Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steevy84
csendes tag
válasz
<Adamsky> #18762 üzenetére
"Az Xtreme 4 az igazi kérdés. A Boom 2 szerintem nem megy olyan mélyre, mint előbbi."
De bizony mélyebbre megy mint az Xtreme 4, 40Hz-nél 5db-el tud többet mint a JBL, ami nem kevés. Cserébe nem olyan szép tiszta a mély. A boom2-nek kicsit muddy a mélye de nem vészes (bocs nem jut eszembe jó magyar szó rá) De azért az Xtreme4 árának a harmadáért így is szép teljesítmény [link]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #18765 üzenetére
"... sokkal másabb hangja már 40-50% is mintha kapna egy boostot ..."
Akkor ez olyasmi lehet, mint az újabb Soundcore-ok esetén a BassUp (csak ott legalább van és a user el tudja dönteni, hogy "egércincogás" és jobb üzemidő vs. komolyabb hangzás & kis(ebb) üzemidő). Ez szomorú ...#18766 hcol7
#18767 carl18
"Még nagy kérdés ... " – még minden az.
130-150 euro biztos lesz. Igen, ez esélyes (inkább az utóbbi ... már, ha tényleg jó lesz).
A "Blast 1" nem ez a kategória. Itt már azt kell megfizesd – adott esetben még magasabb árral – hogy (közel) úgy szóljon, mint a Blast 1 / UBoom X. -
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #18761 üzenetére
A Xtreme 4 ugyan azt a Woofert kapta mint mint a Xtreme 3.
2X70mm a Xtreme 4 is, a Soundcore boom 2 kapott 1 ovális mélyet.
#18762<Adamsky>
Talán a Xtreme szintjével lesz egy méretbe és valahova oda is tudom elképzelni.
Még nagy kérdés az akku idő, árazás és a teljesítmény és a hangzás.
130-150 euro biztos lesz gondolom, vagy USD a kérdés mit tud.Igen nyilván korlátozott méretbe sokat számít a kialakítás és a hangolás.
A Soundcore Boom 2 mondjuk akciósan elérhető áron megy de a Tribit 50-60E forint biztos lesz.
Csak akkor ott a Blast 1 majd nem ami még is csak sokkal erősebb.Majd meglátjuk a tesztet Alan csatornán és az árat utána lehet mérlegelni megéri-e az árát.
-
hcol7
senior tag
kozpontozas at its finest.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
<Adamsky> #18764 üzenetére
hallani hát sokkal másabb hangja már 40-50% is mintha kapna egy boostot az egész cucc előtérbe kerülnek magas hangok is kevésbé tompa hangja is tisztább lesz kb mintha kapna egy masik hang profilt
azt vártam ha már kapta Xtreme 4 azt undorító dudort lentre cserélhető akksi miatt is ezt featuret elhagyják és legalább is én az ovális mélyet vártam X4 től de hát ez van idén elvileg érkezni kell bb4nek 2025 első felében rebesgetik valamit mutatni kell nekik itt tribit blast 2 , w-king x20 meg az uboomx nevetséges áron
-
Pixx96
aktív tag
válasz
<Adamsky> #18762 üzenetére
sajnálattal közlöm Xtreme 3/4 is ilyen tribitet nem tudom hiszen valószínűleg még semmi konkrét adat nincs róla Max powert hálózatról tudja azt arra írtam jbl-re hogy szánalmas ez ilyen méretben bb3nal érthető de itt vicc főleg hogy uboom X nel ilyen nincs kicsit combosabban szól mint akármelyik Xtreme és ráadásul úgy tudom csak saját hálózati (gyári) töltőröl működik ez a power boost de majd megnézem van itthon Xtreme 3 másik töltővel meg powerbankkal
Xtreme 4
Xtreme 3
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18760 üzenetére
Az Xtreme 4 az igazi kérdés. A Boom 2 szerintem nem megy olyan mélyre, mint előbbi. Egyébként az a baj, hogy a méret csökkenésével nagyon komolyan kell azon dolgozni, hogy megmaradjon az a dinamika / mély, ami mondjuk egy Uboom X-nél alap.
Kisebb hangszóró és kevesebb hely. Utóbbi is igen fontos. Hiába teszed bele ugyanazokat a driver-eket egy kisebb házba, azok már nem fognak úgy szólni.
Érdemes Alan (végre adott életjelet) Brain X tesztjét beharangozó videóját megnézni. Épp az utóbbiról (is) beszél benne.#18761 Pixx96
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy az egy ovál minden esetben jobb, mint a két kör alakú. Utóbbi felülete simán lehet, hogy több.
Engem inkább az zavar kicsit, hogy a magasak mindig a mélyek mellé teszik. Most, hogy ezen – végre – nincs fogantyú, akár lehetett volna az egész picit magasabb azáltal, hogy a mélyek és a magasak egymás alá kerülnek. Ezáltal vagy egy keskenyebb hangszórót, vagy egy (picit) szélesebb / jobb sztereó szeparációt (távolabb kerülhettek volna a mélyek egymástól) eredményezve." ... ebben méretben nem várnám azt hogy hálózatról tudja csak a max powert... "
Miből gondolod, hogy ez a Tribit-nél így lesz? Az Xtreme 4-né sincs így tudtommal. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #18760 üzenetére
ahh de mér kell ezeket kerek mélyeket erőltetni.xtreme 3 után is azt vártam volna megkapja a Xtreme 4 ovális mélyet mint a boombox 3 csak kisebbet.... szvsz túl nagy az űr charge 5 és bb3 között Xtreme nem ad annyival többet mint amennyivel drágább és nagyobb... főleg hogy ebben méretben nem várnám azt hogy hálózatról tudja csak a max powert...
ilyen kis méretben főleg sokkal jobb az ovális mély nagyobb felületet tudnak lefedni és sokkal jobb melye lenne meg mélyebbre is mennen a cucc.
-
carl18
addikt
Jön a Tribit Jbl Xtreme alternatíva.
Tribit Stormbox Lava.
Egyenlőre csak elő rendelés van és talán március végén meg is jelenik. Ára kérdőjel de egész jónak tűnik.
Kíváncsi vagyok a Xtreme 4 és Boom 2 ellen mit tud majd. 43hz mely basszust írt a Tribit az már egész jó ebbe a méretbe.
-
tylerddd
veterán
Üdv! A Soundcore Boom 2-nél az oldalsó fények kikapcsolhatók-e úgy, hogy a vezérlőgombok viszont világítsanak? Köszönöm!
-
carl18
addikt
Sajnos ha már Bluetooth hangszóró a X10 a csiga töltés miatt nagy csalódás nekem.
3kg az egyik gond a másik a töltés sebesség nem vállalható ez a 20 órás töltés nem igazán jó.
Ha hirtelen kell vagy egy délutánra akkor az ember gondba van.A Tozo Pa1 jó ha kompakt kell és vállalható hang.
Tozo és Dockin közé kéne valami ami sokáig bírja de elérhető áron van mit ajanlotok?
Lehet eladóm a X10 mert a Uboom X fényében úgy se érvényesül.
Néztem a Bluetooth hangszórókat de nem igazán látok jó vételt.
Árukeresőn nem láttam csak a új Xiaomi hangszórót meg az van nézzek valami gyártót aki amazon raktárból szállit magyarba mint a Earfun és a Tozo. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18754 üzenetére
"Tozo esetén erre nincs lehetőség." – most már legalább ezt is tudjuk.
"És nem olyan hangos ne tudjon az ember együtt élni vele." – nyilván te nem használod úgy, ahogy én is szoktam, hogy benyomok valamilyen beszélgetős podcast-ot, és arra vagy elalszom v. nem. De, ha igen, akkor azért zavaró tud lenni, ha – még oly' diszkréten is, de – a hangszóró "szól", hogy ő most kikapcsolt.EarFün Uboom L-nél (azzal a firmware-el, amin keresztül már az app is látja a hangszórót) megírná valamelyik tulaj, hogy mi a helyzet?
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #18753 üzenetére
Tozo esetén erre nincs lehetőség. Elég ritka feature ez én még nem találkoztam vele. Nyilván ez firmware alapú és azt kéne a telefonon az alkalmazásnak tudni ezt írni.
módosítani.
Hála egyik hangszórót bekapcsolasi hangja se zavaró.
És nem olyan hangos ne tudjon az ember együtt élni vele. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18751 üzenetére
" ... világossá vált, hogy nincs olyan, ami mindet tudja."
A 2-es pontod még mindig nem teljesen tiszta, de szerintem attól függetlenül, amiket javasoltam ezek tudják. Persze, dübörgő, 50 Hz alatti hangokat ezektől nem szabad várni." ... amiben beletették egy drágább márka által is használt hangszórókészletet ... "
Szó nincs hangszórókészletről. Picit olvass utána (de elég, ha megnézed a videót). Ez egy szoftveres megoldás, amit ma már jobb DSP-k is tudnak, csak itt a Harman adja azt az "okosságot", amit egy hozzáértő hangmérnök rengeteg idő alatt beállítgat (ld. Oluv munkássága az Erafün-nél ...).
Másképp: a hangszórók jó eséllyel a tucat sz*r kategóriája, amin a HARMAN AudioEFX 150%-ot javít, így nem sz*r lesz csak kaki. O.K. lehet túloztam, de az előbbi simán benne lehet a pakliban (pláne elnézve a magyar, Áfa-s kisker árat ...).Korábban írtad, hogy HD codec. Azt vágod, hogy LHDC? Nem LDAC! Ez csak azért érdekes, mert az almás cuccok eleve kiesnek, és mellette az összes Samsung telefon is.
Úgy egyébként is – szerintem – a hajadra kenheted ezeket a codec-eket ilyen hangszórók esetén. Én egyébként ezt nem értem a gyártók esetén, hogy miért erőltetik.
Fain az LDAC, de ahhoz olyan hangkeltő (általában jobb fej- vagy fülhallgató) kell, amin ki is jön a különbség, és nem csak az érzékeled, hogy jobban merül a cucc.#18752 carl18
A Tozo-nál ki lehetett kapcsolni a "welcome tone"-t? -
carl18
addikt
válasz
Wolfskin #18751 üzenetére
Igazság szerint ezt a Hifuture Ripplet én is néztem de ilyen Indiai márkának tűnik. Youtube olyan videókat láttam róla és akkor nem biztos a komoly kategória.
Én hallottam a Xiaomi mi 16 wattos hangszórót de nem volt el ájulva tőle ez alapján kérdés mivel jobb a új 30 wattos verzió.?
En is azt mondom számít a ár és mire kell talán a Xiaomi 30 Watt kicsit flip 6 koppintásnak tűnik szóval lehet jó is. De ebbe árba és méretbe nem kell tőle csodát se várni.Az biztos a Tozo Pa1 se tökéletes de a 16 wattos Xiaomit lényegesen felül múlta.
A sima első outdoor Xiaomi még nagy ferrit mágnest kapott. Meg 1x18650 cella hajtotta így akku idő se valami ész rengető.Nagyon kíváncsi lennék a Tozo hogy szól a új 30 wattos Xiaomi ellen.
Egyik videós írta Xiaomi 15 órát megy 30 százalék hangerőn.
Nekem a Tozo Pa1 azért fel hangerőn tudja a 10 órát és az a D fine fél hangereje majd nem. Bass módba kicsit halkabb de flat módba egyenlő hangerő fél hangerőn és egy 600 grammos kis hangszóró esetén jónak érzem.
Csak hát nem audiofil.de 15e forint alatt egyik se az.
Árukeresőn körül néztem de nem igazán láttam új sláger terméket ami instant buy lenne magyar piacon még mindig sok a kínai szemét.
-
Wolfskin
őstag
válasz
<Adamsky> #18749 üzenetére
Igen, onnan indultunk, hogy felb.szott a Hama, amikor egy buli után hajnalban épp elaludtam, és arra ébredtem, hogy ő is. Akkor fogalmazódott meg az a 4 pont. és hogy mennie kell.
(Egyébként egy véletlen folytán került hozzám, épp az Alpokban túráztunk volna, mikor 5 napig szakadt az eső, és 5 napig ültünk a hüttében, miközben itthon maradt a Denon. A willhabenen a szomszéd faluban volt, és újonnan, így ennyit megér alapon megvettem).
És ahogy tisztult a kép, és túljutottunk az első három ponton, világossá vált, hogy nincs olyan, ami mindet tudja. És igen, kicsit utánanéztem, és átmenetileg elkezdett érdekelni a téma azon túl is, hogy vegyek valami kompromisszumos megoldást.
Ahogy olvasom, nem csak engem idegesítenek a rendszerhangok, érdekes kihívásnak látom megfejteni, a gyártók miért ragaszkodnak mégis hozzá, milyen marketing előnyöket rejt. Egyelőre azt gondolom, talán a folyamatos figyelemterelés a termékre. Ha egy termék nem keltene hangot, nem kommunikálna veled, vagy nem villogna, beleszürkülne a hétköznapok használati szokásaiba. Így azonban folyamatosan ki tud tűnni onnan, és a felhasználók zöme ezt még mindig termékelőnyként, törődésként éli meg: "ó, de jófej ez a gyártó, ilyen extráéval kedveskedett nekem".
Amúgy a Xiaomival kapcsolatban részben igazat is adok. Adott egy hangszóró, egy viszonylag áttekinthetetlen szortimentben, amiben beletették egy drágább márka által is használt hangszórókészletet, adtak egy jó dizájnt (Red Dot díj 2024), viszonylag jó elektronikát (egy szétszedős videón az összes IC jól beazonosítható, nem no name), de semmi marketing támogatást nem tettek mögé. Innentől kétesélyes: ha foglalkoztak a hangolással is lehet jó, ha nem akkor kicsi az esélye. (bár ekkora méretben sok mérést nem is kell végezni. A xover egy kondi a tweeter előtt, a kvázi lineáris hangképet meg a beépített dsp korrigálja. Ha azt is hozzávesszük, hogy a JBL árában nagy hányad a márkaépítésre fordított marketing büdzsé, és ebben az ársávban nem csak a gyártás, de a K+F is Kínában történik, akkor máris közelebb került egymáshoz a két kütyü.(Kb 20 éve mondta az egyik ügyfelünk, aki Kínában gyártatott, hogy már az ő iparágában is ott zajlik a fejlesztések zöme. "A nagy márkák is, mint a Nike vagy Adidas csak kiválasztják az új kollekciót, amit brandingelnek nekik és ők csak a márkaépítésre koncentrálnak. Ha marketinget is megtanulják [a kínaiak], és megbízható márkákat építenek föl, jaj lesz nekünk" Ha megnézel pár iparágat, (fotó, telefon, autó stb) a kínai márkáknak már helye van a piacon.)
Egyébként a drágábbik modellben (szintén nincs neve) már ügyeltek hangminőség hitelességére is, influencerek helyett megvették a Harman szakértelmének jogait. Sőt beletették a 360 fokos kamut is (ami tényleg csak annyi, hogy több irányba tettek magassugárzót, így ha körbe szaladgálsz a hangszóró körül, többször szaladsz bele a magas sávba), tettek bele RGB ledet, HD kodeket, kicsit több akksit, kicsi appot, szóval az már tényleg fullos marketing termék lett.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky> #18749 üzenetére
+1
*HiFuture Ripple: Én még 11K-ért vettem akcióban, de a mostani 15k-ért is azt mondanám, hogy nem megér egy próbát. Én a helyedben kipróbálnám. Szándékosan nem írtam értékelést az árukeresősre, hogy ne verjem fel az árát.
Nyilván a helyén kell kezelni, vannak negatív oldalai: mint pl ennél sem lehet fokozatmentesen állítani a hangerőt az alsóbb tartományokban, úgyhogy nincs olyan halk állása, hogy mondjuk a párna mellé letegyem és ASRM-t hallgassak lefekvéskor. Nincs AUX-in. Hangos a bt csatlakozási visszajelzés: "You are connected to HiFuture". WTF??? Bár ez lenyelhető, mert csak egyszer mondja el. Apró nüansz.
A magas túlerősített, ha úgy teszed le, ahogy megáll a saját talpacskáin. De ez legalább adja, hogy van benne magas. Öröm az ürömben, hogy magas hangsurgárzása erősen irányított, kvázi, ha a hangfalat ráteszem egy puha támasztékra (pici törülköző) és forgatgatom fel-le, akkor nagyon jól beállítható, hogy mennyire szórja meg a fülemet magassal és végül egy egész jó hangkép alakul ki mind a méretét és árát is figyelembe véve. Annyira ha nem lenne más hangfalam, akkor is szívesen hallgatnék rajta bármit. Egyedül az igazán mélyek hiányoznának (40-50Hz körül, nem tudom nem mértem ki, csak van mihez hasonlítani).
11-15-kért szerintem nagyon jó vétel. (természetesen az árat, méretet, konkurenciát figyelembe véve és nem abszolút értelemben)
És egyébként van mihez hasonlítani: Van itthon régi old-school 20+ éves Sony HiFi, ami még mindig jól szól, BT hangszórókból meg a következő: Sandstrom Constellation Hercules Högtalare (skandináv piacon forgalmazták, 2-szer 2 utas hangszóró), HK Onyx Studio 2, HK Go&Play Wireless (Ez még egy régebbi típus, talán a 2-ik kiadás) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18746 üzenetére
Félre ne érts, de szerintem picit "túl pörgöd" a dolgot.
Innen indultunk. Vagyis a hangminőség sokadlagos paraméter volt. Nekem a listából az jött át, hogy jobbára háttérzene, podcast.
Elalváskor szóljon valami, ami diszkréten, magától képes kikapcsolni. Erre írtam, hogy Soundcore (mondjuk 300 vagy Boost).Xiaomi: marhára ambivalens érzésem vannak a márkával kapcsolatban. Miközben most jó esély van rá, hogy a köv. telefonom egy Xiaomi 15 lesz, vannak dolgok, amiket tuti nem vennék tőlük (vagy csak nagyon-nagyon komoly utánajárás után).
Ilyen pl. a TV box és a bt. hangszóró. Előbbit szimplán nem veszik komolyan (most nem részletezném), utóbbit pedig mindenféle koncepció nélkül – már elnézést – fo**ák ki magukból. Arra nem veszik a fáradságot, hogy rendes nevet / típusjelzést adjanak nekik. Mi ez, hogy Xiaomi Bluetooth Speaker? Az ember beírja a keresőbe, oszt' nem meglepő módon mindenféle hangszórót lát.Amiről kevés szó esik (bár épp én említettem meg nemrég az Uboom X okán), hogy a legtöbb bt. hangszóró hangerő-skálája igen kevés lépésből áll. Persze ez Vér Pistinek, aki kikapja a dobozból, majd csutkára tekeri, és úgy üvölteti az utcán nem probléma. Ahogy írod a tesztek ezzel nem foglalkoznak. Ott is ~50% hangerőtől indul a "tesztelés", ki-be kapcsolják a mély-kiemelést, oszt' csókolom.
Aztán megveszi egy olyasvalaki, aki másra is szeretné használni. Nem fogja tudni. Idézem: "Egyszerűen nem lehet elég halkan hallgatni, kaja mellett, beszélgetés mellett túl hangos a legalacsonyabb hangerő mellett is." - forrás.HiFuture (Ripple): a no-name kategóriánál egy fokkal jobbnak tűnik, de számomra így is komolyan vehetetlen. Itt szvsz. garantált a konstans, kikapcsolhatatlan ki-be kapcsolási hang. Ha pedig "szerencséd van", akkor a "bluetooth connected" / "bluetooth disconnected" is hallgathatod ítéletnapig (vagy míg falhoz nem vágod).
360° hangszórók: finoman szólva nem vagyok nagy rajongójuk. A legtöbb igazából előre- és hátra sugároz. Kevés az olyan, amiben körben 4 db hangszóró lenne.
Arról végképp kevés szó esik, hogy ezeken a hangszórókon most akkor mi is szólal meg? Egy sztereóból kevert mono hang mindegyiken, vagy – a két hangszórós verziónál maradva – elől a bal-, hátul a jobb csatorna? Nagy élmény lehet így zenét hallgatni." ... azokat a zenelejátszó szoftver is megoldja, nem?"
Lehet így is nézni, meg lehet úgy is, hogy mi van, ha nem a telefon a forrás. Ha egy összejövetel alkalmával azt mondod a cimbidnek, hogy tessék, most zenélj te.
De, app és app között is óriási a különbség. Nem mindegy, hogy PowerAMP-ról zenélsz, vagy Spotify-ről (utóbbiban ugye nincs semmi)."Jogos, mondjuk én hangfalon hallgatom ... " – na, pont azon nem lenne szabad. Kell egy jó (minőségű) fej- vagy fülhallgató. Erre az olyan tesztelő, aki nem egy beszéd mikrofonnal dolgozik, – hanem binaural mikrononnal – külön fel is szokta hívni a figyelmet.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18747 üzenetére
Jogos, mondjuk én hangfalon hallgatom, de nyilván az sem egzakt. Viszont ha ugyanazt a két kütyüt különböző youtuberek is tesztelik, és nagyjából mindig ugyanazt hallod, akkor abból már lehet következtetést levonni.
Amúgy nincs nagy zenei elvárásom, de ha mér veszek egyet, és csak egy kis utánajárásba kerül, akkor legyen inkább egy jó vétel.
A TWS lehet félreérthető volt, nincs ilyen igényem, csak kíváncsi voltam, van-e értelme., Nem sok ilyen hangszórót hallgattam eddig, pláne nem A-B teszten, nekem ez mindig a háttérzene kategória volt, csak érdekelt, hogy sztereóban hajtva ad-e valamiféle zenei élményt, térhatást, életszerűséget. Nekem az is nagy meglepetés volt, hogy a dfine egy jobb dac-al auxon hajtva egészen élvezhetően zenél. Egyszer elvittem egy fotózásra háttérzenének, csak úgy magában, a kollégám rögtön leszólta, hogy nagyon zavaróan puffog. Ezek a túlzottan kiemelt mélyek szerintem semmire sem jók.Nekem a kocsiban is úgy van belőve a sub (30cm Focal egy 30 literes zárt ládában), hogy nem is hallani, csak energiát ad. Ha van egy basszgitár, egy dob, vagy bőgő, akkor csak annyit tesz hozzá, érzem mellkasomban és a gyomromban is. Egy ismerős is vett egy subot, berakatta aztán panaszkodott, hogy annyira zavaró, hogy nem tudja sokáig hallgatni. Persze jól feltekerte, ha már pénzt adott rá, dolgozzon meg érte. Mondtam neki, olyan ez mint a só. Ha már megvettem, beleteszem a pörköltbe mindet, had érezzem az ízét.
A Hi-Future Ripple mennyire zavaró a rendszerhangokban? Az is nyomja még a merülést is?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Wolfskin #18746 üzenetére
A videós hangteszteket nem szabad egzakt készpénznek venni, amit hallasz a fejhallgatódon keresztül. Csak relatívan szabad értékelni: pontosabban, ha az adott tesztelő készített már felvételt egy olyan hangszóróról, amit te már hallottál élőben és nagyjából emlékszel a hangképére, akkor ahhoz esetleg viszonyíthatsz egy másikat, amit szintén ugyan az a youtuber tesztelt és akkor tudsz viszonyítani, hogy melyik freki tartomány milyen eltérést mutat azon BT hangfalhoz képest, amit te már élőben hallottál.
De ha nincs olyan hangszóró a felvételei közül amibe referenciaként tudsz kapaszkodni, akkor ne tegyél olyan konklúziót a halottak alapján, hogy neked jobban tetszik az vagy az.
Remélem érthetően ki tudtam fejezni a buktatót ezekbe a tesztekben.Amúgy nem értem a TWS igényedet abból az aspektusból, hogy kifejezetten hordozható kompakt hangszórót kerestél, mert hogy minden más zenehallgatási igényedre már megvan a megfelelő eszköz. Ez a TWS dolog kb. azoknak való, akiknek a kis méretű BT hangfalon kívül nincs másuk, azt használják mindenhova (PC, házi munka háttérzene, filmnézés stb..) így, ha vesznek még egyet, akkor jobbá válik a filmnézési élmény és még mindig kevés helyet foglal az asztalon, marad még hely a studio apartmanban...
A legjobban úgy járnál, ha Xiaomi Outdoor-t, Hi-Future Ripple-t meg tudnád hallgatni élőben. (Legrosszabb esetben mindkettőből berendelsz 1-1-t egyszerre, a szimpatikusat megtartod a másikat visszaküldöd. Buksz egy visszaküldési díjat, de legalább a számodra szimpatikusabb hangszorót kapod. Vagy megpróbálod valamelyik boltban meghallgatni őket.)
Ár/érték arányban én nem is tudok további alternatívát, ami 2-utas kiépítésű és ez a méretosztály. De hátha esetleg valaki más, igen, majd megírja. -
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18744 üzenetére
Pár tesztet meghallgattam, meg megnéztem szétszedős videókat, a xiaomi outdoor hangszórókészlete 1:1 megegyezik a Flip6-al. A hangja nekem jobben tetszett, természetesebb, a Flip bizonyos esetekben "dobozhangúbb" (színezettebb) volt. Bár mivel ezt nem audiofil zenehallgatásra találták ki, a funkciók és szolgáltatások nekem fontosabbak. Sajnos a tesztelők nagy része a hangerőt és a mélykiemelést helyezi a fókuszba, a (nekem) két legkevésbé fontos szempontot.
Emiatt ezt pl meg is venném, a dizájn is nagyon bejön, a fekete narancs, de tartok tőle, a rendszerhangok (ki-bekapcsolás,. merülés) minden pozitív zenei élményt hamar lenulláznának. Az egyik tesztelő, aki a legújabb dobozukat tesztelte, meg is említettre, hogy rettenetesen idegesítette az előző modell (nem derül ki pontosan melyikben), folyamatosan, hangosan ls idegtépő hangszínnel mondogatta, hogy "battery level low". Mintha egyfajta evolúciós túlélő ösztönt építenének bele, a kütyü "él és élni akar", nem akar lemerülni, akarja hogy használd, kopjon, vegyél újat és közben égjen bele a tudatalattidba a létezése (ami szerintem kontraproduktív, de lehet csak nálam).
És ráadásul 15 ezer Ft (brutto) szemben a Flip6 40 ezrével. Ebből akár kettőt is vehetsz (TWS). (Apropó próbálta már valaki, van értelme ilyen kis dobozokat ilyen TWS sztereóban hajtani? )Van egy másik xiaomi is, ami szintén elég jónak tűnik, a Harman hangolta a hangját, a hangszórókészlete ugyanaz, de kapott hátrafelé egy + tweeter (+10W), ami szerintem felesleges, de így oda lehet írni, hogy 360 fokos hang (muhaha).
Viszont már van hozzá app, ami bizonyos dolgokat ki tud lőni (pl az rgb ledet) és ismer HD kodekeket. Ugyanakkor nem TWS és csak 5.3 BT.Hi-Future Ripple is jónak tűnik, bár erről belső kép csak 3D renderelt van, amiből nem derül ki, de feltételezhetően ez is ugyanazt a hangszórókészletet használja. Ami érdekes, hogy 4800mAh (szemben a xiaomi 2600-al), az elméleti játlékideje mégis ugyannyni. (Mondjuk azt sem értem, hogy 2 db 18650-es aksiból hogyan tudtak 2600mAh-t kihozni. Lehet, hogy sorba kötve a feszültség duplázódik, 7,4V, de az összkapacitás feleződik? Azaz marad az egy aksi kapacitása dupla feszültségen?
Ezt majd egy elektromos szaki megfejti).
Amúgy ez milyen rendszerhagok szempontjából?Summa summarum, most ami legjobban tetszik koncepcióban, az ezek a kis hordók 2 utas driverkészlettel. Szerintem igazán légies, részletgazdag magasakat nem lehet szélessávúval elérni. Kíváncsi leszek, hogy ennek a koncepciónak és a appról vezérelhető beállításoknak lesz-e valaha metszete.
@ #18745Pixx96
Az EQ funkció miatt végső soron nem is kellene saját app, azokat a zenelejátszó szoftver is megoldja, nem? Foobar, USB Audio player mindkettőben van. Én inkább a fícsörök kilövése miatt tartom fontosnak.
A Dockin dfine pl jó megoldás, hogy extra dacról hallgatom aux-on, így sosem kapcsol ki (igaz, folyamatosan töltőn van), így akár este, elalváshoz is lehet rajta zenét hallgatni. Ha a Fiio Q15-el kötöm össze, annak ráadásul van asztali módja, amikor annak nem tölti folyamatosan az aksiját. -
Pixx96
aktív tag
válasz
Wolfskin #18743 üzenetére
már van EQ újabb jblhez igaz nem nagy állítási lehetőség de a semminél már több meg pont jó tartományokat mozgat meg így fülre 14-16khz körül lehet a magas sávja felhuzod már elég tisztán szól én charge5 így lőttem be azért vettem el közepet tőle Nagy hangerőn ne csak közepet szóljon ugye olyankor rá tolja közepet ami el nyomja mélyet így elég szépen szól. bb3 is elvettem közepet mert csak ordított nagy hangerőn
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Wolfskin #18743 üzenetére
Ha az ár is számít: Hi-Future Ripple.
Erről beszéltem, mikor azt mondtam, hogy van egy jól sikerült Flip6 klónom. Persze ott van az említett Xiaomi Outdoor, de azt sajna élőben nem tudtam meghallgatni, nem tudok nyilatkozni. Az online "csoda teszteknek" sem akarok hinni, se az értékeléseknek, mert egyáltalán nem részletesek.
Mióta Oluv nincs a youtube-on marad Alan Ross (@alanrossreviews), ha esetleg releváns tesztet akarsz nézni vásárlás/próbálás előtt. -
Wolfskin
őstag
válasz
<Adamsky> #18741 üzenetére
Utánanézek, köszi!
Közben megnéztem a flip-et is, valóban jó koncepció, szerintem tweeter nélkül nincs igazi nyitott, részletgazdag magas. A két csatornás sztereo ebben a méretben irreleváns.
Aztán ahogy néztem a Flip6-ot, találtam valamit, ami még jobb: Xiaomi outdoor, marha jól néz ki feketében (Red dot díjas/2024) és messze lezenéli a Flip-et. (a jbl-ekről nekem mindig az volt a benyomásom, hogy komoran, tompán, mélyen zenélnek).
Csak valszeg ehhez sincs app, és ez is tilinkózik mindenre, mint egy tamagocsi. (de legalább a rgb led nem fertőzte még meg ezt a szegmenst)
És kevesebb, mint a fele az ára. Ez még akkor is megéri, ha megszakítom a tápkábelét és egy kapcsolóval kivezetem, hogy egy mozdulattal ki tudjam lőni.
. -
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18 #18740 üzenetére
Ha volt neki Clip2 akkor a Charge már nagyon nem kompakt. A Motion PLus-ra is azt mondja, hogy már határ eset. Én pl. azt sem mondanám kompaktnak. Persze ez relatív, de aki elment a Clip méretosztályig, annak szerinem az a kompakt. Én a helyében már Motion PLus-t sem vennék, mert ugyan nem nagy, sőt, relatíve kicsi, de igazán kompaknak nem mondanám.
Flip6 az csak 18*7cm, a Motion PLus meg már ~1L tejesdoboz méretben és súlyban is.
Ha engem kérdezneén biztos nem vinnék hátizsákos túrázásra egy 1kg-os "téglát", arra a pár pillanatos zenehallgatásért, hiszen nem hiszem egy ilyen túra alkalmával az lenne a prioritás.
Flip6 meg csak fél kiló és méretben is kb egy telefon méretű henger.
SZVSZ -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18736 üzenetére
"Megnéztem az ajánlásokat, köszi!"
Közben beugrott, hogy nálad szempont az, hogy ne "tilinkózzon" (vagy kikapcsolható legyen). Na, az említett alternatívéknál nem tudom mi a helyzet ezzel kapcsolatban.
Carl18-nak tuti van vagy volt Tozo Pa1, szóval azt ő meg tudja mondani. StormBox Flow tulajról nem tudok (de van app, írni kell a gyártónak, ha az esélyes).#18737 Pixx96
" ... az uboom X tetszik na ez nem egy rossz hangfal ... " – na, örülök, hogy neked is bejön."7 Oluv EQ amivel lehet játszani" Hááát meghallgattam őket 3 különböző zenével is hagytam a picsbe ... " – pedig az nem olyan preset-ek, amiket a custom eq-val ki tudsz "keverni". Azokkal Oluv nagyon sok időt elmolyolt, és igen-igen jók lettek szerintem (és mások szerint is). A jobb / komolyabb review-k esetén is azokat használják, és gyakran kiemelik, hogy leginkább ez az, ami a konkurencia felé helyezi. Össze lehet hasonlítani a – tényleg semmire sem jó – gyári preset-ekkel, amik az app tetején találhatók.
Én nem csak (sőt jobbára nem) hangosan hallgatok vele zenét, és nagyon élvezem, hogy az Oluv-féle preset-eknél több és más a hangerőskála, valamint egészen kis hangerőn is döbbenetesen dinamikus marad a cucc (ilyet pl. a Go + Play-ek se tudnak).#18739 carl18
Nekem a Boom Xxx nem jön be. Az indoor-okat és az outdoor-okat szoktam használni, ill. mivel nekem az Oluv 0.39-es van fenn a desktop-ot (studio). -
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom #18738 üzenetére
Igen a flip 6 már 2 utas 1 mélykozep és 1 magas.
Még a Harman Kardon Luna ilyen 2 utas és a Charge 5 és 6.Kompakt méretbe így van jó basszus.
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #18737 üzenetére
Uboom X esetén használd a Oluv EQ amiket ő hangolt alkalmazásba ott lesz.
Outdoor Oluv EQ nagyon hangos és nem csalódsz benne110 decibel.
mivel Oluv dolgozott a hangoláson én nem játszottam egyéni eq mellet. Boom XXX meg brutális erős és mély basszust add.
Én is elégedett vagyok mert jó áron kaptam egy jó terméket.
Ha Zene kell elég jó erő van ebbe a hangszóróba.Nekem a Dockin D fine után ez a következő szint végre. Persze ez kicsit nehezebb hordozni de valamit valamiért.
Más hangszóró nem érdekelt a piacon sajnos nem igazán láttam a fejlődést.
Én meg early Bird áron vettem de nem hiszem a Go play 3 tutira meg éri a 3x felárat. Úgy hogy kevésbé védett és hordozható. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #18730 üzenetére
Megjött az uboom X tetszik na ez nem egy rossz hangfal bb3tól szebben szól tisztábbak az ének hangokon érezni nem olyan kásás a hangja mondhatni go+ play3 minőségét súrolja hangra elég szépen (persze kisebb hangereje van) de a mérete is kisebb és akár go3 vagy a bb3 árából majdnem kijön 3 uboom x
(nagyon gyanús lesz párja ennek a hangfalnak
)
"7 Oluv EQ amivel lehet játszani" Hááát meghallgattam őket 3 különböző zenével is hagytam a picsbe lőttembe saját magamnak saját fülemhez EQ-t az appban majd még finomítok rajta aztán ennyi... sose voltam híve ezeknek az előre majmolt preset eqnak hiszen hangzás is egy szubjektív dolog ahány ember , ahány fül ahány ízlésvilág meg zenei műfaj mindenkinek más tetszik
-
Wolfskin
őstag
válasz
<Adamsky> #18734 üzenetére
Megnéztem az ajánlásokat, köszi!
A Bose dupla ár, de a másik kettő szimpatikus. Mint koncepció jobban hangzik egy nagy hangszóró, mint 2 kicsi, a nagy membrán azért több levegőt mozgat meg. Bár a 6,2 ill. 6,7 cm vs. 2 x 5 -5.5 cm (kb) esetében nem is annyival kisebb, és 2 db.Ahogy látom kb mind ugyanazt tudja, egyik esetében sincs olyan USP, ami ütne. Szerintem a 25-30h lejátszási idő egy marketing érték, méretre, súlyra egy kategória. A Soundcore mellett szól, hogy tapasztalatból kikapcsolhatók a rendszerhangok. A többinél passz.
Ebben a pici, szélessávú méretben valószínűleg a HD kodek nem játszik nagy szerepet, ahogy korábban te is már is írtad (a Dockinnál se teszteltem, hogy önmagában az LDAC kihallható-e, vagy a jobb dac, op amp, és a EQ együttes hatásai közül csak az kodek mekkora szerepet játszik.).
A Soundcore mindenhol kapható, a Tribit van az emagon, da ahogy láttam, a Tozo csak külföldről hozható be.Hangra van köztük különbség?
PS Az meglep, hogy a soundcore 100 annyival gyengébb a 300-nál. Összehasonlító videókban alig hallani különbséget. És az is csalóka, hogy papíron ugyanolyan vastagok (5,5cm), videón meg úgy látszott, a 100 jóval vastagabb.
@#18735The Stig Igen, méretre nekem ez az mobilitás felső határa, jól lőtték be a gyártók, hogy ide pozícionáltak vezető termékeket. egy jó kompromisszum a hang és a mértet közt. Az, hogy lapos és nem köbös, javítja a pakolhatóságát és nagyobb membránfelületet enged.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18733 üzenetére
Soundcore 300. A 100-asról semmi jót nem hallottam.
Esetleg nézd meg még a TRIBIT StormBox Flow-t és a Tozo Pa1-et és esetleg a Bose Flex-et. Utóbbiak mono hangszórók, de mivel így nagyobb hangszórók kerülhetett beléjük, talán teltebb a hangjuk.
Az LDAC-nak (Soundcore 300) ilyen szinten szerintem semmi értelme. Nem is értem, hogy mit keresnek ilyen hangszórókban (miközben a nagyobbak csak AAC/SBC-t tudnak). -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #18702 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat,
elgondolkodtam, rajta, valóban mire is kell. Otthoni zenélésre nem igazán, arra megvan minden. Valójában a hordozhatóság lenne a szempont, ha pár napra elutazom valahova, akár munka, akár túra, akkor este, a szálláson lehessen hallgatni valamit. Esetleg külsős munka, sütögetés, beszélgetés közben háttérzenének, ami mindig ott lapul(hat) a táskában. (Tehát nem háziubuli, nem tánc party, nem odafigyelős zenehallgatás. Arra van más. )
Amiket próbáltam (vannak):
Envaya 150/250. Mindegyikben cseréltem már aksit, de a 250-ban nem sikerült, vagy más baja van, nem megy csak töltőtől, és arról is csak félhangerőig. Amúgy a 150-nek jobban tetszette a hangja, sokkal több és szebb magasa van. Sajnos ez is "tütükézik", és a gombjai annyira átgondolatlanok, hogy vakon szinte kezelhetetlen, tehát az éjszaka 'félálom' mód kilőve.
Dockin Dfine: első szériás, valóban jó hangszórókészlettel, de igazán csak akkor szól jól, ha egy Earstudio es100 BT dac hajtja auxon. A hangminősége ilyenkor szintet lép és EQ-n levehető a basszus, amit alapból sajnos túltoltak. A legtöbb zenén élvezhetetlenül "büffög" .
Hama Pipe 2.0 Végül összeraktam, nem lett semmi baja, de meglepően kicsi hangszórókkal dolgozik. Ennek ellenére háttérzenélése alkalmas, sajnos ez is "tütükézik" a jel megszűnése után 15 perccel.
JBL Clip2, ez praktikus, igazi svájci bicska (mindig nálad lehet), azt nagyon szerettem benne, nagyon sokat elment egy töltéssel, egy (két) szinttel jobb a telefon hangszóróinál. Sajnos elhagytam.
Amiken most gondolkodom:
Van egy BO beoplay P2, ami nagyon szimpatikus
Pro: van külön magassugárzó + Peerless mélyközép, zárt dobozból is élvezhetően testes hang, nagyon jó méret, praktikus forma.
Kontra: aksi csak kb. 4 órát bír, ez is "tütükézik", amikor kikapcsol, nem vagyok beljebb, mint a Denon. Ráadásul mindenféle "fícsörökkel" lehet vezérelni, koppintani, rázogatni.
Soundcore Motion 100/300: ahogy hallgattam, sok különbség nincs köztük. A 100 valamivel kisebbe, de nem mondanám praktikusabbnak, a 300 laposabb, jobban elpakolható (akár zsebbe is). A 100 keresztmetszete négyzetes, és kb. 1-2 cm-el nagyobb a mélysége.
Pro: BT 4.3, HD kodek, 18650 aksi (legalábbis a 300-ban). és NEM TÜTÜKÉZIK, legalábbis appban kikapcsolható.
Kontra: nincs magassugárzó (bár pl az Envaya is szép hangot produkál szélessávúval, azért egy csipogó sokat tud dobni).
Motion Plus: a Dockint válthatná, a hordozhatósága már korlátos. Ha csak egyet vesz az ember, ez lenne a jó kompromisszum.
Ezek alapján az Motion 100/300 közt vacillálok, elsősorban az app és a jövőorientált technológia miatt (BT, HD) Sajnos a 100-at nem láttam szétszedve, valószínű, hogy abban is 18650 akksi van, csak egy darab (mint a Denon kicsi/nagy testérek). A hangszórókészlete is valószínűleg megegyezik, kisebb erősítő, kisebb doboz, bár a méreti előnyét lerontja a formai hátránya (négyzet alakú hasáb). -
hubber19
junior tag
Urak, segítsetek : adott egy 2020-as Skoda Octavia. A fejegység eddig gond nélkül kezelte a hívásokat, de most egy új okosórám van (Xiaomi Watch S3) és meghülyült : nem akarja a hívást a kihangosítón bluetooth tolni, hanem a telefonon szól a hang.
Korábban is volt okosórám (Amazfit Bip 5) ami szintén kezelt BT hívásokat, de azzal semmi gondja nem volt. Most viszont nem akar a hang a Skoda kihangosítón átjönni.
Szerintetek mit lehet tenni? -
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #18729 üzenetére
Kicsit elhelyezés függő is, meg a 7 Oluv EQ amivel lehet játszani. Nekem bent Indoor+ megy és bentre elég.
Kültéren Outdoor a igazi de beltérben is jó ha több basszust akarsz. Ár érték arányba jó az Earfun.
Én elégedett vagyok néha néztem milyen mély basszus jön ki belőle.
Boom XXX meg jó erős és mély basszust add. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #18726 üzenetére
"Gondolom hangosabb lesz ... " – na, az az, amit már biztosan lehet tudni (ld. link), hogy nem.
"Lehet megpiszkálták fizikailag plust hogy ez szebben szóljon."
Az még benne lehet a pakliban, hogy a passzív membránokat áthangolják (talán az segíthetne a hangzáson), esetleg a hangolásba (is) belenyúlnak, de driver-ek jó eséllyel maradnak ugyanazok.
Én egyébként azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy ez valamilyen egyéb (talán USA) piacra készülő modell lesz.#18725 bepken
Ha téged nem zavar, hogy pendrive-ot kell használj sd-kártya helyett, minket se fog. -
bepken
veterán
válasz
bepken #18697 üzenetére
nos hát úgy tűnik, hogy a kártyával már nem lesznek jóbarátok, viszont egy ezeréves pendrive már közelebb tudott férkőzni a kis szívéhez és csodálatosan szól a muzsika róla
és tudom, hogy ez a legkiábrándítóbb sztori lezárás, én sem szeretem az ilyet, de ha nem haragszotok meg nagyon érte, én nem szívesen nyomoznám tovább a dolgot, hogy vajon mi lehetett az összetűzés oka szeretett hangszóróm és a microSD között....
minden esetre tényleg köszi a tippeket!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #18723 üzenetére
" ... együtt is kaki ... " – ez ilyen "party izé/mód". Az a lényeg, hogy mindenki együtt zenéljen, és így – hatósugáron belül – ha van 2-3-4 ilyen hangszóró, akkor az jó nagy ricsajt fog kelteni. A tws-nek nyilván sokkal több értelme van (szerintem).
" ... jött boom 2 pro." – ez jó csöndbe jött. Mondjuk elnézve az újdonságokat nem is csoda.
Boom 2 Plus vs. Boom 2 Pro → IPX7 vs. IP68.
Nagyon úgy néz ki, nem ez fogja megváltani a világot. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #18721 üzenetére
FYI!
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Peaceliker #18719 üzenetére
Itt még az se működne, mert nem partycast-es. A 2 plus meg az. De megrendeltem a második motion boom-t.
-
Pixx96
aktív tag
srácok uboom X honnan legolcsóbb most? látom nagyon megy a dicséret róla kíváncsi lennék rá milyen főleg hogy van bb3 összehasonlítási alapom itthon 57-60 ezer körül láttam olyan hely volna jó ha nem jó a hangja (nekem) vissza is tudom küldeni macera nélkül.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ramoskaa #18713 üzenetére
" ... ha nem tudom őket párban használni akkor két motion boom a nyerő ... "
Az "őket" alatt mit értesz? Két Boom-ot simán össze tudsz kötni tws-be (máshogy nem).
A Boom 2 már PartyCast 2.0-s. Azt tws-be egy másik Boom 2-vel össze lehet kapcsolni, "party módban" pedig (több) Boom Plus-al, Boom 2-vel és Boom 2 Plus-al.
De, ha tutira akarsz menni, akkor írj nekik: service@soundcore.com
Az oldalukon fellelhető infó alapján én a fenti következtetésre jutottam.Az eredeti kérdésedre válaszolva ...
"Motion boom mellé ugyanazt vagy boom 2-t vegyek inkább?"
... szerintem Boom-ot, mert a Boom 2-vel se tws módba, se party módban nem fog működni. -
Ramoskaa
senior tag
válasz
<Adamsky> #18712 üzenetére
Ez a két hangszóró TWS-be vs. egy erősebb jó kérdés.
Itt az első opció játszik, ha nem tudom őket párban használni akkor két motion boom a nyerő, mert cél a TWS ,de mivel két különböző hangszóró így lehet a hang is fura lenne ,ha esetleg lehetne párban használni a motion boom 1 és 2-ötEgyébként elég jól le vannak akciózva még valamivel több ,mint egy napig 60 és 90€
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ramoskaa #18711 üzenetére
"Korábban már beszéltük. 00.44 fw van rajta ... " – igen, most már rémlik.
Ez a két hangszóró TWS-be vs. egy erősebb jó kérdés.
Én biztos, hogy a (szélesebb) sztereó hangzást választanám a nagyobb hangerővel szemben (más kérdés, hogy a két Boom már lehet hangerőben sem marad el jelentősen). Ezen felül a két hangszóró sokoldalúbb tud lenni. Pl.: adott esetben az egyiket Te, míg a másikat egy másik családtagod is tudja használni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18708 üzenetére
" ... ha le kapcsolom a Bluetootht az Uboom X 10 perc után ... "
Azt hiszem írok nekik, hogy – ha megoldható – gondolkozzanak el rajta, hogy ne így működjön, hanem úgy, ahogy a Soundcore-ok (ld. korábbi írásom). Esetleg lehessen választani (ha már ott az app).Egyébként nekem is fülig ér a szám, ha az Uboom X-et hallgatom. Nagyon "ki lett grammolva a cucc". Értsd: látszik itt-ott a spórolás (olcsó külső burkolat, szög-egyszerű design), de jók a benne lévő hangszórók, szuper a hangolás, és az app is tudja, amit feltétlen tudnia kell. Az egészhez pedig jön egy olyan árazás, amivel eddig más nem tudok konkurálni.
#18709 Ramoskaa
A "sima" Boom még nem tud PartyCast 2.0-t, azt csak másik Boom-al tudod tws-be kötni. A kérdés viszont az, hogy mikori a Boom-ot (milyen fw. van rajta), mert sajnos, amit most (kb. 2023 óta) lehet kapni picit más(hogy szól), mint a régiek. -
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Motion boom mellé ugyanazt vagy boom 2-t vegyek inkább? Párosítva a hangzás nem lesz gagyi , mert mások a paraméterek? Illetve teljesen kompatibilis egymással, programba is gondolom külön tudom őket állítgatni.
-
carl18
addikt
Az Uboom X alkalmazás mellet mutatja hol áll a töltöttség.
a Régi Dockin nem jelzi ezt vissza csak merülés előtt vált át pirosba.
De annál nem igazán tudtad hány százalék a töltöttség.Szóval le kopogok nagyon változott a világ és nekem nagyon be vált a Uboom X mindenre is.
Egy Onyx 3 ellen labdába se rúg, volt lehetőség a Onyx 3at hallani és olyan gyenge volt.Az új Earfun rengeteg hang EQ van led fények akku vissza jelzés. Nagyon mély basszus és 4 óra egy teljes töltés ideje.
Én elégedett vagyok és biztos az Anker se rossz de Earfun áron inkább Uboom X vennék.
Egy új Dockin D Fine Evo és 60e forint.
Annyiból van Uboom X is és még ha nagyobb is a Earfun szerintem jobb üzlet.
Jobb érték az adott árért, persze a Dockin is piac vezető volt ár érték arányba 2017 körül.
Akkor Oluv csatornája meg mutatta 140 euróért a Dockin D Fine a legjobb a piacon.
Sajnos nőt a verseny jó a Dockin még de nem a legjobb. -
válasz
<Adamsky> #18705 üzenetére
Az utóbbi bekezdésre reagálva inkább csak a macera részével értek egyet, mert amúgy ha feltölti az akksit, akkor az ugye azután nem marad sokáig feltöltött állapotban, hanem szépen ugye merülget, ahogyan órákig szól.
Mondom ezt úgy, hogy én nagyon akksimániás vagyok és a telefonon konkrétan kb 1 éve nem látott már teljes töltöttséget, hanem mindig 8x %-ig van csak töltve és persze 2x % alá sem hagyom.
Tipik, amikor én vagyok a telefonért és nem ő, értem.De amúgy ha a Soundcore tudja említésed alapján a kritériumot, akkor az úgy szintén egy határozott megoldás.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02 #18704 üzenetére
"Nem derült ki, hogy fontos-e egyáltalán a hordozhatóság ... "
Az tényleg nem derült ki. Ha, nem, akkor én ilyen "internet rádió"-ra mennék rá. Itt már játszik az ébresztési lehetőség, van távirányító ..."Ha mindenképp BT hangszóró kell, akkor fekvés előtt érdemes ugye feltölteni ... "
Macera, és az akksinak sem tesz jót. A Soundcore-ok erre (elalvásra) hibátlanok. Elindít az ember vm. podcast-ot, aztán vagy belealszik vagy nem, de a hangszóró a vége után X perccel kikapcsol magától. -
válasz
Nem derült ki, hogy fontos-e egyáltalán a hordozhatóság, de ha nem, akkor egy akku nélküli, hálózati feszről üzemelő cumó is megoldás lehet, az biztos nem fog tütükézni hajnalban, hogy le akar merülni.
Ez lehet általánosan kinéző bt hangszóró is, de akár valami soundbar is (ha van a közelben TV és nincs csatlakoztatva rá semmi hang cucc, akkor akár pluszban hasznos lehet).
Konkrétumokat nem tudok egyikhez sem említeni, nekem is egy Dockin-om van hosszú évek óta és azóta nem is próbáltam mást.
Annyit tudok róla biztosan, hogy ez szolídan tütükézik. 😁Ha mindenképp BT hangszóró kell, akkor fekvés előtt érdemes ugye feltölteni, hogy hajnalig még legyen elég nafta, hogy jelzés nélkül zenélni tudjon.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
"Ha bekapcsolod, felvillan egy led, ott van a kezedben, látod." – egyetértek. Az első, amit én is kikapcsoltam mindkét hangszórómon.
Ezt a fizikai gombot definiáljuk!
Én egy billenőkapcsolót vagy rendes nyomógombot értek alatta, amivel így teljesen le lehet áramtalanítani a készüléket (mint pl. a PC tápok hátulján).Ha ez nem kell, akkor pénztárcádtól és igényedtől függően bármelyik Soundcore hangszóró szóba jöhet. Azért ha választottál, előtte még kérdezz itt rá, hogy "tuti legyen a tuti", mert én csak a Motion+, Boom és a Boost hangszórókra vállalok kezességet.
Esélyes lehet még az Earfun Uboom L, de itt kellene egy felhasználói megerősítés, hogy az app ennél is tudja-e (az Uboom X-nél tudja) a "tilinkózás" kikapcsolását.
Viszont – ha jól értem – arra, amire neked kell (elalváskor hallgatsz valamit) a Soundcore lesz a tuti, mert az X perc (be lehet állítani) után, ha vége a lejátszásnak, ki fog kapcsolni. -
Wolfskin
őstag
Azt ismerem, köszi, de annak nincs kisebb verziója? Soundcore Motion B pl ugyanaz szoftveresen? Ez a hama jó volt méretben, de megmakkant. Az envaya 150 is jó, de az is tütükézik.
@#18701<Adamsky>
Megnézem azt is, köszi. Egyébként fel nem foghatom, hogy ezt a bugot miért éptik bele. Annyira kell bele, esernyőre a szellőzőablak. Volt egy ulefon telefonom, igazi outdoor cucc, gondolom vadászok, katonák is használják, hát olyan hangos trombitálással indult, hogy a 3. szomszéd is felriadt rá.
Ez valamiféle emocionális kapcsolatmegerősítő szignál lehet, kialakítani egy pavlovi reflexet, hogy tudd, hogy kezdődik a nap bluetooth-hangszórós pillanata, öltöztesd a lelked ünneplőbe? Mint régen a tamagocsi, csipog a drága, és beindulnak az anyai ösztönök? Vagy mi más értelme van? Ha bekapcsolod, felvillan egy led, ott van a kezedben, látod. Ettől kapok agyf@szt, lassan már a wc papír is zenél és rgb ledekkel világít.
Ezért is kell a fizikai gomb, hogy félálomban ne kelljen agyalni, kijelzőkön, menükben matatni, logikázni egy kódsoron. De ha nem tütükézik, tőlem kikapcsolhat magától is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18698 üzenetére
"nem tütükézik (...) dedikált fizikai gomb (...) relatív kicsi-közepes méretű, hordozható"
Ilyen szerintem nem létezik. A "tütükézést" a legtöbb Soundcore hangszórón ki lehet kapcsolni. Egy darab Earfun (Uboom X) hangszóró birtoklása alapján azt mondanám, hogy talán azokon is ki lehet.
Gondolom a "tütükézés" kikapcsolása azért lenne fontos, hogy ha az ember elalszik, akkor ne arra ébredjen. Nos, itt van egy dolog, amiről még itt is, a tesztek esetén pedig nulla szó szokott esni. A két jelenlegi hangszóróm ugyanis pl. teljesen ellentétes módon kezeli ezt.
A Soundcore-nál onnan indul a "power off timer", hogy nincs lejátszás, míg az Earfun-nál onnan, hogy megszűnik bt. kapcsolat. Elvileg mindkettőnek meglehet az előnye, és ha már a legtöbb a hangszóróhoz van app, akár ezt is kapcsolhatóvá kellene tenni ...Egyébként miért kell neked a "fizikai gomb" (billenő kapcsoló)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest