Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A Return request-nél majd valamikor megjelenik az a link ahol kérhetsz segítséget tőlük.
Másrészt az eBaynek van ilyen: Customer Service ott kell felvenni a kapcsolatot velük, ez lenne az Ügyfélszolgálati oldal. Home Customer Service Contact us
ReturnsA See case status előhozza az aktuálist a kiválasztás után és keresd a képen is látható szöveget: ..ask eBay to step in.
Vagy itt is van lehetőség e-mail üzenetet írni (Email us gomb) ha előjön ez a kép:
Én csak azt nem értem, hogy miért nem lehet ránézni az eBay oldalra és megkeresni a Vevőszolgálat, Customer Service dolgait?
-
outdoor
aktív tag
Szerintetek Kínából a török postával feladva menyi idő alatt és ide egy kicsi 3 dolláros termék?
Négy jóval későbbi rendelésem megérkezett már másik szállítóval. Ebay üzenetben érdeklődtem, csak azt írja, relax.
-
Exom
tag
Ismét kis segítséget kérnék tőletek.
A reklamációm ott tart, hogy vissza kellene küldenem az árut. Mint kiderült, az eladó kamu címet adott meg. Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot a ebayyal, hogy lépjenek be, és segítsenek az ügyintézésben? -
válasz
GoTReX
üzenetére
Nem egészen igaz amit olvastál. A 10 az nem eladás, hanem legalább 10 pont értékelés, ami ennyi darab vásárlásnál megvan. A 10-13% jutalék és hozzá a PayPal 3,4-5% terjedő jutaléka mihez viszonyítva drága? Az eladás költségeit mivel beépited az árba a vevő fizeti. Ha nem így tennéd akkor nem igazán vagy kereskedő.
Az hogy a kezdő havi 500$ értékben és 10-25 db hirdetést tehet fel csak átmeneti, ha több eladásod lesz emeljedik.
Az eBay oldalán Help és a selling szó beirása vagy a Seller board helyi helpjében leírva az amit szerződési feltételek tartalmaznak -
GoTReX
őstag
Sziasztok
Olvasgatva régebbi forumok elég sok negatív dolgot láttam Ebayen Magyarországról való eladás alatt. Pl hogy kell 10 jegyzett eladás, mielőtt külföldi eladásra tehetünk fel dolgokat amit nem tudnak teljesíteni, sok plusz költség stb. Gondolom van kozottetek olyan,aki már adott el pár dolgot. Azt szeretném kérdezni, hogy lazítottak ezeken, vagy van-e olyan hely ahol erről bővebben olvashatok?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
válasz
levenduli
üzenetére
Azért mert 4 napja van a vevőnek fizetni, tehát az 5. napon van továbblépés. A jogát a vevőnek a fizetésre nem korlátozhatod.
De itt egy kis segítség: You need to wait 4 full days before you can close a case. For example, if you opened a case on October 5 at 11:15 am, you can close the case on October 9 at 11:15 am.
Csak egy apró megjegyzés, nem szoktad az adott funkcióhoz kapcsolódó szabályokat megnézegetni? -
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Ha megérkezik 19-32 days után akkor a megfelelő topik Összefoglalójában lévő leírás alapján Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai vámolják.
Ha a legelső black-black van megvéve $136.79, akkor az Áfa 9544 Ft a mai vámos árfolyammal számolva és mivel posta hozza ezért 2500 Ft az eljárási költség. Így kb 47400 Ft lenne cakk-pakk
Az vámolás idő rajtad is múlik hogy milyen gyorsan küldöd be az adatokat, de a megérkezést követően 5-10 nappal számolhatsz. -
levenduli
csendes tag
Nem fizetett a vevőm és eltelt négy nap.
Nyitottam egy case-t ( I haven't received my payment yet.)
Beállítottam automatikus zárást két napra ,eltelt négy nap és még mindig nyitva van ,nem tudom bezárni.
Régen nem volt ilyen problémám. Várjak még vagy töröljem az adás-vételt? -
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Egy ilyennek mi lenne a vámolási menete? Pénzben, és időben kb mit jelentene pontosan?
-
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, kaptam egy e-mailt, hogy egy megvásárolt tárgyamat eltávolították, hogy tudom visszakérni a pénzemet? Már fizetve van paypal-lal, de nem "shipped" és ha "Cancel a purchase" résznél kiválasztom, akkor azt írja, hogy "Looks like you're not buying or selling this item. Choose another item, or look up an item number in My eBay." Bár ezt nem értem, mert csak azokat tudom kiválasztani, amit megvettm, utána meg kidobja, hogy nem vettem meg, meg nem is adom el. WTF

-
cbmfan
senior tag
jó kérdés: ha eladtam valamit egy típusú gépbe, de az ember teljesen másban próbálja használni de nem működik akkor ki a hibás? kb. húsz üzenetben próbáltam segíteni neki, egyetlen bizonyítéka egy fórum bejegyzés 11 évvel ezelőttről, hogy talán működhet... case persze nyitva, veri a nyálát, pénz vissza most ÉS küldjek másikat mert rosszat küldtem. igen, persze.
-
törölt tag
nekem meg +7-et a hollandbol jovore. de ez most villam volt. regen 7-8-eve barmit rendeltem angliabol, az max 4 nap alatt itt volt. meg olyan is volt hogy szombat delelott felvehettem a kispostan. aztan mindenre ratette a posta a kezet, ems, dhl, hermes, stb. azota a 4 napokbol lett masfel het, es orulhetek ha kihozzak, mert mar az utobbi idoben rendszeresen csak az ertesitovel talalkozom.
-
csasaKKP
senior tag
válasz
csasaKKP
üzenetére
Nah, itt a fejlemény:
"We have reviewed your case, and do see the tracking showing the item as delivered even though you are stating you did not receive the item. We strive to create a great buying and selling experience here on the platform, and because of your history of not having this issue in the past, I am able to issue you a ONE time courtesy pay out for the price of this item since you did not receive it.
You should see this refund issued in 48-72 business hours, to your PayPal account."
Őszintén szólva ezzel továbbra sem vagyok megelégedve, és kellemetlen a szituáció számomra. Mert TN továbbra sincs! És tényleg nem kaptam meg a csomagom.
-
tbalint3
tag
válasz
Peti06
üzenetére
Nyugodtan rányomhatsz egyébként a címkenyomtatásra, úgyis csak egy hibaüzenetet fog kiírni:
"You need to have USA address. Click "Change" to create new address or select an already added USA address."
Viszont kiírja a vevő teljes címét:
[kép]Amit viszont én szoktam használni, hogy megnézzem a vevő postázási címét: egyszerűen az eladott termék legördülő menüjében ki kell választani a "view order details" linket és a megnyíló oldalon jobb fent lesz a cím.
[kép2]
Ilyenkor ha ez esetleg nem egyezne a vevő PP-n regisztrált címével, akkor rákérdezek, hogy hova menjen a csomag. -
-
válasz
totyak
üzenetére
Csak be akarja magát biztosítani, de nem átverés, lehet ennyi a postaköltség.Ha ajánlott értékbiztosított, elsőbbségi meg esetleg akar visszaigazolást a kézbesítésről. Ez kb 7500 Ft, Olaszországba tőlünk 1 kg-ig 5250 Ft a levélküldemény, a csomag meg 9721 Ft, szóval relatív a költség magasnak tartása.
-
totyak
aktív tag
Vagy madárnak néz egy olasz eladó, vagy náluk tényleg ennyire drága minden, de egy Gameboy Advance dobozos játékot, ami se nem nagy méretű, se nem súlyos, 24 Euró postaköltséggel szeretné küldeni. Plusz még ugye a termék ára, ami szintén nem kevés. Nagyon hiányzik a gyűjteményembe ez a darab, de ennyiért lemondok róla. Pedig azt hittem Európából olcsóbb lesz, mint USA-ból.
-
válasz
Pollen8
üzenetére
Nem egészen lehetséges, ha az eBay-com-on hirdetsz az nem látható minden nemzeti oldalon, Pl: Ha hirdetsz az eBay.com vagy eBay.ca oldalon akkor az nem látszik UK vagy Ireland oldlaon, ha az UK-n akkor meg külön kel fizetni a eBay.com vagy eBay.ca megjelenésért, egyébként meg fizetős szolgáltatás és jelölni kell az International site visibility ha jogosult vagy rá.
Ez kell:
Your listing must meet all applicable country policies.
You must have a verified PayPal account associated with your seller account.
Your listing must offer PayPal as a payment option.
You must have a Feedback score of 10 or more.
If you're listing on eBay.com or eBay.ca, your item's location country can't be the UK or Ireland.
Your item must be posted in an eligible category. Ineligible categories include Video Games, DVDs & Movies, hunting knives, auto parts, and vehicles.
You must offer shipping to the UK, Europe, or worldwide. Specifying shipping service to these areas is highly recommended, since listings without specified shipping may be moved to the bottom of Best Match search results. -
Pollen8
csendes tag
Üdvözlet! Hogy tudok úgy aukciót indítani az ebay.com-on, hogy az összes ebay oldalon megjelenjen?
-
A legolcsóbb megoldás 48k úgy 136 Font, de ha kiköltözött akkor $ lesz..
Biztosíték nincs rá.
Van képed a sérülésekről azt elküldve kérdezz rá hogy ragaszkodik a visszaküldéshez ilyen költség mellett, ő sem tud vele semmit sem kezdeni ha szét van törve, de elég gagyi anyagból lehet, mert egy hangfaltól a strapabírás az elvárható lenne. -
Exom
tag
Kívülről a csomagon nem látszott semmi. Igen, mind a kettőt vissza akarom küldeni, mindkettő megsérült.
De gyanítom, hogy nem tudja mennyibe kerül a postaköltség az USA -ba. Vagy nagyon is tudja, és szivatni akar.
350 GBP volt a vételár + 25 GBP a szállítás Angliából hozzánk. A visszaküldés díja várhatóan 160 GBP.Ha leírja, hogy Ő viseli a költséget, akkor az alól már nem tud kibújni ?
-
Tehát kívülről semmi nem látszott? Mindkettőt vissza akarod küldeni?
Ha elismerte a hibát, akkor a szállítási költség viselésről tárgyalni kellene vele. Ha vállalja, akkor feladod kérsz és kapsz számlát, annak másolatát és MNB árfolyamon átszámított értékét elküldöd e-mailben ő meg a PayPal fiókodra elküldi a pénzt. De lehet, hogy azt fogja írni, hogy csak akkor, ha meg is kapja a csomagot.
Ez tényleg közös megegyezésen alapul.
De az is igaz, hogy a más országba költözés azzal jár, hogy akkor új PayPal és elméletben új eBay regisztráció vagy az eBay reg USA-ra átemeléssel járna, szerintem is csak kifogás. Részleges refund nem merülhet fel? -
Exom
tag
válasz
Head88
üzenetére
A tartalom azért sérült, mert az eszement eladó a 10 kg -os hangfalat úgy tette bele a gyári dobozába, hogy semmilyen kitöltőanyagot sem használt. Szóval a küldemény a dobozban szabadon csapódott balra-jobbra. Persze össze is törött. Azt a hibát gyakorlatilag az eladó elismerte.
-
válasz
Head88
üzenetére
Ha nem volt külsérelmi nyom és át lett véve, valamint amit te is írsz nem volt törékeny szolgáltatás ráfizetve, akkor a postai törvény a szolgáltató -bármely országban van is- mentesül az ilyen jellegű kártérítéstől a címzett irányából, az eladó az aki ilyenkor felelős.
-
Ezeket írtam:
Alap az, hogy te fizeted a posta költséget.Azok a help szövegek az eBay-n amelyek ilyenre utalnak nem érvényesek ránk, valahol biztos, de itt nem.
Ha nem így lenne, akkor szerinted minek írnék hülyeségeket itt a kérdésekre?
Meg akkor elmagyarázom.
Van ez a return shipping label. Ez egy az eladó által előre kifizetett postai címke amely tartalmazza posta költséget, ráragasztod a küldeményre és beviszed a postára vagy a kezébe nyomod a postásnak.
Ezzel csak az gond, hogy a Royal Mail vagy az USPS az a posta akinek ki van fizetve a postaköltség, nem a Magyar Postának, így ők fel sem vennék és el sem vinnék, mert amit feladáskor kifizetsz nekik azt szállítják csak. Az említett másik két postának meg nincs felvevőhelye Magyarországon.
Ha tovább bogarászol akkor még azt is megtalálhatod, hogy nemzetközi szállításra nem érvényes.
De a fentieket is többször leírtam már. -
Exom
tag
A "You started a return" lap így kezdődik:
Send the item back
The seller is responsible for return shipping charges. Contact the seller for a return shipping label. If they can't provide one, you can purchase a label, and we'll ask the seller to reimburse you.A probléma, hogy a csomagot Angliából kaptam, ami szállítás közben összetörött, és az USA -t jelölte meg, hogy oda küldjem vissza, mert közben elköltözött az eladó. A probléma, hogy kb. 20 kg a csomag, és erre 50000 - 80000 Ft postaköltséget találok.
-
Head88
addikt
Én eddig egyszer kényszerültem rá, hogy visszaküldjek USA-ba. Az eladó nem azt küldte amit rendeltem. (az más tészta, hogy közben kiderült az általam rendelt termékből nincs is neki) Akkor az eladó forintra pontosan megtérítette nekem azt a 15ezret amit postára költöttem.
Gondolom akkor ez egy egyedi eset volt. -
válasz
Head88
üzenetére
De ha az eladó hibájából kell visszaküldened akkor elvileg kötelessége megtéríteni a szállítási költséget is.
Ez nem bolti kereskedelem, itt nem jellemző. A fogyasztóvédelmi szabályok korlátok közt érvényesek. Sajnos ez van. Azok a help szövegek az eBay-n amelyek ilyenre utalnak nem érvényesek ránk, valahol biztos, de itt nem. -
A szállítási költséget az eladó állja. Ez ő mondta, vagy honnan veszed?
Hova kell visszaküldeni?
Ez úgy van, hogy kapsz címet az eladótól miután elfogadta a kérelmet, neked 5 napon belül igazoltan el kell küldeni.
Alap az, hogy te fizeted a posta költséget. Annyival könnyítve vagyunk, hogy a PayPal visszaadja a szállítási költséget 9300 Ft értékig.
Az Összefoglaló tartalmaz minden szükséges információt
7. Az eBay-n történő eladásról néhány gondolat a szállítás a végén
14. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja -
Exom
tag
Sziasztok
Gyors kérdésem lenne, amire nagyon gyors válaszban reménykedem.
Elfogadták hibás teljesítés miatt a return kérésemet.
Megnyílott a "You started a return" lap.
A kérdés, hogy nekem kell szállítót keresni aki elviszi a csomagot, vagy jön érte valaki?
A szállítási költséget az eladó állja. Ha nekem kell feladnom a csomagot , hogyan fogom visszakapni a pénzem ? -
csasaKKP
senior tag
-
válasz
csasaKKP
üzenetére
Alul a See full tracking history-ban van valami érdemleges?
Egyébként a Royal Mail International Standard nem követhető még ezzel a számmal sem, így kamu a kézbesítési bejegyzés. Vizsgáltasd felül velük a döntést.
Az segíthet ha mellékeled erről az oldalról azt a képet ahol kiírja a hibát erre a számra, hogy nem létezik. -
csasaKKP
senior tag
Bocsi, ezt nem írtam. 4 GBP volt kereken a szállítás a kütyü értékén felül, "Royal Mail International Standard". Vagyis ehhez TN nem is járna, vicces, hogy az eBay-nek mégis tudta bizonyítani. Már írtam nekik ismét, elvileg 48 órán belül kapok választ. Köszi a segítséged egyébként.
-
-
csasaKKP
senior tag
Már nyitottam egy Case-t egy hete, ma lezárták azzal, hogy: "We're sorry you had a problem with your purchase. However, the seller provided tracking information that shows the item was delivered to your address." Nem találok sehol TN-t viszont. Ezért érdeklődtem nálatok.

Szerk.: Jah, persze a csomagot sem kaptam meg. Egyébként Angliából jönne. -
válasz
csasaKKP
üzenetére
Többször írtuk már, ez egy csomag azonosító, mivel az az elvárás az eladó felé az eBaytől hogy igazolja feladást ezért szokták a tracking number adatmezőbe beírni, mivel csak ez áll nekik rendelkezésre. Ezért nem nyomonkövethető azonosítók is bekerülnek ide.
Mennyit és milyen módot fizettél ki szállításra egyébként? Mert a PD szállító azonosító nekem nem mond semmit. Illetve honnan jönne, mert akkor esetleg találhatunk valami nyomkövetési oldalt, ha létezik hozzá.
De egyébként nem sokára leketyeg a vásárlói védelmed az eBay-n, (október 4) inkább indítani kellene a Nem érkezett meg request-et mert vártál már rá 17 napot +ba, nem pedig a nyomkövetésen agyalni. Igazolja az eladó, hogy kézbesítve lett neked. Az biztos, hogy te nem kaptad meg. -
fausto
addikt
válasz
Vertigo18
üzenetére
Mit lehet ilyenkor tenni? Vissza tudom PayPal-en fordítani a refund-ot?
#69932 Csabesz666:
Én úgy jártam, hogy apám kinézett magának egy motoros kiegészítőt, kérte, hogy rendeljem meg neki. Kb. fele annyi volt, mint máshol és elvileg új, minden. Az eladó egy frissen regisztrált tag. Miután megvettem és kifizettem, írt egy üzenetet, hogy ő egy frissen indult bolt és nagyon fontos neki a pozitív megítélés, ezért értékeljem már pozitívan és akkor küld nekem valami nagyon tuti ajándékot a megrendelt termék mellé
Írtam neki, hogy inkább adja fel gyorsan a cuccot és után kap egy pozitívat. Másnap fel is adta, kíváncsi leszek, megkapom-e. Elvileg szeptember vége/október eleje körül várható. -
Csabesz666
aktív tag
Érdeklődnék, hogy kinek és miért éri meg feltenni olyan terméket, ami töredéke árban az eredetinek? pl link Nyilván való, ha lejár a határidő, az ebay visszafizeti nekem a pénzt. miután megvásároltam, a terméket, másnap már fel is adta, az emberke, legalábbis a rendszer szerint, majd 2 nap után törölte magát a rendszerből. Valószínű, hogy ugyanaz az emberke lehet a linkelt terméknél persze más felhasználó névvel.
-
fausto
addikt
Érdekes dolog történt, úgy 2 hónapja vettem egy könyvet az eBay-en, pár hét alatt meg is érkezett, ment a pozitív feedback, már el is felejtettem a dolgot, erre ma írt a PayPal, hogy az eladó visszatérítette a könyv árát+szállítást
Nem is értem, nem volt se nyitott ticket, se semmi... -
válasz
(Bundás)
üzenetére
Országon belül is lehet, de házhoz nem kézbesítik, postán maradóként vagy postafiókra kell feladni. 2 kg-ig a levélküldemény olcsóbb, csak be kell érte menni. Csomagként kiviszik, de ha nem vagy otthon, akkor be kell érte menni.
Az 2 kg 1490 Ft, míg egy 500 g-os ott maradóként 780 FtPosta terméklap:
Nemzetközi viszonylatban
a levél, legkisebb mérete: 90x140 mm;
legnagyobb mérete: hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve
900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb.
A tied 705 mm
Úgy ahogy írtam: Feladási ajánlás: Elsőbbségi, ajánlott, tértivevényes. Ez 1000 g-ig 5250 Ft -
(Bundás)
addikt
Ohh, ilyenekről nem tudtam. Elolvastam a 14-es pontot ennek a mikéntjéről. Ebay-en az előbb kértem egy returnt, ha ezt elfogadja az eladó akkor küldhetem a csomagot vissza. Feladom, kérek számlát a feladásról, és ezután a paypal rendszerén keresztül kérem ennek a megtérítését és várok.
Levélként feladható még ekkora terjedelmű csomag? Ha jól tudom belföldi levélként már le van korlátozva a méret, tehát nem csak a súly számít hanem bizonyos méretű dobozokat már nem lehet levélként küldeni mint régen.
Ha jól gondolom > nem szabvány levél 1kg alatt elsőbbségi ajánlott tértivevényes kombinációra gondolsz 5250 Ft-ért. -
törölt tag
na ha azt latja valaki hogy eurodis/transoflex a szallitasa, az kezdjen el imadkozni szorgosan. ekkora egy tragya ceget nem sokat talalni, mplt is boven alulmulja. vicc ami ott megy. de eleg rakeresni a neten a velemenyekre csak remtortenetek lesznek. 3 nap alatt idejott eu-bol a csomagom, nekik 8 nap alatt sikerult kiszallitaniuk, de azt is ugy hogy bekamuzzak hogy nem jo a cimzes, nem olvashato meg hasonlok. utolag latszik akkora es olyan jol olvashato pontos cimkezest tett ra a felado hogy azt meg egy vak is el tudja olvasni, csak ok nem.
ugyfelszolgalat abbol all hogy 15 percig csorgeted, hallgatod a zenebonat, majd felajánlja, hogy visszahivnak.
meg egy kis remenyt is bekamuznak mert megkerdi milyen szamon hivjon vissza. termeszetesen nem hivnak.
nyomkovetes osszevissza, random statuszokkal neha raktarban van neha a futarnal. aztan pentek delutantol hetfo delelottig nem mukodik, de olyan szinten hogy a domain se elerheto. amikor elerheto akkor minden nap azt irja hogy a futarnal van, mar hozzak, te meg azt hiszed hogy igy is van, majd kiirja hogy a hatarido modosult holnapra, szeva. ezek utan masnap se hoz semmit. rosszabb esetben kiirja, hogy hibas cimzes. siralom egy ceg
-
válasz
(Bundás)
üzenetére
Nem egészen értem a problémádat 5250 Ft lenne Magyar Posta levélküldeményeként, a megfelelő módon feladva.
Ráadásul ezt neked a PayPal visszatéríti, ha rajtuk keresztül fizetted, benne az Összefoglalóban.(9300 Ft a max amit térítenek)
Egyébként az Összefoglaló 7. Az eBay-n történő eladásról néhány gondolat rész végén ott vannak a szállítási lehetőségek, linkek. -
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Észtországba kéne visszajuttatnom egy dobozt (40x30x5 0.7kg). Valami futárszolgálatot tud ajánlani valaki? Gyors körbelestem már internetes kalkulátorokon, de 8000 Ft alatt nem találtam semmit. Téves vásárlás miatt kéne visszaküldenem egy ebay-es cuccot, de az összérték 10e Ft... Ők +3 e Ft-ért küldték el Royal Mail szolgáltatással...
-
mgergo76
tag
válasz
elistvan
üzenetére
Amikor csak banki utalás lehetséges (főleg német eladóknál), akkor én a TransferWise-t használom fizetésre. Sokkal olcsóbb, mint bankon keresztül utalni és nagyon gyors.
-
válasz
animatrix11
üzenetére
Head88 már válaszolt, csak annyit tennék hozzá hogy az itt az Összefoglalóban és az AliExpress topik Összefoglalóban is részletesen tárgyalva van a vámeljárás, erre a kérdésre is utalva.
-
Head88
addikt
válasz
animatrix11
üzenetére
Vámoláskor a szállítással terhelt termék árából számolák az ÁFÁ-t és vámot.
-
animatrix11
őstag
üdv
esetleg tudja valaki, hogy ha kínából rendelek drágább cuccot, ami vámköteles lehet akkor beleszámolják az árába a postaköltséget is vagy csak termék árát? kb 20$-os drágábban lenne ugyan az a termék, de 95$ az ár és 85$ a posta, míg a másik kb 160$ lenne és ingyen posta
ez most aliexpressről lenne
-
válasz
Peti06
üzenetére
Nem tudsz címkét nyomtatni, maradjunk annyiban, de az egyébként fizetős lenne. Ezért marad a kézi címzés.
Csak javaslat volt a cím ellenőrzés, mert van amikor a vevő több címmel rendelkezik és véletlenül rosszat választ.
Legutóbb még olyan értesítőt kaptam, ami a régi felületre hasonlított és azon benne volt a regisztrált eBay címe a vevőnek, most rákerestem a neten és valóban van olyan értesítő is ahol nincs rajta a vevő címe, elnézést.
Ha nincs nyomtató egyébként sem tudná kinyomtatni
-
Peti06
csendes tag
Köszönöm! Nekem mindig a PayPal küld egy korrekt teljes címet a vevő szállítási adatairól miután fizetett. Az Ebay amit küldött arról, hogy megvásárolta a vevő az adott terméket nekem ott csak egy ország, város és egy irányítószám van. Nem vagyok még valami rutinos Ebay-es, a "print shipping label"-re ha rányomnék gondolom ott a teljes címet látnám az Ebay-es adatok szempontjából. Erre eddig még sosem mertem nyomni, mert nem tudom utána mi történne, nincs nyomtatóm nem akarok ezzel bekavarni. Vagy nyugodtan rányomhatok és visszaléphetek belőle? Nyomtatni nem fogom tudni... Én mindig a PayPal amit elküld címet az alapján postáztam.
-
levenduli
csendes tag
Sziasztok!
Vásárolt egy amerikai vevő tőlem egy terméket.
Eddig nem fizetett de küldött két üzenetet.Hi, just want to make sure, you able to ship worldwide, it will be sent to Indonesia,
Please be confirmed, so I can proceed the payment from my side,
Thank youHi, please change the invoice for delivery to Indonesia
Thank youNem értem mit akarhat alapértelmezett worldwide postázás van beállítva.
Más címre meg nem akarom küldeni . -
válasz
Peti06
üzenetére
Ahogy az iskolában tanitották a levél cimzést, ha az eBay-n adsz el onnan is kapsz cimet, ha nem egyezne a Paypal cimmel akkor egyeztetni kell a vevővel. Az angol cim formátun hasonlo mint az olasz, igy nyugodtan használható. A magyar postásnak kell ráurni hogy Olaszországról van szó.
-
outdoor
aktív tag
Licitáltam egy ebay termékre. Az enyém a nyerő licit. A megtett maximális ajánlatom sokkal magasabb a most nyerő licitemnél. A mostani ár jó is, de mostmár magasnak találom a maximális ajánlatomat. Azt szeretném csökkenteni. Látszólag nincs jelentősége, de ha valaki a mostani nyerő licit és az én maximális ajánlatom között ajánl, akkor felkúszik az ár, akár olyan magasra, amit eredetileg megadtam volna érte, de mostmár nem szeretnék (mert több darabot vennék, és csomagban találtam kedvezőbben).
A mostani nyerő licitem helyben hagyásával csökkenthetem valahogy a maximális ajánlatomat?
-
Peti06
csendes tag
Sziasztok!
Olaszországba való postázás esetén a címzésnél nincs semmi extra az olaszoknál ugye? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy ahogy a PayPal elküldi nekem e-mailben a vevő címét azt abban a formában nyugodtan átmásolhatom és címezhetem neki ugye?
-
elistvan
őstag
Írtam neki emailt amint leütöttem. Nagysokára válaszolt.Ezeket az adatokat küldte (azt hittem a paypalon belül van ilyen opció) mert eddig 1 klikkel automatán ment paypallal az összeg. Tegnap pedig rámírt, hogy még nem kapta meg a pénzt. (De mivel nem válaszolt én nagy botor utaltam bankon át.)
-
válasz
elistvan
üzenetére
Ezen egyértelműen látszik hogy nem PayPal, miért nem írtál vissza, hogy a fizetés előtt, hogy nem ezt írtra?
Amikor leütöttem, az eladó azt írta paypallal is tudok neki fizetni Ez igaz is.
Átvágott mert az összes hirdetésénél ott a PayPal.Viszont azt nagyon nem írtad hogy nem szállít ide és úgy kértél számlát, akkor kellett volna szólnod neki.
Küldhetett volna PayPal-s fizetési e.mailt az eBay-n keresztül. -
Mivel már hetente kérdezi valaki, lehet hogy beírom az ÖF-ber, ugyanúgy az eBay és Paypal kettősön keresztül megy ez a dolog, küld egy olyan ajánlatot, (számlát) amelyben a link a fizetésre visz, egyébként meg hogyan tudná a azonosítódra küldeni az ajánlatot?
Ha meg olyan üzenet küld hogy eBay-n kívül van neki ajánlata azt ugye tiltja a szabályzat és ha megnézed a PayPal-n a pénz küldési lehetőségeket ha nem barátilag küldöd neki akkor van vásárlói védelem. Sötétkék alászínnezéssel Buyer protection szöveg utal rá -
flymi
addikt
Ha úgy nyertem meg licittel egy terméket, hogy a rám licitáló visszamondta és az eladó megkeres vele, hogy nekem kell-e és én rábólintok, akkor is tud számlát küldeni róla? Mármint rendesen ebay-paypal, hogy a védelem éljen, nem csak mailcímre utalni paypalon.
-
elistvan
őstag
Amikor leütöttem, az eladó azt írta paypallal is tudok neki fizetni. De ezeket az adatokat küldte.
-
válasz
elistvan
üzenetére
A hirdetésnél egyértelmű. hogy mit fogad el fizető eszköznek, Zahlungen után.:
Nincs PayPal
Nem adtál linket, de PayPal esetén annyit kell fizetni, mint amit ott látsz, nincs + költség.
Forintos bankszámláról devizában utalni minden bank esetén + költséggel jár, ahol ráadásul elég magas minimum díjat és meghatároznak. Ezt megnézheted a bankszámlád kondíciós listájában. Bár a forintos utalások országon belül is díjkötelesek.
A sztornózásnak nincs ugyan alapja, mert licitálás előtt is tudott volt, hogy nincs PayPal, de lehetséges, bár a legtöbb bank ezért még több pénzt kér, mint amit most veszítettél.
Ezt a békát sajnos le kell nyelni. Sehogy nem tudsz jól kijönni belőle. -
elistvan
őstag
Rendeltem ebayen egy dvd filmet. A leütéskor kiderült, hogy az eladó csak bankszámla számot (IBAN, SWIFT) adott meg, Paypal fiókja nincs. Netbankból átutaltam neki az adott összeget, viszont ma reggel kaptam egy levonást ami 1,5x-ese pluszban a vételárnak (elszámolásforgalmi jutalék) címen. Szerintetek:
1, Paypalon keresztül is el lehett volna ezt intézni olcsóbban? (Német bank)
2, Mivel hosszabb az ilyen utalásoknak az átfutási ideje vissza lehet még ezt sztornóztatni?Ennyit nem ér meg nekem a film, akkor fizetek neki paypallal ha lehet valahogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- Samsung Galaxy A37 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ember nem kapta vissza pénzét, de visszaküldheti saját költségén ha akarja.

), hogy EU-n belül bazi drága a posta.

Írtam neki, hogy inkább adja fel gyorsan a cuccot és után kap egy pozitívat. Másnap fel is adta, kíváncsi leszek, megkapom-e. Elvileg szeptember vége/október eleje körül várható.
Nem is értem, nem volt se nyitott ticket, se semmi...
Az 2 kg 1490 Ft, míg egy 500 g-os ott maradóként 780 Ft