- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Varszegig
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
A mobilnettel csak akkor van baj, ha nem swisscomos vagy. Swisscommal (illetve azokkal a szolgáltatókkal, akik a swosscom hálózatot használják) a világ végén is van kb. 5G neted. A múltkor Zürich Basel között a vonaton az alagútban mértem 350/150-et, otthon a telekommal meg örülök, ha az 5G-n kapok 30/10-et.
Mi egy kis svájci faluban lakunk és simán van 10G/10G vezetékes netünk. Nyilván nem digi áron, de itteni viszonylatban nem sok érte 45 CHF. -
Varszegig
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
+1 az önkompressziosra. Miota ilyeneket raktam fel, nincs veluk gond.
-
Varszegig
veterán
válasz
Atis45
üzenetére
"Milyen előnyöket nyújt az Ön számára a hálózatfejlesztés?
A hálózatfejlesztés eredményeként az érintett csatornák műsorait magasabb minőségben élvezhetik előfizetőink, az adások zavarmentes vételét (nincs időszakos szakadozás sem), a képminőség javulását és a kockásodás megszűnését tapasztalhatja."én eddig ugy tudtam, hogy se megakadas, se kockasodas (a hivatalos kommunikacio szerint), akkor most megszunik, ami eddig nem is volt? Es miert csak ezeken a csatornakon? Ki erti ezt?
-
Varszegig
veterán
válasz
nfsu17
üzenetére
Nekem is megjöttek a számlák. Ez úton üdvözlök mindenkit, aki szerint nekem kellett volna jelentgetni, meg futkosni, ugyanmis a számla mellé kaptam egy ilyen levelet is:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Számlázórendszerünk technikai hibájából adódóan, az elmúlt időszakban több számlája nem került kézbesítésre.
Az elmaradás miatt, ebben a hónapban több számlát is küldünk Önnek, ütemezett teljesítési határidővel. Kérjük, a számlákat, a megjelölt fizetési határidők figyelembevételével rendezze felénk, melyet ezúton is köszönünk.
A kialakult helyzetért elnézését kérjük, a jövőben mindent megteszünk azért, hogy hasonló kellemetlenség ne érje Önt.
A számlák elektronikus formában, a korábban e-számlájához regisztrált email címére kerülnek kiküldésre. A számlákat, a feltüntetett fizetési határidő betartásával, továbbra is elektronikus fizetési módon egyenlítheti ki."Mondjuk ebben ugye van egy kurva nagy hazugság, mert nem kézbesítésre nem kerültek a számlák, hanem kiállításra. Ugyanis a most jött számlákon a számla keélte 2023.09.22. Szerencsére ma már amikor mindent lát a NAV, nem lehet visszadatálni a számlákat.
Akkor már csak egy apróság maradt: kérnénk vissza az eredeti minőséget.
-
Varszegig
veterán
válasz
nrg_52
üzenetére
Nincs bejelentési kötelezettségem. Akkor van, ha nem kapom meg a számlát. De mivel nincs számla, ezt a problémát oldja meg a Digi, engem nem érdekel. Ha egyszer meg tudják ugrani, akkor kifizetem, addig meg mindegy. Nekem jelenleg nincs tartozásom feléjük.
Mellesleg, volt aki bejelentette, és nem járt sikerrel, szóval én kérek elnézést, ha nem ezzel töltöm a drága időmet.
És mellesleg: milyen auditált számlázási rendszer ez, ahol ilyen előfordulhat? Hogy lehetsz biztos abban, hogy amit kapsz számla, az helyes, ha előfizetők nagy számának nem sikerül kiállítani a számlát 5 hónapja?? -
Varszegig
veterán
válasz
nrg_52
üzenetére
Na akkor fussunk neki még 1x, mert láthatólag értelmezési probléma van. Nem arról van szó, hogy nem kapom meg a számlát, mert elhagyta a postás józsi (pláne, hogy elektronikuaan kapnám ugye), hanem nem állítják ki!!!! Mi fenéről kérsz másolatot, amit nem állítottak ki? Nem kézbesítési, hanem számviteli probléma van. Pontosan azért nem kapok felszólítást sem, mert a rendszerük szerint nem is tartozom. Mivel nincs előírás, ezért befizetés se, de az egyenlegem 0. Bemegyek a digi ügyfélkapuba, és ott azt látom: befizetendő összeg 0 Ft. End of story.
-
Varszegig
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az egész csak pénzügyi fegyelem kérdése. Persze ez nem mindenkinek van meg. De ettől még mindig nem rohannék az ügyfélszolgálatra.
-
Varszegig
veterán
De miért tenné? Mivel a szolgáltatás működik, így a szolgáltató érdeke lenne, hogy fizessen az ügyfél. Miért kéne az ügyfélnek az idejét/energiáját az ügyfélszolgálaton pazarolnia egy olyan dologra, ami nemcsak 2023-ban, hanem már 1993-ban is megugorható volt több szolgáltató számára. Nem erre szerződtünk, hanem pl. elektronikus számlázásra, elektronikus fizetésre.
Igazából nem is értem, mi okozza a nehézséget egy feltehetően auditált rendszerben? Mellesleg hogyan bízhat ezek után bárki is ennek a szolgáltatónak a számlázási rendszerében? -
Varszegig
veterán
válasz
Mr.Mercury
üzenetére
Fenn a kezem, jelentkezem. Április óta nem kaptam számlát, de én nem küzdök velük. Ők nem küldenek számlát, én nem fizetek, win-win. A szolgáltatás úgyis romlik.
-
Varszegig
veterán
válasz
Lackooo84
üzenetére
Tegnap végignéztem a wimbledoni döntőt, az átállás óta nem néztem még tv-t, szóval elég sokkoló volt. Hát közben munka mellett néztem az esp streamingen a teniszt, és basszus, a streaming köröket vert a tv adásra. Kockásodás, akadások, elmosódó nézők. Más is látta, amit én láttam?
-
Varszegig
veterán
válasz
yogibear
üzenetére
Igen, ez a probléma. Amikor a digi megvásárolta az invitelt, még nagyon aggódott a versenyhivatal, hogy jajj mi lesz szegény előfizetőkkel, nem lesz verseny. Akkor még pl. nálunk volt digi, invitel, upc. Aztán szépen megvette a voda a upc-t, a kisgömböc 4ig meg benyelt mindent, így nálunk már csak digi és voda van, de azt is összevonják, és ezen már nem aggódik a versenyhivatal. Gyakorlatilag már nincs verseny ott, ahol nincs telekom. Lehet eltolom a biciklit a mindigtv-hez, igaz az is ugyanaz a tulakj, de legalább jó a bitráta. Úgyis már csak sportot nézek lineárisan, amiből a eurosportot már csak streamingen, szóval eléggé nem érdekel a tv. Viszont a mindigtv go jó opció akár távoli tv-re, akár arra, hogy elég 1 tv-re az előfizetés, a másikra max kicastolom, ha épp ott nézem.
-
Varszegig
veterán
Holnap hozzánk is megérkezik a "prémium" új műsorkiosztás. Mivel gyakorlatilag csak sportot nézünk lineáris tv-n, lehet hamar lemondásra kerül a digi tv.
-
-
Varszegig
veterán
Sose tudhatod, milyen hosszú lesz a kábel a falban, és milyen minőségű a kábel, milyen igényei vannak a felhasználónak. LAN szinten sokan már többet várnak. Ha POE kell jhosszú kábelen (pl. kamera), akkor is jobb a cat6. A CAT6(A) várhatóan 10 év múlva is kiszolgál.
Mi a nehéz a CAT6 (akár A) szerelvények beszerzésében? Soha nem okozott problémát. Ha fal aljzatról beszélünk, akkor olyat kell venni, amiből kipattintható a keystone, és beteszed helyére a 6-ost, vagy 6A-t. Új házba biztosan nem tennék olyat, ami már évekkel ezelőtt is meghaladott volt. Árban meg alig van különbség. -
Varszegig
veterán
Hát szerintem hívj egy digis szerelőt, aki megcsinálja, vagy bárkit aki ért az optikához. A villanszerelőt inkább ne engedd a közelébe, azoknak általában már az utp is túl bonyolult. (Hallottam már olyan villanyászt, aki megkérdezte, miért baj, hogy a behúzás után nem él mind a 4 érpár.)
-
Varszegig
veterán
Ahogy szaboi6512 írta. Gyakorlatilag tud annyit, mint kábelen. Nyilván ez csak elméletben igaz, mert kell hozzá a kliens, hogy ne legyen több kliens, mint amennyit ilyen sebességgel ki tud szolgálni, ne lassítsák a falak, ne zavarjon a szomszéd wifije stb. Nyilván wifin soha nem tudjuk azt mondani, hogy stabilan van gigabit, de azt nem jelenthetjük ki, hogy mai eszközökkel nem lesz gigabited wifin, mert simán kapsz már olyan eszközöket, amivel lehet.
-
Varszegig
veterán
válasz
simpsonzoli
üzenetére
A Live TV+DVR a plex része, a fizetős plexé. A HD Homerun a hardver, egy 4 tuneres eszköz.
Nem próbáltam még a synology Video Station-nel, mert a plex sokkal jobb.
A plex havi díjas, ha kell a LiveTV+DVR, de lehet éves díj is, úgy olcsóbb
Lehet szórakozni TVHeadenddel, de azt kb. évek óta nem fejlesztik, és egy bughalmaz. Ezt meg beállítottam, és működik. -
Varszegig
veterán
válasz
simpsonzoli
üzenetére
A legegyszerűbb (de nem a legolcsóbb): HD Homerun, Plex (plex pass-al), és ott a Live TV + DVR. Ez nekem tökéletesen működik.
A korábbi TVButler+DVBLogic megszűnt, így az már nem játszik. -
Varszegig
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Viszont, ha az ügyfélkapura kattintasz, akkor már átdob https-re, tehát mondjuk legalább a jelszavadat nem http-n küldi el a böngésző
A mai világban egyébként sose értem, ha egy oldal még http-t használ. Van Let's Encrypt, sebesség nem lehet gond, bármilyen oldalról beszélünk, tessék https-t használni. -
Varszegig
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
Ilyen szintű bukta esetén megy az IT főnök, a weboldalért felelős vezető, és a teljes fejlesztői gárda. Ez az alap. Ki lehet még rúgni 1-2 portást is, de az már csak hab a tortán
.
Informatikusként azt mondom, hogy ilyet egyszerűen nem tehetsz meg, hogy felépítesz egy akármilyen weboldalt, adatokat kezelsz, majd leszarod a patch telepítést. Ez napi szintű kötelező feladat! Amikor kijön egy patch, már nem kevesen ismerik a lyukat, amit foltoz. Nem várhatsz vele napokat, heteket, hogy betömd. Éveket meg pláne nem. -
Varszegig
veterán
válasz
trec12
üzenetére
Jó kérdés, miért üzlet az invitel hálózatát megvenni. Nem hinném, hogy az új ügyfelek miatt. Inkább a meglévő "nem mozduló" ügyfelek miatt. Nekem is van ismerősöm itt Pécelen, akinek az utcájában ott volt az invitel, meg a digi is, mégis inviteles volt évekig, mire áttért csak a netnél a digire.
Hó nem maradt meg. -
Varszegig
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
Nem a településről tiltják ki a digit, hanem azt tiltják meg, hogy 10 éven belül visszavásárolja az invitel hálózatot. Pécel is a listán van, itt 3 szolgáltató volt jelen: UPC, Invitel, és Digi. Ebből az egyesülés miatt mardna 2, gondolom ezt érzik a verseny csökkenésének. Ezért előírták, hogy itt a digi értékesítse az invitel hálózatát, és 10 évig nem is veheti vissza. Ennyi, a digi saját hálózatát nyilván nem kell eladnia, jó vicc lenne.
-
Varszegig
veterán
válasz
mazsola_23
üzenetére
Ne engedd, hogy így csinálja, húzzon be coaxot is az utp mellé.
-
Varszegig
veterán
válasz
Nethooligan
üzenetére
Köszi, megézem.
-
Varszegig
veterán
válasz
üzenetére
Ha már TVMosaic, sima rescan-nel nem találja meg a spilereket, akkor se, ha a scan-nél a digit választod, csak akkor, ha hálózatos keresést csinálok. Ahhoz meg a paraméterek: qam: 256, sr: 6000, freki: 354000 Hz. Utána kidob egy 1000-es hálózatot, és aztán azon szépen megtalál mindent. Hátha más nem szeretne vele annyit foglalkozni, mint én

-
Varszegig
veterán
válasz
nfsu17
üzenetére
Ez csak szolgáltató döntése. Bármikor dönthet úgy, hogy beszántja a régi csomagokat, és mindenkit átrak a megmaradt egybe. Hasonlót csinált a telenor pár éve. Nem mondom, hogy népszerű volt, de megteheti. Arra utalok, hogy ha nagy fejfájás a diginek a sok okoscsomag árban ragadt előfizető, akkor azért van törvényes megoldás. Sőt lehet ezt kedvesen is csinálni, belógatom az 1000/1000-es csomagot, sokan ettől izgalomba jönnek, és maguktól átszerződnek. A maradékot meg be lehet szántani 1-2 év múlva. Nem mondom, hogy így lesz, de meg lehet oldani.
-
Varszegig
veterán
Ezt a régi okoscsomag árat ha akarják egy tollvonással meg tudják szüntetni: bevezetik az 1000/1000-es csomagot, többit megszüntetik, át kell szerződnöd, problem solved. Szóval, ha nagyon akarják, simán megoldják.
-
Varszegig
veterán
válasz
istnag
üzenetére
Azért a streamekre ez így ebben a formában nem teljesen igaz. A La Liga első fordulóját egy random HD streammel néztük, és végig akadásmentes, tűéles kép volt. Egyedül némi fps hiány volt felfedezhető a magas labdáknál, de ehhez egyrészt hamar hozzászokik a szem, másrészt ugyanezt látom egy telenor mytvnél is.
A második fordulót már elven sport előfizetéssel néztük, a kép még jobb, az fps kb ugyanaz. Az egyetlen amit hátrányként fel lehet hozni, hogy a streamek késnek, az eleven pl. kb fél percet. Szóval a sofascore értesítéseket el kell némítani. De simán vállalható, és legalább nem olyan mosott szar a kép, mint a sport2 sd-n volt.
Tehát lehet találni hd minőségű, nem reklámos, nem vírusos streameket, de ha biztosra akarsz menni, akkor előfizetsz az eleven sports-nál. -
Varszegig
veterán
válasz
Killerlaca
üzenetére
Olyat, aminek nincs csillapítása.
-
Varszegig
veterán
válasz
üzenetére
Arról beszélek, hogy ha most telekom adsl területen szerződést kötsz, akkor adsl 50 a legkisebb, amit kaphatsz, mert nincs más csomag.De abban a garantált, 1/1. Ami ugye azt jelenti, hogy statisztikailag megvan a 30 Mbites elérésed, gyakorlatilag meg vagy igen, vagy nem. Sajtóközleményekben jól mutat, a valóság meg más. Abba meg már bele sem megyek, hogy a 30 Mbit 2018-ban nem szélessáv, hanem digitális kőkorszak.
-
Varszegig
veterán
-
Varszegig
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Mikor én léptem a upc-től, akkor próbáltak ajánlatot tenni, sok éves ügyfélként először, addig kb. leszartak. (Mikor megkérdeztem, hogy eddig miért nem, akkor az volt a kamu, hogy most van ilyen promóció. Ja, én meg most jöttem a 6:20-assal
) Szóval úgy indítottunk, hogy a diginél kb. 33%-át fizetem az eddigi upc-nek, innen kezdjen ajánlatot tenni, azt mondta, ezzel ők nem tudnak versenyezni. Ja jó, akkor good by. -
Varszegig
veterán
válasz
üzenetére
"Én most tervezek új rutert venni, gbeset"
És az még nem garancia rá, hogy fogja tudni a gigabitet. Az, hogy gigabites portjai vannak egy routernek, az csak az első feltétel. A második, hogy a router funkciót, azon belül is kifejezetten a NAT címfordítást, és a PPPOE kezelést kell tudnia megoldania gigabit közelben. Ehhez processzor, és HW NAT gyorsítás kell. Sok router van ma már a piacon, ami ezt tudja, de a megfizethető kategóriában ez kb. a csúcssebesség. A 2 GB-et egyik sem fogja kihajtani. A gigabites hálókártyád meg az ami. Gigabit, és annyi, nem 2 gigabit
NAS-okban van dupla gigabites port, lehet vele párhuzamosan 2x1 gigabiten forgalmazni. Ami biztosan hasznos, mert a nasokban olyan proci van, ami ezt épp nem fogja kihasználni
-
Varszegig
veterán
válasz
jaroslav
üzenetére
Az hogy a sportra megy a bundesliga, az hivatalos, és ebből nálam is az következik, hogy megy a spanyol liga, de attól még nem biztos a spiler. De ha akarják megszerzik, ez nem kérdés, pénz nem számít
Mondjuk akkor én veszek egy bein sport előfizetést, 17 csatorna, spanyol, angol bajnokság, BL stb. -
Varszegig
veterán
válasz
Freezee
üzenetére
Azért szerintem új építésnél nincs olyan, hogy nem fér be a koax, mert vagy betesznek +1 csatornát, vagy nagyobbat tesznek. Ahhoz meg nem kell csak a digiben gondolkodni, hogy berakassak koaxot, mert pl. ott mindig tv, sose tudhatjuk, mire lesz jó, egy antenna a padláson, és nézhető.
Mást mondok: ha ma építkeznék, akkor magasabb belmagasság mellett rakatnék álmennyezetet. Ott el lehet vinni rengeteg gépészetet, továbbá légcsövezhető klímát, ami a hagyományos splithez képest nagyságrendekkel komfortosabb. -
Varszegig
veterán
válasz
Nagy Zsolt99
üzenetére
Tényleg ott van az összefoglalóban. Pont azoknak, akiknek nincs digijük:
Kötelező-e a szolgáltatói box a digitális csatornák vételéhez?
A nem kódolt DTV csatornákhoz nem kötelező, használhatsz saját eszközt, csak tudja a DVB-C szabványt. (HD csatornákhoz a H.264 (MPEG4) támogatása is kell.) Ez lehet Set-Top-Box (STB), PC-s tv tuner vagy TV beépített DVB-C tunerrel. -
Varszegig
veterán
válasz
Freezee
üzenetére
"kb sakk, meg tenisz amit adnak "
Én meg pont leszarom az NFL-t, és a teniszt szeretem, szóval nekem épp fontos a 3 db digisport. (Pláne ha megnézem, mekkora szemét módon közvetítette az M4 a budapesti wta-t, kb. a közelébe se engedném soha többet.)
El kéne fogadnod, hogy neked a pap, másnak meg a papné. Ha neked csak az a 2 sportcsatorna fontos, akkor nézd azt, én nézek többet is. -
Varszegig
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Te nem érted. ÁSZF-et előre be kell jelenteni 30 nappal. Megtette, ott van a januártól érvényes. Abban benne van, hogy a mellékelt csatornákat január 31-ig szerepelteti. Kidobhatja őket február 1-én, de január 1-én már nem. Illetve de, max megint megbírságolják őket.
-
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Formula-1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- LEGO klub
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Renault, Dacia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 32GB, 2TB SSD, RTX 5070Ti (ELKELT)
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Féltek, hogy megráz valakit?

Mondjuk akkor én veszek egy bein sport előfizetést, 17 csatorna, spanyol, angol bajnokság, BL stb.