Hirdetés

2024. június 30., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:23:26

LOGOUT.hu

Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89651) windlol válasza bobalazs (#89649) üzenetére


windlol
csendes újonc

Akkor valahogy megpróbálom ráerőszakolni a gyári BIOS-t aztán meglátom mit szól hozzá hátha megoldja a dolgot. Alapból az nem stimmel hogy a BIOS ami rajta van MICRON/Samsung memóriás így leírás alapján. A kártya meg Hynix-memóriával van szerelve. Remélem tényleg csak ennyi baja van. A kártya ugyan egy filléres tétel de utálom ha valamit nem értek. Így ki akarom deríteni mi a hiba oka. Köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#89652) 5leteseN válasza windlol (#89651) üzenetére


5leteseN
aktív tag

A nyomtatott áramköri panelon lévő (kb féltucat) feliratból egyértelműen lehet azonosítani a gyártót és modellt, a TechPowerUp-on pedig a párezres kínai kártyáknak is megvan a BIOS-a(írták német fórumban: nem ellenőriztem).

Emellett ők sem kőbe vésett forrás, tavaly találtam téves BIOS-t, de mentségükre szolgáljon, hogy mire írni akartam nekik, már kijavították. Vagyis természetes óvatosság mellett javasoltak.

(#89653) windlol válasza 5leteseN (#89652) üzenetére


windlol
csendes újonc

A modell és a gyártó egy RX 580 Pulse 8gb. Ez eddig is elég evidens volt számomra. A probléma hogy ami rajta van Bios nagy valószínűséggel nem az övé. Azonosítást követően (Memória típusra szűlkítve Hynix) 2 Bios jöhetett szóba na igen ám de egyik sem akar felmenni mondván ütközik a PN. Kiolvastam a biost megnéztem a PN-t ami google/techpower up és orosz oldalak elég kevés találata alapján RX550 biost hoztak. Annyira kevés volt a pn-re a találat hogy még lapozási lehetőség se volt a google-ben. Orosz oldalakon nem szeretek kavarogni techpowerupon meg 3 találat volt de mind a 3 RX550-volt és nem 580. Nem vagyok egy nagy szakember ezért is vetettem fel itt a témát.

Nem hiszem hogy ha gyári lenne a bios pn-re egy darab rx580 találat se jönne ki csak 550-es. Persze még mindig szívesem veszem annak a véleményét rálátását aki látott már ilyet és azt mondja rossz a logika ami alapján próbáltam elindulni valamerre
:R :R

(#89654) Quenmorr


Quenmorr
tag

Sziasztok,

Kb. 1-2 hónapja egy olyan hiba jelentkezik a gépemen, hogy amikor kockulok, akkor mind 2 monitoromon random megjelenik néha középen, néha felül egy-egy fekete csík, ami el is tűnik azonnal. Inkább úgy mondanám, hogy "bevillan". A jelenség csak kockulás alatt van. A hőfokok rendben vannak, driver friss. Stress Teszteltem a VGA-t is hosszú ideig 100%-on ment, de semmi hiba nem jött elő. HWinfoval néztem a feszültséget is, minden oké.
Lenne esetleg valakinek ötlete? Nem csak 1 játéknál csinálja sajna.
Tápról egy kis infó: A gép egy jóideig mindig úgy indult, hogy csipogással jelezte, hogy a videókártya tápellátása nem megfelelő. Azóta bedugtam a moduláris kábeljét a tápnak, ami a vga feszültségért felel, és azt kötöttem be (ez teljesen megoldotta ezt a problémát)

Köszi szépen, Üdv, Győző :R

Gép:
Alaplap: Asus tuf gaming b550m-plus
VGA: Asus 3060 Ti (8Gb) - Ez majdnem zsír új
RAM: Kingston HyperX Fury 2x16 GB 3200 Mhz
2 TB m2 SSD
Táp: Seasonic Focus GM 650

(#89655) Gebriel válasza Quenmorr (#89654) üzenetére


Gebriel
veterán

Másik monitor kábelt próbáltál?

(#89656) Anax válasza windlol (#89653) üzenetére


Anax
tag

Annyival egészíteném ki, amit írtam (mert elég hasonló volt a jelenség nálam is az elején), hogy a kártyámat vadi újonnan vettem és sosem mókoltam vele még csak nem is húztam.
Kb. 7 évig tökéletesen működött, aztán...

Nem akarlak lebeszélni a nyomozásról pláne ha hobbi, csak írtad, hogy minden észrevétel érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#89657) windlol válasza Anax (#89656) üzenetére


windlol
csendes újonc

Köszi az infókat. Nem az én kártyám és csak hobby. Igazából amiért gyanús lett a dolog hogy az eladó állítja hogy a kártya tesztelt tökéletesen működő. Mikor kérdezte tőle ismerősöm hogy milyen driverrel ment a kártya ez a válasz jött: Megnézi a teszt gépen na azóta is nézi (1,5 hete) Többszöri kérdésre se jött válasz. Visszavételről nem is akar beszélni csere kártyát ajánlott fel de ismerős biztosabb forrásból inkább vette egy jóval erősebb kártyát így ezt rámhagyta kezdjek vele amit szeretnék alapon.

Így öncélúlag hobbyból szeretnék a végére járni megoldást találni. A vége úgy is az lesz ogy az üveges szekrényben végzi szerintem szépek ezeke a Sapphire Pulse kártyák és mivel dobozos ott a helye a többi mellett. :R

(#89658) 5leteseN válasza windlol (#89653) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Az a PN ha az ismeretlen eredetű BIOS-ból van kiolvasva, akkor ??? vajon?
A nyomtatott áramköri feliratokból bogarászás nekem kb 2-3 éve egy szintén 580-nál sikeres volt a keresés. Az akkori (szintén ismeretlen eredetű, szinte biztosan bányász előéletű) BIOS-kártya esetében megoldódott ezzel a "manuális" módszerrel.

BIOS-t egyébként erőltetve is be tudsz "villantani", a most nem eszembe jutó :U "-?" utasítással a TechPowerUp-os BIOS író programmal.

Végül: találkoztam már "elcserélt dobozos" VGA-kártyával is, korábbi (10+ évvel korábbi) Hwaprós-s üzletelésemkor.
Majdnem kézitusát kellett vívni a tutira ígért visszavételkor.
Pár hónappal később törölve is lett a "Tuti-vissza-veszem" személy. Lehet véletlen is, ...

[ Szerkesztve ]

(#89659) Quenmorr válasza Gebriel (#89655) üzenetére


Quenmorr
tag

Hát ugye 2 monitorom van és 2 különböző kábellel mennek, és mind a 2 nél szokta csinálni :F

(#89660) windlol válasza 5leteseN (#89658) üzenetére


windlol
csendes újonc

A kártya egy sapphire pulse rx 580 na igen ám de:
Ugye van egy bios switch a kártyán mert dual biosos és itt ugrik a majom a vízbe
Alapból ugye felismeri a gép hogy Sapphire RX580(43-as hibakód mellett)
Gondoltam átkapcsolom a kártyát mi baj történhet na ahogy átkapcsoltam gép bekapcs nézem eszközkezelőt és gpu-z-t mostmár nincs 43-as hibakód de ASUS RX580 lett a kártya mindenhol. Közben felvettem a kapsolatot az eladóval és nem igazán kaptam választ. A kérdéseimre csak a szokásos sosem volt hozzányúlva tesztelt és tökéletes... :D

Egyik sem igaz. Mivel az asusos biossal megy még azt se tartom valószínűtlennek hogy egyébként maga a hűtő alatt tényleg egy asus kártya van nem sapphire majd szétbontom a napokban csak eddig még nem volt türelmem

(#89661) chungee


chungee
addikt

Sziasztok!
Milyen driver puccoló programot ajánlotok :F Pirosról zöldre váltás, köszönöm :R

(#89662) varmi2 válasza windlol (#89660) üzenetére


varmi2
nagyúr

43-as hibakodra ez a gyógyír:atikmdag

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#89663) Borisz76 válasza chungee (#89661) üzenetére


Borisz76
veterán

DDU néven keresd.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#89664) Laraxior


Laraxior
titán

Hi.
Vettem 2021ben egy Giga 3070et, 2 ev bolti gari, regisztracio utan 4 év Gigabyte garancia. A kártyának kicsengettek, a bolti (Caseking) gari lejart, es nem talaltam kontaktot a garanciaval kapcsolatban, illetve ami volt, onnan még egy megerosito email sem jott, az űrlap kitoltese utan.
Esetleg volt valakinek hasonlo esete, es tud valós ugyintezős RMA kontaktot? :F
Azt hittem azért konnyebb megtalalni az opciot a weboldalukon :W

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#89665) bobalazs válasza Laraxior (#89664) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

https://ggcs.gigabyte.com/GIGABYTE-RMA-Login-User.aspx
You fill it out online in the ticket system.First step is to get RMA approved.Second step is shipping with RMA#Third step is to see if they accept repair/replace after looking at issue.Fourth is to get a new product.

(#89666) roseA580 válasza bobalazs (#89665) üzenetére


roseA580
kezdő

Szia!

Ez a link átirányit (legalábbis nálam), a https://services.gigabyte.com/enterprise/en/ oldalra ami "Enterprise" vagyis üzleti felhasználok számára szolgál, én inkább ezzel kezdeném magán (consumer), felhasználó esetén: [https://www.gigabyte.com/us/Support/Consumer/Warranty]

(#89667) bobalazs válasza roseA580 (#89666) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Oké szerintem mindegy melyiken kezdi a lényeg hogy elinduljon a folyamat.

(#89668) windlol válasza varmi2 (#89662) üzenetére


windlol
csendes újonc

Ez nem gyógyír rá maximum sebtapasz egy sebre. Ami nem fog alatta begyógyulni végére jutottam a dolognak szétbontattam a kártyát:
Tényleg egy sapphire kártya:
-6 bios maradt a pakliban összesen ebből 3 nem ment fel rá 1-el el se indult a kártya szerencsére integrált vga-s lapban teszteltem így 3-ból meg 2.-ra eltaláltam a biost.

43-as hibakód megszűnt most jönnek a tesztek hibázik e a kártya de egyenlőre stabilnak tűnik. Megtaláltam a második bios-át is de azt addig nem akarom cseszegetni ameddig az első teljesen le nem lett tesztelve.

(#89669) Laraxior válasza roseA580 (#89666) üzenetére


Laraxior
titán

Ide irtam en is, erre nem jott meg csak egy megerosito email sem, nemhogy valasz. :(

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#89670) 5leteseN válasza Laraxior (#89669) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Ügyes! :K :DD

A kitartás elnyeri VGA-ját! :C
A továbbiakat is hozd(ha lehet), a rengeteg RX580-ból mindig fel fog bukkanni egy-kettő hasonló előélettel és hibákkal.

(#89671) bobalazs válasza windlol (#89668) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Köszönjük a beszámolót, hasznos volt.

(#89672) saltanus


saltanus
aktív tag

Sziasztok !

Most újítottam meg a PCmet , régebben vásároltam egy ASUS DUAL RTX 4060 Ti OC kártyát de vettem hozzá egy új alaplapot és egy új cput is...
egy zalman 1000w tápom van hozzá.

Az a problémám hogy mostanában játék közben becrashel a video kártya és nem értem miért....
drivereket frissitettem...
log filokat végig néztem de semmi furcsát nem találtam.

[ Szerkesztve ]

(#89673) KAMELOT válasza saltanus (#89672) üzenetére


KAMELOT
titán

Crash az mikor történik?
Jó lenne látni egy gpuz log file-t és hwinfo-t is.
Milyen játékok közben történik / beállítások?

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#89674) Laraxior válasza saltanus (#89672) üzenetére


Laraxior
titán

Az új nVidia driver pl kapásbol eleg sok helyen anomaliat okoz, tegyel fel regebbit, probald azzal. Bar lehet, hogy azota van frissebb is mar.

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#89675) horvathpeter


horvathpeter
aktív tag

Sziasztok!

Rákeresve a problémára rengeteg találtatot kaptam, de megoldást nem. A probléma a következő. 555.99 driver óta 2 monitoros setupomnál néha kikapcsol mindkét mooinitor, a GPU ventillátor 100%-on pörög. Hang megy tovább, discordon is tudok beszélni, de csak resettel tudom ujraindítani a gépet.
B550 Tomahawk
Corsair Vengeance 2x16GB 3200MHz
Palit Jetstream 4070
Corsair RM850X Shift
Ryzen 7 5800X3D

Eddig hibátlanul ment minden. Olvasom a lehetséges megoldásokat, de annyi ilyen probléma van, hogy nem hinném, hogy ez hardveres hiba lenne. Játékok alatt jelentkezik a probléma.
Hőfokok rendben vannak, játék közben monitorozom.
Valakinek valami ötlet?

"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

(#89676) Laraxior válasza horvathpeter (#89675) üzenetére


Laraxior
titán

555.99-el nekem komplett eltunt a masodik kijelzom, ami egy TV lenne. Vissza kell tenni a regebbi drivert.

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#89677) bence5511


bence5511
csendes tag

Üdv mindenkinek, nemrég cseréltem le a gtx 1060 3gb-s kártyám egy rtx 3070 8gb-s kártyára, és valamilyen oknál fogva a legtöbb játéknál 30-50% között mozog a videókártya használat, míg a processzor játék indításnál rögtön kiugrik 99%-ra.
Itt egy kép pl a cyberpunkból, de sok hasonló játéknál csinálja ezt, marvel spiderman, last of us, path of exile, elden ring, witcher 3 és a lista mehetne még. https://ibb.co/48BHvNw
1080p-ben próbálom, és a fő probléma, hogy alacsony az fps is mellette, általában 60 a max, de sokszor beesik 30-40 ig. Vsync nincs bekapcsolva, direkt figyelek rá. Illetve a játékoknál eléggé instabil a használat, ugrál 60 %-ról hirtelen 20-30%-ra oda vissza, szóval ötletem sincs mi zajlik itt.

Amiket próbáltam a megoldásra: XMP bekapcsolása, rendszer újra rakásra + driverek, egy rtx 3060 al is ugyan ezt csinálja, ami picit segített az a dual channel, jelenleg 1x16-gb van, és 2x8 al stabilabb teljesítményt hozott, de ott sem eszi sokkal jobban a kártyát, az nvidia control panelban a kártyánál, illetve a windows-nál is átraktam teljesítmény centrikusra a használatot. Illetve régebbi driver telepítése sem segített.

Benchmark alatt jól teljesít ott ki tud pörögni a kártya, és a táp is elbírja nem áll le.

1X16GB G.Skill Aegis DDR4 3200MHz
Rtx 3070 MSI Suprim X 8gb
i5 10400f
H510M-A Pro
600W Chieftec Bronz táp
Windows 10 64 bit

Bármilyen tippet, ötletet köszönök előre is. :R

(#89678) bobalazs válasza bence5511 (#89677) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

cpu órajele játék alatt?
energiaséma alaphelyzetre állítása?

[ Szerkesztve ]

(#89679) varmi2 válasza bence5511 (#89677) üzenetére


varmi2
nagyúr

A kép alapján, gyenge a cpu, 95% a kihasználtság....

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#89680) bence5511


bence5511
csendes tag

https://ibb.co/gZj70YN
4000Mhz-n pörög.
Energiaséma alaphelyzetre váltása sem segít sajnos.

Persze van egy kis bottleneck, de azért nem ennyire durva, hogy 30-40 fpsem legyen.:D
Illetve azt semmi sem magyarázza, hogy ez a proci egy 3060-al miért produkálja ugyan ezt a teljesítményt. Másoknál ez a proci sokkal jobb teljesítményt hoz ki.

(#89681) kolopele válasza bence5511 (#89677) üzenetére


kolopele
nagyúr

A 3070 mellé nem ártana legalább egy I7 10700 - as, csak azt már nem bírná az a lap VRM - je jó eséllyel.

[ Szerkesztve ]

(#89682) bobalazs válasza bence5511 (#89680) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem meg van kergülve a windowsod.
Csak a játék terheli 100%ra a procit játék közben?
egy feladatkezelőben meg kellene nézni, processzeket.
Az összes játék azért nem ennyire cpu igényes.

(#89683) 5leteseN válasza bence5511 (#89677) üzenetére


5leteseN
aktív tag

* Szerintem a RAM-nál tudsz találni viszonylag sok plusszt: azoknak a MHz-%-oknak a negyede-ötöde(játéktól függően) jelenik meg a CPU-dnál, mint +sebesség(FPS).
* Ahogy írtad is, ha az 1x16GB egy(két) csatornás, és a 2x8GB ezt megduplázza, akkor az bizony már érzékelhető előny lesz! Emiatt nyilván nem éri meg az 1x16GB-ot 2x8GB-ra cserélni, inkább egy újabb 16GB RAM beszerzése a célszerű a jelenlegi mellé(gondolom én).
* A CPU zárt szorzós, sajnos nem húzható feljebb.
* A játék-beállításoknál és-vagy a driver-nél én beállítanám a 90(de akár a 60)FPS-t is, mert akkor több idő lesz előreszámolnia a rendszernek és meglepően jól meg fog emelkedni a minimum és az átlagos frame/s mutató(ha eddig nem volt beállítva). Ezek miatt meglepően sokat javul(t nálam, amikor ezt a teljesítményt akartam emelni) a játszhatósági élmény.

Egy próbát én megtennék egy ilyen korlátozott FPS beállítással! ;)

[ Szerkesztve ]

(#89684) bence5511


bence5511
csendes tag

https://ibb.co/WG65Wfq Itt egy kép arról, hogy játék közben, hogy néz ki a processzor a feladatkezelőben.
Windows amúgy formázva lett pedig teljesen.
Kártya általában 70-75C fokon megy max, processzor az kicsit feljebb kúszik 80-83C, ugye ezen egy alap gyári hűtés van, de ez sem egyből, hanem idővel.

A játék beállításainál próbáltam 60-ra rakni, de nem hozott változást sajnos. Még a driver-ra rálesek majd hátha.

2 kép itt van, hogy mi van ha 60 fps-re lockolom:
https://ibb.co/fSNz2VY / https://ibb.co/5LhS5sD
Igazából ahogy elnézem így is nagyjából ugyan az a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#89685) bobalazs válasza bence5511 (#89684) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Mondjuk witcher 3 jobban érdekelt volna vagy bármi ami nem zabálja köztudottan a CPUt, CPunk a legrosszabb példa amin be tudod mutatni a cpu limitet.

(#89686) 5leteseN válasza bence5511 (#89684) üzenetére


5leteseN
aktív tag

A Windows induláskor indított programok listáját megnézném, egy Ccleaner-t is futtatnék utána(2x), és ha akár 50FPS-re leviszed a limitet, meg tudod nézni, hogy megéri-e az a 10Hz "veszteség" a játszhatósági javulást a min-FPS, átlagos-FPS-eken keresztül).

(#89687) bence5511 válasza bobalazs (#89685) üzenetére


bence5511
csendes tag

Tessék itt egy kép róla, itt pl épp most nem eszi meg 99%ban, hanem csak 70%, illetve jobb azért az fps, de itt is bedobálja ahogy játszok az fpst 40-60 ig, de nyilván közel sem annyira mint egy cyberpunk-ban, meg nem nagyon megy feljebb mint 60, hiába raktam 100+ ra az fps limitet, ugyan ezzel a géppel másnak 100+ ig megy. Minden maxon rtx off, 1080p.
Illetve a kártya itt sem megy nagyon 50% felé, míg azért bőven 80-90%-n illene dolgoznia.

https://ibb.co/rw2w5NN

[ Szerkesztve ]

(#89688) bence5511 válasza 5leteseN (#89686) üzenetére


bence5511
csendes tag

Mindenképp megpróbálom, csak az a bosszantó, hogy nemár hogy egy rtx 3070-n 50 fpsel kelljen játszanom full hd-ban.

(#89689) bobalazs válasza bence5511 (#89687) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Kevés az az FPS, szerintem.
Nem tudok konkrétumot mondani az okairól, de volt hasonló szitum, hogy kevés volt az fpsem, és egy windows újrainstall megoldotta. Nálad az is új, úgyhogy tényleg nem tudom.

(#89690) bence5511 válasza bobalazs (#89689) üzenetére


bence5511
csendes tag

Nekem sincs ötletem tényleg mert nagyon bizarr az egész, valami processzor probléma nem okozhatja ezt? Az a baj ehhez már tényleg kevés a tudásom sajnos, vagy valami alaplap mizéria, mert lassan minden mást cseréltem már benne kipróbálás gyanánt.

Köszönöm amúgy mindenkinek a segítséget és az ötleteket,illetve, hogy az időtökből szántok rá időt. :R

[ Szerkesztve ]

(#89691) varmi2 válasza bence5511 (#89687) üzenetére


varmi2
nagyúr

Gyenge a cpu......

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#89692) bence5511 válasza varmi2 (#89691) üzenetére


bence5511
csendes tag

És akkor az hogy lehet, hogy haveromnak i5 9400 + rtx 4060 + 1x16gb rammal + egy elég basic lappal minden játék jobban megy? Neki nincsenek ilyen beakadások mint nekem, illetve a cpu se megy 100%-n ahol nekem igen, pedig az nem erősebb ennél a procinál. :D

[ Szerkesztve ]

(#89693) Curtain válasza varmi2 (#89691) üzenetére


Curtain
senior tag

Videós tesztek alapján elégnek kéne lennie egy rtx 3070-hez. Igaz hogy nem ártana legalább egy 12.gen-es i5.

"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”

(#89694) Grave_444 válasza bence5511 (#89677) üzenetére


Grave_444
nagyúr

2x8GB ram kéne a dual channelhez, illetve a proci throttlingolhat szerintem.
Másik Windowsban nem tudod megnézni mit produkál?

Ettől függetlenül nem normális ekkora cpu kihasználtság.

[ Szerkesztve ]

(#89695) 5leteseN válasza Grave_444 (#89694) üzenetére


5leteseN
aktív tag

Elméletileg 4,3GHz a CPU-nál a Turbo-MHz, a hő-korlát (ha lenne, de szerintem a képen lévő 4GHz körüli érték miatt nincs, ha mégis:) csak 5-10% lenne. Ennél többnek tűnik, ami "hiányzik".
Nekem a Windows "gyanús"!

(Rendszer-)Tisztítanék egy-kettőt, vagy ha nem gond, akár újra tenném!
Mindezek előtt pedig még kíváncsiságból megnézném, és ha "lebuktak" erősen megszűrném az Windows-indításkor vele együtt startoló szoftvereket, bele értve a Windows sajátjait(!!) is: Driver, Team, Skype, indexelés, és a többi "takarékos" Windows-kelléket.

[ Szerkesztve ]

(#89696) kolopele válasza 5leteseN (#89695) üzenetére


kolopele
nagyúr

All core nem megy többet a 10400 mint 4GHZ. Nekem továbbra is gyanús a single ram meg az a lap VRM tekintetében, kíváncsi lennék milyen hőfokon lehet.
bence5511: Ugyanilyen ramot rendeltél? Mert ha nem, akkor is lehetnek összeakadások. Az fontos hogy az időzítés (CL) ugyanaz legyen, az órajel meg azon fog menni amelyik a kisebb, ilyen szempontból az nem annyira számottevő ha legalább 3200 mhz vagy akár nagyobb.

[ Szerkesztve ]

(#89697) bence5511


bence5511
csendes tag

Ma rendeltem még 1x16gb-t, úgyhogy ha minden igaz a héten megjön és akkor 2x16gb lesz benne, mivel amikor 2x8-al teszteltem stabilabb volt jóval, viszont akkor se volt sokkal jobb a gpu kihasználtság, inkább azt mondanám, hogy nem esett be ilyen 20-30-ig az fps mint most jó néhány játéknál.

A hétvégén ismerősöm hoz egy ugyan ilyen cpu-t, úgyhogy még az le lesz tesztelve.
Másik Windowsban alatt mit értesz, másik gépben vagy másik rendszerrel?

(#89698) bence5511 válasza kolopele (#89696) üzenetére


bence5511
csendes tag

Szívesen megnézném neked a VRM-t csak valamiért a HWMONITOR* nekem nem jelzi ki, nem tudom, hogy ezt külön kell-e bekapcsolni vagy fogalmam sincs. :F

[ Szerkesztve ]

(#89699) kolopele válasza bence5511 (#89698) üzenetére


kolopele
nagyúr

Ha így mutatja, akkor a Mos értékét nézd:

(#89700) bence5511 válasza kolopele (#89699) üzenetére


bence5511
csendes tag

Az első az csak így alapból terhelés nélkül: https://ibb.co/rHzh2dW
A második kép kb 10 perc játék után: https://ibb.co/88RVW1F

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.