- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
francz'70
senior tag
válasz
Aprósólyom #19697 üzenetére
Nyilván nagyvonalakban igazad van...de szerintem ez a történet egy kicsit túl van lihegve youtube videók ide vagy oda, én hallottam már mirtune s100 at és a saját fülemnek jobban hiszek, nem vagyok hangmérnök és nem is egy charge mellett szólt az is igaz, de hogy 20 alatt nem rossz vétel az tuti.
"Keresek egy hordozható hangszórót méretben a kicsi ciripelőm és a sc boom+ közzé belőve. Valami 20 alatt..."
"...de azért legyen elég hangos, és legyen benne korrekt mély (mérethez képest)."
Ezeknek az igényeknek/elvárásoknak szvsz mirtune pont megfelel..itt pl.nem annyira durva a helyzet, eq hangolás is sokat számít [link] [link] ...mondjuk ezek sem túl jó videók de azért az érződik, hogy 20 ezer alatt nem olyan rossz teljesítmény és még nincs is gatyába rázva, amúgy meg egy az egyben egy charge mellett az uboom L is elvérzik
-
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky> #19698 üzenetére
Kiegészítem az értelmezésem: A sehogy sem jó, nem az akar lenni a részemről, hogy szar, hanem szimplán nem jó. S100 helyett mindenképp inkább Uboom L/Motion+ a 20K körüli ár és méretosztályban. Vagy Xiaomi Sound Outdoor, Flip 6.
#19693 LeadR Halgass meg egy FLIP6 utánérzést (2utas és kis méret) is: Xiaomi Sound Outdoor. (Oluv "mamma" csatornája: https://youtu.be/PKwZvpxs_m0?t=93) Szerintem a méret kategóriájában teljesen OK ajánlat. A méret és hang miatt szerintem az teljesen jó és szerencsére az ára is rendben van.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom #19697 üzenetére
"A mirtune S100 szerintem sehogy se jó." – nekem sem tetszik a hangja, de azt sem akartam írni, hogy sz@r. Ugye az is relatív, hogy kinek, mi a jó. Valaki pl. szinte csak EDM-ot hallgat, ill. a basszus (még ha kopogós is) és hangerő a fontos. Más – főleg a kisebb hangszóróknál – meg tud barátkozni a gyengébb/kevesebb basszussal, de igényli a tisztább hangzást....
-
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky> #19696 üzenetére
A mirtune S100 szerintem sehogy se jó. Az általad linkelt videó is kiváló példa erre, szerintem. Hiába van EQ-val megtolva a mély, a lábdob is tompán szól rajta (https://youtu.be/A8--y1CAAOk?t=320). A felső-mély tartományt nyomja meg, amitől doboz hangja van a mélyeknek. Más zenénél meg még a cintányér is elvész.
kvázi elég kiegyenlítetlen hangképe van.
Ez ilyen Tronsmart és hasonszőrű jelenség, hogy valami jó, amit kidobnak, de lehet hogy egyáltalán nem, hiába néz ki látszólag potens ajánlatnak. Hiszen a két utas rendszer ezt a látszatot mutatja. Lehet magukkal a hangszórókkal sincs baj (1db mély-közép + 2 kettő magas). Viszont elképzelhető, hogy DSP korlátozott tudású vagy szimplán nem állították be elég finoman. whatever, vásárlói szempontból mindegy is. Én biztos azt ajánlom, hogy kerüljék az emberek.Szerintem ezek a videók még egész szépen reprezentálják az Tronsmart S100 képességeit:
https://youtu.be/NqyfySY2jcA?t=17
https://youtu.be/jfB1dUCEsGQ?t=56
https://youtu.be/yMmdZk7uXbw?t=17 -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a kicsi ciripelőm és ... " ← ez mi lenne?
Egyébként az Uboom L (ahogy az X) ár-, ill. kategória bajnok. Gombokért kapsz egészen jó hangzást. A köv. lépés a Motion+. Utóbbi alapból drágább, de szoktak lenni akciók, és elő-elő fordul belőle refurbished változat (most is van). A Motion+ – azok szerint akik hallották mindkettőt – picit jobb, ill. a szolgáltatások terén (aptX, kikapcsolható welcome tone) nyújt mást / többet.
A Mirtune S100 lehet jobb, de nagyobb is mindkettőnél.
Ezt azért érdemes meghallgatni (és összehasonlítani a méreteket) vásárlás előtt. -
-
LeadR
tag
válasz
Aprósólyom #19692 üzenetére
Volt element megam, azt szerettem. De hallottam flipeket, chargeokat, nyilván nincs tévképzetem, hogy a chargeokat meg lehetne közelíteni ebben az ársávban normális minőséggel.
-
Aprósólyom
addikt
Azt tudod, hogy ebben a méretosztályban, jó ha 50-60% hangerőig van korrekt mély a méretéhez képest. Magasabb hangerőnél meg már muszáj visszavenniük a mélyet, mert nem tudja tartani a lépést a hangnyomással az upper-bass-től felfelé és onnantól csak egy kicsit lesz több mély a ciripeléshez képest, ha kicsit erősen fogalmazok.
Bár nyilván, a kicsi ciripelődhöz mérten nagyobb lesz a hangerő, de az "elég hangos" nem túl megfogható.
Méret béli korrekt mélyeket, meg ismétlem, legfeljebb 50%, maximum 60% körüli hangerőn várható, mert onnantól a DSP-vel védik a hangszórót a torzítástól és elveszik a mélyet.
Hallottál élőben már ilyen méretosztályt, amit most kinéztél? -
LeadR
tag
Sziasztok!
Nagyjából már visszaolvasgattam, így csak gyors tippet / megerősítést szeretnék.
Keresek egy hordozható hangszórót méretben a kicsi ciripelőm és a sc boom+ közzé belőve. Valami 20 alatt, ami beltérben korrekt, és nyugodtan be lehet dobni a táskába is, a ciripelő néha kevés, a boom plus meg néha túl nagy. Hangzás terén nincsen nagyon extra igény, de azért legyen elég hangos, és legyen benne korrekt mély (mérethez képest).
Úgy láttam, hogy a Uboom L és a Xiaomi outdoor van ajánlva. A kettő közül melyik? (Jobban hajlok a uboom felé) Esetleg bármi más? Érdemes lehet még egy soundcore terméket venni? A motion+-t túl drágának találom, a soundcore 3 meg nem tudom mennyire jó, de ér egyáltalán ennyit a partycast funkció?
Köszi.
Off: Az earfun oldalról nem tudok egyszerre 2db akciós terméket rendelni? A kosár kicsit összezavarodik, és csak az egyik termékből vonja le az akciót. -
Aprósólyom
addikt
A Uboom L, nem Soundcore márka, hanem Earfun.
Most 47,19 EUR ingyenes házhoz szállítással Magyarországra, oluv promo kóddal: SDUBL41.
Link:https://www.myearfun.com/eu/speakers/earfun-uboom-l-portable-waterproof-bluetooth-speakers-black
Amúgy, ha jól emlékszem a Soundcore Motion Plus szerint akcióban is picivel több szokott lenni, 60EUR körül?
-
bwoay
nagyúr
Annyival egészíteném ki a kollegát, hogy Motion +-t időnként ki lehet fogni 60 EUR-ért a gyártó oldalán, és talán még 3 EUR a szállítás. 100 EUR-t így én nem adnék érte.
A Uboom L nem áll messze tőle hangzásban, viszont az 47 USD és free shipping (myearfun.com). utóbbiból 32k-ba kettő is belefér, és tudod őket párban hajtani. notebookhoz az nem egy rossz deal, mert a kijelző mellé téve egyet-egyet egész komoly szetet eredményez hangminőség és sztereo tér szempontjából.Ha rákeresel a topicban, egész sok találatot/véleményt tudsz átböngészni mindkettőről.
"nem olyan tiszta a közép meg a magas rajta"
ezt cáfolnám. ilyet max azért írnak, mert nincs rajta külön magassugárzó, de mindkét tartományt szépen szólaltatja meg. ezt szerintem itt is tanúsítják többen. -
Trym
újonc
Sziasztok!
Szeretnék venni egy bluetooth hangszóró laptophoz. Meló mellé. Sajnos nincsen nagy helyem úgyhogy, valami kompaktabbat szeretnék. 30000ft környékén nézelődöm de, már meghülyülök a sok választéktól. Valami szépen szólót szeretnék. Metalt hallgatok nagyrészben. Jelenleg ezt néztem ki. Anker Soundcore Motion+ Vélemény róla, vagy valami más javaslat? Köszi előre is! -
Aprósólyom
addikt
válasz
Peaceliker #19680 üzenetére
+ #19679 vampire17
Akkor valószínű célszerű videót készíteni a teljes kicsomagolásról.Story, hogy miért: Egy ideje én megteszem, újracsomagolt vagy használt cuccok vásárlásakor.
Volt, hogy egy ilyen már segítette a gyors ügyintézést egy termék visszaküldésekor, hiszen egy használt monitor kijelzőjén karcolások voltak, ami nem volt feltüntetve a leírásban, de mivel kicsomagoláskor videót készítettem, így pikk-pakk ment. Nem volt felelősség áthárítás, hogy én voltam-e stb...21K-ért Best Buy. Adj hálád AdamSky-nek a linkért.
Olyan nincs, hogy nem fog beválni, mert az egy potens cucc. Van benne egy nagy mély-közép és két csiripelő. A soundcore pedig tényleg jó minőségben tervez/épít, ahogy azt fentebb is írták, de szétszerelős videók is vannak a youtube-on, ha érdekelne az ilyen.
Ha esetleg a gyári hangképek nem tetszenek, akkor pedig az alkalmazásban tudsz konfigurálni sajátot.
Valószínű közeli hallgatásra (kis szoba, asztal) és nagy nappali/szabadtér különböző hangképet/EQ-t igényel majd, de ez ne zavarjon, mert mindegyik rendszer ilyen. -
Peaceliker
addikt
válasz
Aprósólyom #19678 üzenetére
Nekem van soundcore ról így füles. Olyan volt mint az új.
Munkatársamnak viszont olyan jött (ugyan ebből a fülesből), mint amit malacok használták előtte egy fél évet
Na de ő írt nekik, hogy nemár és küldtek egy másikat ami szintén olyan volt mint az új (a fost vissza sem kellett küldeni) -
vampire17
addikt
válasz
Aprósólyom #19678 üzenetére
megtortent a vétel.
21-ert kivancsi leszek ....
Remeljuk bevalik
-
Aprósólyom
addikt
válasz
vampire17 #19677 üzenetére
Ó tényleg, lehet, nem vettem észre hogy egy úszó ablakban van a buy gomb. Görgetéssel kerestem.... Én vaksi.
Ha ennyiért adják, akkor az egy nagyon jó ajánlat, nem vennék mást.Refurbished-ről azt írják, ugyan olyan jó mint az új, de nekem nincs tapasztalatom, hogy esetleg van-e karc, vagy valami..... https://www.soundcore.com/refurbished-products?ref=footer
Én eddig csak emagról vettem újracsomagoltat. Volt ami tök jó volt, volt amit valószínű azért küldtek vissza, mert gyárilag hibás volt, azt visszaküldtem és jeleztem is az emagnak. De hogy a soundcore miként ellenőrzi, nem tudom.
Ha nekem kellene dönteni, akkor az 51EUR miatt bevállalnám. Ha teljesen rendben teljesít, amit kiküldenek, akkor 51EUR best buy.Emagról 38K-ért, vigyázat, mert azt egy Electro Hungary nevezetű, de Lengyelországba bejegyzett cég forgalmazza annyiért. Én harmadik féltől nem mernék venni, mert a 14 napos visszaküldés, gari stb... Akkor már inkább közvetlenül a soundcore-tól vennék egy refurbished példányt.
-
vampire17
addikt
válasz
Aprósólyom #19676 üzenetére
de van legalabbis nekem engedne rendelni... Emag rol amugy lenne uj is 38 ert... erdemesebb azt vagy a felujitottakkal sem szokott gond lenni?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
vampire17 #19674 üzenetére
Hát sajna amiket ajánlanánk, azok picivel drágábbak. Ha jól látom most épp nincs refurbished Boom 2, amit említett Adamsky. Amúgy ha épp van akcióban akkor 39K HUF környékén szokták kínálni.
Vagy a másik jó alternatíva:
Tribit Stormbox Lava 41K házhozszállítva (51K mínusz 20%kupon)
https://eu.tribit.com/products/tribit-stormbox-lava-portable-bluetooth-speakerItt van egy egész jó kis teszt róluk: https://youtu.be/fRGAgBQQXos?si=bG4bfCHaKWMv9qMa
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vampire17 #19674 üzenetére
"Blitzwolf Banggoodrol 36, kb ez a felso hatar."
Refurbished Boom 2, 52 Eur-ért (~21e Ft)? -
vampire17
addikt
válasz
Aprósólyom #19673 üzenetére
Blitzwolf Banggoodrol 36, kb ez a felso hatar. Teljesitmenyben olyan 100W korulire gondoltam, ami fontos h powerbank funkcioja legyen (Egy pi-t akarok rola hajtani, amin piCorePlayer van)
Igy van, a Blitzwolf nem letezo marka, a Banggood sajat cuccait szitazza igy. (ahogy a Tronsmart a Geekbuying sajatja)
-
Aprósólyom
addikt
válasz
vampire17 #19672 üzenetére
Szerintem ennyire ne gerjedj rá erre a márkára, ne bízz meg benne vaktában.
Nagyon attól függ a minőség, hogy mennyire figyelnek oda a copy-ra vagy az OEM gyártatás során a tervezésre/minőségre. Ez a Blitzwolf nem az a cég, aki maga tervez/gyárt. Jóformán csak egy kereskedő és egy kitalált név. Berendelnek az OEM-től nagy tételben és erre rászitázzák a márkanevet.Az a hangfal amivel elégedett vagy az is valójában egy jól sikerült Creative Sound Blaster Roar hangfalnak a kopija. Örvendetes, ha azt relatíva jó minőségben legyártották olcsón. Viszont amit most kinéztél is , de még nem hallottad élőben, legfeljebb csak úgy vedd meg, ha ténylegesen biztosított a 14 napos elállás lehetősége. Legalább is szerintem.
Mi az az árkategória? Mert az aliexpreses ki tudja mi, az 22K volt, viszont az említett Blitzwolf típust itthon 55K-ért találtam csak.
Röviden írd le mik a vágyott igények és nagyjából mennyi a keret +/- és biztos lesznek itt többen, akik ajánlanak majd 1-2 típust. -
vampire17
addikt
válasz
Aprósólyom #19671 üzenetére
van mar egy BlitzWolfom (BlitzWolf BW-AS2 ) amivel nagyon meg voltam elegedve. Persze ha van ilyen arban jobb, szivesen fogadom az otleteket
-
vampire17
addikt
válasz
Acélfarkas #19668 üzenetére
ertem, akkor marad a BlitzWolf
-
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata ezzel a BT cuccal?
https://www.aliexpress.com/item/1005009054767393.html
Alapbol BlitzWolf BW-WA3 Pro-t akartam venni, de aztan lattam ezt. De sajna nem talaltam rola a neten semmi infot , hogy milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest