Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#84501) sto1911 válasza PLaci58 (#84500) üzenetére


sto1911
veterán

Tokre nem ugyanaz a busz meg a vonat - bar vonat helyett mar evek ota autozok.

Viszont amig a taxis 5km-t, Debrecenben, ket kanyarral (fel a korutra, le a korutrol), 10 perces utat 1700 HUF-ert tesz meg, addig inkabb hivok (hivnek) Ubert, vagy haver kijon ertem es visszavisz; benzin, kopas, ido, stb. sincs meg 500-ba sem.

Mert amugy a taxisnak milyen kepzese van? Kb. mint nekem. En is vihetek 5 embert az automban, ahogy mindeki, akinek jogsija van.

Indexes cikk az uber adozasarol:
globális techcégekhez hasonlóan optimalizálja az adózását, így túl sok társasági adót vagy járulékot nem fizet. Szoval fizet az, csak kevesebbet, ezert valakinek kevesebb kerul a zsebebe es ez nem tetszik.

(#84502) PLaci58 válasza sto1911 (#84501) üzenetére


PLaci58
őstag

"A német bíróság még márciusban döntött úgy, hogy csak taxisengedéllyel rendelkező sofőrök használhatnak Ubert, és csak akkor, ha a többi szabályt is betartják."
Ennyi! Ezt nevezik piacgazdaságnak. Egyenlő esélyekkel indulnak és egyből nincsenek hozzá sofőrök.
Egyébként "A taxis vállalkozói tanfolyam vizsgával együtt 49 500 forint." Ezen kívül érvényes PAV2 vizsgát kell tennie.

Egyébként jó az indexes cikk. Látszik, hogy mindenhol csak trükköznek.
Tetszik ez az adózás, ha jól tudom ilyeneket itthon is csinálnak pl. update témában is. Megveszek egy receptet 10 millkáért és leírom költségként :D

Az, hogy mennyi a benzinköltség, kopás, idő az nem mérvadó. Meg is kell venni az autót, fenntartani ...
Persze ez majd minden autótulajdonosnak megvan, mégse taxizik (egyelőre).
Ilyenkor derül ki, hogy az autó nemcsak kényelem és szórakozás, hanem termelő eszköz is :D

[ Szerkesztve ]

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#84503) csapee válasza PLaci58 (#84500) üzenetére


csapee
senior tag

Az Uber szerinted számla nélkül utal az autósnak?
Nem a szép és okos taxisaink / cégek felépítettek egy várat (ilyen színű autó, olyan vizsga) 30 év alatt, aminek a közepébe szart az Uber meg hasonló app-ok.
A taxisokra vonatkozó előírások nagy része csak bürokratikus, piackorlátozó. Hiéna mindig is lesz akármennyi szabály lesz.
Uber alatt egyszer szívatsz meg felhasználót, az ott lesz az adatlapodon. Inkább ők is fejlesztetek volna az utas érdekében nem csak a droszt-jogokon marakodtak volna. Természetesen most az Uber is olyan féllegális, de a kettő között lenne természetes a piac.

[ Szerkesztve ]

Csapee

(#84504) Zola007 válasza PLaci58 (#84500) üzenetére


Zola007
veterán

mindenképpen az árak miatt akkora a kontraszt.

Kossuth utcáról múltkor 1700 Ft-ért vitt ki minket a taxi a Békessyhez.

Amíg Mo-on ez egy átlag pályakezdő fiatal 3 órányi fizetése, addig senki nem fogja őket választani, mert hajnal -10 fokban nem érdekli a blokk, csak vigye valaki haza olcsón

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#84505) sto1911 válasza PLaci58 (#84502) üzenetére


sto1911
veterán

A taxis es koztem annyi kulonbseg van, hogy en nem veszek el penzt a haveromtol, ha elviszem valahova. Megis ugyanugy szemelyt szallitok, ugyanolyan biztonsagosan, stb. A taxisoknak azert kotelezo mindenfele vizsgat letenni, mert ok ezzel keresnek, tehat le kell oket huzni.
Azt az embert, aki meg munkaba menet meg vissza szallit meg par embert, szerintem nem kellene uldozni.
Aki viszont egesz nap uberezik, az felolem csinalhat vizsgat meg legyen bejelentve, en nem banom. De ha tulszbalyozzak, meg ott is fix tarifa lesz, akkor nem lesz verseny, es ha az nincs, akkor ugyanugy elku..nak, mint a taxisok.

Es ahogy te is irod, sokan csaljak az adot meg kiskapukon kibujnak a fizetes alol, de oket fura modon nem uldozi senki (pedig az update miatt nem fogy annyi feher kenyer :D)

(#84506) Zola007


Zola007
veterán

Inkább erre mondjatok valami okosat:
Trükkök százaival lehet CSOK-kal csalni

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#84507) atike válasza Zola007 (#84506) üzenetére


atike
nagyúr

Nem semmi, hogy senki sem kapott még (?), és már ilyen sok okos trükk van. :DDD Vagy már van pozitív elbírálás...? Mármint kapott már akárki is...? :F

(#84508) sto1911 válasza Zola007 (#84506) üzenetére


sto1911
veterán

Nekem az a velemenyem, hogy azt a harom gyereket fel is kell nevelni. Aki ezt onerobol nem tudja megtenni, azon a segely sem segit. Ill. elfelejtik, hogy 10M hitelt kapnak, amit fizetni kell majd vissza becsulettel.
Sub Bass Monstert ideznem: "koszonom anyamnak, hogy gyereket akartak, nem pedig a szocpolt"

(#84509) PindurAnna


PindurAnna
Közösségépítő

"A taxisoknak igaza van, de félretüntetnek. Az a politikatörténetileg ritka eset áll fenn, hogy egy tiltakozó csoport rosszul tudja, hogy ki ellen tüntet. A taxisokkal ugyanis a saját társaságuk tol ki. A társaság csak címet ad és diszpécser-szolgáltatást. Minden mást, autót, technikát, sárga fóliát, üzemanyagot, stb., a taxis kisvállalkozó biztosít magának. A hatóság fix árat követel minden társaságtól, a kapitalista vállalat tehát csak úgy tud (extra)profitot termelni, ha növeli a forgalmat, közben minél több költséget áthárít és főleg: nem fejleszt. Ez okozza, hogy a taxis kisvállalkozó versenyhátrányba kerül az uber-essel szemben. Ha a társaság az uberéhez hasonló technikát adna a taxisai kezébe, több címet tudnának felvenni és gyorsabban tudnának szolgáltatni. Gyorsabb és jobb szolgáltatás esetén az utas hajlamosabb volna hivatalos taxiba ülni. Olyanba, ahol ellenőrzött szakember vezet, aki nem vezethet alvás nélkül 48 órát, aki ismeri a várost, aki számlaképes és adózik. A taxisok legnagyobb ellensége nem az uber, nem is a jogszabály, hanem saját vállalatuk kizsákmányoló hozzáállása és versenyellenes monopol helyzete. A taxisok valójában vadkapitalista vállalatvezetőik ellen tüntetnek, csak nem akarják tudni. Ha felismernék, és jò irányba lázadnának, valódi változást érhetnének el. A szakszervezetek dolga nem a lakosság közlekedésének blokkolása, hanem a dolgozói érdekképviselet a tulajdonossal szemben."

[ Szerkesztve ]

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#84510) fenergie84 válasza sto1911 (#84508) üzenetére


fenergie84
addikt

Aki nem tudja fizetni, az nem is kapja meg a hitelt...
A média azt harsogja, hogy milyen nagy lehetőség ez, csak arról nem nagyon van szó, hogy mekkora szopatúra egyáltalán az igénylést beadni...

(#84511) arpeen2 válasza fenergie84 (#84510) üzenetére


arpeen2
senior tag

Továbbá mekkora cumi lesz fenntartani egy 90+ nm házat, fizetni a hitelt, meg eltartani közben a három gyereket (esetleg megvenni és fenntartani 1-2 autót) a hazai jövedelmi viszonyok mellett.

[ Szerkesztve ]

(#84512) Lajkó


Lajkó
őstag

Rosszul írtam... :W
Na szóval... Lenne olyan közületek, aki nem szokott számlát kérni a helyi kombinált felnőtt bérletről?
Mert mondjuk nem számolja el neki a munkáltató.

(#84513) #65675776 válasza PLaci58 (#84500) üzenetére


#65675776
törölt tag

A taxisokat azért szabályozták újra, mert ők maguk kértek hatósági árakat, nehogymár verseny legyen. Arra nem számítottak, hogy mást is kapnak. Pl felháborító módon előírták nekik, hogy 7 °C alatt kutya kötelességük téligumit használni! Azért mégis mit képzel magáról a törvényalkotó? Ez valóban felháborító. Az, hogy elpírták a kötelező klímahasználatot megint felháborító. Elvégre eddig eszük ágában sem volt a szolgáltatás minőségét emelni, a megnövekedett bevételeket is csak simán zsebre akarták rakni. A sárga szín meg. Már bocsánat, de ez mindennek a teteje!

Ha jól csinálják eléárik azt, mint a taxisblokáddal (annak következménye pl a sárga rendszeám). Kapnak a nyakukba még egy marék kötelezettséget, aztán még szarabbul jönnek ki belőle. Annyira sajnálom őket, hogy azt le sem lehet írni. Olyan jól képviselik az érdekeiket, hogy eddig ha csoportosan megmozdultak minden esetben csak szarabbul jöttek ki belőle. Szegény párák.

De, van pénzforgalom, tisztán elektronikus és pontosan követhető módon. Utóbbi a taxisokról nem mondható el. A taxisok nagyrésze papíron 2 órában dolgozik, és ennek megfelelően adózik, azaz kb sehogy. Az Überből szerintem már most is nagyobb adóbevétele van az országnak, mint a taxisokból. Ezért sem olyan nagy az akaraterő a betiltására.

Fekete akkor lenne ha csak bitcoin-nal, vagy hasonló valóban követhetetlen akármivel lehetne fizetni.

A piacgazdaság nem arról szól, hogy mindenkinek egyenlő esélye van.

[ Szerkesztve ]

(#84514) PLaci58 válasza PindurAnna (#84509) üzenetére


PLaci58
őstag

Akik tüntetnek azok magántaxisok, mert a taxitársaságok nem engedik oda az embereiket.
Az, hogy mekkora költség az egy dolog, az árat meg a nagy taxitársaságok állapították meg.
Itt erről van szó:
"Olyanba, ahol ellenőrzött szakember vezet, aki nem vezethet alvás nélkül 48 órát, aki ismeri a várost, aki számlaképes és adózik."
Abban egyetértek a taxisokkal, hogy egyenlő feltételek legyenek.

Sajnos úgy néz ki, hogy nincs benne nagy pénz és ezért nem lesz "Nemzeti Taxi Társaság" a "Nemzeti Dohánybolt" és "Nemzeti Italbolt" mintájára :DDD
Csak kicsit kéne a matricák közepén változtatni (T, D, X) és mennyi új logot el lehetne adni :DD

"De, van pénzforgalom, tisztán elektronikus és pontosan követhető módon."
Hol? Az offshore cég a bevétel 20%-át kapja, ebből 19% jogdíj, a maradék 1%-ot meg egy adóparadicsomban elmúlatja.
A sofőrnek meg ki kéne váltani a vállalkozói engedélyt, adószámot kérni, ahhoz, hogy adózhasson.
Tudod ez személyszállító vállalkozás. Nagyon jó az az index cikk, javaslom elolvasásra :D

[ Szerkesztve ]

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#84515) tsyl


tsyl
aktív tag

Csak nem tudom megállni, hogy hozzá ne szóljak a taxis témához.
2014-ben kaptunk a gyerekektől egy egy napos Horvátországi pancsolást aminek az indulása és érkezése is Budapestről történt. Vonattal mentünk fel. A visszaérkezés vasárnap éjfél után nem sokkal sikerült és leszálltunk a Blaha Lujza téren, mivel szűk 30 perc múlva indult volna a Nyugatiból egy vonat Debrecenbe.
A Blaha mellett a Corvinnál 2 taxi állt és mai napig nem tudom elfelejteni azt a pökhendi és lekezelő stílust, amit megengedett magának mikor elmondtam, hogy csak a Nyugatiig mennénk, mert mindjárt indul a vonatunk. Az emberke kerek perec meg mondta, hogy ő ilyen egér f@...nyi távolság miatt még az autóját sem indítja be és nincs is értelme próbálkoznom mert ezt egyik kollégája se fogja ezt a deficites utat bevállalni. A párom jobban kiakadt talán mint én és próbálta megértetni vele, hogy most minden perc számít, mert különben hajnalig várhatunk a következő vonatra...áthajtott a mögötte lévő taxishoz azzal, hogy a továbbiakba fárasszuk őt....Az persze hallott mindent és némi nógatás után azt mondta, hogy lássuk mekkora szíve van, ezért elvisz minket de fix hatezer forintért...itt telt be a pohár mondanom sem kell...vettünk az aluljáróban vonaljegyet és a villamossal (ami tán félóránként közlekedett) elmentünk az állomásig...és vártunk pár órát a vonatra. No azóta én messziről elkerülöm a taxisokat.

[ Szerkesztve ]

17 éve a PH-n....

(#84516) Shokkolo válasza tsyl (#84515) üzenetére


Shokkolo
addikt

Ha már taxis téma, akkor saját tapasztalat, Debrecen...

Több régi barátom is szinte egy időben jött haza külföldről, és nyílván kaptunk az alkalmon és csaptunk egy görbe estét, ami a nagyerdőn a stadionnál végződött.
Nagy buli, taxik hada... valamelyik csak el visz a Petőfi térig...

... itt jött a sorozatos fekete leves.
1. Taxi: már 1500 -on állt az órája, mikor rákérdeztem h. ez wtf ?! azt mondja "várakozási díj".
- a***d... mire fel ?! Én hívtam? Miattam állt ott ?!

2. Taxi: 6000 lesz...
- whaaaaaat ?!

3. Taxi: gyere, megoldjuk egy ötösbe...
- nah neeeeeee

Itt feladtam és inkább lett belőle egy józanító városnéző hajnali séta... :W

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#84517) Salex1 válasza tsyl (#84515) üzenetére


Salex1
senior tag

Egyetértek. Egy másodpercig sem sajnálom őket. Én csak utolsó utáni esetben ülnék taxiba, szerencsére az elmúlt kb. 8 évben nem kellett, akkor is csak Spanyolországban, és ott teljesen más volt a hozzáállásuk...többel is beszéltünk, mert hajnal 3-kor kellett menni a reptérre így előre egyeztettünk, és percre pontosan ott volt. Mindenben kedves és segítőkész volt.

(#84518) PLaci58


PLaci58
őstag

Nem vagyok taxis és semmi közöm hozzájuk, életemben talán 1x utaztam velük :DDD
Egyszerűen utálom mikor ilyen szarságok miatt akadályozzák az emberek közlekedését, holott egy normálisan működő országban ezt a jogszabályok simán helyreteszik.

[ Szerkesztve ]

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#84519) erik365


erik365
aktív tag

Tankkal túrnám le az útról az összeset aki akadályozza a közlekedést ;]

1.4 T-jet M32

(#84520) Irmscher 353 válasza Shokkolo (#84516) üzenetére


Irmscher 353
aktív tag

néhány éve a Campus Fesztiválról hazafelé, mi a következő taktikát követtük (nyár lévén éjjel az összes várakozó taxinak le volt húzva az ablaka)
Mentünk a soron, mondtuk, h x-ért hazavinne-e minket, volt aki mondta, h nem, volt aki röhögött, de volt aki mondta, h igen, beültünk s hazavitt. Ennyi.

(#84521) Shokkolo válasza Irmscher 353 (#84520) üzenetére


Shokkolo
addikt

Ezzel kisérleteztem én is... de siralmas eredménye lett.

Nem vagyok fogyatékos, tudom, hogy üzemanyag, kopás, taxitársaság haszna, és végül a taxis haszna... ez nem 500 ft.
De azért azt ne mondja már nekem senki, hogy nagyerdő-Petőfi tér éjjel, lámpák nélkül akkora táv lenne, hogy 6-7e -ret akarjanak kérni érte... :W

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#84522) Zola007 válasza Shokkolo (#84521) üzenetére


Zola007
veterán

az óra szerint egy 2200 Ft körüli menetdíj, de kérjen 3 ezret, akkor is jól járt
6ezer az nettó pofátlanság

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#84523) fenergie84 válasza Irmscher 353 (#84520) üzenetére


fenergie84
addikt

Öcsém ezt télen csinálta, úgy hogy elindultunk a csonka templomtól lefelé, kinyitotta a taxi ajtót, beszólt, majd bezárta.
Egészen a mekiig mentünk, mire egy hajlandó volt elvinni addig bennünket, amíg egy ezres tartott :DDD
Nagy kedvezmény volt, mondanom sem kell, hogy a taxiból kiszállva még gyalogoltunk 5 percet :DDD

Zola007: most az ünnepek alatt kétszer is mentem haza a csonkától mikepércsre, 3500 FT-ért :K Szal az a 6e elég nagy lenyúlás volt...

[ Szerkesztve ]

(#84524) #65675776 válasza PLaci58 (#84514) üzenetére


#65675776
törölt tag

Van egy nagyon komoly különbség az Über és a taxisok pénzforgalma között:

-az Überé fillérre pontosan követhető, mivel teljesen ellenőrzött online pénzügyi csatornákon zajlik.
-a taxisoké semennyire sem. Szerinted miért tiltakoztak a kötelező POS terminál ellen? És miért részesítik előnyben (többnyire sugalmazzák is) a kp fizetést? Miért néznek szúrós szemmel ha valaki kártyával akar fizetni?

Taxisok adózása kb a vicc kategória, ott kerülik el ahol akarják. Ezek után azt az Überezők szemére vetni, hogy nem adóznak kissé meredek. Ami miatt annyira nem piszkálják a taxisokat a folyamatos adókerülés miatt, az arra vezethető vissza, hogy a többi kötelezettségükből azért van egy értékelhető állami bevétel. Nem Takibácsik a tipikus taxisok, akik tisztességesek és becsületesek lennének, mindemellett még ügyfélközpontúak is. Egyébként ha annyira rossz üzlet taxizni, ahogy azt sugalmazni próbálják a taxisok, akkor miért van ölre menő harc sokszor a drosztokért?

(#84525) csapee válasza Lajkó (#84512) üzenetére


csapee
senior tag

Én úgy tudom hogy ha számlát kérsz ráírják a bérletig. számát. :U :U

Csapee

(#84526) PindurAnna válasza PLaci58 (#84514) üzenetére


PindurAnna
Közösségépítő

Mint látható a macskaköröm jelzés..mert másoltam :)

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#84527) dewil666 válasza csapee (#84525) üzenetére


dewil666
őstag

Nem írják rá!! A számlára írják azt a sorszámot amit adnak havi bérletszámot és erre Te írod rá a fényképes bérlet számát.

Lajkó Én nekem nem számol el semmit a cég, így én lehetek az embered ;)

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#84528) xuldar válasza Shokkolo (#84521) üzenetére


xuldar
őstag

Nagyerdő-Nagyállomás kb. 6km. Ez még egy magas fogyasztású autóval sincs 1L üzemanyag, márpedig a legtöbb taxis nem S8-as Audival fuvaroz üveghangon. Én elhiszem, hogy jattolni kell ide meg oda, de az útiköltség a 6e Ft-nak a 10%-át se teszi ki avulással együtt. És akkor csodálkoznak, hogy így viszonyulnak hozzájuk az emberek. A másik, hogy a forgalomban nagyon sok taxis iszonyú bunkó és tolakodó, sokszor leszorítják az embert, pedig PÁV-vizsgával is rendelkeznek (elvileg).

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#84529) hucsikoi


hucsikoi
aktív tag

Egész véletlenül nem tervezi innen valaki, hogy megy erre a koncertre?

Azok számára, akik nem facebookoznak: [link]

(#84530) Laraxior


Laraxior
titán

Ugy latom sikerült generalnom pár uj hszt :DD

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#84531) lappy válasza csapee (#84525) üzenetére


lappy
őstag

De van ahol számlát plusz bérletet is le kell adni és akkor van gond

Bámulatos hol tart már a tudomány!

(#84532) Shokkolo válasza xuldar (#84528) üzenetére


Shokkolo
addikt

ez volt az én bajom is... mondja azt, hogy 2e... annak a fele tisztán a zsebébe marad max 5 percért.
nah de a triplája?!

meg ott ácsorog és ketyegteti a "várakozási díjat" ?!
ha odahívom és váratom OK, jogos... de "drosztoló" taxis ... ?!

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#84533) atike


atike
nagyúr

Érdekel valakit egy Hyumdai WS2077-es időjárás állomás? Az eladás oka az, hogy nem tudom értelmesen elhelyezni a szél és csapadékmérőjét, mert ugye társasházban lakom... Hibátlanul működik amúgy, csak szelet mérni a fal mellett nem az igazi ( :DDD ), esőt meg megint érdekes a bazi nagy eresz alatt... Bárhová meg nem rakhatom magamnak sajna.... Szóval visszalépek egy egyszerűbbre.

ilyen

10.000 Ft

(#84534) arpeen2 válasza atike (#84533) üzenetére


arpeen2
senior tag

Vitorlázol? Vagy minek mérni a szelet ?

(#84535) atike válasza arpeen2 (#84534) üzenetére


atike
nagyúr

Jó tudni... :DDD Érdekes látni amikor fúj, mint az állat, hogy mennyire fúj... Gyakorlati haszna nincs, "csak" jó sok adat volt, amit érdekes volt elemezni... :)

(#84536) arpeen2 válasza atike (#84535) üzenetére


arpeen2
senior tag

Ugyan mérőm nincs, de nálam 3 fokozatban fújhat a szél, megérzem mikor kilépek az ajtón, vagy kinézek a fákra :

Level 1 : - nem fúj

Level 2 : - kicsit fúj

Level 3 : - kurv@ra fúj

(#84537) atike válasza arpeen2 (#84536) üzenetére


atike
nagyúr

:DDD

Ennyi. :) Na, ez ellenben megmondja az irányt és a pontos szélsebességet is.

(#84538) elfelejtette válasza arpeen2 (#84536) üzenetére


elfelejtette
veterán

Nálam a 3 fokozat így van:
-hátszél :-)
-szélcsend...
-szembeszél :-(

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#84539) Zola007 válasza atike (#84537) üzenetére


Zola007
veterán

Szerintem meg kettes számrendszerben írták meg a Szél 2.0-át

0: nem fúj
1: fújaqrvannyát

;]

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#84540) devil-k


devil-k
nagyúr

Amikor Pesten járok, csak az Ubert használom. Eszembe nem jutna taxiba ülni.... Debrecenben pedig van 1 jó taxis ismerősöm, akivel már 5 éve utazok együtt. Azóta nem is emelt árat, 1.000 Ft városon belül. :)

- mozi bolondéria -

(#84542) Zsoleszhun válasza #05304832 (#84541) üzenetére


Zsoleszhun
addikt

Igen, online fuvarszervező, online fizetéssel.

¯\_(ツ)_/¯

(#84543) devil-k válasza #05304832 (#84541) üzenetére


devil-k
nagyúr

Igen, ha megfelelsz a feltételeknek. Pont most jelent meg az Origon (vagy az Indexen) egy cikk erről. Sőt, én is írtam pár hónappal ezelőtt itt a PH-n egy címlapos cikket a tapasztalatokról.

- mozi bolondéria -

(#84545) tibbike01


tibbike01
őstag

Sziasztok,

60GB Kingston SSD mSATA mS200 meghajtó - hibátlan - 7000-ft
Samsung 2GB DDR3 RAM PC3-12800S 1600MHz 204-Pin Laptop Sodimm - hibátlan - 3000-ft
Broadcom BCM94313HMGB wifi + bluetooth adapter pci 4324A-BRCM1051 - 2000-ft

Debrecenben átvehetők, de postázni is tudom.
1 hét garanciát is vállalok rájuk.

[ Szerkesztve ]

(#84546) devil-k válasza #05304832 (#84544) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ez a lényege. Nem kell pénzt adni, kapni, nincs cigánykodás. Azt is be tudod állítani az Uber felületén, hogyha akarsz adni borravalót, akkor hány százalékkal többet vonjanak a kártyádról.

- mozi bolondéria -

(#84547) KőkorSzaki


KőkorSzaki
tag

Eladó gyári, bontatlan Samsung ML-D1630A toner. Ez a toner való az SCX-4500-as multifunkciós nyomtatóba. 1 db ára 8500 Ft, 2 db 16000 Ft, több nincs :)

(#84548) elfelejtette


elfelejtette
veterán

Kínából rendelésben tapasztalattal rendelkezők közül tudna valaki segíteni a Lenovo A820-as telefonomhoz aksit rendelni?

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#84549) atike


atike
nagyúr

A 35-ös áll Józsa előtt Böszörmény felől... Király. Tuti baleset...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.