Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1547) F-ECT$ válasza YikeSS (#1546) üzenetére


F-ECT$
titán

Egy párszor már leírtam itt, hogy ki kell számolni, hogy mennyibe kerül 1 merülés az adott túrán. Mert hiába kerül 100e-rel többe egy egyiptomi szafari, mint egy horvát túra (250e és 150e) az előbbi esetben kapsz 21 merülést, az utóbbnál 12-t, így arányaiban olcsóbb Egyiptom, és szerintem az élmény is nagyobb.

Ezek alapján igazán a 2 hetes túrák az igaziak, mert azok esetén még jobb az 1 merülésre vetített ár.

Emelett Horvátországba ha előszezozonban mész, akkor hideg a víz, utószezonban könnyen belefuthatsz egy nagyobb viharba (erről írtam is pár éve egy "élmény"beszámolót), főszezonban meg iszonyat nagy a tömeg és így az utazási idő sokkal hosszabb is lehet, mint Egyiptomba repülővel.

És most kicsit ellentmondok magamnak: ha úgy tekintesz az árra, hogy mennyi pénzért érzed magad jól 1 hétig, akkor Horvátország ebből a szempontból olcsóbb. Emelett a 21 merülés nem mindenkinek jön össze (fáradtság, rosszullét, stb), és visszagondolva nehéz is elkülöníteni 1-1 merülést, mert annyi élmény ér 1 hét alatt, hogy a nagy részét azonnal elfelejted.

Szerintem érdemes mindkét helyre elmenni, mert vannak olyan helyek (főleg roncsok) Horvátországban, amik egyediek, no meg persze nem mindenkinek jön be egy 4*-os szafarihajó "nomádsága" és a teljes összezártság 1 héten át.

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.