- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
<Adamsky> #18749 üzenetére
Igen, onnan indultunk, hogy felb.szott a Hama, amikor egy buli után hajnalban épp elaludtam, és arra ébredtem, hogy ő is. Akkor fogalmazódott meg az a 4 pont. és hogy mennie kell.
(Egyébként egy véletlen folytán került hozzám, épp az Alpokban túráztunk volna, mikor 5 napig szakadt az eső, és 5 napig ültünk a hüttében, miközben itthon maradt a Denon. A willhabenen a szomszéd faluban volt, és újonnan, így ennyit megér alapon megvettem).
És ahogy tisztult a kép, és túljutottunk az első három ponton, világossá vált, hogy nincs olyan, ami mindet tudja. És igen, kicsit utánanéztem, és átmenetileg elkezdett érdekelni a téma azon túl is, hogy vegyek valami kompromisszumos megoldást.
Ahogy olvasom, nem csak engem idegesítenek a rendszerhangok, érdekes kihívásnak látom megfejteni, a gyártók miért ragaszkodnak mégis hozzá, milyen marketing előnyöket rejt. Egyelőre azt gondolom, talán a folyamatos figyelemterelés a termékre. Ha egy termék nem keltene hangot, nem kommunikálna veled, vagy nem villogna, beleszürkülne a hétköznapok használati szokásaiba. Így azonban folyamatosan ki tud tűnni onnan, és a felhasználók zöme ezt még mindig termékelőnyként, törődésként éli meg: "ó, de jófej ez a gyártó, ilyen extráéval kedveskedett nekem".
Amúgy a Xiaomival kapcsolatban részben igazat is adok. Adott egy hangszóró, egy viszonylag áttekinthetetlen szortimentben, amiben beletették egy drágább márka által is használt hangszórókészletet, adtak egy jó dizájnt (Red Dot díj 2024), viszonylag jó elektronikát (egy szétszedős videón az összes IC jól beazonosítható, nem no name), de semmi marketing támogatást nem tettek mögé. Innentől kétesélyes: ha foglalkoztak a hangolással is lehet jó, ha nem akkor kicsi az esélye. (bár ekkora méretben sok mérést nem is kell végezni. A xover egy kondi a tweeter előtt, a kvázi lineáris hangképet meg a beépített dsp korrigálja. Ha azt is hozzávesszük, hogy a JBL árában nagy hányad a márkaépítésre fordított marketing büdzsé, és ebben az ársávban nem csak a gyártás, de a K+F is Kínában történik, akkor máris közelebb került egymáshoz a két kütyü.(Kb 20 éve mondta az egyik ügyfelünk, aki Kínában gyártatott, hogy már az ő iparágában is ott zajlik a fejlesztések zöme. "A nagy márkák is, mint a Nike vagy Adidas csak kiválasztják az új kollekciót, amit brandingelnek nekik és ők csak a márkaépítésre koncentrálnak. Ha marketinget is megtanulják [a kínaiak], és megbízható márkákat építenek föl, jaj lesz nekünk" Ha megnézel pár iparágat, (fotó, telefon, autó stb) a kínai márkáknak már helye van a piacon.)
Egyébként a drágábbik modellben (szintén nincs neve) már ügyeltek hangminőség hitelességére is, influencerek helyett megvették a Harman szakértelmének jogait. Sőt beletették a 360 fokos kamut is (ami tényleg csak annyi, hogy több irányba tettek magassugárzót, így ha körbe szaladgálsz a hangszóró körül, többször szaladsz bele a magas sávba), tettek bele RGB ledet, HD kodeket, kicsit több akksit, kicsi appot, szóval az már tényleg fullos marketing termék lett.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky> #18749 üzenetére
+1
*HiFuture Ripple: Én még 11K-ért vettem akcióban, de a mostani 15k-ért is azt mondanám, hogy nem megér egy próbát. Én a helyedben kipróbálnám. Szándékosan nem írtam értékelést az árukeresősre, hogy ne verjem fel az árát.
Nyilván a helyén kell kezelni, vannak negatív oldalai: mint pl ennél sem lehet fokozatmentesen állítani a hangerőt az alsóbb tartományokban, úgyhogy nincs olyan halk állása, hogy mondjuk a párna mellé letegyem és ASRM-t hallgassak lefekvéskor. Nincs AUX-in. Hangos a bt csatlakozási visszajelzés: "You are connected to HiFuture". WTF??? Bár ez lenyelhető, mert csak egyszer mondja el. Apró nüansz.
A magas túlerősített, ha úgy teszed le, ahogy megáll a saját talpacskáin. De ez legalább adja, hogy van benne magas. Öröm az ürömben, hogy magas hangsurgárzása erősen irányított, kvázi, ha a hangfalat ráteszem egy puha támasztékra (pici törülköző) és forgatgatom fel-le, akkor nagyon jól beállítható, hogy mennyire szórja meg a fülemet magassal és végül egy egész jó hangkép alakul ki mind a méretét és árát is figyelembe véve. Annyira ha nem lenne más hangfalam, akkor is szívesen hallgatnék rajta bármit. Egyedül az igazán mélyek hiányoznának (40-50Hz körül, nem tudom nem mértem ki, csak van mihez hasonlítani).
11-15-kért szerintem nagyon jó vétel. (természetesen az árat, méretet, konkurenciát figyelembe véve és nem abszolút értelemben)
És egyébként van mihez hasonlítani: Van itthon régi old-school 20+ éves Sony HiFi, ami még mindig jól szól, BT hangszórókból meg a következő: Sandstrom Constellation Hercules Högtalare (skandináv piacon forgalmazták, 2-szer 2 utas hangszóró), HK Onyx Studio 2, HK Go&Play Wireless (Ez még egy régebbi típus, talán a 2-ik kiadás)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest