Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-04-23 20:12:23

LOGOUT.hu

Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48551) Watt25 válasza #20221952 (#48546) üzenetére


Watt25
veterán

Na. Szóval, valahogy a Digi-s boxok valóban olyanok, hogy "mindent megesznek". Emiatt a Digi könnyen mondja, hogy náluk minden jó. Viszont emiatt valóban nem tudod továbbra is a Digi-t izélgetni a problémával. Nagyon furcsa nálad a helyzet, 20dB-es csillapító nem oldja meg teljesen a helyzetet, viszont a leírásod alapján javított a problémán. Tehát bár teljesen hihetetlen, és nem igazán volt ilyen, a feladat az, hogy tovább csillapítsd a jelet. De ne fix csillapítóval, hanem állíthatóval. És ha már ott van a 20dB-s, akkor azt ne vidd vissza. Legyen az is bekötve, hiszen láthatóan az sem elég. Tehát, bekötöd a 20dB-eset, és bekötöd az állítható csillapítót is. Nem is értem, hogy miért nem evidens, hogy ezt kell tenni... Ez után pedig szépen elkezded az állítható csillapítóval beállítani a jelminőséget, ahogy az összefoglalóban lévő videóban van.
Ennyi.

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#48552) #20221952 válasza Watt25 (#48551) üzenetére


#20221952
törölt tag

Furcsa, nem furcsa, ez van és hidd el, hogy már én is nagyon unom.

Elképzelhető, hogy a DIGI-s box olyan igénytelen, hogy nem számít semmi sem, hogy erős a jel, gyenge a jel (vagy hogy nincs is DIGI-s előfizetés ;) ), működik és hozza az adásokat, csak csupán felvenni nem tud úgy, ahogy arra nekem szükségem lenne. :F

Majd veszek akkor egy állítható csillapítót, és addig meg úgy használom, hogy a TV saját tunere helyett a DIGI-s boxot használom, felvételre marad a saját box úgy, ahogy eddig, hogy a hírTV-t nem tudom felvenni. :(

(#48553) forten válasza so_ha (#48545) üzenetére


forten
tag

Rosszul írtad, "csak egy analóg Digi tv előfizető van" , digitálist akartál írni.Csak ott kockásodik,fagy, analógnál nem.
Mivel nem tudtam, hogy kinek van még a lépcsőházatokban,ezt tudtam javasolni.De, mint írtam előbb-utóbb,az az erősítő tönkre fog menni.

Az ilyen kellemetlen hiba, írtad is, időszakosan van jelen.
Milyen gyakran csinálja,napjában többször,vagy heti 1-2 alkalom?Ahol szokta produkálni ezt a jelenséget,m1HD,ott most ha belemész a tv jelszintmérőjéba,ott mutat bithibát? Eltérő értékek vannak,m1HD,és egy sport1HD között?
Talán, műszerrel kimérhető,de azzal se mindig.Erre nem lehet mit okosak mondani,vagy kisvárod,hogy tönkre menjen.Vagy bejelented hibára,és ha nincs szerencséd,kifizettik a kiszállási költséget mivel ,akkor éppen jó.

"Hol volt,hol nem volt..."

(#48554) togvau


togvau
senior tag

FTTH területen ZTE F668-al van megoldva a kommunikáció a külvilággal, de a legszélső CATV LED a ONT-on pirosan világít, és a fecnije szerint azt azt jelenti, hogy van kábeltv jel, de gyengébb jelerősséggel, míg zölden kéne világítania nagyobb jelerősséggel. Amikor szerelték, méregették (akkor is piros volt), és azt mondták, hogy a tv jel gyenge, és leadják hibára, mert az oszlopokon van probléma a kábellel, de pár tv-re úgy is elég. Aztán elvileg javították, és több adó működött, de a led még mindig piros, és bár a 4-es osztóból a jól kábelezett végpontokon minden adás van, de kevésbé jól kábelezett végpontokon néhány adó folyamatosan, vagy időnként "nincs jel, vagy gyenge".
Jelent valamit az a piros led? Mert ha erősebb lenne a jel akkor szerintem még a gyagyi kábelen is menne minden, és akkor nem kéne újra kábelezni.

hitler, sztálin, micro usb

(#48555) forten válasza togvau (#48554) üzenetére


forten
tag

Hello.

A piros LED,a kábeltv optikai jelszint mutatója.6dB alatt zöld színű,felette piros.Ez még lehet akár egy magas jelszint,rossz hegesztés,bármi.Mint írtad,mondták ,hogy nincs jó jelszint,én bejelenteném hibára,így amiket leírtál arra tippelnék.
Azért,ha kijön a szerelő,kérd már meg,hogy mondja el mi volt a gond,és milyen jelszintet mért,házon belül az optikán.Pusztán kíváncsiságból.

[ Szerkesztve ]

"Hol volt,hol nem volt..."

(#48556) morgonc83


morgonc83
tag

Sziasztok. Egy kicsit már belebonyolodtam az olvasásba. Ezért inkább megkérdem. Az se biztos már hogy jo helyen. Tehát.
Ha veszek egy androdos dvb-t/t2 képes box-ot. Es arra rádugom a digi kábelt az akkor most fogni fogja a digitális csatornákat vagy egyátalán nem?
Köszi a válaszokat.

(#48557) M_AND_Ms válasza morgonc83 (#48556) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Nem.
Azért nem, mert, mint írtad dvb-t boxot vennél, ami a földi sugárzásra van (MindigTv). A Digi kábelen szolgáltat, vagyis dvb-c box kell hozzá.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#48558) pjen válasza morgonc83 (#48556) üzenetére


pjen
félisten

Nem fogja.Olyat vegyél amiben van DVB-C tuner.Ez lehet hibrid,egy bemenet T nek és C nek.de legyen ott a C.

(#48559) nfsu17 válasza forten (#48555) üzenetére


nfsu17
veterán

Nálunk is piros a kezdetektől fogva.
De orbitális nagy hibát nem produkál. Három tv is mehet egyszerre.
A technisat boxon 69% körüli a jelerősség, 100% a jelminőség.
Samsung tv-n a bithibaarányt nézve semmi hiba nincs, pedig az a kábel a technisat seggéből megy át a samu tv-be.
Lehet ha zöld lenne, én is szenvednék a túl erős jeltől.

(#48560) pjen válasza nfsu17 (#48559) üzenetére


pjen
félisten

Nekem is piros,egy LG Tv 20 cm re van és 100/98% a minőség,erősség.hibátlan.Két másikon is hasonló a szint,durván 10 méterre.

(#48561) forten válasza nfsu17 (#48559) üzenetére


forten
tag

Az nem baj ha piros.Két különböző dologról van szó.
Az ont-n lévő ktv-s led az optikai jelszint állapotát jelzi vissza jelzi,de ez nincs összefüggésben,a ont RF portjából milyen nagyságú jel jön ki.Kivéve,ha sérült,az optikai kábelsérülés,hegesztés,kuplung hiba,sérült,hibás optikai csatlakozó hiba,egyéb.
Egyszóval,ha az optikai kábelodon,bejön most például : -8,2dB-es optikai jel,és az ont-n piros a ktv jel,de ha -4dB-es optikai jel jönne be,akkor zöld lenne led,az ont RF kimenetéről ugyan olyan erős jelet kapsz.

Szóval nem szenvednél a túl erős jeltől. :) Egyébként is csak egy-két eset van,hogy a tv nem "kezeli" a túl erős jelet.Nagyon sok háztartásban csak egy Led,vagy Lcd tv van,közvetlen összekötve,az ont RF kimenetével,és nincs semmi gond sincs.

"Hol volt,hol nem volt..."

(#48562) so_ha válasza forten (#48553) üzenetére


so_ha
senior tag

"Rosszul írtad, "csak egy analóg Digi tv előfizető van" , digitálist akartál írni"
Nem írtam rosszul, mert ezt akartam írni. A lényeg, hogy rajtam kívüli előfizető csak analóg adást néz a régi tévéjén.
#48545 => "így nincs referenciám, mert már megtettem volna az összehasonlítást"
Tehát azért nem tudtam megnézni/összehasonlítani, hogy másnál is van e ilyen hiba, mert ott analóg adást néznek csak.

"Milyen gyakran csinálja"
Mindig, amikor bekapcsolom a tv-t ... napjában akár többször is.

"ha belemész a tv jelszintmérőjéba,ott mutat bithibát"
#48543 => "ilyen esetben a jelerősség 0 és bithibaarány 10"
Amikor visszajön a jel, akkor minden hibátlanul megy.

"Eltérő értékek vannak, m1HD,és egy sport1HD között"
#48543 => "alsó frekvenciákon lévő adások csak 10-15 perc elteltével foghatók" a sport1HD középen van a leosztásban, tehát mindig max jelen van, illetve 10-15 perc után már az alsó frekvencián lévő csatornák is max jelen vannak, addig pedig nulla jelerősségen.

"nem lehet mit okosak mondani"
Azért köszi a törpölést, és segítséget!

(#48563) togvau válasza forten (#48555) üzenetére


togvau
senior tag

Már a szerelésnél hibát mért ki mint írtam, azt jelentette is hibára, 2 nappal utána meg meg meg is csinálták az utcai oszlopon az optikások.

4-re osztja szét az elosztó, 3 tv-n minden jó, ebből 2 jó minőségű koaxon kapja az elosztóról (egyik analóg adást fogja), 1 pedig rossz minőségű, de rövid kábelen. A 4. szintén rossz minőségű, de hosszabb kábelen van az elosztóra kötve, 1 toldással, és azon kb a digitális adók 80%-a jön be de azok mindig tökéletesek, van 1 ami időnként tökéletes, időnként meg semmi, és "gyenge jel" mint a maradék. 4-es osztó után gondolom túl erős nem lehet a jel.

hitler, sztálin, micro usb

(#48564) forten válasza togvau (#48563) üzenetére


forten
tag

Azt a részt átugrotta a szemem,hogy javították.Akkor,meg nincs kérdés,leírtad a megoldást,2helyen kábelt kellene cserélni.

Mint írtam korábban,még 6-os osztót is betehetnél,elbírja símán a rendszer.De, ehhez megfelelő minőségű ,elosztó,kábel, csatlakozók kellenek.

[ Szerkesztve ]

"Hol volt,hol nem volt..."

(#48565) yogibear válasza so_ha (#48562) üzenetére


yogibear
addikt

"Rosszul írtad, "csak egy analóg Digi tv előfizető van" , digitálist akartál írni"
Nem írtam rosszul, mert ezt akartam írni. A lényeg, hogy rajtam kívüli előfizető csak analóg adást néz a régi tévéjén.

Attól még nála is ott van a koax végén a digitális jel...ahogy nálad is az analóg...
Ha elég jó ismered és rávehető egy próbára, átcipeled a te tévédet hozzá, rádugod a koaxát, még csak hangolni sem kell szvsz, hiszen ugyanott jön mindent. és teszt...

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#48566) so_ha válasza yogibear (#48565) üzenetére


so_ha
senior tag

Tisztában vagyok vele, hogy minden kábelen ott a digitális jel is meg az analóg is. Még a "szomszéd" is jó ismerős, de elég "speciálisan" (egyedi, saját tervezés) a falra van rögzítve a tévém, a kábelek (villany is) a falba vésve (panel), így nem szívesen szedném szét, max ha lecserélem. Reméltem, hogy van rá épkézláb (egyszerűbb) megoldás is ...

(#48567) yogibear válasza so_ha (#48566) üzenetére


yogibear
addikt

Akkor max annyi marad, hogy kellene egy harmadik féltől egy "lapostévé" próbára, persze így még macerásabb lenne a dolog... :F

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#48568) flegga92 válasza morgonc83 (#48556) üzenetére


flegga92
senior tag

Pár nap múlva érkezik USB-s DVB-C tunerem és Androidos boxon fgom használni, mondjuk nekem Libreelec van rajta. Ha érdekel megírom a tapasztalatomat.

(#48569) yogibear válasza so_ha (#48566) üzenetére


yogibear
addikt

Szerezz egy boxot,
Mondjuk kérsz a digitől egy szolgáltatóit, aztán visszaadod egy hét múlva.
Arra rádugod a tévédbe menő koaxot és teszt.
Ha a digi kinti erősítője a hibás, akkor a box tunerjével is ugyanúgy hibásnak kell lenniük az alsóbb frekiknek a bekapcs utáni 10-15 percben...
A box-szal tesztelheted akár a szomszéd tévéjén is ellenpróbaképpen...

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#48570) mexel


mexel
veterán

Hazaértem, és kipróbáltam amit javasoltatok: betettem digi kábelhez és a K1 pro TV box-hoz egy jelcsillapítót ami elvileg 6db-t csillapít. Nem akartam elhinni, de a tuner végre elkezdte megtalálni a csatornákat. Nem minden tökéletes még, mert a közszolgálati adók hiányoznak, és sok csatorna képe "szétesik" . Az irány viszont jó, ez azt jelenti hogy nem a tuneremmel van gond, hanem a jel volt erős. Nem hitem volna.
Köszönöm szépen az infókat mindenkinek, negyon hasznos volt. :R

( az mit jelent az elosztómnál hogy egyenes ágon 6db csillapítás - gondolom hogy az egyik kimenet, de mitől egyenes ág? Az egyikre nálam rá van írva hogy 6db a másikra csak hogy out)
Elképzelhető hogy erősebb csökkentésre lesz szükségem a többi csatorna vételéhez?

(#48571) #29810560 válasza mexel (#48570) üzenetére


#29810560
törölt tag

"( az mit jelent az elosztómnál hogy egyenes ágon 6db csillapítás - gondolom hogy az egyik kimenet, de mitől egyenes ág? Az egyikre nálam rá van írva hogy 6db a másikra csak hogy out)"

Ezek ún. leágazók, amik egyenes ágon (IN-OUT) keveset csillapítanak a linkelt esetben 1.9-2.2 dB-t. A leágazáson (TAP) nagyot, a linkelt esetben 6 dB-t.
Az egyenes ág (OUT) az ami tovább megy a többi RF bemenet - tuner illetve esetleges további osztás - felé, a leágazás (TAP) általában rögtön egy RF bemenetbe - tunerbe - megy (nincs további osztása).
(Lineáris kialakítású rendszerekben alkalmazzák elsősorban.)

Amennyiben 6 dB kevés akkor biztos nagyobb csillapítású kell.

[ Szerkesztve ]

(#48572) dh66e válasza mexel (#48570) üzenetére


dh66e
veterán

Rohadt érzékenyek ezek a kínai dobozkákba pakolt tunerek. :((

(#48573) #20221952 válasza mexel (#48570) üzenetére


#20221952
törölt tag

Na, nagyon örülök neki, hogy Neked is működni kezdett az eszköz, már csak a megfelelő csillapítású csillapító kell és minden rendben lesz.

(#48574) #20221952 válasza mexel (#48570) üzenetére


#20221952
törölt tag

Csillapítókban ezeket találtam:

RF csillapító DSE TA01-16 (16 dB, 5-1000 MHz) vagy

RF csillapító DSE TA01-20 (20 dB, 5-1000 MHz) (ez van nekem)

Viszont az lenne a kérdésem, hogy az alábbi kettőből melyiket kellene megvennem?

Állítható TV antennajel csillapító eszköz TRA-03 vagy

VHF csillapító TRA-04 (47 - 2250 MHz, DC átvezetés)

A válaszokat előre is köszönöm!

(#48575) WaterWave


WaterWave
veterán

Csak nálam rossz a digi online? Akarom nézni a musort, de csak tölt... Másnál is ilyen? Eddig jó volt

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#48576) Kija válasza mexel (#48570) üzenetére


Kija
aktív tag

A közszolgálati csatornák nem kerek frekin vannak: 114,5 MHz, 121,5 MHz, 128,5 MHz, 135,5 MHz.
Ha nem tudja az 0,5 MHz-es osztást a box akkor nem fogod befogni.

(#48577) dh66e válasza WaterWave (#48575) üzenetére


dh66e
veterán

Nálam "jó" laptopon chrome alatt.Az AMC -n megy a TAXI pocsék minőségben.

(#48578) WaterWave válasza dh66e (#48577) üzenetére


WaterWave
veterán

firefox alol nem jó... chrome-al jó...

biztos elszurták vagy valami bug

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#48579) kene84 válasza WaterWave (#48578) üzenetére


kene84
senior tag

nálam firefox alól is jó

(#48580) nfsu17 válasza WaterWave (#48578) üzenetére


nfsu17
veterán

FF 56.0.2...jó
a legújabb FF-nek azt hiszem gondja van

(#48581) Boond válasza Kija (#48576) üzenetére


Boond
addikt

Minden boxnak kellene tudnia nem? Legalábbis nálam több adó is van felesen.
És bel ehetett állítani, egyiknél pl 114 500, másiknál csak 114,5 -öt kell... esetleg egyéni kereséssel...

(#48582) leslieke válasza WaterWave (#48575) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Nálam ok, mobilon.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#48583) WaterWave válasza nfsu17 (#48580) üzenetére


WaterWave
veterán

58.0 és 58.0.1 el se jó... (high sierra)

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#48584) mexel


mexel
veterán

Egy sima 3 utas splitter amire nincs írva semmi csillapítás csak in-out 5-1000Mhz, azok nem vesznek le semmit a jel erősségből? Csak nincs most másom itthon, és nincs idő,m venni másik jelerősség csökkentőt, de ha ez is vesz le akkor próbálgatnám, de feleslegesen nem kábelezgetek. Valami hasonló, csak régebbi.

(#48585) pjen válasza mexel (#48584) üzenetére


pjen
félisten

2-3 db csillapítása mindegyiknek van, Yagi szerint még a sima toldásnak is van 2.

(#48586) mexel válasza pjen (#48585) üzenetére


mexel
veterán

Akkor próbálkozom vele, most nem tudok sehová elmenni venni semmit, ezekkel tesztelek akkor. Van 2 db, berakom egymás után :)

(#48587) mexel


mexel
veterán

Sikeres az akció, betettem még 1db 3 utas splittert a 6db-es csökkentő mögé és most már minden csatorna hibátlanul jön. Akkor a 6db-est lecserélhetem egy nagyobbra, a 8-as az még nem lesz elég azt hiszem. Mekkora a következő? Ha a 3 utasnak a kimenetei nincsenek lezárva az okozhat gondot? feljebb volt róla szó, de nem tudom mennyire kell ezzel foglalkozni. ( nincs lezáróm itthon nyilván.) Valami házi lezárás nincs? :)

(#48588) pjen válasza mexel (#48587) üzenetére


pjen
félisten

Én inkább egy változtatható csillapítóra cserélném,de ha így jó,akkor minek piszkálod.Lezárónak kis fólia sapkát is megpróbálhatsz,nem próbáltam.Viszont sok lakásba tesznek fali aljzatokat,aztán üresen marad és nincs belőle gond. :)

(#48589) #29810560 válasza mexel (#48587) üzenetére


#29810560
törölt tag

A próbálkozásaid - és az írásaid - alapján osztás nélkül úgy 9-10 dB-es csillapítás kell neked. (Általában 3, 6, 9, 10, 16, 17, 20 fix dB-eseket lehet találni az Interneten, de vannak állíthatók is 20 dB-ig.)

(#48590) mexel válasza pjen (#48588) üzenetére


mexel
veterán

Eddig otthon nálunk is azt láttam a padláson az elosztók szabadon figyegtek, évek óta úgy vannak. Lehet így marad most egy darabig, majd ha járok valami antenna bolt felé akkor veszek egy 2-es elosztót, egyikre megya box a másikra a tv és megoldódik. Valami 10 feletti csillapítású biztos jó lesz. ha túl sokat csillapítok az a minőség rovására megy? vagy akkor megint csak nem lesz jel?
Állíthatót nem veszek egyelőre. Köszi az infókat mégegyszer mindenkinek :R Ismét tanultam valamit :)

Janó: akkor a 10-es kb jó kell legyen.

[ Szerkesztve ]

(#48591) #20221952 válasza mexel (#48590) üzenetére


#20221952
törölt tag

Írtam Neked privát üzenetet!

[ Szerkesztve ]

(#48592) #29810560 válasza mexel (#48590) üzenetére


#29810560
törölt tag

"2-es elosztót, egyikre megya box a másikra a tv és megoldódik. Valami 10 feletti csillapítású biztos jó lesz. ha túl sokat csillapítok az a minőség rovására megy? vagy akkor megint csak nem lesz jel?"

Persze hogy baj, ha túlcsillapítod. Ráadásul nem biztos - sőt szinte biztosan nem - azonos az érzékenysége a TV tunerének és a box tunerének. A csillapításba mindent bele kell számolni - kábel, toldás, osztó (splitter vagy leágazás) fix/vagy állítható csillapító, stb - és áganként megfelelőnek kell lenni.

A lezárás hiánya pedig sokszor nem okoz gondot persze, de az a tuti ha le van zárva (75 Ohm-al) és nincs felesleges lezáratlan ág. Plusz csak az F csatlakozók a tutik a dugós elágazókat/toldásokat el kell felejteni, az csak közvetlenül a tuner bemenetén elfogadható a kábelrendszerben nem.

[ Szerkesztve ]

(#48593) mexel válasza #29810560 (#48592) üzenetére


mexel
veterán

Valami ilyet akarok berakni.A mostani hatos helyet 10-12 körülit, kb most is annyi lehet az összes csillapítás. A tv-t analógon nem nézem ( azért kell a box mertrégebbi a plazmám és nincs DVB tuner benne) az out kimenetre azért rákötném a tv-t és a csillapított ágon pedig menne a boxba. Szerintem ez jó kell legyen. Így nem lezáratlan rész sem. Csak el kell majd mennem venni egy ilyet, addig ideiglenesen jó a toldott foldott megoldás.

(#48594) tjnet


tjnet
aktív tag

Libreelec alatt használod a box-ot vagy android alatt?

SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror

(#48595) mexel válasza tjnet (#48594) üzenetére


mexel
veterán

Ha ezt tőlem kérdezed akkor is-is :)

(#48596) tjnet válasza mexel (#48595) üzenetére


tjnet
aktív tag

És Libreelec alatt is működik a dvb-c tuner? Tehát mennek a digi csatornák HD SD?

SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror

(#48597) mexel válasza tjnet (#48596) üzenetére


mexel
veterán

Igen, tvheanded-et próbáltam, megvannak. Kivéve a közszolgálatik, de nem állítottam be manuálisan, még nem volt időm. A lényeg hogy a tuner jó, majd ha lesz időm, a többit megcsinálgatom.

(#48598) allfinanz


allfinanz
senior tag

jön a Viasat Epic egy új frekin! :)

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

(#48599) Watt25 válasza allfinanz (#48598) üzenetére


Watt25
veterán

egy új frekin!
Mi ez? Barkochba? Elfogynak a betűk (számok), ha túl sokat írsz? :)

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#48600) kabelmania27 válasza #20221952 (#48574) üzenetére


kabelmania27
félisten

Állítható csillapítót vegyél (egy F toldó is kell) és kösd be az ont utáni kettes osztó helyett mert azt jól belehet állítani, osztónál az üres kimenet problémát okozhat ezért ha két tv van akkor kettes splitter legyen bekötve.
mexel: Vegyél egy kettes osztót és egy állítható csillapítót azzal jól belehet állítani. Ha kettes osztó után 90%felett van a jelerősség és 100%alatt a minőség akkor addig kell lassan növelni a csillapítást míg a minőség felmegy szépen 100%-ra, tévétől függően 88-90%-os erősség körül már nem szokott gond lenni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.