Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
válasz sityupityu #49336 üzenetére
Kelebia dettó....
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenki.
A következőben kérném a segítségeteket vagy esetleg a válaszotokat. Vettem egy Samu 55MU8002-es tv-t. Az adások szépek főként a hd de néha olyan érzésem van mintha néha meg-meg akadna/pixelesedik a kép. Gyanakodtam a tv-re de az előtte lévő LG-vel is ezt csinálta. Lehet,hogy valahol törik a kábelem? Az sd adások eléggé homályosak tudnak lenni(ez lehet az uhd-sd közötti felbontási differencia miatt?). Gondolkodtam egyébként egy set-box-ban(persze prémium kategóriásban) ami feljavítja az sd-t. S onnan a tv is javít szóval elvileg gyönyörű adást kellene kapnom. Tudom hülye gondolatmenet Ez lenne a box:
https://www.alza.hu/technisat-digit-isio-stc-4k-ultra-hd-fekete-d3962883.htm?layoutAutoChange=1#recenzeElőre is köszönöm a válaszokat. Egyébként kábelen jön a digi.
-
shtirley
tag
válasz Selynelar #49353 üzenetére
Szia!
Nekem van saját STB-m, de az is szokott néha akadozni-kockásodni. Nálam minden eszközön jó a jelminőség, a BER sem változik közben, és mégis előfordul ilyesmi. Az STB ezt nem fogja megoldani, viszont nálam szépek az SD csatik is (a múltkor voltam egy haveromnál, akinél T IPTV van, na az durva volt, de nem akartam megsérteni). Merre laksz? Optika van vagy koax? -
Selynelar
aktív tag
-
nfsu17
veterán
válasz shtirley #49354 üzenetére
néha nekem is szokott kockásodni egy pillanatra.
1,5 órája megy mondjuk az f1 hibátlanul és akkor bumm, szétesik a kép egy pillanatra (nem, nem a belsőkamerás felvételnél, azt tudom, hogy már eleve hibás sokszor a tempó miatt).
volt, hogy a discovery-n is volt ilyen 1 óra alatt 1x.
eurosport is volt hogy 3 percenként szétesett és közben meg a bithibaarány meg sem mozdult, ezért gondolom, hogy már hibásan jött a jel a digitől. -
törölt tag
válasz Selynelar #49353 üzenetére
Kell lenni azon a TV-n - mert mindegyiken van - egy jelerősség és egy jelminőség mérőnek/kijelzésnek, ha máshol nem a kézi hangolásnál.
Szépen végig kellene menni az összes MUX-on (frekvencián) - kb. 19-20 db van - és felírogatni (pl. Excel táblába), hol mennyi a jelminőség, jelerősség. Abból lehetne következtetést levonni.
(A jelerősség általában %-os érték a 100% túl erős jelet jelez. A jelminőség vagy %-os ennek nagyon 100% közelében kell lenni, illetve van ún. bithiba arány kijelzésű TV, akkor ennek meg minél kisebbnek kell lenni olyan 10 a mínusz ötödiken/hatodikon körül.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy segít a felmerült probléma megoldásában, de - mint tudjátok - nekem is volt gondom a DIGI jelminőségével és nekem az lett a megoldás, hogy a TV-be menő jelet 16db-lel, míg a set top box-ba menő jelet 6db-lel kellett csökkentenem ahhoz, hogy a jelerősség minden csatornán 100% legyen.
Ahogy itt fentebb is írták, érdemes minden csatornánál felírni, hogy hol mennyi az érték. Nekem már hangolás közben is írta ki, hogy hol mennyi az érték, így tudtam, hogy elég megnéznem, hogy a ZuglóTV esetében mikor lesz 100% a jelerősség 100% a jelminőség és bithibamentes jel. Ahogy mások is írták, nálam is időnként, egy-egy pillanatra kockássá válnak egyes adások, miközben 100% jelerősség, 100% jelminőség és bithibamentes a jel.
Sajnos, a hírTV-vel továbbra is szenvedek, pedig már az optikai kábel környékén található fákat is legallyaztattam, mert szeles időben rángatták a kábelt...
-
zsolt501
nagyúr
válasz Selynelar #49359 üzenetére
Ha jelerősség és a jel minőség 100%-os akkor ott első körben a túl erős jelre is lehet gondolni, mert ilyen is van, bizony sok Tv és box nem tud mit kezdeni a túlzottan erős jellel, és ilyenkor a kép szét tud esni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
törölt tag
válasz Selynelar #49359 üzenetére
Elég sommás válasz. Minden frekvencián?
... de, mindegy is, mert ...
Csatlakozom zsolt501-hez.
Túl erős lesz az a jel a TV-nek. A túl erős jelnek - jelerősség, túl erős jel, csillapít, jelminőség, magas jelszint stb. keresőszavak - ezen a fórumon már irodalma van. Használd a keresőt!
A lényeg: Próbáld csillapítani a jelet!
Pl. amennyiben a TV-ben van szoftverből kapcsolható bemeneti csillapítás, akkor kapcsold be azt, amennyiben nincs ilyen, akkor használj külső széles sávú fix vagy állítható (potméteres) csillapítást.[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz #29810560 #49350 üzenetére
Sajnos a központi számról sem tudnak kapcsolni az ügyfélszolgálatokhoz, mert nincs nekik telefonos elérhetőségük. Készletinformációja pedig a 1272-n nincs, hogy van-e az üzletekben raktáron Digi Smart Cam vagy sem. Szóval ezek szerint mehetek be minden héten megkérdezni, hogy érkezett-e vagy nincs. Annyit tudok, hogy a kerületemben lévő üzletben szerdán jött áru, tehát ma beugrok és megkérdem őket, de azt mondta múltkor a hölgy, hogy minden üzletükben hiány van a Smart cam-ből... tehát, ha most sincs akkor pedig marad az, hogy minden héten érdeklődök személyesen. (ezt a szívást)
-
törölt tag
válasz dorika87 #49362 üzenetére
Már írtam valakinek, hogy bevezetése óta akadozik a SmartCAM ellátás. (Ez szinte köztudomású itt a fórumon.)
... de, hogy még mindig nem oldódott meg a probléma!? ... no, ez azért meglepett egy kicsit.
Ezért is érdemes pl. mindjárt kettőt kérni, ha kettő kell és nem azon agyalni, hogy majd kérek másodikat, ha az első beválik. Egyszerűbb visszavinni, ha mégsem kell mint várni rá hónapokig. Bár egy is több mint a semmi.
... és igen valóban az a megoldás, hogy több ügyfélszolgálatra személyesen bemész és érdeklődsz.
Amúgy igazad van, hogy nem szó szerint idézzelek: "Ez szívás."Az még megoldás lehet, hogy a legközelebbi ügyfélszolgálaton feliratod magad a várólistára és kéred, hogy telefonon értesítsenek, ha jött szállítmány.
Ennél többet nem tehetsz.
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz #29810560 #49361 üzenetére
Bocs az összecsapott válaszért A lényeg,hogy nem mindegyiken. De elég szépen észrevehető televíziózás közben néha egy-két csúnyaság. Főleg Sd adásoknál. Megpróbálkozom a csillapítással. Egyébként két tv-be megy el a jel. Az egyik UHD a másik HD ready. Elhiszed,hogy mindkettőn ugyanolyan a kép? Szóval nem hiszem hogy ez az Uhd-SD adás közötti diferenciáról szólna már. Ezért gyanakszom erősen a jelzavar-ra.
Még egyszer köszönöm a válaszod.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Selynelar #49364 üzenetére
Jelzavar is lehet, mert pl, a DVB-T adás is be tudja zavarni az adást, volt is itt ilyen sajnos, lényeg ellenőrizni kell a kábelezést és a csatlakozókat illetve az elosztót, rossz minőségű szerelés is tud problémás lenni.
Arra kell odafigyelni hogy jó minőségű 3x-os árnyékolású legyen a Koax kábel, illetve az elosztó és a csatlakozó is jó minőségű legyen, ne a legolcsóbb kínai.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
törölt tag
válasz Selynelar #49364 üzenetére
Csatlakozom zsolt501-hez.
Az egész kábelrendszert módszeresen át kell nézni. 3-szoros árnyékolású koax, 'F' csatlakozók és megfelelő jelszint minden eszközön. A 100% sok!
Amennyiben ez sem segít jöhet a DIGI. Illetve előtte még egy rövid kábellel egy TV és próba, vagyis a kábelrendszer "kiiktatása" és a közvetlenül a bejövő jel ellenőrzése.
Amúgy ez FTTB vagy FTTH kiépítés?OK! Látom, hogy FTTB.[ Szerkesztve ]
-
gabor1993052
csendes tag
Sziasztok. Tudnátok segíteni, hogy a Digi online appot, hogy tudnám rátükrözni a tv-re? Letöltöttem az applikációt, viszont a megosztás gomb még bejelentkezés után is inaktív marad. LG smart tv-re szeretném áttürközni, vagy küldeni.
Telefon: Samsung Galaxy s7 edge
-
tupijani
tag
válasz gabor1993052 #49368 üzenetére
Ha Web Os van a tv-n, akkor esetleg ez segít
Huba és Szameg jóbarátok, mindig együtt járnak ;-)
-
pjen
félisten
Lehet nem fog menni,a T és UPC ki is írja külső képernyő nem támogatott,android alól,még kábellel sem.
-
MODERÁTOR
Nálatok rendben van a DVB-C TV? Eddig Super TV2 ment, most éppen RTL Klub, de mindkettőben van némi kockásodás, és a hangja is kihagy néha. Jelminőség 100%, erősség 87%, ez ennyi is szokott lenni, szóval nem gondolom, hogy helyi hiba.
-
Zsocy155
őstag
válasz Intruder2k5 #49371 üzenetére
Nálam, Tápiószecsőn rendben van.
-
MODERÁTOR
-
W.Wilson
aktív tag
válasz Intruder2k5 #49371 üzenetére
Őrbottyánban hasonló a helyzet.
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
MODERÁTOR
-
E300TD
tag
válasz Intruder2k5 #49375 üzenetére
Gödöllőn az összes csatorna nézhetetlen
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
istnag
addikt
Próbáld meg a telefon kijelzőjét tükrözni, ne a a DigiOnline-t megosztani a tv-vel.
-
Flashget
félisten
Csak nálam rossz az ügyfélkapu?
Realme GT Master Edition
-
veterán
válasz Intruder2k5 #49373 üzenetére
Dorogon szintén hasonló volt a helyzet a kérdéses időpontban.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Selynelar
aktív tag
Hello Mindenki,
Volt itt egy korábbi problémám. Néha szétesik s mintha maszatalódna az adásom. Kábel tv/panellakás/coax-on jön a jel és 2tv-be megy egy kettes elosztóval. Kaptam itt elég jó tanácsokat főleg jelcsillapítás volt az egyik legfőbb. Nos vettem egy csillapítót. Állítgattam fel-le. Semmi javulás. Samu Mu8002 uhd tv jelinformációnál 100%-os jelminőség és jelerősség bithiba 0-6/8 között ugrált. 80/70 %-os erősségnél még nagyobb a bithiba. Mit ad Isten megnéztem a másik tv jelinfóját. 100/100 ZERO bithiba stabilan. Áthoztam a samu helyére azt a tv-t kipróbálni azzal a kábellel ahol a bithibát tapasztaltam. Szintúgy 100/100 0-bithiba fixen áll. Elkapott az agyvíz s kölcsönkértem egy hd-s settop box-ot(Dvb-c Thomson). Hdmi-vel összekötöttem az Mu8002-t. Semmi hiba. Gyönyörű kép. Akadás és maszatmentes. Ez mitől lehet? Tényleg ennyire gáz lenne ennek a tv-nek a tunerje? S lehet érdemes box-szal használni? Várok minden véleményt és tapasztalatot.
Ui.: volt előtte két tv is Lg uh950v és Samsung ku6400 szintén ilyen minőséget produkáltak.
Kábelezés trishield coax vadiúj. F csati mindenhol önkompressziós.Köszönöm előre is mindenki válaszát.
-
nfsu17
veterán
válasz Selynelar #49386 üzenetére
nem tudom a konkrét esetet, de én nem használom a samu (régi, fullhd) tv beépített tunerét, mert ugyan nem nézhetetlen az adás, de több okból sem tetszik a képe.
maszat alatt nem tudom mit értesz, én úgy nevezem, hogy nem olyan éles a képe.
pl. csatornalogók körül lehet megfigyelni.
ezért külön STB-ot használok.
tehát a tv képernyője jó minőségű amúgy, csak a tunere (lehet magas a zajszűrése még off állásban is?) nem olyan jó.
főleg sd-nél figyelhető meg, hd-nél szinte semmi különbség.
de ez nem meglepő, közel 1:1 pixel megjeleneítésnél nem csoda, de az sd-t fel kell konvertálni és ebben úgy néz ki jobb egy drága box. -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy milyen aljzatokat kell vennem egy lakásba?
Van végzáró meg átmenő és átmenőből is van több fajta csillapítású.
Szóval tudja valaki milyen kell DIGI TV esetén?
Elvileg minden szobába el van húzva falban a kábel TV vezeték csak az aljzatot nem tudom.Köszönöm.
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Varszegig
veterán
válasz Killerlaca #49390 üzenetére
Olyat, aminek nincs csillapítása.
-
MODERÁTOR
válasz Killerlaca #49390 üzenetére
Szia!
-
RevolutioN2
tag
Urak, egy kérdésem lenne felétek. Albérletbe költöztünk, koax kábel lóg ki a falból. A végén egy menetes csatlakozó. Ennek a helyére feltettem egy tv-be való csatit bedugtam a tv-be, automatikus csatorna keresésnél viszont van hogy 10, 4, 44, 36 stb DTV csatornát talál. Minden keresésnél mást. Leszedtem a csatit unra felraktam hátha érintkezés de semmi. Ezen kívül vannak sima csatornák mint pl valamikor az RTL Klub hogy nincs kép de fent a tv írja, hogy melyik műsor megy és mennyi van még belőle. Lg tv egyébként. Lehet rosszul tettem fel a csatit? Help me🙂
Halhatatlan vagyok. Egyelőre. Battlelog: TheGeniusHUN
-
Watt25
veterán
válasz RevolutioN2 #49393 üzenetére
Jelszint, jelerősség értékek?
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
válasz RevolutioN2 #49395 üzenetére
Lg tv
Ennyiből nehéz megmondani... De ha sokáig nyomkodod a menüben a gombokat, akkor biztosan megtalálod...Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Met
nagyúr
válasz RevolutioN2 #49395 üzenetére
Van egyáltalán kábeltv előfizetés ott?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
RevolutioN2
tag
Persze🙂 4 lakásos társasház, meg mondom bejön, de valamikor csak 5 csatorna valamikor meg 44 😁 de csinál olyat, hogy megy az rtl és egyszer csak nincs kép se hang. A csatorna állapothelzőjénél mutatja mi megy épp és hol tart de kép nincs. Nem vagyok otthon a tv pontos tipusát később beírom🙂
Halhatatlan vagyok. Egyelőre. Battlelog: TheGeniusHUN
-
Extence
újonc
Szisztok!
Nemrég vásároltam egy Samsung UE40J5100 típusú LED TV-t , de sajnos az automatikus hangolás nem találja a köztelevízió HD csatonáit csak sima analóg verziókat és nem tudom mi miatt van ez ! Előre is köszönöm szépen a válaszokat/segítségeket!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest