Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2050) Krynn


Krynn
csendes tag

Üdv!

Hazaérkeztünk Pagról, sajnos vége a nyaralásnak :O Köszi mindenkinek a jókívánságokat.
Sikerült végre a tavi merülések számát 14 tengerivel is növelni, úgyhogy holnap megyek is Dorogra, hogy kimossam a cuccokból a sót :)
Nagyon bejött a túra, ezért ha minden sikerül szeptember végén még visszamegyek 4 napra. 12 hajós merülésen voltam meg két partin, amiből egy éjszakai, egynél meg a barátnőm néztem ahogy intrózik (sikerült rávenni több mint egy év után) :K
Már az első merülés kb. 3. percében sikerült az egyik srácnak találni polipot, tehát az egyik terv teljesült is rögtön, aztán még vagy 3 alkalommal találtünk, az utolsó merülésen egy elég méretes példányt is teljesen szabadon, tehát nem kellett üregben nézni csak egy csápot.
A szokásos halakon kivűl (betűs sügér,barna korallsügér,kétsávos tengeri-durbincs,kecske durbincs,közönséges szivárványhal,stb.) láttam még vagy 4 féle tengericsillagot, bocicsigát, cápatojást, tűhalat, tintahalat, tengeripókot, csíkos és gyöngyházfényű nyálkáshalat, feketefejű háromúszós halat.
Amiről lemaradtam, de másik csopor látott: lepényhal, csikóhal, skorpióhal, rókacápa!!! Ez utolsót nem hittem el, hogy pont lecsúsztunk róla. Ők akkor jöttek ki a vízből mikor mi mentünk be. Persze mi már semmit nem találtunk :W
Voltunk egy barlangban is, ami inkább üreg. Olyan 6-8 méter körül indul és kb. ugyanennyi táv megtétele után jutunk be egy kis levegős légtérbe (persze redót bent kellett hagyni) szép volt nagyon, csak nem tudtunk bent sokat lenni, mert a társam kisebb palackkal jött, és már közeledett az 50-hez mikor beértünk.
Valamint voltunk egy roncsnál, ami tulajdonképpen 2 egymás mellett Dolini vagy mi a neve. Az is tetszett csak egy baj volt vele, hogy mivel 37m-en voltunk az egész merülés kb. 25 perc volt a dekó elkerülése végett. Fal nem volt a közelben tehát a maradék 110 bár levegővel max. a horgonykötelet nézhettem volna.
Az elején kicsit be voltam tojva, hogy miként is lesz a tengerben, ezért az első nap rögtön a DM mögött kaptam helyet, viszont az utolsó napokra már általában én voltam a záró ember.
Kezdetben furcsa volt, hogy a komputeren nézni kell a dekó időt, de egy kivételével azért sikrült nélküle megúszni. Amikor meg összeszedtem akkor meg egy annyira gázos figura jött velünk mint külső vendég, hogy az egész csapat csak vele volt elfoglalva, hogy vajon mikor kell majd kimenteni vagy levegőt adni neki, hogy a végén becsúszott 8 perc dekó.
A látás meg tényleg összehasonlíthatatlan. Ahogy én meg tudtam ítélni, olyan 7-15m között változott.
Most hogy ez megvolt, a következő terv egy cápásmerülés a Tropycariumban, illetve a mentőbúvár tanfolyam.
Üdv.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.