- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
francz'70
senior tag
az ár csak egy faktor a sok közül"
szerintem az ár (ár/érték) a legfontosabb faktor az összes közül...itt is megy az ügyeskedés hogy lehet minél olcsóbban jbl (vagy harman, stb.) megközelítő minőséget/hangzást beszerezni. Nincs is ezzel semmi gond, legtöbben, mint minden mást is, ezt is a pénztárcájukhoz igazítják. Az emberek többsége nem akar vagy nem is tud akkora összeget költeni bt hangszóróra amibe azok kerülnek.
Viszont ha a jbl (és társai) nagyjából ugyanazon az áron elérhető lenne mint pl. soundcore,.earfun, stb. gondolkodás nélkül azt vennék azt emberek az tuti, és nem áldoznák be a hangzást az ár vagy ár/érték miatt, mivel a legtöbb esetben ez történik.
Pl. tegyük fel, ha a boombox ugyanazon az áron lenne mint az uboom x melyiket választanád? ...hiába paradés az uboom x üzemideje és hangzásban is közel van,... te is a jbl t vinnédJBL abban a hangzásban erős, amit a többség elvár egy ilyen BT speakertől"
..ennyi! ....akkor olyat kell gyártani a többinek is ha egyszer erre van igény, egy bt speakernek az a hangzás amit a jbl (és társai) tudnak, tökéletesen megfelel szinte mindenkinek. Aki ennél többre vágyik az ne bt hangszórókba keresgéljen,...egyenlőre -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19812 üzenetére
Tudom, hogy cserélhető, de mivel ilyen "két csavaros" megoldás, ezért drága, és spec. akksi kell bele. Jó lenne tudni, hogy pl. az a külső akksi bontható-e (ezáltal cserélhetőek-e benne a cellák?)
#19813 francz'70
Anno valamelyik kis Anker hangszórót, ja meg az egyik kisebb Tribit-et, – amihez szintén nem volt app – próbáltam eq-val, de akkor sem a telefonban lévő általában a használhatatlanságot súrolóval, hanem ViPER4Android-al (akkor még volt root-om ...).
Szóval egy olyan hangszórót, ami kicsi, és/vagy nincs hozzá app (gyári eq. lehetőség) tényleg jobbá lehet tenni, de a legtöbb mai Soundcore, Tribit, Uboom hangszóró estén szerintem csak rontani lehet a hangzást.
Legfőképp azért, mert ezek a hangszórók kb. mindig "ki vannak hajtva" az adott hangerőhöz képest. Ezt a DSP általában jól kezeli, és ezt bukod egy külső eq. esetén, ahol ugye kb. 10-25 %-os hangerő-lépésenként kellene, hogy állítsd a hangzást ahhoz, hogy kihozd a maximumot, de torzítás ne legyen."Amúgy volt már olyan, hogy egy bt speaker-re ráengedted és nem éreztél benne lehetőséget?"
A legutóbbi három hangszóróm esetén (Boom, Motion+, Uboom X) fel sem merült, hogy külső eq.-t használjak.#19814 bwoay
"de pont azt írta, hogy ne úgy legyen cserélhető, mint ezekben ... " -
carl18
addikt
Unoatesom is azt mondta (Ami nem Jbl az szar)
A másik ismerősöm Jblt vegyél az a jó.
Szóval igen az átlag ember sokszor a márkát nézzi, JBL egy jól ismert márka ami régóta jelen van.
Van egy fajta bizalom és elismerés és bizalom.
Médiamarkba is megkapod, addig a Tribit Earfun Soundcore termékek kicsit nehezebb beszerezni.
Ide már kell kis utána járás és társai.
De jó hogy van alternatíva, mert elérhető áron kapsz normális Bluetooth hangszórót.Nem tudom valaki emlékszik-e arra mennyibe került az első generációs Bluetooth hangszóró 2010-2013 között. Egy vagyon és alig volt pár wattos.
Szóval most ahhoz képest elérhető áron kapsz buli teljesítményt.
Nekem jó a Earfun Uboom x de senki se ismeri se a márkát se a modelt.de így legalább van valami egyedi ami másnak nincs.
-
válasz
carl18 #19824 üzenetére
Meg azt se felejtsük el, hogy egy bejáratott név, ezt ismeri mindenki, ezt látják az emberek a másiknál, így ők is ezt fogják venni.
Kérdezd meg a tágabb környezetedben/kollégáid közt, hogy hány embernek mond valamit a JBL név és Soundcore/Tribit/Earfun.
Szóval szerintem nem csak a státusz szimbólum miatt veszik az emberek, hanem mert ezt a márkát ismerik mint jó bt hangszóró. -
bwoay
nagyúr
válasz
francz'70 #19822 üzenetére
úgy gondolom, hogy a JBL abban a hangzásban erős, amit a többség elvár egy ilyen BT speakertől, viszont közülünk itt sokan pont azt a kisebbséget képviselik, aminek mások a preferenciái. az ár csak egy faktor a sok közül. az innovációt sem náluk látom igazán, hacsak nem a 3 sávos kamu EQ-ról, meg a 3.5-ös jack és a mikrofon elhagyásáról van szó.
-
francz'70
senior tag
"én nem tudom, hogy hangzásban kinek az etalon a JBL, nekem szerencsére nem. a többi gyártó is azért hozzájuk viszonyít, mert az emberek túlnyomó többsége vakon követi ezt a brandet."
JBL az etalon? ...hát igen, az a helyzet, hogy bárhogy is próbálunk fogást találni rajta az árazáson kívül legyünk őszinték, nem igazán lehet belekötni, szinte az összes bt hangszórójukra jellemző a korrekt hangzás + bas.ó mély, dizájn, minőség, innováció(?) stb. nem véletlen, hogy az emberek vakon követik hiszen kézzel fogható/hallható a teljesítmény...szóval a marketing mellett azért komoly teljesítmény is van, ha nem lenne ilyen agyament az árazás még durvában tarolná a piacot, és itt se menne ennyi diskurzus soundcore/tribit/eafun stb.-ről, szinte mindenki egy flip-el, charge-al vagy boombox-al szaladgálna
A lényeg, hogy a jbl mindig hoz egy olyan állandó elfogatható minőséget amibe az árazáson vagy az ár/értéken kívül nagyon nehéz belekötni -
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19820 üzenetére
persze, biztosan van, aki naponta tölti, de az legalább olyan szélsőséges használat, mint az, hogy én havonta töltöm. ugye kiszámoltuk, hogy kb 35%-os hangerő környékén egy Uboom X elmegy akár 50 órát is, napi 1 óra zenehallgatással ez több, mint 1.5 hónap.
ha pedig visszaolvasol, láhatod, hogy Adam is pontosan ezt írta az akku cserélhetőségével kapcsolatban: elég lenne, ha nem kellene szétborítani az egész speakert. Jó a JBL megoldása, tök praktikus, de agyament az árazás. Mint ahogy szép az új Boombox is, de gondolom elkérnek majd érte 180 rugót. Azt meg hadd ne soroljam, hogy annyi pénzből mi minden jót össze lehet vásárolgatni.
-
carl18
addikt
Azért ha valaki "Munkába használja vagy valami nagyobb felhasználás"
És mindennap 1X tölti akkor 2 év alatt összejön a 700 töltés, persze durván felfelé kerekítve.
Úgy se használja mindennap azt a hangszórót az tény!De ha valaki házibulit is tart vele néha akkor még is jobban használodik.
csak ez hosszú távon sokat számít a javíthatóság, vagy ha az akku egy idő után tönkre megy ne kelljen az egész hangszórót szétbontani.
Így JBL Tudja igazolni az ő termékük már "Javítható" És tervezett elavulás mentes.
Az EU akarta behozni hogy minden termék kapjon egy egységes töltöportot (Type_C)
És mellé legyen cserélhető akkumulátor házilag, mert így egy laikus nem hozzá értőnek azért gondot jelent egy ilyen termék szétszerelése.
De a JBL új akkucserés szabványa elég fogyasztó barát, 2 csavar és lejön a talp és ott az akkumulátor.Szóval szerintem reálisan ez is egy szabvány ami lassan lehet majd standard.
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19818 üzenetére
biztosan, én ezt nem is vitatom, a témát sem én vetettem fel, csak egyetértek vele, hogy ha ez irreálisan megdrágítja (mert eleve méregdrágán adja az adott márka a külön is beszerezhető akkut), akkor szerintem inkább ne. Illetve tényleg ne kelljen egy akkucseréhez szétborítani az egész hangszórót.
Reálisan nézve meg: ha valaki hetente tölt egy 25 órás üzemidejű hangszórót, akkor is csak 10 év múlva fogja meghaladni az 500 ciklust. Mikor lesz időszerű az akkumulátor cseréje? Ez a feature is inkább akkor jön jól, ha valaki full hangerőn vereti és úgy nem bírja ki talán 5 órán át sem. de emiatt ki fog még venni hozzá tartalék akkut ilyen áron? -
carl18
addikt
Szerintem a cserélhető akku minden hangszóró esetén előny. Könnyebb javítás ez nem márka függő kéne legyen, hanem jog ha valamit veszek könnyebb legyen javítani.
Egy Boombox 4 így is úgy is drága lesz nem biztos a cserélhető akku növeli extrém módon a árat.De ha a régi akku tönkre megy egy műanyag dobozon belül cseréled a cellákat az meg mehet vissza a hangszóróba.
És más jbl termekbe is használható.Nekem Van Uboom X de a 4x21700 Cellát sorba forrasztani majd művészet lesz ha az egyik tönkre megy.
mert 7.4v kell ki hozni a 4 cellát.
Már előre láttom ez hatalmas nehézség. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19812 üzenetére
hát barátom pedig azok közép mély sugárzók.csak le vannak választva melytől ne zavarja egyik másikat
egy dedikált direkt közép tartományú hangszórónak nem kell ekkora kilengés sőt se mekkora legtöbb esetben fixek nézz már rá erre a képre ezeknek van olyan kilengése mint egy subnak meg hova ekkora mágnes egy közép hangszóróra főleg emelt pille is hűtés szolgálja tekercsnek nagy kilengések során
-
macilacus
senior tag
Aprósólyom, Adamsky köszönöm a válaszokat
-
bwoay
nagyúr
válasz
carl18 #19812 üzenetére
de pont azt írta, hogy ne úgy legyen cserélhető, mint ezekben, amitől méregdrága lett az Xtreme 4 is. nem beszélve arról, hogy annyiba kerül az akku, mint amennyiért Uboom X-eket vásároltunk itt jópáran.
én nem tudom, hogy hangzásban kinek az etalon a JBL, nekem szerencsére nem. a többi gyártó is azért hozzájuk viszonyít, mert az emberek túlnyomó többsége vakon követi ezt a brandet. -
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky> #19805 üzenetére
"de úgy szerintem általában egy bt. hangszórót – nem jó eq.-zni. Hamar torzítás lehet a vége."
Hogyne lenne jó, sőt... csak azt mezsgyét kell eltaláni és ott is maradni, hogy még ne legyen torzítás, na ez egy kicsit melós de megéri. Általában ott rontják el, hogy túl húzzák, dsp letérdel stb. pláne hangerő függvényére meg letorzít és hullik szét az egész hangkép
Amúgy volt már olyan, hogy egy bt speaker-re ráengedted és nem éreztél benne lehetőséget?....kizártnak tartom. Nyilván vannak alapból olyan hangszórók pláne nagy márkáktól ahol a preset -ek kivannak maxolva, de ez csak elenyésző százaléka, szerintem a nagy többségbe bele lehet és sokszor bele is kell nyulni -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #19810 üzenetére
A Boombox 4-be már cserélhető az akkumulátor végre, a hangszóró alján 2 csavar után kivehető a akkumulátor egy 6 cellás akkumulátort kapott.
A JBL Xtreme 4-be is cserélhető már csak az 4 cellás akkut kapott. (4X21700)#19808Pixx96
Ittál valamit?Kicsit nehezen jött át amit írtál?
" mire alapozni be baxtak középmelyek elé a magassugarzót"?
A Boombox 3 esetén az nem középmély hanem sima középtartományért felelős hangszóró, annál a hangszórónál a nagy RACETRACK Woofer a mélytartományért felelős. Még ha középmély is volna, le volna vágva a 100 hz alatti basszus, talán 2-300hz körül nyít. DSP pont úgy van hangolva, minden hangszóró típus a saját tartományát fedje le. Szóval a Woofer harcol a 40-200hz-es tartományért, a középsugárzó meg 200-3000hz között sugároz például, A Magas sugárzó meg 4000-10kHZ között lefedi a hangokat például.
Erre az is a bizonyíték hogy a középsugárzó "Légmentesen le van kerítve".
A Nagy Woofer által generált "Nagy levegőnyomás" szét is szakítaná. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
macilacus #19804 üzenetére
" ... hordozható bluetooth hangfalat ... "
Mi a "terv"? Elviszed A-ból, B-be és ott bedugod a konnektorba vagy szeretnél (jó)pár órás akksis üzemidőt? Csak mert ez a cucc 3-4 órát tud a gyári speckó szerint ...Nem sok infót találni róla, de az amazon.uk-n ezt találtam:
"Very nice product as described but with very little power for this size,
bass very poor (weak) too little, more would be expected with this size"
2.6-os értékelés ...
... mondjuk jobban belegondolva 28e Ft ...
Én kerülném. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #19806 üzenetére
Engem az Uboom X után már csak olyan dolgok tudnának izgalomba hozni, amik megjelenésére valahogy kis esélyt látok (pláne ilyen Earfün / Soundcore cuccoknál):
• aptX Adaptive (esetleg lossless)
• wifi-s kapcsolat (mint a BB3 wifi, aminek sokkal kellemesebb a hangolása, mint a bt.-s verzióé).
• HDMI (azzal már tényleg lehetne TV-vel használni, nem úgy, mint aux-on ...)
• optikai bemenet
• cserélhető akksi (nem úgy, mint a JBL-ekben, mert az nagyon megdrágítja a hangszórót, de legyen mondjuk egy ajtó, amin keresztül – a hangszóró teljes "szétbombázása nélkül" – lehet akksit cserélni.
• akksi menedzsment: min a notiknál. Pl. beállítom, hogy akksi kímélés, kanóc bedugva a konnektorban, és 20%-ig engedi merülni az akkumulátort, majd bekapcsol a töltés, és 80%-ig tölt (csak). Utána megint akkumulátoros üzemre kapcsol ...Egy csomó-csomó ügyes, hasznos, jó fícsört lehetne beléjük tenni, ehhez képest elég ötlettelen kb. mindegyik.
BB4: nagyon tetszett, hogy a BB3-nál megcsinálták azt a trükköt, hogy a közepek elé behozták a magasokat. Ezt most is megléphették volna. Ha már nincs három különböző hangszóró, akkor a mélyközepeket kihoztták volna szélre, és mehetett volna eléjük a piezo magasak. Legalább lett volna egy kis tere a hangzásnak ...
-
Aprósólyom
addikt
válasz
macilacus #19804 üzenetére
Ha nem hallottad még élőben, akkor csak úgy vásárolj ismeretlenül audio-t, ha bevállalod az elégedetlenség utáni visszaküldés árát veszteségként.
Amit mi ismerünk és ebben az árkategóriában egész jó kültérre is, legalább is amíg van, az az újracsomagolt Soundcore Boom 2 (refurbished). 66EUR, [link] ~27K HUF
Mert ugye nem újracsomagoltként, újonnan majd' 40K HUF. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18 #19806 üzenetére
igen bír kozeptartomanyt szolgáltatni a mély hangszóró is de sosem lesz olyan tiszta mint egy dedikált középsugárzó. pont ettől szól ilyen szépen go+ play3 mondjuk ezt boombox 3 nak ezt nem sikerült megmutatni közel sem szól olyan szépen mint a go3 közel pedig azonos felépítésük mondjuk ott se tudtam mire alapozni be baxtak középmelyek elé a magassugarzót
az viszont nem rossz végre hátul is kapott passzív radiátort falhoz téve ez sokat számít mert fal vissza tudja sugározni mély hangokat nem mint az oldalsóknal...
leírom röviden véleményem bb4 ről eddig amit látok majd meghallgatom médiába azé hogyan szól fogták boombox 2 őt raktak rá Xtreme4 skint meg kikaptak go3 aljából mély sugárzót bele faragták bb2be 😂😂😂 kész a bb4 valahol már 300+ wattokat is olvastam ugyan már
-
carl18
addikt
válasz
Pixx96 #19799 üzenetére
De a mélynyomó is tud leadni középtartományt.
Hangolás kérdése a JBL Tudja mit csinál nem kell félteni, kicsit vissza tekintesz a Earfun Uboom X a JBL Boombox 1/2 kialakítását másolja 2X10cm Woofer és 2 magas sugárzó.
A JBL Boombox 3 jött ezzel a új óvális mélynyomóval, a Tribit Blast 2 és a W-King X20 egyből másolta. Szóval mondhatunk bármit a JBL-re akkor is látni valahogy íránymutató a szakmának és sok más gyártó abból indul ki a JBL mit csinál.
Árukeresőn is top 10 hangszóró JBL.A JBL Boombox 4 elég jónak tűnik, Braziloknál már mennek róla a videók. Még nincs rendes megjelenés de idén szeptember körül rajtol.
Vágtam ki a Teardown videóból tartalmat!
Ez alapján 3 Passzív membrán 2 oldalt 1 Hátul (Onyx Studio 9 méretű)
A 5 Inches Woofer 123 MM? Neodium mágnest kapott, a oldalsó passzív membránon a JBL Logó képes világítani. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szelindek #19801 üzenetére
Az UBoom L-et – de úgy szerintem általában egy bt. hangszórót – nem jó eq.-zni. Hamar torzítás lehet a vége. Vannak hangszórók, amik egészen furán viselkednek, ha nem a "tiszta" forrást kapják (nem mindegyik DSP szereti / kezeli jól).
" ... de nincs egységes állásfoglalás."
Nem is lesz. Mikor nagyon közel kerül két hangszóró, akkor onnantól már ízlés kérdése. Van, pl. aki úgy hallgat zenét, hogy kb. bármit is tudjon a hangszóró, beállít egy jó kis "V"-s eq.-t oszt' had szóljon! Aztán ott van a zene. Egy edm.-nél nem probléma, hogy nincsenek közepek ...
Az Uboom L-nek az egyik előnye, hogy azzal tényleg foglalkoztak (Oluv), és nem csak rádobtak egy hangzásjavító cuccot (itt is meghallgathatód ... fülessel!!)Sztereó vs. 360°-os: a "Xiaomi Bluetooth Speaker (QBH4275GL)"-ben ugye két "csipogó" van. Az egyik előre, a másik hátra sugároz. Viszont mélyközép, csak az egyik alatt van. Akkor ezt most, hogyan érdemes hallgatni?
A Xiaomi hangszóróinál az sem világos, hogy melyikhez van app? Talán egyikhez sem?
... azért az L-ben eleve ott vannak az Oluv féle preset-ek, plusz egy több sávos eq. -
macilacus
senior tag
Sziasztok, kertes házba keresek hordozható bluetooth hangfalat zenehallgatáshoz a Fenton Vintage Retro VBS80 Aktív hangfalat néztem ki, esetleg valaki ismeri vagy mást tudtok ajánlani.
Előre is köszi a segítséget. -
Pixx96
aktív tag
válasz
Aprósólyom #19802 üzenetére
nem nagyon zajos targoncazom raktárban benne van gépben hangfal. Hát most mennyin hallgassam? 20%on? motion+ nem kell köszi meg uboom L se volt mind kettő inkább hagyjuk azokat
tribit stormbox lava meg már nem fér el sajnos gépben. hidd el hajnalban ha éjszakás vagyok már 100% on is kevés a charge5 hangja olyan álmos vagyok
én amúgy is a nagy zenéhez vagyok szokva nekem ezek a hangfalak csak cincogások
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Pixx96 #19798 üzenetére
12ó műszak és fél hangerő? Feltételezem zajos munkakörnyezet, akkor eleve talán jobban járnál egy olyan hangszóróval, amin 8-10 sávon lehet hangolni az EQ-t, szemben a JBL 3 csúszkájával(ha jól emlékszem). A részletesebb EQ hangolás segíthet azon, hogy az adott "zajtengerből" a lehető legélvezhetőbben "szóljon ki" a zenebona. Csak egy tipp a váltásra ösztönözve.
-
szelindek
csendes tag
válasz
<Adamsky> #19800 üzenetére
Igen, sztereó, de ebben a méretben - pár cm távolságra a kettő - úgy gondolom, nincs hallható jelentősége. Ezzel szemben persze jobbnak ítélem a szeterót...
A paletta meg marketing, el kell nevezni valahogy. Én sem értem, nem is törődöm ezzel.
Túrogatok mindenfelé, egyre több az adat (melyek tán nem is tükrözik a valóságot), de nincs egységes állásfoglalás.
youtube összehasonlításnál Uboom egy hajszállal szimpatiksuabb volt, mint outdoor, de milyen lesz élőben? Ami tönkrement, az is elvileg jól szól, de sokkal jobb lett, amint rátoltam eq-t.
Úgyhogy feldobok egy érmét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme GT Neo 3T Dragon Ball Limited Edition
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest