Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2555) Ferdzsoo válasza gonger (#2553) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Az összesen 29 merülésemből 6db volt 30m alatt. Volt még rajtam kívül 4 kezdő.
(Ugyanennyi merülésszámmal kb.) Ez 30 kezdő merülése 30m alá. Azért ez nem kevés. Viszont senkivel nem történt még a legcsekélyebb probléma sem, és midnenki totális biztonságban érezte magát, miért? Ti azt mondjátok hogy szerencse. Szerintem pedig az hogy maximális odafigyelés volt mindenki részéről, a jó minőségű oktatás, a megfelelő briefing, a merülés helyes megtervezése, társellenőrzés helyett nemcsak a "megvagy?" megkérdezése. A társellenőrzésnél többször derültek ki olyan dolgok, amik lent veszélyes helyzetet teremthettek volna (lötyögő palack, alig nyitott levegő, 4kg súly hiánya, repedt inflátortömlő, eresztő o gyűrű, ilyesmi), de mivel volt, emiatt a merülés előtt 100%-osan korrigálva lett.
Most mindenki aki itt van tegye a szívére a kezét és vallja be hogy a merülései előtt hányszor csinálja meg a társellenőrzést. Tudom a választ, mert látom. Sajnos a túrán is ezt tapasztaltam hogy a gyakorlottabb 100+-t merült búvárok SOHA nem csináltak társellenőrzést, sőt, szinte csak mi kezdők csináltuk meg, ez sajnos nagyon el is szomorított.
Szóval engem nem érdekelt hány búvár várt esetleg plusz 30sec-et ránk, társellenőrzés nélkül nem ugrottunk vízbe, és lásd így lehet pont azokat a veszélyhelyzeteket előztük meg amiket ti itt emlegettek.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.