Új hozzászólás Aktív témák

• Wolfskin

őstag

Találtam két jó tesztet, ahol a xiaomi outdoor a Flip 6-al alaposan össze lett hasonlítva (valóban több zenén jobb a Jbl, de a xiaomi többször szólt természetesebben), illetve egy összehasonlítás sztereóba párosítva (TWS) egy pár Anker Motion 300 ellenében (hááát... azt messze felülmúlta, annak nagyon színezett doboz hangja volt, főleg a magasai voltak természetellenesek).
    (Aus U7 + Focal Spirit Classic pároson, nem hangfalon)

So. Mivel pont olyan nem létezik, amilyet én szeretnék, vagy feleslegesen drága, megvettem hát. Első benyomások:

Sztereóba párosítani csak véletlenszerűen lehet, 10-ből kilencszer monóban szólal meg. :W Erre még rá kell jönni, hogyan. :F

Elsőre a dockin dfine (Mk1)-nél szebben zenél, TWS-ben, nagyobb térből jön a hang, kitölti a szobát. Levegősebb, több a magas, arányosabb a mély.
    A dfine egy HiBy W3II dacon (AUX) hajtva viszont sokkal szebben, zenél, részletgazdagabb, több a magas, több a mély. A cintányéron a seprű, az itt seprő, nem csak sistergés, és gitár is fényesen ragyog. (Dire Straits - Fade to Black). Az énekes sokkal közelebb áll hozzám, és a gitáros sincs takarásban, ezeket kiemeli és és szinte az arcomba tolja A xiaomin valahol hátul állnak a kórusban. Annyi csak, hogy kicsit egy pontból szól, a xiaomi még mindig teresebb (nem a hangszínpada 3D, olyan azért nincs, hanem a zene jobban a levegőből szól).
    A dockinnál kipróbáltam az LDAC kikapcsolását és nagyon érezni a hatását. Úgy sokkal közelebb volt egymáshoz a kettő (persze nem voltak pariban, de na). Kár, hogy a xiaomi nem tudja, szerintem TWS módban már ki lehetne hallani. Így picit fedettek a magasai, mosottabbak, és sokkal kevesebb a részlet.
    Háttérzenélésre viszont tökéletes ez a kettő így sztereóban. Most is az szól, kb 30%-os hangerőn, a 10kHz fölött kissé kiemelve és 100Hz alatt kissé megvágva, hogy ne döngjön, így egészen felnőtt hangja van. A dfine auxon át akár elmélyült zenehallgatásra is alkalmas, a xiaomi inkább csak háttérzenélgetésre.

Pro: egymagában, monóban is viszonylag szépen szól, párosítva pedig nagyon, úgy talán még a dockinál is jobban. Viszont egymagában jól horozható, ezt még egy kézipoggyászba is belegyömöszölném. A Motion+ az már "asztali" kategória, na de az a dockin ligájában játszik. Ebben a kategóriában nettó 25 -ért a kettő fele árban volt, mint egy darab Flip 6,
    Kontra: ez is tütükézik, tehát elalváshoz marad a füles
    Hogy megtartom-e párban, még kiderül, de a hamát simán leváltja arra amire az volt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés