Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AtHoS
nagyúr
Csak apróságok, ....az indításkor a Status oszlopban See details helyett Take Action szöveg van, majd az Ask us to step in and help választása után egyből indokolni kellett, aminek a felülete teljesen másként nézett ki, mint linken lévő hozzászólásban látható Respond to your case (lenyíló menüből választható az eljárás és alatta az indoklás mező, majd submit gomb)
De a fő vonulat az teljesen rendben volt
Szerk.
Közben meg is érkezett a Refund a Paypal-omra, köszi
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Topikgazda
-
Topikgazda
No ilyennel sem találkoztam.
eBay stimated delivery Apr 13, 2017 - May 08, 2017, oké eddig vártam, nyitnám a request-et írja: PayPal reports that a case should not be opened
Június 8-ig eBay védelem él.(-ne)Megyek akkor a PayPal-re, ott ezt olvasom:
Need help?
First contact the seller through eBay to try resolving the problem. If it's still not resolved, go to the eBay Resolution Center. You may be eligible for purchase protection.Más kérdés: mostanában Angliából jött valakinek küldemény? Eddig 7-8 nap alatt itt volt, de ez amit várok már a 18. napja jön.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy cuccot ebay-en márc 11-én, aminek szállítási ideje ápr. 20. volt.
Vártam türelmesen, mivel nem érkezett meg, így május 17-én elindítottam egy folyamatot az eladó irányába nem érkezett meg tárggyal.Egy hete levelezgetésben vagyok az eladóval, mert első kanyarban újra akarta küldeni és kérte volna a posta címem. 3-4. válaszomnál már felfogta, hogy kérem vissza az árát (minden egyes üzenetemben ezzel zártam a mondandom amúgy), erre - szerintem - húzza az időt, mert megkérdezte, hogy érdeklődtem-e a postán - válaszoltam, hogy többször is voltam érdeklődni, de nem érkezett a nevemre küldemény, így most kéri, hogy várjak, míg utánajár a szállítási infóknak, ami pár napot is igénybe vehet.
Igen ám, de most a resolution centerben az én aktivitásom szükséges - Your action is required. Ha most ugye nem válaszolok semmit és záródik automatán az ügy, akkor mi lesz/lehet a végeredménye?
Köszönöm a rutinosabbak segítségét előre is
ui.
12 dolcsis 5 db-os vaporizer cuccról van szó amúgy, kisebb boríték nagyságú lehet a küldemény
read-only mode on the forum
-
Topikgazda
válasz [KgP].Robot #68183 üzenetére
Ezen a részen tovább olvasva az Összefoglalót van információ a postázásól: Az eBay-n történő eladásról néhány gondolat
Egy küldemény esetén a szállítási költségből maximum 9300 Ft.
9140 Ft egy 2 kg-os levélküldemény Kínába. -
Weareus
addikt
Ezt úgy érted, hogy német telephellyel tünteti fel magát, de valójában kínai telephelyű? Ha igen, ezt ki tudom szűrni valahogy? Előzetes telefonos egyeztetés, ilyesmi? Köszi
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Ha ebay-ről (Németország!!!) veszek egy használt I7 4790k processzort, akkor lesznek még járulékos költségeim ezzel? (Nem a postára gondolok!).
Vám, áfa, egyebek!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Visszakuldessel kapcsolatban erdeklodnek. Ugy nez ki vissza kell kuldenem egy csomagot. Beszeltem mar az eladoval, azt mondta teriti a postakoltseget. Elso kerdesem, hogy mivel kuldjem vissza, hogy koltseghatekony legyen? Olvastam az osszefoglalot es csak 9300-ig van elvileg visszaterites. Jo lenne ebbe beleferni. Kis csomagrol van szo.(ora)
A masik pedig, hogy a return policy-juknel 14 nap van irva es, hogy a vevo fizeti a postat. Ehhez kepest mindkettonek ellentmond az, amit uzenetben irtak. Vagyis kicsusztam mar a 14 napbol es felajanlottak, hogy visszafizetik a postat.
Ebben az esetben ha megsem kapnam meg a postakoltseget, lehet a privat uzenetre hivatkozni?Koszonom!
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég rendeltem ebay-ről, a tracking szerint május 22.-én megérkezett Budapestre. Elvileg DHL hozza, de még nem tette. Mennyi idő kb míg kihozzák? Kapok értesítőt, ha nincs otthon senki hogy átvegye?
-
Topikgazda
Van mindig átfutási idő, azt nem igazán értem, hogy miért jelölte be a szállítást.
Így szól a szabály: If you haven't shipped the item, you can cancel the transaction up to 30 days after the buyer has paid for the item.
Ha nem jelöli szállítottra, akkor 30 napig törölheti a rendelést
Simán törölhette volna a rendelést. Bár ez akkor az ő hibája lesz és a minősítésénél számít.
Ez már kamuzásnak tűnik.
A pénzt visszakapod mindenképp, mikor telik le a várható szállítási idő utolsó napja? Mert azután kezdhetsz a nem érkezett meg request-be.
Bár történhet csoda és pénteken még is törli.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Szia!
Szerinted van még esély a törlésre, és arra hogy visszakapjam a pénzt?
Az eladó ezt írta először:
"Don't worry. Our finance colleague will cancel the order and refund to you by tomorrow once they get back to office.
Thanks."Ezután a termék tracking numbert kapott, és kiszállítási státuszba került az Ebay-n.
Ezután az Ebay értesített, hogy nem lehet törölni, mivel a terméket kiszállították.
Majd miután tovább aggódtam, ezt írta a kínai:
"Don't worry. I haven't sent but just mark shipped by mistake.
I can cancel again by tomorrow or latest Friday.
System doesn't allow to cancel today.
Don't worry, I will do it for you and sen the cancellation request to you latest on Friday once system allows me to do so.
Thanks."Szerintem itt már csak kamuzik a kínai, ebből visszatérítés már nem lesz.
Szerinted?Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Az email címet lehet módosítani ?
Ha átírom a "Registered email address" akkor az újjal tudok majd be is lépni? -
Topikgazda
válasz promagus00 #68170 üzenetére
Te fizeted, de a PayPal visszaadja, ezt az eBay-n olvasod, nem a PayPal-n, ez egy általános üzenet. De valójában még a fogyasztóvédelmi szabályok szerint is a vevő fizeti a vissza postát
Röviden, ez a szöveg nem befolyásolja a költség visszatérítést.
9300 Ft-ig és lehetőleg a normál díjazást, a "szuperexpress" postát azért nem.[ Szerkesztve ]
-
promagus00
tag
Sziasztok!
Ebayen vettem egy cipőt,UK9es méretben,de lemértem,és minimum UK10-es méretnek felelt meg,ezért a refound mellett döntöttem,az eladóval való levelezés után.
Nem tudok dönteni,gls futárral adjam fel a csomagot,vagy postán?
Mivel a szállítás díját paypaltól ugyis visszakapom,az ár különösebben nem szempont nekem.
(postával kb. 4ezer ft,futárral kb. 7)
Az adott terméknél ezt látom:
After receiving the item, contact seller within
Return shipping
30 days
Buyer pays return shippingMég igy is fizeti a paypal a futárt?
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés, és minden más: https://nemmukodik.hu/
-
embe
nagyúr
válasz radi8tor #68168 üzenetére
Megírtam, hogy csalódott vagyok, mert nem ezt beszéltük.
Erre jött a hülye vaálasz azonnal:
"Don't worry. I haven't sent but just mark shipped by mistake.
I can cancel again by tomorrow or latest Friday.
System doesn't allow to cancel today.
Don't worry, I will do it for you and sen the cancellation request to you latest on Friday once system allows me to do so.
Thanks."Egyébként kell a termék, csak nem magamnak rendeltem. A barátom adta a linket. Én rábeszéltem, hogy memkarit sinecertradinngtol veszek inkább, mert olcsóbb, és tuti megbízható.
Meg az 22€ alatt van, ennél meg 24€. Addig kavartam, amíg innen sikerült megvennem. Azonnal kértem a törlést, rögtön reagált is rá, hogy ma megoldja.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Topikgazda
válasz zsoltzsolt #68164 üzenetére
EU-n belül miért ne? Nem azt írtam hogy illegális. Amszterdamban vásároltra ki van fizetve minden adó az árában. Ha kereskedelmi mennyiséget akarnál venni, az a szabályozás miatt egy kicsit bonyolult.
-
Topikgazda
válasz zsoltzsolt #68162 üzenetére
Hollandiából nyugodtan, Indonézia és USA inkább nem. Itt egy lista.
-
Topikgazda
válasz zsoltzsolt #68160 üzenetére
Jövedéki termékkel én kihagynám a próbálkozást
-
zsoltzsolt
addikt
Lehet hülye kérdés, de ebay-ről cigarettát lehet rendelni?
Mármint lehetni lehet, de jogszabályba nem ütközik?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csak pánikolok.
A tegnap reggeli licitet megnyertem, de azóta 0 reakció az eladó részéről. Pontosabban nem kaptam még semmiféle szállítási infót. És amikor megnéztem az értékeléseit, akkor láttam, hogy az utolsó 12 hónapban összesen egy eladása volt.
Nem szeretném, ha elfelejtkezne erről, így is minden szállítás botrányosan lassú. -
törölt tag
Azt lehet látni, hogy egy eladó mikor volt utoljára on-line?
-
mepet
addikt
Vásároltam egy árut. Sajnos hibásan érkezett. Írtam az eladónak, de nem láttam "case" gombot, így "return"-t indítottam. Most azt írja, hogy várjam meg az eladó válaszát, vagy várjam meg az x időpontot, ami után tudom eszkalálni. Ez a szokásos szüveg, ugyanaz, mint minden case-nél.
Egy kérdésem van: akkor most vissza kell küldenem a cuccot? Vagy csak akkor küldjem vissza, ha az eladó vagy az eBay erre kér?
(A hirdetésnél abszolút nincs return policy vagy akármi ilyesmi feltüntetve.) -
user112
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem tegnap egy terméket (paypal - kártya. számlaszám még nincs hozzárendelve).
Ma írt az eladó, hogy elfogyott. Vagy vegyek más fajtát és Ő csinál refund-t vagy én refund-oljak.Érdekelne hogyan lehetne megcsinálni akár az egyik, akár a másik módszert (csak nemrég regisztráltam).
1. Ha csak simán csinálok nála még egy vásárlást, akkor honnan tudja, hogy ez egy csere? Hol látom hogy visszajött a pénz és hova jön?
2. Én hogyan tudok refund-t csinálni. Nem is látok ilyen linket. Csak kontakt, return, illetve didn't recive van a termék mellett a rendelés adataiban.
-
embe
nagyúr
Már válaszolt is:
"Don't worry. Our finance colleague will cancel the order and refund to you by tomorrow once they get back to office.
Thanks."
Akkor ezt, tekintettel a visszajelzési mutatóira (98,9), tekinthetem úgy hogy törölve a vásárlás.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Topikgazda
válasz virkir #68140 üzenetére
Van védelem arra is, egy részt a fizetési módozattól függetlenül van az eBay védelem és a bankod is biztosít védelmet, a pénzt rajtuk keresztül is vissza lehet kérni.
Ha az első kérdésnél lett volna link, akkor lehet, hogy valaki hamarabb kiszúrta volna ezt az okot.[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
Na részben megoldódott a rejtély.
Figyelmetlen voltam és a fizetési opcióknál banki utalást adott meg az eladó, ezért van katyvasz.
Bár nem értem akkor miért dob be egy palypal lapot a fizetésnél, miért engedi nekem, hogy fizetettnek jelöljem amikor még nem fizettem.
Írtam embernek, hogy milyen garanciát tud adni ha előre utalok, kíváncsi leszek a válaszra.
Amúgy ilyen módon van/lehet valami védelmem?"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Breki
veterán
Köszi a gyors választ.
Most pl ha egy hét múlva se jön meg amit válaszba ígértek. Angliából akkor hogyan tudok nekik írni ha a korábban mellékelt képernyőt látom?
És ha azt bezárom a close-val magát a case-t is zárom, vagyis ami még nem case de akkor utána tudok még nyitni case-t ez ügyben?
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
Topikgazda
Nem lehet máshogy, ezt most így oldották meg, mert minőségi kifogás intézése még a fogyasztó védelmi szabályozás szerint is visszaküldéssel oldható meg általában. Ehhez lett igazítva ez is.
Arra hogy kevesebbet kaptál, nincs értelme külön folyamatot létrehozni.
A megnevezés természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenképp vissza kell küldened, az eladó döntési joga, hogy igényli-e vagy más milyen módon rendezi a problémát.
Egyszerűsítve van az eljárás, de a te kérésed (Request) megoldása nem csak a funkció, menüpont nevével egyezően történhet. Ez a lényeg. Szerintem nincs ezzel probléma.
Ha nem tudod rendezni az eladóval, akkor lesz belőle case egyébként, addig csak a kérésed megoldása történik az eBay bevonása nélkül.Abban egyébként tökéletesen igazad van, hogy a logika nem ezt diktálja ennél a funkcinál hogy ezek legyenek a kiírt szövegek:
Request a return Probléma van a termékkel There is a problem with the product
Why do you want to return this item? Mi a probléma oka? What is the problem?
is jó lenne.De 2015 elejétől emlékszem arra, hogy azóta ez a menüpont megnevezése
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
Sziasztok.
Mostanában többször tapasztaltam azt, hogy Case-t nyitok az összefoglaló alapján.
A termék egy része nem érkezett meg, vagy korábban, hogy gond volt vele.
Na most az utóbbi case nyitásokkor leírtam problémát válaszoltak, de én nem szeretném visszaküldeni, csak kompenzációt vagy küldjék el a hiányzó részt, vagy fizessék a javítás költségeit.
Ezzel eddig semmi gond se volt és most is válaszolnak az eladók, rendben van küldjük.
De most azt vettem észre, hogy bármit válaszol az eladó, átkerül az egész egy küldjem vissza a csomagot ágra.
És a Case-ből ez lesz.
De én nem visszaküldeni szeretném, hanem a hiányzó részeket megkapni amibe bele is ment korábban az eladó, de most már azt nem látom,
Ha meg erre megyek
If you don't want to return it after all, close the return.
Akkor gondolom zárom a case-t amit még nem szeretnék mivel még nem kaptam meg a hiányzó alkatrészeket.
Szóval kérdés ez változott-e, illetve hogy lehet case-t nyitni úgy mint korábban, hogy ne a visszaküldésre menjen..
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
-
Met
nagyúr
válasz Lacielvtárs #68134 üzenetére
Kapsz majd egy ilyen képet meg hogy hova vidd a pénzt
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #68132 üzenetére
Nem küldenek azok semmit, legfeljebb egy értesítő a postaládába, hogy itt voltunk, keresd nálunk a babát aláírás Ken.
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #68130 üzenetére
Nem biztos, szoktak neki magyar ajánlott számot adni és azzal szállítják, azt a számot fogod aláírni.
-
Ohhh, ismét nagyon köszönöm neked az infót
Akkor reménykedem,vasárnap van a szülinap.
De akkor gondolom a posta alkalmazásban látható ha itt jár majd a kertek alatt...Ui: 'előferdülhet'
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #68128 üzenetére
A Posta viszi. Ez még a Nemzetközi Posta Kicserélő Központban van, majd ott beléptetik az országba és megy a Postára tovább, ha nem lesz vámeljárás alá eső akkor előferdülhet, hogy pénteken kézbesítik.
[ Szerkesztve ]
-
Üdvözlet uraim.
Korabban is érdeklődtem nálatok és egy perc alatt tudtatok nekem segíteni.
Rendeltem egy csomagot Amerikából, konkrétan Brooklynbol.
Itt mi a helyzet az esetleges vammal?
Egy Barbie babárol van szó, többé került a postadij mint a baba, de Magyarországon sehol nem találtam
De egyszer 8 éves az ember lánya...
De ami a lényeg hogy az ebay nyomkövetés szerint már Pesten van a csomag.Szerintetek van esély arra hogy péntekig megérkezzen?
Valamint mi hozza, posta? Vagy valamelyik futár?
Előre is köszönöm a tippeketElvileg ott van a nyomkövetés szama es a szállító cége...
Szerk: szerintem a posta hozza,mert benne van az adatbázisunkban...
Már csak a vam érdekelne, meg hogy péntekig megérkezhet e?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Topikgazda
válasz #54715584 #68121 üzenetére
Nagyon egyszerű a megoldás és már írtam az előbb
A licit 77 £ és 17,52 £ a szállítás = 94,52 £Magyarázat:
A GSP-s vásárlás esetén elsőnek a Pitney Bowes cég kapja meg a logisztikai tevékenységért a szállítási költség nagyobb részét
a kisebb hányad és a vételár megy az eladónak.Fizettél a Pitney-nek 12,52 £ és az eladónak 82 £ = 94,52 £
5 £ kapott az eladó a szállítási költségből.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Paypal-en fizettem, a bankom konverziós rátáját használtam és MC kártyám van.
A megadott összegek sem a 358/366/371 Ft-os árfolyammal nem jöttek ki
A total összeg az stimmel, az még össze is egyeztethető a 371 Ft-os árral, a lebontás viszont már nem.
Az eredeti 77 + 17,52 helyett Paypal oldalán is 82 + 12,52 összegek vannak.
De igazából ha átváltanak először euróra, majd onnan forintba, így már simán lehet rajta plusz.
Köszi az infót.Még mindig kérdéses nekem, hogy a 77-ből miért lett 82? És a 17,52-ből miért lett 12,52? Vagy ezt engedjem el?
-
virkir
veterán
Böngészőből intéztem mindent, mobil app-ban csak ránéztem.
Simán látszik az Orders listában, Unpaid listám nincs is a Purchase history-nál.
Természetesen volt elegendő pénz a számlán, de ha nem lett volna akkor kaptam volna elutasítást és azt látnám valahol, email/paypal.
Ennyi látszik a Purchase history-nál, én tudom megjelölni/visszavonni a fizetett státuszt.Az a furcsa, hogy a paypal sem tud semmit a fizetésről ott sincs semmi nyoma a történetnek.
[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Topikgazda
válasz virkir #68115 üzenetére
Hol nézd? Ha mobil app-al fizetsz később látszik a böngészős oldalon, nem azonnal.
A fizetendő listában sincs?
Unpaid items
Illetve lejjebb menve a Purchase Historyban más lista helyen?
Canceled items, Returns and canceled ordersHa kártyával fizettél akkor meg volt rajta annyi pénz gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
Ide is, hátha előbb jár erre szakértő.
Tegnap nyertem ebay-en licitet, örömömben végigkattintottam a fizetést megköszönték és innentől zsákutca.
A paypal ugye általában azonnal küld email-t a fizetésről, ez nem jött.
Paypal-on semmi nyoma a fizetésnek, bankszámla azóta sincs megterhelve.
Ebay-en szintén semmi nyoma, hogy fizettem volna de legalább a lehetőségek is eltűntek csak a "Mark as payment sent" aktív. A mobilapp-ban "paid but not shipped" státusz van.
Mi a bánat van ilyenkor?"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Topikgazda
válasz #54715584 #68113 üzenetére
A bankod deviza terhelést fog kapni, de az ottani tájékoztató szöveg is már forintra konvertálva írja ki.
Nálad így számolja el bankod a kártyás fizetést, ha OTP-s lenné, de ezt már lehet hogy nixon88-nak lenne válasz, megkevert a két hsz. :
Nálam a Erste Visa kártya esetén annyi lesz majd levonva amennyit itt látok, csak 24 órával későbbi árfolyam, de nagyon csekély a maihoz viszonyítva az eltérés.
Az Erste meg így, a piros keretben a MC szabály:Annyit fizettél devizában amennyit a visszaigazoló e-mail-k tartalmaznak az adott devizában. Ez a fix.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, tudom, hogy tájékoztató jellegű, ezért mondtam, hogy nem a pár száz forintos tételre gondoltam.
De jelenleg úgy néz ki, hogy nem a 77GBP-s összeget fizettem ki a termékre, hanem többet. Ezért nem értem miért oszlik meg másképpen az összeg.
Erste esetében látszik az eredeti levont összeg valahol? Most még zárolt tételként látom csak és forintban. -
Topikgazda
válasz #54715584 #68110 üzenetére
Amit az eBay-n látsz az egy ebay árfolyammal számolt tájékoztató összeg.
Ennek nincs köze a PayPal árfolyamhoz, nincs köze a te bankod által a kártyás vásárlásokra történő konverziós árfolyam elszámolással.
Szép is lenne ha az eBay belelátna a bankom elszámolási árfolyamába. Nagyon sok bank van amellyel az eBay felhasználók fizetnének, mindegyik más hogy számolja el, ki lenne az az őrült aki az eBay részéről ezeknek elérését beintegrálná a rendszerbe?
A GSP-s vásárlás esetén elsőnek a Pitney Bowes cég kapja meg a logisztikai tevékenységért a szállítási költség nagyobb részét a kisebb hányad és a vételár megy az eladónak.Másrészt nem az eBay kezeli a fizetési rendszert, hanem a PayPal. De amit a bankod visszaigazol fizetést, csak azzal tudnak mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
nixon88
csendes tag
OTP-s vagyok, csak összegbeli limitet találtam, ami 50e, abban bőven benne vagyok, darabszámot nem írta, hogy korlátozva lenne.
Olyan fura, gondolná az ember, hogy bankkártyás fizetés, minden instant, de az ebay nem sokat tudott lekövetni a rajta keresztül történt fizetésekből, mert oké, hogy esetleg fel kell dolgozni a fizetést, de akkor meg ott lehetne az összes motyó a vásárlástörténetben mondjuk fizetés ellenőrzés státuszban, most meg össze vissza van mindenAddig amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek mintha jól dolgoznék.
-
törölt tag
Kérdés a GSP-s szállításokhoz: ugye ilyenkor mindig külön vonják le a termék és a szállítás árát.
Az miért van, hogy más összeget vonnak le, mint amit ebay megjelenít? Nem a pár száz forintos árfolyam változásra gondolok.
Pl. ma reggel is nyertem egy licitet, 77GBP volt a termék, és 17GBP a szállítás. Ez kb. 28+6e Ft-ot jelent.
Levonáskor a banktól 2 sms-t kaptam (rendszerint), de az összeg 29,5e + 4,5e volt. Ez minden GSP-s vásárlásomnál így történt. Miért számol a termékre többet és a szállításra kevesebbet? És ilyenkor mindig bukok kb. még egy ezrest is, mert összességében többet fizetek, mint ami eredetileg volt megadva. -
nixon88
csendes tag
Sziasztok,
egy kérdésem lenne, hátha találkoztatok már hasonlóval,
most reggel vásároltam páromnak vagy 40 féle ilyen csajos kiegészítőt, ebay.com oldalról, szépen kosárba berak 4 körben ki is tudtam fizetni (azt írta különböző pénznemek miatt nem lehet egyben az egészet). Direkt bankkártyás fizetést választottam, ahogy jóváhagytam szépen be is esett a 40db SMS, viszont azt nem értem, hogy a vásárlástörténetemben eBayen csak kb 10 tétel szerepel, még a 10 fizetetlenek között illetve vegyesen egy csomó visszakerült a kosárba.
Ez mi lehet, csak idő kell, hogy feldolgozzák a fizetést? A bankomnál látom hogy ott van a vásárlások ellenértéke az előjegyzett kártyaforgalom résznél.Köszönöm!
Addig amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek mintha jól dolgoznék.
-
sajog159
aktív tag
Érteni és sem értem...
Valóban, amikor Sing in oldalra kerülsz az https, de ha már bejelentkztél, újra http lesz (nálam).
Persz nem akarok ebből kabinet kérdést csinálni, csak feltünt a dolog
(látom közben átszerkeztetted a válaszodat, fenti még az első verzióhoz szolt.
Az érveid logikusak, umúgy!)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz sajog159 #68104 üzenetére
Ha ez van a címsorban http://www.ebay.com/ és a Sign-re kattintok, bejön a belépési oldal és ott már ez van: https://signin.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?SignIn.
Ezt tároltam el a böngésző könyvjelzői közé.
A biztonságos oldal nekem inkább a belépéskor és amikor fizetek akkor kell, de ez utóbbi esetén át is vált arra. Nincs ezzel gond szerintem. Kereséshez, nézegetéshez nem szükséges a biztonságosabb oldal.[ Szerkesztve ]
-
sajog159
aktív tag
Nem is tudom, hogy ez itt off vagy nem…
Szóval az eBay-hez kétféleképen lehet bejelentkezni:
1. http://www.ebay.com/
2. https://www.ebay.com/
A 2. ugye biztonságos(ab) oldal.Miért „alapból” csak az 1.-es jön be, a 2.-ik csak ha kézzel beírom a HTTPS-T a www.ebay.com elé?
Előre is kösz!
-
andatti
senior tag
Előre is bocsi, de keresővel nem találtam összefoglaló, márkafüggetlen powerbank-os pörgős topic-ot...
Tehát tudna valaki segíteni power bank ügyben? Itthon kéne vennem egyet tűzoltásnak, holnap, bár szívem szerint ebay-ről vennék egy jó nagyot... De időben nem fér bele...
Eddig AData 10'000-es lenne 6500-ért, vagy 15'000-es Beez 7000-ért. (Mivel 4000-es a telóm így 5-6000 kapacitásút nem is akartam venni... Árukeresőn rengeteg találat van, jóval olcsóbban, de egyiket sem ismerem és nem érne ide hétfőre, amikor már kellene használnom... Mivel vidéki vagyok. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Panthera #68095 üzenetére
Ha beragad egy konténer valahol vagy elkeverik lehet 50-60 napos a szállítás is, ez Kínából benne van, ha valami gyorsan kell vagy életbevágó, akkor itthon kell megvenni. (Ezt csak általánosságban mondom, nem feltétlen neked címzem.)
Ha gáz van, akkor pedig fizetéstől számított 180 napig véd a Paypal.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Ryzen5 3600 fèlkonfigot vennèk lap proci ram èrdekelne
- iPhone 15 PRO 128Gb Natural titanium 2027.01-ig garancia + Eredeti apple szilikon tok
- Eladó Fujitsu számítógép / i7-2600 / gt 1030 vga / 8gb ram
- Gamesir Nova Light Space Purple Bluetooth Kontroller
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest