Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3434) qnadam válasza Hooper (#3431) üzenetére


qnadam
veterán

p2v+ volt a kezemben, mielőtt megvettem a p3a-t, repülésben nagy különbséget nem éreztem, de mivel a p2 nem az enyém volt, nem nagyon rángattam meg :)
viszont kezelésben a p3 sokkal jobb, nem a telefonról/tabletről kell nyomkodni a fotókat, dőlészszöget stb. meg a p3 sokkal integráltabb, ami törésnél hátrány :D viszont a p2 vezérlőjében a mindenféle paramétereket számítógépre dugva tudod állítgatni, a kamera dolgait telefonról...
a p3 egy kiforrott kerek egész, ott mindent meg tudsz oldani a tabletről, a távirányítón van az expogomb, ilyesmi. szebb és stabilabb az élőkép, plusz sokkal jobb a képminősége (főleg videóban) stbstb.
ja és az egyik legfontosabb, szerintem ebben az árkategóriában ez az egyetlen gép, amin nem halszemoptika van.

fentiek nem vonatkoznak a p3 standardre, az kicsit olyan, mintha a p2v+ vezérlését párosították volna a p3 kamerájával, az jó kompromisszum lehet még, ha nem gond a kisebb hatótávolság, és hogy talán valamivel kevésbé kényelmes.

bónusz érv: a goprot nem tudod távvezérelni, a p3-at igen. egyrészt nem kell timelapse móddal idétlenkedni, másrészt nem kell leszállni egy expoállításhoz :)

szerk: a távvezérléshez plusz csatornák kellenének, amik a p2 távirányítóján nincsenek, így azt is cserélhetnéd ki helyből. vagy 5,8 ghz távirányítás mellett lehet a gopro wifijét használni, de annak a hatótávolsága és stabilitása mondjuk hogy nem ideális erre a feladatra.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.