- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #19398 üzenetére
"Lecseréltem végre a párnákat a Q30-on, lehet, rákeresek ... "
Talán ebbe érdemes belehallgatni (fülessel!). Majd, ha lesz egy kis időm, keresek hasonlót (mintha lenne még).
Sokszor az ember úgy érzi, hogy valami kevés, aztán mégsem (Indoor+, 60%-os hangerő). Egyik-másik felvételből az is hallatszik, hogy a mesterséges sztereó "szélesítés" (ami a pluszos preset-ek sajátja) okán néha ugyancsak eltér a hangzás az eredetitől.
Szóval az, hogy kinek mi tetszik, ill. mi a valóság, sok esetben lehet két teljesen különböző dolog. Kicsit olyan ez, mint a fotók. Az insta és az AMOLED kijelzők korában elvárás, hogy olyan legyen a kép, hogy a színek "leugorjanak" róla. Az, hogy a valóság nem ilyen, más kérdés ...#19405 hkari
" ... egyéni EQ-t csináltam, de akkor jól gondolom hogy az nem dinamikus?"
Ott szerintem max. annyi van, hogy beállítástól függően (ha user pl. nagyon megtolta a basszust), akkor max. hangerő felé haladva esetleg visszavesz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #19401 üzenetére
" ... oluv patreonjára mutat, biztos kiadta neki ... " – a felesége.
"Oluv firmwarejére gondoltam, hogy, ha egyszer megveszed, akkor jogosult lehetsz-e a többi módosításra is?"
Sajna nem. Ez mind külön-külön "termék". Szóval, én hiába vettem meg a 0.39-en alapulót, most ha úgy döntök (szerintem fogok), akkor újra perkálnom kell.
Itt írtam róla (ill. betettem egy képernyő képet), hogy elvileg mi a különbség a gyári és az Oluv cust. fw. hangolása között.
Röviden: Studio helyett Desktop, az Outdoor-ok esetén még dinamikusabb hangzás, főleg alacsonyabb hangerőn.
Az új(ak) – az eddig olvasottak alapján – nagyon más lesz. Szóval, aki eddig nem vettem meg a cust. 0.39-et, annak érdemes lesz megvárnia az új(aka)t.
Izgalmas kérdés, hogy az Earfun idővel nem fogja-e lenyúlni Oluv beállításait, pláne, ha azok végre "tws kompatibilisek" lesznek."Nem akartam flamet, tudom, én kezdtem el ... "
Félreértesz.
Nem téged akartalak leszólni, csak azt akartam jelezni, hogy míg pl. bwoay és én az Indoor-ba (ill. én az Indoor+ -ba) "hiszünk", addig másnak az outdoor a tuti. Én pedig nem akarok senkit arról meggyőzni (flam-et generálni), hogy rosszul hallgatja / nincs ízlése.
Hála az égnek vannak Oluv preset-ek + cust. eq., és egy alapvetően "bika" vas üveggyöngyökért.#19402 bwoay
" ... jól jön a szokványostól eltérő hangerő skálázás." ←
Ez sokaknak csak úgy tűnik fel, hogy milyen halk. Pedig nem. Igaz nem teszteltem, de szerintem "koppra tekerve" pont olyan hangos az Oluv preset-ekkel, mint a gyáriakkal, csak épp a görbe teljesen más, így sokkal jobban adagolható a hangerő (főleg alul, ahol számít). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #19398 üzenetére
" ... a rádió már sima indoorban is idegesítően búg ... "
Én ezt nem tapasztaltam. Lehet ott a forrással (app-al?) van valami gond ..." ... ki az a csöcsi?" → JOY
" ... még maszatol valamit a saját firmware-jével ... "
Igen, mert idő közben rájött, hogy a mintapéldányok nem épp olyanok, mint azok amik forgalomba kerültek. Szóval, ja ... reszelget egy-két (volt már téma itt, keress rá) újabb fw.-t (most épp arra is gyúr, hogy legyen olyan változat is, ami a TWS módra van kihegyezve)." ... aki egyszer megveszi, az onnantól minden egyes módosításra jogosulttá válik?"
Nem, ill. igen. A gyárit kapni fogod, amíg "él" a hangszóród, de az övét a Patreon-on keresztül kell megvenni. -
<Adamsky>
nagyúr
Nem akarok flamet abból, hogy melyik a tuti preset (Uboom X, Oluv EQ-ról beszélek ...).
A lényeg, – ahogy azt már milliószor írtam – hogy ez végre egy olyan cucc, ami esetén szerintem a felhasználók 99%-a megtalálja az ízlésének megfelelő hangzást.#19396 Cyborg
" ... a HK GO PLAY 3, de ez 1/3-ad annyiba kerül, azért vesszük ezt ... "
A HK Go Plus Play 3 csak egyféleképpen képes szólni: jó sok basszussal, de kisebb hangerőn ennek ellenére mégsem olyan jó, mint az Uboom X. Az alsó hangszóró okán már az elhelyezése sem könnyű. Kültéri használat esetén pedig az ember igen hamar szembetalálhatja magát annak sérülékenységével." ... nagyon búgnak benne Balázsék ... "
Ebből is látszik, hogy az Outdoor, az tényleg (inkább) Outdoor-ra (és zenére) van, ahol a mélyek könnyebben "elszállnak" (magyarán vissza kell pótolni).All-in-all lehet, hogy valakinek egyik beállítás szimpatikusabb a másikkal szemben, de sokan (köztük én is) azt részesítik előnyben, ha a zene – közel – úgy szólal meg, mint ahogy azt anno a szerzője megálmodta.
Érdemes a YT-n – egy jobb fülessel – pár olyan binaural felvételt meghallgatni, aminél az eredeti számot is bejátsszák ("Csöcsi" szokott ilyet). Néha engem is meglep, mennyire más (kicsit talán még "vérszegényebb") az eredeti felvétel ahhoz képest, ami kijön az adott hangszóróból. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... amire nekem kell, jól szól, hallottam már ilyet." – autóban is? És elég volt? Meglep. Na, mind1. Lehet egy Xiaomi Outdoor-ra rápróbálnék (vagy). Itt sokan elégedettek vele.
... de én továbbra is az autó saját audiorendszerének az upgrade-jében látom a megoldást. 20e Ft-d van? Nem gond! Ki mondta, hogy egyben kell mindent meglépni. Persze az lenne az ideális, de ha nem megy, nem megy.
Jól látom, hogy 10 cm-es zajkeltők vannak az Ignácban? Én bepróbálkoznék egy pár ilyennel (vagy ilyennel). Tuti jobb lesz az eredmény, mint bármelyik bt. hangszóró esetén 20 Ft alatt. Ha jön a következő adag pénzmag, akkor fejegység csere, és/vagy további hangszórók ... -
<Adamsky>
nagyúr
Visszatérő téma ...
... én mindig mindenkit lebeszélek erről. Ugyanis, – ha csak nem kamiont v. teherautót vezetsz, – nem lesz elég helyed jól elhelyezni a cuccot.
Ha nem rögzíted le, akkor jobb esetben csak mozogni fog ide-oda, rosszabb esetben – pl. egy baleset esetén – ki is nyírhat. Betennéd magad elé? Kitakarhat dolgokat, plusz nyáron a melegben végignézheted, ahogy a szemed láttára olvad el.
Ha kiszállsz, akkor otthagynád a kocsiban? Tudnám még folytatni ...
Inkább upgrade-eld a hangszórókat. Meg fogsz lepődni, hogy már ettől mennyivel jobb lesz a hangzás (utána esetleg jöhet a fejegység)."2.1 alatt ezt a konstrukciót értem pl: link ... "
Ebben két 2"-os (~5 cm) hangszóró van. Szóval ez inkább 2.0, és abból sem a legacélosabb. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a TV-mhez, mert a bt rendszere elég pocsék."
Optikai kimenet nincs a TV-n? O.K. ennyiért jó eséllyel nem kaptál volna optikásat, de szerintem megéri (OK, kinek, mi ...), a jobb minőség és használhatóság.#19366 Peaceliker
" ... élem a hülyegyerek cuccokat ... " – vágom, hogy nálad ha valamiben van rgb-led, akkor az már fél siker -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
TaylorPro #19363 üzenetére
"Ez egész jónak tűnik ... " – mire?
Ha egy sós vizet és homokot bíró, a vízbe dobva lebegő (ráadásul hangszórókkal felfelé) bt. hangszóróra van szükséged, akkor ez a tuti cucc.
Mondjuk a led-es megvilágítást nem igazán értem a passzív membránokon, mert tuti nem ezzel fog senki partizni.
Amit viszont nem értek, az az elnevezés: Boom 3i
Hol van a 3-as, és mi köze a Boom 2-höz? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
beeeeerka #19357 üzenetére
Az elején érdemes lett volna eldönteni, hogy mit is – hány, és milyen TV-t – szeretnél bt.-n keresztül használni. Most, hogy már van egy ilyened (ha jól emlékszem), én előrefelé menekülnék, és nem erre kötnék egy optikát is tudó valamit, hanem vennék egy külön kütyüt (ahogy tlala is javasolta). Pl. link1, link2.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Albert.Tamas #19327 üzenetére
Sokan (itt a topic-ban is) panaszkodtak rá, hogy nagyon merül kikapcsolt állapotban.
Szóval szvsz. Motion+
... nem rég kemény 60 € volt (most épp 100 ...)Na, látom szép lassan a kétkedők is (ill. kb. mindenki is) Uboom X-re váltanak
-
<Adamsky>
nagyúr
Azzal kezdeném, hogy egyiket sem hallottam élőben, ill. ez a méret / kategória nálam annyira nincs fókuszban. Anno mégis kíváncsiságból meghallgattam pár Sonos Roam-os tesztet. Ami nekem átjött:
• Almás ökoszisztémához vagy "kötve"? → van értelme megvenni (AirPlay)
• Van pár Sonos cuccod? → ha nem sajnálod rá a pénzt, nyugodtan ...
• inkább kisebb hangerőn hallgatsz zenét → elégedett lehetsz vele
• Ha csak a hangzást vesszük fele pénzért – de lehet kevesebbért – is akad ilyen, jobb, hangosabb.
Érdemes meghallgatni / elolvasni pár tesztet. A JBL Flip (4-5...), és azon hangszórók között, amiket pedig a Flip-hez hasonlítanak. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
beeeeerka #19269 üzenetére
Hmm... tényleg nincs rajta optikai, de van digitális (SPDIF). Ilyet is ritkán látni.
Na, mind1. Pláne, ha már úton az említett cucc. Ha megjött, akkor szerintem úgy állítsd be a TV-n, mintha ez egy erősítő lenne (ld. TV leírása 16. old. Hang menü ...).
Így akkor – ha nem tévedek – a fej,- vagy fülhallgatón tudod majd a hangerőt állítani, ill. nem kell majd folyton kihúzni a kütyüt a TV-ből. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
beeeeerka #19262 üzenetére
Milyen TV? Van rajta optikai kimenet? A TV jack csatija mennyire könnyen elérhető?
A TV-re van bármi (soundbar, erősítő) kötve?Kérdésedre röviden válaszolva: az ilyen kütyü (nekem is van, de nem ilyen) transzfer módban (ha beállítod a keresést) amit talál (a fülest "párosítás módba" kell tenni), arra csatlakozik. Ez elvileg elég egyszer megcsinálni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Durva, bár meglepne, ha ebben még több mint egy nap lenne ... kíváncsi leszek.
Engem leginkább az foglalkoztat, hogy hol tudod ezt te úgy 50%-os hangerőn hajtani – napok óta –, hogy a szomszédok, járókelők, stb. nem vágnak kupán.
Mondjuk, ha a garázsba bezárnám a kocsiba, akkor talán nem hívnának rám rendőrt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
LanyUs #19222 üzenetére
TRIBIT StormBox Micro 2, szerintem. Ha van gempa, akkor akár kettőt is rátehetsz a kormányra → nagyobb hangerő, sztereó hangzás.
Én tuti nem cipelnék egy dög nagy hangszórót a hátizsákban (pláne nem bringáznék hátizsákkal a hátamon, de ez már egy másik sztori ...).
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... nincs messze tole, de azert nincs a bb3 szintjen ... "
Nézőpont kérdése. Ha csak a mélyeket nézzük, akkor is nagyon-nagyon közel van, de ha a teljes hangzást és a használhatóságot is vesszük (kültér, beltér, alacsony hangerő, magas hangerő), akkor szvsz. még jobb is. És ugye az ár ...#19217 Tiger.
Nem akarlak én lebeszélni az SD-kártya foglalatról és a pendrive kezelésről, de most őszintén: tényleg akkor szükséged van rá? Szerintem egy számot "vakon" megtalálni egy – akár csak – 8 Gbyte-os adathordozón, szvsz. a "pain in the ass" kategória. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
umfrider #19194 üzenetére
Ilyenkor a legtutibb, ha felveszed a kapcsolatot a gyártóval (ott vannak az oldal alján az elérhetőségek), de a kézikönyv átnézése is segíthet. Ld.: Wireless Party Link használata ...
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... de ennek nem pont az az előfeltétele, hogy dinamikusan változtassa az EQ-t a teljes tartományban?"
Háát ... nem tudom. Próbáltam átgondolni / megtalálni, hogy hol olvastam erről,de sajna nem jártam sikerrel. De, kb. mind1 is, mert Oluv is elengedte a Studio módot (lett helyette ugye a Desktop ...)
– update –
Nem szóról-szóra azt írja, de a sorok között én azt olvasom ki, hogy a gyári fw. Studio módjában nincs dynamic eq." ... vesz egyet otthonra, és nincs mellette egy másik ... "
Igen, ha nincs viszonyítási alap, akkor hajlamos az átlagost is jónak hallja az ember.
Én a Motion+ és a Boom után egyértelműen tudtam, hogy mit keresek: nem kell nagy hangerő, és mélyből se kell sok, de menjen mélyre. Utóbbit most csak az Uboom X tudja és részben a Lava. Én hallom, és engem zavar a Soundcore MBP és B2P túltolt "upper bass"-e ..." ... már értem a Motion+ hype-ot."
A Soundcore igazából ebből és a "sima" Boom keltette "hype"-ból és valós elégedettségből él, ill. építette nagyra a brand-et. Közben viszont a nyakára nőtt a Tribit és az Earfün is.
Beszedés egyébként, hogy a Motion+ -t még mindig kapni, miközben az X500 eltűnt a süllyesztőben (legalábbis az Eu-s oldalról).#19188 carl18
" ... 10-15% tölöttség alatt a uboom X van hogy 10% mellet lekapcsosl."
Én most 8%-nál tettem töltőre (általában 20% körül szoktam) úgy, hogy épp folyamatosan szólt 40%-os hangerőn (Desktop / Studio preset-el). Egyébként élek a gyanúval, hogy nálad lehet valami az akksival, ha csak így kikapcsolgat." ... rádugod egy tévére és filmeket is kellemesebb rajta nézni."
A line-in részét ki se próbáltam. Én TV-re is bt. módban kötöm. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... kicsit utánaolvastam a dolgoknak, és ha nem is világosodtam meg ... "
Én nem (olvastam utána), így csak annyi infóm van, amennyit Oluv írt az egyik Patreon-os írásában. Engem konkrétan hidegen hagy, mert sose lesz belőle kettő. Széljegyzet: egy rakás hangszórón ott a tws gomb, ami – ha nincs belőle kettő, – akkor büdös életben nincs használva. Jó lenne, ha lehetne ezt programozni ..." ... a problémát pedig vélhetően számítási kapacitás korlát okozza ... "
Igen, ezt próbáltam virág nyelven kifejezni. Sokkal több hangerőlépcső (Oluv preset-ek esetén), és – lehet nem túlzok – de mindegyikhez egyéni DSP-s beállítás, hogy a max. kijöhessen a hangszóróból (nem ezt a munkát spórolja meg kb. az össze gyártó)." ... a studio és a 2 indoor mód dinamikusan változik a hangerő ... "
A Studio biztos nem. A Studio az eleve egy visszafogott és naturális hangolás, ami a teljes hangerő tartományban azonosan szól (nincs "DSP-s trükközés"). Viszont itt ugye rögtön van egy változás a gyári, és az Oluv 0.39-esben, ahol a Studio már nem Studio, hanem Desktop. Utóbbi inkább az Indoor-hoz van közelebb ...
A gyári fw.-ben – ha jól emlékszem – az outdoor (és ezek szerint a Studio) módok kivételével van dinamikus eq. (az Oluv-osvban mindben)." ... egyébként szinte csak téged láttalak még azt hangsúlyozni ... "
Igen, mert ez nekem nagyon fontos, és igazán nagyra tudom értékelni ezt a képességét. Ki merem jelenteni, hogy nincs még egy ilyen sokoldalú hangszóró most a piacon.
Sajnos a Youtube-os tesztelők döntő többsége elindítja ~50%, aztán "koppra" tekeri, had' szójon felkiáltással. Nincs igazából tesztelés ... csak egy verseny, hogy az ő videója legyen kinn leghamarabb, és az övé legyen a legütősebb." ... borzasztó nehéz két eltérő speakert fair módon összehasonlítani ... "
B2P vs. X: számomra ezek alapján nincs kérdés ...
Mateusz Cholewa: indoor (érdemes bekapcsolni az angol felíratot), outdoor.
Dominik Reviews: beltér, de itt is szépen végigmegy a preset-eken, ill. használ cust. eq.-t (ahol kell). -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a TWS hibát még kiköszörülheti ... " – nekem nem úgy tűnik, hogy az "kiküszöbölhető". Kicsit értelmezhetetlen számomra is, hogy pontosan (!) mi a gond, de valami olyasmiről lehet szó, hogy Oluv annyi paramétert állítgat a DSP-ben, hogy az onnantól kezdve már nem képes jól/stabilan kezelni a tws módot. Ezért is vált szét az fw. úgymond "gyári" Oluv-ra és cust. Oluv-ra. Utóbbiból még csak 0.39-es van. A most készülő hangolás fog majd az éppen aktuálison (0.46) alapulni.
" ... asszem 0.46, de én még nem raktam fel." – az a gyári OTA, amiben a "gyári Oluv" preset-ek vannak. Milyen fw.-vel jött a cucc?
" ... motion 300 is akciós még 5 napig ... "
Hát, ha valami kicsi, de jó cuccot szeretnél, akkor rá kellett volna repülni az ~60 Eur-s (pár napja ennyi volt) Motion+ -ra. Otthoni zenehallgatásra az szerintem még mindig jobb.#19175 francz'70
Nagyon puruttya hely lett ez az eMag. Ilyeneket az Ali-n szoktam látni. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... hozzunk már összes minimum egy "édeshármast"! nagyon kíváncsi vagyok ... "
Erre szokták mondani, hogy kontextusából kiragadott?
Viccet félretéve! Majd kérünk szépen egy beszámolót a "mini taliról"!Közben Oluv öles léptekkel halad a 2. cust. fw.-vel ...
Mondjuk erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy ezt még lehet bárhová javítani. -
<Adamsky>
nagyúr
Örülök, hogy megjött, és így elsőre tetszik (szerintem ez később se fog változni.
Én még nem teszteltem az üzemidőt (nem is hiszem, hogy fogom), de azt érzékelem, hogy alig kell tölteni (pláne azon a hangerőn, ahogy én használom).
Nálam is alapvetően beltérben van használva. Preset-ek közül az Indoor+ és a Desktop (gyári fw.-ben Studio) módok között szoktam váltogatni (elhelyezéstől függően).
Filmezéskor és koncert anyag hallgatása alkalmával (főleg egy nagyobb szobában) párszor benyomtam az Outdoor+ -t ..." ... kb 300 méterre van az Extreme Audio győri üzlete. Jóban vagyok a sráccal, bármivel meg tudjuk mérkőztetni."
Na, majd alkalomadtán vidd el hozzájuk. Ilyet biztos nem láttak még.
Nem hiszem, hogy kategóriába (ár, méret, teljesítmény) találtok versenytársat, de izgi lenne összemérni mondjuk egy JBL Authentics 300-al, egy Klipsch The Three Plus-al (bár ez nem hordozható)." ... a Boom 2 Plust kerülgettem ... " – én is nagyon vártam, nézegettem – pontosabban hallgattam – teszteket, de engem nem győzött meg, így vártam. Érdemes volt.
" ... tegnap mintha 96%-ot mutatott volna .... "
Maradjunk annyiban, hogy az akksi visszajelzés nem "tű pontos".#19164 fery02
Szemlátomást nem ment át nekik az üzenet. Mind1, szerintem elég ha – ahogy írod – elteszed a levelezést és ha ne adj' Isten gond lenne az említett időintervallumban, akkor tudsz majd rá hivatkozni. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... időközben megérkezett az enyém is ... "
Na, majd mesélj, ha már "megismerkedtetek"! Egyébként mihez tudod hasonlítani?" ... nem tudom, hol találtad ... "
Az eu.soundcore-on ennyi (most: 199.99 - 66.7 = 133,29€ + száll.)
Az más kérdés, hogy megér-e ennyit ..." ... a Boom 2 Pro ... "
Volt már itt róla szó. Anno én is utána túrtam, és talán IP védettségben a Pro erősebb.
Magyarán ugyanaz "pepitába". -
<Adamsky>
nagyúr
Köszi (hogy utána néztél)!
#19156 fery02
Akkor nem maradt más hátra, mint írni kell a support-nak. Mert ez a termék regisztráció annyira semmi, hogy már rég el is felejtettem a lépéseket.
Lehet valami "eltört" a folyamatban / weboldalon, ezért nem müxik." ... külön gombja van, hogy Amazon- vagy pedig hivatalos Earfun ... "
Na, nekem már ez sem volt meg. Ahogy fentebb javasoltam, szerintem írj rájuk: service@myearfun.com -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... kezd olyan érzésem lenni, hogy egyáltalán nem is létezik olyan hangszóró, ami ennél jobb ... "
Értettem én elsőre is, amit írtál, de mi van, ha jelenleg tényleg ez a "szomorú helyzet"?
Megfordítva: melyik hangszórónál érezted azt, hogy annak jobbnak kellene lennie, és mégsem az került ki győztesen az összehasonlításból? Pláne úgy, hogy "csöcsi", csak táncikál, meg dobol a körmével, így kb. minden a hallgatóra van bízva." ... a custom EQ-kat illeti: ezeket árulja patreonon .. "
Igaz, bár ez a 3-6$ elég megmosolyogtató ahhoz képest, amit sok másik "tesztelő" töredéknyi munkával (és sokszor zéró hozzáértéssel) kapnak már eleve a gyártótól. És akkor még ott van a nézettség utáni bevétel.Nem akarom védeni Oluv-ot, mert tényleg van egy stílusa, amit kell tudni kezelni, de számomra még így is messze az egyik leghitelesebb arc.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19146 üzenetére
"Van rajta MP3 is ... "
... és hallod a különbséget, a flac és az MP3 között?
Mert én arra tippelnék, hogy flac esetén inkább az SBC hátrányait hallod, mintsem a flac előnyeit. Tedd fel ugyanazt a muzsikát MP3-ba és flac-be!" ... a Micro SD lejátszás milyen extra költség lenne gyártok felől? 1 dollár?"
Szerintem sz*rt sem ér az SD-kártya. Jó codec kellene (aptX, aptX HD ... LDAC ide overkill), és semmi több.
Aminek értelme lenne – egy külön termékvonal szintjén mindenképp – az a saját lejátszó integrálása. Múltkor belefutottam egy tesztbe, ahol ilyen – mai nép-nyelven mondott – internetes rádiót teszteltek (Kenwood CR-ST100S).
Ilyesmi nekünk is van itthon, és noname gyártók garmada használja – gyaníthatóan – ugyanazt a "modult".
Na, ennek már lenne értelme. Könyvtárak, lejátszási listák kezelése, internet-rádió, stb. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... szerintem a kommenteknek legalább egy része gyanúsan Oluvtól származik ... "
Az asszonykája csatornájáról beszélsz? Én nem hiszem. Szerintem mostanra már beindult a "biznisz". Legalábbis híre van a hangszórónak (tőlük függetlenül is).
Uboom X reklám? Lehet. Ez azért elég szubjektív. Ha egyszer tényleg jobb kb. bárminél, amit mellé tesznek, akkor mit lehet tenni?
Ami a gusztustalan reklám elméletnek ellentmond, hogy pl. a Lava-t is elég tisztességesen (töltöttek időt azzal, hogy egy jó custom eq.-t összehozzanak) tesztelték.
A stílus az egy más tészta, de attól én – ahogy azt már talán korábban is írtam – teljesen el tudok vonatkoztatni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rezy89 #19140 üzenetére
Azzal kezdeném, hogy élőben nem hallottam még X20-at.
A felsoroltak közül egyértelműen az X20 a "legbikább" ami a hangerőt illeti. Mélyből is több van benne, bár szerintem nem annyival, mint amennyivel drágább, mint az Uboom X. Utóbbi egy méretét – árát pedig végképp – meghazudtolóan erős, jó mélyekkel operáló hangszóró. Ami nekem külön tetszik, hogy indoor és outdoor egyaránt megállja a helyét.
Ha neked a ba**ó mélyek és/vagy a hangerő a legfontosabb (az sem baj, ha hozzá igazán combos súly és méretek társulnak), akkor → X20.
Ha egy kb. mindenre is jó, nagyon jó ár-érték arányú cucc kell, akkor Uboom X.
A B2P-től én nem vagyok elalélva, és még drága is.#19142 carl18
" ... Micro SD pár flac zene mellett ... "
Tegyél rá MP3-at is! Kíváncsi lennék (meglepődnék), hogy lesz-e hallható különbség.
Egyébként bt.-n milyen codec-el csatlakozik az x10? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02 #19136 üzenetére
" ... most már hagyom így a folyamatot ... " – pedig nyugodtan válthatnál. Semmi baja nem lenne tőle. Sőt, ellenkezőleg! Ha belehallgattál, akkor hallhattad, hogy nem csak egyféle statikus zaj van benne.
Az egyébként, hogy gyakorlatilag nem merül a hangszóród, azt is mutatja, hogy a mélyek alig vannak terhelve ..." ... csak Safari böngészővel próbálkoztam ... "
Én asztali gépen csináltam FF alól, de mobilon is kellene működnie a dolognak. A cookie-k lehet, hogy kellenek hozzá ...#19137 Jarod1
Volt már. Legalábbis én emlékszem rá, hogy valaki tett be ilyen képet.
Nekem tuti nem érne meg egy fabatkát se, de nem vagyunk egyformák.
A későbbi esetleges eladást is megnehezíti, szóval duplán nem jön vissza a befektetett pénz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02 #19130 üzenetére
"Amúgy ezt a videót használom mindenhez."
Ennél szvsz. van jobb (ingyenes, nem csak fehér-zaj van benne, és nem agyontömörített forrás)." ... visszaigazolást nézni a termék beregisztrálásáról?"
Az oldal tetején "katt" a kis figurára → My Profile → letekersz az aljára, és a "my product registrations" alatt ott kell legyen a hangszóró. "View registration" → "Warranty Valid Until"#19131 carl18
"Nekem 0.41 a Firmware verzió."
Van már 0.46 is (nekem legalábbis jelezte az app), de én nem izgatom vele magam. Megvárom Oluv új fw.-jét ..." ... sikerült meg találni mi a hiba." – én azt hittem ez világos. Korábban én is írtam, hogy sz*rul váltják a forintot + 1:1-be az Eurót és a Dollárt. Már utóbbin is bukik az ember ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02 #19124 üzenetére
" ... lendületből bebaszhatta a járda közepére az egészet ... "
Ez mennyire található a kerítéstől?
Azért én ezt – már csak a sportérték okán – tovább vinném. Egy panasz a UPS felé (ha van rá mód az anyavállalat felé), egy panaszos levél pedig az amazon-nak.
Tényleg elmennek már oda ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19115 üzenetére
"Alan Ross régi tesztjében ... "
Nekem egy rövid ideig volt. Azt leszámítva, hogy vm. sw. (?) bug lehetett benne (mert kb. minden harmadik bekapcsolásra féloldalasan szólt) én annyira nem voltam tőle elalélva. Nem volt rossz, de méretéhez és súlyhoz képest nem szólt szépen. Hangosnak persze hangos volt, de kb. ennyi.#19114 carl18
"Sound XL elérhető áron simán vennék." – szvsz. eljárt felette az idő. Egy Soundcore Boom – még ha talán nincs is olyan hangos – de alapvetően sokkal élvezetesebb. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gtx560unlock #19106 üzenetére
" ... hangerőben se ugyanazok iPhoneval leghangosabb kb az összes hangfal itthon .. "
Erre elfelejtettem reagálni. Tipikus bluetooth absolute volume (magyarán nincs a bt. hangerő szinkronban a forrás és a "cél" eszközön) probléma. Olvass, nézz utána! Itt a topic-ban is téma volt már nem egyszer.
Vagyis, ha adott a szinkron, akkor az 50% hangerő pont ugyanolyan hangos lesz egyik telefonról, min a másikról. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gtx560unlock #19106 üzenetére
Azonos codec (AAC) használatát feltételezve miért szólna egy bluetooth hangszóró, fülhallgató, fejhallgató, stb. másképp? Gondold már végig!
Itt gyakorlatilag csak a digitális infó megy át egyik készülékről a másikra (telefon → hangszóró). A céleszközön (ez esetben hangszóró) történik a digitális jel analóggá konvertálása (DAC), és az esetleges "belenyúlás" a hangzásba a DSP által.
Az, hogy egyre több bluetooth hangkeltőben van app-ból állítható, gyakorlatilag hardveres eq. pont azt a célt szolgálja, hogy ha egyszer azt a tulaj a saját szájízéhez hozzáigazította, akkor az ugyanúgy szóljon a telefonjáról, TV-jéről, tablet-jéről, stb. stb.#19108
" ... digitális jelet nem is lehet formázni igaz? se erősíteni hangzás javítók is csak dísznek vannak ... "
Igen, ebben igazad van. Elku*ni el lehet a digitális hangot is. Ha neked a telefonon be van valamilyen gyári "okosság" kapcsolva, akkor a vége tényleg az lesz, hogy máshogy fog szólni a hangszóró a te telefonodon, mint – teszem azt – a haverodén (akinek eleve más márkájú készüléke van).
Én arról a normális esetről beszélek, amikor ezek a csodák ki vannak kapcsolva.
Egyébként a kettő (mindenféle hangzásjavító csetresz, eq. stb. használata a forrás oldalon + egyéni eq. a cél eszközön) párhuzamos használatát senki sem ajánlja, mert jobb esetben csak sz*r lesz az eredmény, rosszabb esetben túlvezérled az eszközt.update: ha nagyon szőrszálhasogatunk, akkor abba bele lehet menni, hogy épp az AAC codec implementálása elvileg az iPhone-ok esetén a legjobb, ill. Android mobilok esetén is előfordulnak különbségek, de ez már messze az a szint, amit viszont egy ilyen hangszóróból jó eséllyel senki sem fog kihallani.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bullitz #19099 üzenetére
"Meglepő mennyivel halkabb ... "
Szerintem nem halkabb az (mondjuk én még 60% fölé nem tekertem, számomra szükségtelen volt eddig), csak más a hangerőgörbe. Alul sokkal több, és kisebb a hangerő "ugrás", épp azért, hogy ne csak üvöltetni lehessen.
" ... emlékeim szerintem egy JBL Boombox többet ad ... "
Nem tudom melyik Boombox-hoz volt szerencséd, de nekem az a tapasztalatom (igaz csak YT tesztek alapján), hogy azok csak egyféleképpen tudnak szólni. Olyan "boombox"-osan. Van persze, akinek semmi sem elég és neki beltérbe is "max bass" kell, de oda szerintem van az, ami már sok. Az X-ben én épp azt szeretem, hogy tud diszkréten, halkan, de kell dinamikával is szólni, és ha kell, akkor boombox-ként is megállja a helyét. Ja, és az ár, ahogy írod ...#19100 gtx560unlock
" ... ahány telefon annyi féle képen szól kb ... " – ezt nem értem. Te most milyen egyéni Eq.-ról beszélsz? Nem arról, amit az app-ban állítasz be? Annak onnantól kezdve marhára ugyanúgy kéne mindenen (is) szólnia.#19101 Dorian
Kezdj el játszani a custom EQ-val. Itt a topic-ban is osztottunk meg párat, de a Youtube-on rákeresve is vannak nagyon jó. A gyári preset-ek annyira "nem erősek". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02 #19096 üzenetére
"Falun lakom" – ajjaj ... nem akarlak lelombozni, de komolyabb összegben mernék fogadni, hogy ebből május lesz (ugye a jövő hét három napos).
" ... egy nagy fehér képernyőt hoz be ... "
FYI! Ügyfélszolgálat: +36-1-877-0000, upshungary@ups.comAbban carl18-nak igaza van, hogy figyelni kell a csomag státuszát, mert még jöhetnek (jó eséllyel fognak is) érdekes csomag státuszok (pl. "a címzett kérésére átütemezve", holott te ilyet nem kértél). Én anno hívtak őket ... és neked is ezt tanácsolnám.
-
<Adamsky>
nagyúr
Én nézegetem – ill. hallgatom – már egy ideje a videóit. Anno rá is kérdeztem, hogy mivel dolgozik, mert elég jónak tűntek a videói hangsávjai. Azt írta, hogy egy Sennheiser Ambeo Smart Headset-et használ.
Én még erre a csatornára szoktam ránézni: Dominik Reviews
Oluv feleségénél én teljesen el tudok vonatkoztatni a körítéstől (ami másnak lehet akár pozitív is). Ott egyébként is nagy valószínűséggel apjuk végzi a videós / audiós utómunkát. És ez a lényeg, ahogy Alan-nál is. Utóbbi mondjuk nagyon el van tűnve. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
atirag #19078 üzenetére
"Üdv. Tanácsot kérnék egy ... "
Kicsit "nézz szét" itt a topic-ban, és vedd észre, hogy miről folyik épp a diskurzus.#19082 carl18
" ... idén még biztos jön Firmware frissítés a hangszóróhoz ... "
Oluv-ot ismerve legkorábban ősszel. Ahogy a kommentjében írja, picit egyik-másik preset-et át fogja hangolni, és tesztelni (!) akarja őket különböző körülmények között. Na, ez az, amire kb. egyik gyártó sem szán időt. Jobb esetben egy zárt szobában, ideális körülmények között behangolják, oszt' csókolom.
A hozzászólásokat olvasgatva egyébként úgy tűnik, hogy a legutóbbi gyári fw.-t (0.41) fogja alapul venni (ellentétben a korábbi cust. fw.-vel, ami a 0.39-en alapul). -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gtx560unlock #19073 üzenetére
" ... szerettem volna nem amazonrol rendelni ... " – de akkor miért nem írtál az Earfün-nek?
Ha az osztrák címre lehet rendelni, akkor szerinted tényleg készletprobléma lenne? Én nem hiszem ...#19072 carl18
"Akkor jön Uboom X esetén Firmware frissítés." – ezt írta. Úgy látom most, ill. nemrég kezdett neki, szóval nem a jövő hétre várható.
"OLUV ezért kap még valamit?" – persze, mert ezt szerintem pénzért fogja adni.
"Múltkor még azt írta alig látott a Uboom X modelbol pénzt... " – az asszonyka szerintem most picit felpörgette az eladásokat, szóval talán csak folyt / folyik be valami.
Illetve erre írtam, hogy "kattant", mert még ilyen körülmények között is reszelgeti a portékát saját, és a felhasználói visszajelzések okán. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gtx560unlock #19061 üzenetére
" ... úgy látom sehol nem kapni ... " – volt már téma. Ha nem követed a topic-ot, akkor érdemes néha picit visszaolvasni. Konkrétumokat persze senki sem tud, mert akinek van ilyen hangszórója, az nem töri már magát, akinek meg nincs, az vagy lusta, vagy beletörődik az általad is beidézett üzenetbe ...
#19060 Aprósólyom
Elvileg app is akad (itt a PH!-n az utóbbi bt. fej-, fülhallgató tesztekben Virág Dani előszeretettel szokta használni...), de én a "developer options"-ben található beállításra esküszöm.#19063 carl18
" ... mert az Earfun le mondott róla." – nem hiszem. Szerintem most kezd el igazán befutni. Egyre több (és jobb teszt van fenn róla, amiben kb. mindent agyonver). Hülyék lennének leállítani. Szerintem ...
* update: most olvasom, hogy Oluv (ez tényleg "kattant", jó értelemben) még tovább reszelgeti a hangzást. Most újabb preset-eken dolgozik ...
#19066 ← nem az AI-t kell kérdezgetni, hanem írni kell a gyártónak!#19070 Sgt. Chris
"Ami tudja a rádiót is ... " – ilyet 99,999%, hogy nem fogsz találni. Minek a rádió? Ahol használnád nincs wifi, és a telefon sincs nálad? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19058 üzenetére
"NA akkor most ez hogy van?"
A Bluetooth-verziószámok a rádiós képességekre utalnak, nem pedig arra, hogy a gyártó milyen szoftveres funkciókat vagy hangprofilokat valósított meg.
Még ha a telefonodban lévő chip támogatja is a Bluetooth 5.2-t vagy újabbat, az LE Audio és az LC3 valós támogatása még mindig attól függ, hogy:
• A Bluetooth-szoftver (az úgynevezett Bluetooth stack) tartalmazza-e az LE Audio-t.
• Az operációs rendszer (például az Android) támogatja-e az LC3-at és az LE Audio-t.
• A gyártó engedélyezte-e és letesztelte-e ezeket a funkciókat a készülékeden.Milyen telefonod van? Abban milyen bt. van? Látsz benne LC3 támogatást?
Fülhallgatók között is kevés az LC3-as (legalábbis amiről én tudok). Hangszórók esetén pedig konvergál a nullához. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19055 üzenetére
" ... alapfelszereltség ... " – ezt nyugodtan elfelejtheted! Ma már semmi sem "alap" (sajnos).
Nagyon-nagyon kevés az olyan eszköz – köztük a legújabb telefonok – amik támogatnák az LC3-at. Szóval én már csak ezért is mosolygok mindig, mikor mindenki hanyatt esik attól, hogy ebben a legújabb bt. codec van."Igaz kell hozzá ... " + a szándék a gyártó részéről, hogy ez működjön is.
Tudtommal a Win11 SBC-t, AAC, és aptX-et támogat. LC3 támogatásról nem hallottam.#19054 bwoay
Nem is állítottam, hogy nincs igazad, csak picit "kiegészítettem". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dorian #19051 üzenetére
A BT verzió ne legyen szempont. Ahogy a codec se (mármint ha erről a kettőről beszélünk).
Szubj. vélemény: ahogy írtam nekem nem szimpi az X500-as. OK, tud LDAC-ot is, de nincs benne dedikált magas sugárzó. Cserében van egy – szerintem és egyes tesztelők szerint is – kamu 3. hangszóró, aminek okán ráírhatta a gyártó "spatial audio". Én ebben nem hiszek, ill. szemfényvesztésnek tartom (ahogy a 3. hangszóró led-es megvilágítása is felesleges). Az is érdekes, hogy szőrén-szálán eltűnt az eu-s oldalról (csak az X600-as maradt)
A Motion+ egy régebbi modell. Az app-ja sem tud annyit mint az X500-é, de így is elég mindenre (itt is van custom eq, igaz csak egy). Én a Motion+ -t venném, de neked kell döntened! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dorian #19045 üzenetére
Ez az X-es széria nem a szívem csücske, de ennyiért ez szvsz. nem rossz vétel.
FYI: a Motion+ nak viszont most elég jó ára van (~9 óráig még ~25e Ft).
Annyira nem erős a basszusa, mint a korábban általam ajánlott Boom-nak, de sokkal-sokkal zeneibb (a kettő közül nekem ezért is maradt utóbbi).#19048 carl18
Méret súly?használt vagy új?
Lásd az összefoglalómat!Te aztán igazi gyűjtő vagy. Engem zavarna ennyi hangszóró. Pláne mikor a minőségbeli szórás ekkora. Mikor a birtokomban egy sokkal jobba, akkor miért vegyem elő a gyengébbet? Nálam a két hangszóró is csak azért van, mert a Motion+ -t most jobbára nem én használom. A Boom-nak viszont a fentiek okán mennie kellett ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dorian #19045 üzenetére
Ha nem haragszol, összefoglalnám az igényeidet (ill. problémáidat):
" ... túlnyomó részt egy kis 12 m2-es szobában lesz használva: ... "
" ... nagy ugrás van a hangszóró hangerejében az alsóbb hangerőszinteken ... "
" ... csak, h a HIIT edzéshez legyen valami ami adagolja az ütemet ... "
" ... 30-nal többet nem fogok kiadni ilyesmire."Másképp: kellene valami, ami nem túl nagy, illetve képes egész halkan is szólni, miközben azért értékelhető basszusa van. Ja, és 30-ba férjen bele.
@carl18, nem adnád el a fórumtársnak az új szerzeményt?Azt osztom (nincs tapasztalatom, de most, hogy írod rémlik...), hogy a Tronsmart-ok esetén (nem pont ennél, de ...) hallottam én is ilyen hangerő problémáról. Más kérdés, hogy nekem úgy rémlik ez csak külső forrás esetén volt – inkább – jellemző.
Zárójeles megjegyzés: nem tudom miről menne a zene / podcast, odabenn, de vannak app-ok, amiken belül lehet állítani a pre-amp-ot (így finomhangolható a hangerő)."Szvsz egyik ilyen 100e alatti kis izétől ... "
Eddig 30-ról beszéltünk.Azért 30 fölött és 100 alatt vannak jó cuccok, "trust me"
Egyébiránt, nem tudom mit tud a hifi-d, de ha nincs rajta mélynyomó, akkor az se valószínű, hogy 30-40 Hz alá menne." ... a mélyek minőségét a helyiség, elhelyezés, halllgatási hely is legalább annyira meghatározza ... " – ez tök igaz. Azért is kell outdoor-ra olyan cucc, ami be tudja kompenzálni a bútorok, falak, sarkok, stb. hiányát.
All-in-all (goto 10), én a Boom-ot ajánlanám. Tudom most ez is kilóg a keretből, de egyfelől szokott ez lenni olcsóbb (figyelni kell az oldalt, és/vagy ezt a topic-ot), másfelől elő szokott fordulni belőle jó állapotú használt is (én ~1/2 éve adtam el a sajátomat 20-ért ...).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dorian #19043 üzenetére
"Nem értem itt az órat." – a legszebb, hogy én se
Nem tudom, hogy honnan vettem az órás vezérlést. Mind1, hagyjuk!
" ... h a HIIT edzéshez legyen valami ami adagolja az ütemet."
Igen, erre írtam a "csak"-os példát. A jó (!) mélyekhez zsebbe kell nyúlni. "Kopogósat" persze már lehet (még) olcsóbban ...Ilyen budget kategóriában, a W-KING hangszóróit szokták csipázni a népek (carl18, neked milyen van/volt? Melyiket is ajánlanád?)
Nézd meg W-KING D8 mini-t vagy W-KING D8-at (használtan). Én – ha szűk a keret – inkább néznék valamilyen használt cuccot, mint újat.A Xiaomi Sound Outdoor nevében benne van ugyan az Outdoor, de az inkább a sütögetés közben szóljon valami vagy a hátizsákra akasztós kategória. Szerintem.
FYI (nem az én hirdetésem eskü): Tronsmart Halo 100
Nem vagyok a Tronsmart-ok nagy rajongója, de a célra 100× inkább ez, mint 2 Xiaomi ... -
<Adamsky>
nagyúr
" ... mármint a bolti árhoz képest."
Ahhoz képest nyilván nem rossz, de kb. minden máshoz – pláne a Tribit Lava-hoz (csak a méret miatt hasonlítom ehhez, és nem az Uboom X-hez ...) – képest nem mondanám.
Erre – nálam legalábbis – rátett egy lapáttal, mikor megtudtam, hogy az Xtreme 4 is egy "konnektoros" hangszóró.#19033 carl18
"Csak ez olyan érdekes de egybe szívatás is ... " – egyetértek, az.
Azért viszont, hogy ne maradjon így, tenni kellene (csak sokan nem tesznek ...).
Ha nekem kellene most Lava vagy X, én tuti írnék a gyártónak / forgalmazónak, ha gondom van. Nem vagyunk egyformák.#19035 Dorian
" ... telefonról bt-on keresztül vezérelhető ... "
Bármilyen bt.-s hangszórót tudsz óráról vezérelni, ha olyan órád van." ... de a kertben is használnánk. Nrm kell semmi túlzas ... "
Ez tudod kicsit úgy hangzott, mikor ismerős megtalál azzal, hogy kéne a gyereknek valamilyen egyszerű számítógép. Nem kell nagy durranás legyen, "csak" játszani fog rajta.
Szóval épp a kültéri használat miatt kell(het) a kakaó, és az olyan hangszóró, ami kicsit talán képes túltolni a mélyeket (hogy kültéren is maradjon belőle hallható).
Nyugodt szívvel én most az Uboom X-et tudom ajánlani. Ha túl nagy lenne, akkor Tribit Lava. Ha egyik sem fér bele a keretbe, akkor Soundcore Boomvagy Boom 2(LOL, utóbbi épp drágább, – ill. nagyjából egy árban van – az X-nél és a Lava-nál is).#19038 fery02
" ... így ez alapján valóban eléggé a külvilág felé néz."
No para! Egyrészt nem áll ki a síkból, másfelől azért nem papírból van. Szvsz. nagyon hányaveti módon kell vele bánni ahhoz, hogy sérüljön. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02 #19023 üzenetére
" ... a 8 éves hangszóróm után ... " – sokkot fogsz kapni.
" .. amúgy szeretek csomagot várni ... " – hááát. ha UPS lesz a futár, és eléggé vidéken laksz, akkor még lehet teljesül az óhajod.
(a részletekért olvass vissza, vagy kérdezd carl18-at)#19024 bwoay
" ... Magyarországot kiválasztva átáll HUF-ra, ezért nem értettem a dolláros árat, amire hivatkoztatok. Gondolom a 104 USD ... "
A dolláros trükk az Earfün-nél működött (ők még most is 1:1-be váltják az Eur-t és a dolcsit). Tribit-nél szerintem nem, de nincs személyes tapasztalatom.#19025 carl18
" ... 104 Usd nem tudom milyen árfolyam lesz 40e+ forint."Pedig nem bonyesz.Látom közben kimatekoltad Te is.
Teljes megtakarítás: 10.780 Ft, ami szerintük 26$ → 1$ = ~414,62 Ft.
Miközben az igazából most inkább 359,50 Ft. Ők is 1:1-be váltanak, csak az Eur-val. Szopi.
Szerintem ezen nem kell / érdemes leakadni. Meg kell nézni, hogy mit kap az ember ma itthon ~45e Ft-ért, és nincs kérdés (max. esetleg Uboom X még olcsóbban)
Hmm...ezt ajánlom neked, mert tudom te szereted a nagy woofer-t
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bullitz #19005 üzenetére
Ne hagy magad befolyásolni a számok által! Nekem ugyan nincs és nem is volt se BP, se B2P, de rengeteg összehasonlítót megnéztem, hallgattam (mert szerettem volna azt hinni, hogy a BP után legalább a B2P olyan lesz ... de, nem), amit te is megtehetsz. Most már akad szép számmal – egészen jó minőségű – felvétel (ne azt nézd, hogy mit mond egy-két "nagy tudású" Youtuber) a YT-n.
Egyébként itt a topic-ban mintha akadna olyan, akinek van személyes tapasztalata is ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bullitz #19000 üzenetére
Szerintem ahhoz, hogy a B2P megérje, az Uboom X ára alá kellene, hogy menjenek. Ez pedig a dolgok jelen állása szerint nem fog megtörténni.
#19002 Aprósólyom
A kód működik, de sajnos magyarországi címre nekem "out of stock"-ot dob. Ausztriába viszont rendelhető ...
Esetleg az amazon.de-t érdemes még megnézni (működik-e a kód, és mennyi "a vége").#19001 bwoay
Igen, a Lava egy jó alternatíva lehet, ha elég a kisebb teljesítmény vagy számít a méret. (... ill. nincs osztrák cím, amire az X-et be lehetne rendelni: 104$ = ~38e Ft) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Viktor8. #18984 üzenetére
"Mindkettő típusszáma az (...) Ugyan az a doboz is, csak az újnak már a gombjai fehérrel ki vannak festve ... "
Látod, ezért kell nagy ívben kerülni a márkát. Értem én, hogy valamelyiket gombokért meg lehet venni, meg ha "szét EQ-zod" akkor még talán zenét is lehet rajta hallgatni, de na ...
Szerintem add el a francba mindkettőt, amíg még kapsz érte pénzt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
TaylorPro #18940 üzenetére
"Mindenhol a basszusra panaszkodnak."
Ezek szerint már elolvastál pár véleményt. Ezután érdemes pár YT-s tesztet is meghallgatni.
Szubj. vélemény (mivel élőben nem hallottam): inkább vennék egy Tribit XSound Plus 2 (vagy MaxSound Plus-t) vagy Uboom L-et. Ha pedig mindenáron Soundcore, akkor a "jó öreg" Soundcore Boost-ot. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hengelhof #18926 üzenetére
" ... nem akarok fejhallgatót." – pedig az, vagy egy fülhallgató lenne a tuti. Ilyen kis méretben egyik se fog úgy szólni, mint egy kb. ugyanannyiba kerülő füles. És akkor a hordozhatóságról nem is beszéltünk.
De, igen, van, sok. Több között az is sztereó, amit pècsimunkás ajánlott, de van laposabb, szélesebb, kompaktabb ...
Ami benne még ilyenkor felmerül, hogy hová fogod tenni? Ugye szemben van a kijelző. Ha, nem a fölé teszed, akkor az elvileg sztereó hangzásnak rögtön annyi. Vagy a laptop alá? Viszel magaddal egy polcot mindenhová, vagy hogy? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #18916 üzenetére
Nekem spec. 41e (mínusz a Soundcore Boom-ért kapott 20e) Ft volt októberben.
Most néztem, és 112$ most is kb. ennyi. Szóval a 38e Ft nem tudom, hogy honnan jött.
Ja, látom. Csakhogy ennyiért osztrák – de talán német – címre sem "megy ki", mert még rájön a szállítási költség.Egyébként is, miről beszélünk? A "konkurencia" épp most (tudom, szokott lenni akció, de most nincs) 200 Eur + szállítás.
#18917 Bullitz
használt Xtreme 3
... 60-70e Ft-ért? Ahogy gondolod -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #18905 üzenetére
"Annyiért még lehet én is behúztam volna ... "
Ööö... most én emlékszem rosszul, hogy a szállítási anomáliák miatt anno pont ilyen áron mondtad vissza a rendelést?#18906 Márton
Erre – pláne olcsó – vezetékmentes megoldás nincs. Ha ilyen DYI csávó vagy, akkor elindulhatsz egy ilyen úton#18909 Bullitz
"Annyit nem ér ... " – egy e-mail-t vagy keríteni olyan embert, aki jár ki az osztrákokhoz?
" ... 100 körül egy rendes ládát ... " – egy virágládáért kicsit sok.
Komolyra fordítva: mire is gondoltál? Csak mert éppen akadnak 2-3× nagyobb boombox-ok, de azokhoz "kanóc" kell, vagy nem lesz ilyen az üzemidő. A hangzásról nem is beszélve. Az a kertet / házat sem fogja elhagyni. Teljesen más liga ez a "kis cucc". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18897 üzenetére
Oluv csak megkapta valahonnan az ukázt, hogy tegye ki az amazon-os link-eket ...
Viszont aki vásárolt már amazon-ról tudja, hogy a végső ár – pláne magyar címre – nagyon nem az lesz, mint amit a termék oldalán lát ...
Szóval még mindig a gyártó oldala a legolcsóbb. A 112$ pedig azért "nem rossz", mert – ha emlékszel rá – mi is annyiért vettük.#18899 Bullitz
Tényleg nem játszik a magyar cím. Egy pillanatig azt hittem, hogy rájöttek 1 Eur ≠ 1 USD, de nem. Az EU-s shop esetén is ugyanez a helyzet. A desztinációval lehet gond ...
Lehet carl18 rendelését követően még mindig keresik a megfelelő szállítócéget.
FYI: osztrák címre viszont lehet. Ha van kinn ismerős, akkor érdemes lehet "futni egy kört".Jelentem én Magyarországon élek, és semmi pénzért nem mennék el innen sehová. Vannak itt is jó akciók, és ha az ember figyel, és/vagy élelmes, akkor itt is (innen is) minden megoldható. Speciel az Uboom X-et anno itthonról többen 112$-ért szereztük be.
Ha már élelmesség: én írnék nekik a helyedben ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
impmammuth #18887 üzenetére
Magyarán – ha jól értem – semmi szükséged akksis hangszóróra. De még a bluetooth is erősen kérdéses. Árat nem írtál. Utóbbitól függően: vm. 2.0-s szett (20e-től ...)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18875 üzenetére
Igen, ez így (is) működhet. Hosszasan tudnék arról írni, hogy mi minden van elcse**ve a droid-ban ...
Az egyik ez a bt. codec kezelés / kiválasztás. Évek óta nyomják az embereket a bt. irányába. Ment a duma, hogy pl. "sikeres ember" nem lehet az, aki a XXI. századba vezetékes fülest használ, stb.
O.K. nézzük! Annak, aki nem felületes szemlélője a dolgoknak, két dolog rögtön kiderül: se a rendszer készítője (Google), se a telefongyártók, se a fej- v. fülhallgatók, hangszórók készítő nem gondolják ezt komolyan. Mondhatnánk olyan megúszósan csinálják.Ezért lehet az, hogy egyik telefonon kb. bármit kiválaszthatsz, max. nem marad abban (jelezve ezzel azt, hogy az adott készülék azt nem támogatja) vagy az eleve el nem érhető codec-eket kiszürkíti. Utóbbi tök jó, csak akkor az ember elolvassa a képernyő alján lévő szöveget, és teljesen elbizonytalanodik:
A kiszürkítés azt jelenti, hogy nem támogatja telefon vagy headset
He?! Mi az, hogy vagy? Miért nem azt írják, hogy az adott készülék (ami ugye nem csak "headset" lehet)?#18867 carl18
A Soundcore-nál is teljesen ötletszerű, hogy melyik hangszórójukba teszik bele éppen az LDAC támogatást. Eklatáns példa erre a Motion 100. Ki a tököm gondolja komolyan, hogy egy ilyen vakarék esetén hallható az LDAC? Mindeközben egy Boom 2 vagy B2P esetén a "jó ég tudja".
A ChatGPT szerint: The Soundcore Boom 2 Plus speaker supports the SBC Bluetooth codec. Some sources also mention support for the AAC codec. However, the official product specifications do not confirm AAC support. Therefore, while SBC support is certain, AAC compatibility remains uncertain based on available information.
Vicc az egész. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18860 üzenetére
" ... ugyanakkor feltételezik, hogy AAC és SBC ... "
A "dev. options" alatt már megnézhetted volna, de mind1, hagyjuk.Nekem egyébként sem pálya.
#18864 "A párosításnál eleinte szenvedtem vele, (... )Aztán rájöttem .. "
A kézikönyvben csuda titkok vannak ám leírva!#18861 Luck Dragon
" ... egy Bluetooth hangszóró esetében ez önmagában még nem garancia a jobb hangzásra ... " – ezzel szerintem mindenki tisztában van. Más kérdés, hogy egy AAC, ne adj' Isten egy "sima" aptX támogatás alap kellene, hogy legyen. Persze, míg JBL és H/K hangszórókat (az almás cuccokról meg már ne is beszéljünk) el lehet az előbbiek nélkül is adni, addig csak a feltörekvő "kis" kínai márkák igényességében vagy versenyszellemében bízhatunk.
-
<Adamsky>
nagyúr
FYI: → Vezeték nélküli fülhallgatók
"Cubot A20-as telefonon ismerősnek a bluetooth fülesén ... " – ha írsz, azt is írd meg, hogy milyen fülesről van szó.
Bár, ha a füles máshol pl. PC-vel használva is sz@r, akkor csak szimplán ennyit tud. Ha korábban jobb volt, és még van rá garancia, akkor irány a bolt / szerviz. Ellenkező esetben kuka. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18848 üzenetére
Red-dot-ról ennyit. (szóval vagy sz@rt se ér, vagy itt senkinek sincs ízlése)
" ... ennyi online teszt jelenik meg és mind pozitív ... " – ilyet is láttunk már:
Soundcore X600 ← "beszt-szpíker-evör"" ... a Harman-t is megfizették, egy hangolás/névhasználat miatt."
Úgy rémlik, mintha ezt már beszéltük volna ... na, mind1. Igazából csak vm. a Harman által fejlesztett hangzásjavító algoritmust licence-eltek meg. Erről még a hangzás továbbra is – inkább – a hangszórók minőségén múlik."Ami inkább hiányzik, az a HD kodekek." – erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy az LDAC ezen javítana-e. A Dockin más kategória, de ott se biztos, hogy (csak) az LDAC előnyét hallod, mikor rádugsz egy bt. vevőt. Simán lehet, hogy a DAC annyival jobb, hogy az dobja meg a hangzást.
Tényleg egy a Xiaomi tud AAC-t vagy csak SBC-t?
#18850 SSlyTR
"Nekem kicsi asztalom van ... " – nekem sincs nagy (ill. lehetne nagyobb).
Számítógéphez "rendes" hangszóró kell. Ne ilyen bluetooth-os (pláne ne akksis) hangszórókkal próbáljátok meg megoldani a kérdést. Én pl. egy Bose Companion 3 II-t használok erre a célra. Asztalon semmi helyet nem foglal, a mélynyomó meg elfér az asztal alatt / mögött. -
<Adamsky>
nagyúr
Nem volt rossz a "beszélgetés", csak kicsit rossz irányba ment el (szerintem).
Tény: a bluetooth hangszórók megjelenésével egyszer csak megjelent a mono hangszóró is. Voltak persze a kazettás időkben is mono cuccok, de azokat látványosan nem (annyira) zenehallgatásra szánták.Azt hiszem ugyancsak ténykérdés: a sztereó hangzás – pláne egy jól megkomponált (és kevert) zenénél nagyon sokat ad a zenei élményhez.
Normál esetben a sztereó hangzás esetén a két hangkeltő közötti ill. a hallgató távolsága az előbbiektől (!) szintén jelentősen befolyásolja azt a bizonyos "zenei színpadot".
Utóbbi "képletbe" zavarnak bele némiképp a mai modern DSP-k, amik (pl. fáziseltolással) több-kevesebb sikerrel be tudják csapni a hallgatót → sokkal nagyobb teret tudnak létrehozni.... és akkor, ahonnan a beszélgetés / vita indult: 1 pár olcsóbb hangszóró tws-be vagy egy ugyanolyan árú (amennyibe a két előbbi kerül) de jobb hangzású hangszóró?
Ez viszont már – az előbbiekkel szemben – egy erősen szubjektív dolog. Persze, két tws-be kötött hangszóró esetén sztereó(bb) lesz hang(zás), de amit nyerünk a hangképen, azt elveszítjük a hangzásban, dinamikában.
Szóval ez a kérdés igazából arról szól, hogy ki, mit hajlandó beáldozni. Az "áldozat" mértéke pedig erősen függ a hallgatott zenétől is! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #18805 üzenetére
... és @Sys85
Igen, igen! Benéztem, sorry! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #18802 üzenetére
" ... most 56 EUR? Aki relatíve olcsón akar(t) hangfalat (~15K) ... "
... ennyire sajnos nem jó a forint. Ez most inkább 22-23e Ft + szállítás (olyan 5 Eur szokott lenni). Ettől függetlenül tényleg nem egy rossz ajánlat. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18792 üzenetére
" ... de valódi teszt nincs róla."
Azért már akad pár használható (persze nem Alan Ross szintű elemzés) review (pl.). Meghallgattam én is párat, mert – ahogy korábban írtam – erősen agyaltam a beszerzésen. Végül legyűrtem a bennem szunnyadó konzumidiótát.Távirati stílusban:
• Az Xtreme 4-et szerintem veri. Aki annál nagyobb hangszórót semmi szín alatt nem akar, jó alternatíva lehet.
• A szoftveres támogatás nagyon ott van (ebben veri az Earfün-t).
• Hangminőségben viszont az Uboom X a nyerő. Egyértelműen, jól hallhatóan (többek között Oluv beállításainak köszönhetően).
• Ár: igencsak versenyképes (pláne az early bird-ös ~36e Ft volt az).Nekem a LAVA akkor lenne alternatíva, ha Oluv-ot a közelébe engedték volna, és megcsinálhatta volna vele azt a csodát, amit az X-el tett. Persze, akkor sem lenne olyan hangos, max. hangerőn ugyanúgy hamarabb fogyna el, de nekem speciel nem is kell az a hangerő, amit a X tud.
Azt hiszem most jó ideig marad a Motion+ és az Uboom X.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16 #18790 üzenetére
Ezt írtam én is (akkor a jobb Ft/$ miatt ~35e Ft volt). Sajnos az egyik YT videó alatt az egyik tulajtól azt olvastam, hogy 10-40% között – halkabb zenénél – hallható háttérzajt produkál. Kíváncsi leszek, hogy lesz-e erre bármilyen reakció.
Bennem is motoszkál a vezérhangya, hogy rá kéne próbálni, de ...
- három hangszóró nem kell
- az Uboom X tuti marad → a Motion+ -nak kellene mennie
- kisebb, mint az Uboom X, de (jóval) nagyobb, mint a Motion+
- mi van, ha tényleg "zajos" ... hmm ...Más lenne a helyzet, ha Oluv ezen dolgozott volna ~1 évet. Akkor tényleg ez lenne az ultimate hangszóró (számomra).
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Taybor #18777 üzenetére
"Meggyőztetek a harmant illetően!"
Ha van egy – tényleg jó/jobb fülesed – akkor azért hallgass meg egy binaural-os felvételt a YouTube-on (most már akad pár ...). Aláírom, hogy nem egy gyönyörűség az Uboom X, de nem is fájdalom (pl.) ránézni. Én spec. ki merem jelenteni, hogy szól úgy, mint az Go + Play, sőt! És, akkor ott az app, ahol van rendes eq. (ha kellene, de szerintem nem kell), ahol a be- / kikapcsoló hang hangereje állítható, stb.DE! Ha nem mozgatod a cuccot, sőt van helyed két kisebb / közepesebb hangszóróra, akkor én biztos, hogy egy sztereó rendszert javasolnék. Egy jó sztereó hangzással – pláne, ha néha igényesebb(en) kevert muzsikát is hallgatsz – egyszerűen nem tudja felvenni a versenyt egyik hordozható bt. hangszóró se.
Vannak boltok, szerintem itt a PH!-n is van sztereós / 2.0-s topic, ahol ha megadod a keretet (mondjuk 130e), akkor tuti tudnak neked egy jó szettet ajánlani.
Egyszer már itt a topic-ban is összedobtam egyet itt valakinek, így ezt most ide másolom (amolyan gondolatébresztőnek):
• Polk Audio Monitor XT15 Compact Shelf Speaker
• Fosi Audio BT20A Stereo Audio 2-Channel Amplifier Built-in Mini Hi-Fi Class D Amplifier... de ahogy írod, vannak aktív hangfalak is (bár én inkább vennék külön erősítőt + hangfalakat a "nagyobb mozgástér" miatt).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Taybor #18772 üzenetére
Na, akkor egy harmadik vélemény ...
... ill. előtte erre reagálnék: @Pixx96: " ... teljesen leválnak hangfalról ... " ... mármint a mélyek. És ez így igaz. Hallgatva – sajnos nem élőbe, de jobb minőségű (sokszor A-B) tesztekben – a hangszórót gyakran az az érzése az embernek, hogy van a zene és mellé a "buum-buuuum". Mélyre megy, nem is rossz (valaki pl. azt szereti, ha folyton az az érzése van, hogy ott az a mélynyomó, "dolgozzon meg a pénzéért"), de szerintem a jó nem ilyen.A sztori másik fele, hogy szobai használatra – úgy, hogy még lakáson belül sem fog mozogni az a hangszóró – én tuti nem vennék se Go + Play-t se Uboom X-et, de legfőképp nem akkumulátoros bt. hangszórót.
A hely függvényében (sok, kevés) vagy 1db valamilyen hálózatról üzemelő bt. hangszórót vennék, vagy még inkább egy rendes sztereó cuccot. Ennyi pénzért már lehet ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #18765 üzenetére
"... sokkal másabb hangja már 40-50% is mintha kapna egy boostot ..."
Akkor ez olyasmi lehet, mint az újabb Soundcore-ok esetén a BassUp (csak ott legalább van és a user el tudja dönteni, hogy "egércincogás" és jobb üzemidő vs. komolyabb hangzás & kis(ebb) üzemidő). Ez szomorú ...#18766 hcol7
#18767 carl18
"Még nagy kérdés ... " – még minden az.
130-150 euro biztos lesz. Igen, ez esélyes (inkább az utóbbi ... már, ha tényleg jó lesz).
A "Blast 1" nem ez a kategória. Itt már azt kell megfizesd – adott esetben még magasabb árral – hogy (közel) úgy szóljon, mint a Blast 1 / UBoom X. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18760 üzenetére
Az Xtreme 4 az igazi kérdés. A Boom 2 szerintem nem megy olyan mélyre, mint előbbi. Egyébként az a baj, hogy a méret csökkenésével nagyon komolyan kell azon dolgozni, hogy megmaradjon az a dinamika / mély, ami mondjuk egy Uboom X-nél alap.
Kisebb hangszóró és kevesebb hely. Utóbbi is igen fontos. Hiába teszed bele ugyanazokat a driver-eket egy kisebb házba, azok már nem fognak úgy szólni.
Érdemes Alan (végre adott életjelet) Brain X tesztjét beharangozó videóját megnézni. Épp az utóbbiról (is) beszél benne.#18761 Pixx96
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy az egy ovál minden esetben jobb, mint a két kör alakú. Utóbbi felülete simán lehet, hogy több.
Engem inkább az zavar kicsit, hogy a magasak mindig a mélyek mellé teszik. Most, hogy ezen – végre – nincs fogantyú, akár lehetett volna az egész picit magasabb azáltal, hogy a mélyek és a magasak egymás alá kerülnek. Ezáltal vagy egy keskenyebb hangszórót, vagy egy (picit) szélesebb / jobb sztereó szeparációt (távolabb kerülhettek volna a mélyek egymástól) eredményezve." ... ebben méretben nem várnám azt hogy hálózatról tudja csak a max powert... "
Miből gondolod, hogy ez a Tribit-nél így lesz? Az Xtreme 4-né sincs így tudtommal. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18754 üzenetére
"Tozo esetén erre nincs lehetőség." – most már legalább ezt is tudjuk.
"És nem olyan hangos ne tudjon az ember együtt élni vele." – nyilván te nem használod úgy, ahogy én is szoktam, hogy benyomok valamilyen beszélgetős podcast-ot, és arra vagy elalszom v. nem. De, ha igen, akkor azért zavaró tud lenni, ha – még oly' diszkréten is, de – a hangszóró "szól", hogy ő most kikapcsolt.EarFün Uboom L-nél (azzal a firmware-el, amin keresztül már az app is látja a hangszórót) megírná valamelyik tulaj, hogy mi a helyzet?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18751 üzenetére
" ... világossá vált, hogy nincs olyan, ami mindet tudja."
A 2-es pontod még mindig nem teljesen tiszta, de szerintem attól függetlenül, amiket javasoltam ezek tudják. Persze, dübörgő, 50 Hz alatti hangokat ezektől nem szabad várni." ... amiben beletették egy drágább márka által is használt hangszórókészletet ... "
Szó nincs hangszórókészletről. Picit olvass utána (de elég, ha megnézed a videót). Ez egy szoftveres megoldás, amit ma már jobb DSP-k is tudnak, csak itt a Harman adja azt az "okosságot", amit egy hozzáértő hangmérnök rengeteg idő alatt beállítgat (ld. Oluv munkássága az Erafün-nél ...).
Másképp: a hangszórók jó eséllyel a tucat sz*r kategóriája, amin a HARMAN AudioEFX 150%-ot javít, így nem sz*r lesz csak kaki. O.K. lehet túloztam, de az előbbi simán benne lehet a pakliban (pláne elnézve a magyar, Áfa-s kisker árat ...).Korábban írtad, hogy HD codec. Azt vágod, hogy LHDC? Nem LDAC! Ez csak azért érdekes, mert az almás cuccok eleve kiesnek, és mellette az összes Samsung telefon is.
Úgy egyébként is – szerintem – a hajadra kenheted ezeket a codec-eket ilyen hangszórók esetén. Én egyébként ezt nem értem a gyártók esetén, hogy miért erőltetik.
Fain az LDAC, de ahhoz olyan hangkeltő (általában jobb fej- vagy fülhallgató) kell, amin ki is jön a különbség, és nem csak az érzékeled, hogy jobban merül a cucc.#18752 carl18
A Tozo-nál ki lehetett kapcsolni a "welcome tone"-t? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18746 üzenetére
Félre ne érts, de szerintem picit "túl pörgöd" a dolgot.
Innen indultunk. Vagyis a hangminőség sokadlagos paraméter volt. Nekem a listából az jött át, hogy jobbára háttérzene, podcast.
Elalváskor szóljon valami, ami diszkréten, magától képes kikapcsolni. Erre írtam, hogy Soundcore (mondjuk 300 vagy Boost).Xiaomi: marhára ambivalens érzésem vannak a márkával kapcsolatban. Miközben most jó esély van rá, hogy a köv. telefonom egy Xiaomi 15 lesz, vannak dolgok, amiket tuti nem vennék tőlük (vagy csak nagyon-nagyon komoly utánajárás után).
Ilyen pl. a TV box és a bt. hangszóró. Előbbit szimplán nem veszik komolyan (most nem részletezném), utóbbit pedig mindenféle koncepció nélkül – már elnézést – fo**ák ki magukból. Arra nem veszik a fáradságot, hogy rendes nevet / típusjelzést adjanak nekik. Mi ez, hogy Xiaomi Bluetooth Speaker? Az ember beírja a keresőbe, oszt' nem meglepő módon mindenféle hangszórót lát.Amiről kevés szó esik (bár épp én említettem meg nemrég az Uboom X okán), hogy a legtöbb bt. hangszóró hangerő-skálája igen kevés lépésből áll. Persze ez Vér Pistinek, aki kikapja a dobozból, majd csutkára tekeri, és úgy üvölteti az utcán nem probléma. Ahogy írod a tesztek ezzel nem foglalkoznak. Ott is ~50% hangerőtől indul a "tesztelés", ki-be kapcsolják a mély-kiemelést, oszt' csókolom.
Aztán megveszi egy olyasvalaki, aki másra is szeretné használni. Nem fogja tudni. Idézem: "Egyszerűen nem lehet elég halkan hallgatni, kaja mellett, beszélgetés mellett túl hangos a legalacsonyabb hangerő mellett is." - forrás.HiFuture (Ripple): a no-name kategóriánál egy fokkal jobbnak tűnik, de számomra így is komolyan vehetetlen. Itt szvsz. garantált a konstans, kikapcsolhatatlan ki-be kapcsolási hang. Ha pedig "szerencséd van", akkor a "bluetooth connected" / "bluetooth disconnected" is hallgathatod ítéletnapig (vagy míg falhoz nem vágod).
360° hangszórók: finoman szólva nem vagyok nagy rajongójuk. A legtöbb igazából előre- és hátra sugároz. Kevés az olyan, amiben körben 4 db hangszóró lenne.
Arról végképp kevés szó esik, hogy ezeken a hangszórókon most akkor mi is szólal meg? Egy sztereóból kevert mono hang mindegyiken, vagy – a két hangszórós verziónál maradva – elől a bal-, hátul a jobb csatorna? Nagy élmény lehet így zenét hallgatni." ... azokat a zenelejátszó szoftver is megoldja, nem?"
Lehet így is nézni, meg lehet úgy is, hogy mi van, ha nem a telefon a forrás. Ha egy összejövetel alkalmával azt mondod a cimbidnek, hogy tessék, most zenélj te.
De, app és app között is óriási a különbség. Nem mindegy, hogy PowerAMP-ról zenélsz, vagy Spotify-ről (utóbbiban ugye nincs semmi)."Jogos, mondjuk én hangfalon hallgatom ... " – na, pont azon nem lenne szabad. Kell egy jó (minőségű) fej- vagy fülhallgató. Erre az olyan tesztelő, aki nem egy beszéd mikrofonnal dolgozik, – hanem binaural mikrononnal – külön fel is szokta hívni a figyelmet.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18736 üzenetére
"Megnéztem az ajánlásokat, köszi!"
Közben beugrott, hogy nálad szempont az, hogy ne "tilinkózzon" (vagy kikapcsolható legyen). Na, az említett alternatívéknál nem tudom mi a helyzet ezzel kapcsolatban.
Carl18-nak tuti van vagy volt Tozo Pa1, szóval azt ő meg tudja mondani. StormBox Flow tulajról nem tudok (de van app, írni kell a gyártónak, ha az esélyes).#18737 Pixx96
" ... az uboom X tetszik na ez nem egy rossz hangfal ... " – na, örülök, hogy neked is bejön."7 Oluv EQ amivel lehet játszani" Hááát meghallgattam őket 3 különböző zenével is hagytam a picsbe ... " – pedig az nem olyan preset-ek, amiket a custom eq-val ki tudsz "keverni". Azokkal Oluv nagyon sok időt elmolyolt, és igen-igen jók lettek szerintem (és mások szerint is). A jobb / komolyabb review-k esetén is azokat használják, és gyakran kiemelik, hogy leginkább ez az, ami a konkurencia felé helyezi. Össze lehet hasonlítani a – tényleg semmire sem jó – gyári preset-ekkel, amik az app tetején találhatók.
Én nem csak (sőt jobbára nem) hangosan hallgatok vele zenét, és nagyon élvezem, hogy az Oluv-féle preset-eknél több és más a hangerőskála, valamint egészen kis hangerőn is döbbenetesen dinamikus marad a cucc (ilyet pl. a Go + Play-ek se tudnak).#18739 carl18
Nekem a Boom Xxx nem jön be. Az indoor-okat és az outdoor-okat szoktam használni, ill. mivel nekem az Oluv 0.39-es van fenn a desktop-ot (studio). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18733 üzenetére
Soundcore 300. A 100-asról semmi jót nem hallottam.
Esetleg nézd meg még a TRIBIT StormBox Flow-t és a Tozo Pa1-et és esetleg a Bose Flex-et. Utóbbiak mono hangszórók, de mivel így nagyobb hangszórók kerülhetett beléjük, talán teltebb a hangjuk.
Az LDAC-nak (Soundcore 300) ilyen szinten szerintem semmi értelme. Nem is értem, hogy mit keresnek ilyen hangszórókban (miközben a nagyobbak csak AAC/SBC-t tudnak). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #18726 üzenetére
"Gondolom hangosabb lesz ... " – na, az az, amit már biztosan lehet tudni (ld. link), hogy nem.
"Lehet megpiszkálták fizikailag plust hogy ez szebben szóljon."
Az még benne lehet a pakliban, hogy a passzív membránokat áthangolják (talán az segíthetne a hangzáson), esetleg a hangolásba (is) belenyúlnak, de driver-ek jó eséllyel maradnak ugyanazok.
Én egyébként azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy ez valamilyen egyéb (talán USA) piacra készülő modell lesz.#18725 bepken
Ha téged nem zavar, hogy pendrive-ot kell használj sd-kártya helyett, minket se fog. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #18723 üzenetére
" ... együtt is kaki ... " – ez ilyen "party izé/mód". Az a lényeg, hogy mindenki együtt zenéljen, és így – hatósugáron belül – ha van 2-3-4 ilyen hangszóró, akkor az jó nagy ricsajt fog kelteni. A tws-nek nyilván sokkal több értelme van (szerintem).
" ... jött boom 2 pro." – ez jó csöndbe jött. Mondjuk elnézve az újdonságokat nem is csoda.
Boom 2 Plus vs. Boom 2 Pro → IPX7 vs. IP68.
Nagyon úgy néz ki, nem ez fogja megváltani a világot. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #18721 üzenetére
FYI!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ramoskaa #18713 üzenetére
" ... ha nem tudom őket párban használni akkor két motion boom a nyerő ... "
Az "őket" alatt mit értesz? Két Boom-ot simán össze tudsz kötni tws-be (máshogy nem).
A Boom 2 már PartyCast 2.0-s. Azt tws-be egy másik Boom 2-vel össze lehet kapcsolni, "party módban" pedig (több) Boom Plus-al, Boom 2-vel és Boom 2 Plus-al.
De, ha tutira akarsz menni, akkor írj nekik: service@soundcore.com
Az oldalukon fellelhető infó alapján én a fenti következtetésre jutottam.Az eredeti kérdésedre válaszolva ...
"Motion boom mellé ugyanazt vagy boom 2-t vegyek inkább?"
... szerintem Boom-ot, mert a Boom 2-vel se tws módba, se party módban nem fog működni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ramoskaa #18711 üzenetére
"Korábban már beszéltük. 00.44 fw van rajta ... " – igen, most már rémlik.
Ez a két hangszóró TWS-be vs. egy erősebb jó kérdés.
Én biztos, hogy a (szélesebb) sztereó hangzást választanám a nagyobb hangerővel szemben (más kérdés, hogy a két Boom már lehet hangerőben sem marad el jelentősen). Ezen felül a két hangszóró sokoldalúbb tud lenni. Pl.: adott esetben az egyiket Te, míg a másikat egy másik családtagod is tudja használni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #18708 üzenetére
" ... ha le kapcsolom a Bluetootht az Uboom X 10 perc után ... "
Azt hiszem írok nekik, hogy – ha megoldható – gondolkozzanak el rajta, hogy ne így működjön, hanem úgy, ahogy a Soundcore-ok (ld. korábbi írásom). Esetleg lehessen választani (ha már ott az app).Egyébként nekem is fülig ér a szám, ha az Uboom X-et hallgatom. Nagyon "ki lett grammolva a cucc". Értsd: látszik itt-ott a spórolás (olcsó külső burkolat, szög-egyszerű design), de jók a benne lévő hangszórók, szuper a hangolás, és az app is tudja, amit feltétlen tudnia kell. Az egészhez pedig jön egy olyan árazás, amivel eddig más nem tudok konkurálni.
#18709 Ramoskaa
A "sima" Boom még nem tud PartyCast 2.0-t, azt csak másik Boom-al tudod tws-be kötni. A kérdés viszont az, hogy mikori a Boom-ot (milyen fw. van rajta), mert sajnos, amit most (kb. 2023 óta) lehet kapni picit más(hogy szól), mint a régiek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02 #18704 üzenetére
"Nem derült ki, hogy fontos-e egyáltalán a hordozhatóság ... "
Az tényleg nem derült ki. Ha, nem, akkor én ilyen "internet rádió"-ra mennék rá. Itt már játszik az ébresztési lehetőség, van távirányító ..."Ha mindenképp BT hangszóró kell, akkor fekvés előtt érdemes ugye feltölteni ... "
Macera, és az akksinak sem tesz jót. A Soundcore-ok erre (elalvásra) hibátlanok. Elindít az ember vm. podcast-ot, aztán vagy belealszik vagy nem, de a hangszóró a vége után X perccel kikapcsol magától. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18702 üzenetére
"Ha bekapcsolod, felvillan egy led, ott van a kezedben, látod." – egyetértek. Az első, amit én is kikapcsoltam mindkét hangszórómon.
Ezt a fizikai gombot definiáljuk!
Én egy billenőkapcsolót vagy rendes nyomógombot értek alatta, amivel így teljesen le lehet áramtalanítani a készüléket (mint pl. a PC tápok hátulján).Ha ez nem kell, akkor pénztárcádtól és igényedtől függően bármelyik Soundcore hangszóró szóba jöhet. Azért ha választottál, előtte még kérdezz itt rá, hogy "tuti legyen a tuti", mert én csak a Motion+, Boom és a Boost hangszórókra vállalok kezességet.
Esélyes lehet még az Earfun Uboom L, de itt kellene egy felhasználói megerősítés, hogy az app ennél is tudja-e (az Uboom X-nél tudja) a "tilinkózás" kikapcsolását.
Viszont – ha jól értem – arra, amire neked kell (elalváskor hallgatsz valamit) a Soundcore lesz a tuti, mert az X perc (be lehet állítani) után, ha vége a lejátszásnak, ki fog kapcsolni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #18698 üzenetére
"nem tütükézik (...) dedikált fizikai gomb (...) relatív kicsi-közepes méretű, hordozható"
Ilyen szerintem nem létezik. A "tütükézést" a legtöbb Soundcore hangszórón ki lehet kapcsolni. Egy darab Earfun (Uboom X) hangszóró birtoklása alapján azt mondanám, hogy talán azokon is ki lehet.
Gondolom a "tütükézés" kikapcsolása azért lenne fontos, hogy ha az ember elalszik, akkor ne arra ébredjen. Nos, itt van egy dolog, amiről még itt is, a tesztek esetén pedig nulla szó szokott esni. A két jelenlegi hangszóróm ugyanis pl. teljesen ellentétes módon kezeli ezt.
A Soundcore-nál onnan indul a "power off timer", hogy nincs lejátszás, míg az Earfun-nál onnan, hogy megszűnik bt. kapcsolat. Elvileg mindkettőnek meglehet az előnye, és ha már a legtöbb a hangszóróhoz van app, akár ezt is kapcsolhatóvá kellene tenni ...Egyébként miért kell neked a "fizikai gomb" (billenő kapcsoló)?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #18678 üzenetére
Magyar support nincs (pláne mivel gondolom nem itthon vetted), de szerintem oly' nagy szükség nincs is rá. Ez EU support elég korrekt. Írj nekik (service@soundcore.com), ill. írd meg, hogy a hiba ellenére sem igazán tetszik a hangszóró, így élni szeretnél a 30 napos pénzvisszafizetéssel, mi legyen?
Én azt sem tartom kizártnak, hogy simán visszautalják a pénzt, de az is lehet, hogy vissza kell küldeni. Utóbbinak a módját majd leírják, és ha megkapták, küldik a postaköltséget is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #18673 üzenetére
"56km... kb 50 perc autóval ... " – na, ez a baj! Oda már villamos, se HÉV nem jár.
Szerintem, ha most ráfrissítesz (inkább ne tedd, ha nem akarsz agyvérzésben idő előtt ...), akkor jó eséllyel valamilyen olyan szöveget fogsz olvasni, hogy a kézbesítés a címzett kérésére átütemezve. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pècsimunkás #18660 üzenetére
" ... mintha az Uboom szebben szólt volna alapból ... "
Ezt nem értem. Most mi szólt, mihez képest jobban? Ez friss vásárlás? Az app nem látja? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pixx96 #18656 üzenetére
" ... kíváncsi vagyok mit megy a charge 5 ellen ... " – én is.
Az én tippem az, hogy elhelyezéstől (és a cust. eq.-tól, ez a Soundcore cuccoknál elkerülhetetlen) függően a JBL-ben azért több lesz a mély. Mégiscsak egy nagy, "ovál" mély van benne, valamint egy 3-4 (vagy 5?) évvel újabb technika.
Akusztikus vagy komolyzenével viszont szerintem a Motion+ még mindig tud meglepetést okozni. A másik, hogy utóbbi sztereó, míg a JBL egy mono hangszóró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- War Thunder - MMO Combat Game
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest