt kell más elvek alapján átszámolni, de hasonló módon ahogy a legelső mérésemnél nagyjából zajlott?
Mert ahogy mértem ott meghatároztam a spot területét és a mivel a luxmérő értelmezésem szerint gyakorlatilag lumen/m2 mutat, "meg kellett oldani" hogy a kb. lumen kijöjjön.
Ha a plafonról visszavert fényt mérem ott ez annyiban változik hogy ha lemérem pl. 2méter távolságból, lesz egy új értékem, és akkor már egy gömbfelülettel kell kombinálni vagy hogy?
Most még ismerkedek ezzel a témával és eddig a legkönnyebbnek tűnő módszert néztem meg. Persze pontatlan de a felbontást tudom növelni azzal hogy többször mérek. Nyilván a fény homogenizálása egyszerűbbnek tűnik hosszú távon, ha megértem a számolás menetét legyen szó szobáról vagy cipős dobozról.
-
őstag
Értem, majd kijárom a módját de azért a lámpát nem fogom megbontani
Tudom hogy van temérdek veszteség, de ha a fénysugárba teszek egy műszert és mérek végeredményében az adja meg azt a tényleges fénymennyiséget ami a lámpából kijön. Pl. üveg nélkül nem használom a lámpát így nem érdekel hogy nélküle mennyit tud, az egységes egész érdekel, az összes létező veszteséggel.
Az a lényeg hogy kissé macerásan de közelítőleg meg lehet mérni a jelenlegi módszerrel.
-
őstag
Annyira nem szenvedés mert mérni azt szeretek
De a plafonról visszavert fénynél hogy számolom ki? Az első számítás nekem logikusabban adja és tulajdonképpen csak több mérés kellene a nagyobb pontossághoz.
Ez a TK61 brutális, a ledómolás miatt közelre gyakorlatilag használhatatlan. Ezt a kb. 21centis spotot 3méterről vetítette. A koronája se túl nagy ellentétben a spill de annak a fénye meg szinte elhanyagolható: a közel 26000lux spothoz 30lux spill tartozott. A koronát kacifántosabb megmérni de nem lehetetlen.
A Fenix sztem becsületes cég és mivel ez óriás lámpának számít biztos vagyok benne hogy az 1000lumen az 1000lumen eredetileg. A dómolás tudtommal elvesz 20% lument ami szerint 800lumen lenne így, az első nem alapos méréssel végül 896lumen, azaz ~10% lett a hiba ami itthonra sztem megteszi.
De akkor az eredetileg felvázolt gondolatmenetem végül alkalmas így?
-
őstag
Üdv all! Egy kissé rendhagyó kérdés
Szert tettem egy egyszerű fénymérőre. A kezdeti döbbenet után (eddig is tudtam hogy nagyjából nincs lámpa ami a napfénnyel vetekszik) szeretnék a segítségével lument is számolni. Olvasgattam a témában és azt találom hogy ha a fénymérő 1LUX értéket jelez akkor a fényforrás 1lument ad, feltéve ha az általa adott összes fény csak 1m2 felületre vetül mind1 mekkora távolságból. Ha 2m2 a bevilágított felület, 1LUX az már 2lumen fényforrást feltételez ugye?
Ezzel az eljárással az egyik lámpámat (Fenix TK61) megmértem és a következő jön ki: hotspot kb. 25900LUX, ennek átmérője éppen 21cm volt. r2×3.14 ami 346cm2. 10000cm2-t (1m2) osztom a 346cm2-el és kijön 28.9 körül. Ezután a 25900LUX-ot elosztom a 28.9-el és ezzel 896 lument kapok. Helyes és/vagy pontos számításnak vehető hogy ha ez a lámpa egyébként 1000lument tud, de le lett dómolva aminek következtében egyébként elméletileg csak az eredeti fényáram 80%-a lesz?
A legalacsonyabb fényerőn 20lumen a hivatalos, ott emlékeim szerint 17lumen jött ki - most a legmagasabb fényre koncentráltam.
A módszeren több méréssel tudok még finomítani mert a hotspot kb. 5cm közepét vettem csak alapul, a szélein ettől azért némileg kevesebb fény van. Arra voltam kíváncsi elsősorban hogy mérések után ki tudom e számolni ezt, és aki jártas ebben a témában most megerősíthetne hogy ez a megoldás így jó? Köszi előre is!
-
őstag
-
őstag
Na újra itt vagyok.
A Convoy-al történt mostanság valami? 4db L6 érkezett meg, ebből az egyik üvege kívül tele valami olajos maszattal. Ha nincs féktisztító, nem jön le. Gondoltam ilyen bárkivel megeshet aztán lemostam. Gyárinál is gyáribb állapot. Azután akku bele az összesbe és belül ilyen pecsétszerűségek látszanak. Ha időben odaérek nyilván megbontom és lemosom bent is de na. Új lámpát egyből bontani?
Történt valami amiről tudnunk kéne?
-
őstag
válasz gyapo11 #53926 üzenetére
Hát jó, de sztem itt 30wattos lámpa esete nem forog fent.
Nem tudom a kis lámpák mennyit fogyasztanak, de nekem a nagy Fenix lámpákba 4-8db akku van, ott kizárt hogy egy cellára ennyi watt jusson. De még az L6 Convoyban is megoszlik mert kettő cellás.
De ha ennyire érdeklődünk a téma iránt akkor én megvenném ugyanúgy a VP4-es töltőt (4x18650 vagy 2x26650) ami töltésre tök jó és mellé egy multimétert mert a mérésekre meg az való.
-
őstag
válasz Zola007 #53922 üzenetére
Nem kezdesz elveszni a részletekben?
Nekem van egy vagon 3-5éves Li-ion akkumulátorom, valamint jóval régebbi már több mint 10éves Ni-mh "C" és "D" akku is a pedikűrlámpákba és feszültségen kívül sose mértem mást rajtuk. Már amióta van multiméterem, mert még a Li-ion korszak elején se volt.
Nem úgy néz ki hogy bármelyik széria megadni készül magát. Normális töltővel kell megkínálni őket és ha a lámpa fényereje bármi módon csökken, akkor nem kifacsarni az utolsó szuflát is hanem egyből tölteni.
-
őstag
-
őstag
válasz peestike #53869 üzenetére
Amúgy nem tudom ilyenkor mi történik.
4lámpát vettem 2x2 részletbe és az első kettő tegnap jött meg így:
2019-03-28 04:42 The item is pre-advised
2019-04-02 09:12 The item is processed at the PostNL sorting center
2019-04-02 09:12 The item is at the PostNL sorting center
2019-04-02 16:36 The item is on transport to the country of destination
2019-04-05 13:15 The item has arrived in the country of destination
2019-04-05 13:15 The consignment has arrived in the country of destination
2019-04-07 02:37 The item has been processed in the country of destination
2019-04-07 12:12 The item is on transport to the local sorting centre
2019-04-09 12:00 The item has been delivered successfullyA második részlet még utazóban van, várhatóan a jövő hét elején érkezik.
Most pedig bezsákolom az akkukat mert anélkül nem lesz világosság
-
őstag
válasz Zola007 #53789 üzenetére
A 2.8V se valami jó. Egy értelmes lámpa 3volton vagy lekapcsol, vagy villog hogy talán ki kellene kapcsolni
Nekem az összes lámpa ilyen (Fenix a fényerőt alapra vesz, Convoy villogtat), így egyetlen védett akkum sincs. A lámpa megvédi a végzetes merítéstől, a töltő (Xtar VP4) meg a végzetes túltöltéstől. 28db 18650 és 4db 26650 van amihez most fog jönni 10db 26650 védtelen akku. Az első széria 18650 5éves és se vele se a többivel nincs gond. A lámpák futásideje ismert ezért ritkán adódik 3.3V alá merítés.
Én átgondolnám az egészet és a védtelen akku mellé inkább egy okosabb lámpát szereznék.
-
őstag
-
őstag
válasz -szabi- #53760 üzenetére
Jó hogy most vettem 4db L6 lámpát. De mind1 is mert nekem fura ez a fehér színű kapcsoló és a "C and H" is tuti kiakasztana. Régen a 4000lumenes TK75 is bosszantott hogy úgy kellett be/kikapcsolni...
Egyébként nem látom át hogy megy 5500lumennel másfél órát, mert a 3800as L6 1óra alatt kifekszik 2db 5200mAh 26650 cellával. A borda gazdagon megvan hozzá, kültéren sztem még az 5500lu sem ütközik hőlimitbe, szóval nem tudom.
-
őstag
válasz Zola007 #53626 üzenetére
Lámpába ez jó cella. Nekem 8db van belőle már lassan 5éve és kifutja azt az időt amit kezdetben is tudott.
Ha nem akarsz külföldről kínlódni akkor ez talán belföldön is beszerezhető, de az akkuteile oldalról bármilyen akkut töltőt is vehetsz igaz EU-s árszínvonalon, de onnan még nem fürödtem be. Raktárról 3nap múlva megkapod a csomagot Németországból.
Arra kell ügyelni hogy ha tudod hogy féléven belül még veszel vagy 5lámpát, akkor azokhoz is vedd meg az akkut, mert a szállítás elég borsos, célszerű egyszerre minél többet venni
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz WestBam #53487 üzenetére
Nem beszélve arról hogy 4×18650 egyébként sem futtatná max fényerőn úgy negyedóránál többet. Nekem 3000lumenes lámpáim vannak 8×18650 konfigban és 2óránál egy se megy többet maxon.
Most viszont megszállt a kisördög és a 2db Convoy L6 mellé még kettőt veszek ha él még az akció és kirakok belőle 15200lument. Az árát ne firtassuk de annyit azért mégis hogy amibe ez most kerül régen a Fenix "csak" 3000-4000lument adott. A lényege az, hogy a 15200lu valójában 4×3800lumen, 8db 26650 fogja táplálni és ez visszaváltás nélkül merülésig kb. 1órát fut majd, a szabadban. Beltérre nem kell ekkora fényerő
-
őstag
válasz Czimby #53463 üzenetére
Ha a szennyeződés oldala könnyen hozzáférhető, fogpiszkálóval lazítsd meg. Fülpiszkáló rá-tétellel meg kiszeded. Nekem is volt ilyen benne, így oldottam meg. A többit kifújtam medencepumpával - kis légnyomás, de nagy légtömeg.
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz ZozzV6 #53391 üzenetére
12000lumen a katalógusba és ha jól látom TK75 méret és ez a méret huzamosabb ideig 4000lument tud. Van nekem a 2900 és 4000 verzióból is nekem és negyedóra után frankón tud sütni teljes fényerőn. Szabadban talán tud 5000 lument de akkor már járnia kell a szellőnek. Hacsak nem alacsonyabb hőtermelésű a LED benne.
De nem hiszem, mert toldás nélkül a régi TK75 is kb. 1órát tud és az csak 3000lumenes. Mivel itt 12000 van és ugyancsak 4db 18650-el megy alapból, sztem az 1órás futásidő úgy van hogy az első 5percben van 12000lu aztán lemegy 2500-3000lu környékére és azt tartja merülésig.
Én jobban szeretem ha egy lámpa a teljes fényerőt a merülésig tartja és nem a hővédelem indulásáig.
-
őstag
válasz ZozzV6 #53388 üzenetére
Köszi az infókat. Egyébként azon is agyaltam már hogy mivel gondolom egy a méret, átrakni a narancsos reflektort az újba... csak akkor lesz egy csíkozós lámpa.
Hát a hatótáv érdekes mert egy alkalmazási területet leszámítva sokkal jobban járok a terítőfénnyel és közepes hatótávval. Hamarosan kiderül hogy a TK61 mit tud ledómolva, reményeim szerint eléri a gyárilag megadott 824métert
-
őstag
válasz -szabi- #53386 üzenetére
Jó de nekem futásidő is kell
Két Fenixből kiraktam 7000lument és azt kb. 2óráig ha tudja. Általában annyi elég egy-egy éjszakai megmozdulásnál.
Amúgy amit linkeltél azoknál nem lett sok a nulla? 72000lumen már leolvassza a fejed
-
őstag
-
őstag
Amúgy volna egy kérdés.
Mivel családon belül szemet vetettek az L6-ra, így azon vacillálok hogy magamnak vegyek e ugyancsak 3800lumenes verziót még egyet, vagy egy kicsit többért van a 4300lumenes L6.
Kérdés összetudják e úgy rakni ezeket hogy a LED tökéletesen középen legyen, mert ez a méregdrága Fenixnek se jött össze a TK61-nél. Hiába van központosító egy sima összerakásnál képtelenség összehozni a központosságot. Aztán rájöttem hogy a bezelnek van egy nagyon kicsi lógása oldalirányban és meghúzás előtt azt eltolva lehet bejátszani a vetítési képet úgy hogy a központos 4 "szirom" meglegyen. A 3800lumenes Convoy erre nem érzékeny a narancsbőr reflektorral, de a 4300lumenes már sima reflektorral érkezik és tartok tőle hogy nekik se sikerül és azon a bezel tuti nem játszik úgy mint a TK61-en.
Másik kérdés hogy ha a 3800asba elsősorban azért van narancsos reflektor hogy az egybe 4LED vonalai ne látszódjanak a vetítési képén, a 4300asba miért jó a sima reflektor, ha a LED ugyanúgy osztott? Legalább is én úgy látom ha kinagyítom azt a képet ahol a LED is látszik.
-
őstag
válasz ZozzV6 #52591 üzenetére
Nem rossz cucc, de az X70 most kicsapta a biztit 60ezer lumennel
Időnként nézegetem a lámpákat és azt találom hogy a Fenix amit egyébként nagyon szeretek az kissé elhasalt mert a 2015-ös TK75 óta kb. nincs használható nagy lámpájuk. A 2018-as verzió ami pár percig tudja az 5100 lument aztán visszaveszi még a 2900lumenes változattól is kisebb szintre, az számomra nem használható mert ezt a fényerőt már az első TK75 folyamatosan tudja ami sztem lassan egy évtizedes cucc.
Az Acebeam szériát nem követem, a legutóbbi amit láttam az X70 előtt az 5000 vagy 10000 lument tudott, és már az is többe volt csak a lámpa mint most legerősebb Fenixem, több akkuval és töltővel.
A Convoy szériából azon belül is az L2 viszont annyira bejött hogy ismerősi körben 4db is elkelt akkuval és 2db töltővel. Mivel a TK61 a javítás és ledómolás után tökéletesen betölti a fénykard szerepét így magamnak L2 helyett már L6-ot vettem és érdekes látni hogy egy 16ezerbe kerülő lámpa kb. egy 100ezres Fenix-el van egy szinten mert lényegében hozza a 4000lumenes TK75öt.
Ami 5éve még űrtechnikának számított, mindjárt elfér a zsebedben. Páran súlyzónak vélik az L6-ot, kezükbe adnék egy toldott TK75-öt vagy az örök kedvenc TK76-ot és rájönnének hogy az L6 súlya semmi ezekhez képest
-
őstag
válasz Gargouille #50016 üzenetére
Értem köszi!
Akkor ez inkább a 18650-hez való, mert a 26650-esek amik vannak simán mennek pedig sztem ők is laposak.
Az L2-es ugyan üzemmódot váltott ha lötyögött, de miután végighúztam az egészet a gond megszűnt. L6 tökéletesen megy. A színvilág is jól el lett találva végül.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv all!
Beálltam a Convoy táborba, egy L6 3800lu lámpával.
Tesóm is beáll majd egy L2 1000lu változattal.Van egy pár Fenix lámpám de ilyen szúrófényt mint amit a kis L2-tud, az nem semmi. Sztem magamnak is veszek egyet
Aztán erre jön az L6 vetítési képe - prémium szintű.
Ezek után egy kérdés mert a csomagban van valami amit nem tudok hova tenni. A fehéres gumicsillagok funkciójára végül rájöttem, hogy a 26650 helyett 18650 is használható velük. Van viszont 2db egész kicsi neomágnes. Ezekkel mit kell csinálni?
A bezel mindkettőn laza volt. Nem lötyögött de simán tudtam húzni rajta. Ez gyárilag ilyen vagy csak a gyors összeszerelés miatt nem húzzák meg annyira? Itthon meghúztam.
A Fenixen ezek olyan feszesek hogy két kéz sem árt a leszedésükhöz.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz WestBam #40706 üzenetére
Csak a végén a lemez. Azért ha az oldala is kapott volna akkor sírnék mert az a lámpatest lenullázását is eredményezné. Ahhoz képest még így is durva mert hogy a talpában lévő akkutartóban behorpadt két elem az ok, mert az stabilan támaszkodik a zárókupakon. A fej felőli ami kevésbé horpadt be de behorpadt az az akkutartó rugóin keresztül kapta az erőhatást - mindenesetre a lámpa nem kapcsolt ki
Annyit még megfogok nézni hogy a negatív pólusokkal mi a helyzet, de nem tűnt fel probléma. Meg sztem ott a nagyobb rugó csillapított annyit hogy nem horpadt be és valszeg az a rész sztem tömör is.
-
őstag
Ilyen az akku:
Sztem nem sérült meg egy akku sem, csak a horpadás. Mindjárt kész a töltés - azóta megy. Ha baja lenne a töltő el sem indulna nem? Ha megszakadt volna valahol akkor nem is látja az akkut.
Egyébként a kasztja miatt nem lehetett bántalmazni, de legszívesebben felhevítettem volna 60fokra az egészet és a seggébe dugtam volna toldóstul
Amúgy az a csoda hogy az akkutartó nem sérült meg. Mellesleg ha a reflektorral esik akkor sztem ott záróra. Asszem olcsón megúsztam...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv all!
A részleteket most hagyjuk a lényeg hogy egy barom lelökte az egyik talpára állított lámpámat egy szekrény tetejéről - Fenix TK76. Egy csaknem 360 fokos fordulat és 2méternyi zuhanás után a betonra az aljával érkezett.
A lámpa kifogástalanul működik, viszont 4db akkun amelyek pozitív végével voltak a talaj így az ütközés irányába, a végén behorpadt. Úgy találom hogy ez csak egy lemez mert alá benyúlva egy vékony dologgal kitudtam hozni és most töltőn van mindegyik mert egyébként pont odaért.
Mindjárt feltölti őket - nem tapasztalok rendellenességet, mind egyforma hőmérsékletű és feszültségű.
Kérdés hosszabb távon lehet e galiba ebből még, vagy megúszta?Egyébként boldog karácsonyt mindenkinek és tartsátok távol a barmokat a lámpáitoktól!
-
őstag
válasz Gargouille #38000 üzenetére
Meló. Tavasszal-nyáron előfordul hogy éjjel is szerelni kell pár dolgot, olyankor állványra fel és van világosság. Néha beltéren is alakít, szintén állványról. Jobb időkben voltak éjszakai túrák is és ott is jók. Manapság inkább csak ez az éjjeli meló marad.
Ja és áramszünet estén mert utálom a matt sötétséget. Legalább három mindig teljesen fel van töltve, így már csak nem hoz össze a szolgáltató több hetes vagy hónapos áramkimaradást... újabban ha városba megyek és valószínűsíthetően rám esteledik, akkor is van nálam egy és igen, egy zombiapokalipszis idején is jól jönnek majd
-
őstag
válasz csibe1 #37978 üzenetére
Ezeknek a töltőknek mind1 mennyi ágy van foglalva, olyannyira hogy sztem menet közben is lehet akkut cserélni... Bár én így nem szoktam sose, feszültségmentesen rakom bele az összes akkut és ha minden kész csak akkor kap áramot.
Esetedben mivel nincs LCD kijelző meg kellene mérni az akkuk feszültségét nem e lettek kukásak közben. Előfordulhat ugyanis hogy a lámpában a várhatónál gyorsabban lemerültek és a töltő hibásként érzékeli.
-
őstag
-
őstag
Nehéz az alap TK75? Nekem toldóval is jó
Van egy ledes TK61 is, és hát mondjuk azt hogy kicsit be kellett püfölni az elején a ledet hogy abszolút középen legyen - ez throwernél nagyon fontos. TK75 is félig thrower de mivel három/négy led van, egymás hibáit tökéletesen elfedik. Érdekesmód a TK76 központi reflektoránál atompontosan középre került gyárilag is a led.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ZozzV6 #37967 üzenetére
Ez oké de nem hiszem el hogy ehhez egyetem kell hogy egy legfeljebb 3000lumenre méretezett hűtésre rápakol még 2000lument. Egy kicsit hosszabb lámpatest, esetleg nagyobb fejátmérő kis részen is nagy bordával és még a végén ki is tartja merülésig az 5000lument.
A régi 3500lumenes RC40-en több borda van mint ezen és alapból 2szer nagyobb a lámpa. Egyébként meg farkalják meg magukat így.
-
őstag
Majdnem megvettem, de most ezzel mégis mi volt a cél?
5100lumen de a hűtőfelület még a régi 2600lumeneshez viszonyítva is rosszabb. A 2600-2900lumenes változat egyforma hűtéssel bír, nem vékony és nem is vastag bordázással. A 4000lumenes verzió már vastagabb bordázás, de mivel a bordatávolság ugyanaz így a rés ezáltal a hűtőképesség is sztem rosszabb.
Erre jön egy látszólag még nagyobb tömegű még kevesebb légréssel bíró bordázás és 5100lumen... amit ki is tart 3-4percig, utána beáll a régi 2600lumenes TK75 szintjére és nem is kapcsolható vissza. Ilyen durva visszakapcsolás a TK szériában engem meglep... ráadásul ha a kisebb átmérőjű bordázást is felhoznák a nagyobbik átmérőjére az se mentené meg a lámpát - volna vagy 5-6perc turbó fokozat aztán 2600lumen.
Ha az 5100luemens képességet nem számolom ezt a lámpát kár volt így kihozni. Oké más a led, biztos szebb a fénye is, de azért ez a 2600lumenre lefokozás nekem durva, azok után hogy a 2900lumenes végig 2900 és a 4000lumenes is jó egy órát 4000 aztán az is inkább a feszültség függvényében kezdi csökkenteni fokozatosan.
Aztán felírnak 5100lumenre 2óra futásidőt... ami 90%-ban 2600lument jelent... ha végig 5100al menne nem futna még egy órát sem, ami nem is volna para de ez a fényerőfelezés a forrósodás miatt gáz
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tomcsi23 #36393 üzenetére
Juj de jó ez a review. A kijelző teljesen eltér marketingképekétől - oldalt bevilágít... jó nem nézem egész töltés alatt de na. Így marad a VP4. Elleszek én kettővel is hosszútávon ha eddig eggyel el voltam.
Ez az Efest a 4×1amper miatt lett volna érdekes, de most belegondolva 10ből 9szer éjszakára teszem az akkut töltésre, reggelig meg feltölti 0.5amperral is... 1amper kvázi felesleges ha úgy is áll utána hajnaltól reggelig - napközben jó ez akkor is csak ha otthon vagyok. Meg a VP4 tuti jó - remélem mostanság is
-
őstag
válasz Janaboy #36395 üzenetére
Olyan kis méretben az a csoda hogy egyáltalán világít
3000lumenes Fenix lámpáim már-már emberi élet kioltására alkalmasak, igaz hogy toldó van mindegyiken és úgy 8db 18650 akku, de ha úgy vesszük a toldó is hűt, mert az is felmelegszik egy idő után. Ha áll a levegő nem fogod sokáig a fej közelében 10percnyi teljes fényen járatás után, pedig van elég borda és 10centis a fej... valamint több mint 1kilós lámpákról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv all!
Valakinek van már tapasztalata Efest töltőkkel?
Egy másik tuti jó (Xtar VP4) töltőm most le van árazva, így ha már rendelek innét még 1db-ot belőle, akkor Efest is kellene csúcsidőszaki töltögetésre 1-2db és így a 10€ szállítmányozási költség is 3db cucc között osztozna, mégse 1db töltőn
-
őstag
-
őstag
válasz Wendelke #28265 üzenetére
Biztos folyt a vadász nyála a legutóbbi túra alkalmával amikor a cimboránál volt a TK75, nálam a TK76 és 100méterről full fényerőn becéloztuk egy pillanatra azt a terepjárót amiben üldögélt... egyből jött is a fénykürt
-
őstag
Na újra itt vagyok.
Nem esedékes még, de ha odaérek akkor már csak egy "click and buy" legyen.
Szóval szükség lenne olyan LCD kijelzővel ellátott 18650 töltőre ami 4csatornán is 1A áramot ad. Illetve ha lesz 6db akkuval üzemelő lámpám, akkor majd 6csatornás kell. Úgy tűnik az imáim meghallgatásra találnak és az Efest esetében 4csatornásból már létezik 1A LCD kijelzős töltő. A teljes paletta itt van, ebből a LUC V4 és V6 ami számomra érdekes.
V4 4×1A vagy 2×2A, míg a V6 2×2A vagy 6×0,68A - nem írja így gondolom nem is lehetséges hogy 4×1A mód legyen a V6 estében? Szóval ezt is elkúrták
Kérdés: Xtar töltőim már vannak (XP4 és VP4), az Efest minőségben hogyan viszonyul hozzájuk?
Előköszi!
-
őstag
Üdv all!
Nézelődtem a Banggood-on és megakadt a szemem valamin.
Mintha kétféle Fenix TK76 lenne - van egy olcsóbb és van egy drágább.
A leírás alapján úgy tűnik hogy az olcsóbbnál csak a lámpa feje van és tömítőgyűrű+szíj, míg a drágább kiegészül egy akkutartóval és egy testtel. Tehát a drágát kell vegyem ha nem akarok külön extendert venni a beüzemeléshez?
Vagy mivel most már kétféle toldalékja van a TK szériának, így oldják meg hogy aki akar csak a lámpa fejét veszi meg és vesz a testéhez a régiből kettőt vagy az újból kettőt valahol?
Aztán hogy ne keletkezzék máshol is kérdés, az árral kapcsolatban kéne egy kis frissítés. Ha jól jön ki akkor 60k-t fizetek ami csaknem fele az itthoni "normának", vámolásnál ÁFA+vám megy rá igaz?
Előköszi!
-
őstag
Amikor megjött a 4000lumenes Fenix TK75 én is majdnem hideglelést kaptam hogy nem kapcsolódik be. A régi TK75 és a TK61 is egy szimpla nyomással kapcsolódik. Végül egy hosszabb gombnyomással az új TK75 is bekapcsolódott
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz jozsi252 #25017 üzenetére
Érdekesek ezek a futásidők amúgy.
A 2600/2900 tök egyforma ás állítólag az akkoriban 2600-as akkuval van megadva.
Az új 4000-es 3400-as akkuval van már adva és ennek ellenére ugyanazt tudja, hol többet hol kevesebbet mint ha ugyanúgy 2600-as akkuval mérték volna, a 4000-es fokozat meg úgy világít tovább hogy 1100lumennel több a 2900 ellenében - ennyit szvsz nem tud 3400-assal, de majd megmérem azt isIDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
válasz jozsi252 #25015 üzenetére
A 15mm túl jó. Ha kiveszel egy szegmenst, akkor abba sztem jól menne az akku, a megmaradó szegmens meg kényelmesen összenyomódik két akku között.
Lámpa biztos jó, még nem volt sok munkája. Diffúzorral gondban vagyok én is, közútra de melóban is adná. Van kidobott munkalámpa traktorról az üvege használható lenne, csak az érdekes lámpa lenne ha összehoznám, meg szar mert minden lámpához kéne egy.
Mintázott üvegből lehetne vágatni, sztem kör alakban ki is vágják. Nekem meg akkorában ami 2-3 lámpát is megszórna egyszerre. Ez több előnnyel is járna: az üveg könnyebben tisztítható mint a lámpaüveg, terítene mint az atom (mondjuk erre egy TK76 is jó lett volna), 2-3lámpa egyben - gyúrni és ölni is lehet vele
-
őstag
válasz jozsi252 #24991 üzenetére
Ebben úgy látom törhető a szivacs. Nem tudom mennyi egy szegmens, de sztem 1cm. Mivel a szivacs összenyomható ha minden második szegmens van kitörve akkor 10mm-nyi szivacs nyomódik össze minden cella között 2mm-re. Egyébként tömör szivacs lenne a legjobb amit lézerrel és sztem vízzel is kivágnak, de sztem többe kerülne a vágás mint az akkupark ami belekerül.
-
őstag
válasz erik365 #24994 üzenetére
Rajtahagyásnak szvsz nincs értelme, mert ha megáll 6óránál mert teli, akkor 4óra alatt több tizedet is merülhet az akku. Nekem 4.2V-on áll meg minden töltőm, de akár benne hagyom akár kiszedem pár óra múlva 4.15-4.17 körül lesznek az akkuk.
-
őstag
válasz SchumiBácsi #24823 üzenetére
Semmi 5let vélemény
-
őstag
válasz SchumiBácsi #24817 üzenetére
Pontosítanám az eredményeket mert megszokásból a "B" cellát írtam a táblázatba, holott az "INR" volt benne a reggeli méréskor. Erre a mostani mérés során "jöttem rá" amikor a "B" szériát is meg akartam mérni.
Ennek megfelelően a következő eredmények vannak:
TK75 AMPER/LUMEN [ 25 /450 /1200/2900]
KepPower 18650INR 4× [0,02/0,25/0,66/2,15]
KepPower 18650INR 8× [0,02/0,15/0,35/0,90]
NCR 18650B 4× [0,01/0,20/0,60/2,02]
NCR 18650B 8× [0,01/0,10/0,28/0,84]TK61 AMPER/LUMEN [ 20 /130 /400 /1000]
NCR 18650PF 4× [0,02/0,09/0,22/0,72]Az INR azért adott több ampert mert már kicsit merítve volt kb. 30percet teljes fényen míg az NCR B teljesen fel volt töltve? A mérés idején az INR 3,9V, az NCR 4,1V üresben
Aztán reggel a mérés során volt egy kis baleset, megcsúszott az akkupakk és néhány tized másodpercre lement zárlatba a lámpa külső gyűrűjén. Akinek van Fenix lámpája biztos tudja miről van szó. Egy kis szikra egy kis füst de érdekes hogy sehol semmi nyoma. Ezen kívül nem okozott sehol maradandó károsodást igaz? A lámpa ugyanúgy működik mint előtte. Akkukat is végigmértem feszültség szempontjából egyenként, mind egyforma csak a szokásos eltérések vannak.
Végül egy új keletű probléma: az egyik akkupakkban az akku pozitív végén lévő "gomb" frankón lóg kettő is, úgymond beesik. Nem az akkun, hanem abba a fehér hengerben ami összetartja őket. Javítható vagy sem? Úgy tűnik most nem okoz problémát, ugyanakkor bosszantó jelenség. Szétszedni nem lehet, mert az akkupakk két végén lévő nyák összeköttetésben van valszeg egy pozitív és negatív szál által... kiforrasztás játszana, de ezt akkor lépném meg ha javítható és/vagy van tartalék is belőle. Előköszi!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ZozzV6 #24811 üzenetére
Na végül nagy nehezen mégiscsak sikerült az ábrán látható módon megmérni. A TK61 szétszedése igazi ínyencség volt mert a host két részből áll (ha a az elektronika és reflektor ezt jelenti), és satuban csőkulccsal kellett levenni a tubusról, bezzeg amikor a forrasztás miatt akartam a host-ot kettévenni akkor lehetetlen vállalkozásnak indult...
TK75 A/LU [ 25 /450 /1200/2900]
18650B 4× [0,02/0,25/0,66/2,15]
18650B 8× [0,02/0,15/0,35/0,90]TK61 A/LU [ 20 /130 /400 /1000]
18650PF 4× [0,02/0,09/0,22/0,72]Nem tudni mennyire reálisak, mert a multiméter mAh módjában nagyjából feleződtek ezek az értékek, 10A módban mérve jöttek így ki.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Egyébként hogyan szoktatok ampert mérni?
Én így tervezem majd, mert más módot nem tudok elképzelni jelenleg: a lámpa testben az akkupakk rugós végénél egy nem vezető anyag, pölö műanyag darab a 18650 és a rugó közzé, egyik oldalt a multiméter pozitív, másik oldalt a negatív vezetéke.
-
őstag
válasz jozsi252 #24625 üzenetére
Ezt könnyen kideríthetem, úgy hogy multiméterrel végigmérem az egészet... csak néhány mozdulat. Gondolom úgy is jó ha az akkupakkot mérem: ilyenkor a tényleges feszültség dupláját látni, de ha csak egy akku is túlságosan merülne akkor kiadná, meg gondolom az egészet egyszerre meríti. Egyébként beb*szna ha a Fenix is ilyen lenne, de eddig nem tűnt fel vámpírfogyasztás, de azért kösz a felhívást.
-
őstag
Hogy tud egy 18650 magától begyulladni? Annyiból fontos a kérdés mert nálam most 20db van... 4/8db van 1-1 lámpában, 8db még a facca kis tárolójában, de ha végre megjön a lámpa akkor az is lámpában lesz...
Egyébként barkácsolómániások próbálhatnak olyat hogy ha már úgy is van vagy 10-20db 2férőhelyes tároló, akkor középvonalán 2helyen átfúrva felerősítik valamilyen bútorlap/laminált padló maradékra, olyan távolságra egymástól hogy nyitni azért lehessen, és az egész egy egységes egész lesz Tűzbiztosság nincs, de legalább egy helyen vannak a dolgok.
-
őstag
Üdv all!
A lámpa futásidejéről tudni valamit? Érdekelne, különösen hogy 26650 verzióról van szó. Nincs egyébként a Convoy-nak gyártói weboldala?
-
őstag
válasz alex89 #24530 üzenetére
Én már sokat agyaltam azon hogyan szelídítsem meg a Fenix-eim fényét, mert az szép hogy 600méterre simán visz, de ha jön valaki már 1km-ről lehet alap fokozatra kapcsolni, az meg ilyen fényár után totális vakság... utána persze "helyre jön a látásom" de a LED közvetlen láthatósága szemből, minden lámpánál gáz és teljesen mindegy hogy mekkora a fényerőfokozat, milyen a reflektor stb. Nem véletlen van a gépjárművekben a tompított izzószál "elrejtve" a szembejövő szeme elől és a reflektoron át csak az utat világítja.
Töprengéseim eredménye az, hogy kibelezett traktormunkalámpába kerülnek a lámpák abban a ritka de lehetséges esetben ha bicajtúráról van szó, és a lámpa előtt a munkalámpa fénytörő üvege. Vagy valamilyen mintázott üveg, ami például a bejárati ajtónkban is van többször néztem már az nagyon faccául megszórja: 10méteren már 8-10méter széles és 1-2méter magas a fényáradat, ezt be tudnám már úgy állítani hogy a szembejövőt egyáltalán ne zavarja. A többi helyen meg nem jelentős a fény, főleg ha vissza is van véve a fényerő. Így már meg is van a nyár végi projekt
-
őstag
És jó is ez a töltő, habár alapból 18k de most 7k-ra leakciózták? Mert ha jó talán még beeshet... aztán ott fogok állni egy halom akkuval meg két-három töltővel lámpa nélkül Jó a régiek ott vannak de ahhoz már dedikált akku és töltő van, rendkívüli esetre bővül a kapacitás hogy ha hirtelen fel kell tölteni mindent akkor ez 6óra alatt menjen De hogy a sz*rban legyen jó is, amíg nem ér ide az új lámpa addig lesz 8db pótakku...
-
őstag
válasz Csaszu2 #24430 üzenetére
Köszi a linkeket. Úgy tűnik a Rózsaszínű Samsung a legjobb ha csak hajszálnyival is a mezőnyben, de mindhárom "új" cella jobb mint a meglévő Panasonic NCR18650B készlet.
1A módban komparáltam őket, de igazából azt kellene megtudni hogy a TK75 teljes fényerőn 8akkut hány amperrel terhel de lehet felesleges már ezen is agyalnom, mert terheljen bárhogy is a jelleggörbe ugyanaz lesz és akkor is a Samsung fog vezetni vélhetően.
-
őstag
válasz SchumiBácsi #24415 üzenetére
Na míg jön a lámpa határozzuk meg az akkut ami bele megy
Keeppower ami Panasonic NCR 18650GA cella.
3500mAh kategóriában van még LG és Samsung.Melyiket vegyem? Ár nem számít - annyira 8db lesz belőle. Végül ami a legfontosabb németből mikor jön meg? Előköszi!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz jozsi252 #24423 üzenetére
LOL a teste olyan mint a TK61-é a runtime kit meg a régi TK75-é. Még szerencse hogy van TK61-em, így ha megjön valahára az enyém is, akkor át tudom rakni... legyen egységes a teste nekem
Most nézem a bordázás kevesebb én ezt nem értem, ha 4000lumenes hogy nem fűt annyira mint a régi 2900-as, pedig ugyanaz a led csak 1el több van belőle.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz WestBam #24416 üzenetére
Ma illetve holnap is melózni kell kint pár órát és ilyenkor nem árt ha egy 400méterre lévő dolgot megpillantok a sötétben hogy működik e még. Kíváncsi leszek a ledómolt TK61-re elvisz e odáig. TK75 inkább a szereléseknél dolgozik, de ha nézelődés van akkor megy minden maxon és az úgy szép
Egyébként így félhobbi, de ha összejön akkor az RC40 6000lumenes verziója is begyűjtésre kerül... fényből sosem elég.. mindig több kell
-
őstag
Üdv all!
Gondoltam egyet és lényegében feltöltött aksikkal, kimértem a meglévő "nagy" lámpáimat "valamennyi" módon az alábbi feszültség eredményekkel. Bízzunk benne hogy pontosak mert egyébként félhulla vagyok, csak unatkoztam
Az adatsor: akku neve és mennyisége = kikapcsolt/1fokozat/2fokozat/3fokozat/4fokozat akkupakk és [cellánkénti feszültség]
TK75
NCR18650B 4× = 8,29/8,11/7,96/7,78/7,24 [4,15/4,05/3,98/3,89/3,63]
NCR18650B 8× = 8,27/8,12/8,01/7,91/7,67 [4,14/4,06/4,00/3,96/3,84]
NCR18650PF 4× = 8,28/8,19/7,94/7,75/7,20 [4,14/4,10/3,97/3,87/3,60]TK61
NCR18650B 4× = 8,29/8,08/8,03/7,96/7,76 [4,15/4,04/4,02/3,98/3,88]
NCR18650PF 4× = 8,30/8,08/8,02/7,94/7,72 [4,15/4,04/4,02/3,97/3,86]A 18650B 3400mAh míg a 18650PF 2900mAh. Feszültség alapján a "B" alig van előrébb a "PF" megoldástól, egyedül csak 8x kiépítésben húz el igazán. TK61-ben nem csináltam 8x-et mert még 4×-ben is tovább tart üzemidőben a "PF"-el mint a TK75 8x-ben a "B". A 18650B 4x átlagolva van, mivel kettő van belőle, az eltérés maximum 0,01. Miért fontos ez a mérés?
Útban van (remélhetőleg) a TK75 4000lumenes verziója, ami szinte biztos hogy többlet fogyasztással jár. Milyen akkut vegyek hogy az üzemidő legalább annyi legyen mint most a 2900lumenesnél, de ha több az se baj Előköszi!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz mailman #24188 üzenetére
Én azt hittem angol, na mind1. EU belüli boltot nem tudtok mutatni? Egy ilyet azért szeretnék kontinensen belül venni. A toldó nem para, most is van egy TK75 és végig toldóval nyomom. Tavaly amikor bedurvult az éccakai meló csináltam egy konzolt amire a TK61 és a TK75 egyszerre rögzíthető és a két lámpával együtt megyek: ha szerelés/hibaelhárítás van akkor a TK75 ad teljes fényt, 500m+ távolságra meg a lemódolt TK61. Ha meg úgy tartja kedvem mindkettő megy és az úgy szép
Magamat ismerve ha meglesz a TK75 4000lu, új 3férőhelyes konzolt csinálok majd... (meg igazából szerelési munkálatokhoz a TK76 szórt fénye lenne még ideálisabb, csak kellene valami acélosabb leárazás... az azért csak drága - ha négy lámpa lesz akkor jön mind a négy melóba egyszerre )
-
őstag
válasz jozsi252 #24198 üzenetére
A 2600-os is visszavesz ugyanúgy mint a 2900 20perc múlva, de azonnal visszakapcsolható. Ez a fokozatos visszavétel meg egyel több érv a 4000lumenes TK75 mellett, bár sztem ha nem éri szél, a végén beállna 2500lu körülre - nem tudom meddig vesz vissza, de ha a régi szinte kihűl 1200lumenen míg 2900lumenen megsüt, akkor annál 2100 lumennél lehetne a legnagyobb merülésig tartható fényerő. Az új 4ledes nem tudom mennyire fejlettebb hogy rátettek 4ledet de a hűtés gyakorlatilag ugyanaz, már 2900-asnál is örültem volna egy TK61 méretű fejnek, több borda ráfér alapon
-
őstag
válasz Cyborg #24179 üzenetére
Stanley is 200$ sztem így jó... Úgy tudom ez Anglia, innen mikor jönne meg? Teríteni tuti jobb mert hiába a 4000lu a 2900lu ellenében, "csak" 105kcd a 120kcd ellenében.
A toldó viszont érdekes hogy itt jóval drágább kint így azt itthonról veszem majd. Egyébként ha gariztatás van akkor az kintről hogy zajlik?
#24182 mailman: akkor is gáz "megszokott" akku ha 8db van benne?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
Üdv all!
Nemrégiben feltűnt egy ilyen lámpa. Úgy tűnik hogy a 2600/2900 lumenes TK75-el teljesen azonos minden paraméter, csak még fényesebb és 4led van benne. Mennyivel süt jobban 4000lumennel a 2900lumenes változat ellenében, mert az is jól süt ha úgy adódik. Vagy itt már más elvek alapján vannak a ledek?
Másik kérdés az ár, amit itt 200$ - itthon egy TK61 ára lenne (56k), de ha itthon venném akkor 85k is lehet az új TK75. Ha a gyártól veszem mennyire szaladhat meg az ára vámolásnál ha szalad?
Természetesen akku is dukál ehhez, máris mindjárt 8db. Maradjak a megszokott vonalon, vagy érdemes másfélét kipróbálni? Van még Panasonic NCR18650PF 2900mAh akku is, csak itthon nem lelni, de kint az is van, némileg olcsóbban. Számít ez sokat 8db akkunál hogy 2900mAh van 3400mAh helyett? Vagy van még Keppower, 2900 és 3400, de megérik a felárukat? Egyébként ha németből veszek a töltőt is innen venném ha már itthon az sincs.
Választ előköszi!
-
őstag
-
őstag
válasz erik365 #23482 üzenetére
Megismerve a VC4 specifikációit, nehéz eldönteni melyik megoldás szarabb
Ez is 4×500mA, vagy 2×1000mA, szemben a Panzer 4×1000mA képességével... érthetetlen érthetetlen és nem valószínű hogy a későbbiekben a 18650 aksik száma nem bővül, ami már most is 12-nél tart, tehát minimum 4ágyas töltő lenne a jó. Vagy ha már ennyire idegenkednek a az LCD-s megoldások a csatornánkénti 1000mA-tól 2csatorna felett akkor tervezhetnének 8×500mA megvalósítást isIDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
válasz erik365 #23480 üzenetére
Egyébként pontosan dupla ideig tölt 500mA módban az 1000mA ellenében?
Amúgy nem a gyorsaság miatt - arra ott a Panzer a sietős időkre, hanem a csatornánkénti fezsültségkijelzés miatt érdekelt volna ez a VP4. Ráérős időkben 500mA módban töltögette volna az akkukat és olyankor láttam volna feszültség értéket is.
-
őstag
Üdv all!
Valami baj van ezzel a töltővel hogy ilyen korán "forgalmazás vége" ?
-
őstag
válasz ottobacsi #22130 üzenetére
Vicces de az összes most is kapható lámpánál így van. Ahogy nő a távolság úgy nő a bevilágított terület.
Sztem az lenne benne a lényeg ha pont fordítva, közelre megterülne mint egy TK76, távolra meg beszűkülne mint egy TK61. Lehet eredetileg így van csak a fordítással vannak gondok
-
őstag
válasz erik365 #20940 üzenetére
Jóval kisebb lámpát is észreveszel ha a szemedbe világítanak
Itt arról van szó hogy világítasz valamire és látod. Nem tudom a gyárban hogyan mérték ki, de a TK61 és TK75 együtt sem viszi a 800métert. Nyáron ilyen dzsuvás időben semmiképp. Télies levegőminőségnél lehet elérné a gyárit de kétséges, mert olyankor minden barna ha nincs hó. Ha van hó akkor tárgytalan 1-2km biztos megvan. TK75 400méter, TK61 550méter körül zöld erdőben gyárilag. Dómolva max 800métert várok, falu főutcán 1km... szélerőmű azért több mert jócskán fényvisszaverő festés, de a közúti táblák még ettől is távolabb látszanának.
-
őstag
válasz Vertigo18 #20934 üzenetére
Hiába dómolod le, ha eddig volt kb. 200 métered akkor lesz 300méteres de szűkebb fényed.
TK61 gyárilag a határban 500méter... talán a dómolással meglesz neki a 824méteres gyári adat, a fákon cserjéken földön. Házfalon valszeg átmegy az 1km-en, míg szélerőműnél lehet a 2km-ert is visziIDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
válasz hpsafl #20936 üzenetére
Ja a 20perces időkapcsolót elfelejtettem, de kizárt hogy a TK75 72perce így lenne megadva, hogy abból csak 20perc ment turbó, a többi végig magason. Alap kiépítésben is csak magason már menne annyit mint a TK61 turbón. Egyébként egy extend kittel megtámogatva a TK75-öt 4órát megyek magas és turbó fényerőn éjjel szereléskor. TK61 szintén. Minden második éjjelre töltöm őket, mindig TK75-öt kell tovább tölteni annak ellenére hogy 8akku van szemben a TK61 4akkujával.
-
őstag
Egyébként egymás mellé építettem a két lámpámat éccakai' melókra, és pompásan fest a dolog, különösen a TK61 ledómolása után: a hatótávolság zöld erdőben így már 600méterről indul, de fehér házfalon elérheti az 1200métert
-
őstag
válasz Vertigo18 #20914 üzenetére
Ha jó a lámpád akkor visszaveszi a fényerőt ahogy merül az akku. Ebből tudod hogy tölteni kell a csúcsfényhez, vagy pedig használod alacsonyabb fokozatban. Ami biztos, hogy ha a csúcsfényhez írnak mondjuk 1órát, ami a gyakorlatban tutira 55perc lesz, utána feltöltöd az akkut, akár védett akár nem.
Nem tudom igaz e nem olvastam utána de a két Fenix ami nálam van, sztem képes jelezni kb. hol tart az akku: maximum fényen kapcsolom ki és ha maxxal is indul bekapcsoláskor 80% felett lehetnek az akkuk. Ha a második legerősebb fokozatban akkor 75% alatt, ha a harmadikban akkor 50% alatt... Egyébként ekkor még képes több percig maximum fényre. Ilyenkor már megy is töltőre.
-
őstag
Egyébként amiért jöttem: elképzelhető hogy ebből valamikor érkezik 4×1000mA változat is? Nem értem hogy ha a Panzer ezt tudja, ez miért nem... LCD viszont annyiból jó lenne, mert idővel sokasodnak majd az akkuk és ha második töltő jön emiatt, akkor már mérhetne feszültséget is, és amikor akció van forgóban minden második töltésnél áthaladna rajta az összes akku ezáltal pontosan lekövetve állapotukat.
-
őstag
-
őstag
-
őstag
Most ez miért történt meg?
-
őstag
-
őstag
válasz jilian #20159 üzenetére
Ha terítenél inkább, de azért adott körülmények között akár 400méter hatótávolsággal is beéred és ilyen sok pénzed van akkor Fenix TK75 2900 változatban fain lesz. Csúcsfényerőn 80-90percet is vihet, mert 3400mAh Panasonic védtelen akkut ajánlok bele, így előbb fogy ki a shotgun, minthogy lemerülne a lámpa Ezenkívül fontos, hogy legyen néhány páramentesítő tasakod, amit az akkuk töltési idejére mindig beledobsz a lámpába, mert extrémnek mondható hőmérsékletet is elérhet max fényerőn ami az üvegen belül párásodáshoz vezethet egy fagyosabb éjszakán...
-
őstag
válasz clip086 #19182 üzenetére
Amelyik lámpa leégeti magát vagy az akkut annyit is ér. A nem védettek is simán jók, főleg lámpába. A lámpa a legjobb dolog ami ezekkel az akukkal történhet. Ha jó a lámpa visszavált egy üzemmódot vagy villogni kezd hogy lemerült. Ilyenkor akku ki és töltő... egyáltalán nem para a nem védett.
-
őstag
-
őstag
-
őstag
-
őstag
válasz hpsafl #19074 üzenetére
Mivel a bicó stabil ha nekitámasztom a falnak, 10méterről már kipróbáltam csúcsfényerőn és az a helyzet hogy akkor a legtutibb belenézni ha a LED takarásban van... és ez sztem az összes lámpára igaz ahol nincs elrejtve a LED hasonló módon mint a gépkocsi reflektorban a tompított fény izzószála.
Egyébként a spotról volt szó hogy annak a sugara nem mehet a gépkocsivezető szemmagasságába semmiképp. Ezzel ment el a csomó idő a szögek a belövésével a kormányon, (TK75 tengelye lejjebb visz mint a TK61) hogy még laposabb hátsó keréken se kerüljön megvilágításba a "horizont" pedig az volna az igazi
Így 250-300méter között változik a hotspot "teteje" utána csak a fényudvar/szórt fény marad, persze ha jön valaki minden azonnal low, ezt a szintet sztem meg már eléri a gépkocsi reflektor is intenzitásban
-
őstag
válasz krisztianAMG #19068 üzenetére
Ezt nem üti le az első autós éjjel?
Az én megoldásommal is attól félek hogy valaki beszól majd érte, ugyanakkor alig várom hogy legyen már egy rendőr, hogy ő mit szól hozzá ha megállít
Igaz ha lepakolom a fényerőt minimumra, jómagam is alig látok valamit a hotspot meg napokig volt tesztelve hogy teljes fényerőn semmilyen körülményben nem világíthat 300méternél távolabb, mert az már azt jelentené hogy szembe is jut ebből ez az igencsak koncentrált fényből. A szórt fény lehet a problémás de az meg jól lecsökken minimum fényerőn... de közvetlenül belenézni így sem javasolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest