Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1955) Krynn válasza Pompi (#1954) üzenetére


Krynn
csendes tag

Hello!

Most jöttünk meg Gyékényesről, elég jól sikerült. Szerencsére az idő se volt olyan rossz mint előrejelezték. Csütörtök bomba idő, és elég jó látás volt. Föntről látni lehetett a gyakorlőtrepnit. A péntek az borús és szeles, de az eső egyész hétvégén elkerült. Aztán szombatra már javult az idő, de a látás meg romlott, köszönhetően a majd 20 búvárnak ki lent volt. Ha még nem beszéltél volna az ismerőseiddel, akkor jelentem mindenki sikeres vizsgát tett, és átlagon felüliek voltak, ahogy hallottam.
Egy elég vicces sztorim volt az egyik merülésnél, illetve csak utána derült ki. " Elkezdjük az egyik merülést pár perc és telik a maszk vízzel, ürítem, de megeint telik pár perc múlva. Nem értem mi a gond, mert bajszom levágva, tehát ott nem folyhat. A másik érdekesség számomra, hogy egy idő után az orrom alatt szokott nyomni a maszk, de most a homlokomnál szorít rendesen. Leveszem-visszaveszem üritek, de csak nem jó. Mivel annyira nem vészes végigcsináljuk a merülést. Kimegyek mondom barátnőmnek, valami gebasz van a maszkommal mert folyton folyik. Nézzük, kiderül, hogy az az ő maszkja, nem az enyém. Ez eddig ugye semmi extra, mással is megeseik, csakhogy az ő maszkja,1.5 és -3.5-ös dioptriás lenycsével van felszerelve, és ezt nem vettem észre a 67 perces merülés alatt, pedig a szememnek semmi baja :DD :C "
A tóban egyébként nem nagy halválasztékot találtunk. Naphal, és sügér dögivel, az éjszakain egy törpeharcsa, illetve az egyik trepni alatt egy nagyon nagy ponty, meg arrébb kér kisebb. Valamint rengeteg rák, több száz. Az édesvizi medúzák sjanos még nem jelentek meg, pedig tavaly ilyenkor már voltak. Talán ha melegebb lesz a víz majd lesznek. Az alsó határon 13-14 C fok volt a víz.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, még elég kezdő vagyok. Úgyhogy nem is biztos osztogathatnék itt tanácsokat. Jövő héten lesz egy éve, hogy az owd-m meglett. Azóta már haladom is megvan. Most hétvégén meg megmerültem az első "roncsomat" be és átúsztam az éjszakai merülésen a barkaszon. Hát vezetőkötélre azért itt nem volt szükség :)
Azóta 33 merülésem van, de az év végére a célom, hogy meglegyen a száz. Ebből össz-visz 2 tengeri van egyenlőre, de júli-31 és aug 7 között megyek Pagra, ott erre még tuti rá jön 12-15, és ha úgy lesz pénzem még szeptember végén is megyek oda egy 4 napra 6 merülésre.
Üdv.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.